|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
|
|
#4352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Dokładnie, widzę że już mnie uprzedziłaś.........
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
|
|
|
#4353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jajko, 2 łyżki serka homo, słodzik, cynamon{jak ktoś lubi). Biako oddzielić od żółtka, żółtko utrzeć ze słodzikiem, a białko ubić , łączymy i smazymy (na dobrej patelni do beztłuszczowego , bo inaczej przywiera)pod przykryciem, z dwóch stron. Jak się usmażą smarujemy serkiem pomieszanym ze słodzikiem. Ja sobie robię kilka na raz i potem na zimnpo jem albo odgrzewam w mikrofali
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie moje Panie ;* Od dawna czytam i śledze to forum i zmobilizowałyście mnie do tej diety. Książka kupiona, teraz kolekcjonuję przepisy. Lodóweczka zaaopatrzona i właśnie mija mi dzień 1 Fazy I
Mam dużo motywacji. Na dzień dzisiejszy waga: 84kg wzrost:168 cel: 64 Przyjmiecie mnie w swoje progi? Pozdrawiam ;* |
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
a ja odnosnie biustonosza - zawsze nosilam 75D/E (mam spore te malenstwa), jakos je upychalam, dzisiaj nie wiem jak
a od kiedy poczytalam lobby biusciastych, zmierzylam wszystko, nosze 70F (wiem, przerazajacy rozmiar) i wreszcie wiem, co to znaczy wygodny, dobrze dobrany stanik. Takze warto
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wyjęłam z piekarnika chrupiące ciasteczka cappucino zmodyfikowane na użytek mojego lenistwa
![]() Normalnie rewelacja ![]() Lekko rozbełtałam całe jajko, wsypałam 3 łyżki otrębów owsianych, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, płaską łyżeczkę kawy rozpuszczalnej i słodzik. Piekłam rosmarowane na papierze. |
|
|
|
#4357 |
|
Przyczajenie
|
mniam
super.pozdrawiam
|
#4358 |
|
Rozeznanie
|
pani cma - ja swoje terazniejsze GG upychalam w DD o wiekszym obwodzie
to dopiero porazka..kurcze jakies nerwy mnie biora... synek mnie wkurza, na TZ sie wydarlam, jesc mi sie chce tego czego nie mozna... normalnie tylko zakopac sie w lozku i wstac dopiero rano (ale nie mam takiej mozliwosci)...
|
#4359 |
|
Raczkowanie
|
No ja jak zwykle sie poddałam...:-/było dobrze dzisiaj ale skusiłam sie na naleśnika z serem noi pojadłam orzeszków ziemnych<głupek>jak ja mogłam:-/pewnie teraz znowu przytyje:-/a juz po swietach mi zleciało1,5kg:-( i od jutra dalej trzeba ciagnac mam nadzieje ze sobie nie zaszkodziłam....Podajcie mi nazwe tej galarteki prosze Was!!!!!!patrzałam w sklpeie na Gelwe ale ma 10 wegli chyba w 100ml:-/to chyba duzo.A noi dodaje niecała łyzeczke do sera białego dzemu jagodowego pewnie nie za bardzo to ale nie wiedziałam z czym zjesc a tak mi sie chce juz cos słodkiego:-/
|
|
|
|
#4360 |
|
Zadomowienie
|
Paulina22 zrób sobie galaretkę z herbatki owocowej, jest naprawdę pyszna
Przepis masz w przepisowni.Albo z coli light - właśnie wypatrzyłam w przepisowni i koniecznie muszę spróbować |
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sklepie idealne było 75D (teraz już niekoniecznie komfortowe - bo spadły kolejne kg ). Więc najlepiej zapamiętaj liczbę jaka Ci wyjdzie i pomierz też te +5 i -5 Jak widać wyrocznią te stronki nie są, ale zadziwiające, że aż tak zły rozmiar się nosiło kiedyś....Edit: Parę stron temu ktoś wspominał o sklepach z "wyszkolonymi" paniami, które pomogą dobrać stanik - jakiś czas temu była akcja bodajże w Złotych Tarasach - zaproszono tam te "wyszkolone" panie - chyba tylko jedna na wiele umiała dobrze dobrać stanik (tak na prawdę dobrze). Mi w każdym lepszym sklepie zawsze "wyszkolone" panie wciskały 75B. Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-12 o 20:11 |
|
|
|
|
#4362 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze w temacie staników...
Dziewczyny, ale ja swoich cycków wcale w tym B nie muszę upychać, wchodzą na luzie czy to znaczy, że mam aż tak małe? Bo w miseczce C to by się 2 razy zmieściły
|
|
|
|
#4363 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki pozwólcie ze na moment przerwę miły cycowy wątek
![]() alel mam nieco mniej interesujace pytanie... jak wiecie jestem dziś na 2 dniu 1 fazy, iiiii już dziś 2 razy byłam w łazience;/ wpierw mi tak dziwnie bulgota w brzuniu, zaraz zaczyna bolec i lece do łazienki;/ juz 2 razy w przeciazgu 2godzin;/ tez tak macie czy ze mną cos nei teges? i ciagle mi sie siku chce, mam wrazenie ze wszysko przezemnie przelatuje z gory do dołu
|
|
#4364 |
|
Rozeznanie
|
Parvati - wiesz..."wyszkolone" a wyszkolone to jest roznica.. to tak jak z fryzjerami - jeden zna sie na robocie a drugi... improwizuje
i udaje ze sie zna... mi tez wciskali DD czy nawet D... a jak sie nie miescilo to dawali wiekszy obwod... a ja mloda glupia i nieuswiadomiona bralam...
|
#4365 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Ale jestem wkurzona !!!! Właśnie złośliwa koleżanka powiedziałam, że się strasznie roztyłam!!!! Jakie to przykre i demotywujące kiedy starasz się utrzymać dietę i cieszysz się ze straconych (nie bez ciężkiej pracy) 2-ch kg a taka złośnica na forum ogłasza, że jesteś gruba. Zrobiłam sobie dukanowe ciasteczka (bardzo słodkie) ale to nie pomogło - nadal rozerwałabym ją na strzępy. Pocieszcie bo z nerwów zjem coś zakazanego !!!!
|
#4366 |
|
Rozeznanie
|
Tysia - hihi ja to sie smieje ze siusiam tak czesto jak niemowlak - przez co na dluzej z domu nie wychodze ...a tak to niestety problemy mam z toaleta
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć przyznam, że czasem było tak "bez powodu" - uciążliwe wręcz czasem i w najmniej spodziewanych momentach. Nauczyłam się nosić węgiel ze sobą ZAWSZE i WSZĘDZIE - 2 tabletki i spokój Postanowienie to bardzo przykre co piszesz. Strasznie wredna dziewucha. Trzymaj się i rób swoje, a uda Ci się ![]() ---------------------- Ja za to jeśli już tu tak pisałyście o podtrzymywaniu na duchu i facetach i przyjaciołach - dopiero jak schudłam moi znajomi najbliżsi dali mi do zrozumienia, że był ze mnie słoń i dobrze, że schudłam. Przykro mi było, bo nie mogłam zrozumieć dlaczego nie mogli mi wcześniej otworzyć oczu, zapytać, doradzić tylko kłamali, że się dobrze wygląda. A co do partnera - mój też miał i ma podejście, że mnie kocha taka jaka jestem - czy słoniątku czy teraz już schudnięta. Ale od kiedy jestem na Dukanie wspiera mnie bardzo - szanuje moją decyzję i mogę na niego liczyć. No i też miewam tak jak Wiolqn, że ględzi mi żebym tego nie jadła i tyle nie jadła i o takiej porze nie jadła Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-12 o 20:47 |
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo komentować to nawet nie ma sensu, po co się zniżać do takiego poziomu ![]() Za to pomyśl sobie jak jej mina zrzedniejak Cię zobaczy za jakiś czas Trzymaj się i nie słuchaj głupot |
|
|
|
|
#4369 |
|
Rozeznanie
|
postanowienie - zjedzenie czegos zakazanego nie pomoze... ja tez jestem tak wsciekla ze bez kija nie podchodz i mam ochote wypic pol butelki Matrini i zagryzc to sloikiem korniszonow... no moze pomogloby - na chwile ale potem wyrzuty sumienia..
Kolezanka sie nie przejmuj - widocznie taka z niej" kumpela" ze Cie obgaduje...niech sobie gada - wazne ze Ty wiesz ze masz te 2 kg mniej
|
#4370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Linessa z LIDLa! poza tym wujek google nie gryzie, można znalezc informacje których się potrzebuje bez żadnego problemu...
|
|
#4371 |
|
Zadomowienie
|
Co to się dziś stało, otóż miałam chcicę na mięcho, rozmroziłam wołowinkę, pokroiłam i wymyśliłam, że dziś troszkę zjem, a na jutro z sosem pomidorowym zrobię. I poszłam jeść podsmażone mięsko, a 2 porcja została na ogniu się dusić... Tak... i się zjarała
Dobrze, że mama to odkryła, bo ojciec siedział w kuchni i nie czuł, że śmierdzi. Wywaliłam wywar z mięska Cały dzień żarłam moje zbyt kakaowe herbatniki z wieśniakiem na słodko, jezuuuuuu jakie to dobre kruszyłam do kubeczka i smakowało jak z kawałkami czekolady! ![]() Z tych obu rodzajów herbatników robię kanapeczki z serem na słodko, pyszności ![]() Usmażyłam kotlety jajeczne, mówię mamie: "mam przepis na kotlety jajeczne, ponoć dobre", Mama:"tak? Ja znałam ten przepis całe życie" Proszę jaka mądrala ![]() To się rozpisałam, lecę pośmigać na rowerku ![]() Cytat dnia: Mama: Co to za dieta? Przecież ty ciągle ŻRESZ! innym razem: Ciągle jesz i jesz... Paulinie to byś się ta dieta spodobała, ona to się chyba głodzi biedna...
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-01-12 o 20:53 |
|
|
|
#4372 | |
|
szamanka
|
Cytat:
![]() Ale w domu to jeszcze jakoś ujdzie, gorzej w terenie...
|
|
|
#4373 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie coraz szczuplejsze Panie
![]() Dziś 7 dzień mojej diety i muszę przyznać, że z dnia na dzień sprawia mi ona coraz więcej przyjemności. Dotychczas dieta była dla mnie ciągłą głodówką, wiecznym ograniczaniem się i niesmacznym jedzeniem. A teraz? Teraz każdy dzień jest dla mnie nowym wyzwaniem kulinarnym głównie dzięki Waszym przepisom i twórczym pomysłom Przez pierwsze 3 dni czułam się nieco osłabiona, ale później wstąpiła we mnie nowa energia. A i wraz z wyleczeniem kataru rozpoczęłam codzienne marsze (min. 45 minut). Jeżeli o widoczne efekty to na razie tylko troszkę, ale nie zraża mnie to gdyż jestem przed okresem, a zawsze wtedy nadymam się jak balon. Wierzę, że z Waszym wsparciem i wiarą w to co robię to będzie już moja ostatnia dieta ![]() I na prawdę... nie przejmujcie się tym, że ktoś wam dogryza... Pomyślcie jak go piorun trzaśnie kiedy zobaczy Was za kilka miesięcy:P Mam jeszcze małe pytanie, jeżeli już gdzieś było a ja je przeoczyłam bardzo przepraszam. Dziś podczas wizyty w sklepie zauważyłam budynie i kisiele bez cukru firmy Winiary. Zawartość węglowodanów to 3%, zawierają aromaty owocowe no i właśnie skrobię ziemniaczaną, a ona chyba nie jest dozwolona? Z tego co wiem, dopuszczalna jest skrobia kukurydziana. Pozdrawiam!!
|
#4374 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. i to jest najpiękniejsze w tej diecie, że sięnie chodzi głodnym.
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
cocci:
Cytat:
i 65D nawet widziałam
|
|
|
|
|
#4376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1 szklanka mleka 0% żółtko 1 łyżka skrobi kukurydzianej słodzik dowolny aromat W odrobinie mleka mieszasz żółtko ze słodzikiem i skrobią, dodajesz do reszty zagotowanego mleka z aromatem i mieszasz aż do zagotowania.
|
|
#4377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4378 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
bo ja się cały czas zastanawiałam, gdzie tu tkwi haczyk
|
||
|
|
|
#4379 |
|
Rozeznanie
|
Witam wieczorową porą
![]() widzę, że temat na piersiatki zszedł A ja sobie w ramach rzeczy dozwolonych parzę zieloną herbatkę. Normalnie to bym do niej ze dwie ogromniaste łychy miodu nawaliła ... ale wiem, że nie wolno. Dziś mój drugi dzień reżimu , zadanie w postaci godzinnych ćwiczeń odrobione, skakanka poszła w ruch ... jestem wypocona, wykąpana i moge Was poczytać To może z piersiątek zejdzmy na temat pielęgnacji ciałka w czasie diety .... Stosujecie jakieś balsamy, ujędrnianie, anty ...coś tam ? Bo ja wmasowo(wy)wuje w siebie tego sporo ![]() Pochwalcie się
|
|
#4380 |
|
Raczkowanie
|
cinnamon witch, dzięki
![]() Chyba tak właśnie zrobię, mam straszną ochotę na taki mały słodki deser bo jogurtowe ptasie mleczko, którym sobie dogadzałam w chwilach słabości już mi się przejadło :P będę musiała jutro wyprawić się do sklepu ze zdrową żywnością po tę skrobię... ach a już myślałam, ze zjem sobie dziś budyń i to zaraz (
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

ale waga jakoś nie chce szaleńczo spadać..... a mam z czego zrzucać... całe 10kg o zgrozo
czeka mnie dłuuuugie odchudzanko .... i myślę że z Wami będzie raźniej jeśli można

Mam dużo motywacji. Na dzień dzisiejszy waga: 84kg wzrost:168 cel: 64
a od kiedy poczytalam lobby biusciastych, zmierzylam wszystko, nosze 70F (wiem, przerazajacy rozmiar) i wreszcie wiem, co to znaczy wygodny, dobrze dobrany stanik. Takze warto 

to dopiero porazka..

Właśnie złośliwa koleżanka powiedziałam, że się strasznie roztyłam!!!! Jakie to przykre i demotywujące kiedy starasz się utrzymać dietę i cieszysz się ze straconych (nie bez ciężkiej pracy) 2-ch kg a taka złośnica na forum ogłasza, że jesteś gruba. Zrobiłam sobie dukanowe ciasteczka (bardzo słodkie) ale to nie pomogło - nadal rozerwałabym ją na strzępy. Pocieszcie bo z nerwów zjem coś zakazanego
!!!!
bo komentować to nawet nie ma sensu, po co się zniżać do takiego poziomu 
kruszyłam do kubeczka i smakowało jak z kawałkami czekolady! 

Stosujecie jakieś balsamy, ujędrnianie, anty ...coś tam ? Bo ja wmasowo(wy)wuje w siebie tego sporo