|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
witajcie
idealnecialo moim zdaniem potrzeba ci jakies pomocy, moze pomysl o rozmowie ze specjalista, jak bedziesz sie tak dalej zadreczac to sie wykonczysz ![]() Alguien gratulacje! i super ze wszystko ok upatrzylam sobie juz spodnie na allegro i zamawiam bo w jeansach zaczyna byc niewygodnie, jesli chodzi o plec to jestem w szoku ze macie takie wymagania ja sie nigdy nie nastawialam. mam juz dwie corki i wlaciwie wszystko jedno co teraz bedzie.
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
A którą formę wybierzesz Liliana czy Lilianna? Chyba obie sa poprawne. Chociaż jak szukałam tego imienia w necie to przeważała ta 2 wersja.
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) albo Jakub (Kubuś), Mikołaj jeszcze w miarę mi się podoba... a co do dziewczynki to Antonina (Antosia, Tosia-to zdrobnienie jest takie słodkie ), Łucja i Laura![]() Ale mojemu mężowi żadne z nich się nie podoba I jak będzie chłopak to będzie się nazywał Adam lub Marcin a dziewczynka Alicja lub Annna
|
|
#2914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jednak wole z jednym "n"tak obie sa poprawne
|
|
|
|
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
Alguien gratuluję dziewczynki.Też niecierpliwie czekałam na wieści od Ciebie.I nie martw się tą reakcją,oswoisz się z tym i Ci przejdzie.Dziewuszki są fajne
W takim razie pędzę zmienić na liście na drukowane literki ![]() A mnie imię Lilianna kojarzy się nieodłącznie z moją katechetką z podstawówki W sumie bardzo sympatyczna osoba,tylko że ciężko byłoby mi się przestawić żeby mówić tak do dziecka Ale imię ładne.
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż powiem Ci, że mi sie imię Adam też bardzo podoba.
|
|
|
|
|
#2917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla dziewczynki podoba mi sie jeszcze Michalina( ale o tym nawet tz nie chce slyszec)Aniela ale tez mu sie nie pododba Antonina i Nella no i oczywiscie na pierwszym miejscu Liliana i na to ostatnie tz sie zgadza
|
|
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Raczkowanie
|
Własnie mi sie przypomnialo jak spotkalam znajomego ktoremu pare dni temu urodzilo sie dziecko wiec pytam i jak tam co Wam sie urodzilo(oni nie chcieli wiedziec) a on na to uradowanym głosem :CORKA no to gartuluje a jak daliscie na imie? a on takim cichym zrezygnowanym glosem z grymasem na twarzy: Nikola.
od razu widac ze mial malo do powiedzenia w sprawie wyboru iimienia dla dziecka dlatego ja chce zeby moj tz tak nie reagowal i kazde imie z nim omawiam
|
|
|
|
#2920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe . to są imiona które w miarę podobają się nam obojgu.. on np. chciał chłopcu dać na imię Czaruś (jak dla mnie masakra) albo Maksymilian bo mu się z maxem paynem kojarzy hehe (a mi to imię się z psem kojarzy tylko i wyłącznie tak jak Sonia u dziewczynki)
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak ładne imię dla psa... Nie znałam go wtedy jeszcze, gdybyśmy wtedy byli razem w życiu bym na to nie pozwoliła
|
|
#2924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chetnie obejrze![]() no nie da sie ukryc ze bylabym bardzo zadolowona gdybym miala synka tym bardziej ze planuje tylko jedno dziecko, ale jesli bedzie coreczka to przeciez nie wyrzuce jej na smieci tylko bede tak samomocno kochac ![]() wazne zeby bylo zdrowe
|
|
|
|
|
#2925 |
|
Zadomowienie
|
wiem ale już kiedys jak poprosilam to wszyscy na mnie spojrzeli z nienawiscia i dopiero po chwili ktos wstal... dlatego wczoraj po prostu wysiadalam na najblizszych przystankach jak mi sie ciemno przed oczami robilo
|
|
|
|
#2926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ale miec w domu dwie Klary to dziwnie by bylo tym bardziej ze jedna to nie czlowiek |
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A właśnie jak juz jesteśmy przy liczbach dzieciątek. Ile dzieci chciały byście mieć? JA bym chciała 3 a może nawet 4. Jak będę mieć warunki mieszkaniowe, to czemu nie. |
|
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Alquien gratuluje dziewczynki!!!! rozumiem rozczarowanie, bo u mnie chyba bedzie tak samo jak uslysze ze to chlopiec hehe
![]() tak mi sie dzisiaj we łbie kotlowalo w nocy ze normalnie chyba musze sie isc leczyc bo mam tak durne sny ze bania mala .... snilo mi sie urodzilam chlopca (po raz kolejny sni mi sie chlopiec) ale tym razem byl kotem albo to reakcja umyslu na to ze moj tż mowi ze moja kotka to moja corka co do imion.... cieszcie sie ze macie jakies porozumienie z tż.... moj na chlopca uparl sie Krystian.... bozeeeee i nie chce odpuscic :/ ja juz jestem sklonna dac dziecku na imie Maciek, po tatusiu... ale pozniej tak sobie mysle ze jak bedzie juz starszy to nie bede wiedziala o ktorego chodzi jak zadzwoni jakas panna :P strasznie podoba mi sie imie Jakub, ale moj tż jest nieugiety. jak sie wkurze to sama pojde dziecko w urzedzie zarejestrowac ![]() pszczolka kochana mozesz mi napisac jesli to nie problem ile czajkowski wzial od ciebie za usg ? z gory dzieki zycze wam milego dzionka, ja spadam na wyklady ![]() p.s ja zawsze myslalam o 2, ale zobacze najpierw jak poradze sobie z jednym wiec moze byc tak ze bede chowac jedynaka, chociaz sama mam porownanie, jak to jest miec rodzenstwo i jak to jest byc jedynakiem. zdecydowanie teskno mi za bratem
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2010-01-12 o 11:31 |
|
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio mój M wypisał z kalendarza imiona, które się jemu podobają dla dziewczynki i dla chłopaka, szkoda tylko że tak mało z nich przypadło mi do gustu, trudno będzie się nam dogadać w tej kwestii.
Dla chłopaka: Szymon,Mariusz,Sebastian, Oskar,Damian,Tomasz,Rober t a z tych które w miarę mi się podobają to: Grzegorz,Łukasz,Przemysła w,Wojciech,Kamil Dla dziewczynki: Małgorzata,Katarzyna,Beat a,Magdalena,Paulina,Karol ina,Dominika,Daniela ( pomijam fakt,że mąż ma na imię Daniel ) , az tych, które ujdą to: Basia i Wiktoria Za to ja bardzo bym chciała dla chłopczyka: Gabriel, Fabian albo Adrian a dla dziewczynki Daria,Łucja albo Agatka |
|
|
|
#2930 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z tymi psimi imionami to mam takie zboczenie bo( wiem że niektóre z Was pewnie by mnie powiesiły za to stwierdzenie) niecierpię psów.Cytat:
Wiem że tak naprawdę będę wiedziała czy chcę jak się pierwsze urodzi bo tak naprawdę wszystko się może zmienić.. ale jedno co wiem to to że na 100% nie chcę skończyć na jednym.. 2 conajmniej... nas w domu była 4 i nie wyobrażam sobie nie mieć rodzeństwa dlatego chciałabym aby moje dziecko też miało siostrę lub brata... A tak z innej beczki to wybierając imię zastanawiałyście się czy pasuje do nazwiska? Ja np mam długie nazwisko i dlatego długie imiona wykluczam żeby się dziecko nie zasapało jak będzie się kiedyś przedstawiać
|
|
#2931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wysiadać też się boję,bo spaść z kilku schodków z tramwaju na beton to średnio mogłoby się skończyc,a kiedyś niewiele mi brakowało do takiego zakończenia Na szczęście zdarzają się też ludzie,którzy pomagają.Raz jedna pani nawet wysiadła ze mną po tym jak mi się zrobiło słabo,mimo,że to nie był jej przystanek i kupiła mi bułkę słodką i wodę,żebym doszła do siebie.Aż mi się wierzyć nie chciało,że jeszcze są tacy ludzie
|
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Planowaliśmy obie ciąże i więcej nie chcemy, teraz to tylko oby odchować.Jedno to źle, widzę po mojej małej,że przyda jej się rodzeństwo a dwójka jak dla nas to tak w sam raz.
|
|
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
hexa
spodenki takie zwykle, ale mam juz w szafie jeansy z poprzedniej ciazy, niestety a moze stety za duze, moze jeszcze bede dobre pozniej, ale lepiej niehttp://moda.allegro.pl/item884082328...psze_ceny.html dzieci- moje min to 3, a max to 5. chociaz raczej poprzestaniemy na 3 dla chlopca nie mam imienia, dla dziewczynki to Zosia albo Sara
|
#2934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe... co tydzień śni mi sie średnio że wypadają mi zęby (wg sennika to już pół rodziny powinno mi wymrzeć bo ponoć zęby to śmierć)Ja za usg u Czajkowskiego płaciłam 60 lub 70 zł, ale ja miałam takie zwykłe. a Ty na przesiewowe idziesz chyba, czy mi się coś uroiło?
|
|
#2935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
pszczolka
my tez mamy dlugie nazwosko i chcemy krotkie imie
|
#2937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki pszczolka, zachecilo mnie to ze oni sami szyja, czyli nie made in china, ponadto dzwonilam i okazalo sie ze jesli na przyklad potrzebuje w danym rozmiarze ale jakis wymiar wiekszy lub mniejszy to oni moga dla mnie takie zrobic
|
#2939 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
juz coraz mnie jest ludzi kulturalnych i chetnych do pomocy innym.ja pamietaj jak latem stalam w kolejce w supermarekcie i podjechala z wozkiem pelnym zakupow babka w zaawansowanej ciazy i to bardzo, i stanela w kolejce gdzie bylo zaznaczone ze ciezarne i niepelnosprawni maja pierwszenswto.stal gostek mniej wiecej kolo 30 i jaka dupa i ta babka grzecznie pyta czy ja przepuszcza.lacha potraktowala ja jak powietrze a gostek do niej: ale pani ma tak duzo zakupow wszyscy czekaja. moj tz nie wierzyl ze cos takiego uslyszal a ja i moj ciety jezyk nie wytrzymal wiec glosno i bardzo wyraznie powiedzialam: wiesz nie widac zebys byl w ciazy a tym bardziej niepelnosprawny fizycznie choc po zachowaniu mozna stwierdzic ze intelektualnie duuuuuuzo ci brakuje a jakbys nie zauwazyl to jest kasa pierszeswta jakies malzenstwo ktore wczesniej przepuscilo ta babke zaczelo sie smiac. widac bylo ze tej babce ciezko jest stac w kolejce. jak to powiedzialam gostkowi glupio sie zrobilo i ja przepuscil, ale mnie wtedy burak wqrzyl. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

ja sie nigdy nie nastawialam. mam juz dwie corki i wlaciwie wszystko jedno co teraz bedzie. 

) albo Jakub (Kubuś), Mikołaj jeszcze w miarę mi się podoba... a co do dziewczynki to Antonina (Antosia, Tosia-to zdrobnienie jest takie słodkie