![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: zwiazek i chorobliwa zazdrosc pomocy
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
sebastian_wawa ośmielę się zadać Ci kilka pytań
![]() 1. Czy ty jesteś dla niej pierwszym chłopakiem? 2.Czy ona ma jakichś swoich znajomych czy też 100 procent czasu swojego przeznacza dla ciebie? 3. Macie jakieś pasje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Chlopie, przy takim trybie zycia, to ty po 30 bedziesz siwy jak gołąb
![]() Skoro zadne rozwiazanie nie daje efektow to wylej jej na glowe kubel zimnej wody, zerwij z nia. Ona sobie nic nie robi z Twojego gadania, przytaknie Ci (na sile) i robi tak od nowa. Fakt ona ma jakas obsesje, bardzo niezdrową, ale w tym przypadku nie jestes w stanie nic zrobic, ona sama musi dostrzec ( tak na prawde dostrzec, a nie tylko udawac) ten problem. Szkoda Twojego życia, nerwow i zdrowia. Mozesz sie nabawic choroby, zyjac w takim ciaglym stresie, bez znajomych i wypadow. Pomysl w koncu o sobie, rob to na co masz ochote, nikt nie ma prawa Cie w ten sposob ograniczac i posądzać o Bog wie o co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Żyje we własnym świecie, nie jest ważne już co i jak jej powiesz, obiecasz, wytłumaczysz - tylko psychiatra tu pomoże
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
No mglbym podac wiele innych przykladow które nie sa zbyt normalne.
ona kiedys powiedziala ze ona itak wie swoje, poprostu ona widzi to co chce widziec. dla spokoju przyzna mi racje a potem itak uwaza swoje. powiedziala tez ze kiedys itak mnie przylapie tyko ze jestem zbyt przebiegly, mimo ze przez okres prawie 3 lat kmpetnie nic nie zrobilem i nigfdy nie zdobyla takiego faktu. naprawde chcialbym zeby mi ufała.... nie wiem wogole z kad to sie bierze ze ciagle jestem tak oskarżany. w koncu ona mi to wmówi i bede sie tak czuł;/ Ja jestem tez nerwowy przyznaje ale kiedys taki nie bylem. kazde oskarzenie bzpodstawne przyprawia mnie o nerwy. nawet jak zacznie swoje durne pytania to nie mam sily. Potem przy jakichs znajomych wychodzi na to ze to ja jestem ten zły bo wydre sie na nią , a nikt nie wie gdzie jest źródło. co do stresu to naprawde jak sie podenerwuje to potem caly dzien juz tak chodze. 1. Czy ty jesteś dla niej pierwszym chłopakiem? pierwszym tak poważnym 2.Czy ona ma jakichś swoich znajomych czy też 100 procent czasu swojego przeznacza dla ciebie? mamy znajomych itd ale przyznaje ze czesto sie widzimy ze wzgledu na fakt ze mieszkami bardzo blisko. 3. Macie jakieś pasje? czegos co bysmy wspolnie robili nie... ogolnie praca studia itp choc ja uwazam ze cos takiego jak pasja do czegos by było pomocne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
po drugiej stronie szafy
|
Dopóki jest pewna, że jej nie zostawisz, dopóki się tłumaczysz i pozwalasz po sobie bezczelnie jechać, dopóty jej zachowanie nie ulegnie zmianie. Ona nie widzi problemu. Zobaczy go dopiero jak tym problemem dostanie w oko :p a i na to nie masz gwarancji. Jeśli chcesz jej pomóc - zostaw. Nie groź, nie obiecuj i nie słuchaj jej pustych obietnic, po prostu zostaw.
P.S. Jestem przeciwna przemocy, ale za tekst, który Ci walnęła w łóżku, zemsta byłaby długa i bolesna...
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Przypadek jest dużo gorszy niż mój. Przyznam to. Mi przytulanie dawało poczucie bezpieczeństwa. Widać że Twoja dziewczyna z jakichś powodów go nie ma.
Jeżeli uważasz, że nie ma czego ratować to zerwij z nią. Może ona zrozumie dzięki temu co robiła źle i sobie ułoży życie kiedyś z kimś innym. A Tobie na pewno będzie lżej. I podejrzewam, że szybko wyleczysz się z tego związku.
![]() |
![]() |
#70 |
po drugiej stronie szafy
|
Wiesz, gdyby ona powiedziała Ci, że np. jej ojciec zdradzał mamę, że z domu wyniosła przekonanie o tym, że związki oparte na zaufaniu nie istnieją, to można by ją spróbować zrozumieć, iść z nią do psychiatry, spróbować o to walczyć.
Ale jeśli ona twierdzi, że jej zachowanie jest najzupełniej normalne, ba, że w każdym związku tak jest, że jej się ciężkie tłumaczenie z każdego oddechu po prostu należy, no to sorry. Niech robi za księżniczkę wachlowaną przez skopanego niewolnika z innym naiwnym.
![]() |
#71 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
A z iloma niby chłopakami ona miała być, skoro teraz ma 19 a jest 3 lata w związku...
Moim zdaniem z nią jest coś mocno nie tak, no i mało prawdopodobne, żeby się zmieniła. Uważam, że takie osoby się nie zmieniają, zwykle zresztą wcale nie chcą się zmieniać bo, tak jak ona, uważają, że robią dobrze. Co do wspomnianego syndromu Otella, to to, że ona się zachowuje jak w opisie nie musi znaczyć jeszcze, że to jest to... Możliwe, ale nie pewne. Urojenia to poważna sprawa i na pewno nie każda chorobliwie zazdrosna osoba je ma, wręcz pewnie większość jest "po prostu" zazdrosna i chce podporządkować partnera sobie, do czego wykorzystuje te wymyślane podejrzenia i oskarżenia. Bez urojeń. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Zadając pytania nie przeczytałam posta o kolędnikach i jestem w szoku.
Niestety tak jak napisały poprzedniczki nie widzę tu innego wyjścia jak rozstanie, daje to wam jakaś szanse że dziewczyna pójdzie po rozum do głowy i zacznie się leczyć,bo zdrowa na pewno nie jest. Na początku myślałam, że ją ktoś zdradził albo wyniosła to z domu (matka zdradzana przez ojca) i dlatego ma takie odpały. Pasja jest bardzo pomocna ale w waszym przypadku ,wszędzie będzie szukać kochanek nawet w zbieraniu znaczków ![]() ![]() Jak to mówię "Miłość ci wszystko wypaczy " ![]() "Ale ona uwaza ze w kazdym innym zwiazku tez tak jest... !!!! ona nie widzi nic zlego w swoim zachowaniu, a skutkami ze jest zle- obarcza mnie. mowi ze kazdy normalny chlopak by dla niej tez to wszystko robil i to znosil. i ze zwiazek wymaga poswiecen A według was na co mozna pozwolic partnerowi a co jest juz przesadą ? W sensie jesli jestescie w związku to wasz facet moze sobie chodzic z kumplami gdzie chce? na piwko kiedy chce i z kim chce? z kolezanka np bez problemow?? Czy wazne jest spowiadanie z kazdego spotkania z kimkolwiek? z kazdej minuty? jakie sa granice zdrowego rozsądku ![]() Mam parę koleżanek z którymi spotykam się w klubach wieczorem, one tez są w związkach. Mój facet też się spotyka z kuplami i koleżankami z pracy i z poza niej. W ogóle dla mnie też chore jest łażenie z Tż wszędzie uwieszona ramienia, mi po prostu byłoby głupio. Każdy powinien mieć jakiś swój świat a nie tylko żyć cudzym życiem. Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2010-01-12 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Na co Ty jeszcze czekasz?
Rozmawiałeś z nią,nie zmieniła się. I się nie zmieni nigdy. Więc albo tkwij przy niej albo moooocno kopnij ją w tyłek i zacznij normalnie żyć. W normalnym związku nie ma miejsca na zakazanie kontaktów,wyjść ze znajomymi, na przesłuchiwania z każdej minuty. Więc niech wariatka (sorry,ale ona nią jest) nie chrzani,że tak jest w każdym związku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
BAN stały
|
Ja także jestem tego zdania. Jeśli mimo rozmów dziewczyna nie chce sie zmienic to oznacza że coś jest nie tak i już zawsze będzie. Chorobliwa,nieustępująca zazdrosc...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Nasze gadanie i tak chyba nic tu nie da bo chłopak mimo tego, że widzi problem chce dalej tak tkwić bezczynnie w chorym (wg. mnie) związku.Dostałeś tu kolego wiele porad i z tego co czytam to z jednej strony Ci szkoda ją zostawić(wiadomo 3lata), a z drugiej chcesz to jakoś rozwiązać ale lepiej zorientować się wcześniej niż za parę lat jak nie wytrzymasz ciągłych podejrzeń.
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Ona nie jest chorobliwie zazdrosna, to jest jakaś paranoja.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
heh to może niech może sobie znajdzie normalnego chłopaka w tym sensie jakim ona uważa "normalność". skoro ma tylu adoratorów co dla niej robiliby nie wiadomo co i czytali jej w myślach to po co jest z tobą??? Napewno te które ona Ci wyznaczyła <granice> nie są zdrowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem Sebastian, czego od nas oczekujesz... jeśli porad w stylu jak ją zmienić, to cóż, raczej ich tutaj nie otrzymasz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
ja jestem strasznie ciekawa, co by sie stalo gdyby ona go faktycznie na zdadzie przylapala.
poczulaby ulge ze jej potwierdzenia sie sprawidzily? satysfakcje? bo mam wrazenie ze ona bardzo chce na cos takiego wpasc. moze jest masochistka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() dzieki za wszystkie rady itd nie musicie jeszcze mnie oskarzac poprostu jednemu wszystko potoczylo sie tak a innemu tak nie mialem wplywu na to wszystko i nie wybieralem sobie tego (bo to wszytsko dopiero poznalem z czasem) mam tez roznych znajomych z róznymi problemami i kazdy jakies ma i sa tez granice ![]() heh co do ostatniego pytania co by sie stalo gdybym zostal przylapany na zdradzie - akurat nie zosstalem i nie zrobilem tego nigdy ale kiedys ona sobie wmowila jakas laske nawet imie wymyslila na podstawie jakiejs dziewczyny z NK i juz tak mnie podenerwowala i zaczela wmawiac ze zaczalem jej przyznawac racje - i to co chciala usyszec. to sie rozplakala zaczela wyc i pytac dlaczego itd mimo ze nie powiedzialem nic konkretnego. to sama sobie pewnie wymyslila reszte... rece sie jej trzesly i wogole;/ potem jak powiedzialem ze ja tylko jej przytakiwalem to itak nie chciala uwierzyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
za to tez bym strzelila focha. miales jechac w gory ze znajomymi i nie zaproponowales jej zeby pojechala z toba?? w koncu chodzisz z nia tyle czasu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
Hola ... a kto powiedzial ze jej nie zaproponowalem- to mi odpowiedzila Jedz sobie sam.
a itak nie pojechalem. potem zaczela robic problem bo sie dowiedziala ze kumpel wziął sobie koleżanke... co zdecydowalem ze napewno cos zmienie ![]() Edytowane przez sebastian_wawa Czas edycji: 2010-01-12 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Ja bym jej powiedziała, że skoro tak bardzo czeka na zdradę, to spoko masz fajną koleżankę, którą możesz bzyknąć, co by sprostać jej oczekiwaniom. W końcu przestanie się męczyć dziewczyna, ta ciągła niepewność jej szkodzi
![]()
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wydaje Ci się, że ją kochasz masz nadzieję na zmiany (akurat tutaj duża szansa na powodzenie - zmieni się na pewno - na gorsze, a najlepiej będzie jak zajdzie w ciążę - wtedy jak sobie pomyśli że nie jest atrakcyjna fizycznie to już jej całkiem odbije) - znam zagadnienie z drugiej strony - miałam spokój z zazdrością męża przez pół roku (od 3 do 9 mca ciąży) - chociaż w międzyczasie cały czas mnie nękał, że to nie jego dziecko ![]() itd itd zasadniczo wytrzymałam z nim tyle lat bo mielismy małe dzieci, ale ileż mozna znosić coś takiego..... gwarantuję, że są normalne kobiety i normalne związki i od 9 lat jestem w drugim związku i nigdy sie takie zachowania u nas nie pojawiły. chociaż na początku to byłam nawet jakaś taka zaskoczona, zdziwiona - jak to? on nie jest zazdrosny? - siła przyzwyczajenia ![]() ale mi przeszło po roku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Chyba się nie doczekam odpowiedzi ![]() Swoją drogą to ta dziewczyna pewnie nie ma pojęcia, że aż tak ją kochasz. Bo nie wierzę, że tyle znosisz z przyzwyczajenia... Pokaż jej ten wątek... Może przynajmniej się zastanowi nad swoim zachowaniem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
a powiesz konkretnie co i w jaki sposób?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
właśnie Sebastian rozbudzasz ciekawość, a dokładnie nie napiszesz co masz zamiar zrobić... jesteś -->
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
itak juz tyle powiedzialem wyrzucielem z siebie tyle intymnych spraw
![]() To nie jest serial zeby wiedziec co bedzie w nastepnym odcinku :P tylko zycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ej nie szukasz nowej dziewczyny? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.