Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz.6 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 11:08   #2521
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz

[QUOTE=slimaczek19;1638817 2]
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
To całkiem fajna cena Ja się pochwalę,że kupiłam za 0,69 zł
A migdały my będziemy kupować we Włoszech,bo tam są o wiele droższe.

Jakaś nie przytomna jestem bo nie rozumiem, we Włoszech droższe? Z tego sklepu są właśnie z Włoch, mają być zapakowane w oryginalne opakowania producenta. Czy to prawda dowiem się gdzieś za tydzień

Twoje pudełka widziałam, ładne my chcieliśmy wcześniej w woreczki pakować, ale zobaczyliśmy te pudełka i się nam bardziej spodobały, a koszty przesyłki jedne

Tańsze-poprawiłam już

Wydaje mi się,że pudełeczka fajniejsze,bardziej eleganckie. A chcecie je dawac przy nakryciach?
Ja jeszcze myśle o Aniołkach gipsowych,ale na All za takie porzadne płaci się 5-6 zł za 6 sztuk,ja potrzebuję 140-150. To chyba kupię formę do odlewania,gips modelowy i sama zrobię (koszt formy to 20 zł).

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:16   #2522
Stysik
Zakorzenienie

Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry SŁONECZKA KOCHANE

Wróciłam I normalnie się za Wami stęskniłam
zdjęcia narty były?
Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
Właśnie wstałam i robię śniadanko sobie
zapomniałam się pochwalić, że zdałam oba egz. z turystyki na 5

U nas z transportem to będzie tak że autobus zabierze część rodziny z domu chyba albo poprosimy zeby do kosciola jakos przyjecali, a po kościele autobusem pojedziemy do sali, po 12 mamy do dyspozycji bus z sali wiec jakby ktos chcial wczesniej wrocic to nie bedzie problemu, a tak ok 3 bedzie autobus dla reszty... wysadzi ich w umowionych miejscach i juz wczesniej sie z kierowca dogadamy co do trasy wyznaczymy jedna osobe z lista osob chetnych do odwiezienia i pilnowania zeby wszyscy wysiedli tam dzie mieli

ja jak bylam u znajomej to nie przejmowala sie jak dojade, a innym razem po kosciele byl bus...

z niemiec mam rodzine ale nawet nie mysle zeby im placic transport... i tak przyjezdzaja na urlop...

jak dla kogos dojazd to problem to trudno

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Edytowane przez Stysik
Czas edycji: 2010-01-11 o 11:18
Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:16   #2523
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się,że pudełeczka fajniejsze,bardziej eleganckie. A chcecie je dawac przy nakryciach?
Ja jeszcze myśle o Aniołkach gipsowych,ale na All za takie porzadne płaci się 5-6 zł za 6 sztuk,ja potrzebuję 140-150. To chyba kupię formę do odlewania,gips modelowy i sama zrobię (koszt formy to 20 zł).
są też tańsze http://www.allegro.pl/item871525794_..._chrzciny.html
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:18   #2524
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
To jest chyba cena za sztukę

Stary 2010-01-11, 11:19   #2525
slimaczek19
Raczkowanie

Rzeczywiście pudełka są bardziej eleganckie.
Będą stać przy nakryciach od początku wesela. Dowiążemy wstążeczkę i do jednego z końców powiążemy karteczkę składaną. Z wierzchu będzie nazwisko gościa (funkcja winietki) a po otwarciu podziękowania za przybycie z opisem co symbolizują migdały

Chciałam wcześniej winietki robić kremowe, ale skoro pudełka białe to karteczki też muszą być białe wstązka na pudełkach będzie złota. Jak myślicie?
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:19   #2526
Stysik
Zakorzenienie

mi sie aniołki z dziećmi kojarzą, więc jakbyśmy dali takie na stoliki pewnie były by pytania o potomstwo

Stary 2010-01-11, 11:19   #2527
RNG
Raczkowanie

Kociak85 my znowu unikamy karczm i zajazdów

Co do transportu, u nas trzeba bedzie dojechac 20km z koscioła na salę i nie wyobrażam sobie, żeby nie było transportu specjalnie dla gości. Jak dojechałby starsze ciocie, babcie, które są spoza Wrocławia, a ich mężowie na pewno nie nadają się już na kierowców? Niestety pewne rzeczy czasami trzeba brać pod uwagę. My wynajmujemy autobus. Co do noclegów - mamy 2 awaryjne pokoje (dla tych którzy by się zle poczuli i małych dzieci), babcie pewnie będą u nas, a reszta gości jesli chce, może sobie wykupic pokój - na szczęście nie są wcale takie drogie. A oprócz tego w nocy bus bedzie wracał jakąs ustaloną trasą tak żeby ludziemieli w miarę blisko. Nie wiem jeszcze tylko co zrobimy z poprawinami.

Edytowane przez RNG
Czas edycji: 2010-01-11 o 11:21
RNG jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 11:20   #2528
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Będą stać przy nakryciach od początku wesela. Dowiążemy wstążeczkę i do jednego z końców powiążemy karteczkę składaną. Z wierzchu będzie nazwisko gościa (funkcja winietki) a po otwarciu podziękowania za przybycie z opisem co symbolizują migdały

Chciałam wcześniej winietki robić kremowe, ale skoro pudełka białe to karteczki też muszą być białe wstązka na pudełkach będzie złota. Jak myślicie?
tez o tym myslalam, zeby polaczyc winetki z pudelkami i chyba tak zrobimy

mysle ze moze byc kremowa a wstazka zlota

Stary 2010-01-11, 11:23   #2529
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Tańsze-poprawiłam już

Rzeczywiście lepiej kupić formę i samemu zrobić, szczególnie przy tej ilości
A ile kosztują migdały we Włoszech? Ciekawa jestem
Stary 2010-01-11, 11:25   #2530
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość

Też będę przyczepiać karteczkę z jakimiś podziękowaniami.Imion i nazwisk nie,bo planuję plany stołów (będą okrągłe i wteyd niebzyt mi się widzą winietki).

Co do ANiołków to nie mam tkaich skojarzeń,ale TŻ chciał,żebyśmy dawali autka

Stary 2010-01-11, 11:31   #2531
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
tez o tym myslalam, zeby polaczyc winetki z pudelkami i chyba tak zrobimy

mysle ze moze byc kremowa a wstazka zlota
Ale kartka będzie wisieć na pudełku może się gryźć
Nic, zobacze jak przyjdą pudełka jaki odcień bieli mają potem będę przykładać kartki żeby zobaczyć to wizualnie

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Też będę przyczepiać karteczkę z jakimiś podziękowaniami.Imion i nazwisk nie,bo planuję plany stołów (będą okrągłe i wteyd niebzyt mi się widzą winietki).

Co do ANiołków to nie mam tkaich skojarzeń,ale TŻ chciał,żebyśmy dawali autka
My będziemy mieć jeden długi stół dlatego winietki chcemy, ale przy planach stołów to zbyteczne.

Autka symbol czego to ma być???
Aniołki to aniołki, my będziemy mieć dwa śpiące na skrzydłach na stole przed nami wśród kwiatów
Stary 2010-01-11, 11:40   #2532
butterfly20
Zakorzenienie

Autka symbolizują hobby T Ża Niee no Aniołki co ś tam symbolizują,są na szczęście i też jest o nich stosowny wierszyk

A ja o dekroacjach jeszcze nie myślałam.Pomyślałam tylko jaką chcę kolorystykę,że ma być przewaga kwiatów i zero balonów. A od reszty będzie dekorator.

Stary 2010-01-11, 11:40   #2533
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
To jest chyba cena za sztukę
nie zauważyłam że podałaś cenę za 6 szt.
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:45   #2534
lusesita23
Zakorzenienie

Hej kochane

dobra i zla wiaodmosc...zla to test-z 21 pytan mam popranwie 5chyba,ze sie uda "ustrzelic"do zaliczenia;p, a dobra,ze wlansie jak was nadrabialam to promotor przyslal mi rozdzial-wszystko poprawil pienie, tzn przecinki, skladnie itd.ok 10 takich komentarzy jego;p i na koncu,ze pozamienial by podrozdzialy a poza tym,z eok!!!jutro ide po wpis

bambusiek fajnie,ze juz jestes a przemiana 6.02
dotta z transportem to u nas tradycja juz,ze w obrebie miasta bedzie bus rozwoil gosci,a ci co dalej mieskzaja to maja hotel.

a jutro sadny dzien-dowiem sie, zy moge pisac i jesli moge to o 18 test.caly dzien na uczelni

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

T'ai jakbys byla tak mila to podeslij mi te badnaia-watroby to ja nigdy nie robilam!i ilemniej wiecej to kosztuje jak mozeszsuper,ze z TŻ juz dobrze
Stary 2010-01-11, 11:45   #2535
dottta
Zakorzenienie

Cytat:

A co do transportu to faktycznei najlepszy jest autobus spod Kościoła do sali,a do rozwożenia ludzi 2 lub 3 mniejsze auta/busy (żeby niekt nie musiał za długo czekać).
Wystarczy przecież poprosić kogos znajomego,żeby wziął swoje auto i rozwoził. W zamian za to zapewnić mu obecność na weselu,jedzenie+ jakieś pieniążki.
Właśnie tak liczę i liczę ... kurcze, powiem szczerze ze "znajomy z autem" odpada. Bo jak już są tacy to są zaproszeni na wesele i pic na pewno będą. A tacy "dalsi" to za pewne rzucą focha że zapraszamy ich w formie kierowców a nie na popijawę bo pewnie "drobna kasa" ich nie skusi. A jak mam zapłacic za nich normalną cenę za wesele+pieniądzę to wyjdę na to samo jakbym busa wynajęła a jeszcze bym żyła w obawie że znajomy się jednak schleje i trzeba będzie kombinować
Cytat:
Napisane przez RNG Pokaż wiadomość

Co do transportu, u nas trzeba bedzie dojechac 20km z koscioła na salę i nie wyobrażam sobie, żeby nie było transportu specjalnie dla gości. Jak dojechałby starsze ciocie, babcie, które są spoza Wrocławia, a ich mężowie na pewno nie nadają się już na kierowców? Niestety pewne rzeczy czasami trzeba brać pod uwagę. My wynajmujemy autobus. Co do noclegów - mamy 2 awaryjne pokoje (dla tych którzy by się zle poczuli i małych dzieci), babcie pewnie będą u nas, a reszta gości jesli chce, może sobie wykupic pokój - na szczęście nie są wcale takie drogie. A oprócz tego w nocy bus bedzie wracał jakąs ustaloną trasą tak żeby ludziemieli w miarę blisko. Nie wiem jeszcze tylko co zrobimy z poprawinami.
No właśnie biorę dlatego pytam jak jest u innych. U nas z kwestią transportu "starszych osób" nie ma problemu. Po pierwsze dlatego że starsza osoba będzie jedna - góra dwie jeśli babcia Tż da radę. Po drugie ta starsza osoba mieszka z córką w kwiecie wieku i to zmotoryzowaną. U mnie z kościoła (chyba że inny wybierzemy) będzie 1km do sali więc na taką odległość podstawianiu busów jest raczej śmieszne Co do pokoi - też liczymy 2. Ale chyba w ogólnym rozrachunku żadnego nie bedzie prócz naszego bo jedyne dziecko jakie prawdopodobnie będzie to córka mojej uroczej, wspomnianej kuzynki i niech ona się martwi. Inna para dzieciata pewnie nie przyjedzie z dzieckiem i też raczej w zwiazku z tym po weselu wrócą do domu do dziecka a nie będą w hotelu nocować.
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 11:46   #2536
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nadrabianie

Karolinusienka, MiciaKicia - jak Wam się podobał Avatar ???
avarat super baaaaaaaaaaaardzo nam sie podobal

aaa zdjecie pokaze jak zeskanuje

Cytat:
Napisane przez dottta
Dzień dobry.
Ja dziś trzeci dzień na proteinach (-1,2kg w tym spadło mi trochę % tłuszczu w organizmie a woda wzrosła) i chyba wprawiam sie w te przepisy Dukana i jest mi łatwiej niż na początku Tylko jest problem o którym Jola wspominała NIE MA normalnego nabiału bez tłuszczu i węgli - my też robimy z siebie głupków latając jak maniacy po sklepie ale albo w ogóle nie było i niema albo było i wyszło albo niby jest tyle że skład na pewno nie jest "chudy" (tona węgli wpisana malutkimi cyferkami ).
Mój tż od jutra przechodzi na PW a ja nadal na protalu
jest ser bialy 0 weglowodanow mega bialka ehhehe
dukan na serio ma fajne i smaczne (!) te przepisy ja dzisiaj jade po mleko w proszku, make i otreby mam ochote na nalesniczki dukanowe

transport
- my dla dojezdnych, pewnie dla rodzinki P, bo oni sa znad morza wynajmniemy jakis busik ktory przywiezie i odwiezie a reszta niech sobie radzi sama

Cytat:
Napisane przez slimaczek19
Byłam teraz w niedziele na targach we Wrocławiu, niby wszystko fajnie, tyle że ja już podstawowe rzeczy mam, a tam głównie suknie, fotografowie itd. mi to już nie potrzebne...
Ale przynajmniej wiem jaki tort chce
my tez bylismy wczoraj nawet udalo nam sie wejsc za darmo jakis chlopak z dziewczyna dali nam wejsciowki vipowskie za darmo, bo im tez ktos dal a jak wychodzilismy to tez dalismy aa i znalazlam 1o gr heheh na szczescie
co do targow-to kicha nic specjalnego nie b ylo, wszytsko juz mamy pozamawiane i zalowalibysmy tych 3o zł za bilet jakbysmy kupili

slimaczek a nie boisz sie, ze pudełeczka ci zżółkną do Twojego ślubu?? bo ja myslalam ostatnio nad zakupem pudełeczek, ale boję się, że mi z bieli zostanie żółć

--------------
wrocilam wlasnie z warszawy, bylam tate odwiezc na lotnisko, bo do usa leci ale mu zazdroszcze ale ma przywiezc prezenty ehehhee tez bym sobie poleciala na wycieczke pozwiedzac

a w ogole dzisiaj jakos kiepskawo sie rano czulam. glowa mnie bolalo, krecilo mi sie w niej i mdlilo...ehhhh mam nadzieje, ze to od niewyspania, bo dzisiaj niewiele spalam, bo wstalam o 4 i o 5 juz bylismy w trasie do wawki
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:50   #2537
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość

jest ser bialy 0 weglowodanow mega bialka ehhehe
dukan na serio ma fajne i smaczne (!) te przepisy ja dzisiaj jade po mleko w proszku, make i otreby mam ochote na nalesniczki dukanowe
no to że w teorii jest to wiem ale żeby go znaleźć w sklepie to już gorzej - przez weekend przeszukałam 3 różne sieci supermarketów + makro i ze wszystkich wywiało beztłuszczowy nabiał
Stary 2010-01-11, 11:53   #2538
87_meg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny

powiedzcie mi jak rozwiązujecie kwestię transportu gości? A może przyjeżdżają na własny koszt i własnymi środkami transportu? U nas nocleg dla wszystkich odpada - po częsci dlatego że wiele osób zwyczajnie będzie chciało zostać. Z gadki kuzynki którą tu przytaczałam wyszło że część rodziny będzie liczyć na transport spod domu a bez przesady - nie stać mnie na taksówki dla wszystkich Myślałam o busie ale jak to rozwiązać
u nas jest taka sytuacja ze wiekszość gości bedzie z pod czestochowy a wesele z katowicach wiec w miescowosci rodzinnej tz bedzie podstawiony bus który gości zabierze a po weselu odbierze kto bedzie chciał nocowac zamówimy nocleg, a co do gosci tutejszych podstawimy jakis mały busik- tata ma znajomosci

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

zabieram sie za sprzątanko i robie łazanki
..i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę
87_meg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:54   #2539
dottta
Zakorzenienie

zaraz zacznę podejrzewać że tylko ja nie mam znajomości transportowych ja tam noclegów nie zamówie dla wszystkich bo za parę musiałabym 640 zapłacic w sumie pomijam fakt że jest tylko 14 miejsc noclegowych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 11:57   #2540
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
no to że w teorii jest to wiem ale żeby go znaleźć w sklepie to już gorzej - przez weekend przeszukałam 3 różne sieci supermarketów + makro i ze wszystkich wywiało beztłuszczowy nabiał
a szukalas ser piatnicy 0% ??

ehhh nei chce mi sie wychodzic nigdzie juz...ide sie przespac
Stary 2010-01-11, 11:58   #2541
lusesita23
Zakorzenienie

aja wlasnie chce sale, w ktorej bedzie duzo miejsc do spania niestety jedna sale przerobili na uzdrowisko w poblizu nas,a ceny promocyjne i jeszcze rabat

mysle,ze ok.20 osob bedzie spac w hotelu.a w domu u nas hmmm...nie wiem jeszcze no bo rodzice z nami w hotelu na pewno,a komus tak klucze dac...i 3 koty;p
Stary 2010-01-11, 11:58   #2542
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

a był ktoś na "Ciachu"?? na weekendzie??

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:00   #2543
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz zacznę podejrzewać że tylko ja nie mam znajomości transportowych ja tam noclegów nie zamówie dla wszystkich bo za parę musiałabym 640 zapłacic w sumie pomijam fakt że jest tylko 14 miejsc noclegowych
my tez nie mamy kontaktow

a noclegi rozwiazemy (chyba ) tak, ze po prostu zarezerwujemy i oplacimy polowe ceny za nocleg, i ten kto bedzie chcial nocowac w miejscu, gdzie zarezerwujemy doplaci druga polowe i nie mowie tutaj o hotelach a o jakis hostelach albo akademiku

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
aja wlasnie chce sale, w ktorej bedzie duzo miejsc do spania niestety jedna sale przerobili na uzdrowisko w poblizu nas,a ceny promocyjne i jeszcze rabat

mysle,ze ok.20 osob bedzie spac w hotelu.a w domu u nas hmmm...nie wiem jeszcze no bo rodzice z nami w hotelu na pewno,a komus tak klucze dac...i 3 koty;p
u mnie rodzice spia w domu my zostajemy w pokoju dla nowozencow do tego sa jeszcze 6 pokoi 2osobowych, wiec niewiele noclegu...reszte rozwiezie sie po rodzince, albo sie wlasnie zarezerwuje akademik
Stary 2010-01-11, 12:07   #2544
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

cześć! przez cały tydzień nie miałam czasu pisać bo mam strasznie dużo nauki np. w czwartek mam 4 egzaminy w środę 3 :/

widzę że sporo nowych PMek jest witam

u nas nie wynajmujemy ani autobusu ani żadnych pokoi bo wszyscy goście są z okolic a Ci co trochę dalej to u rodzin będą nocować.
Wiecie co właśnie tak dziś myślałam to już za rok będziemy jeździć zaproszenia rozwozić
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:08   #2545
RNG
Raczkowanie

dottta z doświadczenia (będąc juz na paru weselach) wiem, ze taki 1-2 pokoje zapasowe bardzo się przydają - a to dzieci, a to starsze osoby zle sie poczują, lub są juz po prostu bardzo zmęczone, a jeszcze nie odwozi ich bus, a to ktos przesadzi z alkoholem i lepiej, zeby sie połozyl choc na chwilę. Czasami potrzeba odrobiny wytchnienia, kiedy jest juz pozno. Nie spotkalam sie z sytuacja, zeby taki pokoj nie zostal wykorzystany. W koncu lepiej jest pojsc tam, chwile odsapnąć, a potem wrocic na sale, niz wracac od razu do domu.

RNG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:11   #2546
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
a szukalas ser piatnicy 0% ??
szukałam bo od dawna tylko taki wcinam z Piątnicy lekki (ale brzydal ma 3,5g węgli ) tyle że po prostu wywiało wszystko - chyba wiekszosc ludziów przeszło na Dukana
Stary 2010-01-11, 12:15   #2547
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:

slimaczek a nie boisz sie, ze pudełeczka ci zżółkną do Twojego ślubu?? bo ja myslalam ostatnio nad zakupem pudełeczek, ale boję się, że mi z bieli zostanie żółć
A czemu miałyby zżółknąć??? Najwyżej wyjdzie ecri też będzie pasować ślub za rok więc nie martwie się, schowam w jakieś pudło w szafie
Stary 2010-01-11, 12:15   #2548
butterfly20
Zakorzenienie

Karolinusienka ja sie nie boję,że żżółkną,bo mam ecru

Dotta to macie nieciekawych znajomych. U Nas sąsiedzi jak się dowiedzieli o weselu,to sami zgłosili chęć rozwożenia gości busami Teścia. Takich mamy znajomych
Pewnie chcą się pobawic na Naszym weselu (bez picia,ale tak też się da )

Stary 2010-01-11, 12:20   #2549
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RNG Pokaż wiadomość
dottta z doświadczenia (będąc juz na paru weselach) wiem, ze taki 1-2 pokoje zapasowe bardzo się przydają - a to dzieci, a to starsze osoby zle sie poczują, lub są juz po prostu bardzo zmęczone, a jeszcze nie odwozi ich bus, a to ktos przesadzi z alkoholem i lepiej, zeby sie połozyl choc na chwilę. Czasami potrzeba odrobiny wytchnienia, kiedy jest juz pozno. Nie spotkalam sie z sytuacja, zeby taki pokoj nie zostal wykorzystany. W koncu lepiej jest pojsc tam, chwile odsapnąć, a potem wrocic na sale, niz wracac od razu do domu.
ja z doświadczenia wiem że moi znajomi takowych pokoi nie brali i nikt nie miał potrzeby z nich korzystać Po za tym moja rodzina i tak będzie głownie narzekać na wszystko więc ja mam ich w .... Już narzeka mimo że ślub jest dopiero w planach A jeśli jedna osoba będzie "korzystać" z pokoju to gwarantuje że wybuchnie wojna że całą reszta chce Więc ja się w to bawic nie będę chyba jednak. Jeśli już coś zarezerwowanego będzie to dla tych co będą z daleka a jak sie babci słabo zrobi to może się u nas położyć i poczekać na powrót do domu.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Karolinusienka ja sie nie boję,że żżółkną,bo mam ecru

Dotta to macie nieciekawych znajomych. U Nas sąsiedzi jak się dowiedzieli o weselu,to sami zgłosili chęć rozwożenia gości busami Teścia. Takich mamy znajomych
Pewnie chcą się pobawic na Naszym weselu (bez picia,ale tak też się da )
Nie wiem gdzie mieszkasz ale wydaje mi się że mieszkając w takim mieście jak ja, w bloku, na wielkim osiedlu - trudno o sąsiadów którzy się znają a co dopiero są na tyle "zakumplowani" by proponowac sobie jakies przysługi

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2010-01-11 o 12:21
Stary 2010-01-11, 12:24   #2550
lusesita23
Zakorzenienie

dotta a to zalezy chyba od rozdziny i znajomych ja akurat chce dla nich jak najwygodniej,bo oni tez dla nas tacy byli

karolinusienka tak mi sie wydaje przynajmniej,ze rodzice beda tez w hotelu...u sis byli;p zeby dopilnowac wszytkiego od rana, opitolic/pochwalic kelenerow itd.

RNG u nas jak byly sluby to tez zawsz ejeden pokoj byl dodatkowy

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

butterfly u nas tez bedzie wujek rozwozil do domow i jeden z wujkow bedzie w ogole nasztm szoferem, sam sie zglosil;p a ze samochod ma supergrzech nie skorzystac

a co do godzin...tez bym wolala tego busa na 1-2 godziny tylko wynajac,ale kurcze...rok temu mam sie poklocila z tata i za taxi 40 zl (15km) bo bus byl o 6 a ona wyszla o 3.tzn my z TŻ razem z nia i przy okazji M. sie wkurzyl,ze ja zawsze za mama jestem...;p

dzizes dzis mam kolede!

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości