|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
ja mam na mysli ta Sylke od Bartoszka
![]() ona codziennie sie pokazywala a tu juz kilka dni jej nie widac... a Syla od Lenki to pamietam ze miala wyjechac na dluzej |
|
|
|
#2522 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Eleeri znalazłam Twoje krzesełko
Firma Baby boo (ta samo od spacerówki za 99 zł, do której link przed chwilka wklejałam) http://allegro.pl/item866994703_866994703.html
|
#2523 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Dzięki za pocieszenie, bardzo, bardzo Nie wiem, czy wstrętny, ale na pewno Cię nie docenia i mnie to wnerwia ![]() Ja już nie mam z takimi rzeczami problemu ![]() Cytat:
![]() Wierzę, że coś wymyślisz Konik naprawdę jest fajny Zobaczymy, może się odezwie
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-01-11 o 16:35 |
|||||
|
|
|
#2524 | ||
|
Zadomowienie
|
Może się komuś przyda
![]() http://www.stulejka.com/index.php3?strona=stulejka1
|
|
#2525 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy u nas chyba tylko w narkozie robia bo nigdy nie slyszalam zeby robili inaczej
katarzynko czasami odciagalam a czasami nie, ale to raczej nie ma znaczenia bo lekarz mowil, ze jak ma sie zrosnac to sie zrosnie, moja kumpela, ktora ma dwojke dzieci odciagala a i tak maly mial stulejke i to bardzo powazna bo jak robil siusiu to robila mu sie jakas gula pod napletkiem i w ogole mial jakos nie tak zoladz jak powinien i jak mial poltorej roku mial zabieg, teraz ma malucha takiego jak ja i powiedziala, ze ma w tylku i nie bedzie odciagac bo i tak jej syn sie tyle nacierpial, ze koniec
|
|
#2526 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ale kusisz
![]() Cytat:
my jeszcze nie wyprobowalysmy, oby jej spasil Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do poradni, to jak ja dzwoniłam w grudniu zeby zarejestrowac sie do takiej babeczki (dermatolog) to usłyszałam ze w maju, wiec jade do niej prywatnie, jutro.....
|
|
#2527 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, no wcale się nie przestraszyłam . Ale wiem, że nie chciałaś straszyć, tylko, że ja jestem w dość kiepskim stanie z powodu tego Kubowego siusiaka ![]() Cytat:
Chcesz być moją żoną? ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Terminy naprawdę szalone, gdyby się nie udało, to też prywatnie byśmy szli, tylko, że ceny czasem zabijają
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-01-11 o 16:41 |
|||
|
|
|
#2528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() super ze udalo wam sie z tym terminem a to Miramejku na pocieszenie Cytat:
prywatnie to zawsze maja wolne no ale trza kase dac![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- jestem sama w domu z Wercia ![]() tz pojechal do swojej szefowej, mama z tata pojechali na impreze, brat do pracy , a ja siedze i rozmyslam jak to bedzie gdy okaze sie ze bede w ciazy
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żebyś nie była w ciąży (teraz )---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Chciałam jeszcze napisać, że duży paluszek u stopy już wylądował w buzi, ale na krótko, bo uciekł
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
a Erykowi nie sciagalas, czy sciagalas?
moim kuzynowie mali oboje mieli zabieg mieszkalam jeszcze wtedy z mama i przez sciane sasiadujemy z ich lazienka, bo mama mieszka w blizniaku ze swoja siostra, no i powiem wam ze zawsze slyszelismy kiedy kapiel maja bo po zabiegu jak im odciagala to mozna by myslec ze dzieciaki ze skory obdziera albo bog wie jaka jeszcze krzywda im sie dzieje Jak dlugo trzeba byc w szpitalu po czyms takim?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2533 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje w imieni Kubusia.
Malga Gratulacje. Duzo szczescia i zdrowka dla Was obu. Dzien dobry. Bylam dzis z Kuba na wazeniu i mierzeniu i.... duzego mezczyzne juz mam. Wazy 9.01kg i ma 72 cm dlugosci. Chowa sie zdrowa, tylko nadal skora szwankuje. Ale juz niedlugo bedziemy w Polsce i tam odwiedzimy lekarzy, moze oni cos poradza. Podczytuja Was, Mamusie troche i widze, ze zaczelyscie diety. Czy mozna wiedziec jakie i gdzie mozna o nich poczytac i ewentualne jadlospisy wziac? Jak pojedziemy do Polski, jestem umowiona z dietetykiem, zeby mi pomogla doprowadzic sie do porzadku. Mam w planach zgubic jakies 25 kilo, moze30. Zobaczymy. Trzymam mocno kciuki za dzieciaczki, ktore sie borykaja ze zdrowkiem, musi byc dobrze Pozdrawiam Mamusie i nasze piekne dzieciaczki.
|
#2534 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() A kochasz mnie Tylko wiesz, ja dzisiaj nic nie robiłam... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To tak jak u nas, pierwszy dzień tylko paluszek, który uciekał, a juz za chwilkę całe nóżki
|
|
#2535 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie zwracam uwagi na firme, patrze tylko zeby byly zwykle kukurydziane
|
|
#2536 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() O dietach napiszą specjalistki
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() maruda zasnela w lezaczku
|
|
#2538 |
|
Ola-Unhola
|
Aaaa, miałam jeszcze wkleić, co by Mamusie nie wyszukiwały wśród małej czcionki
![]() W przypadku niemowląt i małych dzieci do ukończenia 3 roku życia niemożliwość odsunięcia napletka do rowka zażołędnego uważa się za stan fizjologicznie prawidłowy, zazwyczaj niespowodowany stulejką. Noworodki płci męskiej w większości przypadków przychodzą na świat z napletkiem mocno sklejonym mastką z żołędzią prącia. W żadnym przypadku nie wolno na siłę odsuwać napletka. Często rodzice, położne, a nawet lekarze pierwszego kontaktu próbują niemowlakom ściągnąć napletek. Prowadzi to do poważnych komplikacji - popękania napletka, naderwania wędzidełka, uszkodzenia powierzchni żołędzi - i jest bardzo bolesne dla dziecka. Tego typu działania są bezpośrednim powodem powstania właściwej stulejki, gdyż pęknięty napletek bliznowacieje i ulega zwężeniu. Działanie takie jest absolutnie nieprawidłowe z medycznego i pielęgnacyjnego punktu widzenia. Uwzględniając wiele różnych opinii na ten temat, należy zaproponować rodzicom poniższy algorytm postępowania w zakresie pielęgnacji chłopców:
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam za dubla
kliknelam wyslij i odeszlam wracam a tu pytanie czy przeslac ponownie, wiec pomyslalam ze w takim razie poprzednio nie wyslalo musze sie pochwalic 2pary spodni przedciazowych zaraz, za momencik beda w uzyciu jeden biodrowki Pepe, jeszcze nie prane bo na krotko przed ciaza kupilam zapinam,choc z pupy moglyby zjechac,bo tuz nad roweczkiem sie koncza,ale jak pupa zleci beda git Drugie delikatnie rozszerzane z Only nie maja nic stretchu i dotykam dziurki o guzik,ale zapiac nie idzie jest to o tyle moj sukces bo 3tyg po porodzie ledwo wciskalam niektore tylko do kolan,inne do kawalka ud,potem jeszcze raz je mierzylam,ale sporo brakowalo mimo ze glebiej wbilam na siebie a dzis jakie zaskoczenie wiem ze to nie tylko zasluga ONZ, bo to ledwo 3kg, ale dlasze tury i tt sprawia ze powchodze w reszte i zrezygnuje z mojej turystycznej szafy za drzwiami ![]() jestescie pierwsze ktorym sie pochwalilam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Svinecka mozesz mi napisac tak mniej wiecej jesli pamietasz co jadlas przez te 9 dni??chodzi mi konkretne jadlospisy , bo kurde zaglebiam te diete i wydaje mi sie ze bede glodna chodzic
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-01-11 o 17:28 |
|
|
|
|
#2541 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Niedługo same suchelce na wątku będą ![]() Wiem jak to cieszy móc wejśc w poprzednie ubrania
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie tez motywacja sa dzisny tzn. wbijam sie w nie ale leza jakby byly za male
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem ciekawa ile przytylabym w ciazy nie lezac tyle ile przelezalam, ile kg u mnie bylo ciaza,ile zatrzymana woda a ile sadelkiem za podjadanie na dzis 9kg mi brakuja do momentu zajscia ale i wtedy efektownie nie wygladalamjedyne co przychodzi mi do glowy to inaczej prowadzic sie w drugiej ciazy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- oooo tak jestem zdopingowana chocby odwlok mial mi urosnac od pochlaniania tunczyka
||
|
|
|
#2544 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczynki
ja tylko na chwile bo mam roboty w pip i toche, a tz w pracy i musimy sobie same radzic. chciałam wam pow ze moja panna praktykuje zabki na maminych cycochach, tak mi pogryzła ze z bolu nie moge wytrzymac, bo jak juz jej sie nie chce jesc to czabas mame w cycka, albo jak je i potem bawic sie chce to tez czabas, a jak krzykne ałłłłłłłłłłłła to sie smieji i znów czabas teraz spi a ja zamiast pisac prace to oczywiscie musialam was odwiedzic, to juz uzaleznienie od wizazu |
|
|
|
#2545 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale dla mnie to byla katorga a dzis nie wytrzymalam - zjadlam obiad skladajacy sie z miesa, brazowego ryzu i fasolki szparagowej, malo tego jak Eryk wrocil i jemu robilam to zjadlam drugi raz i czuje sie obzarta jak prosiea na kolacje zjem moje ukochane platki granola koniec meczarni TZ przywiezie moze jutro sprzet i bede cwiczyc, mysle, ze to mi pomoze, bo glownie chcialabym zrzucic brzuch, oponke, biodra i troche uda
|
|
|
#2546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kupiłam myszce te gryzak http://www.allegro.pl/item871173611_..._i_warzyw.html i powiem wam ze rewelacja, wkładam bananka, jabłuszko i mala ma zajecie i bardzo lubi sobie mymlac ![]() no i gwiazda wstała.... |
|
|
|
|
#2547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najlepiej wlasnie cwiczyc -tu wysilek naprawde sie oplaca i przynosi efekty ja np. schudlam sporo bo z 68 do 55 i wage trzymam mimo ze nie trzymam sie diety teraz, ale cwicze wiec mysle ze to rekompensuje moje grzeszki jedzeniowe ![]() ale w koncu musze przejsc na diete tylko czekam na@......i jak przyjdzie to biore sie do roboty , a jak nie dostane@ to tez bede miec diete tylko na przytycie raczej
|
|
#2548 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ pięknie Ci rośnie ten Twój szkrab , mam nadzieję, że ze skórą wyjdziecie na prostą ![]() Cytat:
ze wszystkimi słabostkami (których niewiele masz ) ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem teraz co robić, skoro trochę ma już odsunięte Może to będzie dla nas ratunek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
chcialam pochwalic Wercie za jedzenie
zwiekszylam jej ilosc mleka i wciaga pa 170ml kaszki tez tyle jej zrobie, bo wczoraj ostatnio jak pila po 140ml to mialam wrazenie ze chce jeszcze, tylko ona jest taka ze jak juz beknie to nie chce dokladki a jak by miala naraz tyle to wciagnie ale nie chce zapeszyc
|
#2550 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
gratulacje dla Werci
![]() a moj zjada 200ml przed spaniem i za niecala godzine budzi sie na kolejne 150ml daje mu przed spadniem i po tej godzinie wlasnie butle bo myslalam, ze sie nie najada a on i tak glodny wieczniezaczyna mnie to martwic jak on ma przesypiac noce jak on jest ciagle nie nazarty tylko musze pochwalic, ze dzis od godziny 11 do 18 wytrwal na deserku i obiadku bez cyca w sensie, ze cyc byl o 11 i 18 a w miedzyczasie deser i obiad - ale to dla nas postep aaaa wszystkiego najlepszego dla Kubusia Ulci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

. Dzięki za pocieszenie, bardzo, bardzo 

. Staram się już nie odciągać, ale żeby posmarować troszkę muszę
, w drugiej do marca wszystko było pozajmowane, ale akurat ktoś zrezygnował, a że Kubuś malutki, to udało się zapisać na 19. stycznia

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie chce zapeszyc