Stosunek przerywany- jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-27, 12:37   #91
kamalaska
BAN stały

Dot.: Stosunek przerywany- jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Jakie jest prawdopodobieństwo??????O GROMNE!!!!!!!!
kamalaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-28, 10:26   #92
Matylda82
Raczkowanie

zgadzam się - ogromne
mam kilka znajomych , które mają maleństwa ze stosowania tej "metody"
Matylda82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-28, 14:17   #93
kamalaska
BAN stały

kamalaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 18:11   #94
madziarek1
Rozeznanie

ja od 6 lat stosuję z partnerem tę metodę "antykoncepcji"
na prawdopodobieństwo składa się wiele "zmiennych" jak refleks i opanowanie partnera, zmęczenie, napalenie, poziom %o we krwi... więc prawdopodobieństwo jest ogromne, bo żaden z tych czynników nie jest pewny:/
mi udawało się przez 6 lat!! a teraz jestem w ciąży planowaliśmy, owszem, ale nie akurat teraz, hehe
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 11:11   #95
viorica23
Raczkowanie

Ja stosuje ta metodę juz 5 lat - nawet zdarzaja sie momenty ze konczymy razem i w ciazy nie jestem.Mam coreczke o ktora staralam sie z poprzednim partnerem przez 10 miesiecy.
Ostatnio zdarzyl sie nam wspolny orgazm idealnie w dniu plodnym i nic.
Wiec jak dla mnie to jest dobra metoda ale wydaje mi sie ze zalezy od refleksu faceta
viorica23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 18:15   #96
ilonkaczapela
Zakorzenienie

No właśnie, my też od 7 prawie lat stosujemy tylko tę metodę. Nigdy jeszcze nie zdarzyło się żeby mój narzeczony skończył "we mnie", ale wiem, że to nie jest wyznacznik.
Nie mogę teraz powiedzieć, że to było rozsądne, kiedy byliśmy późnymi nastolatkami, ale teraz i tak by nas nie zmartwiło dziecko a nawet wręcz za kilka miesięcy będziemy się starać. Tylko się czasami zastanawiam, że skoro przez tyle lat nie wpadliśmy to może to nie był fuks, tylko po prostu nie możemy albo będziemy mieć problemy z zajściem? Ale te pytania są bez sensu bo i tak niedługo się dowiemy
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-31, 17:36   #97
martaaa84
Raczkowanie

GG do martaaa84

Potwierdzam słabą skuteczność tej "metody antykoncepcji" Stosowaliśmy ją od stycznia i jej wynikiem jest moja 6 tygodniowa ciąża Nie planowana ale w obecnej sytuacji bardzo chciana

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 08:09   #98
asiulap24
Raczkowanie

Bardzo duże. Moje ma już 4 latka i ma na imię Adaś.
asiulap24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 10:56   #99
Zaslona
Raczkowanie

Prawdopodobieństwo? Duże. Stosowaliśmy tę metodę przez ok. 7 miesięcy i jakoś udawało Nam się omijać dni płodne, jednak raz kochaliśmy się podczas dni płodnych, TŻ nie skończył we mnie, a teraz jestem w 15 tygodniu ciąży.
Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 18:44   #100
wiolka1115
Rozeznanie

takie pytanie z innej beczki. Gdy kochacie sie z nowym partnerem to uprzedzacie go wczesniej zeby nie konczyl w srodku? czy jak? czy w momencie kiedy dochodzi mowicie zbey nie konczyl w srodku? glupie ale nie wiem co mam robic;]
wiolka1115 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 18:53   #101
ola_aa
Przyczajenie

kto stosuje te super skuteczna metode i jeszcze nie wpadl niecth sie lepiej przebada na bezplodnosc .... idiotyzm polegac na tym ja nie wiem skad sie biora tak niedoedukowaniu ludzie
ola_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-02, 11:34   #102
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez ola_aa Pokaż wiadomość
kto stosuje te super skuteczna metode i jeszcze nie wpadl niecth sie lepiej przebada na bezplodnosc .... idiotyzm polegac na tym ja nie wiem skad sie biora tak niedoedukowaniu ludzie
własnie mogą być bezpłodni. ja też nawet myślałąm że jestem bezpłodna bo nie raz stosowałam tę metodę. ale wkońcu wpadłam. i mam bardzo ładą córeczkie. ale naprawde dziewcxzyny to żadna metoda anty tylko traf, lub sie jest bezpłodnym.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-02, 11:50   #103
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
własnie mogą być bezpłodni. ja też nawet myślałąm że jestem bezpłodna bo nie raz stosowałam tę metodę. ale wkońcu wpadłam. i mam bardzo ładą córeczkie. ale naprawde dziewcxzyny to żadna metoda anty tylko traf, lub sie jest bezpłodnym.

Oj tak najlepsza metodaDowod moj 12 latni syn

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 16:02   #104
doruś
Zadomowienie

Ja uważam, że to dobra metoda jeżeli partner potrafi ją stosować. Ja z poprzednim chłopakiem stosowałam tę metodę 4 lata a z obecnym Tż stosowaliśmy tę metodę 5 lat a teraz idziemy na całego bo się staramy o dzidziusia
Więc to zależy od "umiejętności", opanowania i refleksu partnera
Stary 2009-10-28, 08:31   #105
MAGiALENA
Zakorzenienie

my stosujemy tą metodę od ponad dwóch lat. teraz, już jako małżeństwo, zaczęliśmy się kochać "do końca" w dni niepłodne. świadomie, bo zawsze liczyliśmy się z konsekwencjami. tak samo świadomie bierzemy pod uwagę możliwość rodzicelstwa, jak i bezpłodności. zresztą, nawet gdyby się okazało, że nie "wpadliśmy" z tego powodu, to i tak nic na to nie poradzimy. wtedy jeśli będzie trzeba, będziemy się leczyć. a narazie - co ma być, to będzie.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 20:46   #106
Hanane
Przyczajenie

Czesc. A ja sie zastanawiam...otoz...ja z moim narzeczonym stosujemy ta metode juz od ponad roku. Kochamy sie niezaleznie od tego czy akurat sa moje dni plodne czy nie. I nie jestem w ciazy (O_o) I nie wiem...czy mamy ´´szczescie´´ (w nieszczesciu) czy to z nami jest cos nie tak (-_-).
Hanane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-19, 09:32   #107
EdziaO
Zakorzenienie

Ok 3 lat bez wpadkiAle sama sie teraz dziwię czy to z nami coś nie jest źle bo teraz się staramy i też nie...więc wypowiem się, że była u nas skuteczna jak będę miała pod serduszkiem dowód na to, że jest z nami ok wszystko. Osobiście polecam jesli jest się w związku na zasadzie-jesli się trafi to się trafi jakoś damy radę.Bo trzeba się z tym liczyć. Nie poleacam za to pigułek po których miałam dużo problemów i nadal odbijają się czkawką. A prezerwatywa...jak całowanie przez szybę.Więc u nas długo właśnie ta forma się sprawdzała.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 11:42   #108
marmutita
Rozeznanie

Ja też od 3 lat stosuje stosunek przerywany w tzw. dni płodne, natomiast w dni określone przeze mnie jako niepłodne kocham się "do końca" bez zabezpieczeń.
Jak dotąd nie zaszłam w ciążę. Oczywiście taki rezultat może być wynikiem:
1) problemów z płodnością
2) bardzo dobrej znajomości organizmu (ja) oraz bardzo dobrej kontroli nad sobą (TŻ).
Na ten moment mam nadzieję, że to wersja 2)

Ta forma "zabezpieczeń" jest dla nas najwygodniejsza: gumek nie lubimy, hormonów ja nie chcę, no i jesteśmy na etapie takim, że rzeczywiście potencjalna ciąża nie sprawi, że świat nam się zawali.

Ciągle twierdzę, że stosunek przerywany może być skuteczny ale trzeba go umieć stosować, tzn. jeśli ktoś twierdzi, że ze stosunku przerywanego ma dzidziusia, to moim zdaniem poprostu nie potrafił prawidłowo zastosować tej metody.
Z definicji ta metoda opiera się na "nie dopuszczeniu do wytrysku w pochwie", więc skoro jednak dochodzi do zapłodnienia, to znaczy że facet jednak popełnił błąd i się spóźnił. Nie jest to wina metody, a partnera i tyle .
Co do szkodliwości metody też mam odmienne niż większość zdanie. Skoro to takie stresujące dla facetów,to czemu "większa większość" woli tą metodę od założenia gumki .
Problem w tym, że nie każdy ma predyspozycje do tego aby taką metodę stosować i stąd te utarte powtarzane jeden za drugim opinie, które guzik mają się do rzeczywistości.
Najpierw zastanówcie się jaką metodę możecie i potraficie stosować, ale tak rzetelnie - wtedy nie będzie niespodzianek.

Edit: teraz doczytałam i jednym słowem zgadzam się z Doruś

Edytowane przez marmutita
Czas edycji: 2009-12-20 o 11:45 Powód: dopisek
marmutita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 11:54   #109
gabisun
Zakorzenienie

Zacznijmy od tego, że to nie jest żadna antykoncepcja a jeśli ktoś bardzo nie chce dziecka i stosuje coś takiego to jest to głupota i tyle. Co innego jak ktoś jest w stałym związku i ewentualna ciąża nie byłaby tragedią. Włosy się jeżą na głowie jak się słyszy jak wiele nastolatków stosuje tą "metodę".
Niektórzy stosują tą "metodę" kilka lat i nic, po prostu szczęście, przecież niektórzy starają się o dziecko i trwa to czasami długo, więc nie jest tak łatwo zajść w ciążę. Znam jednak przypadek gdzie dziewczyna zaszła w ciąże podczas pierwszego razu, bo chłopak jej powiedział, że podczas pierwszego razu nie można zajść w ciążę

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2009-12-20 o 12:03
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-20, 12:48   #110
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
Ciągle twierdzę, że stosunek przerywany może być skuteczny ale trzeba go umieć stosować, tzn. jeśli ktoś twierdzi, że ze stosunku przerywanego ma dzidziusia, to moim zdaniem poprostu nie potrafił prawidłowo zastosować tej metody.
Z definicji ta metoda opiera się na "nie dopuszczeniu do wytrysku w pochwie", więc skoro jednak dochodzi do zapłodnienia, to znaczy że facet jednak popełnił błąd i się spóźnił. Nie jest to wina metody, a partnera i tyle .
Po 1 to nie jest żadna metoda antykoncepcji.

A po 2 mężczyzna może bezwiednie wypuścić parę żołnierzy na jakiś czas przed wytryskiem i wcale nie musi się "spuszczać" jak to ładnie określiłaś żeby doszło do zapłodnienia.

Poza tym niektóre plemniki po wytrysku zostaję w cewce. Nie wylatują wszystkie co do sztuki. Między jednym a drugim stosunkiem musi upłynąć trochę czasu, żeby w ogóle można było mówić o sensie wyciągania małego w celu nie dopuszczenia do zapłodnienia.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
A prezerwatywa...jak całowanie przez szybę.
Dzięki takim średniowiecznym komentarzom dziś ponad połowa społeczeństwa jest nosicielem wirusa brodawczaka, rośnie ilość zarażonych hiv czy żółtaczką.

Jeszcze trochę i nie będzie innego seksu tylko z gumą, a zapłodnienia będziemy robić tylko in vitro, bo żaden normalny i zdrowy człowiek nie pójdzie z drugim (potencjalnie zarażonym) do łóżka bez prezerwatywy, nawet po 30 latach małżeństwa. Albo będziemy mieli 100% społeczeństwa noszącego choroby weneryczne...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 19:53   #111
marmutita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

A po 2 mężczyzna może bezwiednie wypuścić parę żołnierzy na jakiś czas przed wytryskiem i wcale nie musi się "spuszczać" jak to ładnie określiłaś żeby doszło do zapłodnienia.

Poza tym niektóre plemniki po wytrysku zostaję w cewce. Nie wylatują wszystkie co do sztuki. Między jednym a drugim stosunkiem musi upłynąć trochę czasu, żeby w ogóle można było mówić o sensie wyciągania małego w celu nie dopuszczenia do zapłodnienia.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Dzięki takim średniowiecznym komentarzom dziś ponad połowa społeczeństwa jest nosicielem wirusa brodawczaka, rośnie ilość zarażonych hiv czy żółtaczką.

Jeszcze trochę i nie będzie innego seksu tylko z gumą, a zapłodnienia będziemy robić tylko in vitro, bo żaden normalny i zdrowy człowiek nie pójdzie z drugim (potencjalnie zarażonym) do łóżka bez prezerwatywy, nawet po 30 latach małżeństwa. Albo będziemy mieli 100% społeczeństwa noszącego choroby weneryczne...
polecam uważne czytanie: nie napisałam słowa "spuszczać", a "dopuszczać" Czy jest to metoda antykoncepcji czy nie - to jest temat do dyskusji, moim zdaniem tak - naturalnie biorę pod uwagę jej skuteczność, która jak dla mnie - jest wystarczająca, ale nie będę nikogo namawiać na nią, a zwłaszcza nieopanowanych nastolatków I szczerze przyznam, że fobia typu "każdy stosunek może zakończyć się porodem" bla bla itd mnie nie dotyka. Na stosunek z konsekwencją zapłodnienia składa się parę czynników.Abstrachuję od poziomu uświadomienia, wiedzy i znajomości organizmu współżyjących, bo to temat rzeka.
Stary 2009-12-20, 20:16   #112
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
polecam uważne czytanie: nie napisałam słowa "spuszczać", a "dopuszczać" Czy jest to metoda antykoncepcji czy nie - to jest temat do dyskusji, moim zdaniem tak - naturalnie biorę pod uwagę jej skuteczność, która jak dla mnie - jest wystarczająca, ale nie będę nikogo namawiać na nią, a zwłaszcza nieopanowanych nastolatków I szczerze przyznam, że fobia typu "każdy stosunek może zakończyć się porodem" bla bla itd mnie nie dotyka. Na stosunek z konsekwencją zapłodnienia składa się parę czynników.Abstrachuję od poziomu uświadomienia, wiedzy i znajomości organizmu współżyjących, bo to temat rzeka.
oj ja bym nie tolerowała takich stosunków kiedy przez cały czas trzeba się kontorlować i uważnie obserwować organizm żeby przypadkiem nie dopuścić do pełnego stosunku, jakieś to takie mechaniczne...

"każdy stosunek może zakończyć się porodem" bla bla itd- to nie jest wcale fobia tylko taka jest prawda, może nie prodem a ciąża bo do porodu to jeszcze długa droga. I nie każdy stosunek tylko taki bez zabezpieczenia, czyli np. przerywany

A tu jeszcze fragment artykułu:
Druga naturalna „metoda” antykoncepcji to stosunek przerywany.
To jedna z niewielu metod zapobiegania ciąży, w których ma udział mężczyzna. Polega na wycofaniu członka z pochwy tuż przed wytryskiem nasienia. W efekcie nasienie – i zawarte w nim plemniki – zamiast do pochwy trafiają na przykład na prześcieradło. Skuteczność tej metody zależy od refleksu partnera, ale nie tylko, plemniki są bowiem obecne w tak zwanym preejakulacie, czyli wydzielinie, która pojawia się jeszcze przed wytryskiem. U wielu mężczyzn znajduje się w niej niewielka, lecz całkowicie wystarczająca do zapłodnienia liczba plemników.
Szczerze mówiąc, zastanawialiśmy się, czy w ogóle należy opisywać tę metodę antykoncepcji. Po pierwsze, stosunek przerywany może – choć nie musi – zmniejszać seksualną satysfakcję obojga partnerów. Po drugie, przerywanie stosunku jest dość nerwową metodą, która może prowadzić do zaburzeń zdrowotnych, a ściśle rzecz biorąc, do trwałych zespołów bólowych w miednicy mniejszej. Po trzecie wreszcie, jej skuteczność jest niewysoka (wskaźnik Pearla 10), a wśród młodzieży jest jeszcze niższa – 20. Mimo tych wszystkich zastrzeżeń zdecydowaliśmy się o niej wspomnieć z jednego powodu. W Polsce stosuje tę metodę około 40 proc. małżeństw. To mniej więcej tyle samo, ile przed czterdziestu laty w rozwiniętych państwach Zachodu. Dlatego też, choć złośliwi mówią, że większość Polaków urodziła się dzięki tej formie antykoncepcji, piszemy tutaj o stosunku przerywanym.

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2009-12-20 o 20:25
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 14:12   #113
adus90pl
Przyczajenie

nie mialem wytrysku i kropelkowania, mozliwa ciaza?

nic

Edytowane przez adus90pl
Czas edycji: 2010-02-17 o 18:08
adus90pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 16:40   #114
gusia2120
Raczkowanie

My przerywany stosowaliśmy przez 9 lat bez wpadki (liczyliśmy się z nią oczywiście, ja nigdy nie miałam w ustach tabletki antykoncepcyjnej a prezerwatywę użyliśmy może z 5 razy w całym naszym pożyciu), a jak się kochaliśmy pierwszy raz na maxa, bo chcieliśmy mieć dziecko, to zaszłam w ciążę od razu
Widać u każdej z nas to różnie bywa, trzeba się liczyć z zajściem w ciążę!

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Ta forma "zabezpieczeń" jest dla nas najwygodniejsza: gumek nie lubimy, hormonów ja nie chcę, no i jesteśmy na etapie takim, że rzeczywiście potencjalna ciąża nie sprawi, że świat nam się zawali.
To właśnie forma ''zabezpieczenie'' dla takich osób - właśnie o to mi chodziło
to nasze emocje zaczynają obracać się przeciwko nam.
gusia2120 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 17:45   #115
adus90pl
Przyczajenie

odpowie mi ktos na pytanie???? prosil bym bardzo, 2 posty wyżej
Stary 2010-01-11, 18:27   #116
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Jest na to jeden prosty,sprawdzony sposób-sex z kimś kogo się dobrze zna,kocha i komu się ufa. A nie od tak...z czystej przyjemności.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Ja też od 3 lat stosuje stosunek przerywany w tzw. dni płodne, natomiast w dni określone przeze mnie jako niepłodne kocham się "do końca" bez zabezpieczeń.
Jak dotąd nie zaszłam w ciążę. Oczywiście taki rezultat może być wynikiem:
1) problemów z płodnością
2) bardzo dobrej znajomości organizmu (ja) oraz bardzo dobrej kontroli nad sobą (TŻ).
Na ten moment mam nadzieję, że to wersja 2)

Co do szkodliwości metody też mam odmienne niż większość zdanie. Skoro to takie stresujące dla facetów,to czemu "większa większość" woli tą metodę od założenia gumki .
Problem w tym, że nie każdy ma predyspozycje do tego aby taką metodę stosować i stąd te utarte powtarzane jeden za drugim opinie, które guzik mają się do rzeczywistości.
Najpierw zastanówcie się jaką metodę możecie i potraficie stosować, ale tak rzetelnie - wtedy nie będzie niespodzianek.

Edit: teraz doczytałam i jednym słowem zgadzam się z Doruś
Zgadzam się-i dodam, że sex to nie zabawka i powinno sie myśleć co się robi a przede wszystkim z kim. I jesli to drugie jest tak jak byc powinno to wpadka nigdy nie jest końcem świata.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 18:39   #117
marmutita
Rozeznanie

Dot.: nie mialem wytrysku i kropelkowania, mozliwa ciaza?

Cytat:
Napisane przez adus90pl Pokaż wiadomość
Witam mialem taki przypadek 2 stycznia ze dziewczyna mnie poprosila zebym na moment w nią "wszedł", nie wiem czemu zgodzilem sie,
doddam ze nieprzypomina sobie ze miałem kropelkowanie czyli wydzielanie sie śluzu, i nie miałem wytrysku w pochwie ani wogole go nie mialem, to wchodzenie trwalo pare sekund dosłownie, ale sie martwie, co sadzicie o tym? Było to w 10 dzien jej okresu bodajże.
sądzę o tym, że nie musisz się obawiać o ewentualną ciążę, a na przyszłość warto by pogadać z dziewczyną na temat gotowości do wspólżycia i zabezpieczeń.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 11:46   #118
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Ok 3 lat bez wpadkiAle sama sie teraz dziwię czy to z nami coś nie jest źle ...
Mam podobne wątpliwości... W zasadzie nie staramy się jeszcze o dziecko, ale stosujemy tą metodę od jakiś 2 lat... I w ciąży nie jestem.
Pigułki brałam tylko rok, i wcale nie chce mi się do nich wracać, mąż nie lubi prezerwatyw, prowadziłam przez jakiś 3 miesiące kalendarzyk, ale mój zapał osłabł co do kontrolowania pomiarów temperatury.
Nawet nie przeszkadza mi to, czy kochamy się w dni płodne czy niepłodne... Oboje z mężem jesteśmy świadomi tego co może się wydarzyć. Zastanawia mnie ciągle jedno. Skoro tak wiele osób pisze, że przy stosunku przerywanym zachodzi w ciążę, czy nie będę miała problemów z późniejszym zajściem w ciąże...

Edytowane przez Daisy_80
Czas edycji: 2010-01-13 o 11:48
Daisy_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 08:47   #119
No1
Raczkowanie

Jestem, mężczyzną, ale zbulwersował mnie ten temat, więc sie wypowiem.

Czytajac ten watek dochodze do wniosku, na swiecie jest masa naiwnych
ludzi.
Stwierdzenia typu: "Ja stosuje to X lat i jest ok" sa najlepszym dowodem.
Moja odpowiedz na to brzmi.
a. szczescie
b. problem z pladnoscia

To, ze Ci sie udalo nie znaczy, ze uda sie innym.

Nasi rodzice i dziadkowie stosowali raczej metode kalendarzykowa.

Druga kwestia. Wydaje mi sie to malo przyjemny sposob na konczenie uprawiania
milosci. Moze to nieco dobitne, ale uwzam to wypaczenie!
Przez caly czas jest sie razem, a na koniec w kulminacyjnym
momencie trzeba sie rozdzielac.
To bardzo wypacza kochanie sie!
Ci ktorym sie to podoba naogladali sie chyba za duzo pornosow.

Jezeli ktos nie chce miec dzieci stosowanie tej metody nawet przy
nalezytym uzyciu (o co nie latwo) jest skrajnie nieodpowiedzialne i
moze spowodowac pojawienie sie nowego czlonka rodziny.

Nie wspomne o stresie. Nawet jezeli wydaje sie Wam ze to
Was nie stresuje to podswiadomie kazdy o tym mysli i moze w skrajnych przypadkach prowadzic do nerwic.

Szkoda planow i nerwow, lepiej opierac sie na czyms pewniejszym.
Radze na chlodno sie zastanowic.

Moja intencja nie bylo nikogo obrazic. Chcialem zwrocic uwage na kilka
aspektow tej "metody".

Jest wiele metod, ktore w mojej ocenie pozwalaja czerpac wiecej
przyjemnosci z uprawiania milosci. Nie trzeba sie wtedy skupiac na
niczym innym tylko na sobie nawzajem.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Daisy_80 Pokaż wiadomość
... Skoro tak wiele osób pisze, że przy stosunku przerywanym zachodzi w ciążę, czy nie będę miała problemów z późniejszym zajściem w ciąże...
Moje zdanie jest takie, ze stad biora sie glownie glosy na temat rewelacyjnej skutecznosci tej "metody", aczkolwiek poki nie zaczniesz sie starac to lepiej sie wyluzowac i wychodzic z zalozenia, ze wszystko bedzie ok.

Edytowane przez No1
Czas edycji: 2010-02-01 o 08:51
No1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 18:07   #120
adus90pl
Przyczajenie

Mam pytanie,
uprawiałem seks z dziewczyną w jej 5 dzien okresu (niedziela), na nastepny mowila ze jeszcze jej leciala krew ale tylko troche,
nie skonczylem w srodku, przed stosunkiem zalatwilem sie (bo czytalem ze w cewce moczowej moga byc pleminiki z poprzednich wytryskow)
pozniej umyłem człokna ciepłą wodą i mydlem, wytrysk nastapił na zewnatrz. na tym skonczylismy, troche sie martwie.
Cykle ma nieregularne, ostatnie miala 24 dniowe, czyli (10dzien owulacja, 24-14) powiedzcie mi czy sie martwie nie potrzebnie?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości