|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Madziulka i TŻ GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj mam wizytę o 12:10...trzymajcie kciuki!-zobaczymy czy coś ruszyło...
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() 3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Ja jutro zaczynam 35 tydzien i jestem o kolejny tydzien bardziej spokojna ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawe kto sie dzisiaj rozpakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie, czasem maluszek mało zjada i wtedyu częściej chce znowu. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Ja dzisiaj zaczynam 37 tydzien tak samo chyba jak pysiamn? ![]() ale ja bym chciała jednak zaczekac do terminu czyli 3 lutego bo jestem na 5 roku studiow i jestem wlasnie w trakcie zaliczen ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |||||
Zadomowienie
|
brzoskwinia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też tak słyszałam o tym wchodzeniu i wychodzeniu, nawet mówiła o tym prowadząca na SR, ale mogę powiedzieć, że co do pierwszego porodu, to w ogóle to mi się nie sprawdziło ![]() kocurazab no i dobrze, że idziesz wcześniej na zwolnienie, po co masz się męczyć Ciekawe czy azzis ma już zwolnienie, bo nie pamiętam kiedy miała iść na wizytę? gosbaj też bym z chęcią obejrzała ten film, ale raczej się nie wybiorę już na dłuższy seans do kina i poczekam aż sie pokaże na DVD, a z wizytę oczywiście ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A po kiepskiej nocy polecam jeszcze drzemkę nad ranem - dziś jak wszyscy wyszli z domku to znowu sobie pospałam ponad godzinkę, bo nocki niestety ostatnio nie są najlepsze. olivia no ciekawe co tam ktg pokaże dzisiaj, a może już zostaniesz w szpitalu ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
dzień dobry mamuśki i brzuszki
![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() trzymam też za przeterminowane i te na wylocie żeby wreszcie maluchy zdecydowały się wyjść (Choć ja tam się wcale nie dziwię że przy takiej aurze wolą sobie siedzieć u mam w brzuchach ![]() witamy nową mamę - kasia uk ![]() ja w nocy jak wstawałam do kibelka to myślałam że zacznę rodzić, brzuch bolał, wszystko ciągnęło do pachwin ale Zosia się zlitowała i nadal siedzi w brzuchu o co zresztą usilnie ją proszę od rana, bo nie mam pojęcia jak miałabym w taką pogodę dojechać do szpitala ![]() jesteśmy tak zasypani że nawet nie próbuję jechać na uczelnię bo to chyba awykonalne! ciekawa jestem jak kurier do mnie dojedzie, bo dziś powinna paczka dotrzeć z ciuszkami, chyba będzie leciał z łopatą przed samochodem bo inaczej to chyba nie da rady ![]() chciałabym też się Wam pochwalić - wczoraj zakończył się konkurs cleanic kindii - akademia troskliwej mamy i razem z Zosią i jej pokoikiem zajęłyśmy 29 miejsce!!pierwsza 30-tka premiowana jest nagrodami więc czekam na maila od organizatora a potem na pakę kosmetyków z cleanica o wartości ok.100zł ![]() edit: no i jeszcze ważna wiadomość - dziś zaczynamy 36 tydzień ![]() Edytowane przez kamyil Czas edycji: 2010-01-11 o 09:04 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 | |
Zadomowienie
|
misiapysiaa zdecydowanie radziłabym się już spakować
Cytat:
![]() Dostałam kiedyś na maila od Pysi, więc jak chcesz to podaj maila na PW i ci prześlę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zadomowienie
|
No i juz po wizycie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | ||||||||
Zadomowienie
|
no cóż... nie zaczęło się
![]() Cytat:
![]() Chyba każda z nas marzy żeby poród był szybki bezbolesny i z dzidziusiem wszystko w porządku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() niestety jak na razie nic się nie ruszyło, noc minęła spokojnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj jestem trochę wyłamana po tych wczorajszych porządkach, a zostało mi jeszcze wymyć podłogi w całym domu... tż mówi żebym nie ruszała to on umyje jak wróci, ale spróbuję umyć, bo wiecie jak to chłop myje - a po remoncie to trzeba tak dokładnie ![]() Dzisiaj rano dalsza część czopa... sporo tego jest, myślałam że mniej. TŻ jeszcze wczoraj nie mógł wytrzymać i złożył łóżeczko, więc do skończenia pokoiku małego brakuje pomalować półeczki, zamontować lampy (najpierw je kupić ![]() Przywiózł mi tż aparat od teścia to zrobię sobie potem zdjęcie brzucha a wieczorem może tż namówię żeby mi kilka porobił na pamiątkę. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
Czesc kobitki
![]() Gosbaj - to dzidzia wielka, choc jak juz sie okazywalo wczesniej usg nie zawsze miarodajne...ostatnio gadałam z pacjentka przed wizyta i ona urodziła 3 dzieci powyzej 4 kilo wszystkie naturalnie! szok Madziulka- gratulacje! U mnie jeszcze 10 dni....ale zero objawów (jak wspominałam wczesniej mi sie tam nie spieszy... ![]()
#492 |
Zakorzenienie
|
Kamyil,Gosbaj
![]() Brzoskwinko moze w ciagu dnia sie cos ruszy ![]() Pedze na pociag - oby nie byly opoznione i zimne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak bym chciala urodzic??hmm caly czas chcialam naturalnie ale jak ma byc taki duzy i mam sie meczyc to chyba wolalabym cc. bo wizja porodu sn i to jeszcze wywolywanego przy takim duzym dzidziolku nie nastraja mnie optymistycznie.....A ja tez dak duzo wazylam i mama mnie rodzila naturalnie wiec jak jej dzis powiedzialam ze synek juz taki jest duzy to powiedziala ze zyczy mi cesarki zebym sie nie meczyla jak ona... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
Do mnie jakos jeszcze nie dociera ze to juz tak blisko, ze to moze sie stac wlasciwie juz! jeszcze mam pare drobiazgow do kupienia..
A mam pytanie nowe ubranka tez prałyście? i w co ubieracie dziecko na wyjscie ze szpitala? w taki gryby kombinezon czy wystarczy normalne ubranko plus rożek ewentualnie śpiworek? |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Raczkowanie
|
Gosbaj a co lekarz? skłania się bardziej ku cc?
bo synek rzeczywiście sporawy.
#496 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Szaman odpisał? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A mnie przez weekend nie było a tu miałam 7 stron czytania ![]() ![]() Dzisiaj chyba zamówię wózek ![]() ![]() ![]() A dziś wstałam i już napewno mi sie brzuch obniżył ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dzidziuś na wyjście normalne ubranko - body, pajac, i oczywiście kombinezonik, takie maleństwo musi być szczelnie opatulone, jeszcze tym bardziej w taką pogodę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Zadomowienie
|
No wlasnie lekarz jednoznacznie nie powiedzial, powiedzial tyle ze moze byc tak ze dostane wczesniej skierowanie do szpitala. Okaze sie chyba za 10 dni jak pojde na wizyte.
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
kasiaUK to mamy takie same terminy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
madziulkagratulacje!!!!!!!!!!!!!!
![]() patinka ![]() Asiulka89 ja przed ciaza mialam cere nawet ok ale dzieki tonikowi na recepte, musialam go w ciazy odstawic , i w 2-5 msc ciazy mialam dzume -doslownie ....kolo 5 msc zaczelo sie uspokajac a teraz nie mam prawie nic...zastanawiam sie jak to jednak bedzie po porodzie, jak sie zmienia hormony i podczas karmienia dalej toniku nie moge staosowac ![]() moze ktoras mama wie jak to jest ze skora podczas karmienia , jak te hormony wplywaja wtedy na nia??? Wczoraj bylam na ktg i oczywiscie wszytsko slicznie-ladnie, szyjki nie ma ale jest zamknieta -rodzic jeszcze nie bede ![]() jutro albo w srode mam sie zglosic na oddzial na przyjecie, na poczatku jakies czopki mi dadza , i cos tam poczaruja a potem pewnie oksytocyna...jakos mialam przeczucie ze tak to bedzie...ogolnie humor mam nie za dobry...dobilo mie jescze to ze przytylam znowu kg w sumie 11kg...caly czas jem z nerwow slodkie ...jedyna mila rzecza jest to ze kupilismy wczoraj przewijak na komode-wreszczie taki jak chcialam ![]() przypomnialam sobie wlasnie tekst mojego mezusia jak narzekalam na to ze jestem teraz wielorybem...ja mu mowie ze mam grube nogi on ze nie, ja mu mowie zeby nie klamal ze widze ze przytylam na nogach a on na to "eeee nie tak bardzo jak na brzuchu" ![]() ![]() Edytowane przez agusiamatyldka Czas edycji: 2010-01-11 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Rozeznanie
|
hello dziewczęta!!
zaczęłam Was nadrabiać, ale boję się, że zaraz będę musiała biec do Adasia, więc najpierw napiszę Wam raporcik.. aha, od wczoraj jesteśmy już w domku ![]() a teraz co do samego porodu i akcji porodowej ![]() annanasa nie jadłam, za to seksik zadziałał błyskawicznie - tak więc te co chcą bierzcie się do roboty ![]() nic a nic nie zapowiadało, że rodzę, żadnych bóli, żadnych skurczy przepowiadających. w czwartek wieczorkiem (czyli w terminie) oglądałam sobie spokojnie dr house i nagle rozpoczął się delikatny skurcz, następny za jakieś kilka minut, i następny - były coraz mocniejsze. nie wierzyłam, że to tak bez zapowiedzi sie zdarzy ale na szczęscie tż stwierdził: jedziemy do szpitala. no i pojechaliśmy. ok 22.30 zostałam zbadana - rozwarcie było na 1,5cm!!! ale lekarz stwierdził, że zaczęło się. oczywiście od razu powiedziałam, że chcę zzo i że mam streptococcus (na wszelki wypadek jakby nie doczytali ![]() ![]() ![]() rano czułam się rozbita. nie wiedziałam co robić, wszystko mnie bolało. pod wieczór już przeszło. właściwie wczoraj funkcjonowałam już zupełnie normalnie. szew nie boli i czasem zapominam, że w ogóle jest. ok, na razie tyle relacji porodowych. trzymajcie się cieplutko ![]()
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2010-01-11 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
witajcie mamuśki
![]() dopiero wstałam i z ciekawości zagladam przed śniadaniem czy któraś sie nie rozpakowała ale nie... ![]() Eudoamonia witamy ![]() ![]() Lecę zjeść śniadanko i potem do Was zajrzę..
#503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj jak powiedziałam że mi czop odszedł tż to chciał mnie wieść do szpitala od razu i strasznie był wkurzony że ja nie chcę... ciekawe ja będę tam leżeć bez odwiedzin, nie wiadomo kiedy się poród zacznie, poza tym i tak by mnie raczej nie przyjęli przecież z powodu odejścia czopa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |||
Zadomowienie
|
Madziulka
![]() ![]() czekamy na więcej wieści. ... ale zazdroszczę .... ![]() Malga śliczna ta Twoja Jowitka ![]() a z tym imieniem to chyba przeznaczenie, że tak mała na niego zareagowała ![]() Cytat:
Pochwal się co tam Ci przyszło w paczce ![]() Cytat:
Dobrze że wszystko w porządku. Już niedługo i bedzie po wszystkim ![]() Cytat:
Nowe ubranka dobrze jest wyprać. Ja tez nawet prasuje żeby je jeszcze wyparzyć. Myśle że to tak tylko na początek trzeba bardziej dbać o to żeby nic delikatnej skórki nie podrażniało. Na wyjście tak jak pisała brzoskwinka : body, pajac i opatule grubym kocem. Chyba grubego kombinezonu nie będę kupować.
![]() |
#505 |
Raczkowanie
|
Madziulka gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !
![]() ![]() ![]() Kasya i Malga śliczne bobasy ![]() Eudaimonia no jeszcze raz gratuluję dzielnej mamusi ![]() My jesteśmy wykończeni tym brzuszkiem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja na chwilę - dostałam wiadomość od azzis
"Do końca tygodnia jestem na zwolnieniu a nie mam jeszcze neta w domu. Na KTG wyszły skurcze, mam znowu brać nospe i magnez i wypoczywać. USG wykazało zastój w jednej nerce Adasia. Dzisiaj idę na powtórzenie USG na lepszym sprzęcie i mam nadzieję, że będzie wszystko ok. pozdrawiam wszystkie Mamuśki!" Oczywiście trzymamy kciuki, żeby wszystko było ok. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja wysłałam właśnie zamówienie na mój wózeczek ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
Lila też przez to przechodziłam. Jakbym czytała siebie sprzed dwóch lat. Tak po 3, 4 miesiącach było już ok. Trzeba przez to przejść. Ten czas jest trudny. Mega zmęczenie i brak czasu nawet żeby się spokojnie umyć. Trzymaj się, a jeśli byś czegoś potrzebowała to dawaj znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Zadomowienie
|
agusiamatyldka
11 kg to wcale nie jest dużo. To jest chyba jak najbardziej w normie. Szczerze to troszkę zazdroszczę że udało Ci się w takiej wadze zmieścić. Ja już mam 15 kg i pewnie troszkę jeszcze przybędzie ![]() Pochwal się komodą ![]() Eudaimonia ![]() fajnie że już jesteś z nami. O tak zgadzam się takie opisy troszkę uspokajają że nie bedzie tak źle ![]() dziękuje ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Patka i na jaki wózek się w końcu zdecydowałaś??
#510 |
Raczkowanie
|
a ja z kolei czytając opisy mam mega wielkiego stracha przed porodem ....
marzę o szybkim porodzie...ehhh.... ale mnie dziś plecy łupią...nie moge się skupić na pracy...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.