|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() U nas goście będą mieć 20/30 km - niby to nie dużo ale wiem że jeśli nie bedzie transportu to pewnie parę osób nam odmówi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz
Cytat:
Na szczęście ani od rodziców ani od teściów nie słyszę, że to za wcześnie. Oboje uważają, że mimo iż to oni płacą, my decydujemy ![]() RNG, fajny ten hotel ale jak dla mnie zbyt wykwintnie - ja wolę takie zajazdy itp. A tak się spytam, co to jest korkowe i tantiem?? Jako, że moja sala znajduje się 17 km od mojego miasta - będą busy. Prawdopodobnie jeden duży spod kościoła a później dwa mniejsze o dwóch różnych porach, które będą rozwozić w najważniejsze punkty w mieście. Poza tym mam jednego takiego kuzyna dziwnego, który i tak się bawić nie będzie i nie będzie nic pił, więc zaproponujemy mu, żeby później jeździł i rozwoził tych, którzy będą chcieli zmyć się wcześniej ![]() Ja mam 2 dni wolnego, więc sobie siedzę i leniuchuję. A popołudniu idziemy na "Avatara". Kurde, chciałabym już mieć już ustaloną datę ślubu... W weekend będziemy oglądać kasetę z wesela z poleconym przez znajomych zespołem - jeżeli się nam spodobają to będziemy dzwonić i się wstępnie umawiać na jakiś termin. A że nasza sala ma jeszcze na przyszły rok wszystkie terminy to będziemy termin dopasowywać do zespołu. Więc może już niedługo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze nikt, ale wiem że to nie tak szybko, wyślę jeszcze kilka no i moi znajomi też mieli się rozejrzeć daję sobie czas do lutego, marca a ![]() ![]() Cytat:
![]() kilka osób będzie trzeba natomiast przenocować ![]() nam nikt nigdy transportu nie załatwiał, u kuzyna który mieszka 200km od nas to nawet sami znaleźliśmy niedrogi nocleg ![]() Cytat:
nawet pisałam że ostatnio chciałam na cholesterol to powiedzieli że za młoda ![]() także wszystko robię we własnym zakresie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym odwożeniem busami po weselu to też tak myślałam z tym że u mnie pewnie każdego pod dom trzeba będzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Zakorzenienie
|
Dottta u mnie sprawa wygląda tak, że moja rodzina jest z okolic Kielc i po mszy i po weselu będzie autokar, który odwiezie ludzi do domów - w mojej rodzinie zawsze tak jest. Dojazd do kościoła jest na własną rękę, choc jeszcze nie wiem czy pod dom też nie podstawic autokaru, choc nie wiem jak on wjedzie w wąską uliczkę.
Rodzina ze strony Łukasza jest niemal cała spoza Kielc i do Kielc na mszę niech sobie sami dojadą. Pod kościołem będzie autokar i mogą wsiąśc. A po weselu podstawimy busa z dojazdem do hotelu czy tam gdzie będą nocowac. Jeśli ktoś chciałby wcześniej pojechac po weselu to do dyspozycji będzie mój brat (już się zadeklarował) i moze brat Łukasza. Zastanawiam się też czy może nie podstawic busa, który będzie odwoził gości ok ok. 1 do końca wesela, ale wtedy się boję, że goście mogliby się szybko wykruszyc. Z Kielc do mojej sali jest ok. 20 km i u nas to norma, jeśli chodzi o dojazd nikt nigdy się nie obrażał, że sam musi dojechac czy coś. A jak dla kogoś to tak daleko to trudno. Joanwi mój Łukasz też uwielbia jeśc i niestety widac to po nim, ale obiecał się wziąc za siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dowiedziałam się że na mojej sali na 2011 już nie ma terminów na kwiecień-wrzesień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() T'ai ![]() Po prostu moja Mama ma przez nie problemy z żyłami,a kuzynka miała taką sytuację,że brała długo tabletki,potem odstawiła,żeby zajść w ciążę.Baaaardzo długo się starali z mężem i kiedy w końcu się udało i była w 3 miesiącu-nagle stwierdzili,że ma tak duży zakrzep w nodze,że nie będzie w stanie donosić ciąży a tym bardziej urodzić to dziecko. Po prostu było ogromne prawdopodobieństwo,że to pęknie i będzie po niej.I usunęli ciążę. Tragedia okropna ![]() Ale ta sytuacja wynikła pewnie z tego,że nigdy jej nie badano hormonalnie,nie sprawdzano,czy może przyjmować hormony,nie zbadał jej chirurg naczyniowy ![]() Dlatego tak przestrzegam. Dotta to,że jest szczupły to świetnie.Ale zdrowsze odzywianie na pewno m nie zaszkodzi.Super,że tak Cię wspiera ![]() A kiedy ja bywałam na weselach,to zawsze był jakiś kierowca,co odwoził. Ostatnio się zrobiła taka moda. Mój Teściu ma firmę transportową -busy,autobusy-więc my akurat nie będziemy mieć problemów w tej kwestii.
#2499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podejrzewam że ludzie sami sobie pozamawiają po weselu ![]() ale nawet gdyby to się zamówi dla babci czy ciotek starszych i te 7 zł zapłacę sama ![]() już nie mówię o tym że połowa może wrócić sama z buta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja staram się dbać o siebie sama i pod kątem zakrzepicy robię badania gorsze są takie co od kilku lat nawet wątroby nie zbadały albo jak moja koleżanka - APTT (krzepliowość) nie ma w normie a mimo tego dalej bierze ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() Jednak zamówiliśmy te migdały i takie pudełka ![]() Mam prośbę, jeśli któraś z Was może, wrzucicie mój pierścionek na bloga? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas samo "trzaśnięcie drzwiami" to koszt 5-7 zł ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym chciała takie http://www.allegro.pl/item869156719_...sci_serca.html Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byłam teraz w niedziele na targach we Wrocławiu, niby wszystko fajnie, tyle że ja już podstawowe rzeczy mam, a tam głównie suknie, fotografowie itd. mi to już nie potrzebne... Ale przynajmniej wiem jaki tort chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może jej przytocz przypadek mojej kuzynki dla otrzeźwienia...
![]() |
#2511 |
Zakorzenienie
|
chyba będę musiała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | ||||||
Zakorzenienie
|
ZAczynam nadrabianie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;16305953]Cześć ![]() Pamiętacie mnie jeszcze ![]() U mnie istny kosmos-zalatwiania mnóstwo i biegania. Ale najważniejsze rzeczy już mamy ![]() W ogóle chyba zaczynam rozumieć te dziewcyzny,które wzięły ślub i się nie odzywają na wątku-czlowiek po jakims czasie odstaje od reszty ![]() Ale trudno... Za miesiąc będę już żonką ![]() Dzidzi ma się dobrze. Ja nawet też. Oby tylko było tak dalej. Pozdrawiam Was serdecznie ![]() Fajnie, że się odezwałaś i że wszystko dobrze ![]() No i dołączam się do innych zazdroszczących PMek ![]() Cytat:
![]() ![]() No ale kupiłam sobie na wiosnę takie ćwiczebne buciaki i mam zamiar się naumieć ![]() A propo butów to muszę kupić jakieś do pracy, ale obeszłam sklepy, no i oczywiście nic nie znalazłam, bo jeszcze sezon zimowy. Może obecne wytrzymają do wiosny, chociaż już na nie patrzeć nie mogę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
--------------------------------------------------- Zaraz nadrabiam dalej, troszkę dzisiaj ruch i jeszcze jedna kanapka do zjedzenia ![]()
![]() |
#2513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne pudełka ![]()
![]() |
#2514 |
Zadomowienie
|
Jeszcze tak a propo transportu. Generalnie wydaje mi się, że jest to bardzo grzeczne ze strony Pary Młodej jak taki transport zapewni. My właśnie ostatnio byliśmy u znajomych na weselu i oni mieli załatwiony autobus. On później nie odwoził każdego stricte pod dom, tylko w takie miejsca , gdzie ludzie mogli już sobie sami dojść do swoich mieszkań. No tyle, że u nich autobus był jeden i spod sali wyruszył o godz.4, więc niektórzy to już tak czekali na niego. Ja planuję wstępnie dwa mniejsze, które będą odwozić ludzi np. o godz.2 i później tak ok.4. A jeśli ktoś będzie chciał wracać jeszcze o innej porze to niech już sobie sam załatwia transport.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy można wpisać nazwę sklepu? Ale co tam
![]() ![]() ![]() Mają też parę innych fajnych rzeczy, ale ja resztę ozdób na salę kupię na allegro ![]() Co do transportu... spod kościoła będziemy mieć jeden duży autokar. A z sali chyba busa, będzie czekał od 3 ![]() Napewno transport z sali wszystkim zapewnimy Edytowane przez slimaczek19 Czas edycji: 2010-01-11 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To całkiem fajna cena ![]() ![]() A migdały my będziemy kupować we Włoszech,bo tam są o wiele tańsze. A co do transportu to faktycznei najlepszy jest autobus spod Kościoła do sali,a do rozwożenia ludzi 2 lub 3 mniejsze auta/busy (żeby niekt nie musiał za długo czekać). Wystarczy przecież poprosić kogos znajomego,żeby wziął swoje auto i rozwoził. W zamian za to zapewnić mu obecność na weselu,jedzenie+ jakieś pieniążki.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2010-01-11 o 11:06 Powód: czeski błąd:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2518 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=butterfly20;1638804 3]To całkiem fajna cena
![]() ![]() A migdały my będziemy kupować we Włoszech,bo tam są o wiele droższe. Jakaś nie przytomna jestem ![]() ![]() Twoje pudełka widziałam, ładne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie my tak chcemy z transportem zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja jeszcze w pidżamie siedzę, więc narazie zmykam
![]() Muszę jeszcze pranie zrobic i ciasto na pizzę ![]() Narazionka ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- No własnie Butterfly - droższe i we Włoszech ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.