|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha i można iedziec kto to jest za Tobą?? bo wyglada po sukni jakby 2 Pm była ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zadomowienie
|
![]() |
#2646 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() oj dziewczyny już mi tak nie kadźcie bo popadnę w samozachwyt ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Rozeznanie
|
My nie chcemy
![]() ![]() monikadavvida - bukiety rzeczywiście śliczne. Ale napisz jak się czujesz w roli żony? coś się zmieniło? czy tylko czujesz obrączkę na palcu? ![]()
#2649 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
a mi oprócz buzi Moniki strasznie podobają się jej włosy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2651 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wyobrazcie sobie, ze ja w takich warunkach zdawalam egzamin na prawo jazdy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() niedlugo bede na alll zamwiac probki upatrzonych zaproszen. tylko boje sie, ze jak zamowie teraz probki to jak mi sie cos spodoba to w marcu juz tego produkowac nie beda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kicia slodka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() bardzo ladnie wygladalas ![]() i super, ze wszystko wypadlo jak nalezy ![]() a jak tam zycie w malzenstwie? cos sie zmienilo czy nic a nic? ![]() a ja dzis poumawialam sie w salonach na mierzenie i wiecie co? te salony Madonna to porazka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to mysle, ze zdazymy jeszcze obskoczyc do zaglebia slubnego na Dluga. widzialam, ze Lilea sie tam przeniosla, a maja kilka ladnych sukni to sie zobaczy ![]() a i zalatwilam fryzjera, a wlasciwie to styliste. nie tani, bo za taka cene moglabym miec jakis pakiet z manicure i pedicure, ale tez cena bardzo nie powala, a gosciu ma doswiadczenie w slubnych klimatach ![]() ![]() ![]() i licze na to, ze sam mi cos fajnego doradzi, co pasowaloby do sukni i do mnie ![]() ![]() ![]() zaproponowal, ze jak slub na 16 to zeby umowic sie na 9... no niech mu bedzie ![]() ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2010-01-11 o 12:14 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Rozeznanie
|
Szczerze mówiąc, ja też siebie nie wyobrażam za kierownicą w sukni. Ale mamy pewien pomysł, a co z tego wyjdzie to się jeszcze okaże
![]() O tym powiedziałam tylko jednej mojej koleżance, też pasjonatka motoryzacji, stwierdziła, że to rewelacyjny pomysł i że nie będzie kłopotu z suknią w naszym aucie.. Ale zobaczymy ![]()
#2653 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O ile u Tż nie ma zagrożenia życia w wyniku kontaktu z kotem, to można próbować ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zamówiłam podobne bolerko ![]() Jakie miałaś buty? nie zmarzły Ci stopy? ![]() No i bukiety bardzo fajne. Piórka nawet Tż-towi się spodobały więc może troszkę zgapimy pomysł ![]() Cytat:
![]() Ja naszych nie pozwoliłam nikomu mierzyć, ani czytać grawerunku ![]() Jakoś jeszcze przed naszymi zaręczynami, koleżanka nie chciała uwierzyć, że mam tak grube palce ![]() Powiem Wam, że niemożność zdjęcia cudzej, tytanowej obrączki z palca napędziła mi niezłego stracha ![]()
![]() |
#2655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a jaki masz rozmiar?? Bo jak dziewczyny piszą swoje to wszystkie mają mniejszy niż ja ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do fryzjera to taki specjalista na bank zrobi ci świetną fryzurę- zazdroszczę bo u mnie w mieście nie ma takich stylistów... a że ciocia fryzjerka mnie nie da rady chyba uczesać to mam dwie opcje- albo czesać się w jej salonie fryzjerskim u jakiejś innej jej fryzjerki albo znaleźć sobie kogoś nowego ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A moje włoski już strasznie urosły i porównując z jakich startowałam to az trudno uwierzyć, ze takie długie mam ![]() Lain śliczne sukienki wkleiłaś ![]() ![]()
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2010-01-11 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() toskaKrk tam na wcześniejszych zdjęciach były widoczne butki.. miałam normalne kryte pantofle. nie zmarzłam w nogi w ogóle. przyznam szczerze, że było mi nawet ciepło pod tą suknią..
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szwagierka ma maleńki rozmiar więc na mój palec jej obrączka nie weszła ale tż mierzył obrączkę brata to znaczy że już mnie zdradzi tak? no to ślubu nie będzie ![]() ![]()
![]() |
#2660 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe PM!
![]() Tancia, eż uważam, ze to głupie, że nie mozna jechać swoim samochodem! Jak bysmy mieli jakiś ładny to też byśmy pojechali swoim, no ale mamy czerwone Mitsubishi i tak nie za bardzo pasuje. W ogóle TŻta wujek ma fajne nowe auta, ale suwy albo terenowe :/ mam nadzieję, ze ktoś z rodziny kupi jakieś ciekawe autko. A o Hondzie accord marzymy od dawna(tej nowej z 2007) i nie kupimy żadnego innego autka póki nie uzbieramy na to, będziemy jeździć póki nasz się nie rozsypie, bo najpierw priorytetem jest domek, a potem będziemy ciułać na autko. Ostatnio gdy w tv mówili że PM ma mieć coś pożyczonego, starego, niebieskiego... TŻ wypalił, że muszę mieć w takim razie stare pożyczone niebieskie majty ![]() Monika, wyglądałaś zjawiskowo!Jesteś piękna jak laleczka(zęby to też moje zboczenie, uwielbiam piękne uśmiechy) Od razu zwróciłam uwagę na cudny zimowy bukiet, wygląda tak bajkowo ![]() No i mam nadzieję, ze z ta przeprowadzką do TŻ będzie tak samo jak u Ciebie. A powiedz jeszcze jak Twoi rodzice zareagowali jak się wyprowadziłaś od nich? Moja mama też się pewnie rozklei przy błogosławieństwie...:roll eyes:
#2662 | ||
Wtajemniczenie
|
Ale to jest moje zboczenie...jak ja mam temu zaradzic
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak samo nie można sukni slubnej po siostrze mieć bo to wrózy nieszczęście(że się szybko wdową zostanie). Przypadek nie przypadek ale w mojej rodzinie tak było. Że siostry miały jedna suknię i jedna z nich szybko wdowa została. Kurcze a tak teraz se myślę, ze ten przesad może po tym zdarzeniu wymyslili:P A teraz to raczej siosry nie mają tych samych sukni-kiedyś to było bardziej prawdpodobne ajk w sklepach nic nie było. Ja po siostrze bym nie chciała sukni ale z jej zabieram halkę no i welon też jest-no ale welonu mi nie pozwolą ubrać-właśnie przez te głupie przesądy ![]()
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2010-01-11 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
BAN stały
|
Tancerko,prosze wejdz do clubu bo zostawiłam dla Ciebie wiadomość.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Wtajemniczenie
|
Monikadavvida wyglądałaś przepięknie !!!
![]() ![]() ![]() Gratuluję bycia żonką ![]() ![]() u mnie 215 dni do ślubu ![]() ![]() ![]()
#2667 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To może nie zamarznę w lutym ![]() Cytat:
Obrączki powinny być wykonane z jak najtrwalszego kruszcu, mają bowiem świadczyć o trwałości małżeństwa (istotną rolę odgrywa też moda, zdarzało się, że obrączki przybierały niezwykle okazałe rozmiary i były wysadzane drogimi kamieniami) . Obrączki gładkie oznaczają spokojne życie. Obrączki rzeźbione przepowiadają przeciwności losu w małżeństwie. Potrójna obrączka, w której każdy krążek wykonany jest z innego rodzaju kruszcu (złota żółtego, białego i platyny), zapewnia małżeństwu pełnię szczęścia, bo pojedyncze krążki symbolizują wierność, miłość i przyjaźń. Przymierzanie cudzych obrączek grozi staropanieństwem lub zdradą współmałżonka. Nie wolno dawać do przymierzania obcym własnych obrączek - to z kolei wróży niepowodzenie osobom przymierzającym. Jeśli świadkowie zapomną zabrać obrączki do kościoła lub Urzędu Stanu Cywilnego, młodych małżonków czeka wiele niepowodzeń. Upuszczenie obrączki przed ołtarzem zapowiada wielkie nieszczęście lub nawet śmierć osoby, której się to przydarzyło. Upuszczoną obrączkę może podnieść tylko ksiądz lub starszy drużba. Obrączki nie wolno zdejmować z palca nawet przy myciu rąk, ponieważ grozi to rozpadem małżeństwa. Zgubienie obrączki lub jej pęknięcie wróży nieszczęście w małżeństwie. Kobiety nigdy nie powinny zdejmować obrączki, ponieważ jest to oznaka godności. Dawniej tylko mężatki z obrączką na palcu były całowane w rękę. Panowie zdejmujący obrączkę, aby udawać kawalerów, dawniej zdarzali się - podobno - tylko wśród przebrzydłych wszeteczników i hultajów. Pomylenie podczas obrzędu ślubnego palca, na który wkłada się partnerowi obrączkę, może oznaczać niewierność w małżeństwie. Osoba, która pierwsza wsunie na palec obrączkę współmałżonkowi będzie rządziła w związku. Generalnie to ![]() ![]() Cytat:
Aaa no i ja biorę lek antyalergiczny codziennie ![]() ![]()
![]() |
#2668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no to już po mnie i po tżcie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2669 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja to net musialam przekopac zeby cos znalezc ![]() ![]() ![]() ja place 450zl za fryzure (probna+wlasciwa) i makijaz (probny+wlasciwy) uwaza tylko zeby przy slubnej pani Ci ceny nie podbniosla ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mam nadzieje, ze w innych salonach bedzie cos lepiej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.