|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też dostałam bardzo smutną wiadomość. Moja przyjaciółka była dzisiaj na wizycie kontrolnej i niestety okazało się, że serduszko przestało bić. A tak się cieszyłyśmy, że nasze maluchy będą prawie w tym samym wieku - tak jak my. Za 3 dni miała rozpocząć 11 tydzień
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Ewa, ja nie mam ochoty na jakieś konkretne potrawy. A z tymi słodyczami to lipa - moja przyjaciółka na początku ciąży wcinała tylko chleb z serem i pomidorami, a dziewucha jak się patrzy
![]() Mpik, czekamy na relację z niecierpliwością ![]() Monika, no ja bardzo chciałam przeczytać, ale na razie nie mam kasy na książkę Dzisiaj w księgarni widziałam, ale nie miałam kasy to kupiłam sobie czytadło Jane Austin, bo lubię ![]() Wróżko, ja miesiąc po planowanym porodzie jadę na wesele brata. Z jakąkolwiek bym nie startowała wagą i tak pewnie będę wyglądać jak wielorybek wyrzucony na ląd NoWaJa, poprawki zaraz naniosę Mariolcia, podobno chudnięcie w pierwszym trymestrze jest normalne. Ja z kolei przez brak mdłości będę pewnie tyła i będę ogromna Olbka, alez ty chudzinka musisz być ![]() Paula, to TŻ dobry dla ciebie jak zakupki robi ![]() Aga2111, tak mi przykro ![]() Martucha, WOŚP wypadł bardzo dobrze, tylko na ryjek potem padałam. Ale dzieciaki grały pierwsza klasa! Dziewczyny zmiany na listę zaraz zostaną naniesione. Głowa mnie dziś boli, nie wiem od czego ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. 23.08.2010 Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010 Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010 Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010 Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. 6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010 Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010 Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010 1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010 Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010 Olbka (Emila, 28l.).................... ..............tp. 10.09.2010 NoWaJa (Bernadeta, 24l.).................... ..tp. 14.09.2010 xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ............tp. 15.09.2010 Na liście występuje kolor biały Aga2111 [*] |
|
|
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co... zaczynam dostawać schizy, że za tydzień nie będzie serduszka... to będzie koniec 7 t c, dla zarodka koniec 5 tc... to są jakieś irracjonalne schizy
![]() Normalnie humor dzisiaj mam straszny ![]() Jeszcze caaały tydzień, jak ja to przeżyję...
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróżko, bardzo mi przykro z powodu przyjaciółki |
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Ago, bardzo współczuję
Ja szybciutko, bo padam na mordkę. Pożarłam się wczoraj z TŻ, byłam sama u lekarza, wyczekałam się prawie 4 godziny Ale najważniejsze, że wszystko wygląda super, serce bije, wiek ciąży odpowiedni ). Na razie potomek liczy sobie 6,2 mm ![]() A lekarz? Pan z bardzo oryginalnym wąsem, całuje w rękę przy powitaniu i pożegnaniu, podaje dłoń, aby pomóc wstać z fotela W ogóle bardzo kulturalny i miły, wiele tłumaczył, zachęcał do zadawania pytań. Jestem bardzo zadowolona z wizyty, choć byłam tak zestresowana że nie umiałam się wysłowić Zawsze wydawało mi się, że chodzenie prywatnie do ginekologa jest takie burżujskie i ja tak nie będę (tym bardziej, że taka kasa piechotą nie chodzi ). Ale nie wiem co się stało, jakby kobiety w moim mieście nagle wszystkie zaszły w ciążę Terminy do tych lepszych lekarzy są obstawione już chyba na maj! (jakiś tydzień temu były na połowę kwietnia) No i jak tu się zapisać, jak lekarz podaje tylko termin kolejnej wizyty? Co do wagi startowej - pobijam Was wszystkie niestety ![]() Pomidoro, Olbko i reszto, życzę Wam takiego serducha, jak ma moje dziecię Pomidoro, nie wiem jak mogłam zapomnieć pochwalić Twoją kocia panią. Ma tak czyste futerko, że wygląda, jakby całe dnie spędzała na jego myciu. Ślicznota
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2010-01-11 o 22:05 |
|
|
|
#426 |
|
Rozeznanie
|
aga2111 wspolczuje ogromnie
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- A mnie dopadl miesowstret.. Dzisiaj byly takie pyszne zeberka na obiad, a ja zjadlam tylko ziemniaki i ogorka
|
|
|
|
#427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiadomo. Jutro ma iść do szpitala na łyżeczkowanie i wtedy wysyłają płód na badania.
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#428 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale stres okropny..Mpik82, jak Twoja wizyta?? aga2111, tak przykro trzymaj się, kochana..Dziewczyny moja beta na samym początku 7 tygodnia to 44655. To dobry wynik?? I czy będzie widać serduszko na usg?? Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty....
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byliśmy u lekarza i SERDUSZKO już biło według gina termin mam na 9.09.2010 dzidzia ma 18,22mm ![]() dodaje fotkę ![]() Mój Pawcio szczęścliwy- w koncu do niego dotarło jak zobaczył kropeczke malutka na zdjęciu był razem ze mną i lekarz mu gratulował a on się biedak tak stresował![]() z fotą byliśmy już u Pawła rodziców -strasznie się ucieszyli. tAta się uśmiał, że nic nie widzi na tym zdjęciu ![]() Mam L4 do 8.02. Lenko super wynik ![]() Pomidorko pewnie,że jak pójdziesz teraz do gina to już serducho będzie biło ![]() U mnie jest 69kg orzy 170cm nio cóż
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-01-11 o 22:58 |
|
|
|
|
#431 | |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, nie mogę się doczekać
Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że serduszko już biło. I fajnie, że masz L4 Prosiłaś lekarza o zwolnienie, czy sam Ci dał?
|
|
#432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i ciągle mnie mdli okropnie się czuje ale wytrwam bo dzidzia dobrze się rozwija
|
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To odpoczywaj dużo![]() Zmykam, muszę się wyspać, dobrej nocki dziewczynki!!!
|
|
#434 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() 3mam kciuki, żebyś znalazła Miłość swojego życia, a wtedy wszystko ułoży się tak, jak powinno
|
|
|
|
|
#435 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jak ja wam zazdroszcze ze juz jestescie po usg ze niektore z was juz slyszaly jak bije serduszko a ja musze czekac do 12 tygodnia bo tu w uk szybciej mi nikt nie zrobi
|
|
|
|
#436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomidora - tak, zrobil tyle zakupow, ze nie wiem kiedy to w siebie wcisne a z brzuszkiem to calymi nocami rozmawia, strasznie dumny z siebie jest taki mi sie trafil tatus zwiariowany na punkcie dziecka
|
|
|
|
|
#437 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Mam pytanie, czy to na pewno "wymiary" Fasolinki? A nie całego pęcherzyka? Pytam, bo moja ma 13mm a termin mam na 23sierpnia... Dziewczęta nie potrafię niczego sobie obliczyć na tych mądrych kalkulatorach... Nie pamiętam daty om, mam termin na 23.08 jak sobie poradzić?? ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
Wiem, co czujesz. Moja siorka rodziła w UK, miała wrażenie, że wszyscy podchodzą do ciąży jako normalki. Jak wszystko ok, to w ogóle na początku nic takiego: zero usg, etc. Dostała witaminy i tekst, do zobaczenia za m-c. Mój gin (wcale nie prywatnie) wyznacza wizyty raz na dwa lub 3 tygodnie. Drugi raz \byłam i drugi raz usg. Będzie ok, warto poczekać")
|
||
|
|
|
#438 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
Mam nadzieje, że to bedzie pierwsze z albumiku tej malej istoty ![]() Milo slyszec, ze ukochany meżczyzna tak dobrze reaguje na takie wiadomosci... moj mąż tez sie cieszy, ale jest tyulu facetow, kotrzy zapieraja rekami i nogami na mysl o dziecku. Mamy szczescie, ze Tacy nam sie trafili
|
||
|
|
|
#439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sama nie wiem, może masz racje i to są wymiary pęcherzyka zobacz na zdjęcie, tam to napisane jest![]() http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...html?tydzien=1 wejdż tu - z tego wynika ze miałaś ost miesiączke około 17 listopada ![]() LENKO powodzenia na egzaminie i nie stresuj się przed wizytą u gina czekamy na twoją fotkę
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-01-12 o 08:53 |
|
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
aga211 teraz już wszystko musi się ułożyć, przecież gorzej nie będzie. Spotkasz odpowiedniego faceta i będziesz miała piękną fasolkę!
Pomidoro ja wiem, ale i tak się stresuję, zwłaszcza, że nie wymiotuję, trochę mi jest niedobrze, ale to nic w porównaniu z tym, co tu niektóre dziewczyny opisują... Nie wiem czemu, mam złe przeczucia ale może histeryzuję...A mój TŻ wcale nie jest taki rozentuzjazmowany jak niektórzy tatusiowie. Nawet nie wiem, czy się cieszy, mówi, że tak, ale w ogóle tego nie okazuje ![]() Mpik82 śliczna fasolka!
|
#441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Daj mu czas, malenstwa nie urodzisz jutro ani po jutrze ani nawet za tydzien i miesiac. Z czasem jak bedziesz sie zmieniac... i jego podjescie ulegnie zmianie. Skoro chcieliscie miec dziecko, to Twoj TŻ na pewno sie cieszy, a byc moze (jak wiekosc facetow) nie potrafi tego JESZCZE okazac
|
|
|
|
|
#442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Facet musi mieć czas aby to wszystko ogarnąć, ze będzie tatą. Mój całą drogę od lekarza powtarzał, że dopiero teraz zaczyna to do niego docierać heDziś napisał mi meila z pracy, że NAS wita ze jeszcze pare godzin i przyjeżdża do NAS i że bardzo się cieszy z wczorajszego dnia ...
|
|
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że do niektórych mężczyzn wiadomość o nasym stanie zacznie docierać dopiero wtedy, gdy zobaczą duży brzuch i będą czuć ruchy dziecka.
Oni niestety inaczej do tego podchodzą niż my, co nie znaczy, że się nie cieszą i nie są dumni. Mój TŻ tez mówi, że się cieszy, ale podchodzi do całej sytuacji ze spokojem. Po pierwszej wizycie u gina, jak zobaczył zdjęcie Fasolki drżał i nie przestawał mnie tulić. Teraz się martiw, bo wie, że pierwszy trymestr jest najważniejszy i różne rzeczy mogą się wydarzyć (odpukać). Myślę, że szaleć ze szczęścia będzie, gdy ciąża będzie naprawdę widoczna, a już w ogóle, gdy Małe pojawi się na świecie. |
|
|
|
#444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale to pewnie ze stresu przed tym 18-tym...
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Wróżko, mam nadzieję, ze u przyjaciółki okaże się, że to paskudny, jednorazowy przypadek. I że szybko zajdzie w drugą ciążę Lenko, trzymam kciuki za prawko i za cudowną wizytę![]() Mpik, cudowne wiadomości ![]() Ewa, dasz radę poczekać do tego 12 tc, chociaż pewnie to trudne Paula, to rzeczywiście zwariowany tatuś Co do strachu - ja tez mam go cały czas gdzieś w środku.Monika, to fajnie, ze gin tak często u ciebie usg robi Mszu, naprawdę to szczęście mieć TŻta, który potrafi wspierać i się cieszyć z maluszka Olbka, jesteśmy w identycznej sytuacji. Ja też objawów zero, czasem troszeczkę zamdli, ale to wszystko. Jeszcze dziś mam wrażenie, ze piersi przestają boleć Normalnie odchodze od zmysłów jak czytam dziewczyny, że tak źle się czują, a ja wszystko ładnie pięknie. Zaraz myślę, że tam się jednak nic nie rozwija. Ale potem powtarzam sobie, ze jest tyle dziewczyn, które w ogóle nie mają objawów i mają zdrowe dzieci - my też tak będziemy!Martysek, zgadzam się z tobą w 100% Moja koleżanka z innego wątku może do nas dołączy A dziś mam jakiegoś dołka malutkiegoi, właśnie przez brak objawów. Naczytałam się o tych waszych i zastanawiam się, czy tam się wszystko dobrze rozwija i czy okruszek rośnie. Ale staram się myśleć pozytywnie, musi być dobrze, prawda? |
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorko pieknie dziekuję za zapowiedzenie mnie
Kochana a nie skusisz sie na jeszcze jedną betę? Bylabys spokojna jak zobaczysz, że rośnie Przyznam się, że wątek podczytuje od momentu jego zalożenia przez Pomidorkę, a od 7 stycznia (kiedy to zrobiłam pierwszy test) powaznie zastanawialam sie czy aby się nie dolączyć. Testowalam trzykrotnie 7,9 i 12 stycznia i za każdym razem krecha wychodziła wyraźniejsza. o fasolce marzymy od dawna ale staralismy sie od kwietnia 2008 r mam 30 lat od 10 lat z tym samym TZ od ok 15 mcy jestesmy małżeństwem jestem kociara, szczęśliwą posiadaczką przyblędy Princesski Z wykształcenia jestem nauczycielka bilogii ale nie pracuje w zawodzie według ostatniej @ jestem dokładnie w 6 tyg ciązy, ale ponieważ mam niereguralne cykle to wg moich obliczen jestem w 5 tyg i termin porodu mam na ok 14 wrzesnia No to tyle o mnie Mam nadzieje, ze zagoszczę sie u was na dobre
|
|
|
|
#447 |
|
Wtajemniczenie
|
Martysek - podobno tak sie mowi, ze kobieta jest mama odkad zajdzie w ciaze,a mezczyzna odkad zobaczy na porodowce dziecko
![]() Olbka - nic sie nie martw, bo to nie jest dobrze dla malenstwa Pomidoro - ja dzisiaj ide do ginekologa i po prostu dobija mnie to, ze u niego nie dziala USG Kasiasiar - Witamy! |
|
|
|
#448 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dziękuję teraz już wiem, że to 9 tydzień o matko.... prawei 1/4 za mną... hmmm jestem przekonana, że om miałam na początku listopada... Czy ja się kiedyś odkręcę? ![]() Ciężko mi odczytać Twoje zdjęcie, moje jest inaczej opisane ![]() wieczorkiem wkleję. Dziewczyny właśnie wróciłam z badań- ogólnych. Mam niski cukier (tak mówiła piguła) , na czczo 64, to źle? ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Kasiu nie martw się, ciesz się, że nie masz tego co niektóre z nas... Moja koleżanka ma termin na maj, dopiero teraz zaczyna czuć zmęczenie, nigdy nie miała mdłości, pracuje po 10godzin dziennie, ma 27lat i to Jej pierwsza ciąża. Jak wzięłam zwolnienie, to ponoć skomentowała, że chyba mi się nie chce pracować ![]() Także co ciąża, to inaczej, uszy do góry Kochana
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomidoro oczywiscie, ze bedzie dobrze! Mnie tez niepokoi brak objawow, na szczescie wiele znanych mi babek mialo podobnie- moja siostra, tesciowa, babcia; skutecznie mnie uspokoily olbka daj mu troche czasu- ja mysle, ze wielu panow wlasnie z wrazenia skamienialo, bedzie dobrze! A schizy to nasza specjalnosc, cos o tym wiem mszu ale Ci zazdroszcze, ze juz jestes po wizycie i wszystko jest super Ja wlasnie zajadam stres przed jutrem czekoladowymi ciastkami ..NIKaP-n na pewno na kolejnych wizytach, po pomiarach z usg termin sie wyklaruje; dlugosc cykli ma znaczenie, ale dla lekarza to wielkosc malenstwa, bedzie decydujaca ![]() agnyska81 tak sie ciesze, ze i u ciebie wizyta byla tak pozytywna i serce juz prawie jak dzwon Aga na pewno jeszcze bedziesz z czlowiekiem, ktory da Ci cieplo i bezpieczenstwo, bedzie dobrze.. teraz tak widocznie musialo byc, dbaj o siebie i odpedzaj zle mysli Lenka* wysylam duzo pozytywnej energii ![]() Ja tez pochwale sie parametrami waga 70 wzrost 177Pewne popularne postanowienie noworoczne bezbolesnie przesuwam na rok 2011
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, tak się cieszę, że tu jesteś
Co do bety, to myślałam nad tym, ale to da mi spokój pewnie na chwilę, a nie mam za bardzo teraz kasy, żeby dwie zrobić. Poczekam ten tydzień, chyba nie zwariuję ![]() Paula, też słyszałam to powiedzenie o matce i ojcu Monika, to rzeczywiście 1/4 za tobą Jesteś najbliżej z nas końca A co do komentarza koleżanki - co najmniej nie na miejscu Pocieszyłaś mnie z tą koleżanką. Moja przyjaciółka też mnie tak pociesza. No ja też myślę, że każda kobieta inaczej przechodzi ciążę. Ale jednak gdzieś tam czają się strachy i trudno je odgonić, chociaż się staram. Idę odganiać strachy do fryzjera ![]() NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. 23.08.2010 Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010 Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... .................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010 Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010 Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.).................... .......tp. 6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010 Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010 Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010 1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010 Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010 Olbka (Emila, 28l.).................... ..............tp. 10.09.2010 NoWaJa (Bernadeta, 24l.).................... ...tp. 14.09.2010 Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... .........tp. 14.09.2010 xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ............tp. 15.09.2010 Na liście występuje kolor biały Aga2111 [*] ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Aniu, ja to mam taką schizę przede wszystkim dlatego, że u mnie w rodzinie jest masa poronień. Lekarz przede wszystkim dlatego wysłał mnie na L4 - uwarunkowania genetyczne do poronień (to mam wpisane w karcie pacjenta). Ale dobrze wiedzieć, że więcej osób nie ma objawów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

). Na razie potomek liczy sobie 6,2 mm
W ogóle bardzo kulturalny i miły, wiele tłumaczył, zachęcał do zadawania pytań. Jestem bardzo zadowolona z wizyty, choć byłam tak zestresowana że nie umiałam się wysłowić 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i za cudowną wizytę
Ja wlasnie zajadam stres przed jutrem czekoladowymi ciastkami ..