Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 21:54   #1951
twinsy21
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Cytat:
Napisane przez kakaukowa Pokaż wiadomość
Moje U (na którym chudne..)

1.sniadanie-5 łyżek orkiszowych eko z bananem i po garści włoskich, laskowych, migdałów, macadami, sezamu, słonecznika i dyni.
2.2 kromki razowca złożone z sałatą, hummusem domowym, rzodkiewką i kiszonym, 2 jablka
3.ryż biały eko z cieciorką, dużo marchewki z groszkiem, kilka surowych marchewek
4.ryż biały eko zapieczony z jabłkiem,rodzynkami i cynamonem+2 pomarańcze

jak to wygląda?
chudniesz bo to wygląda na redukcje...i chyba wlasnie nią jest.

Nie. Nie chyba, a raczej na pewno.
Stanowczo za mało jak na U.

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 22:09   #1952
kakaukowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
chudniesz bo to wygląda na redukcje...i chyba wlasnie nią jest.

Nie. Nie chyba, a raczej na pewno.
Stanowczo za mało jak na U.
moze wydawac sie mało, ale porcje naprawde są duże. tego ryżu to po 100 g do obiad i kolacji, kromki razowca duże i hummus bardzo tłusciutki (dużo oliwy), moje garście też nie należą do najmniejszych i zawsze jeszcze sie wysypuje z nich. Ostatni faktycznie stracilam troche apetyt(szczegółne na nabiał, niedobrze mi sie robiło po wszytkich jogurtach i serkach wiejskich wiec na siłe ich nie wpycham w siebie, poczekam aż mi przejdzie.) i mam więcej ruchu (postanowienie noworoczne - codziennie spacery z psem.Pogoda idealna, wiec pies super szczesliwy, a ja cała mokra po 1,5h w śniegu gdzies w lesie)

Edytowane przez kakaukowa
Czas edycji: 2010-01-11 o 22:13
kakaukowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 22:16   #1953
Cristin@
Raczkowanie

Dalej biore sie w garsc
Moje dzisiejsze U:

ŚNIADANIE(6.30)
2 kromki chleba zytniego:
*z almette smietankowym, ogorkiem, pomiodrem
*z plastrem szynki gotowanej, ogrokiem, pomidorem
Jogurt wiśniowy (250g)
2 paski gorzkiej czekolady (mam za malo magnezu i kazano mi jesc czekolade). Herbata

IIŚNIADANIE (11.00)
2 kromki chleba żytniego z masłem orzechowym, jabłko, banan. Kaszka manna (kupna- 150 g)

OBIAD (15.00)
Krokiet z kapustą i grzybami, kromka zytniego z miodem.
Deser: 2 paski gorzkiej czekolady.

KOLACJA (19.30)
Miseczka platkow nesquik z szklanka mleka. Jabłko.

Mam nadzieje ze dobry ten jadlospis dzisiejszy bo czuje sie strasznie objedzona
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 22:31   #1954
Panna Mia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Mia Pokaż wiadomość
R
I bułka sojowa +2 plastry żółtego sera + pomidor, pomarańcza
II 5 plastrów polędwicy, aktivia + 2 ciastka owsiane
III makaron ciemny + łosoś (sos= serek topiony + jog.nat +cebula+pomidor+oliwa)
IV jogurt nat + maliny + migdały
V tuńczyk + serek (b-7,7g; w-3,5g; t-12,5g) + marchew (uwielbiam ten dip, mogłabym go 3razy dziennie jeść )

miedzy II a III posiłkiem pomarańcza i jak dziś?
przypominam sie i usmiecham o komentarz i przyznaję że migdały w IV nie wpadły
Stary 2010-01-11, 22:46   #1955
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Moje U (na którym chudne..)

1.sniadanie-5 łyżek orkiszowych eko z bananem i po garści włoskich, laskowych, migdałów, macadami, sezamu, słonecznika i dyni.
2.2 kromki razowca złożone z sałatą, hummusem domowym, rzodkiewką i kiszonym, 2 jablka
3.ryż biały eko z cieciorką, dużo marchewki z groszkiem, kilka surowych marchewek
4.ryż biały eko zapieczony z jabłkiem,rodzynkami i cynamonem+2 pomarańcze

jak to wygląda?
Jestes weganka ?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 23:20   #1956
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

U.

Śniadanie: owsianka (z 5 łyżek płatków na szklance mleka 3,2%) z garścią orzeszków w czekoladzie
II śniadanie: baton zbożowy Big Corny orzechowy, 1 michałek i 1 merci (urodziny kumpeli)
Obiad: pół woreczka białego ryżu z podsmażoną na łyżce oliwy z oliwek papryką, cebulką i marchewką
Podwieczorek: 175ml jogurtu naturalnego ze zbożami, garść orzechów w czekoladzie
Kolacja: 3 małe kromki pełnoziarnistego chleba z masłem, zielonym ogórkiem, pomidorem i cebulą

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 00:15   #1957
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAboutMe Pokaż wiadomość
U.

Śniadanie: owsianka (z 5 łyżek płatków na szklance mleka 3,2%) z garścią orzeszków w czekoladzie
II śniadanie: baton zbożowy Big Corny orzechowy, 1 michałek i 1 merci (urodziny kumpeli)
Obiad: pół woreczka białego ryżu z podsmażoną na łyżce oliwy z oliwek papryką, cebulką i marchewką
Podwieczorek: 175ml jogurtu naturalnego ze zbożami, garść orzechów w czekoladzie
Kolacja: 3 małe kromki pełnoziarnistego chleba z masłem, zielonym ogórkiem, pomidorem i cebulą
Bialko i NNKT dzwonily i sie pytaly, kiedy sie w koncu zobaczycie...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2010-01-12, 07:13   #1958
AlekzFragile
Raczkowanie

Chorobowe Uu/Pp
Śn: bułka z przedziałkiem na pół, każda z masłem, pekinką i ogórkiem konserwowym: jedna z serem greckim żółtym (słony), druga z pieczenią rzymską, banan
II Śn : buła słodka z makiem, jabłko, mleko z cynamonem i miodem
Ob: zupa warzywna z mięskiem z kurczaka i makaronem; ziemniaczki, sos z piersi kurczaka, surówka żydowska
D: wafelki orzechowe, sok jabłkowo- marchwiowo- bananowy
P: kluski lane na mleku, banan
Kol: kajzerka posypana z sezamem z masłem i dżemem wiśniowym - już nie miałam siły

No i dużo herbatki z cytrynką
AlekzFragile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 08:54   #1959
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez SweetAboutMe Pokaż wiadomość
U.

NNKT trochę jest z orzeszków,ale białka faktycznie malutko,słodki ten jadłospis,czemu nie ma mięska do obiadku?I lepiej gdyby ryż był brązowy,nie ma ani jednego owocka w ciągu dnia.
Stary 2010-01-12, 09:09   #1960
tala
Zadomowienie

Proszę o ocenę mojego R

Ś 7:00 2 kromki razowca opieczone w opiekaczu - dzieki temu sa jak tosty, jedna z salatą ogórkiem kwaszonym i ysznka drobiową, druga z białym serem i dźemem bez cukru, jogurt bez cukru z otrębami pszenno-żytnimi, górskimi płatkami i garść rodzynek.
2 Ś 11:00 jogurt naturalny, kiwi, garść moreli suszonych
O14:30 resztka tarty szpinakowej, kilka plasterków kiełbasy myśliwskiej i kawałek kabanosa, rzodkiewki, papryka
P18:00 jeśli nie będę zabiegana to wieśniak z warzywem
K20:00 myslę o salatce - szpinak, pomidorki, ogórek, kawalek mozarelli wędzonej, oliwka i ocet balsamiczny

Oczywiście przynajmniej 1,5 litra wody, zielona, czerwona herbata, kawa z mlekiem 0%.

Dzis beztreningowo.

Edytowane przez tala
Czas edycji: 2010-01-12 o 09:10
tala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 09:53   #1961
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tala Pokaż wiadomość
Proszę o ocenę mojego R

Ś 7:00 2 kromki razowca opieczone w opiekaczu - dzieki temu sa jak tosty, jedna z salatą ogórkiem kwaszonym i ysznka drobiową, druga z białym serem i dźemem bez cukru, jogurt bez cukru z otrębami pszenno-żytnimi, górskimi płatkami i garść rodzynek. ładnie
2 Ś 11:00 jogurt naturalny, kiwi, garść moreli suszonych dodaj orzeszki
O14:30 resztka tarty szpinakowej, kilka plasterków kiełbasy myśliwskiej i kawałek kabanosa, rzodkiewki, papryka dziwny ten obiad..kiełbasa i kabanos na R odpada. - Tłuszcz zwierzęcy
P18:00 jeśli nie będę zabiegana to wieśniak z warzywem Tu koniecznie powinnaś zjeść wieśniaka
K20:00 myslę o salatce - szpinak, pomidorki, ogórek, kawalek mozarelli wędzonej, oliwka i ocet balsamiczny idealnie by było gdybys zamiast mozarelli dodała chude mięcho

Oczywiście przynajmniej 1,5 litra wody, zielona, czerwona herbata, kawa z mlekiem 0%.

Dzis beztreningowo.
jw
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 10:04   #1962
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. kabanos, 2 podwójne kanapki razowca z szynką,pomidorem,cebulką, szczypiorem
  2. grahamka z tuńczykiem,majonezem,2 ogórki konserwoWe,kilka kawałków pomelo(taki owoc)
  3. 3 małe filety morszczuka w panierce,300 g surówki z pekińskiej kapusty,400g warzyw na patelnię(chińska mieszanka,dużo chili)
  4. będzie jajko na miękko i udko kurczaka na zimno-niewielkie

BARDZO BARDZO PROSZE O OCENKĘ.OSTATNIO JESTEM OLEWANA...
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 10:39   #1963
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U
  1. kabanos, 2 podwójne kanapki razowca z szynką,pomidorem,cebulką, szczypiorem
+ jabłko/banan/grucha/ + pestki słonecznika/orzecy - cokolwiek [ a najlepiej te dwie opcje] i będzie OK.
  1. grahamka z tuńczykiem,majonezem,2 ogórki konserwoWe,kilka kawałków pomelo(taki owoc) tu łądnie
  2. 3 małe filety morszczuka w panierce,300 g surówki z pekińskiej kapusty,400g warzyw na patelnię(chińska mieszanka,dużo chili)
brakuje nam tu węgli -ryzu, makaronu, kaszy, czegokolwiek.
  1. będzie jajko na miękko i udko kurczaka na zimno-niewielkie + buła i swierze warzywka i byłoby Ok. Kolacja na R.
BARDZO BARDZO PROSZE O OCENKĘ.OSTATNIO JESTEM OLEWANA...
jw. Dla nas za mało ;] No i nie widzimy nnkt, owocow, itp. I gdzie 5 posiłek?? raczej pdowieczorek??

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Nasze U/P[ z naciskiem na P] [waga na razie w miejscu, ale wieryzmy ze neidlugo ruszy w gore];

przed sniadaniem;

jablko uprazone z cynamonem na patelnii
- pasek czeko z nadzieniem truskawkowym [ ok. Od jutra do konca stycznia koniec z czekoladą pozostaje chałka, herbatniki i biszkopty]

śniadanie;

+wyjątkowo duża micha owsiany ; 7 łzek owsianych, 7 garsci płatków Zdrowybłonnik, po garsci; BF, cheerious i chockapic + bakalie [rowniez po garsci]; orzechow, rodzynek, pestek slonecznika i wiorek kokosowych + banan + kubek jogurtu naturalnego posypanego cynamonem.
+ 2 ostatnie duże kawały ciasta drożdżowego z miodem i masłem orzechowym . [dojadlysmy juz resztki;D]

II śniadanie;
szklanka soku marchewkowego + duża bułka pszenna zapieczona z;
-1/2 z szynką sojową ze śliwką, camembertem ketchupem i bazylią.
- 1/2 z szynką sojową ze sliwką, masełkiem, zoltym bezpodp. serem, tymiankiem i ketchupem

po; zmutowana gruszka;D

obiad [robimy u kolezanki] ;

3 nalesniki z nadzieniem jak na enchiliadę vege [pieczary, cukinia, papryka, pomidory, cebulka, itp ] + szklanka soku porzeczkowego.

podwieczorek;

2 tosty - 1 z dżemem truskawkowym, masełkiem i zoltym bezpodp. serem, 2 z masełkiem i tofu + sałatka makaronowa [ kukurydza, makaron, groszek, majonez, papryka, itp]

po; 10 herbatników + cappucino

kolacja;

twaróg ze śmietaną i szczypiorem + jajecznica z 2 jaj na maselku z grzybkami;D + kajzerka z kirii, bazylią, tymiankiem, oregano i świerzymi warzywkami .

po; sok marchewkowy [druga połowa. Zakochalysmy się w nim;D] + jabłko podprażone z cynamonem + 2 herbatniki posmarowane masełkiem orzechowym..

Leczenie euthyroxem.

Edytowane przez twinsy21
Czas edycji: 2010-01-12 o 10:40
Stary 2010-01-12, 11:46   #1964
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
jw. Dla nas za mało ;] No i nie widzimy nnkt, owocow, itp. I gdzie 5 posiłek?? raczej pdowieczorek??

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Nasze U/P[ z naciskiem na P] [waga na razie w miejscu, ale wieryzmy ze neidlugo ruszy w gore];

przed sniadaniem;

jablko uprazone z cynamonem na patelnii
- pasek czeko z nadzieniem truskawkowym [ ok. Od jutra do konca stycznia koniec z czekoladą pozostaje chałka, herbatniki i biszkopty]

śniadanie;

+wyjątkowo duża micha owsiany ; 7 łzek owsianych, 7 garsci płatków Zdrowybłonnik, po garsci; BF, cheerious i chockapic + bakalie [rowniez po garsci]; orzechow, rodzynek, pestek slonecznika i wiorek kokosowych + banan + kubek jogurtu naturalnego posypanego cynamonem.
+ 2 ostatnie duże kawały ciasta drożdżowego z miodem i masłem orzechowym . [dojadlysmy juz resztki;D]

II śniadanie;
szklanka soku marchewkowego + duża bułka pszenna zapieczona z;
-1/2 z szynką sojową ze śliwką, camembertem ketchupem i bazylią.
- 1/2 z szynką sojową ze sliwką, masełkiem, zoltym bezpodp. serem, tymiankiem i ketchupem

po; zmutowana gruszka;D

obiad [robimy u kolezanki] ;

3 nalesniki z nadzieniem jak na enchiliadę vege [pieczary, cukinia, papryka, pomidory, cebulka, itp ] + szklanka soku porzeczkowego.

podwieczorek;

2 tosty - 1 z dżemem truskawkowym, masełkiem i zoltym bezpodp. serem, 2 z masełkiem i tofu + sałatka makaronowa [ kukurydza, makaron, groszek, majonez, papryka, itp]

po; 10 herbatników + cappucino

kolacja;

twaróg ze śmietaną i szczypiorem + jajecznica z 2 jaj na maselku z grzybkami;D + kajzerka z kirii, bazylią, tymiankiem, oregano i świerzymi warzywkami .

po; sok marchewkowy [druga połowa. Zakochalysmy się w nim;D] + jabłko podprażone z cynamonem + 2 herbatniki posmarowane masełkiem orzechowym..

jezu, gratuluje! 42!
Stary 2010-01-12, 14:01   #1965
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
NNKT trochę jest z orzeszków,ale białka faktycznie malutko,słodki ten jadłospis,czemu nie ma mięska do obiadku?I lepiej gdyby ryż był brązowy,nie ma ani jednego owocka w ciągu dnia.
To przy zalozeniu, ze to surowe orzechy w czekoladzie, bo np. prazone juz nie sa dobrym zrodlem NNKT, a wcale nie jestem taki pewien, czy takie orzechy nie przechodza obrobki termicznej... mam watpliwosci powiedzmy.

Stary 2010-01-12, 14:39   #1966
freakkiki
Raczkowanie

titiririri to ja walne moje skromne U

po przebudzeniu szklanka wody;D
I wielki gar owsianki na mleku 1,5% z orzechami włoskimi, paroma śliwkami, startym jabłkiem i cynamonem
II dwie kromki razowego z masłem, szynką z indyka, papryką, dwa jabłka, woda smakowa cytrynowa
III WIELKI talerz makaronu (świderki te ciemne, z nimi nie mam umaru fanka makaronu*) polane sosem z czosnku chili i oliwy z oliwek z polową opakowania brokułów (sciapcianych z łyżką płatków migdałowych), dwie kostki ptasiego czekoladowego, herbata zielona z kawałkami tryskawek w jogurcie
IV wiejski z łyżką słonecznika i łyżką dżemy porzeczkowego, szklanka pepsi
V sałatka: pekinka, papryka, ogórek kiszony, sos słodki chilli thai coś tam;d(ważne że przepyszny) dwie kromki razowca: jedna z serkiem z piątnicy, druga z szynką wiejską i masłem, herbata zielona z kawałkami karmelu

i jak? oczywiscie prosze o ocenke;***

Edytowane przez freakkiki
Czas edycji: 2010-01-12 o 14:57
freakkiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 15:09   #1967
Panna Mia
Rozeznanie

moje R do oceny

I 2jajka + pomidor + cebula + 5 plastrów polędwicy łososiowej + łyżeczka oliwy = jajecznica
II bułka sojowa + 3 plastry polędwicy, pomarańcza
III aktivia pitna + 2 ciastka owsiane
IV filet z kurczaka w płatkch owsianych (smażone na olwiwie, później dopieczone w piecyku) + ziemniaki pieczone (bez tłuszczu) + surówka
V tuńczyk + ser + marchew

między IV a V migdały
Stary 2010-01-12, 15:37   #1968
viline1988
Raczkowanie

GG do viline1988

R/U
Śniadanie: owsianka na 4 łycha płatków owsianych, jednej otrębów pszennych na mleku 1,5% z jabłuszkiem, 2 łychami wiórków kokosowych i 3 daktylami suszonymi
2Śniadanie: bułka graham 50g z plasterkiem szynki z piersi kurcząt, plasterkiem sera salami, ogóreczkiem, pomidorkiem i papryką, jogurt jogobella light pieczone jabłko
Obiad: warzywa chińskie na patelnie (200g) z piersią kurczaka z sosem sojowo-grzybowym ( bez ryżu bo zapomniałam kupić )
Podwieczorek: twarożek domowy, 4 łyżeczki słonecznika, łyżeczka kakao ( jak dla mnie zestaw pycha)
Kolacja: chudy twaróg pokrojony w kosteczkę tak ze 130g , pomidor, ogórek, papryka taka ala sałatka
bez badziewnego jedzenia
*siłownia 3 x tyg
*interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a)
viline1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 15:39   #1969
Black Cat
BAN stały

wyszło U, bo ostatnio czuje się jakaś przejedzona & przepełniona...

11.0 Śniadanie: owsianka ( 5 łych płatków; garść: otrąb jabłkowych, nerkowców;4 krążki suszonego jabłka, 4x morelki eko+ 3 łyżeczki miodu) na 2 szkl. mleka 2%
espresso, szkl. wody, pół paczki herbatników zwykłych.
14.30 Obiad: łosoś (200g) gotowany z masłem(?) w jarzynach (marchew, pietrucha, seler).
5 ziemniaczków z koprem i masłem (łyż stołowa), duużo kapusty kiszonej
Deser
: 4x rafaello, herbata z cytryną
17.30. Podwieczorek: mini (ok 10 cm śred.) tarta z budyniem śmietankowym, WIŚNIAMI, galaretką;kawa z mlekiem ( pół kubka mleka 2%) ; 3x czekoladki marcepanki Wawel;
ok 15 migdałów eko.
20? Kolacja: 2x duża kromka wieloziarniaka wiejskiego z:
- masłem, almette chrzanowym, jajkiem (dużym, wiejskim wiec mozna liczyc jako dwa jajka ) na twardo, rzodkiewką, salta, pietruchą, szczypiorkiem i MAJONEZEM (łyżka stołowa)
po. mandarynka, garść pestek słonecznika.

proszę o ocenkę.
w ogóle jestem z-a-ł-a-m-a-n-a, bo już mam ponad 3,5 kg na plusie,
jem te wszystkie p**** nnkt, maslo, tłuste miesa, ryby itd.
a @ jak nie było, tak NIE MA!!

ile tu jest kalorii?
(chce mieć miej więcej orientacje jaka jest różnica między moim U a P

Edytowane przez Black Cat
Czas edycji: 2010-01-12 o 16:26
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 15:44   #1970
dorinka30
Zakorzenienie

To i ja proszę o ocenę, bo niby wszystko wiem w teorii ale może popełniam jakieś błędy w praktyce

oczywiście R

1 śniadanie - kromka pełnoziarnistego z serem żółtym odtłuszczonym, z sałatą i ogórkiem
2 śniadanie -z lenistwa to samo powtórzone raz jeszcze
3 posiłek -twarożek z chudego twarogu z tuńczykiem (połowa puszki), wkrojona połówka pomidora, polane olejem lnianym (mała miseczka)
4 posiłek- makrela wędzona 1 sztuka
5 posiłek około 19.00 -zupa prezydencka(z kapustą) z kromką pieczywa czosnkowego .

Koniec

Do picia herbata zielona, herbata malinowa na ogrzanie, woda mineralna - 2 litry stuknie do końca dnia

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2010-01-12 o 15:45
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 16:28   #1971
kakaukowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Jestes weganka ?
nie, nie jestem. Jem nabiał, ale nie codziennie.

dzisiejsze U

sniadanie - 6 łyżek płatków jęczmiennych eko z dwoma bananami i po (ogromnej) garści włoskich, laskowych, macadamia, migdałów, słonecznika, pestek dyni i sezamu. dupka razowca ze słonecznikiem z serkiem wiejskim.+jabłko
2 sniadanie - 2 kromki razowca z sałata, domowa pasta z soczewicy i kiszonym/1 z serkiem wiejskim i słonecznikiem +2 kiwi
obiad - domowa razowa pizza (bez sera - pierwszy raz taka zrobiłam i jest PYSZNA!) z domowym przecierem, brokułami, kukurydzą, soczewicą, groszkiem, cebula, czosnkiem i masa przypraw
podwieczorek - dużo nerkowców eko (60 g conajmniej)
kolacja - kasza jaglana z fasolka szparagowa posypane sezamem

jak to wygląda?

mam jeszcze pytanie, czy usunięcie nabiału na 3 dni moze spowodowac ostra biegunke? Zeszło ze mnie 2,5 kg przez to i strasznie czuje sie ze swiadoomscia, ze to we mnie było..
kakaukowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 16:34   #1972
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
nie, nie jestem. Jem nabiał, ale nie codziennie.

dzisiejsze U

sniadanie - 6 łyżek płatków jęczmiennych eko z dwoma bananami i po (ogromnej) garści włoskich, laskowych, macadamia, migdałów, słonecznika, pestek dyni i sezamu. dupka razowca ze słonecznikiem z serkiem wiejskim.+jabłko
2 sniadanie - 2 kromki razowca z sałata, domowa pasta z soczewicy i kiszonym/1 z serkiem wiejskim i słonecznikiem +2 kiwi
obiad - domowa razowa pizza (bez sera - pierwszy raz taka zrobiłam i jest PYSZNA!) z domowym przecierem, brokułami, kukurydzą, soczewicą, groszkiem, cebula, czosnkiem i masa przypraw
podwieczorek - dużo nerkowców eko (60 g conajmniej)
kolacja - kasza jaglana z fasolka szparagowa posypane sezamem

jak to wygląda?

mam jeszcze pytanie, czy usunięcie nabiału na 3 dni moze spowodowac ostra biegunke? Zeszło ze mnie 2,5 kg przez to i strasznie czuje sie ze swiadoomscia, ze to we mnie było..
Bialka za grosz. Wg mnie od strony dietetyki to o kant tylka ten Twoj jadlospis idzie potluc.

Stary 2010-01-12, 16:53   #1973
malenka17
Zadomowienie

Moje U/R:

Ś: dwie duuże kromy razowca posmarowane serkiem topionym śmietankowym, na to po plastrze sałaty, a na to po plasterku szynki wiejskiej + pomidor,ogorek i konserwowy, herbata z cytryną

Po: kawa

IIŚ: duuże jabłko,manadrynka,kiwi pokrojone w kostkę + połowa jogurtu nat + łycha cynamonu

Przekąska: kilka śliwek suszonych, cukieras nimm2

O: duuży kubas zupy pomidorowej( w zasadzie to krem, bardzo gęstej gotowanej na kurczaku)z masą przypraw typu chilii,pieprz cayeen,papryka słodka,czosnek + z garścią świderków pelnoziarnistych + gotowana marchewka
herbata z cytryną

kawa(nauka) ok 1,5l wody
budyn+fitella truskawkowa

K: gotowane udko z kurczaka bez skóry z sałatką z pekinki,pomidora,ogórka,p apryki i kukurydzy + dressing z łyżki oliwy i przypraw

Amen.

63-61-59-57-55-53-52-50

Edytowane przez malenka17
Czas edycji: 2010-01-12 o 20:24
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 17:57   #1974
mpati86
Zadomowienie

hej dziewuszki.
prosić o ocenę))))
UUU
Ś: 1 bułka razowa :pól z masłem serem i szynką z kurcząt; pół z masłem serem i wędlina taką tłuściutką; pomidor, kawałek papryki konserwowej; mandarynka; kawa inka z mlekiem
IIŚ: 1 kawał sernika łzy, kawa z mlekiem
O: zupa kalafiorowa gęsta; kawałek razowca z dynią z masłem, serem wędliną w galarecie
K: 1 bułeczka sojowa: pół z masłem twarożkiem grani szynką; pół z masłem, twarożkiem ogórkowym president i szynką; pomidor; 1 twarożek lekki+ w to z 5 łyżek groszku konserwowego+ 1 ogórek konserwowy, herbata miętowa z cukrem
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 18:14   #1975
Kissi
Raczkowanie

Frapująca eRka

I Ś: owsianka (z około 3 łyżek, pół na pół mleko 1, 5% i woda, z prażonym jabłkiem, łyżką serka wiejskiego, rodzynkami, cynamonem, posypane orzechami włoskimi), kawa z mlekiem, nieco później zielona herbata

II Ś: połowa makreli wędzonej, kroma chleba wieloziarnistego, ogórek szklarniowy, koperek, herbata miętowo - jabłkowa

III Ś: średni kubek jogurtu naturalnego z mrożonymi truskawkami, mała bułeczka fitness z rodzynkami, kawa z mlekiem 2% i żałosny plasterek wędliny drobiowej

trening siłowy, plus wymachiwanie rękoma i nogyma przy muzyce

zaraz po: kilka suszonych żurawin, mandarynka

O: gulasz (wołowina, cebula, papryka, marchewka, zioła) z kaszą gryczaną, ogórek kiszony

K: filet z indyka z warzywami

Sporo węgli, nie za dużo? I jogurt przed ćwiczeniami niewskazany?

Edytowane przez Kissi
Czas edycji: 2010-01-12 o 18:28
Kissi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:18   #1976
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
hej dziewuszki.
prosić o ocenę))))
UUU
Ś: 1 bułka razowa :pól z masłem serem i szynką z kurcząt; pół z masłem serem i wędlina taką tłuściutką; pomidor, kawałek papryki konserwowej; mandarynka; kawa inka z mlekiem ładne śniadanko
IIŚ: 1 kawał sernika łzy, kawa z mlekiem ejj, to na przegryzkę pośniadaniową, gdzie jakies konkrety ?
O: zupa kalafiorowa gęsta; kawałek razowca z dynią z masłem, serem wędliną w galarecie a ziemniaczki w zupie były? jakieś mięsko ?

a podw? co jest ?

K: 1 bułeczka sojowa: pół z masłem twarożkiem grani szynką; pół z masłem, twarożkiem ogórkowym president i szynką; pomidor; 1 twarożek lekki+ w to z 5 łyżek groszku konserwowego+ 1 ogórek konserwowy, herbata miętowa z cukrem
kolacja super, szkoda, że dopiero ona
co jest ? czemu tak malutko ?
ostatnio miałaś śliczne jadło przecież !
gdzie owoce ? nnkt? białka tez nie wiele, tyle co w wędlinie i serkach do smarowania...
jak okres?

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Kissi Pokaż wiadomość
Frapująca eRka

I Ś: owsianka (z około 3 łyżek, pół na pół mleko 1, 5% i woda, z prażonym jabłkiem, łyżką serka wiejskiego, rodzynkami, cynamonem, posypane orzechami włoskimi), kawa z mlekiem, nieco później zielona herbata ładnie możesz dodać śmiało 1-2 łyżki płatków

II Ś: połowa makreli wędzonej, kroma chleba wieloziarnistego, ogórek szklarniowy, koperek, herbata miętowo - jabłkowa zdrowo, smacznie.

III Ś: średni kubek jogurtu naturalnego z mrożonymi truskawkami, mała bułeczka fitness z rodzynkami, kawa z mlekiem 2% i żałosny plasterek wędliny drobiowej bułeczka out z R, "fitness" nie jest wcale takie fitness... jogurt ok.

trening siłowy, plus wymachiwanie rękoma i nogyma przy muzyce
poczytaj o posiłkach okołotreningowych...

zaraz po: kilka suszonych żurawin, mandarynka

O: gulasz (wołowina, cebula, papryka, marchewka, zioła) z kaszą gryczaną, ogórek kiszony mmm, pychotka!

K: filet z indyka z warzywami super, możesz skropić warzywa ciut oliwą.

Sporo węgli, nie za dużo? I jogurt przed ćwiczeniami niewskazany?
Węgli nie za dużo, ważne że zdrowe - złożone, o ile wywalisz tę bułkę z rodzynkami
Słabiutki natomiast posiłek przed treningiem, powinno być białko szybkowchłaniajace - mięcho, ryba, jajka... zamieniłabym ostatecznie posiłek II z III... choć makrela i tak dość tłusta jest, więc też nijak przed treningiem.... no ale lepsza niż jogurt z bułą
poza tym dnie jak na moje oko

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:33   #1977
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

U.

Śniadanie: 2 placki owsiane (5 łyżek płatków, 1 jajko, pół łyżki miodu) posmarowane dżemem porzeczkowym niskosłodzonym
Obiad: 3 łyżki ziemniaków, duży filet z morszczuka w panierce z bułki tartej smażony na oleju rzepakowym, ogórek kiszony, łyżka czerwonej kapusty
Podwieczorek: 150g naturalnego serka homogenizowanego
Kolacja: 2 kromki pełnoziarnistego chleba z paprykarzem i kiszonym ogórkiem
Dzisiaj lepiej?

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:36   #1978
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
jezu, gratuluje! 42!

hehe, dzieki Kasiu za 42! Ale tą cyferkę już mamy szmat czasu-zapomnialysmy tylko zmienic. Podskoczylo nam w momencie gdy skonczyly się problemy żołądkowojelitowe i ciągłe bieganie do toalety. Czasem jeszcze spada do 41 [glownie przy stresie] ale mamy nadzieje ze się nie obnizy [od swiat praktycznie na stlaym poziomie,g dzies ostatnio 0,5 kg. spadlo, ale za 2 dni wrocilo spowrotem] . Teraz marzymy chociaz o 44- do marca! [każde dag się liczy! I oby sesja nie zadzialala na niekorzysc bo wiemy jak nas zorganizm reaguje na takie sytuacje;/ Waga leci jak szalona, a żeby nadrobic to potrzeba mega duzo czasu;[;/ ]

pozdrawiamy!

Leczenie euthyroxem.

Edytowane przez twinsy21
Czas edycji: 2010-01-12 o 19:47
Stary 2010-01-12, 19:43   #1979
kokos1990
Raczkowanie

jak nie P to pewnie U

I grahamka z almette, szynka litewska, i mnóstwo warzyw kawa z mlekiem i cukrem
II aktivia malinowa i za raz po tym
III 4 kawałki dużej pizzy 2x z kurczakiem, ananasem itp; 2x z szynką, fetą i różnymi takimi
IV grahamka z tym samym almette i warzywami
V budyń śmietankowy z garścia bakalii i kostka gorzkiej czekolady

co do płynów to jeszcze były 2xplusz, 2xherbata czarna z cytryna i miodem

Prosze o ocenke
kokos1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:45   #1980
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
wyszło U, bo ostatnio czuje się jakaś przejedzona & przepełniona...

11.0 Śniadanie: owsianka ( 5 łych płatków; garść: otrąb jabłkowych, nerkowców;4 krążki suszonego jabłka, 4x morelki eko+ 3 łyżeczki miodu) na 2 szkl. mleka 2%
espresso, szkl. wody, pół paczki herbatników zwykłych.
14.30 Obiad: łosoś (200g) gotowany z masłem(?) w jarzynach (marchew, pietrucha, seler).
5 ziemniaczków z koprem i masłem (łyż stołowa), duużo kapusty kiszonej
Deser: 4x rafaello, herbata z cytryną
17.30. Podwieczorek: mini (ok 10 cm śred.) tarta z budyniem śmietankowym, WIŚNIAMI, galaretką;kawa z mlekiem ( pół kubka mleka 2%) ; 3x czekoladki marcepanki Wawel;
ok 15 migdałów eko.
20? Kolacja: 2x duża kromka wieloziarniaka wiejskiego z:
- masłem, almette chrzanowym, jajkiem (dużym, wiejskim wiec mozna liczyc jako dwa jajka ) na twardo, rzodkiewką, salta, pietruchą, szczypiorkiem i MAJONEZEM (łyżka stołowa)
po. mandarynka, garść pestek słonecznika.

proszę o ocenkę.
w ogóle jestem z-a-ł-a-m-a-n-a, bo już mam ponad 3,5 kg na plusie,
jem te wszystkie p**** nnkt, maslo, tłuste miesa, ryby itd.
a @ jak nie było, tak NIE MA!!

ile tu jest kalorii? (chce mieć miej więcej orientacje jaka jest różnica między moim U a P
Nie załamuj się i nie stresuj !. Jak chodzilysmy do metabolicznej poradni [gdzie nas przebadali wzdłóż i wszeż czy nie mamy robali i innych badziewi] to babeczka powtarzala naszej mamie by się nie martwila tak naszym okresem [ my tam szczerze nie za bardzo zdawalysmy sobie sprawy z jego braku] bo tego dziada niestety bardzo łatwo stracic a odzyskac okropnie trudno. Czasem moze trwac to nawet 2 lata. Więc głowa do góry! Przyjdzie na bank Zwlaszcza ze jesz tak jak jesz Na oko dzis jakies 2300 -2500[?], ale to jes takie 'na oko'-czyli radzilybysmy Ci się nie opierac na tym co piszemy, bo mozemy się naprawdę mylic

pozdrawiamy i walcz dalej!

Leczenie euthyroxem.

Edytowane przez twinsy21
Czas edycji: 2010-01-12 o 19:53
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości