Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 13:47   #2851
jaszczka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Anoxa ja mam wieczny katar (alergie) i ostatnio jak smarkam to zawsze na chusteczce jest trochę krwi... tak sama z siebie nie leci ale jest. czytałam, że to po prostu śluzówki są bardziej ukrwione w ciąży i na nos to też ma wpływ, mi np. okropnie krawią dziąsła jak myję zęby, ale to podobno też taka ciążowa dolegliwość...

Hexa buciki są śliczne! Nie dziwię się, że zdecydowałaś się licytować
Stary 2010-01-11, 13:47   #2852
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ja też ide na slub o czym sobie nadawno przypomniałam. Widziałam w gazecie prześliczne sukienki ciążowe, ale wszystkie zaczynały sie od 150 złotych. Może coś na allegro sie uda naleźć. Też nie wiem jak ja w tym kwietniu będę wyglądać.
dasz rade moja kuzynka w 8 miesiacu brala wlasny slub :P

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Hejka!
Ach no i muszę się pochwalić!! .............. Tak więc 20 stycznia wybieram się do Polski na (uwaga!) 4 tygodnie!!!!
to gratuluje i ciesze sie ze teskninsz za domem. Ja tez ale jak bylam na 2 tyg to juz mi sie ciagnelo

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
my mamy zaproszenie na wesele na 10lipca a ja mam termin na 8 wiec mimo ze mam ochote na nie isc to musimy odpuscic:/
my mamy na koniec sierpnia a poczatek rodze i tez dupa bo co z miesiecznym dzieckiem :P ...nawet do pl z takim malym nie chce jechac
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 13:51   #2853
anoxa
Zakorzenienie

jaszczka z krwawiacymi dziaslami niestety tez mam problem

a my zeby bylo smiesznie jedno zaproszenie na slub mamy na koniec czerwca do mojego kuzyna a drugie 24 lipca do mojej najlepszej przyjaciolki u ktorej bardzooo bym chaiala bym i dlatego mam taka cicha nadzieje ze urosze wczesniej a ta sie cieszy ze moze u niej na slubie zaczne rodzic

alguien dzisiaj ma wizyte u ginka ciekawe czy uda im sie podejrzec plec trzymam kciuki kochana zeby sie udalo
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 13:56   #2854
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość

niezawsze
napisz pozniej co tam ciekawego mowili o wozkach bo ja nie mam tutaj tvn style
W sumie to malo i pokazywali wozki pod katem wad. Jeden mial duze kola, ale nie skretne i aby skrecic trzeba bylo go podwazac, drugi mial juz skretne kola, ale malutkie nadajace sie tylko na chodniki i trzeci pokazali jak po zlozeniu malo miejsca zajmuje, ale nie jest wozkiem wielo funkcyjnym.

Ja dlugo zastanawiaam sie nad wozkiem i dla mnie waznych jest kilka rzeczy, mianowicie duze wozka, ktore pojda po sniegu i roznych terenach jak bede z piesem wychodzic tez na spacer, bezpieczenstwo, skretne kola z mozliwoscia blokady, wielofunkcyjnosc, spacerowka pozniej rozkladana tak, ze jak mi dzidzi zasnie to moge w pozycji lezacej ustawic i bezpieczny fotelik i stawiam na taki o wozek, zreszta jak czytalam opinie to tez sam pozytywne raczej http://allegro.pl/item872666806_maxi..._spiworek.html

Cytat:
A ja nie moglam sie powstrzymac i zaczelam licytowac butki dla maluszka M sie troche ofuczyl ze za wczesnie ze moge zapeszyc,ale jak je obejrzal przeszlo mu. pokazalam je tez mojemu taci i stwierdzil ze skoro ja jeszcze nie powinnam kupowac to on kupi jeden a mama drugi i tak wyszlam na swoje oto one: http://www.allegro.pl/item876493819_...nike_play.html
Buciki przesliczne jak ja uwielbiam takie male najeczki lub pumki zawsze mi sie takie marzyly cudne normalnie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 13:59   #2855
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

alguien dzisiaj ma wizyte u ginka ciekawe czy uda im sie podejrzec plec trzymam kciuki kochana zeby sie udalo
no to trzymam kciuki i... zazdroszcze ach jak bym chciala tez juz wiedziec
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 14:00   #2856
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Daj znac kochana koniecznie czy juz cos widac!!!!!
mnie dzis sasiadka podlamala o powiedziala ze mimo ze bede juz w 16-17tc na usg to i tak mi gin nie powie co bedzie bo pewnie nie bedzie sama jeszcze do konca pewna-popsula mi humor tym. oby nie miala racji bo jak mi wykrakala to ja

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 14:02   #2857
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:

hexa84 butki słodkie, fajne widać, że takie mieciutkie. No niby nie powinno sie kupowac za szybko rzeczy dla maluszka, ale jak tu sie powstrzymac?! Ja nie jestem przesadna i tez kupilam juz kilka rzeczy. A takie malusie butki, tylko że rozowe to mam juz z jakis rok, kiedys mąż kupił bo baardzo mu sie podobaly, choc dzidzia byla jeszcze w dalekich planach
A ja tam w przesądy nie wierzę!! W ogóle się ich nie trzymam!! Wy chodzę z założenia że przesądy sprawdzają się ludziom którzy w nie wierzą. Tak więc moja torebka leży zawsze na ziemi, nie łapię się za guzik widząc kominiarza, nie wkladam łuski rybiej do portwela w wigilię i nie robię żadnych innych głupot związanych z jakimikolwiek przesądami Co prawda zakupów dla malucha jeszcze nie robię, ale jest to związane bardziej z tym że jesteśmy trochę spłukani jak narazie z mężem a muszę najpierw siebie zaopatrzyć w jakieś ciuszki bo już nie mam w czym chodzić Mój teściu mi ostatnio powiedział żebym się tak ciążą nie chwaliła wszystkim i żebym nie mówiła że jest wszystko w porządku bo to jeszcze za wcześnie i można zapeszyć i to pecha przynosi... To powiedziałam mu że najchętniej na czole bym sobie napisała i wykrzyczała całemu światu że będę mamą i nie mam zamiaru się hamować
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 14:09   #2858
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
W sumie to malo i pokazywali wozki pod katem wad. Jeden mial duze kola, ale nie skretne i aby skrecic trzeba bylo go podwazac, drugi mial juz skretne kola, ale malutkie nadajace sie tylko na chodniki i trzeci pokazali jak po zlozeniu malo miejsca zajmuje, ale nie jest wozkiem wielo funkcyjnym.

Ja dlugo zastanawiaam sie nad wozkiem i dla mnie waznych jest kilka rzeczy, mianowicie duze wozka, ktore pojda po sniegu i roznych terenach jak bede z piesem wychodzic tez na spacer, bezpieczenstwo, skretne kola z mozliwoscia blokady, wielofunkcyjnosc, spacerowka pozniej rozkladana tak, ze jak mi dzidzi zasnie to moge w pozycji lezacej ustawic i bezpieczny fotelik i stawiam na taki o wozek, zreszta jak czytalam opinie to tez sam pozytywne raczej http://allegro.pl/item872666806_maxi..._spiworek.html

Buciki przesliczne jak ja uwielbiam takie male najeczki lub pumki zawsze mi sie takie marzyly cudne normalnie
na allegro mozna znalesc calkiem sporo takich butkow mojemu M sie podobaly wlasnie pumy ferrari ale byly czarne i ja swtierdzilam ze dlatego odpadaja-oczywiscie moj M moze poogladac ale pod zadnym pozorem nie kupowac Jeszcze:/tylko mnie tym kusi ja kupilam uzywane a w ogole nie wiadc tego po nich-wiadomo one sa tylko do wozka zeby fajnie maluch wygladal ale ja zawsze marzylam zeby tak wlasnie dziekco wygladlo

Stary 2010-01-11, 14:14   #2859
kociamborek
Raczkowanie

[QUOTE=niezawsze;16390661]

Wózek bardzo fajny, taki klasyczny i spacerówka bardzo zgrabnie wygląda, tylko troszke drogi. Ja szukam jednak czegos troche tanszego bo oprocz wozka jest jeszcze masa inych wydatkow. Ale wozek jest rzeczywiscie super

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
na allegro mozna znalesc calkiem sporo takich butkow mojemu M sie podobaly wlasnie pumy ferrari ale byly czarne i ja swtierdzilam ze dlatego odpadaja-oczywiscie moj M moze poogladac ale pod zadnym pozorem nie kupowac Jeszcze:/tylko mnie tym kusi ja kupilam uzywane a w ogole nie wiadc tego po nich-wiadomo one sa tylko do wozka zeby fajnie maluch wygladal ale ja zawsze marzylam zeby tak wlasnie dziekco wygladlo
pewnie, że nie widać ze sa uzywane, bo jak takie dzieciatko ma je zniszczyc jak sobie tylko w nich lezy.
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 14:53   #2860
papeteria
Zakorzenienie

Dziewczyny już jakiś czas temu znalazłam fajną prezentację ciążą tydzień po tygodniu na jednej stronce, ale cos z serwerem chyba maja wiec znalazłam przez google wpisując " kalendarz ciazy czubowna krystyna video " pierwszy link .Bardzo fajnie wyjaśnione jakie zmiany zachodzą i jak dzidzia rośnie.Linka chyba nie mogę tu wkleić hmm? Jak moge to wkleję. Nie wiem czy ktoś już tu to polecał, może przeoczyłam.

hexa mój gin mi powiedział, że następnym razem poznamy płeć to będzie 17 tydz, choć pewnie nie zawsze jest to takie oczywiste
Także na wieści od Alguien czekamy niecierpliwie
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 14:55   #2861
muminek88
Zadomowienie

mozesz dac jak najbardziej
Stary 2010-01-11, 15:01   #2862
papeteria
Zakorzenienie

http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...ydzien-13.aspx
po prawej stronie zmienia sie tyg ciazy .Miłego oglądania
Wogóle jest dużo fajnych porad i odpowiedzi specjalistów

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-11 o 15:06
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 15:07   #2863
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...ydzien-13.aspx
po prawej stronie zmienia sie tyg ciazy .Miłego oglądania

bardzo fajna stronka ja jakis czas temu znazlam stronke gdzie bylo usg tydzien po tygodniu takie zwykle i 3/4D kurcze musze poszukac to wam wkleje

Stary 2010-01-11, 15:14   #2864
pszczolka87
Zadomowienie

Bajka, robiłaś może badanie na toksoplazmozę w Szczecinie? Jeśli tak to napisz mi prosze gdzie byłaś i ile płaciłaś za badanie. Bo ja mam na następną wizyte zrobić sobie, ale nie mam pojęcia gdzie mam iść
Stary 2010-01-11, 15:16   #2865
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

o a ja na takiej stronie sobie patrzylam jak dzidzia wyglada http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...572&Itemid=160

Stary 2010-01-11, 15:21   #2866
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
ja mam zaproszenie na slub w lipcu, wtedy bede juz w osmym miesiacu, chetnie bym sobie poszla, ale jestem ciekawa jak bede wtedy wygladac

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

hexa84 butki słodkie, fajne widać, że takie mieciutkie. No niby nie powinno sie kupowac za szybko rzeczy dla maluszka, ale jak tu sie powstrzymac?! Ja nie jestem przesadna i tez kupilam juz kilka rzeczy. A takie malusie butki, tylko że rozowe to mam juz z jakis rok, kiedys mąż kupił bo baardzo mu sie podobaly, choc dzidzia byla jeszcze w dalekich planach
Ja będąc z córeczką w ciąży byłam na weselu akurat w 8 miesiącu, nie pytaj jak wyglądałam ale się świetnie bawiłam, wszyscy poza mną panikowali że mam tak nie szaleć i nie skakać bo wcześniej urodzę i co?... 10 dni po terminie urodziłam
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 15:22   #2867
bajka1807
Zakorzenienie

robilam i czeka mnie to badanie jeszcze dwa razy bo ja nie mam przeciwcial :/ wszystkie badania robilam na swojskiej, to naprawobrzezu wiec dla ciebie za daleko mialam robic w medicusie ale tam chcieli za to 72 zl .... a ja placilam 52 zl wiec mala przebitka i w sumie za wszystkie badania jakie robilam zaplacilam 111 zl a nie 180 bo tyle wynioslo by mnie w medicusie :| od cholery jest tych przychodni wiec nie bedziesz miala z tym problemu, napewno beda sie roznic tylko cena.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 15:29   #2868
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
robilam i czeka mnie to badanie jeszcze dwa razy bo ja nie mam przeciwcial :/ wszystkie badania robilam na swojskiej, to naprawobrzezu wiec dla ciebie za daleko mialam robic w medicusie ale tam chcieli za to 72 zl .... a ja placilam 52 zl wiec mala przebitka i w sumie za wszystkie badania jakie robilam zaplacilam 111 zl a nie 180 bo tyle wynioslo by mnie w medicusie :| od cholery jest tych przychodni wiec nie bedziesz miala z tym problemu, napewno beda sie roznic tylko cena.
a w medicusie te 72 zł za jakie badania chcieli? to była tylko toksoplazmoza? Bo ja resztę mam już zrobioną bo miałam na skierowaniu i nic za nie nie płaciłam no i teraz na własną rękę muszę tylko toksoplazmozę zrobić
Stary 2010-01-11, 15:34   #2869
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Kurczę, zaczęłam 4 miesiąc i miałam cichutką nadzieję że wymioty już minęły a tu rano niespodzianka, tylko zjadłam 2 kromki pieczywa chrupkiego ( od początku ciąży rano je jem przed śniadaniem) i kierunek toaleta
Odzyskałam od koleżanki,która niedawno była w ciąży i pożyczyła moje książki i gazety z pierwszej ciąży.Jedną bardzo lubię bo dokładnie jest napisane etapami,miesiąc po miesiącu jakie zmiany zachodzą u dziecka a jakie u matki no i są na bieżąco zdjęcia z usg w poszczególnych etapach.Poza tym wiele ciekawych tematów i odpowiedzi na pytania które nas dręczą.Jak znajdę chwilkę to przepiszę Wam najważniejsze informacje.Na pewno niektórym się przydadzą, zresztą mi samej też bo wiele już zapomniałam
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 15:37   #2870
bajka1807
Zakorzenienie

tak tylko za toxo to 72 zl
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:02   #2871
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
recaro to firma ktora produkuje fotele samochodowe rowniez do samochodow sportowych startujacych w wyscigach
TŻ mnie wczoraj uświadomił co to za firma Niestety nie zmienia to faktu,że ten fotelik jest za drogi dla nas.
Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
w h&m i tak nie jest drogo w porównianiu z takimi typowymi sklepami tylko dla kobiet w ciąży, bo 120 zł za dobrego gatunku dzinsy ciązowe to uważam że drogo nie jest
Jak ja mierzyłam dżinsy w h&m to były w cenach 150-180zł i te które dobrze leżały to były właśnie te najdroższe.Ostatecznie kupiłam w normalnym sklepie z ciążowymi ubraniami dżinsy za 130zł (przebierałam długo,bo mieli naprawdę duży wybór,tańszych od moich też) i sztruksy za 85zł.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:06   #2872
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
TŻ mnie wczoraj uświadomił co to za firma Niestety nie zmienia to faktu,że ten fotelik jest za drogi dla nas.

Jak ja mierzyłam dżinsy w h&m to były w cenach 150-180zł i te które dobrze leżały to były właśnie te najdroższe.Ostatecznie kupiłam w normalnym sklepie z ciążowymi ubraniami dżinsy za 130zł (przebierałam długo,bo mieli naprawdę duży wybór,tańszych od moich też) i sztruksy za 85zł.
no coś Ty?? u nas chyba nie ma takich sklepów wszystkie takie drogie że załamać się można. Ja w h&m narazie tylko oglądałam, nie mierzyłam
Stary 2010-01-11, 16:17   #2873
ola_k11
Zadomowienie

Dziewczynki napisałyście 10 stron!!! nie mam sily teraz nadrabiać

chciałam Wam tylko powiedzieć, że mi warunki pogodowe nie służą, bo rano 2 razy zasłabłam w autobusie w wyniku duchoty i gorąca oraz braku miejsc siedzacych
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:22   #2874
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Dziewczynki napisałyście 10 stron!!! nie mam sily teraz nadrabiać

chciałam Wam tylko powiedzieć, że mi warunki pogodowe nie służą, bo rano 2 razy zasłabłam w autobusie w wyniku duchoty i gorąca oraz braku miejsc siedzacych
bidulka, ale ponoć to normalne, ja dziś jak wstawałam z łóżka to prawie zemdlałam, tak samo wczoraj jak byłam z mężem na spacerze nagle ciemno przed oczami mi się zrobiło... w książce którą mam jest napisane że nie powinnysmy ruszać się z domu bez garści migdałów, ponoć jak się zrobi słabo to trzeba zjeść kilka i od razu lepiej się zrobi... wczoraj niestety nie miałam ich przy sobie więc Wam nie napiszę czy to działa, ale od dziś mam zamiar mieć kilka zawsze pod ręką
Stary 2010-01-11, 16:23   #2875
farminka
Wtajemniczenie

Ola znam to z autopsji.Mnie się słabo robi nawet w trakcie zajęć jak dłużej postoję,w kolejce w sklepie,pod prysznicem,bo o tramwajach to nawet nie wspomnę Staram się jak najczęściej wykorzystywać TŻta,żeby mnie podwoził. Musimy teraz szczególnie uważać,a jak czujesz,że Ci się robi słabo to poproś kogoś żeby Ci ustąpił i siądź z głową między kolanami-to pomaga.

Coś do pośmiania: http://www.youtube.com/watch?v=j4tjlb77NFg Co najmłodsi myślą o ciąży
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:27   #2876
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
recaro to firma ktora produkuje fotele samochodowe rowniez do samochodow sportowych startujacych w wyscigach
jesli to ta sama firma to dzidzius bedzie mial bardzo wygodne i bezpieczne warunki jazdy w samochodzie mielismy auta z siedzeniami tej firmy i nawet daleka podroz nie byla problemem dla kregoslupa

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ola znam to z autopsji.Mnie się słabo robi nawet w trakcie zajęć jak dłużej postoję,w kolejce w sklepie,pod prysznicem,bo o tramwajach to nawet nie wspomnę Staram się jak najczęściej wykorzystywać TŻta,żeby mnie podwoził. Musimy teraz szczególnie uważać,a jak czujesz,że Ci się robi słabo to poproś kogoś żeby Ci ustąpił i siądź z głową między kolanami-to pomaga.

Coś do pośmiania: http://www.youtube.com/watch?v=j4tjlb77NFg Co najmłodsi myślą o ciąży

o widze ze nie tylko ja mam te dolegliwosci nawet jak wczoraj wybieralam oswietlenie do pokoju to po chwili mialam juz w nosie co mi oswietli mieszkanie byle tylko moc usiasc.
Ola ja dzis tez mam tragiczny dzien to chyba cisnienie.rzadko pije kawe a dzis musialam.Do tego grypa mnie lapie(juz mnie wszytskie miesnie bola

Stary 2010-01-11, 16:43   #2877
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Witajcie.
Ja dzisiaj od rana walczę z okropnym bólem głowy. Tak mnie strasznie boli lewa strona głowy, że chwilami ciężko wytrzymać.
Już nie mogę leżeć w łóżku więc przyszłam poczytać co napisałyście.
Wzięłam już apap i nic
Powinnam się uczyć ale z tym bólem głowy nie ma mowy żebym cokolwiek zapamiętała
lazurowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:52   #2878
muminek88
Zadomowienie

a moj maly dzis zakrztusil sie jablkiem i malo o bym zwalu nie dostala!! az sie poplakalam
Stary 2010-01-11, 17:01   #2879
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
a moj maly dzis zakrztusil sie jablkiem i malo o bym zwalu nie dostala!! az sie poplakalam
wyobrazam sobie co czulas,ja jak pilnowalam teraz juz 3letnie siostrzenicy to sie wystraszylam ze wziela do buzi magnes z lodowki.miala wtedy 2lata i dobieglam do niej otworzylam jej buzie z przerazonym glosem i sprawdzalam palcem czy ma cos w buzi ja sie z nerwow poplakalam a mala ze strachuoczywiscie nie wiedzialam ze ona nie bierze nic niejadalnego do buzi ale spanikowalam jak nigdy

Stary 2010-01-11, 17:30   #2880
Alguien
Zadomowienie

oj jak milo, ze pamietacie Ja dzis pospalam do 10:30 Podskoczylam szybko do sklepu po swieze pieczywo i wlasnie zajadam ogromne sniadanie Potem prysznic i do gina Trzymajcie kciuki, zeby moj dzidziolek pokazal, co ma miedzy nozkami
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości