|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() Czyli ból jak na @ coś działa z szyjką ![]() ![]() Tak czy siak lepiej żebys poczekała na te wyniki tego paciorkowca, więc odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Rozeznanie
|
Malinka no własnie według daty porodu obliczonej wg ostaniej miesiączki to juz prawie 38 tydzień, ale moja ginka stwierdziła, że córcia może być tydzień młodsza, więc na wszelki wypadek mam zakaz rodzenia przez półtora tygodnia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- He he dziewczynki to może ja mam jakąś specjalną szyjkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
Kochane, witajcie
![]() nie nadążę na pewno nadrobić ale ściskam Was cieplutko! Bartuś je na żądanie, nawet co godzinę - i chyba naprawdę się nie najada: ja pokarm mam, ale on po 15 minutach przy piersi zasypia i tyle, po czym za 1,5 godziny wstaje i znowu jest głodny..... Czy to normalne? |
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co masz dokładnie na mysli ![]() ![]() ja mam 35 tc i w zasadzie mały się najwięcej przeciaga lub ma czkawkę, czasem kopnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Raczkowanie
|
eee ja tez bym się nie oszczędzała...
#786 |
Zadomowienie
|
aj własnie myślałam o rybci
rybcia gratulacje !!!!! no to dziś może dwie mamusie sie rozpakuja |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
lila ja mogę tylko napisać na podstawie tego co usłyszałam na SR
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
Kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() ![]() agusiamatylda ![]() rybcia ogromniaste gratulacje ![]() ![]() Madzia szybkiego powrotu do domku ![]() Asiuulka współczuję bólu ![]() ![]() Ulcia posyłam troszkę prądu ![]() ![]() malinka ![]() elcia pochwal się paczuszką ![]() BubiGirl ![]() ![]() Jeśli chodzi o badania to żaden lekarz w szpitalu nie zapytał mnie o ostatnie badania (mocz, morfologię ani o wymaz) ![]() A ja dzisiaj tez idę do gina na kontrolę podwozia i ściągnięcie szwów. Mam nadzieję, że to nie boli ![]() Jadłam dzisiaj pomidorka bez skórki na kanapce. Mam nadzieję, ze małemu nic nie będzie. ![]() Dobra lecę dalej sprzątać dopóki mały cycoch śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Rozeznanie
|
Pliwa ja na przykłam miałam, i mam, tak, że jak córcia zaczyna się ruszać i wiercić, to pukam w jedną częśc brzucha i ona w pewnym momencie "odpukuje" mi kopniakiem w to miejsce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli zależy ci na karmieniu cyckiem to karm na żądanie. nawet co godzinę. laktacja powinna sie ustabilizowac za jakis czas - ile bartuś już ma? słuchaj czy maluch połyka mleko czy tylko smoczkuje sobie. pilnuj, żeby nie zasypiał przy piersi. ale pamiętaj - jesli mały będzie chciał wisiec na cycku przez cały dzien i będzie niespokojny, płaczliwy - to może oznaczać, że jest głodny i wtedy warto dac mleko sztuczne. bo najgorsze co matka może zrobić to głodzić swoje dziecko w imię karmienia cyckiem.
![]() |
#791 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Rozeznanie
|
Lila a czy przybiera prawidłowo? Z tego co pamiętam chyba byłaś już u pediatry. Jesli takto znaczy, że malutki ma taka potrzebę ssania, że nie koniecznie jest głodny, tylko poprostu chce possać. Mój synuś na początku też jadł na żądanie czasem nawet co godzinę. Też myslałam że mam mało pokarmu i chciałam dokarmiać, ale położna przekonała mnie razem z pediatrą, że dobrze przybiera i żeby nie podawać butelki. Z czasem się unormowało.
Acha i jak cycka to słuchaj czy przełyka, czy traktuje pierś jako smoczek.
![]() ![]() ![]() ![]() - 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-01-12 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | ||||||
Zakorzenienie
|
o kurcze ale dziś szalejecie...
![]() Ja od jakiś dwóch godzin w końcu zabrałam się za prasowanie ciuszków i całej wypranej reszty.. Rozstawiłam sobie małą deseczkę do prasowania na stoliku przy kanapie, no i zalegam na tej kanapie, prasuję i oglądam TV.. Do końca daleko......... Widzę że z ciężarówkami ruszyło na dobre ![]() Rybcia - gratulacje!!! ![]() ![]() ![]() a tam narzekała... i się w końcu doczekała ![]() no no tatusiek jaki dumny i zakochany ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-01-12 o 14:07 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#795 | ||
Zadomowienie
|
Bartuś wczoraj skończył 3 tygodnie.
Przybrał na wadze 400 gr w niecałe dwa tygodnie, nie płacze, raczej jest spokojny. Tylko właśnie tak często chce jeść... ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Malinko dzięki za wieści od dziewczyn
![]() Rybcia ...wreszcie się doczekalas ...GRATULACJE !!! duży chłopak ![]() Ulcia mam nadzieję że szybko się pojawisz i bedziesz miala prąd ![]() Za wszystkie wizyty i porody ![]() Lila dziekuję ![]() ![]() ********************** Rany padammmmmmmm....ciągle mis ię chce spać....i nic mi się nie chce,... Z Kubą kilka dni przed porodem też tak miałam ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-12 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#798 |
Rozeznanie
|
Lila kochana jeśli dobrze przybiera i 2 lekarzy Ci to potwierdzilo, to nie masz się czym martwić. Wiem, że jak każda mamusia chcesz dla swojego dziecka najlepiej. Mleczko masz na pewno dobre, bo inaczej by były problemy z wagą. A Twój Bartuś może to taki słodki przytulaczek, który ciągle chciałby być na piersi. Uwierz w siebie jesteś najlepszą mamusią dla swojego synka. Karmiąc go piersią dajesz mu to co najważniejsze.
![]()
#799 |
Rozeznanie
|
lila mleko to masz najlepszego gatunku więc się nie zamartwiaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Rozeznanie
|
Pysiu to może się szykuj na wcześniejszy poród
![]()
#801 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
Rybcia - GRATULACJE!!!! i oczywiście zazdroszczę
![]() Pysia - to może za kilka dni u Ciebie się zacznie ;> Asiulka - nie zazdroszczę, trzymaj się jakoś, oby jak najszybciej się zagoiło Bubi - ja w sumie od 7 miesiąca miałam miękką szyjkę i skracającą się i musiałam dużo leżeć, a od świąt wstałam i chodzę i robię i nic... ale warto na pewno słuchać się zaleceń lekarza, w końcu to oni powinni wiedzieć najlepiej ![]() Zrobiłam krokieciki i barszczyk czerwony (którego nie lubię ale tż uwielbia) i idę się szykować na SR. |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Rozeznanie
|
Nie ma za co, jesteśmy tutaj po to, żeby się wspierać i dzielić doświadczeniem
![]()
#804 |
Zakorzenienie
|
Nadal nadrabiam
![]() Patinka mam takie samo zdanie nt szczepionek skojarzonych co Ty ![]() ![]() Bubi bole jak na @ sa zapowiedzia porodu.Bynajmniej u mnie, bo towarzysza imskurcze w pachwinach Elcia u Ciebie tak jak i w UK one sa za darmo i obowiazkowe, wiec za duzego wyboru nie masz ![]() Misiapysia juz maglowalysmy pare razy ten temat ![]() ![]() Zebciu pieknie i Ssaczek nadal podobny do mamusi ![]() Patinka ta krew to nie do konca taki bajer, bo sa juz udane przeszczepy z jej wykorzystaniem w Polsce (bynajmniej w tym banku, ktory ja wybralam) Sensuel dzieki za linka ![]() ![]() Co do ilosci pobieranej krwi, to np. do 2 kasetek jest potrzebnych conajmniej 90mililitrow, wiec nie tak malo, jak mozna by wnioskowac z wypowiedzi tego lekarza Gosbaj,Sensuel,Zebra,Youy ou,Addicted,Pysiamn, mimo, ze marze o SN, to jednak juz pogodzilam sie z mysla, ze bezpieczniejsze bedzie dla nas CC.Wiec obym dotrwala do tego CC ![]() ![]() Azzis nadal trzymam kciuki, zeby jak najszybciej nereczka zaczela prawidlowo pracowac i obylo sie bez dodatkowego leczenia ![]() KasiaUK u mnie wszystkie te rzeczy trafily do sterylizatora Syla a poszlas do jakiegos polskiego lekarza skonsultowac ta sprawe, czy jednak czekasz co oni powiedza ? Kamyil ![]() Kancia o HCV do porodu to pierwsze slysze (ja nie robilam), ale na pewno do tego zestawu powinnas dodac jeszcze WR PatkaM tez sie ucieszylam, ze podaja ten Engerix Mi chyba sie szyjka skrocila dopiero jak mala sie wpasowala w kanal i nasilily sie te skurcze w pachwinach..... Balam sie, ze prosto po wizycie wyladuje na porodowce i prawie tak bylo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Odebralam tez dzis wyniki i posiew, i wszystko ok ![]() ![]() ![]() Zostaly mi jeszcze 3 str. do nadrobienia....ale teraz przerwa na ciacho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK ZA CHUDY POKARM!!!
może być go za mało albo dziecko źle ssie. ale jak ładnie przybiera na wadze to nie ma co się stresować
07.07.07 szczęśliwa żonka 16.12.07 szczęśliwa mama 23.02.2010 szczęśliwa mama na 31 urodziny będę ważyć 65 kg!! Edytowane przez AniaRP Czas edycji: 2010-01-12 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
lila może to nie bedzie pedagogiczne ale mozesz spróbować smoka
![]() może Bartus Cie wykorzystuje jako uspokajacz. Adrian tak mi robił, ze siedział na cycku 24/h ![]() Jednak jak dałam smoka to ssał inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Raczkowanie
|
ja też dałam smoka
i nie widziałam różnicy w ssaniu. ale ja karmiłam przez kapturki - moze to miało związek? nie wiem
#808 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zakochany tatuś ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Współczuję.Miałam to samo i wiem jak to boli ![]()
![]() |
#809 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja liwusi podaje co noc antybiotyk. nie jest latwo. czekamy do usg za 5 tyg i zobaczymy.
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję wyników ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny dziś na Discovery Travel o godz 23 będzie ten program "Ciąża z zaskoczenia", jeszcze go nie ogladałam i z ciekawości nastawiłam sobie przypomnik żeby w końcu zobaczyć.... ...Jakby któras byłą zainteresowana to przypominam... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.