|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Ja myślałam, że miesiąc to miesiąc. Jeden ma 30/31 dni. Czyli mój 14 tc to 2 tydzień 4 miesiąca według mojej filozofii. Czy się mylę, bo już nie wiem
|
|
|
|
#2972 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() a ja apetyt też mam... póki co jestem bardzo chuda... a jak pozniej się roztyję... trudno... |
|
|
|
|
#2973 |
|
Zadomowienie
|
marta_dl mam do Ciebie pytanie
To Ty jesteś na zdjęciu w Twoim avatarze? Podejrzewam że masz na imię Marta a masz może siostrę Gosię albo kogoś w rodzinie o tym imieniu? Bo jesteś nieziemsko podobna do mojej koleżanki z Ząbkowic Śląskich !! Nie widać całej Twojej twarzy na zdjęciu ale to co widać to jest poprostu cała Gosia
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w rodzinie nie mam nikogo o imieniu Gosia.
|
|
|
|
|
#2975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bynajmniej z oczu
|
|
#2976 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a moze zrobimy tez tabelke z dodatkowymi kilogramami? Tez ciekawie by było, która ile ma na minusie a potem ile na plusie.. Ja nadal marze by nie bylo +22 jak ostatnio.. Jestem na etapie -7kg + 1,5. Czyli 71/70 -ok7 = 63,5kg + 1kg +0,5.. czyli wychodze na 65 teraz.. Ehh Troche mi szybko to..
Za jakis czas odpowiem na wasze wiadomosci.. musze mala uspac i posprzatac -z tym gorzej
|
|
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja też nie wymiotowałam i generalnie nie miałam jakichś problemów jedzeniowych, odrzucało mnie od niektórych rzeczy, ale inne za to jadłam normalnie
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
JA zaczynałam z 71kg, teraz jest 69kg. Jestem w 14tc. Zobaczymy jak to się dalej potoczy. Musze wkońcu kupić wagę, narazie ważę sie tylko w czasie wizyt u gina.
Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-01-12 o 15:42 |
|
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie mam wagi w domu ale od piatku bede na bierzaco bo mamy wage w pracy
a ja zaczynalam z 62 a na ostatniej wizycie bylo 60 wiec -2
|
|
|
|
#2983 |
|
Rozeznanie
|
Oj ja chyba też nie schodłam, a raczej przytyłam. Za tydzień będę u gina to wejdę na wagę, ale obstawiam 2-3 kg na plusie a będę wtedy w 11 tc.
Ja liczyłam miesiące według trzeciej metody: 4 tyg to miesiąc. Ale w sumie co za różnica, zawsze można liczyć tylko tygodniami ![]() Idealneciało, martwi mnie to, co piszesz. Mam pewne doświadczenia z nerwicą lękową, przechodziłam przez to i widzę pewne podobieństwo z Tobą. Jak pisały dziewczyny, staraj się nie kumulować złych emocji, nie musisz być zaraz opryskliwa i niemiła, można je wyrazić na spokojnie, ale nie tłum niczego w sobie. A jeśli będzie źle zawsze możesz do nas napisać i chociaż trochę się oczyścić
|
|
|
|
#2984 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Resztte dnia w miare ok, pod warunkiem ze jem to co mnie nie odrzuca i na do mam smaka.. a to przeciez 15 tydz,Wiec tak naprawde jeszcze mdlsoci i problemy jedzieniowe nie przeszly mi.. |
|||
|
|
|
#2985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Alguien GRATULACJE! Ale ja bym się cieszyła dziewczynkę ! |
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
ale to bylo miesiac temu
wizyte mam w czwartek wiec sie okaze
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
ja od początku przytyłam kilogram, a przecież ponad miesiąc leżałam w łóżku to się zdziwiłam ,że nie więcej, bo przecież miałam zero ruchu i też nie wymiotowałam
![]() Ważyłam 55 kg a teraz + 1kg (14 tc) Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-12 o 16:26 |
|
|
|
#2988 |
|
Raczkowanie
|
ja w grudniu mialam 2na + a teraz jak pojde to na penwo bedzie wiecej:/apetyt od poczatku mi dopisuje
![]()
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też apetyt dopisuje, szczególnie ostatnio czasami nawet jak nie jestem głodna
|
|
|
|
#2990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Zadomowienie
|
muszę Wam się wyżalić... dziś oddaję mojego kotka... znaleźliśmy go 3 miesiące temu (kicia miała wtedy 2 tygodnie) na śmietniku zawiniętego w worek foliowy... była bardzo chora i ledwo co dało się jej oczko wyratować.. i tak miała być tylko na chwilę a do tej pory została... Chcieliśmy ją zatrzymać ale jak zaszłam w ciążę podjęliśmy decyzję że trzeba będzie ją oddać, bo jak dziecko się urodzi to ona będzie jeszcze młodziutka i głupiutka, strach będzie dziecko w towarzystwie kota same zostawić i w ogóle.. Dziś wystawiłam ogłoszenie i myślałam że trochę czasu minie aż się ktoś odezwie a tu już po godzinie telefon... kurcze nawet nie zdążę się pożegnać
ale cóż.. stwierdziłam ze im szybciej tym lepiej bo im dłużej u nas będzie tym gorzej będzie się rozstać.. w załączniku zdjęcie naszej ślicznotki- ma oczka jak kot ze shreka nie?
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() dobrze, że nie jestem sama...może nie będzie tak tragicznie z tą wagą musimy być dobrej myśli ![]() pszczolka dobrze, że tak szybko się ktoś odezwał, choć napewno troche minie zanim się z tym pogodzisz.Napewno dobrze się nią zajmą, a kotka młoda to szybko przyzwyczai się do nowego domu |
|
|
|
#2993 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba nie ma innego imieniaCytat:
ale przede wszystkim dlatego ze hmm ze przez moj zly humor burcze a potem on na mnie![]() Cytat:
Zawsze toche lzej. Ja nawet jak nie mysle to sam w sobie ten stres jest.. te sprawy nie znikaja, nie mysle a gula rosnie:/. Grrrry Oj to bym musiala mojego ostro pobic. Mowilam mu co czuje, nie chce za wiele tez mu mowic, tzn nie zrobic z tego natloku informacji, zazaleń itd.. bo jemu tez nie latwo, a on potem sie martwi i jeszcze moze sie zamyslec w czasie jazdy albo pracy i bam nieszczescie gotowe. Lepiej jak nie musi za bardzo sie martwic jeszcze mna. Bo juz praca sie martwi i splata i innymi rzeczami. No ale tak czy siak wie co we mnie siedzi. O guli tez wie. zelixa15 i podobne daja podobno bardzo wiele złych skutkow.. No i zeby dostac to powinno sie miec spora nadwage, ktorej nie idzie normalnie zwalczyc np dieta i cwiczeniami. No chyba ze masz znajoma lekarke ![]() Cytat:
hehe fajna data co nie ![]() No to widze ze tez fajnie po terminie urodzilas.. Liczysz ze teraz moze sie udac przed terminem?Heh mi sie marzy choc pare dni.. bym nie musiala sie klasc przed porodem. Wole zaczac "rodzic" tzn skurcze miec w domu, a jak sie zacznie na ostro to na trakt.. Byloby mi latwiej jechac po prostu rodzic, a nie jeszcze wyczekiwac to dodatkowo mnie dołowało.. No widzisz czyli ruchy 18-19 + 20 tyg tez nie wychodził Ci porod.. Cytat:
ze sama nie chcialam wyjsc. No i nadal ma tylozgiecie.. A co najlepsze (ale w tamtych czasach roznie bywalo) powiedziala ze jej nitk nie kazal lezec na brzuchu wypoczywac czy cos. Tylko ze mna ale to przez to odklejanie. No ale np w pierwszej ordynator do ktorego chodzil, nakazywal, lezec na brzuchu,odpoczywac, bo do 4go miesiaca macica moze sie "zamknąc" i chyba poronic"? nie wiem jakies dziwne to bylo no ale na poczatku 4go powiedzial ze sie wyproscila. A teraz ten ginek nie mowil o zagrozeniu ze mozna stracic czy cos. A ja nie pytalam. Tylko mu powiedzialam ze w 1wszej mialam lezec jak najczesciej na brzuchu, a on ze tak bo wtedy przyciaganie ziemskie dodatkwo pomaga sie jej wyproscic.. Na przedostatnim badaniu powiedzial ze troche sie wyproscila ale niewiele.. A na ostatnim tydz temu powiedzial znow ze jeszcze sie nie wyproscila, i pytal kiedy w 1wszej sie wyproscilam pow ze na poczatku 4 go. I sie dziwil ze jeszcze jest zgieta.. Za tydz sie zapytam koniecznie czy cos dzidzi zagrazało i czy nadal zagraza przez to tylozgiecie.. A twoj gin cos ci mowi? ze juz sie wypraszcza, albo ze juz calkiem sie wyproscila czy specjalnie nie wspominam o tym, nie robi z tego sprawy? COS mi sie zdaje ze znow jakies cytaty sie nie dodały:/ Ktos wspominal o wybraniu sie do lekarza. Tak tak musze isc., Chodzialam do psycholog. z powodu obzerania sie slodyczami do bolu, przez stres itp. Przestalam bo zaszlam w ciaze, a potem bylam w szpitalu, potem nie bylam w stanie siedziec, bo slabo, przez swieta wiadomo i powiedzialam ze napisze smsa w styczniu kiedy bedzie Pani miala czas. No ale teraz znow duzo rzeczy mam do zrobienia, jechania zalatwienia w urzedach, notariuszach itp. A tylko w czwartki do niej jezdzilam,wiec ten tydz chyba jescze sobie odpuszcze, musze to okuladac, a jak bedzie wiekszy spokoj to zapytam kiedy bym mogla znow przyjsc. |
||||||||
|
|
|
#2994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heh nie no tak po 30stce, ale chyba mojemu sie to nie widzi. No ale moze bedzie w przyszlosci nas stac na jeszcze jednego dzidziaczka. A moze trzeci sam przyjdzie, tak jak 1 i 2 ![]() E tam wiecej niż 1 kg przez miesiac wiecej nie bedziesz miala nie ma szans. Cytat:
. Napewno bedzie mu dobrze u nowych wlascicieli.. ale i tak najwazniejsza dzidzia. My w rodzinnym domu tez oddalismy kota.. bo ... chodzil na gołebie od mojego taty
|
||
|
|
|
#2996 |
|
Zadomowienie
|
idealneciało - Ja na szczęście będąc po terminie nie leżałam w szpitalu, tylko co 2 dni musiałam chodzić na oddział żeby sprawdzili wody płodowe,KTG , i w ogóle czy wszystko w porządku.Za każdym razem jak szłam to mówili że wody czyściutkie i wszystko ok a jak po 2 dniach rodziłam to wody były zielone a mała jak ją wyjęli wyglądała jak rozwrzeszczany ufoludek-taka zielona ale i tak dla mnie najcudowniejsza
aż się z radości rozpłakałam jak mi ją na piersi położyli.A szczerze mówiąc mam cichą nadzieję że tym razem urodzę wcześniej albo w terminie bo najgorsze jest to czekanie jak termin mija a tu nic, no a zresztą pod koniec ciąży to już chyba każdy ma tak dość że chce jak najszybciej mieć to za sobą, bo fizycznie ciężko ![]() Aha i umów się koniecznie z tą Panią, na pewno będzie Ci łatwiej!!! Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-01-12 o 18:01 |
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
idealneciało nic mi gin nie mówił, ja też nie pytałam. Ale napewno by mi powiedziała, jesli byłby to jakis problem. Może nie ma sie co martwić na zapas.
Dziewczyny ja wrócę do tego obliczania jaki miesiąc i w ogóle. Mnie martwi tylko jena rzecz. Jestem w 14 tc czyli według mnie 2 trymestr, 4 miesiąc. Więc zaczęłam używać kosmetyków na rozstępy które sa od 4 miesiąca. No i teraz sie martwię czy ja to dobrze obliczyłam i nie zaszkodzę fasolce?! Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-01-12 o 17:58 |
|
|
|
#2998 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Alguien a z jakiej dzielniecy Nowego Jorku jestes? Bo jeszcze sie okaze ze sie znamy Cytat:
Pochwale go a co, moze moje dobre mysli dotra do niego do pracy i wywolaja usmiech. W sobote na urodziny kupil mi dwa bukiety kwiatow, jeden dla mnie a drugi dla dzidziusia Tak sie cieszy ze bedzie tata, oglada sklepy internetowe z zabawkami, ubrankami, czyta gazety dla mlodych mam. A co ciekawe, to w dniu w ktorym sie poznalismy on stal obrocony tylem i go nie widzialam, popatrzylam na niego i uslyszalam w glowie glos 'to twoj przyszly maz", dziwne co? Tylko nie myslcie ze mam jakies urojenia lub inne takie, poprostu zawsze mialam duzo przeczuc, sny ktore sie sprawdzaly, potrafie wyczuc na odleglosc jak ktos sie w danej chwili czuje, itp. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak tak to ja moge byc zaciazona przez caly czas ![]() Cytat:
Cytat:
Dasz sobie rade!
|
|
#2999 |
|
Rozeznanie
|
siemka dziewczyny ja jak zawsze do tyłu, na stazu mam przechlapane 0 czasu dla siebie i tak się szykuje do marca bo w podatkach jestem i w nowym roku wszystkim w mieście się decyzje podatkowe wysyła itp takie rzeczy co chwile coś mam zrobić. W domu tez za bardzo czasu nie mam na siedzenie na necie. zaczyna mnie powoli wkurzać to ciągłe zmęczenie. Już 12 tydzień a ja mam coraz gorzej i dochodzi zdenerwowanie.
Jeśli chodzi o kilogramy to od początku tyłam i tylko tyje tez mnie to wkurza chyba zaczęłam się robić nieznośna![]() Przed zajściem w ciąże ważyłam 54 kilogramy a 1-go grudnia na pierwszej wizycie miałam już 57 :/ masakra 15go idę na kolejną wizytę. Aż się boję!! gruba będę :/ Ale wiem co mnie gubi, jem duzo po południu bo w pracy nie mam czasu standardowo zjem 2 jabłka przez 8 godzin i nie raz kanapkę. Rano jakies szybkie śniadanie i jak wracam to tylko myśle o obiedzie i sie nawpieprzam jak głupia. A nie raz o zgrozo jescze mnie nachodzi na kolacje po 20 ! Ale muszę to zmienic:/ ale jak zwykle wyjdzie tylko pewnie gadanie. ![]() Jeśli chodzi o płeć to obstawiam dziewczynkę, nie wiem jakieś przeczucie, bo tak to mi obojętnie co będzie byle zdrowe. Wkurza mnie jak nie którzy już przylepiają mi łatkę " cześć dziewczynki" głównie teściowa, bez sensu ja sobie mogę czuć że to córka ale bez dyskryminacji ![]() Jeśli chodzi o wózek to nie wiem jeszcze jaki kupimy na razie nie mamy za bardzi środków finansowych są inne wydatki więc nie chcę planowac bo nie wiadomo jaka kwotę bęziemy mogli przeznaczyć. Ale tak z doświadczenia nie kupie wielofunkcyjnego bo się nie opłaca tak z mojego doświadczenia. Musze kończyc znowu nie popiszę trzymajcie sie pa
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

ale taką zabójczą ilość że teraz ruszać się nie mogę.. w ogóle ostatnio mi apetyt dopisuje
aż boję się że przytyję za dużo
A w rodzinie nie mam nikogo o imieniu Gosia.
A kręcone włosy też ma?

wizyte mam w czwartek wiec sie okaze 

musimy być dobrej myśli