Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 15:15   #3481
kardashi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

A to ceny regularne czy promocja? Drogo kurka wodna. Smyk tak ma? Ale rzeczy śliczne.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

He he Ja też go mam, tego kręćka.

Rampersy są najlepsze, a ten jest boski.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Zdrowo się odżywiasz.

za ujawnienie dzidka.

Nie, nie poszłam, leżę bykiem. W południe wstałam. Jest lepiej.
Zalezy coo.. Te kompleciki po 20zł były przecenione, bo byly wczesniej po 40zł. Pajace tez były przecenione ale tylko o niecałą dychę. Ale były jedyne które mi się podobały a że mam problem ze znalezieniem spiochów to wzięłam. Kombinezonik był przeceniony ze 150zł na 100 zł kurteczka z 80 na 35..

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16415019]właśnie ustrzeliłam na aukcji 7 T-shirtów dla bobaska za kwotę 9,40zł. Podobno są jak nowe. Jeszcze teraz muszę inne aukcję tego sprzedawcy ustrzelić, żeby za jedną przesyłkę tylko zapłacić.

I jeszcze dzisiaj mega- duży przewijak na łóżeczko kupiłam. - taki jak dla Maksia miałam, tylko kolor inny- 50zł.[/QUOTE]

Fajny ten przewijak. w sklepie czy na all ? u mnie takich nie ma

Wróciłam ze sklepu.. Kupiliśmy materacyk i roożek

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 15:24   #3482
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
super te koszulki
a nad przewijakiem to cały czas się zastanawiam - więc pytanie do doświadczonej - jest niezbędny???? czy po prostu wygoda z nim ale można się obejść???
bez wielu rzeczy można się obejść , ja np . nie używałam i nie mam zamiaru używać podgrzewacza , a dla niektórych mam jest to rzecz niezbędna. więc "zbędność" jest tu pojęciem względnym.
Ale według mnie przewijak na łóżeczko lub wysoka komoda to rzecz niezbędna. Nie wyobrażam sobie, żebym musiała się nad małym schylać nad łóżkiem, żeby go przebrać, ubrać, rozebrać, wytrzeć po kąpieli, nabalsamować, pielęgnować pępuszek, itp..... a te czynności przy dziecku wykonuje się na początku nawet kilkanaście razy dziennie.

Jeśli zaś o rozmiar przewijaka chodzi, to ja zdecydowałam się na taki duży, bo sporo kosmetycznej drobnicy można na nim poustawiać, jest po prostu wygodny. (ale nie nadaje się do łóżeczek 120x 60cm).

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

fajny rożek- taki delikatny wzorek.

a przewijak na Allegro- u nas jeszcze takich nie widziałam. One są niemieckiej firmy Geuther (ten który miałam dla Maksia też był tej firmy ), i jest używany. Więc już od kilku miesięcy przeglądałam aukcję, i polowałam. Wczoraj pojawiły się na Allegro dwa- jeden w granatową kratkę- poszedł za jakieś 60zł, i ten, który zakupiłam za 50zł. - ten wzorek bardziej mi się podobał.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 15:33   #3483
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
Zalezy coo.. Te kompleciki po 20zł były przecenione, bo byly wczesniej po 40zł. Pajace tez były przecenione ale tylko o niecałą dychę. Ale były jedyne które mi się podobały a że mam problem ze znalezieniem spiochów to wzięłam. Kombinezonik był przeceniony ze 150zł na 100 zł kurteczka z 80 na 35..

fajny rożek widzę że zapasy rosną - tylko ja jeszcze w lesieale jakoś czekam na usg połówkowe - może bedę wiedziała czy chłopczyk czy dziewczynka.....

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16415618]bez wielu rzeczy można się obejść , ja np . nie używałam i nie mam zamiaru używać podgrzewacza , a dla niektórych mam jest to rzecz niezbędna. więc "zbędność" jest tu pojęciem względnym.
Ale według mnie przewijak na łóżeczko lub wysoka komoda to rzecz niezbędna. Nie wyobrażam sobie, żebym musiała się nad małym schylać nad łóżkiem, żeby go przebrać, ubrać, rozebrać, wytrzeć po kąpieli, nabalsamować, pielęgnować pępuszek, itp..... a te czynności przy dziecku wykonuje się na początku nawet kilkanaście razy dziennie.

Jeśli zaś o rozmiar przewijaka chodzi, to ja zdecydowałam się na taki duży, bo sporo kosmetycznej drobnicy można na nim poustawiać, jest po prostu wygodny. (ale nie nadaje się do łóżeczek 120x 60cm).

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

fajny rożek- taki delikatny wzorek.

a przewijak na Allegro- u nas jeszcze takich nie widziałam. One są niemieckiej firmy Geuther (ten który miałam dla Maksia też był tej firmy ), i jest używany. Więc już od kilku miesięcy przeglądałam aukcję, i polowałam. Wczoraj pojawiły się na Allegro dwa- jeden w granatową kratkę- poszedł za jakieś 60zł, i ten, który zakupiłam za 50zł. - ten wzorek bardziej mi się podobał.[/QUOTE]

mam wysoką komodę dlatego sie zastanawiam ale moze faktycznie przewijak byłby lepszy a ten twój duzy to nawet do mnie baardzo przemawia
Stary 2010-01-12, 15:35   #3484
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16415019]właśnie ustrzeliłam na aukcji 7 T-shirtów dla bobaska za kwotę 9,40zł. Podobno są jak nowe. Jeszcze teraz muszę inne aukcję tego sprzedawcy ustrzelić, żeby za jedną przesyłkę tylko zapłacić.

I jeszcze dzisiaj mega- duży przewijak na łóżeczko kupiłam. - taki jak dla Maksia miałam, tylko kolor inny- 50zł.[/QUOTE]
Super zestaw i bardzo fajny przewijak.

Cytat:
super te koszulki
a nad przewijakiem to cały czas się zastanawiam - więc pytanie do doświadczonej - jest niezbędny???? czy po prostu wygoda z nim ale można się obejść???
A pewnie, że można się obejść, bez wszystkiego prawie można.

Przy bracholku moim nie mieliśmy, ubieraliśmy na łóżku, na tapczanie... Tzn. ja to robiłam, bo moja matka narzekała na kręgosłup. Było niewygodnie. Ale obejść się można.

Ja kupiłam teraz dla swojego. Już za stara jestem na robienie wszystkiego przy dziecku zgięta w pół.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 15:59   #3485
kardashi
Zakorzenienie

A dziękuje Jak go zobaczyłam w sklepie to musiałam go mieć, bez niego bym nie wyszła
Bo wszystkie sa takie w jakieś drobne wzorki na całym rożku a szukałam takie delikatnego

ogladałam tez u mnie wózek. i jest pewne ze napewno tutaj nie kupimy. na all są po 1200zł. tu też ale.. oddzielnie fotelik +300zł, nie ma folii przeciwdeszczowej ani na gondole ani na spacerówkę. Jest 'łysy'. A tu w cej cenie mam i torby i folię i fotelik w zestawie i parasolkę dorzucają

Ja uważam że przewijak jest potrzebny. Chodzi tu o wygode ubranie maluszka czasem i potrwa. Czy nasmarowanie po kąpieli.. a jakos by mi się nie widziało schylać się czy klęczeć nad łóżkiem..

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-12 o 16:04
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 16:04   #3486
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Mój kopie, gdy nic się nie dzieje. Jak leżę głównie. Nudzi się.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

a moje maleństwo rusza sie,gdy właczę głosną muzykęno i jak zacznę mu śpiewaćwięc z tego wniosek,że nie jestem utalentowaną mamuśką

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 16:54   #3487
Silpe
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16401725]fajny, ja sama na jakiś poluję, ale chcę fisher price.
Tyle, że ja będę sadzać w nim dzidka od miesiaca, do kilku miesiecy maksymalnie... Maksiu jak miał pół roku to już w takim foteliku tylko przy jedzeniu siedział, a resztę czasu na podłodze spędzał i pełzał po chałupie.
Leżaczek jest super, ale takie dziecko pełzające- próbujące raczkować długo w nim nie usiedzi, [/QUOTE]
Ty wiesz , nie pomyslam o tym widac , ze jestem laikiem jesli chodzi o niemowleta , zeczywiscie ten lezaczek jest dla niemowlat a nie dla starszych , myslalam ze takie malenstwo to jeszcze nie bardzo na lezaczek , tylko kolyska . Dzieki za info

Cytat:
Ja sobie niedawno wstałam

Jak obiecałam chwale sie ciuszkami
1. komplecik, Smyk -20zł
2. pajacyk, Smyk - 27zł
3. pajacyk, Smyk -27zł
4. body, Smyk- 15zł
5. pajacyk, Smyk - 30zł
Fajne ciuszki , takie nie pstrokate w sam raz

Cytat:

chcieliśmy kupić ten fotel w ikei.. Co ktoraś z Was tu wklejała no mówie za 90zł to kupujemy.. a 90zł to kosztowała tylko ta gąbka na rame Sama rama 220 czyli fotel w sumie 310zł To sie wstrzymaliśmy
Kupiliśmy szafkę na ubranka dla bejbi
Ja bylam w sobote w Mömax-sie to taka mniejsza jakby Ikea , podobne zeczy sa, i moj mowi ze promocja na fotele jest , cos takiego jak wasze na fotkach - 24 euro , no super mowie to biore - zaczne zakupy dla malego najwyzej od fotela do karmienia . No i dawaj probowac go stal bialy i bezowy troszke inny , jak siadlam na tym bialym to masakra jaki tepy nawet za darmo bym go nie chciala a na tym bezowym mmhh super , idealnie wyprofilowany , no i mowie ze chce bezowy to i bedzie do pokoju malego pasowal za ta cene jeszcze ? I tu sie zdziwilam ten bialy byl za 24 ale ten bezowy juz za 70 euro wiadomo dlaczego nie ?
Ale wzielam bezowy......

Cytat:

Ja uważam że przewijak jest potrzebny. Chodzi tu o wygode ubranie maluszka czasem i potrwa. Czy nasmarowanie po kąpieli.. a jakos by mi się nie widziało schylać się czy klęczeć nad łóżkiem..
A moj maz stwierdzil , ze nasza stolnica sie idealnie na przewijak nadaje

Zauwazylam , ze moj Aleksander lobuzuje jak juz leze na lozku , zaczyna wtedy swoje babelki , obroty i spacery . Wczoraj wieczorkiem zapukalam do niego i mi odpukal i tak 3 razy ! Zawolalam mojego i mowie ze my sobie pukamy z synem no to on tez chce -przylozyl ucho do brzucha i puka a maly dawaj na druga strone brzucha Patrzecie jaki inteligent od razu wyczail , ze to nie mamusia puka
Za to pozniej mnie pokopal ale nawet wam nie powiem co wtedy robilam z moim

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2010-01-12 o 16:56
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 17:16   #3488
ellai
Raczkowanie

Lea - bardzo fajny ten przewijak A dlaczego nie nadaje sie na łóżeczko 120 na 60?? Właśnie takie będę miała, dlatego pytam.

Pozdrowionka i gratuluję wszystkim udanych zakupów
Stary 2010-01-12, 19:13   #3489
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

Faktycznie, moja też.

Stary 2010-01-12, 19:14   #3490
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16409596]
a czemu będziesz mieć cc? [/QUOTE]

ze względu na pierwsza cesarkę, wadę serca, wade wzroku i parę jeszcze innych radosnych przydasiów

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Rany, niesamowite jak czas goni....
Juz beda Ci ustalac date cc... po prostu czad

Super, ze z brykajacym malym wszytsko dobrze a na raczki tez dobrze popatrzec
Ja swoje zobacze w okolicach maja juz po tej stronie.
Boje sie najnormalniej...
mnie też to przeraziło... cały czas mi się wydawało, że jeszcze mamy duuuużo czasu, a tu gin do mnie że ustalam termin....

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1641116 9]witam jako świeżo upieczona mężatka

wreszcie trochę spokoju i odpoczynku... i zabieram się za czytanie bo widzę, że strasznie dużo się naprodukowałyście [/QUOTE]

gratki jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
no a co myslałas ze tak za darmo bez zadnego słodkiego kesa bedzie sie do zdiecia ustawiać :P za darmo umarło
z jednej strony ci zazdroszcze tego cc ale z drugiej ciesze sie ze nie mam wskazań do cc cc- mniej bólu w czasie porodu ale za to wiekszy po porodzie ani tak dobrze ani tak całe szczescie ze całe te cierpienie wynagrodzi nam ten skarb co w brzuszkach nam fika
na właśnie specjalnie zjadłam na śniadanie tosta z powidłami, żeby mu słodko i błogo było.... fikał a i owszem, ale do zdjęcia pozować nie chciał

Cytat:
Dziewczyny, kiedy powinno sie robic badanie na obciazenie glukoza (chyba tak to sie zwie)? Polozna mowila, ze pomiedzy 26 - 28 tc i dala mi numer telefonu do labolatorium. Mam umowiony czas na przyszly wtorek czyli bedzie to poczatek 26 tc (25 + 2tc )
A Wy kiedy bedziecie szly? I czy wogole bedziecie?
ja robiłam koło 21 tygodnia, glukozę kupowałam w aptece, w laboratorium mi pani ją przygotowała, wcisnęło cypitrynke i poszło... cięzko było bez cytryny nie dałabym rady...

[QUOTE=kees26;16411500]

Daf, super że z dzidkiem wszystko ok
Jak przeczytałam, że wkrótce będiesz znała termin cc to aż mnie ciarki przeszły - każda z nas jest coraz bliżej tego wielkiego wydarzenia...
Cytat:

mnie sie aż słabo zrobiło w tym gabinecie jak usłyszałam o terminie... ale w sumie się cieszę, będę miała taka namacalną datę

Cytat:
Mam nadzieję, że młody poczeka... w końcu gdzie mu się spieszy.

Wstydniś.

Fajnie chyba tak wiedzieć... czy nie?

Aj, a czemu to???[COLOR="Silver"]
Poczeka, poczeka komu by się chciało wychodzić w taka pogodę ważne żeby poczekał te 13 tygodni jeszcze, potem niech się wyprowadza

po mamusi na zdjęciu 3D też do mamusi podobny, ma moje kości policzkowe

jak już wiesz, że będzie to fajnie wiedzieć kiedy... zawsze może BJ zacząć rodzić się wcześniej, ale jak dotrwa to wiadomo dokładnie kiedy i o której... można się przygotować i fizycznie i psychicznie

w ramach usg które robi się w 28-30 tyg mierzy się czaszke i długość kości udowej. gin zaproponował, że zamiast on robić to usg może je zrobić pani doktor specjalista pediatra kardiolog; zajmuje się wykrywaniem wad u noworodków i dzieci jeszcze nie narodzonych zarówno jeśli chodzi o serce jak i o narządy wewnętrze, bardzo szczegółowe badanie trwa czasem do 1,5 h, cena taka sama nie będziemy mieli tylko nagrań 3D... bo to diagnostyczne usg. więc wolę zrobić takie i zrezygnowac z nagrania w ramach szczególowej diagnostyki

I jeszcze dzisiaj mega- duży przewijak na łóżeczko kupiłam. - taki jak dla Maksia miałam, tylko kolor inny- 50zł.
bardzo dobry strzał

a BJ ma bardzo konkretne godziny fikania budzi się koło 7 rano fika gdzieś do 9 potem idzie spać.... budzi się koło 13-14 fika, potem kolejna gimnastyka koło 18-19 potem spanko i o 23 zaczynamy wieczorne wygibasy, te raczej już skierowane do tatusia, bo mamusia z reguły w ich trakcie odpływa... podobno czas czuwania w życiu płodowym przekłąda się na okres noworodkowy... zobaczymy

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:20   #3491
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
w ramach usg które robi się w 28-30 tyg mierzy się czaszke i długość kości udowej. gin zaproponował, że zamiast on robić to usg może je zrobić pani doktor specjalista pediatra kardiolog; zajmuje się wykrywaniem wad u noworodków i dzieci jeszcze nie narodzonych zarówno jeśli chodzi o serce jak i o narządy wewnętrze, bardzo szczegółowe badanie trwa czasem do 1,5 h, cena taka sama nie będziemy mieli tylko nagrań 3D... bo to diagnostyczne usg. więc wolę zrobić takie i zrezygnowac z nagrania w ramach szczególowej diagnostyki...
A mnie gin powiedział, że nie ma potrzeby robić tego USG. Serducho zbadali małemu na drugim... Dowiedziałam się, że trzecie zalecają, gdy na drugim coś nie teges, poza tym wcale nie trzeba.

Stary 2010-01-12, 19:30   #3492
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
A mnie gin powiedział, że nie ma potrzeby robić tego USG. Serducho zbadali małemu na drugim... Dowiedziałam się, że trzecie zalecają, gdy na drugim coś nie teges, poza tym wcale nie trzeba.
bo to co gin to filozofia , Bruno też miał badane wszytko na drugim, ale trzecie u tego lekarza jest standardem. w sumie i tak byłam na nie nastawiona i tak, bo z kim nie rozmawiałam to każdemu robili, że jeśli możemy mieć zrobione przez specjalistę to pójdziemy.

a Bruno musi być już cakiem spory, jak się dziś przeciągał to z jednej stony wcisnął mi coś w pachwinę a z drugiej pod żebra

Bruno już w domku
Stary 2010-01-12, 19:35   #3493
annLee
Zakorzenienie

no nie próżnujecie widzę mamuśki

zaraz Was doczytam i może zdążę odnieść do kilku postów zanim się zdeaktualizują

na razie tylko uprzejmie donoszę,że wyniki bardzo dobre,nawet lepsze niż w pierwszej ciąży hemoglobina co prawda 11,7,ale to całkiem nieźle podobno,a tak mnie na buraki od kilku dni bierze i wcinam-teraz wiem dlaczego

dzidzia zdrowa,wszystko na miejscu i w normie w USG 18+5,więc prawie idealnie

no i będzie ...

dziewczynka!!!

oł jeeeee

Margo-teraz 3mam za Ciebie!

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:39   #3494
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość

zaraz Was doczytam i może zdążę odnieść do kilku postów zanim się zdeaktualizują

na razie tylko uprzejmie donoszę,że wyniki bardzo dobre,nawet lepsze niż w pierwszej ciąży hemoglobina co prawda 11,7,ale to całkiem nieźle podobno,a tak mnie na buraki od kilku dni bierze i wcinam-teraz wiem dlaczego

no i będzie ...

dziewczynka!!!

oł jeeeee

Margo-teraz 3mam za Ciebie!
gratuluję malusiej dziewczyneczki

Bruno już w domku
Stary 2010-01-12, 19:44   #3495
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1641116 9]witam jako świeżo upieczona mężatka
[/QUOTE]

I jak ci się życie małżeńskie podoba?

Cytat:
Dziewczyny, kiedy powinno sie robic badanie na obciazenie glukoza (chyba tak to sie zwie)? Polozna mowila, ze pomiedzy 26 - 28 tc i dala mi numer telefonu do labolatorium. Mam umowiony czas na przyszly wtorek czyli bedzie to poczatek 26 tc (25 + 2tc )
Ja chcę uniknąć Tzn w każdej chwili mogę zrobić sobie krzywą cukrową, mama w domu czasem sama robi. Nie widzę sensu trucia się dodatkowo

Cytat:
własnie co do butelek słyszeliscie opinie kolezanek o lovi
http://www.lovi.pl/produkty.html ja czytałam na internecie no i dobre były szukałam w hipermarketch ale nie ma tylko w aptekach sa dostepne
kupiłam jedna taka mojej tesciowej do wnusia ale własnie ... wtraciła sie jej szwagierka i dała jej TT wiec moja lovi wcale uzywana nie jest

ubranka sa odjazdowe
W babymaxx są lovi

Cytat:
o tym to ja nie pomyslałam gapa ze mnie ale jak juz to bede miała stanik zapinany z przodu
ps . mi narazie nic z sysków nie leci nic ale pisałyscie ze wam leci dlaczego innym leci a mnie nie czy to znaczy ze tym co tam juz cos wylatuje beda miały wiecej pokarmu ??
Mnie nie leci I wcale nie zamierzam się martwić - będzie pokarm, super, nie będzie - też super. I tak na to wpływu większego nie mam, to co ja teraz będę myślała...

Cytat:

Wlasnie tez na to zwrocilam uwage i mnie zmrozilo. Przeciez niedawno sie wszystko zaczelo
O o o o a jak ja wam jakiś czas temu mówiłam, to mi wierzyć nie chciałyście

Cytat:
super te koszulki
Wygoda, ale akurat wygoda jest dla mnie cholernie ważna W końcu taki kręgosłup jeden mam, nie? I dbać o niego trzeba.
Przewijak nie jest szalenie drogi, kupię na pewno. Chciałam na stelażu, ale to bez sensu, nie mam miejsca, będzie łóżkowy i tyle

Cytat:

Ja kupiłam teraz dla swojego. Już za stara jestem na robienie wszystkiego przy dziecku zgięta w pół.
Pfff starucho Ale ja nigdy nie lubiłam się zginać niepotrzebnie.

Cytat:
Ty wiesz , nie pomyslam o tym widac , ze jestem laikiem jesli chodzi o niemowleta , zeczywiscie ten lezaczek jest dla niemowlat a nie dla starszych , myslalam ze takie malenstwo to jeszcze nie bardzo na lezaczek , tylko kolyska . Dzieki za info

Też laiczką jestem A gigantyczna stolnica jest u mojej mamy....

Znów zaszalałam. Fotki tym razem są - ze strony sklepu
15zł/szt.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:45   #3496
Konto usunięte

Kropka, gwiazdkowe od Ciebie zgapiłam, są genialne
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:52   #3497
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:

no i będzie ...

dziewczynka!!!

oł jeeeee

Super, że wszystko oki no i gratuluję córeczki Ja wolała bym synkaale najważniejsze,zeby było zdrowe

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:03   #3498
Konto usunięte

Aaaa Basiak - zapomniałam pisać Gratuluję SYNA
Stary 2010-01-12, 20:03   #3499
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

no i będzie ...

dziewczynka!!!

oł jeeeee
Gratuluję dziewuszki zdrowej.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16422043]Kropka, gwiazdkowe od Ciebie zgapiłam, są genialne [/QUOTE] Właśnie widzę. Zabawne są.
A jaki rozmiar?

Stary 2010-01-12, 20:06   #3500
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie dziewczyny ja tylko na moment któraś z was pisała ze ma anemie chciałabym sie dowiedziec czy była juz na wizycie i co jej lekarz zlecił ja odebrałam dzis wyniki krwi i sa gorsze niz poprzednie hemoglobina 11,4 krwinki czerw 3,63 hematokryt 34,8 troche sie boje isc ze mnie wysle na szpital buuu
Tak jak już pisały dziewczyny wcześniej taka niewielka anemia w ciąży to normalka. Do szpitala na pewno nie pójdziesz z tego powodu.
Ja jem codziennie dwa kiwi. Polecił mi mój lekarz na anemię. W ogóle nie zażywam żelaza, a jedynie Feminatal 400, a hemoglobina utrzymuje mi się w okolicach 12.
Cytat:

no i będzie ...

dziewczynka!!!

oł jeeeee
Gratuluję Ja umówiłam się na usg na czwartek. I będę na takim samym etapie ciąży jak ty Chciałabym się dowiedzieć czy to dziewczynka (tak bym chciała) czy też chłopiec (tak czuję i też się cieszę) Ale najważniejsze to chcę usłyszeć, że dzidzia zdrowa, bo coś ostatnio mnie dziwne niespokojne myśli nawiedzają...

I gratuluję udanych zakupów. Ciuszki piękne Ja mam dopiero parę śpioszków i ciągle mi się wydaje, że mam jeszcze czas. A wy już takie zapasy macie Jak będę po usg to też wpadam w szał zakupów
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:11   #3501
Konto usunięte

Kropka, 62 wzięłam, tylko te w rakiety 56
Stary 2010-01-12, 20:29   #3502
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Dlaczego ja mam 2h czekać skoro wszędzie każą 1h ??
Cytat:
no i będzie ...

dziewczynka!!!

oł jeeeee

Gratuluję dziewczynki
Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
Gratuluję Ja umówiłam się na usg na czwartek. I będę na takim samym etapie ciąży jak ty Chciałabym się dowiedzieć czy to dziewczynka (tak bym chciała) czy też chłopiec (tak czuję i też się cieszę) Ale najważniejsze to chcę usłyszeć, że dzidzia zdrowa, bo coś ostatnio mnie dziwne niespokojne myśli nawiedzają...
za wizytę.
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:30   #3503
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Dostałam dzisiaj skierowanie i idę za 3 tygodnie. Będę wtedy w 26 tc.

Koszulki są świetne Przewijak też fajny i duuuuuży.

Cytat:

Śliczny

Cytat:

To stwierdzenie spodobało się mojemu mężowi

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość

mnie też to przeraziło... cały czas mi się wydawało, że jeszcze mamy duuuużo czasu, a tu gin do mnie że ustalam termin....

ja robiłam koło 21 tygodnia, glukozę kupowałam w aptece, w laboratorium mi pani ją przygotowała, wcisnęło cypitrynke i poszło... cięzko było bez cytryny nie dałabym rady...

Moja koleżanka też miała wskazania do cesarki. W sylwestra poszła na badania kontrolne, a lekarz jej mówi: no to pani Kasiu, zostajemy już w szpitalu. Ona cała w strachu i mówi, że może później I umówili się na 5 stycznia. Urodziła ślicznego chłopca, widziałam już fotki.

Mnie lekarz dzisiaj powiedział, że glukozę mam wypić w domu, za godzinę się zgłosić do lab. na pobranie krwii, i mam coś wcześniej zjeść.

Cytat:

no i będzie ...

dziewczynka!!!

oł jeeeee

Gratuluję

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16422015]Znów zaszalałam. Fotki tym razem są - ze strony sklepu
15zł/szt.[/QUOTE]

Fajne ciuszki.

U nas wszystko w porządku. Znowu 2 kilo więcej mam. Lekarz porównał parametry dziecka z dwóch ostatnich USG i powiedział, że rozwija się prawidłowo. Niestety USG dzisiaj nie zrobił . Słuchaliśmy tylko serduszka. Porozmawialiśmy o szpitalach i porodówkach i potwierdził mój wybór. Rodzę więc tam, gdzie 12 lat temu 10 minut pieszo od domu, w razie czego sama się doczłapię na porodówkę
daf pisała, że czas igraszek płodu przekłada się na czas po porodzie...oby nie. Moja Luiza zaczyna szaleć około 21 oraz o 5 nad ranem Chociaż dzisiaj w południe mnie też pokopała.
Po wizycie u lekarza poszłam do sklepu dzieciowego i kupiłam 2 czapeczki cienkie, zapoznałam się z cenami pościeli, kołderek, kocyków, itp. Zaszłam też oczywiście do lumpka ( jak to kumpela mówi - do galerii ) i kupiłam 3 ciuszki za 5 zł ( pajacyk, body i koszulkę ).
Przewijak kupię, bo wygodniej..... a starość nie radość

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:31   #3504
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16422766]Kropka, 62 wzięłam, tylko te w rakiety 56 [/QUOTE]
Jak moje będzie tak rosło jak rośnie, to w tym samym czasie może ich wystroić oboje, bo ja mam r. 68.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Dlaczego ja mam 2h czekać skoro wszędzie każą 1h ??
A ile g dostałaś do wypicia?

1h to przy 50g.

Stary 2010-01-12, 20:33   #3505
Konto usunięte

I koniecznie wtedy udamy się na spacer
Stary 2010-01-12, 20:36   #3506
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
daf pisała, że czas igraszek płodu przekłada się na czas po porodzie...oby nie. Moja Luiza zaczyna szaleć około 21 oraz o 5 nad ranem Chociaż dzisiaj w południe mnie też pokopała.
To moje będzie spało w nocy. Buszuje godzinę koło 22giej, a potem koło 7 rano.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16423435]I koniecznie wtedy udamy się na spacer [/QUOTE]
Koniecznie.

Stary 2010-01-12, 20:37   #3507
ellai
Raczkowanie

Cytat:

no i będzie ...

dziewczynka!!!

oł jeeeee
Gratuluję Córci i cieszę się, że wszystko z Dzidzią w porządku

Do jutra Mamuśki dobrej nocy!!
Stary 2010-01-12, 21:07   #3508
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
U nas wszystko w porządku. Znowu 2 kilo więcej mam. Lekarz porównał parametry dziecka z dwóch ostatnich USG i powiedział, że rozwija się prawidłowo. Niestety USG dzisiaj nie zrobił . Słuchaliśmy tylko serduszka.
Dobrze, że dobrze
Cytat:

A ile g dostałaś do wypicia?

1h to przy 50g.
75 g a od czego jest to uzależnione ??
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 21:25   #3509
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

75 g a od czego jest to uzależnione ??
Jeśli robisz pierwszy raz, to od kaprysu lekarza chyba...

Zasada ogólna jest taka:
- 50gramowy test obciążenia między 24 a 28 tyg. ciąży;
jeśli coś jest nie tak jak trzeba to
- 75gramowy test w 32 tygodniu;

Dlaczego lekarz zleca za pierwszym razem 75g nie wiem.

Ps. Jest jeszcze jedna procedura, powtórka testu pierwszego i potem dopiero 75g. Tu o niej:

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,3066517.html

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-01-12 o 21:28
Stary 2010-01-12, 21:27   #3510
olivka_7
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki
Wpadłam tylko dać znać co po wizycie. Otóż z dzidzią wszytsko ok, mieliśmy tylko dziś szybkie USG które miało ujawnić płeć, no ale nie ujawniło... nasza dzidzia znów zero współpracy ustawiła się tak że nawet dopochwowe USG nic nie pokazało. Troszkę jestem zawiedziona że dalej nic nie wiem, ale najwazniejsze że dzidziuś zdrowy i wszytsko ok.
Oczywiście to że nie wiem jaka płeć nie powstrzymało mnie przed zakupami kupiłam kilka śpioszków, jakieś body, pajacyka- ale jutro dam zdjęcia bo nie mam aparatu przez remont. No i nie mogłam się powtrzymać i kupiłam sukienkę mam nadzieję że ostatnie 70% na dziewczynkę okaże się prawdą
A i przyszły mi tez ciuszki z allegro, to wkleję zdjęcia.
Póki co więc chyba zmienię kolejność zakupków i z ciuszkami poczekam do kolejnej wizyty, no bo cóż. Zresztą i tak póki co się spłukałam z kaski przez ten remont. Ale kocyki ręczniczki i takie tam mogę kupić

Tylko kurde nie wiem jak to możliwe wygląda na to że przytyłam dużo i muszę się ograniczyć ze słodyczami Przytyłam 5kg w ciągu mies a wcześniej w ciągu pierwszych 5 mies było łącznie 5 a teraz za jeden miesiąc
Z ttym że ważyłam się na wadze elektronicznej a jakoś jej nie wierzę do końca. Muszę się zważyć na wadze u teściowej na której się ważyłam zaraz przed ciążą i będę mieć rozeznanie.

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-01-12 o 21:32
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości