Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 21:08   #421
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez _Mariolcia_ Pokaż wiadomość
Ja też nie chudzinka, bo z taką samą wagą startowałam jak Ty tylko 2 cm niższa jestem, powinnam była trochę zrzucić przed ciążą, ale jakoś nie wyszło
Teraz za to się boję, że chudnę, bo już mi 1,5 kg w dół, ale to przez te mdłości. Dziś zauważyłam, że o wiele bardziej mi doskwierały w weekend jak nic nie robiłam, niż jak jestem w pracy. Tu się zawsze czymś zajmę i nawet dziś głodek poczułam raz - normalnie cud
No ja dzisiaj się ważyłam i też mam 1 kg mniej, bo bardzo mało jem
Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny niestety nie będę na razie mamusią... Stało się to w sobotę, dziś byłam na usg
Mam nadzieję, że w tym wątku nikogo więcej to nie spotka i mam nadzieję, że za jakiś czas uda mi się zajść w ciąże jak trafię w końcu na odpowiedniego faceta, z tamtym już się rozstałam...
Bardzo mi przykro
Ja też dostałam bardzo smutną wiadomość. Moja przyjaciółka była dzisiaj na wizycie kontrolnej i niestety okazało się, że serduszko przestało bić. A tak się cieszyłyśmy, że nasze maluchy będą prawie w tym samym wieku - tak jak my. Za 3 dni miała rozpocząć 11 tydzień

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 21:20   #422
Pomidora
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Ewa, ja nie mam ochoty na jakieś konkretne potrawy. A z tymi słodyczami to lipa - moja przyjaciółka na początku ciąży wcinała tylko chleb z serem i pomidorami, a dziewucha jak się patrzy

Mpik, czekamy na relację z niecierpliwością

Monika, no ja bardzo chciałam przeczytać, ale na razie nie mam kasy na książkę Dzisiaj w księgarni widziałam, ale nie miałam kasy to kupiłam sobie czytadło Jane Austin, bo lubię

Wróżko, ja miesiąc po planowanym porodzie jadę na wesele brata. Z jakąkolwiek bym nie startowała wagą i tak pewnie będę wyglądać jak wielorybek wyrzucony na ląd

NoWaJa, poprawki zaraz naniosę To masz jutro pierwszą wizytę? Trzymamy kciuki

Mariolcia, podobno chudnięcie w pierwszym trymestrze jest normalne. Ja z kolei przez brak mdłości będę pewnie tyła i będę ogromna

Olbka, alez ty chudzinka musisz być

Paula, to TŻ dobry dla ciebie jak zakupki robi

Aga2111, tak mi przykro

Martucha, WOŚP wypadł bardzo dobrze, tylko na ryjek potem padałam. Ale dzieciaki grały pierwsza klasa!

Dziewczyny zmiany na listę zaraz zostaną naniesione.
Głowa mnie dziś boli, nie wiem od czego

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Mamusie wrześniowe - jest nas już 21

NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. 23.08.2010
Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010
Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010
Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010
Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010
Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. 6.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010
Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010
Olbka (Emila, 28l.).................... ..............tp. 10.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.).................... ..tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ............tp. 15.09.2010

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 21:31   #423
olbka
Zadomowienie

wiecie co... zaczynam dostawać schizy, że za tydzień nie będzie serduszka... to będzie koniec 7 t c, dla zarodka koniec 5 tc... to są jakieś irracjonalne schizy
Normalnie humor dzisiaj mam straszny
Jeszcze caaały tydzień, jak ja to przeżyję...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 21:35   #424
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
wiecie co... zaczynam dostawać schizy, że za tydzień nie będzie serduszka... to będzie koniec 7 t c, dla zarodka koniec 5 tc... to są jakieś irracjonalne schizy
Przeżyjesz tak samo jak ja, bo mam w tym samym czasie następne usg. I będzie serduszko i tyle! Nie ma co inaczej myśleć. U mnie też to będzie koniec 7 tygodnia, dokładnie jak u ciebie. I będzie dobrze, po prostu będzie i już! Czasem zdarzają się paskudne rzeczy, ale nam się nie zdarzą

Wróżko, bardzo mi przykro z powodu przyjaciółki A wiadomo, co było przyczyną? Bo 11tc to już dość późno, prawie koniec pierwszego trymestru.

28.09.2014

Stary 2010-01-11, 21:53   #425
agnyska81
Zakorzenienie

Ago, bardzo współczuję I życzę Ci spotkania tego wymarzonego i jedynego.

Ja szybciutko, bo padam na mordkę. Pożarłam się wczoraj z TŻ, byłam sama u lekarza, wyczekałam się prawie 4 godziny Ale najważniejsze, że wszystko wygląda super, serce bije, wiek ciąży odpowiedni Oby tak dalej. Następna wizyta za 4 tygodnie i lekarz postara się bliżej określić wtedy termin na podstawie wymiarów (z racji dłuższych cykli może okazać się, że będzie to wrzesień jednak ). Na razie potomek liczy sobie 6,2 mm
A lekarz? Pan z bardzo oryginalnym wąsem, całuje w rękę przy powitaniu i pożegnaniu, podaje dłoń, aby pomóc wstać z fotela W ogóle bardzo kulturalny i miły, wiele tłumaczył, zachęcał do zadawania pytań. Jestem bardzo zadowolona z wizyty, choć byłam tak zestresowana że nie umiałam się wysłowić

Zawsze wydawało mi się, że chodzenie prywatnie do ginekologa jest takie burżujskie i ja tak nie będę (tym bardziej, że taka kasa piechotą nie chodzi ). Ale nie wiem co się stało, jakby kobiety w moim mieście nagle wszystkie zaszły w ciążę Terminy do tych lepszych lekarzy są obstawione już chyba na maj! (jakiś tydzień temu były na połowę kwietnia) No i jak tu się zapisać, jak lekarz podaje tylko termin kolejnej wizyty?

Co do wagi startowej - pobijam Was wszystkie niestety

Pomidoro, Olbko i reszto, życzę Wam takiego serducha, jak ma moje dziecię

Pomidoro, nie wiem jak mogłam zapomnieć pochwalić Twoją kocia panią. Ma tak czyste futerko, że wygląda, jakby całe dnie spędzała na jego myciu. Ślicznota

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2010-01-11 o 22:05
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 22:06   #426
evullka
Rozeznanie

aga2111 wspolczuje ogromnie

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

A mnie dopadl miesowstret.. Dzisiaj byly takie pyszne zeberka na obiad, a ja zjadlam tylko ziemniaki i ogorka
evullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 22:27   #427
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam za tydzień wizytę i na początku się denerwowałam czy będzie serducho ale póki są mdłości jest dobrze
Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Wróżko, bardzo mi przykro z powodu przyjaciółki A wiadomo, co było przyczyną? Bo 11tc to już dość późno, prawie koniec pierwszego trymestru.
Nie wiadomo. Jutro ma iść do szpitala na łyżeczkowanie i wtedy wysyłają płód na badania.

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Stary 2010-01-11, 22:38   #428
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez evullka Pokaż wiadomość
Mamusie z jaka waga startujecie? Ja 54kg Tak mam wpisane w karcie.. Ciekawe jaka bedzie we wrzesniu Bo w pierwszym trymestrze to nie sadze, zebym cos przytyla..
56 kg przy 162 cm

Cytat:
Lenko, pomyśl w ten sposób - jutro już będziesz po egzaminie i co by się nie działo to stres już cię przestanie zżerać. Będziesz mogła zająć się tylko maleństwem. Dasz jutro radę, jestem pewna, ze będziesz dobry kierowcą.
Postaram się Ale stres okropny..

Mpik82, jak Twoja wizyta??

aga2111, tak przykro trzymaj się, kochana..

Dziewczyny moja beta na samym początku 7 tygodnia to 44655. To dobry wynik?? I czy będzie widać serduszko na usg?? Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty....
Stary 2010-01-11, 22:51   #429
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja beta na samym początku 7 tygodnia to 44655. To dobry wynik?? I czy będzie widać serduszko na usg?? Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty....
Beta jak najbardziej ok. Serduszko na pewno będzie

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Stary 2010-01-11, 22:56   #430
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:

Mpik82, jak Twoja wizyta??

hej U mnie wszytko super Byliśmy u lekarza i SERDUSZKO już biło według gina termin mam na 9.09.2010 dzidzia ma 18,22mm
dodaje fotkę
Mój Pawcio szczęścliwy- w koncu do niego dotarło jak zobaczył kropeczke malutka na zdjęciu był razem ze mną i lekarz mu gratulował a on się biedak tak stresował

z fotą byliśmy już u Pawła rodziców -strasznie się ucieszyli. tAta się uśmiał, że nic nie widzi na tym zdjęciu

Mam L4 do 8.02.

Lenko super wynikserducho będzie na Bank!!!

Pomidorko pewnie,że jak pójdziesz teraz do gina to już serducho będzie biło

U mnie jest 69kg orzy 170cm nio cóż

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-01-11 o 22:58
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 23:11   #431
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Beta jak najbardziej ok. Serduszko na pewno będzie
Mam nadzieję, nie mogę się doczekać

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
hej U mnie wszytko super Byliśmy u lekarza i SERDUSZKO już biło według gina termin mam na 9.09.2010 dzidzia ma 18,22mm
dodaje fotkę
Mój Pawcio szczęścliwy- w koncu do niego dotarło jak zobaczył kropeczke malutka na zdjęciu był razem ze mną i lekarz mu gratulował a on się biedak tak stresował

z fotą byliśmy już u Pawła rodziców -strasznie się ucieszyli. tAta się uśmiał, że nic nie widzi na tym zdjęciu

Mam L4 do 8.02.

Lenko super wynikserducho będzie na Bank!!!
To super, że takie wyniki!!! ale śliczna kropeczka Fajnie, że serduszko już biło. I fajnie, że masz L4 Prosiłaś lekarza o zwolnienie, czy sam Ci dał?
Stary 2010-01-11, 23:16   #432
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
To super, że takie wyniki!!! ale śliczna kropeczka Fajnie, że serduszko już biło. I fajnie, że masz L4 Prosiłaś lekarza o zwolnienie, czy sam Ci dał?
poprosiłam bo mam teraz same nocki i ciągle mnie mdli okropnie się czuje ale wytrwam bo dzidzia dobrze się rozwija
Stary 2010-01-11, 23:20   #433
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
poprosiłam bo mam teraz same nocki i ciągle mnie mdli okropnie się czuje ale wytrwam bo dzidzia dobrze się rozwija
To dobrze To odpoczywaj dużo
Zmykam, muszę się wyspać, dobrej nocki dziewczynki!!!
Stary 2010-01-11, 23:51   #434
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Dziewczyny niestety nie będę na razie mamusią... Stało się to w sobotę, dziś byłam na usg

Mam nadzieję, że w tym wątku nikogo więcej to nie spotka i mam nadzieję, że za jakiś czas uda mi się zajść w ciąże jak trafię w końcu na odpowiedniego faceta, z tamtym już się rozstałam...
Nie ma słów, które chciałabym Tobie przekazać
3mam kciuki, żebyś znalazła Miłość swojego życia, a wtedy wszystko ułoży się tak, jak powinno
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 23:54   #435
1985ewa
Rozeznanie

dziewczyny jak ja wam zazdroszcze ze juz jestescie po usg ze niektore z was juz slyszaly jak bije serduszko a ja musze czekac do 12 tygodnia bo tu w uk szybciej mi nikt nie zrobi
1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 00:03   #436
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
dziewczyny jak ja wam zazdroszcze ze juz jestescie po usg ze niektore z was juz slyszaly jak bije serduszko a ja musze czekac do 12 tygodnia bo tu w uk szybciej mi nikt nie zrobi
Spokojnie, ja tez jeszcze nie mialam USG, a moj ginekolog nie ma sprawnego aparatu w gabinecie i trzeba jezdzic do innego gabinetu. Ale strasznie sie boje o to, czy wszystko bedzie w porzadku... Tyle sie slyszy o tym, ze z ciaza cos moze pojsc nie tak w tych pierwszych tygodniach...

Pomidora - tak, zrobil tyle zakupow, ze nie wiem kiedy to w siebie wcisne a z brzuszkiem to calymi nocami rozmawia, strasznie dumny z siebie jest taki mi sie trafil tatus zwiariowany na punkcie dziecka
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 00:13   #437
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
dodaje fotkę

Gratulacje
Mam pytanie, czy to na pewno "wymiary" Fasolinki? A nie całego pęcherzyka? Pytam, bo moja ma 13mm a termin mam na 23sierpnia...

Dziewczęta nie potrafię niczego sobie obliczyć na tych mądrych kalkulatorach... Nie pamiętam daty om, mam termin na 23.08 jak sobie poradzić??

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość

Wiem, co czujesz. Moja siorka rodziła w UK, miała wrażenie, że wszyscy podchodzą do ciąży jako normalki. Jak wszystko ok, to w ogóle na początku nic takiego: zero usg, etc. Dostała witaminy i tekst, do zobaczenia za m-c.

Mój gin (wcale nie prywatnie) wyznacza wizyty raz na dwa lub 3 tygodnie. Drugi raz \byłam i drugi raz usg.
Będzie ok, warto poczekać")

Stary 2010-01-12, 08:35   #438
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:

Przykra wiadomosc...

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
dodaje fotkę

Mam L4 do 8.02.
Gratuluje Mam nadzieje, że to bedzie pierwsze z albumiku tej malej istoty
Milo slyszec, ze ukochany meżczyzna tak dobrze reaguje na takie wiadomosci... moj mąż tez sie cieszy, ale jest tyulu facetow, kotrzy zapieraja rekami i nogami na mysl o dziecku. Mamy szczescie, ze Tacy nam sie trafili
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 08:44   #439
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Gratulacje
Mam pytanie, czy to na pewno "wymiary" Fasolinki? A nie całego pęcherzyka? Pytam, bo moja ma 13mm a termin mam na 23sierpnia...

Dziewczęta nie potrafię niczego sobie obliczyć na tych mądrych kalkulatorach... Nie pamiętam daty om, mam termin na 23.08 jak sobie poradzić??
NiKaP - dobre pytanie sama nie wiem, może masz racje i to są wymiary pęcherzyka zobacz na zdjęcie, tam to napisane jest
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...html?tydzien=1 wejdż tu - z tego wynika ze miałaś ost miesiączke około 17 listopada

LENKO powodzenia na egzaminie i nie stresuj się przed wizytą u gina czekamy na twoją fotkę

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-01-12 o 08:53
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 08:56   #440
olbka
Zadomowienie

aga211 teraz już wszystko musi się ułożyć, przecież gorzej nie będzie. Spotkasz odpowiedniego faceta i będziesz miała piękną fasolkę!

Pomidoro ja wiem, ale i tak się stresuję, zwłaszcza, że nie wymiotuję, trochę mi jest niedobrze, ale to nic w porównaniu z tym, co tu niektóre dziewczyny opisują... Nie wiem czemu, mam złe przeczucia ale może histeryzuję...

A mój TŻ wcale nie jest taki rozentuzjazmowany jak niektórzy tatusiowie. Nawet nie wiem, czy się cieszy, mówi, że tak, ale w ogóle tego nie okazuje

Mpik82 śliczna fasolka!

Kasia
Stary 2010-01-12, 09:09   #441
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:

A mój TŻ wcale nie jest taki rozentuzjazmowany jak niektórzy tatusiowie. Nawet nie wiem, czy się cieszy, mówi, że tak, ale w ogóle tego nie okazuje
No moj M. tez nie skacze co piec minut pod sufit, ani nie gada mi do brzucha... sama traktowalabym to jako troche nienormalne, przynajmniej na tym etapie. Ale codziennie mi mowi rzeczy typu "Po prostu cała promieniejesz!" i zartuje "... jakby mi żone podmienili"

Daj mu czas, malenstwa nie urodzisz jutro ani po jutrze ani nawet za tydzien i miesiac. Z czasem jak bedziesz sie zmieniac... i jego podjescie ulegnie zmianie.
Skoro chcieliscie miec dziecko, to Twoj TŻ na pewno sie cieszy, a byc moze (jak wiekosc facetow) nie potrafi tego JESZCZE okazac
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 09:26   #442
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
No moj M. tez nie skacze co piec minut pod sufit, ani nie gada mi do brzucha... sama traktowalabym to jako troche nienormalne, przynajmniej na tym etapie. Ale codziennie mi mowi rzeczy typu "Po prostu cała promieniejesz!" i zartuje "... jakby mi żone podmienili"

Daj mu czas, malenstwa nie urodzisz jutro ani po jutrze ani nawet za tydzien i miesiac. Z czasem jak bedziesz sie zmieniac... i jego podjescie ulegnie zmianie.
Skoro chcieliscie miec dziecko, to Twoj TŻ na pewno sie cieszy, a byc moze (jak wiekosc facetow) nie potrafi tego JESZCZE okazac
dokładnie też tak myśle Facet musi mieć czas aby to wszystko ogarnąć, ze będzie tatą. Mój całą drogę od lekarza powtarzał, że dopiero teraz zaczyna to do niego docierać he
Dziś napisał mi meila z pracy, że NAS witaze jeszcze pare godzin i przyjeżdża do NAS i że bardzo się cieszy z wczorajszego dnia ...
Stary 2010-01-12, 10:17   #443
martysek
Zadomowienie

Wydaje mi się, że do niektórych mężczyzn wiadomość o nasym stanie zacznie docierać dopiero wtedy, gdy zobaczą duży brzuch i będą czuć ruchy dziecka.
Oni niestety inaczej do tego podchodzą niż my, co nie znaczy, że się nie cieszą i nie są dumni.
Mój TŻ tez mówi, że się cieszy, ale podchodzi do całej sytuacji ze spokojem. Po pierwszej wizycie u gina, jak zobaczył zdjęcie Fasolki drżał i nie przestawał mnie tulić.
Teraz się martiw, bo wie, że pierwszy trymestr jest najważniejszy i różne rzeczy mogą się wydarzyć (odpukać).
Myślę, że szaleć ze szczęścia będzie, gdy ciąża będzie naprawdę widoczna, a już w ogóle, gdy Małe pojawi się na świecie.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 10:32   #444
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Mój TŻ tez mówi, że się cieszy, ale podchodzi do całej sytuacji ze spokojem. Po pierwszej wizycie u gina, jak zobaczył zdjęcie Fasolki drżał i nie przestawał mnie tulić.
Teraz się martiw, bo wie, że pierwszy trymestr jest najważniejszy i różne rzeczy mogą się wydarzyć (odpukać).
widzisz, a mój nie. Nie chcę z niego robić jakiegoś nieczułego drania, ale w ogóle nie czuję, żeby się cieszył, zdjęcie fasolki w ogóle nie zrobiło na nim wrażenia, nie czuję, żeby o mnie dbał, pytał jak się czuje... nie wiem, dziewczyny, zaczyna mnie ogarniać jakieś czarnowidztwo

ale to pewnie ze stresu przed tym 18-tym...

Kasia
Stary 2010-01-12, 10:38   #445
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Wróżko, mam nadzieję, ze u przyjaciółki okaże się, że to paskudny, jednorazowy przypadek. I że szybko zajdzie w drugą ciążę

Lenko, trzymam kciuki za prawko i za cudowną wizytę

Mpik, cudowne wiadomości Wspaniale, ze maluszek tak się rozwija. Alez ci pozytywnie zazdraszczam widoku serduszka

Ewa, dasz radę poczekać do tego 12 tc, chociaż pewnie to trudne A nie masz nigdzie prywatnego usg, żeby pójść podejrzeć wcześniej?

Paula, to rzeczywiście zwariowany tatuś Co do strachu - ja tez mam go cały czas gdzieś w środku.

Monika, to fajnie, ze gin tak często u ciebie usg robi

Mszu, naprawdę to szczęście mieć TŻta, który potrafi wspierać i się cieszyć z maluszka Mój też nie szaleje, nie skacze i do brzucha nie gada (zresztą czułabym się z tym dziwnie, bo ja sama nie gadam ), ale opiekuje się mną i nadskakuje. A na resztę przyjdzie powoli czas.

Olbka, jesteśmy w identycznej sytuacji. Ja też objawów zero, czasem troszeczkę zamdli, ale to wszystko. Jeszcze dziś mam wrażenie, ze piersi przestają boleć Normalnie odchodze od zmysłów jak czytam dziewczyny, że tak źle się czują, a ja wszystko ładnie pięknie. Zaraz myślę, że tam się jednak nic nie rozwija. Ale potem powtarzam sobie, ze jest tyle dziewczyn, które w ogóle nie mają objawów i mają zdrowe dzieci - my też tak będziemy!

Martysek, zgadzam się z tobą w 100%

Moja koleżanka z innego wątku może do nas dołączy Normalnie rozpiera mnie radość jakbym ja jeszcze raz zrobiła test
A dziś mam jakiegoś dołka malutkiegoi, właśnie przez brak objawów. Naczytałam się o tych waszych i zastanawiam się, czy tam się wszystko dobrze rozwija i czy okruszek rośnie. Ale staram się myśleć pozytywnie, musi być dobrze, prawda?

28.09.2014

Stary 2010-01-12, 11:08   #446
kasiasiar
Zakorzenienie

Pomidorko pieknie dziekuję za zapowiedzenie mnie

Kochana a nie skusisz sie na jeszcze jedną betę? Bylabys spokojna jak zobaczysz, że rośnie

Przyznam się, że wątek podczytuje od momentu jego zalożenia przez Pomidorkę, a od 7 stycznia (kiedy to zrobiłam pierwszy test) powaznie zastanawialam sie czy aby się nie dolączyć.

Testowalam trzykrotnie 7,9 i 12 stycznia i za każdym razem krecha wychodziła wyraźniejsza.
o fasolce marzymy od dawna ale staralismy sie od kwietnia 2008 r
mam 30 lat
od 10 lat z tym samym TZ
od ok 15 mcy jestesmy małżeństwem
jestem kociara, szczęśliwą posiadaczką przyblędy Princesski
Z wykształcenia jestem nauczycielka bilogii ale nie pracuje w zawodzie
według ostatniej @ jestem dokładnie w 6 tyg ciązy, ale ponieważ mam niereguralne cykle to wg moich obliczen jestem w 5 tyg i termin porodu mam na ok 14 wrzesnia

No to tyle o mnie Mam nadzieje, ze zagoszczę sie u was na dobre
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:21   #447
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Martysek - podobno tak sie mowi, ze kobieta jest mama odkad zajdzie w ciaze,a mezczyzna odkad zobaczy na porodowce dziecko

Olbka - nic sie nie martw, bo to nie jest dobrze dla malenstwa na pewno wszystko bedzie dobrze, trzeba myslec pozytywnie.

Pomidoro - ja dzisiaj ide do ginekologa i po prostu dobija mnie to, ze u niego nie dziala USG a tak bym chciala zobaczyc moja mala fasoleczke... Nie boj sie o te objawy, wszystko z czasem przyjdzie. Tak, musi byc dobrze .

Kasiasiar - Witamy!
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:33   #448
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
NiKaP - dobre pytanie sama nie wiem, może masz racje i to są wymiary pęcherzyka zobacz na zdjęcie, tam to napisane jest
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...html?tydzien=1 wejdż tu - z tego wynika ze miałaś ost miesiączke około 17 listopada

Dziękuję teraz już wiem, że to 9 tydzień o matko.... prawei 1/4 za mną... hmmm jestem przekonana, że om miałam na początku listopada... Czy ja się kiedyś odkręcę?

Ciężko mi odczytać Twoje zdjęcie, moje jest inaczej opisane
wieczorkiem wkleję.

Dziewczyny właśnie wróciłam z badań- ogólnych. Mam niski cukier (tak mówiła piguła) , na czczo 64, to źle?

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Kasiu nie martw się, ciesz się, że nie masz tego co niektóre z nas...
Moja koleżanka ma termin na maj, dopiero teraz zaczyna czuć zmęczenie, nigdy nie miała mdłości, pracuje po 10godzin dziennie, ma 27lat i to Jej pierwsza ciąża.

Jak wzięłam zwolnienie, to ponoć skomentowała, że chyba mi się nie chce pracować

Także co ciąża, to inaczej, uszy do góry Kochana
Stary 2010-01-12, 11:38   #449
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Moja koleżanka z innego wątku może do nas dołączy Normalnie rozpiera mnie radość jakbym ja jeszcze raz zrobiła test
A dziś mam jakiegoś dołka malutkiegoi, właśnie przez brak objawów. Naczytałam się o tych waszych i zastanawiam się, czy tam się wszystko dobrze rozwija i czy okruszek rośnie. Ale staram się myśleć pozytywnie, musi być dobrze, prawda?
Super, zapraszamy kolezanke goraco!
Pomidoro oczywiscie, ze bedzie dobrze! Mnie tez niepokoi brak objawow, na szczescie wiele znanych mi babek mialo podobnie- moja siostra, tesciowa, babcia; skutecznie mnie uspokoily

olbka daj mu troche czasu- ja mysle, ze wielu panow wlasnie z wrazenia skamienialo, bedzie dobrze! A schizy to nasza specjalnosc, cos o tym wiemMi pomagaja uspakajajace telefony do bylych ciazowek i oczywiscie Wy tutaj

mszu ale Ci zazdroszcze, ze juz jestes po wizycie i wszystko jest superJa wlasnie zajadam stres przed jutrem czekoladowymi ciastkami ..

NIKaP-n na pewno na kolejnych wizytach, po pomiarach z usg termin sie wyklaruje; dlugosc cykli ma znaczenie, ale dla lekarza to wielkosc malenstwa, bedzie decydujaca

agnyska81 tak sie ciesze, ze i u ciebie wizyta byla tak pozytywna i serce juz prawie jak dzwon Ja tez zdecydowalam sie na wizyty prywatne i to u zupelnie nowej gin; mam zamiar chodzic tez do przychodni- moze chociaz badania zrobie wtedy za darmo?

Aga na pewno jeszcze bedziesz z czlowiekiem, ktory da Ci cieplo i bezpieczenstwo, bedzie dobrze.. teraz tak widocznie musialo byc, dbaj o siebie i odpedzaj zle mysli

Lenka* wysylam duzo pozytywnej energii

Ja tez pochwale sie parametrami waga 70 wzrost 177
Pewne popularne postanowienie noworoczne bezbolesnie przesuwam na rok 2011
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:48   #450
Pomidora
Zakorzenienie

Kasiu, tak się cieszę, że tu jesteś Już cię dopisałam do listy. Ależ mam ściągacza - trzy dziewczyny z jednego wątku ściągnęłam, teraz ciebie, muszę jeszcze Kinię i Ray ściągnąć i kilka weteranek Co do bety, to myślałam nad tym, ale to da mi spokój pewnie na chwilę, a nie mam za bardzo teraz kasy, żeby dwie zrobić. Poczekam ten tydzień, chyba nie zwariuję

Paula, też słyszałam to powiedzenie o matce i ojcu A co do obaw - przychodzą falami i potem odchodzą. Muszę przetrwać do 20 stycznia i tyle, dziękuję

Monika, to rzeczywiście 1/4 za tobą Jesteś najbliżej z nas końca A co do komentarza koleżanki - co najmniej nie na miejscu Ja też się dobrze czuję, a lekarz kazał iść na zwolnienie. I nie jest to widzimisię. Jak ktoś nie poczuje na własnej skórze złego samopoczucia ciążowego, to pewnie nie zrozumie.
Pocieszyłaś mnie z tą koleżanką. Moja przyjaciółka też mnie tak pociesza. No ja też myślę, że każda kobieta inaczej przechodzi ciążę. Ale jednak gdzieś tam czają się strachy i trudno je odgonić, chociaż się staram.

Idę odganiać strachy do fryzjera

Mamusie wrześniowe - jest nas już 22

NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. 23.08.2010
Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010
Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010
Evullka (Ewa, 25l.).................... .................tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010
Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010
Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................... .......tp. 6.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010
Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010
Olbka (Emila, 28l.).................... ..............tp. 10.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.).................... ...tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... .........tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ............tp. 15.09.2010

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Aniu, ja to mam taką schizę przede wszystkim dlatego, że u mnie w rodzinie jest masa poronień. Lekarz przede wszystkim dlatego wysłał mnie na L4 - uwarunkowania genetyczne do poronień (to mam wpisane w karcie pacjenta). Ale dobrze wiedzieć, że więcej osób nie ma objawów

28.09.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości