Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 10:53   #2911
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

witajcie
idealnecialo
moim zdaniem potrzeba ci jakies pomocy, moze pomysl o rozmowie ze specjalista, jak bedziesz sie tak dalej zadreczac to sie wykonczysz
Alguien
gratulacje! i super ze wszystko ok

upatrzylam sobie juz spodnie na allegro i zamawiam bo w jeansach zaczyna byc niewygodnie,
jesli chodzi o plec to jestem w szoku ze macie takie wymaganiaja sie nigdy nie nastawialam. mam juz dwie corki i wlaciwie wszystko jedno co teraz bedzie.
Stary 2010-01-12, 10:55   #2912
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
dla mnie Liliana jest slicznym imieniem i jak wyjdzie dziewczynka(choc licze na chlopca) bedzie miec tak na imie.moj M ma male obiekcje ale na szczescie tylko takie malutkieja juz od dawna mysle o tym imienieu ale jednak licze na chlopca
A którą formę wybierzesz Liliana czy Lilianna? Chyba obie sa poprawne. Chociaż jak szukałam tego imienia w necie to przeważała ta 2 wersja.
Stary 2010-01-12, 10:55   #2913
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
dla mnie Liliana jest slicznym imieniem i jak wyjdzie dziewczynka(choc licze na chlopca) bedzie miec tak na imie.moj M ma male obiekcje ale na szczescie tylko takie malutkieja juz od dawna mysle o tym imienieu ale jednak licze na chlopca
a ja dla chłopaka bym chciała Antoni (Antek, Antoś) lub Julian (Julek) albo Jakub (Kubuś), Mikołaj jeszcze w miarę mi się podoba... a co do dziewczynki to Antonina (Antosia, Tosia-to zdrobnienie jest takie słodkie), Łucja i Laura

Ale mojemu mężowi żadne z nich się nie podoba I jak będzie chłopak to będzie się nazywał Adam lub Marcin a dziewczynka Alicja lub Annna
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:04   #2914
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
A którą formę wybierzesz Liliana czy Lilianna? Chyba obie sa poprawne. Chociaż jak szukałam tego imienia w necie to przeważała ta 2 wersja.

ja jednak wole z jednym "n"tak obie sa poprawne

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:05   #2915
farminka
Wtajemniczenie

Alguien gratuluję dziewczynki.Też niecierpliwie czekałam na wieści od Ciebie.I nie martw się tą reakcją,oswoisz się z tym i Ci przejdzie.Dziewuszki są fajne W takim razie pędzę zmienić na liście na drukowane literki

A mnie imię Lilianna kojarzy się nieodłącznie z moją katechetką z podstawówki W sumie bardzo sympatyczna osoba,tylko że ciężko byłoby mi się przestawić żeby mówić tak do dziecka Ale imię ładne.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:05   #2916
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
Ale mojemu mężowi żadne z nich się nie podoba I jak będzie chłopak to będzie się nazywał Adam lub Marcin a dziewczynka Alicja lub Annna
Widze, że mąż jest tradycjonalista Chociaż powiem Ci, że mi sie imię Adam też bardzo podoba.
Stary 2010-01-12, 11:07   #2917
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
a ja dla chłopaka bym chciała Antoni (Antek, Antoś) lub Julian (Julek) albo Jakub (Kubuś), Mikołaj jeszcze w miarę mi się podoba... a co do dziewczynki to Antonina (Antosia, Tosia-to zdrobnienie jest takie słodkie), Łucja i Laura

jesli chodzi o chlopca w gre wchodzi tylko Eryk choc podoba mi sie jeszcze Dominik, Mateusz, Dawid i Michal- bym musiala wolac na niego junior bo moj tz tez ma na imie Michal

Dla dziewczynki podoba mi sie jeszcze Michalina( ale o tym nawet tz nie chce slyszec)Aniela ale tez mu sie nie pododba Antonina i Nella no i oczywiscie na pierwszym miejscu Liliana i na to ostatnie tz sie zgadza

Stary 2010-01-12, 11:09   #2918
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:

Dla dziewczynki podoba mi sie jeszcze Michalina( ale o tym nawet tz nie chce slyszec)Aniela ale tez mu sie nie pododba Antonina i Nella no i oczywiscie na pierwszym miejscu Liliana i na to ostatnie tz sie zgadza
Widze, że mamy podobne typy bo mi sie również imię Aniela bardzo podoba
Stary 2010-01-12, 11:11   #2919
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Własnie mi sie przypomnialo jak spotkalam znajomego ktoremu pare dni temu urodzilo sie dziecko wiec pytam i jak tam co Wam sie urodzilo(oni nie chcieli wiedziec) a on na to uradowanym głosem :CORKA no to gartuluje a jak daliscie na imie? a on takim cichym zrezygnowanym glosem z grymasem na twarzy: Nikola.
od razu widac ze mial malo do powiedzenia w sprawie wyboru iimienia dla dziecka dlatego ja chce zeby moj tz tak nie reagowal i kazde imie z nim omawiam

Stary 2010-01-12, 11:14   #2920
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Podobają mi się Twoje typy Zresztą u nas Kubuś i Laura też sa jednymi z typów. Tosia też mi się podoba,ale już Antonina nie podchodzi za bardzo...
Stary 2010-01-12, 11:14   #2921
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Widze, że mąż jest tradycjonalista Chociaż powiem Ci, że mi sie imię Adam też bardzo podoba.
oj nie myśl sobie kochana że te imiona które podałam niżej to są propozycje mojego męża hehe . to są imiona które w miarę podobają się nam obojgu.. on np. chciał chłopcu dać na imię Czaruś (jak dla mnie masakra) albo Maksymilian bo mu się z maxem paynem kojarzy hehe (a mi to imię się z psem kojarzy tylko i wyłącznie tak jak Sonia u dziewczynki)
Stary 2010-01-12, 11:18   #2922
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
oalbo Maksymilian bo mu się z maxem paynem kojarzy hehe (a mi to imię się z psem kojarzy tylko i wyłącznie tak jak Sonia u dziewczynki)
MAm takie same skojarzenia. Maksymilian brzmi ładnie, ale MAks to imie psa wielu moich znajomych. Sonia kojarzy mi się dokłądnie tak jak Tobie. POdoba mi sie również imię Sara. Niestety pies mojej koleżanki sie tak wabi. A to takie piekne, hebrajskie imię.
Stary 2010-01-12, 11:23   #2923
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
MAm takie same skojarzenia. Maksymilian brzmi ładnie, ale MAks to imie psa wielu moich znajomych. Sonia kojarzy mi się dokłądnie tak jak Tobie. POdoba mi sie również imię Sara. Niestety pies mojej koleżanki sie tak wabi. A to takie piekne, hebrajskie imię.
tak jak mi się podoba imię Klara a mój mąż musiał dać tak na imię swojemu głupiemu psu Tak ładne imię dla psa... Nie znałam go wtedy jeszcze, gdybyśmy wtedy byli razem w życiu bym na to nie pozwoliła
Stary 2010-01-12, 11:23   #2924
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
(...)

upatrzylam sobie juz spodnie na allegro i zamawiam bo w jeansach zaczyna byc niewygodnie,
jesli chodzi o plec to jestem w szoku ze macie takie wymaganiaja sie nigdy nie nastawialam. mam juz dwie corki i wlaciwie wszystko jedno co teraz bedzie.
pochwal sie spodenkami chetnie obejrze
no nie da sie ukryc ze bylabym bardzo zadolowona gdybym miala synka tym bardziej ze planuje tylko jedno dziecko, ale jesli bedzie coreczka to przeciez nie wyrzuce jej na smieci tylko bede tak samomocno kochacwazne zeby bylo zdrowe

Stary 2010-01-12, 11:25   #2925
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Musimy teraz szczególnie uważać,a jak czujesz,że Ci się robi słabo to poproś kogoś żeby Ci ustąpił i siądź z głową między kolanami-to pomaga.
wiem ale już kiedys jak poprosilam to wszyscy na mnie spojrzeli z nienawiscia i dopiero po chwili ktos wstal... dlatego wczoraj po prostu wysiadalam na najblizszych przystankach jak mi sie ciemno przed oczami robilo
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:25   #2926
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
tak jak mi się podoba imię Klara a mój mąż musiał dać tak na imię swojemu głupiemu psu Tak ładne imię dla psa... Nie znałam go wtedy jeszcze, gdybyśmy wtedy byli razem w życiu bym na to nie pozwoliła
patzrac w ten sposob wychodzi ze wszytskie kasie-kaski to papugi bo to tez popularne imiona dla tych zwierzakow a Kubusie to chomiki.
no ale miec w domu dwie Klary to dziwnie by bylo tym bardziej ze jedna to nie czlowiek

Stary 2010-01-12, 11:26   #2927
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
tym bardziej ze planuje tylko jedno dziecko, ale jesli bedzie coreczka to przeciez nie wyrzuce jej na smieci tylko bede tak samomocno kochacwazne zeby bylo zdrowe
No ja myślę
A właśnie jak juz jesteśmy przy liczbach dzieciątek. Ile dzieci chciały byście mieć? JA bym chciała 3 a może nawet 4. Jak będę mieć warunki mieszkaniowe, to czemu nie.
Stary 2010-01-12, 11:29   #2928
bajka1807
Zakorzenienie

Alquien gratuluje dziewczynki!!!! rozumiem rozczarowanie, bo u mnie chyba bedzie tak samo jak uslysze ze to chlopiec hehe

tak mi sie dzisiaj we łbie kotlowalo w nocy ze normalnie chyba musze sie isc leczyc bo mam tak durne sny ze bania mala .... snilo mi sie urodzilam chlopca (po raz kolejny sni mi sie chlopiec) ale tym razem byl kotem to juz przechodzi ludzkie pojecie.... ewidentnie mam cos z glowa albo to reakcja umyslu na to ze moj tż mowi ze moja kotka to moja corka

co do imion.... cieszcie sie ze macie jakies porozumienie z tż.... moj na chlopca uparl sie Krystian.... bozeeeee i nie chce odpuscic :/ ja juz jestem sklonna dac dziecku na imie Maciek, po tatusiu... ale pozniej tak sobie mysle ze jak bedzie juz starszy to nie bede wiedziala o ktorego chodzi jak zadzwoni jakas panna :P strasznie podoba mi sie imie Jakub, ale moj tż jest nieugiety. jak sie wkurze to sama pojde dziecko w urzedzie zarejestrowac

pszczolka kochana mozesz mi napisac jesli to nie problem ile czajkowski wzial od ciebie za usg ? z gory dzieki

zycze wam milego dzionka, ja spadam na wyklady

p.s
ja zawsze myslalam o 2, ale zobacze najpierw jak poradze sobie z jednym wiec moze byc tak ze bede chowac jedynaka, chociaz sama mam porownanie, jak to jest miec rodzenstwo i jak to jest byc jedynakiem. zdecydowanie teskno mi za bratem
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2010-01-12 o 11:31
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:31   #2929
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Ostatnio mój M wypisał z kalendarza imiona, które się jemu podobają dla dziewczynki i dla chłopaka, szkoda tylko że tak mało z nich przypadło mi do gustu, trudno będzie się nam dogadać w tej kwestii.
Dla chłopaka: Szymon,Mariusz,Sebastian, Oskar,Damian,Tomasz,Rober t a z tych które w miarę mi się podobają to: Grzegorz,Łukasz,Przemysła w,Wojciech,Kamil
Dla dziewczynki: Małgorzata,Katarzyna,Beat a,Magdalena,Paulina,Karol ina,Dominika,Daniela ( pomijam fakt,że mąż ma na imię Daniel ) , a
z tych, które ujdą to:
Basia i Wiktoria
Za to ja bardzo bym chciała dla chłopczyka: Gabriel, Fabian albo Adrian a dla dziewczynki Daria,Łucja albo Agatka
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:33   #2930
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
patzrac w ten sposob wychodzi ze wszytskie kasie-kaski to papugi bo to tez popularne imiona dla tych zwierzakow a Kubusie to chomiki.
no ale miec w domu dwie Klary to dziwnie by bylo tym bardziej ze jedna to nie czlowiek
dokładnie a z tymi psimi imionami to mam takie zboczenie bo( wiem że niektóre z Was pewnie by mnie powiesiły za to stwierdzenie) niecierpię psów.

Cytat:
No ja myślę
A właśnie jak juz jesteśmy przy liczbach dzieciątek. Ile dzieci chciały byście mieć? JA bym chciała 3 a może nawet 4. Jak będę mieć warunki mieszkaniowe, to czemu nie.
ja tak samo jak Ty Wiem że tak naprawdę będę wiedziała czy chcę jak się pierwsze urodzi bo tak naprawdę wszystko się może zmienić.. ale jedno co wiem to to że na 100% nie chcę skończyć na jednym.. 2 conajmniej... nas w domu była 4 i nie wyobrażam sobie nie mieć rodzeństwa dlatego chciałabym aby moje dziecko też miało siostrę lub brata...

A tak z innej beczki to wybierając imię zastanawiałyście się czy pasuje do nazwiska? Ja np mam długie nazwisko i dlatego długie imiona wykluczam żeby się dziecko nie zasapało jak będzie się kiedyś przedstawiać
Stary 2010-01-12, 11:33   #2931
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
wiem ale już kiedys jak poprosilam to wszyscy na mnie spojrzeli z nienawiscia i dopiero po chwili ktos wstal... dlatego wczoraj po prostu wysiadalam na najblizszych przystankach jak mi sie ciemno przed oczami robilo
Ja jak kiedyś poprosiłam to już miałam na tyle ciemno przed oczami,że nie widziałam spojrzeń A wysiadać też się boję,bo spaść z kilku schodków z tramwaju na beton to średnio mogłoby się skończyc,a kiedyś niewiele mi brakowało do takiego zakończenia Na szczęście zdarzają się też ludzie,którzy pomagają.Raz jedna pani nawet wysiadła ze mną po tym jak mi się zrobiło słabo,mimo,że to nie był jej przystanek i kupiła mi bułkę słodką i wodę,żebym doszła do siebie.Aż mi się wierzyć nie chciało,że jeszcze są tacy ludzie
Stary 2010-01-12, 11:36   #2932
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
No ja myślę
Ja już pasuję po tym dzieciątku Planowaliśmy obie ciąże i więcej nie chcemy, teraz to tylko oby odchować.Jedno to źle, widzę po mojej małej,że przyda jej się rodzeństwo a dwójka jak dla nas to tak w sam raz.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:37   #2933
itakasia
Zakorzenienie

hexa
spodenki takie zwykle, ale mam juz w szafie jeansy z poprzedniej ciazy, niestety a moze stety za duze, moze jeszcze bede dobre pozniej, ale lepiej nie. niby sa roz 38 ale jakies szerokie. na teraz zamowilam zwykle materialowe. zobaczymy jakie beda.
http://moda.allegro.pl/item884082328...psze_ceny.html
dzieci- moje min to 3, a max to 5. chociaz raczej poprzestaniemy na 3
dla chlopca nie mam imienia, dla dziewczynki to Zosia albo Sara
Stary 2010-01-12, 11:37   #2934
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Alquien gratuluje dziewczynki!!!! rozumiem rozczarowanie, bo u mnie chyba bedzie tak samo jak uslysze ze to chlopiec hehe

tak mi sie dzisiaj we łbie kotlowalo w nocy ze normalnie chyba musze sie isc leczyc bo mam tak durne sny ze bania mala .... snilo mi sie urodzilam chlopca (po raz kolejny sni mi sie chlopiec) ale tym razem byl kotem to juz przechodzi ludzkie pojecie.... ewidentnie mam cos z glowa albo to reakcja umyslu na to ze moj tż mowi ze moja kotka to moja corka

co do imion.... cieszcie sie ze macie jakies porozumienie z tż.... moj na chlopca uparl sie Krystian.... bozeeeee i nie chce odpuscic :/ ja juz jestem sklonna dac dziecku na imie Maciek, po tatusiu... ale pozniej tak sobie mysle ze jak bedzie juz starszy to nie bede wiedziala o ktorego chodzi jak zadzwoni jakas panna :P strasznie podoba mi sie imie Jakub, ale moj tż jest nieugiety. jak sie wkurze to sama pojde dziecko w urzedzie zarejestrowac

pszczolka kochana mozesz mi napisac jesli to nie problem ile czajkowski wzial od ciebie za usg ? z gory dzieki

zycze wam milego dzionka, ja spadam na wyklady

p.s
ja zawsze myslalam o 2, ale zobacze najpierw jak poradze sobie z jednym wiec moze byc tak ze bede chowac jedynaka, chociaz sama mam porownanie, jak to jest miec rodzenstwo i jak to jest byc jedynakiem. zdecydowanie teskno mi za bratem
ja też mam durne sny, ale zawsze miałam... ostatnio śniło mi się że mój mąż był porywaczek i żeporwał mnie i moją siostrę hehe... co tydzień śni mi sie średnio że wypadają mi zęby (wg sennika to już pół rodziny powinno mi wymrzeć bo ponoć zęby to śmierć)

Ja za usg u Czajkowskiego płaciłam 60 lub 70 zł, ale ja miałam takie zwykłe. a Ty na przesiewowe idziesz chyba, czy mi się coś uroiło?
Stary 2010-01-12, 11:39   #2935
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

Cos wiem o takich durnych snach Np. dzisiaj śniło mi się,że karmiłam mojego TŻ butelką.Robiłam herbatkę albo mleczko i dawałam mu butlę No masakra jakaś-chłopak 195cm wzrostu pijący z butelki,trzeba mieć fantazję
Stary 2010-01-12, 11:39   #2936
itakasia
Zakorzenienie

pszczolka
my tez mamy dlugie nazwosko i chcemy krotkie imie, starsza jest Marysia a mlodsza Agatka
Stary 2010-01-12, 11:40   #2937
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
hexa
spodenki takie zwykle, ale mam juz w szafie jeansy z poprzedniej ciazy, niestety a moze stety za duze, moze jeszcze bede dobre pozniej, ale lepiej nie. niby sa roz 38 ale jakies szerokie. na teraz zamowilam zwykle materialowe. zobaczymy jakie beda.
bardzo fajne spodenki i za jaką cenę!!!! mi takie do pracy się przydadzą jak brzuszek urośnie
Stary 2010-01-12, 11:43   #2938
itakasia
Zakorzenienie

dzieki pszczolka, zachecilo mnie to ze oni sami szyja, czyli nie made in china, ponadto dzwonilam i okazalo sie ze jesli na przyklad potrzebuje w danym rozmiarze ale jakis wymiar wiekszy lub mniejszy to oni moga dla mnie takie zrobic i wygladaja dosc elegancko wiec nadaja sie "do ludzi"
Stary 2010-01-12, 11:47   #2939
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ja jak kiedyś poprosiłam to już miałam na tyle ciemno przed oczami,że nie widziałam spojrzeń A wysiadać też się boję,bo spaść z kilku schodków z tramwaju na beton to średnio mogłoby się skończyc,a kiedyś niewiele mi brakowało do takiego zakończenia Na szczęście zdarzają się też ludzie,którzy pomagają.Raz jedna pani nawet wysiadła ze mną po tym jak mi się zrobiło słabo,mimo,że to nie był jej przystanek i kupiła mi bułkę słodką i wodę,żebym doszła do siebie.Aż mi się wierzyć nie chciało,że jeszcze są tacy ludzie

juz coraz mnie jest ludzi kulturalnych i chetnych do pomocy innym.ja pamietaj jak latem stalam w kolejce w supermarekcie i podjechala z wozkiem pelnym zakupow babka w zaawansowanej ciazy i to bardzo, i stanela w kolejce gdzie bylo zaznaczone ze ciezarne i niepelnosprawni maja pierwszenswto.stal gostek mniej wiecej kolo 30 i jaka dupa i ta babka grzecznie pyta czy ja przepuszcza.lacha potraktowala ja jak powietrze a gostek do niej: ale pani ma tak duzo zakupow wszyscy czekaja. moj tz nie wierzyl ze cos takiego uslyszal a ja i moj ciety jezyk nie wytrzymal wiec glosno i bardzo wyraznie powiedzialam: wiesz nie widac zebys byl w ciazy a tym bardziej niepelnosprawny fizycznie choc po zachowaniu mozna stwierdzic ze intelektualnie duuuuuuzo ci brakuje a jakbys nie zauwazyl to jest kasa pierszeswta jakies malzenstwo ktore wczesniej przepuscilo ta babke zaczelo sie smiac. widac bylo ze tej babce ciezko jest stac w kolejce. jak to powiedzialam gostkowi glupio sie zrobilo i ja przepuscil, ale mnie wtedy burak wqrzyl.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
hexa
bardzo ladne te spodenki.

Stary 2010-01-12, 11:49   #2940
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Hej
Czuje jeszcze wieksza gule w gardle! Prawie ciagle ja mam.
mam dokladnie to samo - kula w gardle a czasem odruch na wymioty ktore i tak nie ida...

ja marze o dziewczynce ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości