Tegoroczne licencjatki - czyli w pogoni za wyższym wykształceniem :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-10, 15:38   #1
Hot Lady
Zakorzenienie

Tegoroczne licencjatki - czyli w pogoni za wyższym wykształceniem :)

Wątek dla wszystkich
Wiazażanek, które w tym roku będą broniły swoich licencjatów

Niezależnie od tego jaki kierunek studiujesz, tutaj możesz ponarzekać na akademickie sprawy i pochwalić się swoimi sukcesami! Myślę, że taki wątek jest potrzebny, będziemy wspólnie motywowały się nad doskonaleniem naszych dzieł i wspierały przy ich obronie, która już za parę miesięcy.
Ciekawe jak wiele nas tu jest? Zapraszam gorąco
Że jest na świecie taki ktoś,
Kto będzie DUSZĄ, SERCEM, CIAŁEM
Chciał podzielić ze mną los
Hot Lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 17:50   #2
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa
Dot.: Tegoroczne licencjatki - czyli w pogoni za wyższym wykształceniem :)

Jestem, jestem.
I od razu ciekawi mnie jedna rzecz... Planujecie studiować dalej, czy skończyć na licencjacie? Bo niby od wprowadzenia systemu 3+2 miało się coś zmienić w postrzeganiu ludzi po ukończeniu tylko trzech lat studiów, ale jakoś chyba wciąż osoba z mgr przed nazwiskiem jest 'lepszym' kandydatem na pracownika.

Polecam też wątek z grupą wsparcia dla piszących pracę. Ja mam termin oddania za 10 dni i jeszcze swojej nie tknęłam...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 20:53   #3
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Jestem, jestem.
I od razu ciekawi mnie jedna rzecz... Planujecie studiować dalej, czy skończyć na licencjacie? Bo niby od wprowadzenia systemu 3+2 miało się coś zmienić w postrzeganiu ludzi po ukończeniu tylko trzech lat studiów, ale jakoś chyba wciąż osoba z mgr przed nazwiskiem jest 'lepszym' kandydatem na pracownika.

Polecam też wątek z grupą wsparcia dla piszących pracę. Ja mam termin oddania za 10 dni i jeszcze swojej nie tknęłam...
To ja się zgłaszam
Tylko, że ja nawet jeszcze nie mam tematów, dobre co? Ale już wszystko ustalimy na początku tygodnia. Dalej planuję kontynuować studia, tylko muszę zdecydować jaką wybieram specjalizację i jak narazie co tydzień zmieniam zdanie

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 12:58   #4
Hot Lady
Zakorzenienie

hej dziewczyny cieszę się, że nieśmiało się zgłosiłyście
Cytat:
Jestem, jestem.

hej Futbolowa
z tego co pamiętam to ty na polonistyce jesteś prawda? to jaki temacik hmm?? ja również zamierzam zrobić mgr, a później dobrać jeszcze jeden kierunek mam apetyt na studia
a co do wątku o pisaniu to daj linka, bo ja takowego nie znam
Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
To ja się zgłaszam
Tylko, że ja nawet jeszcze nie mam tematów, dobre co? Ale już wszystko ustalimy na początku tygodnia. Dalej planuję kontynuować studia, tylko muszę zdecydować jaką wybieram specjalizację i jak narazie co tydzień zmieniam zdanie
witaj bura kocurko powiedz co studiujesz?
ja jestem na administracji, oddałam już 2 rozdziały promotorowi
powiadasz, że nie masz jeszcze tematu? pewnie na jakimś speedzie da się radę
Stary 2010-01-11, 17:19   #5
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hot Lady Pokaż wiadomość
hej dziewczyny cieszę się, że nieśmiało się zgłosiłyście
hej Futbolowa
z tego co pamiętam to ty na polonistyce jesteś prawda? to jaki temacik hmm?? ja również zamierzam zrobić mgr, a później dobrać jeszcze jeden kierunek mam apetyt na studia
a co do wątku o pisaniu to daj linka, bo ja takowego nie znam

witaj bura kocurko powiedz co studiujesz?
ja jestem na administracji, oddałam już 2 rozdziały promotorowi
powiadasz, że nie masz jeszcze tematu? pewnie na jakimś speedzie da się radę
Jestem na biotechnologii - u nas nikt nie ma jeszcze tematu Jutro musimy się zdecydować w jakiej dziedzinie chcemy pisać pracę (biotechnologia mikrobiologiczna, roślinna czy medyczna), a do końca stycznia zostaną już definitywnie poprzydzielane tematy i w ten sposób także konkretne katedry, w których będziemy pisać. U nas praca ma mieć podobno 15-20 stron...także spokojnie, dużo czasu

Najgorsze jest to, że nie mogę się zdecydować na specjalność Ale chyba napiszę pracę i dopiero później najwyżej zmienię obiekt zainteresowań na magisterce

Stary 2010-01-11, 17:44   #6
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Hot, tak, polonistyka Jestem na seminarium z teatrologii i piszę nt. 'Między nami dobrze jest', Masłowskiej. Jestem w czarnej du..., bo to on narzucił mi temat i nie pozwala korzystać z Internetu ('siedlisko zła'), ani czasopism ('podłe brukowce'), jedynie z książek. Nie wiem, co robić, bo Masłowska nie jest wieloletnią pisarką z dorobkiem, której szerokie tomy poświęcono...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 18:51   #7
Hot Lady
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem na biotechnologii - u nas nikt nie ma jeszcze tematu Jutro musimy się zdecydować w jakiej dziedzinie chcemy pisać pracę (biotechnologia mikrobiologiczna, roślinna czy medyczna), a do końca stycznia zostaną już definitywnie poprzydzielane tematy i w ten sposób także konkretne katedry, w których będziemy pisać. U nas praca ma mieć podobno 15-20 stron...także spokojnie, dużo czasu

Najgorsze jest to, że nie mogę się zdecydować na specjalność Ale chyba napiszę pracę i dopiero później najwyżej zmienię obiekt zainteresowań na magisterce
opowiedz troszkę o kierunku, chyba interesujący, lecz zdaje się po nazwie, że dla tęgich mózgów
jeśli rzeczywiście max 20 stron to nie ma gdzie się spieszyć co chcesz robić po studiach? tzn jaką pracę chciałabyś wykonywać
Cytat:
Hot, tak, polonistyka Jestem na seminarium z teatrologii i piszę nt. 'Między nami dobrze jest', Masłowskiej. Jestem w czarnej du..., bo to on narzucił mi temat i nie pozwala korzystać z Internetu ('siedlisko zła'), ani czasopism ('podłe brukowce'), jedynie z książek. Nie wiem, co robić, bo Masłowska nie jest wieloletnią pisarką z dorobkiem, której szerokie tomy poświęcono...
zgadzam się o Masłowskiej było głośno, ale jest dosyć specyficzna jak obejrzałam Wojną polsko ruską i ją w roli samej siebie to nie wiedziałam co o tym myśleć
rzeczywiście jeśli tematyka narzucona z góry - to nie fajnie, ale na pewno dasz radę boś zdolna

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 20:09   #8
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
opowiedz troszkę o kierunku, chyba interesujący, lecz zdaje się po nazwie, że dla tęgich mózgów
jeśli rzeczywiście max 20 stron to nie ma gdzie się spieszyć co chcesz robić po studiach? tzn jaką pracę chciałabyś wykonywać

zgadzam się o Masłowskiej było głośno, ale jest dosyć specyficzna jak obejrzałam Wojną polsko ruską i ją w roli samej siebie to nie wiedziałam co o tym myśleć
rzeczywiście jeśli tematyka narzucona z góry - to nie fajnie, ale na pewno dasz radę boś zdolna
Haha, ja i tęgi mózg Nie jest aż tak źle...aczkolwiek kierunek dość ścisły Więc biotechnologia opiera się na wykorzystywaniu organizmów dla naszych celów - to dość szeroka dziedzina, bo tutaj znajdują się procesy takie jak piwowarstwo, gorzelnictwo, winiarstwo, mleczarstwo, wytwarzanie antybiotyków itp, inżynieria genetyczna, całe to straszne GMO, o którym tyle się krzyczy , tworzenie biofarmaceutyków, szczepionki, klonowanie, hodowle in vitro, ochrona środowiska (bioremediacja, fitoremediacja, bioługowanie) iii...wiele innych Zależy czym tam ktoś się chce konkretnie zająć I ja teraz myślę i myślę...czy chciałabym się zajmować biotechnologią roślin (np. właśnie biofarmaceutykami) czy biotechnologią medyczną...która jest dość ciekawa tematycznie, ale z drugiej strony musiałabym pracować ze zwierzętami i nie wiem czy jestem w stanie A z drugiej strony biotechnologia roślin w kraju, w którym wszyscy prawie są przeciwko GMO? Sama nie wiem...no ale to takie moje rozkminki

A Ty jaki masz temat? Co prawda za bardzo to ja się na administracji nie znam...

Stary 2010-01-11, 21:15   #9
Hot Lady
Zakorzenienie

ojojojoj Kocurko ja chyba bym za długo się nie utrzymała na takim kieruneczku ale pewnie przyszłość po tym pewniejsza

ja piszę pracę z prawa cywilnego, a prawo cywilne to nasze prawo codzienne, wszelkie zakupy, umowy kupno sprzedaż - jakoś idzie jak na razie na mgr zabiorę się za coś z rodzinnego i jakoś poleci
Stary 2010-01-11, 22:35   #10
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
ojojojoj Kocurko ja chyba bym za długo się nie utrzymała na takim kieruneczku ale pewnie przyszłość po tym pewniejsza

ja piszę pracę z prawa cywilnego, a prawo cywilne to nasze prawo codzienne, wszelkie zakupy, umowy kupno sprzedaż - jakoś idzie jak na razie na mgr zabiorę się za coś z rodzinnego i jakoś poleci
Haha - nie żartuj W ogóle nie jest pewna...my mamy tutaj w Polsce biotechnologię w powijakach Ale kto wie, kto wie...wszyscy krzyczą, że to przyszłościowy kierunek, może cos się rozwinie jeszcze

No bo Twój to chyba właśnie dosyć pewny, prawo itd. to zawsze się przydaje

Kurcze, bo ja to właściwie nawet nie wiem jak taka praca licencjacka powinna wyglądać - trochę mnie to przeraża...mam nadzieję, że mój opiekun (kimkolwiek będzie...) mi to jakoś objaśni

Stary 2010-01-12, 08:14   #11
Hot Lady
Zakorzenienie

Kocurko nie przejmuj się, widocznie u Was nikt nie wie jak to będzie wyglądało spokojnie napiszesz ze 20 stronnic, więc nie ma co żyć pod presją

na administracji jest sporo prawa, to prawda, lecz jest to bardzo oblegany kierunek, więc jak później z pracą to ciężko określić, choć można wszędzie i w urzędach, różnego typu biurach rachunkowych i innych zobaczymy jak to będzie

a teraz życzę miłego dnia, bo wybywam na śniegowe podwórze
do napisania potem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 10:52   #12
Martita 88
Zakorzenienie

to i ja sie dołączę
termin obrony mamy wyznaczony na 7 czerwca, a praca leży odłogiem.(pewnie po sesji sie za nią zabiore) mamy zajefajnego promotora. na innych seminariach mają przynieść na zalkę pierwszy rozdział a u nas kazał przyniesc bibliografie i konspekt(spis treści), bo mu sie zapomniało nas o tym powiadomić
na każdym seminarium jest to samo- czy coś nowego znaleźliśmy czy mamy jakieś pytania.
po licencjacie robie magisterkę(tez z historii), ale zastanawiam sie czy nie podjąć 2 kierunku bo nie uśmiecha mi sie być nauczycielką historii
Let it stay here
2.07.2013- prawo jazdy w kieszeni
Martita 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 11:56   #13
Hot Lady
Zakorzenienie

hej Martita
mój TŻet zrobił licka z historii i zmienił kierunek
bo też mu się nie uśmiechało, ale wyższe już jest
u Was na kierunku to się pisze praca jak ta lala i zdjęcia można powklejać i zawsze puste strony powypełniać - tez bym tak chciała
ja również na początku czerwca będę miała obronę, bo obrony mego promotora są jako jedne z pierwszych, no nic jakoś to będzie, zastanawiam się tylko kiedy poznamy pytania do obrony
Stary 2010-01-12, 12:05   #14
pesteczka
Raczkowanie

Ja też się dołączam i ponażekam sobie trochę, jestem normalnie załamana.
Studiuję politologię na WSP-F Ignatianum w Krakowie. Wybrałam sobie dział na seminarium Instytucje, wyszły z tego stusunki międzynarodowe w trakcie seminarium, promotor nie jest wogóle w tym temacie, bo zajmuje się komunikacją masową i mediami. Wogóle nasze seminaria to narazie były jakieś kawki ciasteczka i pikniki sobie urządzał i wogóle nic nie dowiedziałam się nigdy co do pracy. Musieliśmy wybierać tematy związane z mediami a w powiązaniu z instytucjami. I jeszcze musieliśmy wybrać tematy zanim znaleźliśmy jakieś książki teraz jestem załamana 16 stycznia mam oddać pracę na 20 stron. Bo wogóle u mnie dziewczyny na uczelni jest inaczej niż wszędzie. Piszemy dwie prace po jednej na semestr, taka praca ma liczyć 20 stron. W lipcu egzamin na który mamy wykuć 30 tez. W opracowywaniu ich on nic nam nie pomaga.
Załamka, ten rok jest najgorszy
pesteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 15:56   #15
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pesteczka Pokaż wiadomość
Ja też się dołączam i ponażekam sobie trochę, jestem normalnie załamana.
Studiuję politologię na WSP-F Ignatianum w Krakowie. Wybrałam sobie dział na seminarium Instytucje, wyszły z tego stusunki międzynarodowe w trakcie seminarium, promotor nie jest wogóle w tym temacie, bo zajmuje się komunikacją masową i mediami. Wogóle nasze seminaria to narazie były jakieś kawki ciasteczka i pikniki sobie urządzał i wogóle nic nie dowiedziałam się nigdy co do pracy. Musieliśmy wybierać tematy związane z mediami a w powiązaniu z instytucjami. I jeszcze musieliśmy wybrać tematy zanim znaleźliśmy jakieś książki teraz jestem załamana 16 stycznia mam oddać pracę na 20 stron. Bo wogóle u mnie dziewczyny na uczelni jest inaczej niż wszędzie. Piszemy dwie prace po jednej na semestr, taka praca ma liczyć 20 stron. W lipcu egzamin na który mamy wykuć 30 tez. W opracowywaniu ich on nic nam nie pomaga.
Załamka, ten rok jest najgorszy
Uch, najgorsze to mało pomocny promotor :/ I jak tu wszystko wiedzieć...co jak robić jak tak naprawdę student nie wie nic

A ja już mam temat - szybko to załatwiliśmy Piszę na katedrze genetyki ogólnej, biologii molekularnej i biotechnologii roślin (uff...długa nazwa ) i piszę o biofarmaceutykach Tzn. piszę...mam taki zamiar

Stary 2010-01-12, 16:52   #16
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Witam
Postanowiłam do Was dołączyć, potrzebuję mocnego wsparcia jeśli chodzi o pisanie pracy licencjackiej
Studiuję położnictwo, a moja praca licencjacka dotyczy okołoporodowych zaburzeń psychicznych, czyli wszystkie depresje poporodowe, baby blues itd.. Niestety nie mam co liczyć na pomoc promotora.. kiedy poszłyśmy się przedstawić i powiedzieć, że będziemy u niego pisać swoją prace to usłyszałyśmy: "Ok, mam do pań 100% zaufanie, proszę przynieść mi gotową pracę.." Tak więc muszę liczyć tylko na siebie.. :/

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 17:35   #17
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Witam
Postanowiłam do Was dołączyć, potrzebuję mocnego wsparcia jeśli chodzi o pisanie pracy licencjackiej
Studiuję położnictwo, a moja praca licencjacka dotyczy okołoporodowych zaburzeń psychicznych, czyli wszystkie depresje poporodowe, baby blues itd.. Niestety nie mam co liczyć na pomoc promotora.. kiedy poszłyśmy się przedstawić i powiedzieć, że będziemy u niego pisać swoją prace to usłyszałyśmy: "Ok, mam do pań 100% zaufanie, proszę przynieść mi gotową pracę.." Tak więc muszę liczyć tylko na siebie.. :/
Cześć Madzia
Fajny promotor.... Mam nadzieję, że mój tak nas nie zostawi samopas

Stary 2010-01-12, 19:59   #18
zielona oliweczka
Przyczajenie

to i ja sie dolacze tak w ogole to jestem nowa i to moj pierwszy watek hehe, fajnie ze dopiero sie rozwija a wiec ja studiuje pedagogike specjalna na umscie. z praca poki co nie jest zle, jakos idzie i oby tak dalej ok dziewczynki poki co lece sie uczyc na jutrzejsze zaliczenie, pewnie jutro sie odezwe. pozdrawiam wszystkie licencjatki
zielona oliweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 20:27   #19
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

witam was, ja też mam to nieszczeście w tym roku

mam temat, mam literaturę, ubogą bo na mój temat nie ma zbyt wiele (polonistyka- temat- czas i przestrzeń w twórczości a. stasiuka) i na tym utknęłam a za tydzień mam przynieść konspekt, kiedy jeszcze się nie zapoznałam z literaturą przedmiotu

mój promotor jest po 70, nie słyszy, nie pomaga tylko obraża nas na każdych zajęciach, i na każdym spotkaniu indywidualnym pyta się mnie czy wybrałam wreszcie temat a gdy próbuję spytać się o coś to ignoruje mnie i gada swoje więc ogólnie nie wiem co mam robić i od czego zacząć i czy moje spostrzeżenia są dobre.

już nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 20:48   #20
pesteczka
Raczkowanie

Cytat:
Witam
To samo ja mam więc mogę Cię pocieszyć, że nie jesteś sama
pesteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 21:18   #21
Airish88
Zakorzenienie

Hej

I ja dołaczam. W tym oku również się bronię. Studiuję Pedagogikę i zamierzam kontynuować studia dalej, ale co do kiedrunku to pewna jeszcze nie jestem. Wolałabym coś bardziej przyszłościowego. Mój temat pracy to: "Wizerunek współczesnej kobiety". Niby temat łatwy i przyjemny, ale pisanie i tak mizernie idzie. W tamtym roku już miałam na zaliczenie jeden rozdział, a teraz do końca stycznia powinnam oddać dwa następne, a ja dopiero dzisiaj zaczęłam pisać.
Stary 2010-01-12, 21:29   #22
Hot Lady
Zakorzenienie

Dziewczyny witam Was wszystkie razem i każdą z osobna, bardzo się cieszę, że dołączyłyście i jest nas już całkiem sporo grupka teraz mamy swoje miejsce na ploteczki o promotorach i o braku ochoty na pisanie licków w grupie siła
Cytat:
A ja już mam temat - szybko to załatwiliśmy Piszę na katedrze genetyki ogólnej, biologii molekularnej i biotechnologii roślin (uff...długa nazwa ) i piszę o biofarmaceutykach Tzn. piszę...mam taki zamiar
Kocurka zaszalałaś są postępy hehe męska decyzja i jest temacik
Cytat:
Witam
temat wydaje się bardzo ciekawy lubię takie tematy, interesują mnie takie historie, myślę, że gdy już się wdrożysz Magdo to pójdzie jak z płatka, bo wiadomo, że początki najtrudniejsze, póżniej mamy już popłynąć
niektóre znajome również mają takich promotorów, zupełnie nic nie robią, czekają na gotowce, a później kto to im przyjmie? skoro nie ukierunkują studenta? a pieniążki to się łatwo bierze, ale żeby pomóc
Cytat:
Napisane przez zielona oliweczka Pokaż wiadomość
to i ja sie dolacze tak w ogole to jestem nowa i to moj pierwszy watek hehe, fajnie ze dopiero sie rozwija a wiec ja studiuje pedagogike specjalna na umscie. z praca poki co nie jest zle, jakos idzie i oby tak dalej ok dziewczynki poki co lece sie uczyc na jutrzejsze zaliczenie, pewnie jutro sie odezwe. pozdrawiam wszystkie licencjatki
i bardzo dobrze trafiłaś Oliweczko w tych swoich początkach na wizażu
Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole Pokaż wiadomość
witam was, ja też mam to nieszczeście w tym roku

mam temat, mam literaturę, ubogą bo na mój temat nie ma zbyt wiele (polonistyka- temat- czas i przestrzeń w twórczości a. stasiuka) i na tym utknęłam a za tydzień mam przynieść konspekt, kiedy jeszcze się nie zapoznałam z literaturą przedmiotu

mój promotor jest po 70, nie słyszy, nie pomaga tylko obraża nas na każdych zajęciach, i na każdym spotkaniu indywidualnym pyta się mnie czy wybrałam wreszcie temat a gdy próbuję spytać się o coś to ignoruje mnie i gada swoje więc ogólnie nie wiem co mam robić i od czego zacząć i czy moje spostrzeżenia są dobre.

już nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.
to widzę, że dogadasz się z Futbolową, bo jeden kierunek
a co planujesz w przyszłości robić?? ja również w liceum marzyłam o polonistyce
co do pro to rzeczywiście, ludzie starsi tacy są, że w koło mówią swoje, niby śmiesznie się to czyta, lecz na pewno Tobie nie jest do śmiechu, nie było innego do wyboru?? trzeba wierzyć, że jakoś to będzie
Cytat:
Napisane przez pesteczka Pokaż wiadomość
To samo ja mam więc mogę Cię pocieszyć, że nie jesteś sama
Pesteczko między innymi dlatego założyłam ten wątek, abyśmy się znalazły i zobaczyły, że jest nas więcej, że mamy te same problemy i się zmagamy, ale będą też sukcesy co nie dziewczyny?
już sobie wyobrażam trzymanie kciuków na obronach, a potem chwalenie tymi 5

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Hej

I ja dołaczam. W tym oku również się bronię. Studiuję Pedagogikę i zamierzam kontynuować studia dalej, ale co do kiedrunku to pewna jeszcze nie jestem. Wolałabym coś bardziej przyszłościowego. Mój temat pracy to: "Wizerunek współczesnej kobiety". Niby temat łatwy i przyjemny, ale pisanie i tak mizernie idzie. W tamtym roku już miałam na zaliczenie jeden rozdział, a teraz do końca stycznia powinnam oddać dwa następne, a ja dopiero dzisiaj zaczęłam pisać.
witaj
taki temat miała moja przyjaciółka na ustnej maturze, pamiętam jej prezentację, temat na pewno fajny pod tym względem, że możesz przywołać różne znane postacie medialne i nie tylko
Stary 2010-01-12, 23:23   #23
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Temat brzmi ciekawie i na pewno dużo można w nim napisać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 08:13   #24
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:

to widzę, że dogadasz się z Futbolową, bo jeden kierunek
a co planujesz w przyszłości robić?? ja również w liceum marzyłam o polonistyce
co do pro to rzeczywiście, ludzie starsi tacy są, że w koło mówią swoje, niby śmiesznie się to czyta, lecz na pewno Tobie nie jest do śmiechu, nie było innego do wyboru?? trzeba wierzyć, że jakoś to będzie
studiuję na PWSZ, mam specjalność redaktor wydawca ze specjalizacją dziennikarstwo i komunikacja społeczna. głównie dlatego wybrałam tę szkołę, no i ze względu na kadrę o której słyszałam wiele dobrego. niestety uczelnia zdecydowała się w tym roku zamknąć mój kierunek i zwolnili większość wykładowców, ogółem zostało ich czworo z filologii i jedna osoba z przedmiotów zawodowych. no i w tym mój promotor który jest jedynym dla całego roku on zdecydowanie powinien siedzieć na emeryturze ale że był rektorem tej szkoły to mu dają pracę
a w przyszłości najchętniej pracowałabym w wydawnictwie- skład, korekta, redagowanie itp. ale to się jeszcze zobaczy

Edytowane przez marchewkowe pole
Czas edycji: 2010-01-13 o 08:17
marchewkowe pole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-13, 08:17   #25
Airish88
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za miłe przywitanie
Temat faktycznie mam taki bardzo lekki, aczkolwiek i tak ciężko jest się za to zabrać. Ja chyba jednak do pisania się nie nadaję. Jednak będe walczyła i dzielnie pisała. Dzisiaj już się za to konkretnie zabieram!

Co do promotorki to moja jest ok, aczkowlwiek potrafi być bardzo nie miła. Malo nam wytłumaczyła, a potem dużo wymaga i wszystko praktycznie sami musieliśmy ogarnąć. Jak jej wysyłam pracę kilka razy już poprawioną to dochodzi do tego, że za którymś razem ona sama siebie poprawia. Jednak druga grupa ma o wiele gorzej, muszą mieć badania itp. także uważam, że nie trafiłam najgorzej
Stary 2010-01-13, 09:57   #26
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za miłe przywitanie
Temat faktycznie mam taki bardzo lekki, aczkolwiek i tak ciężko jest się za to zabrać. Ja chyba jednak do pisania się nie nadaję. Jednak będe walczyła i dzielnie pisała. Dzisiaj już się za to konkretnie zabieram!

Co do promotorki to moja jest ok, aczkowlwiek potrafi być bardzo nie miła. Malo nam wytłumaczyła, a potem dużo wymaga i wszystko praktycznie sami musieliśmy ogarnąć. Jak jej wysyłam pracę kilka razy już poprawioną to dochodzi do tego, że za którymś razem ona sama siebie poprawia. Jednak druga grupa ma o wiele gorzej, muszą mieć badania itp. także uważam, że nie trafiłam najgorzej
U mnie na licencjacie nikt nie ma badań - to ma być praca bazowana tylko na cudzych eksperymentach. Sami się będziemy w to bawić na magisterce (ale wtedy będziemy mieli 1,5 roku na to, a nie jakieś 5 miesięcy )

Ja nadal nie wiem kto będzie moim promotorem, bo trochę zamieszaliśmy w tematach - w związku z tym do jednego profesora jest z 5 osób, a inny nie ma ich wcale Muszą to jakoś podzielić...może dowiem się w przyszłym tygodniu

Stary 2010-01-13, 10:26   #27
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie na licencjacie nikt nie ma badań - to ma być praca bazowana tylko na cudzych eksperymentach. Sami się będziemy w to bawić na magisterce (ale wtedy będziemy mieli 1,5 roku na to, a nie jakieś 5 miesięcy )

Ja nadal nie wiem kto będzie moim promotorem, bo trochę zamieszaliśmy w tematach - w związku z tym do jednego profesora jest z 5 osób, a inny nie ma ich wcale Muszą to jakoś podzielić...może dowiem się w przyszłym tygodniu
U nas jedna częśc grupy ( w której ja jestem) nie mui mieć żadnych badań i temat sami sobie mogliśmy wybrać, a druga grupa nie dość, że musi robić badania to jeszcze ma z góry narzucony temat. Podejrzewamy, że promotorowi jest potrzebne do jego osobistych celów

U nas już w tamtym roku przydzielali promotorów
Stary 2010-01-13, 16:54   #28
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jedna częśc grupy ( w której ja jestem) nie mui mieć żadnych badań i temat sami sobie mogliśmy wybrać, a druga grupa nie dość, że musi robić badania to jeszcze ma z góry narzucony temat. Podejrzewamy, że promotorowi jest potrzebne do jego osobistych celów

U nas już w tamtym roku przydzielali promotorów
Aha...no to przekichane trafić do tej drugiej grupy
U nas to jest tak, że najpierw wybiera się katedrę, w której chce się pisać, później dają listę tematów przypisanych do danego promotora i można spośród nich wybierać (i teoretycznie wtedy wie się od razu jaki promotor, aczkolwiek u nas się tak nierówno rozdzieliliśmy tematami, że jakiś promotor musi przejąć tematy kogoś innego), albo można wyjść samemu z propozycją tematu i promotor któryś się może zgodzić go prowadzić U nas kilka osób właśnie sobie samemu wymyślało tematy albo modyfikowało te już istniejące

Za to na magisterce u nas jest normalne, że temat musi być "użyteczny" dla danej katedry - inaczej nie mieliby tyle kasy, żeby zrobić wszystko co sobie ktoś obmyśli

Edytowane przez bura kocurka
Czas edycji: 2010-01-13 o 16:55
Stary 2010-01-13, 17:53   #29
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Aha...no to przekichane trafić do tej drugiej grupy
U nas to jest tak, że najpierw wybiera się katedrę, w której chce się pisać, później dają listę tematów przypisanych do danego promotora i można spośród nich wybierać (i teoretycznie wtedy wie się od razu jaki promotor, aczkolwiek u nas się tak nierówno rozdzieliliśmy tematami, że jakiś promotor musi przejąć tematy kogoś innego), albo można wyjść samemu z propozycją tematu i promotor któryś się może zgodzić go prowadzić U nas kilka osób właśnie sobie samemu wymyślało tematy albo modyfikowało te już istniejące

Za to na magisterce u nas jest normalne, że temat musi być "użyteczny" dla danej katedry - inaczej nie mieliby tyle kasy, żeby zrobić wszystko co sobie ktoś obmyśli
No proszę. Jak widać co uczelnia to inne zasady. Cieszę się, że nie trafiłam do tamtego promotaora, bo mialabym teraz przekichane.
U nas to wyglądało tak, że przyszło dwóch promotorów i powiedzieli grupa która chce mieć pana wychodzi do drugiej sali, a grupa, która chce mieć panią to zostaję. Ja na szczęście byłam zbyt leniwa żeby się podnieść

Wróciłam z uczelni przed chwilą i biorę się za dalsze pisanie
Stary 2010-01-13, 17:58   #30
Hot Lady
Zakorzenienie

hej ja na razie odpoczywam od pisania

za tydzień dostanę poprawione 2 rozdziały i zobaczymy czy jest już ok czy raczej nie - wolałabym ten pierwszy scenariusz

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
No proszę. Jak widać co uczelnia to inne zasady. Cieszę się, że nie trafiłam do tamtego promotaora, bo mialabym teraz przekichane.
U nas to wyglądało tak, że przyszło dwóch promotorów i powiedzieli grupa która chce mieć pana wychodzi do drugiej sali, a grupa, która chce mieć panią to zostaję. Ja na szczęście byłam zbyt leniwa żeby się podnieść

Wróciłam z uczelni przed chwilą i biorę się za dalsze pisanie
jak ładnie ile dziennie piszesz? ja ostatnio tak na szybkiego pisałam pod presją oddania do spr i w sumie poprawiłam 1 rzdz i 2 taki sobie napisałam, ale teraz byłam w rozjazdach i ciężko, a powinnam już zbierać materiały na 3 rozdz, wtedy byłoby łatwiej, obiecuję się poprawić od nowego tygodnia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości