|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Cytat:
Juz beda Ci ustalac date cc... po prostu czad ![]() Super, ze z brykajacym malym wszytsko dobrze Ja swoje zobacze w okolicach maja juz po tej stronie. Boje sie najnormalniej... Z wyprawka im sie udalo. Zwlaszcza dla tekiej mamy jak ja, ktora nie wie nic o dzieciach i o tym czego potrzebuja a i faktycznie wiecej zostanie na wozek ![]() Cytat:
![]() Ciuszki super, oj tak
|
|
#3452 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A odwiedzający mieli przykazane: pampersy kupować, i chusteczki nawilżane. Cytat:
Cytat:
i jest uroczy.
|
|||
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16410120]ja to mam takiego kręćka, że wszystko muszę sama kupić, żeby było dokładnie takie jak chcę.
![]() A odwiedzający mieli przykazane: pampersy kupować, i chusteczki nawilżane. to jest rampers. i jest uroczy.[/QUOTE]Ahaa.. własnie zastanawiałam się jak to podpisać bo nie wiedziałam w sumie co to jest.. ![]() chcieliśmy kupić ten fotel w ikei.. Co ktoraś z Was tu wklejała no mówie za 90zł to kupujemy.. a 90zł to kosztowała tylko ta gąbka na rame Sama rama 220 czyli fotel w sumie 310zł To sie wstrzymaliśmy![]() Kupiliśmy szafkę na ubranka dla bejbi
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kropka75;16369911]Ktoś mi powie co do czego? Bo patrzę teraz na tą listę i nie kumam...
-parafina ciekła - dla dziecka? po co? tak z góry zakładając, że będzie zaparcie? -sudokrem na odparzenia - od razu zakładamy że będą odparzenia? -krem pielęgnacyjny - jaki i do czego? -gaziki jałowe - do pępka? -spirytus - do pępka? -woda utleniona - do czego? -maść (nie krem!!) „bepanthen” na brodawki - konieczność? -wkładki laktacyjne - też na mus czy nie każdemu potrzeba? - podkłady na łóżko - dla mamy? -stanik do karmienia 30zł - koniecznie? czy mogę mieć inny i sobie radzić? Z góry dziękuję za objaśnienia... hmm sudokrem czy cos innego na odparzenia lepiej mieć bo jak sie zdarzy kuku nie bedzie trzeba latac i szukac krem pielegnacyjny chyba chodzi o taki co by dzidzi i mama mogła sie nim smarować zeby sie nawilzyc gaziki i spirytus -- do pępka Masć bepanthen - moje kolezanki smarowały sobie tym sutki zeby nie miec popekanych i bolacych no i nie musiały za kazdym razem zmywać tej masci kiedy karmiły dzidki masc mozna uzywac również na odparzenia u dzidka jest nieszkodliwa mozna jeszcze brodawki smarować swoim pokarmem ale nie wiem na ile to działa moja kolezanka nie potrzebowała wkladek laktacyjnych a karmiła 2 lata inne znów musza je miec bo leje im sie strasznie osobiscie nie kupuje stanika do karmienia dla mnie szkoda kasy mysle ze na poczatku wcale nie bede chodziła w stanikach bo syski beda sie wiertrzyły a co bedzie potem to zobaczymy ![]()
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
piękne rzeczy pokazujecie
![]() Myszko - ksiuki za Twoje zdrówko Kees - gratuluję nowego auta, oby długo Wam służyło ![]() Basiak - a ta niespodzianka! z proponowanych imion ja wybrałabym Rafała. Julian w ogóle do mnie nie przemawia, a wszystkie Patryki jakich znam, to okropne łobuzy. serio, ani jednego normalnego czy grzecznego nigdy u nas w przedszkolu nie było ![]() u mnie jednak stanęło wczoraj na macu a nie telepizzy ![]() w trakcie łażenia po realu małż stwierdził, że po piątku chyba zaczniemy w końcu jakieś dzidkowe zakupy. pewnie tak jak i ja liczy, ze dzidek się ujawni. Kropko - jak się dziś czujesz? poszłaś do pracy? |
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
KasiaX-właśnie wszystko zależy od ruchliwości dziecka. Leżaczek kupiałm jak Michał miał miesiąc. Bardzo przydatna rzecz, zwłaszcza jak dziecko ma etap lęku separacyjnego i nie można go zostawic nawet na sekunde samego bo zaraz jest płacz, wtedy można zabrać dzidziusia ze sobą np do kuchni na czas gotowania obiadku. Michal w tym leżaczku leżał góra do pół roku, bardzo szybko zaczął pełzać, raczkować, leżaczek poszdł w odstawkę a bardziej przydatne stały puzzle piankowe na podłogę. Ten leżaczek z fishera co pokazalam jest do 18kg, więc może też służyć jako siedzonko dla starszych dzieci . Ja wprawdzie wyniosłam do piwnicy, ale czasem mnie korci by po niego iść.
kardashi - śliczne ciuszki. uwielbiam Smyka
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wózek super bardzo mi sie podoba ale troche mniej juz cena na allegro waha sie od 2000-do 3200 a na taki mnie niestety nie stać
|
|
#3459 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie tez sie podobaja te kolorowe gatki i to bardzo .-) Tak, to niebieskie to basen, nie mylisz sie. My zaczynamy szkole 3 marca razem z mezusiem... ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Swietne sa te ciuszki i wygladaja na delikatne i praktyczne
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje bardzo
![]() A kombinezon jest naprawdę kosmiczny był jeszcze różowy, ale nie był już taki fajny a jak się okaże dziewczynka to i w takim może chodzić ![]() kupiłabym więcej, ale pani np. w zarze mówiła że mają byc jeszcze większe przeceny. to może jak za tydzień sie ukarze dzidzia to pojedziemy i kupimy juz takie konkretne dla płci ![]() A ciuszki są delikatne wogóle kołderka jest strasznie miła, taka leciutka. powłoczki tak samo i kurteczka jest taka milusia że ciągle sie do niej przytulam ![]() Tylko co macałam ręczniczki to takie szorstkie. Kupiłam jeden, może jeszcze gdzieś trafie, na milutkie. Jak nie to mam z 10 nowych nieużywanych. Takie mieciutkie
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-12 o 11:52 |
|
|
|
#3461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem taka wwanienke w lato(na nastepny rok) na podwórko i dzidek moze mieć mini basen ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
ta tylko ze ja na witaminach juz ciagne i jem to co da mi "przysłowiowo" duzo zelaza i to zeby anemii nie było a tu zamiast chociaz trzymać sie ciagle spadaja wrrr wczoraj nawet poszła mi krew z nosa nie duzo ale sie pusciła dzis rano w sklepie miesnym myslałam ze na lade im padne tak mna zamroczyło masakra jem co wskazane a jest gorzej a jak na poczatku wyniki były o połowe lepsze i badz tu człowieku mądry ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Moj mi ciagle głowe truje a napewno to bdzie dziwczynka wez nie kupuj poscieli rózowej bo moze sie okazc ze to chłopak i co bedzie w rózu ?? terz to ja sama sie zastanawiam czy rzeczywiscie kupowac sukienki i rózowe rzeczy
|
|
#3462 |
|
Konto usunięte
|
witam jako świeżo upieczona mężatka
![]() wreszcie trochę spokoju i odpoczynku... i zabieram się za czytanie bo widzę, że strasznie dużo się naprodukowałyście
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a co myslałas ze tak za darmo bez zadnego słodkiego kesa bedzie sie do zdiecia ustawiać :P za darmo umarło z jednej strony ci zazdroszcze tego cc ale z drugiej ciesze sie ze nie mam wskazań do cc cc- mniej bólu w czasie porodu ale za to wiekszy po porodzie ani tak dobrze ani tak całe szczescie ze całe te cierpienie wynagrodzi nam ten skarb co w brzuszkach nam fika
|
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, kiedy powinno sie robic badanie na obciazenie glukoza (chyba tak to sie zwie)? Polozna mowila, ze pomiedzy 26 - 28 tc i dala mi numer telefonu do labolatorium. Mam umowiony czas na przyszly wtorek czyli bedzie to poczatek 26 tc (25 + 2tc )
A Wy kiedy bedziecie szly? I czy wogole bedziecie?
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.lovi.pl/produkty.html ja czytałam na internecie no i dobre były szukałam w hipermarketch ale nie ma tylko w aptekach sa dostepne kupiłam jedna taka mojej tesciowej do wnusia ale własnie ... wtraciła sie jej szwagierka i dała jej TT wiec moja lovi wcale uzywana nie jest ubranka sa odjazdowe
|
|
#3466 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo ten Pello kosztuje w całości 99zł.:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50078464 Cytat:
chyba że rzeczywiście nic Ci nie będzie ciekło. W innym wypadku stanik to konieczność, bo gdzieś te wkładki laktacyjne umieścić trzeba. I druga sprawa- trzeba na piersi uważać, żeby nie przewiało, bo można się nabawić jakiegoś zapalenia. Ja w sierpniu Maksia miałam, a i tak jak mnie raz troszkę przeziębiło, to cycki targały, bolały.
|
||
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1641116 9]witam jako świeżo upieczona mężatka
![]() wreszcie trochę spokoju i odpoczynku... i zabieram się za czytanie bo widzę, że strasznie dużo się naprodukowałyście [/QUOTE]Młodej parze Boże stróż, Życie z najpiękniejszych róż! Dużo szczęścia, własnej chatki, I tytułu mamy, tatki. Byście mieli tyle dziatek, Ile razem macie latek. Małe grube i pyskate niech pilnują swego tatę, by nie zamknął ich na kłódkę, sam nie poszedł zaś na wódkę... ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
ja juz byłam w piątek wazne zeby do 26 było zrobione wezma ci krew z zylki potem każą wypić glukoze (ja musiałam sobie ją kupic w aptece + wode niegazowana mała ) fajnie miec we woreczku troche cytryny co sie wcisnie do tej glukozy wypijasz taki plastikowy kubeczek i czekasz godz potem znów ci pobiera krew z zyłki i do domu ja dzis mam 23 tydz i 0 dni to chyba zaczynam 24 tydz a to znaczy ze jeszcze około 12 -13 tyg i na porodówke :brzyda l:
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-01-12 o 12:26 |
|
|
|
|
#3468 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale na szczęście nie ciągnie mnie do alkoholu w ciąży - nic a nic, więc niech TŻ pije sobie na zdrowie ![]() Cytat:
Gratuluję więc nowego/starego lokatora Twojego brzuszka ![]() Cytat:
Cytat:
Jak przeczytałam, że wkrótce będiesz znała termin cc to aż mnie ciarki przeszły - każda z nas jest coraz bliżej tego wielkiego wydarzenia... Dziękuję Kardas, przepiękne ciuszki |
||||
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16411406]
a ja myślę, że ciężko jest na początku bez stanika chodzić. chyba że rzeczywiście nic Ci nie będzie ciekło. W innym wypadku stanik to konieczność, bo gdzieś te wkładki laktacyjne umieścić trzeba. I druga sprawa- trzeba na piersi uważać, żeby nie przewiało, bo można się nabawić jakiegoś zapalenia. Ja w sierpniu Maksia miałam, a i tak jak mnie raz troszkę przeziębiło, to cycki targały, bolały. [/QUOTE]o tym to ja nie pomyslałam gapa ze mnie ale jak juz to bede miała stanik zapinany z przodu ps . mi narazie nic z sysków nie leci nic ale pisałyscie ze wam leci dlaczego innym leci a mnie nie czy to znaczy ze tym co tam juz cos wylatuje beda miały wiecej pokarmu ??
|
#3470 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a do ilości pokarmu ma to się nijak.
|
|
|
|
|
#3471 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, tylko mi polozna powiedziala, ze nalezy to zrobic pomiedzy 26 a 28 tc wiec juz nie kumam ![]() Ale dobre to, ze obok centrum z labolatorium jest centrum handlowe to sobie skocze na chwilke po badaniu ![]() Cytat:
|
|
#3472 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój robi tak samo jak ma mieć zdjęcie robione ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a Kombinezon na jaki rozmiar ?? |
||||||
|
|
|
#3473 |
|
Konto usunięte
|
uff, przeczytałam. Szjaja, dzięki za pamięć
. No i dziękuję wszystkim za życzenia bardzo mocno. chciałam każdą po kolei zacytować, i podziękować indywidualnie, ale chyba za dużo tego było bo mi jakiś błąd wyskoczył... ![]() pogodę mieliśmy śliczną. akurat w sobotę nie sypało za dużo, ale za to było potwornie ślisko. babcia tż'ta postanowiła sprawić nam przykrość i stwierdziła, że nie przyjdzie. olała nas, naszą wolną wolę i w zasadzie nie bardzo wiem co mam myśleć. bo ślub cywilny to nie ślub? szkoda gadać. za to moi dwaj dziadkowie, którzy bardzo chcieli być, szykowali się obaj do ostatniej chwili, musieli zostać w domach ze względu na bardzo słabiutkie zdrowie. i gdzie tu sprawiedliwość? poza tym nasze maleństwo od niedzieli rano codziennie wita się z tatusiem kopniaczkami (bo mnie popukuje już od jakiegoś czasu). a on się nadziwić nie może... ale wy już dużo rzeczy macie... my się na razie wstrzymaliśmy, bo będziemy szafę wymieniać. na razie mamy bardzo mało miejsca na chowanie różnych rzeczy, ledwo nam się ciuchy mieszczą. potrzebujemy więcej schowków. dopiero jak się "rozgracimy", zaczniemy kompletować coś poza ciuszkami... |
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16411406]z tego wniosek, że nie oglądałas tego fotela.
bo ten Pello kosztuje w całości 99zł.:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50078464 [/QUOTE] oo.. A to tego nie było Widziałam ten..http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30100871 i cena za samo pokrycie. Rama 220zł. A szukałam takich foteli.. Ale bedziemy niedługo jechać znow po szafę to poszukam go.. kombinezon na 6-10 miesięcy. Więc akurat na zimę bedzie
|
|
|
|
#3475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na pierwszy rzut oka wygląda ciekawie... Na pewno się jej przyjrzę ![]() Kciukasy za wizytę !! Moja Maleńka też tak czasem cwaniakuje ;-) Może rzeczywiście zaciekawia je światło ciekawa teoriaDziekuję za informacje o szkołach rodzenia i czekam na więcej ![]() Ja jestem jeszcze daleko w polu jeśli chodzi o zakupy dla Maleństwa.... No ale jeszcze mamy trochę czasu
|
|
|
#3476 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16408726] ja niestety od kilku dni też mam mocno twardy brzuchol, taki ciągnący, i to od samego rana mi doskwiera. A wieczorem to muszę na kanapie leżeć bo usiedzieć nie ma szans. [/quote] Zaraźliwe to chyba... [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16408726] Kupiłam ten wózek, który Wam wczoraj pokazywałam. Wytargałam za 730zł za cały zestaw 3w1 i do kompletu śpiworek do spacerówki. I strasznie się cieszę, przy Maksiu już wózek miałam o tym czasie, i teraz się stresowałam , że jeszcze nie mam. [/QUOTE] Gratki. Bardzo fajna cena. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() Mój kopie, gdy nic się nie dzieje. Jak leżę głównie. Nudzi się. Cytat:
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16410120]ja to mam takiego kręćka, że wszystko muszę sama kupić, żeby było dokładnie takie jak chcę. ![]() A odwiedzający mieli przykazane: pampersy kupować, i chusteczki nawilżane. to jest rampers. i jest uroczy.[/QUOTE]He he Ja też go mam, tego kręćka. Rampersy są najlepsze, a ten jest boski. ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
za ujawnienie dzidka. Nie, nie poszłam, leżę bykiem. W południe wstałam. Jest lepiej.
|
||||||||||
|
|
|
#3477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawie każda je witaminy i 99% wpada w lekkie anemie. To normalne. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1641116 9]witam jako świeżo upieczona mężatka ![]() wreszcie trochę spokoju i odpoczynku... i zabieram się za czytanie bo widzę, że strasznie dużo się naprodukowałyście [/QUOTE] Witamy. I gratulacje. ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
tu info ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
A po urodzeniu nie karmiła ani mnie, ani brata - pustynia.
|
|||
|
|
|
#3478 |
|
Konto usunięte
|
właśnie ustrzeliłam na aukcji 7 T-shirtów dla bobaska za kwotę 9,40zł.
Podobno są jak nowe. Jeszcze teraz muszę inne aukcję tego sprzedawcy ustrzelić, żeby za jedną przesyłkę tylko zapłacić. ![]() I jeszcze dzisiaj mega- duży przewijak na łóżeczko kupiłam. - taki jak dla Maksia miałam, tylko kolor inny- 50zł.
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za kciuki, przydadzą się. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16415019]właśnie ustrzeliłam na aukcji 7 T-shirtów dla bobaska za kwotę 9,40zł. Podobno są jak nowe. Jeszcze teraz muszę inne aukcję tego sprzedawcy ustrzelić, żeby za jedną przesyłkę tylko zapłacić. ![]() I jeszcze dzisiaj mega- duży przewijak na łóżeczko kupiłam. - taki jak dla Maksia miałam, tylko kolor inny- 50zł.[/QUOTE]udane łowy
|
|
|
|
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16415019]właśnie ustrzeliłam na aukcji 7 T-shirtów dla bobaska za kwotę 9,40zł.
Podobno są jak nowe. Jeszcze teraz muszę inne aukcję tego sprzedawcy ustrzelić, żeby za jedną przesyłkę tylko zapłacić. ![]() I jeszcze dzisiaj mega- duży przewijak na łóżeczko kupiłam. - taki jak dla Maksia miałam, tylko kolor inny- 50zł.[/QUOTE]super te koszulki ![]() a nad przewijakiem to cały czas się zastanawiam - więc pytanie do doświadczonej - jest niezbędny???? czy po prostu wygoda z nim ale można się obejść???
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

wyniki były o połowe lepsze i badz tu człowieku mądry 

Ale na szczęście nie ciągnie mnie do alkoholu w ciąży - nic a nic, więc niech TŻ pije sobie na zdrowie 

krwinki czerw 3,63 hematokryt 34,8 troche sie boje isc ze mnie wysle na szpital buuu
Widziałam ten..