Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 11:18   #3451
araczki
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
za trzy tygodnie mam kolejną wizytę i będę miała już ustalony termin cc.... zrobi się to dla mnie zupełnie realne i namacalne....aż się trochę boję...
a 10 lutego idziemy na ostatnie usg diagnostyczne do pani doktor pediatry kardiologa... robi bardzo szczegółowe usg diagnostyczne płodu, ma trwać koło 45 minut do godziny....

do szkoły rodzenia się nie wybieram, do cc nam to nie potrzebne, maluchem umiem sie opiekować więc chyba nie ma to za bardzo sensu....

Araczku, jakoś mi wczoraj umknęła Twoja wiadomość... piękną wyprawkę dostaniesz, każda rzecz to odciążenie i tak naszych napiętych budżetów
Rany, niesamowite jak czas goni....
Juz beda Ci ustalac date cc... po prostu czad

Super, ze z brykajacym malym wszytsko dobrze a na raczki tez dobrze popatrzec
Ja swoje zobacze w okolicach maja juz po tej stronie.
Boje sie najnormalniej...

Z wyprawka im sie udalo. Zwlaszcza dla tekiej mamy jak ja, ktora nie wie nic o dzieciach i o tym czego potrzebuja a i faktycznie wiecej zostanie na wozek

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ja sobie niedawno wstałam

Jak obiecałam chwale sie ciuszkami
1. komplecik, Smyk -20zł
2. pajacyk, Smyk - 27zł
3. pajacyk, Smyk -27zł
4. body, Smyk- 15zł
5. pajacyk, Smyk - 30zł
to sobie pospalas
Ciuszki super, oj tak

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:18   #3452
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
hmm ja tez duzo z tego nie posiadam wcale albo mam o połowe mniej ale tez wiem ze pare z tych rzeczy bedzie mi potrzebna za miesiac lub kupia mi ja goscie którzy nas odwiedza a co niech tez troche posmakuja wydatków :P
ja to mam takiego kręćka, że wszystko muszę sama kupić, żeby było dokładnie takie jak chcę.
A odwiedzający mieli przykazane: pampersy kupować, i chusteczki nawilżane. Tym sposobem ja na początku dla Maksia tylko dwie paczki Newborn kupiłam , potem przez 4miesiące miałam pampersy z prezentów.

Cytat:
1. komplecik, Smyk -20zł
2. pajacyk, Smyk - 27zł
3. pajacyk, Smyk -27zł
4. body, Smyk- 15zł

5. pajacyk, Smyk - 30zł

Cytat:
Ciąg dalszy.
1. kurteczka, Zara 35zł
2. kombinezonik zimowy, Mothercare - 100zł
3. sweterek, Mothercare-20zł
4. body, Smyk- 20zł
5. pościel, Ikea- 50zł
to jest rampers. i jest uroczy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:20   #3453
kardashi
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16410120]ja to mam takiego kręćka, że wszystko muszę sama kupić, żeby było dokładnie takie jak chcę.
A odwiedzający mieli przykazane: pampersy kupować, i chusteczki nawilżane. Tym sposobem ja na początku dla Maksia tylko dwie paczki Newborn kupiłam , potem przez 4miesiące miałam pampersy z prezentów.

to jest rampers. i jest uroczy.[/QUOTE]

Ahaa.. własnie zastanawiałam się jak to podpisać bo nie wiedziałam w sumie co to jest..

chcieliśmy kupić ten fotel w ikei.. Co ktoraś z Was tu wklejała no mówie za 90zł to kupujemy.. a 90zł to kosztowała tylko ta gąbka na rame Sama rama 220 czyli fotel w sumie 310zł To sie wstrzymaliśmy
Kupiliśmy szafkę na ubranka dla bejbi

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:21   #3454
Edzia400
Zakorzenienie

[QUOTE=kropka75;16369911]Ktoś mi powie co do czego? Bo patrzę teraz na tą listę i nie kumam...

-parafina ciekła - dla dziecka? po co? tak z góry zakładając, że będzie zaparcie?

-sudokrem na odparzenia
- od razu zakładamy że będą odparzenia?

-krem pielęgnacyjny - jaki i do czego?
-gaziki jałowe
- do pępka?

-spirytus
- do pępka?

-woda utleniona
- do czego?
-maść (nie krem!!) „bepanthen” na brodawki
- konieczność?
-wkładki laktacyjne
- też na mus czy nie każdemu potrzeba?

- podkłady na łóżko
- dla mamy?
-stanik do karmienia 30zł -
koniecznie? czy mogę mieć inny i sobie radzić?

Z góry dziękuję za objaśnienia...

hmm sudokrem czy cos innego na odparzenia lepiej mieć bo jak sie zdarzy kuku nie bedzie trzeba latac i szukac
krem pielegnacyjny chyba chodzi o taki co by dzidzi i mama mogła sie nim smarować zeby sie nawilzyc
gaziki i spirytus -- do pępka
Masć bepanthen - moje kolezanki smarowały sobie tym sutki zeby nie miec popekanych i bolacych no i nie musiały za kazdym razem zmywać tej masci kiedy karmiły dzidki masc mozna uzywac również na odparzenia u dzidka jest nieszkodliwa mozna jeszcze brodawki smarować swoim pokarmem ale nie wiem na ile to działa
moja kolezanka nie potrzebowała wkladek laktacyjnych a karmiła 2 lata inne znów musza je miec bo leje im sie strasznie
osobiscie nie kupuje stanika do karmienia dla mnie szkoda kasy mysle ze na poczatku wcale nie bede chodziła w stanikach bo syski beda sie wiertrzyły a co bedzie potem to zobaczymy

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:24   #3455
margo80
Zakorzenienie

piękne rzeczy pokazujecie

Myszko - ksiuki za Twoje zdrówko
Kees - gratuluję nowego auta, oby długo Wam służyło

Basiak - a ta niespodzianka! z proponowanych imion ja wybrałabym Rafała. Julian w ogóle do mnie nie przemawia, a wszystkie Patryki jakich znam, to okropne łobuzy. serio, ani jednego normalnego czy grzecznego nigdy u nas w przedszkolu nie było

u mnie jednak stanęło wczoraj na macu a nie telepizzy
w trakcie łażenia po realu małż stwierdził, że po piątku chyba zaczniemy w końcu jakieś dzidkowe zakupy. pewnie tak jak i ja liczy, ze dzidek się ujawni.

Kropko - jak się dziś czujesz? poszłaś do pracy?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:28   #3456
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

1. komplecik, Smyk -20zł
2. pajacyk, Smyk - 27zł
3. pajacyk, Smyk -27zł
4. body, Smyk- 15zł
5. pajacyk, Smyk - 30zł
Śliczne wszystkie. Kombinezon jest czadowy, taki kosmiczny

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:29   #3457
ona1981
Zakorzenienie

KasiaX-właśnie wszystko zależy od ruchliwości dziecka. Leżaczek kupiałm jak Michał miał miesiąc. Bardzo przydatna rzecz, zwłaszcza jak dziecko ma etap lęku separacyjnego i nie można go zostawic nawet na sekunde samego bo zaraz jest płacz, wtedy można zabrać dzidziusia ze sobą np do kuchni na czas gotowania obiadku. Michal w tym leżaczku leżał góra do pół roku, bardzo szybko zaczął pełzać, raczkować, leżaczek poszdł w odstawkę a bardziej przydatne stały puzzle piankowe na podłogę. Ten leżaczek z fishera co pokazalam jest do 18kg, więc może też służyć jako siedzonko dla starszych dzieci . Ja wprawdzie wyniosłam do piwnicy, ale czasem mnie korci by po niego iść.

kardashi - śliczne ciuszki. uwielbiam Smyka
Stary 2010-01-12, 11:32   #3458
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Nadrobisz, nadrobisz, ja dopiero zaczelam.... chce miec wszystko przygotowane na koniec kwietnia i byc spokojna ostatnie tygodnie w domu...

Znalazlam wózek Jane na internecie tanszy niz ten co wczoraj widzialam i to dlatego , ze z poprzedniego sezonu i w innej kolorystyce, która równiez mi odpowiada , moze sie na niego skusimy...pokój malej jest w kolorze bialo-zolto-brazowym

Wózek na zdjeciu, z kolekcji 2009 kosztuje 399€ ,a z kolekcji 2010 -700€ (szary)

No i zrobilam przed chwila zakup mini-lózeczka czerwonego z Babyhome, przenosnego do naszej sypialni, i juz jestem zmeczona kompletnie wiec ide spac.

Do jutra

wózek super bardzo mi sie podoba ale troche mniej juz cena na allegro waha sie od 2000-do 3200 a na taki mnie niestety nie stać

Stary 2010-01-12, 11:37   #3459
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Co tu tak cicho? Spicie jeszcze?

o jej, trzymaj sie dzielnie. Mam nadzieje, ze cewnik nie bedzie potrzebny. Lez ile trzeba i odpoczywaj

Super ciuszki To pierwsze i kolorowe galotki bomba

znaczy z baniaka?

Slicznie Co to niebieskie posrodku osiedla? Wyglada jak basen?

upsss, no to cuda....

Gratulacje synka

Ja sie wybieram do szkoly rodzenia ale najpierw czekam na info od poloznej kiedy i gdzie i jak

Mnie tez sie podobaja te kolorowe gatki i to bardzo .-)

Tak, to niebieskie to basen, nie mylisz sie.

My zaczynamy szkole 3 marca razem z mezusiem...

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:

1. komplecik, Smyk -20zł
2. pajacyk, Smyk - 27zł
3. pajacyk, Smyk -27zł
4. body, Smyk- 15zł
5. pajacyk, Smyk - 30zł

Swietne sa te ciuszki i wygladaja na delikatne i praktyczne
Stary 2010-01-12, 11:48   #3460
kardashi
Zakorzenienie

Dziękuje bardzo
A kombinezon jest naprawdę kosmiczny był jeszcze różowy, ale nie był już taki fajny a jak się okaże dziewczynka to i w takim może chodzić
kupiłabym więcej, ale pani np. w zarze mówiła że mają byc jeszcze większe przeceny. to może jak za tydzień sie ukarze dzidzia to pojedziemy i kupimy juz takie konkretne dla płci
A ciuszki są delikatne takie mięciutkie, milusie
wogóle kołderka jest strasznie miła, taka leciutka. powłoczki tak samo i kurteczka jest taka milusia że ciągle sie do niej przytulam
Tylko co macałam ręczniczki to takie szorstkie. Kupiłam jeden, może jeszcze gdzieś trafie, na milutkie. Jak nie to mam z 10 nowych nieużywanych. Takie mieciutkie

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-12 o 11:52
Stary 2010-01-12, 12:07   #3461
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Też na nie dzisiaj patrzyłam, ale wagi nie zauważyłam
Fajne wanienki turystyczne, dmuchane
http://images.google.pl/imgres?imgur...M4XJ_gaFjsCRAg

potem taka wwanienke w lato(na nastepny rok) na podwórko i dzidek moze mieć mini basen

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Superowy. I nie drogi bardzo.

A czemu masz iść do szpitala?
Książkowa norma hemoglobiny u kobiet to 12. Masz niezłe wyniki.

Cytat z portalu gin. :
"Należy pamiętać, iż w czasie ciąży istnieje „fizjologiczna” anemia. W sposób naturalny dochodzi do rozcieńczenia krwi spowodowanego zwiększaniem się krążącej krwi. Jednak znacznie szybciej przybywa osocza niż elementów morfotycznych więc dochodzi do jej „rozcieńczenia”. Należy więc pamiętać, że pogarszanie się wyników morfologii krwi jest do pewnego stopnia normą w ciąży."

ta tylko ze ja na witaminach juz ciagne i jem to co da mi "przysłowiowo" duzo zelaza i to zeby anemii nie było a tu zamiast chociaz trzymać sie ciagle spadaja wrrr

wczoraj nawet poszła mi krew z nosa nie duzo ale sie pusciła dzis rano w sklepie miesnym myslałam ze na lade im padne tak mna zamroczyło masakra jem co wskazane a jest gorzej a jak na poczatku wyniki były o połowe lepsze i badz tu człowieku mądry

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Muszę podzielić się z Wami nowiną. Otóż: stałam się jednym z tych "przypadków", których dziecię cudownie zmieniło płeć....
Miała być ona, będzie ON!!!

Ale od początku:
Na usg w ubiegłym tygodniu ginek coś zaczął kręcić ewidentnie, ale do pomyłki się nie przyznał, tylko powiedział, że niby dzidzia się zakryła i sprawdzimy jeszcze następnym razem.... Już wtedy wiedzieliśmy, że coś kręci Wkurzył mnie i postanowiłam iść na konsultację do innego z lepszym sprzętem, bo zaczęłam się obawiać, że może (nie daj Boże) myli się również co do innych rzeczy, a poza tym ciekawość mnie zżerała. Na szczęście z małym wszystko w najlepszym porządku, rozwija się książkowo, waży już 630 gram No i ten drugi lekarz powiedział, że facet na 100%, sama widziałam, mam na zdjęciach i na piśmie. Mam nadzieję, że tym razem to nie pomyłka

Nie pisałam Wam o tym wcześniej, bo chciałam mieć pewność, żeby nie kręcić za bardzo. Teraz oswajam się z nową sytuacją i czuję się tak trochę jakbym w nowej ciąży była

Generalnie wszyscy szczęśliwi, rodzinka się cieszy. Mąż bardzo zadowolony, chociaż wcześniej jak go ktoś pytał to zapewniał, że z dziewczynki się bardzo cieszy i że najważniejsze żeby dzidzia zdrowa była , ale teraz widać jaki szczęśliwy jest z tej nagłej zmiany, nie jest w stanie ukryć tych emocji

Teraz zastanawiamy się nad imieniem. Mocnym typem jest Julian, ale jeszcze zobaczymy.... jeszcze Rafał i Patryk póki co, ale czuję, że problem będzie

To tyle w skrócie.
Pozdrawiam

Moj mi ciagle głowe truje a napewno to bdzie dziwczynka wez nie kupuj poscieli rózowej bo moze sie okazc ze to chłopak i co bedzie w rózu ?? terz to ja sama sie zastanawiam czy rzeczywiscie kupowac sukienki i rózowe rzeczy

Stary 2010-01-12, 12:10   #3462
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

witam jako świeżo upieczona mężatka

wreszcie trochę spokoju i odpoczynku... i zabieram się za czytanie bo widzę, że strasznie dużo się naprodukowałyście
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:13   #3463
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
wózek śliczny i w naprawdę dobrej cenie, gratki i opij brykę soczkiem co by się dobrze prowadziła

ja już po wizycie, wsio ok, maluch zdrowy, serducho bije, ale gwiazdy to z niego nie będzie... chciał mu gin zrobić zdjęcie 3D to się zasłonił rączkami i mam zdjęcie w sumie dwóch rączek zamiast portretu....

za trzy tygodnie mam kolejną wizytę i będę miała już ustalony termin cc.... zrobi się to dla mnie zupełnie realne i namacalne....aż się trochę boję...
a 10 lutego idziemy na ostatnie usg diagnostyczne do pani doktor pediatry kardiologa... robi bardzo szczegółowe usg diagnostyczne płodu, ma trwać koło 45 minut do godziny....

do szkoły rodzenia się nie wybieram, do cc nam to nie potrzebne, maluchem umiem sie opiekować więc chyba nie ma to za bardzo sensu....

Araczku, jakoś mi wczoraj umknęła Twoja wiadomość... piękną wyprawkę dostaniesz, każda rzecz to odciążenie i tak naszych napiętych budżetów

no a co myslałas ze tak za darmo bez zadnego słodkiego kesa bedzie sie do zdiecia ustawiać :P za darmo umarło
z jednej strony ci zazdroszcze tego cc ale z drugiej ciesze sie ze nie mam wskazań do cc cc- mniej bólu w czasie porodu ale za to wiekszy po porodzie ani tak dobrze ani tak całe szczescie ze całe te cierpienie wynagrodzi nam ten skarb co w brzuszkach nam fika

Stary 2010-01-12, 12:16   #3464
araczki
Zadomowienie

Dziewczyny, kiedy powinno sie robic badanie na obciazenie glukoza (chyba tak to sie zwie)? Polozna mowila, ze pomiedzy 26 - 28 tc i dala mi numer telefonu do labolatorium. Mam umowiony czas na przyszly wtorek czyli bedzie to poczatek 26 tc (25 + 2tc )
A Wy kiedy bedziecie szly? I czy wogole bedziecie?

körö körö kirkkoon
Stary 2010-01-12, 12:16   #3465
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Ciąg dalszy.
1. kurteczka, Zara 35zł
2. kombinezonik zimowy, Mothercare - 100zł
3. sweterek, Mothercare-20zł
4. body, Smyk- 20zł
5. pościel, Ikea- 50zł

Kupiłam jeszcze dwie buteleczki średnie TT i dwa smoczki też TT i ręczniczek z kapturkiem.
własnie co do butelek słyszeliscie opinie kolezanek o lovi
http://www.lovi.pl/produkty.html ja czytałam na internecie no i dobre były szukałam w hipermarketch ale nie ma tylko w aptekach sa dostepne
kupiłam jedna taka mojej tesciowej do wnusia ale własnie ... wtraciła sie jej szwagierka i dała jej TT wiec moja lovi wcale uzywana nie jest

ubranka sa odjazdowe

Stary 2010-01-12, 12:21   #3466
Konto usunięte

Cytat:
chcieliśmy kupić ten fotel w ikei.. Co ktoraś z Was tu wklejała no mówie za 90zł to kupujemy.. a 90zł to kosztowała tylko ta gąbka na rame Sama rama 220 czyli fotel w sumie 310zł To sie wstrzymaliśmy
z tego wniosek, że nie oglądałas tego fotela. bo ten Pello kosztuje w całości 99zł.:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50078464

Cytat:
osobiscie nie kupuje stanika do karmienia dla mnie szkoda kasy mysle ze na poczatku wcale nie bede chodziła w stanikach bo syski beda sie wiertrzyły a co bedzie potem to zobaczymy
a ja myślę, że ciężko jest na początku bez stanika chodzić. chyba że rzeczywiście nic Ci nie będzie ciekło. W innym wypadku stanik to konieczność, bo gdzieś te wkładki laktacyjne umieścić trzeba. I druga sprawa- trzeba na piersi uważać, żeby nie przewiało, bo można się nabawić jakiegoś zapalenia. Ja w sierpniu Maksia miałam, a i tak jak mnie raz troszkę przeziębiło, to cycki targały, bolały.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:24   #3467
Edzia400
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1641116 9]witam jako świeżo upieczona mężatka

wreszcie trochę spokoju i odpoczynku... i zabieram się za czytanie bo widzę, że strasznie dużo się naprodukowałyście [/QUOTE]

Młodej parze Boże stróż,
Życie z najpiękniejszych róż!
Dużo szczęścia, własnej chatki,
I tytułu mamy, tatki.
Byście mieli tyle dziatek,
Ile razem macie latek.
Małe grube i pyskate
niech pilnują swego tatę,
by nie zamknął ich na kłódkę,
sam nie poszedł zaś na wódkę...

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Dziewczyny, kiedy powinno sie robic badanie na obciazenie glukoza (chyba tak to sie zwie)? Polozna mowila, ze pomiedzy 26 - 28 tc i dala mi numer telefonu do labolatorium. Mam umowiony czas na przyszly wtorek czyli bedzie to poczatek 26 tc (25 + 2tc )

ja juz byłam w piątek wazne zeby do 26 było zrobione wezma ci krew z zylki potem każą wypić glukoze (ja musiałam sobie ją kupic w aptece + wode niegazowana mała ) fajnie miec we woreczku troche cytryny co sie wcisnie do tej glukozy wypijasz taki plastikowy kubeczek i czekasz godz potem znów ci pobiera krew z zyłki i do domu ja dzis mam 23 tydz i 0 dni to chyba zaczynam 24 tydz a to znaczy ze jeszcze około 12 -13 tyg i na porodówke:brzyda l:

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-01-12 o 12:26
Stary 2010-01-12, 12:25   #3468
kees26
Rozeznanie

Cytat:
To jest sprawiedliwość, nie?

My jak kupiliśmy, to mój biedny niepijący mąż stwierdził, że musimy to oblać i wypijemy piwo, które stoi od lata w lodówce. Ubaw po pachy jak chłopa po piwie trzepie. Dolałam mu soku... też go trząchało.
Ja zrobiłam dwa łyki (z sokiem) - o dziwo teraz mi smakuje. Znaczy Daniel będzie piwoszem... czy cuś.
Dokładnie, on będzie popijał a ja będę patrzeć Ale na szczęście nie ciągnie mnie do alkoholu w ciąży - nic a nic, więc niech TŻ pije sobie na zdrowie

Cytat:
Ja jestem teraz w 6 mies. Staram się wyciągać z tego pozytywy: cieszę się, że dowiedzieliśmy się teraz, a nie po porodzie . Ciuszków trochę typowo dziewczyńskich zdążyłam nabyć, ale nie za dużo, także sprzedam/oddam i mogę rzucać się w wir nowych zakupów co mnie cieszy Chociaż nie przeczę, że na początku trochę mną ta wiadomość wstrząsnęła, czułam się taka trochę oszukana, zła i było mi przykro, bo też już przyzwyczaiłam się do tego, że noszę córeczkę.... Taka mieszanka uczuć. Ale przeszło dość szybko
basiak, z tego szoku to nawet Ci nie pogratulowałam
Gratuluję więc nowego/starego lokatora Twojego brzuszka

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość

MAm pytanko do was...
Chodziłyście do szkoły rodzenia w poprzednich ciążach?? Albo (to do pierworódek jak ja ) czy macie zamiar się zapisać?? Polecacie tego typu zajęcia?? Chętnie usłyszałabym wasze opinie, bo zastaawiam się nad tym...
Tzn. byłam pewna, że się zapiszę, ale okazało się, że szkoła rodzenia przy szpitalu jest odpłatna (wcześniej myślałam, że darmowa) - to mnie troche zniechęca, bo jak same wiecie, wydatków każdaakże z nas będzie trochę miała... Takaże - czekam na wasze opinie

Pozdrawiam cieplutko i dobrej nocy życzę!! Mykam spać bo już odpływam ;-)
Ja raczej zamierzam się zapisać. Moja bratowa chodziła i bardzo sobie chwaliła. Oswoiła poród, nauczyła się własciwego oddychania dzięki czemu jej dzidzia była bardzo dobrze dotleniona. Z drugiej strony wydaje mi się, że tego oddychania w trakcie porodu można się po prostu nauczyć. A w Poznaniu ceny za kurs wahają się od 300-450 zł.

Cytat:

ja już po wizycie, wsio ok, maluch zdrowy, serducho bije, ale gwiazdy to z niego nie będzie... chciał mu gin zrobić zdjęcie 3D to się zasłonił rączkami i mam zdjęcie w sumie dwóch rączek zamiast portretu....

Daf, super że z dzidkiem wszystko ok
Jak przeczytałam, że wkrótce będiesz znała termin cc to aż mnie ciarki przeszły - każda z nas jest coraz bliżej tego wielkiego wydarzenia...

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Kees - gratuluję nowego auta, oby długo Wam służyło
Dziękuję

Kardas, przepiękne ciuszki
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:32   #3469
Edzia400
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16411406]

a ja myślę, że ciężko jest na początku bez stanika chodzić. chyba że rzeczywiście nic Ci nie będzie ciekło. W innym wypadku stanik to konieczność, bo gdzieś te wkładki laktacyjne umieścić trzeba. I druga sprawa- trzeba na piersi uważać, żeby nie przewiało, bo można się nabawić jakiegoś zapalenia. Ja w sierpniu Maksia miałam, a i tak jak mnie raz troszkę przeziębiło, to cycki targały, bolały. [/QUOTE]

o tym to ja nie pomyslałam gapa ze mnie ale jak juz to bede miała stanik zapinany z przodu
ps . mi narazie nic z sysków nie leci nic ale pisałyscie ze wam leci dlaczego innym leci a mnie nie czy to znaczy ze tym co tam juz cos wylatuje beda miały wiecej pokarmu ??

Stary 2010-01-12, 12:36   #3470
Konto usunięte

Cytat:
ps . mi narazie nic z sysków nie leci nic ale pisałyscie ze wam leci dlaczego innym leci a mnie nie czy to znaczy ze tym co tam juz cos wylatuje beda miały wiecej pokarmu ??
to znaczy, że my musimy częściej stanik zmieniać na czysty. a do ilości pokarmu ma to się nijak.
Stary 2010-01-12, 12:37   #3471
araczki
Zadomowienie

Cytat:
ja juz byłam w piątek wazne zeby do 26 było zrobione wezma ci krew z zylki potem każą wypić glukoze (ja musiałam sobie ją kupic w aptece + wode niegazowana mała ) fajnie miec we woreczku troche cytryny co sie wcisnie do tej glukozy wypijasz taki plastikowy kubeczek i czekasz godz potem znów ci pobiera krew z zyłki i do domu ja dzis mam 23 tydz i 0 dni to chyba zaczynam 24 tydz a to znaczy ze jeszcze około 12 -13 tyg i na porodówke:brzyda l:
Dzieki za info
Kurcze, tylko mi polozna powiedziala, ze nalezy to zrobic pomiedzy 26 a 28 tc wiec juz nie kumam
Ale dobre to, ze obok centrum z labolatorium jest centrum handlowe to sobie skocze na chwilke po badaniu

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Daf, super że z dzidkiem wszystko ok
Jak przeczytałam, że wkrótce będiesz znała termin cc to aż mnie ciarki przeszły - każda z nas jest coraz bliżej tego wielkiego wydarzenia...
Wlasnie tez na to zwrocilam uwage i mnie zmrozilo. Przeciez niedawno sie wszystko zaczelo

körö körö kirkkoon
Stary 2010-01-12, 12:45   #3472
cate_
Zadomowienie

Witam
Cytat:
Witajcie dziewczyny ja tylko na moment któraś z was pisała ze ma anemie chciałabym sie dowiedziec czy była juz na wizycie i co jej lekarz zlecił ja odebrałam dzis wyniki krwi i sa gorsze niz poprzednie hemoglobina 11,4 krwinki czerw 3,63 hematokryt 34,8 troche sie boje isc ze mnie wysle na szpital buuu
Będzie dobrze a do szpitala to teraz tak chętnie nie biorą
Cytat:
Ach... Ale ja nie o wózkach, tylko o fotelikach.

Wózki, te na dużych kołach są świetne, ale nie na moje kieszenie.

Fotelik to chcę w komplecie kupić no chyba, że otrzymam ten obiecany z Chicco to wtedy będe musiała się zastanowić jaki wózek kupić
Cytat:
Muszę podzielić się z Wami nowiną. Otóż: stałam się jednym z tych "przypadków", których dziecię cudownie zmieniło płeć....
Miała być ona, będzie ON!!!
Najważniejsze, że dzidzia zdrowa
Cytat:

Gratuluję zdrowej dzidzi
Mój robi tak samo jak ma mieć zdjęcie robione
Cytat:

Idę dzisiaj na wizytę o 14.00
Moja Luiza wczoraj się mocno rozbrykała, nawet w nocy ....ale cwaniara z niej. Kopie mnie jak mam brzuch zakryty, jak tylko odkryję, to cisza Zakrywam i znowu kopie. Myślę, że może jest zaciekawiona światłem
Kciuki za wizytę
Cytat:

1. komplecik, Smyk -20zł
2. pajacyk, Smyk - 27zł
3. pajacyk, Smyk -27zł
4. body, Smyk- 15zł
5. pajacyk, Smyk - 30zł
Ciuszki super
a Kombinezon na jaki rozmiar ??
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:52   #3473
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

uff, przeczytałam. Szjaja, dzięki za pamięć . No i dziękuję wszystkim za życzenia bardzo mocno. chciałam każdą po kolei zacytować, i podziękować indywidualnie, ale chyba za dużo tego było bo mi jakiś błąd wyskoczył...

pogodę mieliśmy śliczną. akurat w sobotę nie sypało za dużo, ale za to było potwornie ślisko. babcia tż'ta postanowiła sprawić nam przykrość i stwierdziła, że nie przyjdzie. olała nas, naszą wolną wolę i w zasadzie nie bardzo wiem co mam myśleć. bo ślub cywilny to nie ślub? szkoda gadać. za to moi dwaj dziadkowie, którzy bardzo chcieli być, szykowali się obaj do ostatniej chwili, musieli zostać w domach ze względu na bardzo słabiutkie zdrowie. i gdzie tu sprawiedliwość?

poza tym nasze maleństwo od niedzieli rano codziennie wita się z tatusiem kopniaczkami (bo mnie popukuje już od jakiegoś czasu). a on się nadziwić nie może...

ale wy już dużo rzeczy macie... my się na razie wstrzymaliśmy, bo będziemy szafę wymieniać. na razie mamy bardzo mało miejsca na chowanie różnych rzeczy, ledwo nam się ciuchy mieszczą. potrzebujemy więcej schowków. dopiero jak się "rozgracimy", zaczniemy kompletować coś poza ciuszkami...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 13:06   #3474
kardashi
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16411406]z tego wniosek, że nie oglądałas tego fotela. bo ten Pello kosztuje w całości 99zł.:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50078464

[/QUOTE]

oo.. A to tego nie było Widziałam ten..http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30100871 i cena za samo pokrycie. Rama 220zł. A szukałam takich foteli.. Ale bedziemy niedługo jechać znow po szafę to poszukam go..
Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Ciuszki super
a Kombinezon na jaki rozmiar ??
kombinezon na 6-10 miesięcy. Więc akurat na zimę bedzie

Stary 2010-01-12, 13:57   #3475
ellai
Raczkowanie

Cytat:

Nie chodziłam w pierwszej ciąży. Teraz zapoznam się z tym http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/

Moja Luiza wczoraj się mocno rozbrykała, nawet w nocy ....ale cwaniara z niej. Kopie mnie jak mam brzuch zakryty, jak tylko odkryję, to cisza Zakrywam i znowu kopie. Myślę, że może jest zaciekawiona światłem
Dzięki za podesłanie tej stronki na pierwszy rzut oka wygląda ciekawie... Na pewno się jej przyjrzę
Kciukasy za wizytę !! Moja Maleńka też tak czasem cwaniakuje ;-) Może rzeczywiście zaciekawia je światło ciekawa teoria

Dziekuję za informacje o szkołach rodzenia i czekam na więcej

Ja jestem jeszcze daleko w polu jeśli chodzi o zakupy dla Maleństwa.... No ale jeszcze mamy trochę czasu
Stary 2010-01-12, 14:23   #3476
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
to ja też poproszę namiar pościelowy jeśli mogę to na tel, bo gg chwilowo mi nie żyje
Posłałam.

Cytat:
a Ty Słonko posiedź jutro w domku, w dooopie miej pracę... Twoje zdrowie jest ważniejsze
Tak też zrobiłam.

Cytat:
a jeśli chodzi o wcześniaki to 32 tydzień to w miarę bezpieczne minimum.... ale dla chłopców bezpieczny jest dopiero 36... więc mnie jeszcze zostało 11, a Tobie 13... wcześniej niech się na ten świat nie pchają... moja Ola jest z 34/35 i miesiąc spędziła w szpitalu mimo, że dostałą najpierw 8 a potem 10 punktów... a chłopcy są słabsi i troszkę wolniej się rozwijają...chodzi głównie o płucka, żeby nie musieli leżeć pod respiratorem... ale nie ma się co zamartwiać, damy radę Słonko, z każdym dniem jesteśmy blizej
Oby. Mam nadzieję, że młody poczeka... w końcu gdzie mu się spieszy.

Cytat:
idę spać Dziewczynki jutro na 9 rano mam wizytę u gina, kolorowych snów

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16408726]
ja niestety od kilku dni też mam mocno twardy brzuchol, taki ciągnący, i to od samego rana mi doskwiera. A wieczorem to muszę na kanapie leżeć bo usiedzieć nie ma szans. [/quote] Zaraźliwe to chyba...

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16408726]
Kupiłam ten wózek, który Wam wczoraj pokazywałam.
Wytargałam za 730zł za cały zestaw 3w1 i do kompletu śpiworek do spacerówki.
I strasznie się cieszę, przy Maksiu już wózek miałam o tym czasie, i teraz się stresowałam , że jeszcze nie mam. [/QUOTE] Gratki. Bardzo fajna cena.

Cytat:
Wstydniś.

Cytat:
Fajnie chyba tak wiedzieć... czy nie?

Cytat:
Aj, a czemu to???

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:

Mój kopie, gdy nic się nie dzieje. Jak leżę głównie. Nudzi się.

Cytat:

1. komplecik, Smyk -20zł
2. pajacyk, Smyk - 27zł
3. pajacyk, Smyk -27zł
4. body, Smyk- 15zł
5. pajacyk, Smyk - 30zł
A to ceny regularne czy promocja? Drogo kurka wodna. Smyk tak ma? Ale rzeczy śliczne.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16410120]ja to mam takiego kręćka, że wszystko muszę sama kupić, żeby było dokładnie takie jak chcę.
to jest rampers. i jest uroczy.[/QUOTE]
He he Ja też go mam, tego kręćka.

Rampersy są najlepsze, a ten jest boski.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
u mnie jednak stanęło wczoraj na macu a nie telepizzy
w trakcie łażenia po realu małż stwierdził, że po piątku chyba zaczniemy w końcu jakieś dzidkowe zakupy. pewnie tak jak i ja liczy, ze dzidek się ujawni.

Kropko - jak się dziś czujesz? poszłaś do pracy?
Zdrowo się odżywiasz.

za ujawnienie dzidka.

Nie, nie poszłam, leżę bykiem. W południe wstałam. Jest lepiej.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:33   #3477
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

ta tylko ze ja na witaminach juz ciagne i jem to co da mi "przysłowiowo" duzo zelaza i to zeby anemii nie było a tu zamiast chociaz trzymać sie ciagle spadaja wrrr
To nic nie szkodzi.
Prawie każda je witaminy i 99% wpada w lekkie anemie. To normalne.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1641116 9]witam jako świeżo upieczona mężatka

wreszcie trochę spokoju i odpoczynku... i zabieram się za czytanie bo widzę, że strasznie dużo się naprodukowałyście [/QUOTE] Witamy. I gratulacje.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
http://parenting.pl/portal/teksty/te...azenia-glukoza

tu info

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
o tym to ja nie pomyslałam gapa ze mnie ale jak juz to bede miała stanik zapinany z przodu
O ilości pokarmu świadczy to tak, że mojej mamie leciało ze mną w ciąży od 7go, a z moim bratem od 6go miesiąca. W 9tym to już zdrowo ciekło, mogła karmić, tylko jeszcze nie miała co.

A po urodzeniu nie karmiła ani mnie, ani brata - pustynia.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:56   #3478
Konto usunięte

właśnie ustrzeliłam na aukcji 7 T-shirtów dla bobaska za kwotę 9,40zł. Podobno są jak nowe. Jeszcze teraz muszę inne aukcję tego sprzedawcy ustrzelić, żeby za jedną przesyłkę tylko zapłacić.

I jeszcze dzisiaj mega- duży przewijak na łóżeczko kupiłam. - taki jak dla Maksia miałam, tylko kolor inny- 50zł.
Stary 2010-01-12, 15:03   #3479
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrowo się odżywiasz.

za ujawnienie dzidka.

Nie, nie poszłam, leżę bykiem. W południe wstałam. Jest lepiej.
oj, tam. robię sobie po prostu przerwy od zdrowego odżywiania czasami
dzięki za kciuki, przydadzą się.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16415019]właśnie ustrzeliłam na aukcji 7 T-shirtów dla bobaska za kwotę 9,40zł. Podobno są jak nowe. Jeszcze teraz muszę inne aukcję tego sprzedawcy ustrzelić, żeby za jedną przesyłkę tylko zapłacić.

I jeszcze dzisiaj mega- duży przewijak na łóżeczko kupiłam. - taki jak dla Maksia miałam, tylko kolor inny- 50zł.[/QUOTE]
udane łowy

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 15:10   #3480
tygrysek99
Raczkowanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16415019]właśnie ustrzeliłam na aukcji 7 T-shirtów dla bobaska za kwotę 9,40zł. Podobno są jak nowe. Jeszcze teraz muszę inne aukcję tego sprzedawcy ustrzelić, żeby za jedną przesyłkę tylko zapłacić.

I jeszcze dzisiaj mega- duży przewijak na łóżeczko kupiłam. - taki jak dla Maksia miałam, tylko kolor inny- 50zł.[/QUOTE]

super te koszulki
a nad przewijakiem to cały czas się zastanawiam - więc pytanie do doświadczonej - jest niezbędny???? czy po prostu wygoda z nim ale można się obejść???

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości