2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 11:47   #2641
woda sodowa
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość
pomyślałam, że wstawię jeszcze zdjęcia bukietów były tak piękne, że goście przychodzili i robili zdjęcia samym bukietom nawet
Oj rzeczywiscie, te piorka to swietny dodatek, przepiekneA tak w ogole, to musze powiedziec, ze masz sliczne zeby
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:49   #2642
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Ja kompletnie zapomniala, ze Monika w ciazy jest, a na zdjeciach kompletnie nie widac!
Przez chwilke pomyslalam, ze jestes baba wredna, bo przeczytalam: bez rewelacjiZwracam honor

To jest moim zdaniem najlepsze jak oni tym swoim krokiem maszeruja przez kosciol w rownych rzadkach
och przestań, bo mam dreszcze

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:50   #2643
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj rzeczywiscie, te piorka to swietny dodatek, przepiekneA tak w ogole, to musze powiedziec, ze masz sliczne zeby
Cala buzie ma sliczna, jak laleczka

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:50   #2644
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
pomyślałam, że wstawię jeszcze zdjęcia bukietów były tak piękne, że goście przychodzili i robili zdjęcia samym bukietom nawet
a to Twoj bukiet czy swiadkowej bo na poprzednich zdjęciach widzialam jasny

aha i można iedziec kto to jest za Tobą?? bo wyglada po sukni jakby 2 Pm była

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:54   #2645
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:55   #2646
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
No tak, oczywiscieTylko, ze ja jestem na punkcie zebow absolutnie zboczona i to pierwsza rzecz, na ktora zwracam uwage
Stary 2010-01-11, 12:02   #2647
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
zdradź mi jak sie nazywa ten środek uspokajający bo ja też planuje jakiś zakup przed ślubem
to jakieś tabletki na bazie ziół... strasznie śmierdziały, ale jak widać działały

oj dziewczyny już mi tak nie kadźcie bo popadnę w samozachwyt jasny bukiet był mój, a ten ciemniejszy świadkowej. no i oczywiście za mną stała świadkowa miała złoto-srebrną sukienkę, może dlatego tak to wygląda w kościele też się śmiali że dwie PMki bo Ania miała bolerko takie futrzane białe
monikadavvida jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 12:04   #2648
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a to nie chcecie mieć kierowcy? bo to chyba wygodniejsza opcja?
My nie chcemy , zresztą nasz samochodzik tylko dla naszej dwójki będzie dobry.. Poza tym jesteśmy oboje zapalonymi kierowcami i nie poprowadzić auta w dniu naszego ślubu jest dla nas nie do pomyślenia

monikadavvida - bukiety rzeczywiście śliczne. Ale napisz jak się czujesz w roli żony? coś się zmieniło? czy tylko czujesz obrączkę na palcu?
Stary 2010-01-11, 12:08   #2649
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny dodaję kilka zdjęć ze ślubu na zdjęcia od fotografa jeszcze muszę troszkę poczekać...
Pięknie wyglądałaś
Cytat:
faktycznie piękne bukiety, ten Twój taki "zimowy" z tymi piórkami, super!
Cytat:
No tak, oczywiscieTylko, ze ja jestem na punkcie zebow absolutnie zboczona i to pierwsza rzecz, na ktora zwracam uwage
to nie patrz na moje
Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
My nie chcemy , zresztą nasz samochodzik tylko dla naszej dwójki będzie dobry.. Poza tym jesteśmy oboje zapalonymi kierowcami i nie poprowadzić auta w dniu naszego ślubu jest dla nas nie do pomyślenia

monikadavvida - bukiety rzeczywiście śliczne. Ale napisz jak się czujesz w roli żony? coś się zmieniło? czy tylko czujesz obrączkę na palcu?
Nie wyobrażams obie Ciebie w sukni za kierownicą
Stary 2010-01-11, 12:09   #2650
tancerka212
Zakorzenienie

a mi oprócz buzi Moniki strasznie podobają się jej włosy uwielbiam loczki ale to musi być super uczucie być wreszcie żoną wczoraj z tżtem mierzyliśmy sobie obrączki pary młodej która za 3 tygodnie się żeni i taaaaaaak mi się już chciało zostać w nich razem z tżtem- tak połączeni takim złotkiem na zawsze
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:12   #2651
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
U mnie droga do pracy wyglądała następująco: dodreptanie do przystanku, oczekiwanie 15 min na cokolwiek, przed moim przystankiem tramwaj stanął bo się okazało że był wypadek i wszystko stoi, motorniczy otwiera drzwi - śniegu po kolana - radźcie sobie sami Jeden facet odważny się znalazł na przetarcie szlaku i cały tramwaj gęsiego za nim
ooo to w Krk nadzwyczaj dobrze komunikacja miejska znosi ta pogode i nie zauwazylam zadnych odstepstw od normy na obwodnicy tylko jeden pas byl zawalony sniegiem, ale w sumie przejezdzajac odcinek 10km mijalismy az trzy odsniezarki
wyobrazcie sobie, ze ja w takich warunkach zdawalam egzamin na prawo jazdy a na kursie wczesniej nie mialam do czynienia z czyms takim ale zdalam

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
mam pytanie do tych, co zaproszenia rozdają:
Jak je wręczacie komuś osobiscie, to wyjmujecie z koperty, czy podajecie w niezamkniętej kopercie?
podaje w niezamknietej zawsze dostawalam zaproszenia w ten sposob (no raz nie, ale to byly takie zwiniete w rulon i przewiazane wstazka)
niedlugo bede na alll zamwiac probki upatrzonych zaproszen. tylko boje sie, ze jak zamowie teraz probki to jak mi sie cos spodoba to w marcu juz tego produkowac nie beda

Cytat:
spieszę się pochwalić że od soboty jestem certyfikowaną tancerką=księgową
gratuluje

Cytat:
ale rodzina marudzi strasznie że nie jedzie się swoim autem do ślubu i jakieś dziwne sprawy ogólnie nie wiem o co chodzi ale katują łeb... i jak tu dogodzić wszystkim nie chce mi się już słuchać tych durnot czasem o przesądach i innych kretynizmach.. kto to w ogóle wymyślił
noo o tym to jeszcze nie slyszalam

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Co do kota to wiesz.. w zasadzie zawsze mozesz powiedziec TZ zeby poszedl do alergologa po tabletki .. Są chyba jakieś takie leki..że bierzesz pigułke i spotkanie z kocią niestraszne ... a takich alergii to nie da się tak wyleczyć całkowicie - tylko zachowawczo??
heh u mojej siostry wyszla alergia na koty jak juz koty w domu byly a ze kotow przeciez nie wywalimy to siostrze zostal Zyrtec miala szczescie, ze cale liceum i studia spedzila poza domem i tylko wpadala na jakis czas w odwiedziny w zyciu bym sie nie pozbyla kota z powodu jej alergii, predzej wyslalabym ja na odczulanie

kicia slodka widze, ze jak moj Franek zafascynowana kapiaca woda z kranu moj to nawet w zlewie czasem spi (na tej takiej plytkiej czesci), bo jak sie wlacza zmywarke to sie troche zlew nagrzewa

Cytat:
ten dzień wypadł wspaniale! było sporo stresu - szczególnie jak usłyszałam u siebie na klatce akordeon

bardzo ladnie wygladalas
i super, ze wszystko wypadlo jak nalezy
a jak tam zycie w malzenstwie? cos sie zmienilo czy nic a nic?

a ja dzis poumawialam sie w salonach na mierzenie i wiecie co? te salony Madonna to porazka ja sobie zrobilam piekna liste sukien, tyle, ze w tych salonach nic nie ma kolekcji 2010 - null no wiec bede mierzyc poki co szesc Pronovias: Donaire, Lorna, Nalon; Tres Chic PU142 (ale nazwa) i La Sposa: Frontera, Fukien
to mysle, ze zdazymy jeszcze obskoczyc do zaglebia slubnego na Dluga. widzialam, ze Lilea sie tam przeniosla, a maja kilka ladnych sukni to sie zobaczy

a i zalatwilam fryzjera, a wlasciwie to styliste. nie tani, bo za taka cene moglabym miec jakis pakiet z manicure i pedicure, ale tez cena bardzo nie powala, a gosciu ma doswiadczenie w slubnych klimatach to ten ktory robi makijaze i czesze do magazynu "Wesele". mam nadzieje, ze jego doswiadczenie sprawi, ze slubny koszmar sie nie urzeczywistni bo jednak tych zwiazanych z fatalna fryzura albo jej brakiem mam najwiecej
i licze na to, ze sam mi cos fajnego doradzi, co pasowaloby do sukni i do mnie tylko bede musiala sie ze sporym wyprzedzeniem na probne ustawic, bo na strzyzenie sa do niego terminy 4-5 tygodniowe czyli, ze chyba rzeczywiscie musi byc dobry
zaproponowal, ze jak slub na 16 to zeby umowic sie na 9... no niech mu bedzie pospie te pol godziny krocej

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-01-11 o 12:14
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:15   #2652
Remmi
Rozeznanie

Cytat:

Nie wyobrażams obie Ciebie w sukni za kierownicą
Szczerze mówiąc, ja też siebie nie wyobrażam za kierownicą w sukni. Ale mamy pewien pomysł, a co z tego wyjdzie to się jeszcze okaże
O tym powiedziałam tylko jednej mojej koleżance, też pasjonatka motoryzacji, stwierdziła, że to rewelacyjny pomysł i że nie będzie kłopotu z suknią w naszym aucie.. Ale zobaczymy
Stary 2010-01-11, 12:16   #2653
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
trochę się zmieniło... przeprowadziłam się do TŻta, jestem inaczej też traktowana w jego domu już nie jako obca osoba, a jako bliska rodzina.. do tego legalnie razem śpimy (i nie tylko )... a obrączka na palcu lśni

Cytat:
Pięknie wyglądałaś
faktycznie piękne bukiety, ten Twój taki "zimowy" z tymi piórkami, super!
właśnie o to chodziło - miało być baaaardzo zimowo

Cytat:
a mi oprócz buzi Moniki strasznie podobają się jej włosy uwielbiam loczki ale to musi być super uczucie być wreszcie żoną wczoraj z tżtem mierzyliśmy sobie obrączki pary młodej która za 3 tygodnie się żeni i taaaaaaak mi się już chciało zostać w nich razem z tżtem- tak połączeni takim złotkiem na zawsze
w ogóle miałam mieć gładką fryzurkę.. ale jakoś udało mi się wykłócić loczki a trzymała się wspaniale jeszcze na poprawinach.
Stary 2010-01-11, 12:21   #2654
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
aaaa
zrobiłam wreszcie zrzut kocich fot na webshota : klikuś
Kocio podobny do mojej Tosiuli

Cytat:
A kociaki pierwsza klasa Szkoda że tż ma uczulenie na koty bo mnie do nich bardzo przekonałyście
Jestem alergikiem i na sierść też jestem uczulona.
O ile u Tż nie ma zagrożenia życia w wyniku kontaktu z kotem, to można próbować Ja przy każdym nowym kocie w domu mam objawy (duszności, katar itd), ale po kilku dniach organizm odpuszcza

Cytat:
dziękuję
jak dostanę zdjęcia od fotografa to wstawię kilka z sesji plenerowej - w śniegu
Wyglądałaś absolutnie przepięknie w ogóle jesteś śliczna
Zamówiłam podobne bolerko mam nadzieję, że będzie mi w nim ciepło.
Jakie miałaś buty? nie zmarzły Ci stopy?
No i bukiety bardzo fajne. Piórka nawet Tż-towi się spodobały więc może troszkę zgapimy pomysł

Cytat:
Kolejny przesąd- nie wolno mierzyć cudzych obrączek, bo to wróży zdradę, czy jakoś tak
Ja naszych nie pozwoliłam nikomu mierzyć, ani czytać grawerunku

Jakoś jeszcze przed naszymi zaręczynami, koleżanka nie chciała uwierzyć, że mam tak grube palce, że mam większy rozmiar niż ona obrączkę, no i dała mi swoją obrączkę do przymierzenia.
Powiem Wam, że niemożność zdjęcia cudzej, tytanowej obrączki z palca napędziła mi niezłego stracha
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:27   #2655
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Kolejny przesąd- nie wolno mierzyć cudzych obrączek, bo to wróży zdradę, czy jakoś tak

Jakoś jeszcze przed naszymi zaręczynami, koleżanka nie chciała uwierzyć, że mam tak grube palce, że mam większy rozmiar niż ona obrączkę, no i dała mi swoją obrączkę do przymierzenia.
Powiem Wam, że niemożność zdjęcia cudzej, tytanowej obrączki z palca napędziła mi niezłego stracha
Też to słyszałam Jak chciałam przymierzyć to mi z ręki wyrwali
a jaki masz rozmiar?? Bo jak dziewczyny piszą swoje to wszystkie mają mniejszy niż ja a ja mam 16
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 12:28   #2656
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość

a ja dzis poumawialam sie w salonach na mierzenie i wiecie co? te salony Madonna to porazka ja sobie zrobilam piekna liste sukien, tyle, ze w tych salonach nic nie ma kolekcji 2010 - null no wiec bede mierzyc poki co szesc Pronovias: Donaire, Lorna, Nalon; Tres Chic PU142 (ale nazwa) i La Sposa: Frontera, Fukien
to mysle, ze zdazymy jeszcze obskoczyc do zaglebia slubnego na Dluga. widzialam, ze Lilea sie tam przeniosla, a maja kilka ladnych sukni to sie zobaczy

a i zalatwilam fryzjera, a wlasciwie to styliste. nie tani, bo za taka cene moglabym miec jakis pakiet z manicure i pedicure, ale tez cena bardzo nie powala, a gosciu ma doswiadczenie w slubnych klimatach to ten ktory robi makijaze i czesze do magazynu "Wesele". mam nadzieje, ze jego doswiadczenie sprawi, ze slubny koszmar sie nie urzeczywistni bo jednak tych zwiazanych z fatalna fryzura albo jej brakiem mam najwiecej
i licze na to, ze sam mi cos fajnego doradzi, co pasowaloby do sukni i do mnie tylko bede musiala sie ze sporym wyprzedzeniem na probne ustawic, bo na strzyzenie sa do niego terminy 4-5 tygodniowe czyli, ze chyba rzeczywiscie musi byc dobry
zaproponowal, ze jak slub na 16 to zeby umowic sie na 9... no niech mu bedzie pospie te pol godziny krocej
te dwie ostatnie suknie mi się bardzo spodobały co wkleiłaś
a co do fryzjera to taki specjalista na bank zrobi ci świetną fryzurę- zazdroszczę bo u mnie w mieście nie ma takich stylistów... a że ciocia fryzjerka mnie nie da rady chyba uczesać to mam dwie opcje- albo czesać się w jej salonie fryzjerskim u jakiejś innej jej fryzjerki albo znaleźć sobie kogoś nowego narazie zapisałam się do jednego nowootwartego obok mojego bloku salonu na fryzurkę na ślub szwagra i zobaczymy co tam mi pani stworzy. pani powiedziała 70zł za włosy długie jak chcę z kręceniem. hmmm nie wiem czy to drogo czy tanio ale poświęcę się żeby to sprawdzić
Stary 2010-01-11, 12:32   #2657
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
pani powiedziała 70zł za włosy długie jak chcę z kręceniem. hmmm nie wiem czy to drogo czy tanio ale poświęcę się żeby to sprawdzić
Hmmm moja za długie włosy bierze 30 zł No ale to w małym miescie(20 tys. mieskańców). Za moje bierze 20-25 zł zalezy co tam tworzy
A moje włoski już strasznie urosły i porównując z jakich startowałam to az trudno uwierzyć, ze takie długie mam

Lain śliczne sukienki wkleiłaś Wszystkie bardzo ładne. Ta z dziwna nazwa fajna.Niby taka skromna ale ma w sobie to coś

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2010-01-11 o 12:36
Stary 2010-01-11, 12:34   #2658
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
a jaki masz rozmiar?? Bo jak dziewczyny piszą swoje to wszystkie mają mniejszy niż ja a ja mam 16
ja nie daje przymierzać swojej obrączki ale grawerunek pokazałam mojemu bratu. a rozmiar ja mam 14

toskaKrk tam na wcześniejszych zdjęciach były widoczne butki.. miałam normalne kryte pantofle. nie zmarzłam w nogi w ogóle. przyznam szczerze, że było mi nawet ciepło pod tą suknią..
Stary 2010-01-11, 12:34   #2659
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
tak z ciekawości zapytam- nie można dawać swoich obrączek do mierzenia czy nie można mierzyć cudzych obrączek?
szwagierka ma maleńki rozmiar więc na mój palec jej obrączka nie weszła ale tż mierzył obrączkę brata to znaczy że już mnie zdradzi tak? no to ślubu nie będzie uwielbiam przesądy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 12:39   #2660
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem alergikiem i na sierść też jestem uczulona.
O ile u Tż nie ma zagrożenia życia w wyniku kontaktu z kotem, to można próbować Ja przy każdym nowym kocie w domu mam objawy (duszności, katar itd), ale po kilku dniach organizm odpuszcza
Zaraz mu każe to przeczytać Bo on właśnie strasznie kicha i oczy mu się robią jak szparki....

Cytat:
No to d*** bo ja mierzyłam już z 3 osób
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:40   #2661
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Witam nowe PM!

Tancia, eż uważam, ze to głupie, że nie mozna jechać swoim samochodem! Jak bysmy mieli jakiś ładny to też byśmy pojechali swoim, no ale mamy czerwone Mitsubishi i tak nie za bardzo pasuje. W ogóle TŻta wujek ma fajne nowe auta, ale suwy albo terenowe :/ mam nadzieję, ze ktoś z rodziny kupi jakieś ciekawe autko. A o Hondzie accord marzymy od dawna(tej nowej z 2007) i nie kupimy żadnego innego autka póki nie uzbieramy na to, będziemy jeździć póki nasz się nie rozsypie, bo najpierw priorytetem jest domek, a potem będziemy ciułać na autko.

Ostatnio gdy w tv mówili że PM ma mieć coś pożyczonego, starego, niebieskiego... TŻ wypalił, że muszę mieć w takim razie stare pożyczone niebieskie majty

Monika, wyglądałaś zjawiskowo!Jesteś piękna jak laleczka(zęby to też moje zboczenie, uwielbiam piękne uśmiechy) Od razu zwróciłam uwagę na cudny zimowy bukiet, wygląda tak bajkowo może też pomyślę o jakimś z piórkami! Zdjecia przy choince i w śniegu obłędne! Cieszę się, ze wszystko się udało. I uważam za świetny pomysł zdjęcia od razu na weselu z podziękowaniami dla gości, raz dostaliśmy coś takiego i byłam zachwycona, od razu ma się śliczne zdjęcie na pamiątkę. Ale niestety młodych długo nie było na weselu, bo pojechali do fotografa. a Wam drukował na miejscu czy jak?
No i mam nadzieję, ze z ta przeprowadzką do TŻ będzie tak samo jak u Ciebie. A powiedz jeszcze jak Twoi rodzice zareagowali jak się wyprowadziłaś od nich?
Moja mama też się pewnie rozklei przy błogosławieństwie...:roll eyes:
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:42   #2662
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
to nie patrz na moje
Ale to jest moje zboczenie...jak ja mam temu zaradzic? Obiecuje, ze przynajmniej nie skomentuje, albo, np. napisze:ale masz fantastyczne cycki, blyszczace, zdrowe wlosy i przepiekny bukiet
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
Madonna jest do kitu, jak ja tam bylam we wrzesniu, to z moich wybranych 20 modeli, tylko 3 mieli

Cytat:
Hmmm moja za długie włosy bierze 30 zł No ale to w małym miescie(20 tys. mieskańców). Za moje bierze 20-25 zł zalezy co tam tworzy
A moje włoski już strasznie urosły i porównując z jakich startowałam to az trudno uwierzyć, ze takie długie mam
Ojejej, ale tanio! Ja tez w malym miescie sie czesze, ale za swoja fryzure zaplace gdzies 100-120zl
Stary 2010-01-11, 12:43   #2663
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
tak z ciekawości zapytam- nie można dawać swoich obrączek do mierzenia czy nie można mierzyć cudzych obrączek?
szwagierka ma maleńki rozmiar więc na mój palec jej obrączka nie weszła ale tż mierzył obrączkę brata to znaczy że już mnie zdradzi tak? no to ślubu nie będzie uwielbiam przesądy
heheh cudzych nie mozna przymierzać
Tak samo nie można sukni slubnej po siostrze mieć bo to wrózy nieszczęście(że się szybko wdową zostanie).
Przypadek nie przypadek ale w mojej rodzinie tak było. Że siostry miały jedna suknię i jedna z nich szybko wdowa została. Kurcze a tak teraz se myślę, ze ten przesad może po tym zdarzeniu wymyslili:P A teraz to raczej siosry nie mają tych samych sukni-kiedyś to było bardziej prawdpodobne ajk w sklepach nic nie było.

Ja po siostrze bym nie chciała sukni ale z jej zabieram halkę no i welon też jest-no ale welonu mi nie pozwolą ubrać-właśnie przez te głupie przesądyA welon jest "mój" bo go złapałam na oczepinach hehehe

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2010-01-11 o 12:45

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 12:47   #2664
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak samo nie można sukni slubnej po siostrze mieć bo to wrózy nieszczęście(że się szybko wdową zostanie).
Przypadek nie przypadek ale w mojej rodzinie tak było. Że siostry miały jedna suknię i jedna z nich szybko wdowa została. Kurcze a tak teraz se myślę, ze ten przesad może po tym zdarzeniu wymyslili:P A teraz to raczej siosry nie mają tych samych sukni-kiedyś to było bardziej prawdpodobne ajk w sklepach nic nie było.

Ja po siostrze bym nie chciała sukni ale z jej zabieram halkę no i welon też jest-no ale welonu mi nie pozwolą ubrać-właśnie przez te głupie przesądyA welon jest "mój" bo go złapałam na oczepinach hehehe
A mozna mierzyc siostry suknie?Siora mierzyla moja, ale sie nie mogla zapiac, wiec chyba jednak nie zalozy jej do swojego slubu
Stary 2010-01-11, 12:48   #2665
madmuazelle
BAN stały

Tancerko,prosze wejdz do clubu bo zostawiłam dla Ciebie wiadomość.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:50   #2666
ultraradiola
Wtajemniczenie

Monikadavvida wyglądałaś przepięknie !!!

Gratuluję bycia żonką

u mnie 215 dni do ślubu

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:52   #2667
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam obrączkę aż 18 Tzn weszła by mi na palec i 17, a może i mniejsza, ale wiecie jak to wtedy wygląda na pulchnych palcach

Cytat:
ja nie daje przymierzać swojej obrączki ale grawerunek pokazałam mojemu bratu. a rozmiar ja mam 14

toskaKrk tam na wcześniejszych zdjęciach były widoczne butki.. miałam normalne kryte pantofle. nie zmarzłam w nogi w ogóle. przyznam szczerze, że było mi nawet ciepło pod tą suknią..
Super
To może nie zamarznę w lutym

Cytat:
Oto co znalazłam:
Obrączki powinny być wykonane z jak najtrwalszego kruszcu, mają bowiem świadczyć o trwałości małżeństwa (istotną rolę odgrywa też moda, zdarzało się, że obrączki przybierały niezwykle okazałe rozmiary i były wysadzane drogimi kamieniami) .
Obrączki gładkie oznaczają spokojne życie.
Obrączki rzeźbione przepowiadają przeciwności losu w małżeństwie.
Potrójna obrączka, w której każdy krążek wykonany jest z innego rodzaju kruszcu (złota żółtego, białego i platyny), zapewnia małżeństwu pełnię szczęścia, bo pojedyncze krążki symbolizują wierność, miłość i przyjaźń.
Przymierzanie cudzych obrączek grozi staropanieństwem lub zdradą współmałżonka.
Nie wolno dawać do przymierzania obcym własnych obrączek - to z kolei wróży niepowodzenie osobom przymierzającym.

Jeśli świadkowie zapomną zabrać obrączki do kościoła lub Urzędu Stanu Cywilnego, młodych małżonków czeka wiele niepowodzeń.
Upuszczenie obrączki przed ołtarzem zapowiada wielkie nieszczęście lub nawet śmierć osoby, której się to przydarzyło. Upuszczoną obrączkę może podnieść tylko ksiądz lub starszy drużba.
Obrączki nie wolno zdejmować z palca nawet przy myciu rąk, ponieważ grozi to rozpadem małżeństwa.
Zgubienie obrączki lub jej pęknięcie wróży nieszczęście w małżeństwie.
Kobiety nigdy nie powinny zdejmować obrączki, ponieważ jest to oznaka godności. Dawniej tylko mężatki z obrączką na palcu były całowane w rękę.
Panowie zdejmujący obrączkę, aby udawać kawalerów, dawniej zdarzali się - podobno - tylko wśród przebrzydłych wszeteczników i hultajów.
Pomylenie podczas obrzędu ślubnego palca, na który wkłada się partnerowi obrączkę, może oznaczać niewierność w małżeństwie.
Osoba, która pierwsza wsunie na palec obrączkę współmałżonkowi będzie rządziła w związku.

Generalnie to

Cytat:
Zaraz mu każe to przeczytać Bo on właśnie strasznie kicha i oczy mu się robią jak szparki....

No to d*** bo ja mierzyłam już z 3 osób
Można zacząć od stopniowego przyzwyczajania, np. u zakoconych znajomych.
Aaa no i ja biorę lek antyalergiczny codziennie (jak nie zapomnę)
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:54   #2668
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Tancia, eż uważam, ze to głupie, że nie mozna jechać swoim samochodem! Jak bysmy mieli jakiś ładny to też byśmy pojechali swoim, no ale mamy czerwone Mitsubishi i tak nie za bardzo pasuje. W ogóle TŻta wujek ma fajne nowe auta, ale suwy albo terenowe :/ mam nadzieję, ze ktoś z rodziny kupi jakieś ciekawe autko. A o Hondzie accord marzymy od dawna(tej nowej z 2007) i nie kupimy żadnego innego autka póki nie uzbieramy na to, będziemy jeździć póki nasz się nie rozsypie, bo najpierw priorytetem jest domek, a potem będziemy ciułać na autko
my też o niej marzymy hehe ale my mamy inną strategię - kupujemy wszystkie modele accorda po kolei jak nazbieramy kasę na kolejny to go kupujemy i tym sposobem mamy już piątą z kolei hondę accord, a pierwszą z nich tż kupił dla jaj za 500zł to znaczy koleś chciał dużo więcej a moj tż się zaśmiał że on to by dał za nią góra 500zł no to koleś mówi-"ok" no to tż taaaakie oczy i "dobra". potem ją wyremontował i sprzedał za 5 razy tyle i tak się zaczęła przygoda w 7 lat 5 accordów zaliczyliśmy

Cytat:
no to już po mnie i po tżcie
Stary 2010-01-11, 12:55   #2669
lain
Zakorzenienie

Cytat:
te dwie ostatnie suknie mi się bardzo spodobały co wkleiłaś
a co do fryzjera to taki specjalista na bank zrobi ci świetną fryzurę- zazdroszczę bo u mnie w mieście nie ma takich stylistów... a że ciocia fryzjerka mnie nie da rady chyba uczesać to mam dwie opcje- albo czesać się w jej salonie fryzjerskim u jakiejś innej jej fryzjerki albo znaleźć sobie kogoś nowego narazie zapisałam się do jednego nowootwartego obok mojego bloku salonu na fryzurkę na ślub szwagra i zobaczymy co tam mi pani stworzy. pani powiedziała 70zł za włosy długie jak chcę z kręceniem. hmmm nie wiem czy to drogo czy tanio ale poświęcę się żeby to sprawdzić
ciekawe jak na mnie beda wygladaly w ogole dzis panie w Madonnach byly wybitnie nudzace sie w jednej to az ich trzy bylo tam chyba ciezko bedzie zrobic fote z ukrycia (tam sa wlasnie te LaSposa i Tres Chick). tam gdzie sa Pronoviasy tylko jedna pani, wiec moze sie uda jak ja wysle po welon
ja to net musialam przekopac zeby cos znalezc tak na prawde to ciezko o dobrego fryzjera, ktory by dobrze czesal. pamietam, ze jak zawsze przed weselami chodzilam sie czesac to juz mnie czesali, ale z bolem serca zdecydowanie bardziej wola scinac i farbowac
ja place 450zl za fryzure (probna+wlasciwa) i makijaz (probny+wlasciwy)
uwaza tylko zeby przy slubnej pani Ci ceny nie podbniosla bo jak wiadomo to slowo bardzo podbija cene

Cytat:
Lain śliczne sukienki wkleiłaś Wszystkie bardzo ładne. Ta z dziwna nazwa fajna.Niby taka skromna ale ma w sobie to coś
ciesze sie, ze sie podobaja pani w pierwszej Madonnie od razu wyczaila moj gust i powiedziala, ze spokojnie jeszcze cos dla mnie znajdzie czego nie mam na liscie

Cytat:
Madonna jest do kitu, jak ja tam bylam we wrzesniu, to z moich wybranych 20 modeli, tylko 3 mieli
z moich 27 na liscie bylo cale 6
mam nadzieje, ze w innych salonach bedzie cos lepiej
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:56   #2670
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
A mozna mierzyc siostry suknie?Siora mierzyla moja, ale sie nie mogla zapiac, wiec chyba jednak nie zalozy jej do swojego slubu
znając życie pewnie nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości