|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
w 1 ciąży miałam skurcze w 2 mscu i lekarz przepisał mi zastrzyki z progesteronu (5 dni) o ile dobrze pamiętam , na rozwój ciałka żółtego za to druga była okropna, non stop wymioty, zgaga itd... ale za to skurczy nie było w obydwu ciążach wszystko przebiegało ok, dzieci duże i zdrowe ![]() tak więc nie przywiązujcie wagi do tych róznych przesądów, które jeszcze niejednokrotnie usłyszycie, przyjmujcie wszystko na dystans
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-01-12 o 21:05 |
|
|
|
|
#512 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czuję się teraz trochę samotna, ale nie chciałam dłużej z nim być, uznałam, że najlepiej będzie jak nie będziemy się już spotykać, chociaż on na pewno liczy na to, że nadal będziemy się widywali. Teraz już wiem, że to zupełnie bez sensu, że nie chcę być z tym człowiekiem. Jego reakcji na wiadomość o ciąży nie zapomnę nigdy ![]() Mam nadzieję, że naprawdę już gorzej być nie może... |
|||
|
|
|
#513 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Będzie dobrze, 3mam kciuki!!! Każda z nas ma lepsze i gorsze chwile i po to jesteśmy żeby się wspierać. Nawet nie macie pojęcia (ale pewnie macie pojęcie), jak ja się boję... ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
A ja bardzo zazdroszczę Tobie, że ich nie masz. Chciałabym wrócić do pracy, a nie jestem w stanie. I wcale nie twierdzę, że to tak fajnie i dobrze źle się czuć... Co do toxo, to nie zgadzam się z Tobą w 100%. Znam osobiście dwie osoby, które miały z tego tyt. problemy, więc nie jest to jakaś bujda. Oczywiście, jeśli masz koty niewychodzące na dwór, nie powinno Cię to dotyczyć. ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
gabisun |
|||
|
|
|
#514 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny jeszcze mój Fasolek
Fatalna jakość fotki, ale Małego widać.
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-01-12 o 20:01 |
|
|
|
#515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do toxo, to jesli masz przeciwciała, to mozesz sie nie martwić, ale posiadanie kotów niestety nie gwarantuje, że przeszłas kiedys bezobjawowo toxo i masz przeciwciała, np. ja mam koty od zawsze i w 1 i 2 ciązy miałam, ale nie miałam przeciwciał ( nie wiem jak teraz) , moje koty sa wychodzące... więc jest pewne ryzyko, znajoma miała toxo w ciązy i nie skończyło sie to dobrze... ale ona zaraziła sie nie od kotów, tylko od mięsa ( uwaga na surowe mięso- myjcie ręce po przygotowywaniu, nie jedzcie tatara ) Ja w ciąży po prostu nie biore kotów na ręce, nie przytulam, nie pozwalam na kontakt z moja twarzą i myje ręce po kontakcie. trudno- ciąza wazniejsza. Na szczęście nie ja sprzątam i karmię, ale gdybyście miały to robic, to proponuje oddac ten obowiązek mężowi.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#516 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Nika ale słodki
![]() Dziękuję bardzo wszystkim za wsparcie ![]() Pomidora no widok był straszny, jak zobaczyłam tą krew to od razu pomyślałam o najgorszym ale krew była ciemna i pochodziła z tego krwiaka nieszczęsnego. Będę leżeć i dam mu okazję do wchłonięcia Swoje dzisiaj przeszłam ale widząc to cudne migające serduszko wreszcie poczułam że dzidzia tam naprawdę jest |
|
|
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, wykancza mnie czekanie - wizyte u mojego gina mam dopiero 18 stycznia ( nie ma wolnych terminów szybciej, a to prywatna medycyna
) , testy negatywne, @ nie ma... czy myslicie, że moge gdzies podejśc do jakiejś przychodni i zrobic bete, tak bez skierowania, prywatnie? Wiecie, troche się martwię, bo niska wartośc hcg a tym samym brak wykrywalności na teście może tez oznaczać ciąże pozamaciczną...
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-01-12 o 21:00 |
|
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#521 |
|
Wtajemniczenie
|
gabisun- dzięki
no to moze jesli jutro wciaż nie będzie @ to zdecyduje sie gdzies podjechac na betę
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
Hej, przepraszam, przyszlam odpkutowac swoje winy, troche sie unioslam... chyba mi hormony zacznaja szalec... złe, niedobre hormony!!
Na przyszlosc postaram sie nad soba troche bardziej panowac. Moge was pocieszyc, że TZowi tez sie dzis "za żywota" oberwalo... kurde no.. mam nadzieje, ze to ostatni raz... wybaczcie mi prosze... ![]() Zeby rozładowac nastroje... podsyłam stronke, na kotra moze jeszcze nie dotarlyscie,choc pewnie wiekszosc z Was ja odwiedziła ![]() http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...tydzien-1.aspx ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- A, jeszcze tylko krótki info. Ta stronka nie działała mi dobrze pod przeglądarka firefoxa, musialam ja otworzyc przez Internet Expolorer
|
|
|
|
#523 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
niestety wiele zależy od tego na jakiego egzaminatora się trafi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
więc mizianie po futerku raczej nie jest niebezpieczne.Cytat:
![]() Cytat:
Nie chciałam żadnej z ciężarówek urazić pisaniem o moich mdłościach - w końcu od tego jest ten wątek ![]() I pochwale się, że całkiem nieźle działa sok pomidorowy z dużą ilością soli ![]() Świetna stronka
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|||||||
|
|
|
#524 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nabijam się z mojego męża, który ma szczerbkę między zębami że u Małego na tym foto już taką widać ;DA mniejszy Twój, bo masasakra jestem pierwszaaaaaa na liście naszych rodzących!!! Kurcze, właśnie sobie to uzmysłowiłam i dostałam pietra ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Dzięki dawaj jutro focię---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
też tak teraz mamy ![]() Stronka fajna i o toxo też jest, ale mi się baba zacięła, teraz ściągam u męża, bo mój lapti powolniaaak ![]() Lenka, następnym razem się uda na bank! Olać gbura. Wróżka niby tak, ale także przez inne wydzieliny. Ale tam sprzątam i myję miseczki w rękawiczkach, potem wyparzam zlew i myję mocno rączki. Ale miętolić nie przestanę, bo za bardzo kocham ![]() Mój wet radził zawieźć kupki do sanepidu weterynaryjnego (czy czegoś w tym stylu), ale namów moje dziewczyny, aby zrobiły to w miarę równo ![]() Moja Figa się dziś męczy, a ja razem z nią miała pod narkozą zabieg, usunięto jej narośl z dziąsełka i kamień z zębów. teraz dochodzi do siebie, bida chodzi pijana ![]() a u mnie w szpitalu beta- 26zł. Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-01-12 o 23:03 |
|||
|
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...
Już jestem w domu, dopiero teraz, ale przeżyłam dzisiaj koszmar. Byłam na wizycie u mojej ginki, porozmawiałam z nią, zbadała mnie, powiedziała że to 6 tydz+4 dzień i zrobiła usg. Z usg wynikało, że pęcherzyk jest duży, 35 mm, ale w środku tylko maleńka kropeczka, prawie nic, poza tym jest to za duża dysproporcja w stosunku do wieku ciąży, bo już powinno być coś widać. Dała mi skierowanie do szpitala na tydzień, żeby mnie dokładnie obejrzeli i zobaczyli czy ta kropeczka zacznie rosnąć przez najbliższe dni. Szczerze mówiąc, to nam nie dała w ogóle nadziei Pojechałam od razu do szpitala Myślałam, że to już koniec, 2-3 dni i trzeba będzie usunąć ten pusty pęcherzyk, bo tak z tego wynikało. Powiedziała też że obok tego pęcherzyka rozwija się jeszcze jakieś ciałko żółte, którego nie powinno być i miała nadzieję, że może się jeszcze wchłonie. O 21 pojechałam do szpitala i dwóch lekarzy zrobiło mi usg, przeprowadziło wywiad. Byli w szoku, że dostałam skierowanie do szpitala, bo powiedzieli, że ciąża świetnie się rozwija i pokazali mi obraz usg.. Z dużym pęcherzykiem 17 mm i zarodkiem 6,5 mm... I bijącym serduszkiem. Prawie się rozpłakałam, bo już przekreśliłam tę ciążę... Uwierzyłam w to, że żadnego dziecka nie ma Nie mogłam uwierzyć w to, że widzę serduszko!! Już wróciliśmy do domu, ale na dobrą sprawę nie mam ani zwolnienia, ani zleconych żadnych badań, nic. Idę jutro do tej gin powiedzieć, żeby mi dała zwolnienie, przez nią przeżyłam taki stres... Potem zmieniam lekarza, i to jak najszybciej..
|
#526 |
|
Raczkowanie
|
hej
czy moge sie do Was przyłączyć? byłam dzisiaj u lekarza potwierdzil ciąze, 5 tydz )))))) Mam na imie Basia, 27 lat i mieszkam w uk
|
|
|
|
#527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no, ale z drugiej strony lepiej, że wysłała do szpitala i okazało sie, ze ok, niz żeby np. olała sprawę pewnie ma niskiej jakości sprzęt usg
|
|
|
|
#528 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Lenka Byliśmy wczoraj znowu z TŻtem u developera w sprawie kupna mieszkania i TŻ ma tam dziś zadzwonić i zarezerwować ( o ile te kilka upatrzonych przez nas nie jest już zarezerwowanych). No zobaczymy co z tego wyjdzie...nie mogę już doczekać się własnego M (jakoś wizja mieszkania z "teściami" jeszcze przez dłuższy czas średnio mi się podoba...) Miłęgo dnia wszystkim |
||
|
|
|
#529 | |
|
Wtajemniczenie
|
NikaP-n - oczywiscie wrzuce jak tylko wroce
juz sie nie moge doczekac, USG jest na porodowce, wiec sie troche naogladam dzieci ![]() Cytat:
Ninaad - Bede trzymac kciuki za mieszkanie. ![]() Lenka* - Jestem w szoku... Jak najszybciej zmien ginekologa. Na szczescie wszystko jest dobrze, ale jestem oburzona tym, co przeczytalam... Nie mozna tego gdzies zglosic? Edytowane przez xxSHINeexx Czas edycji: 2010-01-13 o 07:54 |
|
|
|
|
#530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyz tak nie jest, Dziewczyny?Ja jeszcze u gina nie bylam, ale na pewno pojde do mezczyzny (choc nie ukyrwam, ze sie boje... i jest to dla mnie zawsze bardzo krępujące )A Tobie Lenko mowie: glowa do gory! I pomysl o zmiane ginekologa... bo po takim czyms ja bym wiecej do niej nie poszla ![]() Wróżko, mam naprawde nadzieje, że taka sytuacja sie nie powtorzy... i że bedzie sobie forumowaly w zgodzie i spokoju Prawda, że fajna jest ta stronka Ja narazie zatrzymalam sie na etapie, na kotrym mi sie wydaje że jestem i obiecalam sobie ze bede co tydzien ogladac jeden odcinek, ale znajac siebie... cieżko mi bedzie wytrzymac![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Witaj Falballa poniewaz moderatorki nie ma, wiec przemuje jej paleczke (mam nadzieje Pomidoro, ze sie nie gniewasz), i proszę zebys nam troszeczke opowiedziała. Jak pani Prezes Pomidora wroci to dopisze Cie do listy
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwszy gin do jakiego poszlam powalil mnie na kolana... byl to pan okolo 40-tki, złoty łacuch, rozpięta koszula, włosy na klacie i zwracal sie do mnie "Złociutka", mowie Wam, prawdziwy playboy (zeby nie bylo, nie gustuje w takich panach, ale ta wizyte bede wspominac, ze usmiechem )Uwazam, ze bardzo dobrze robisz. Dobrze jest, jak lekarz bedzie znał Twoja twarz, jak nadejdzie 9 m-c.
|
|
|
|
|
#533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczesniej byl jakis naprawde stary, ten jest chyba kolo 50-tki. Zapisal mi kwas foliowy i No-spe 3 razy dziennie, ale wszyscy mi mowia, zeby tyle nie brac, co myslicie?
|
|
|
|
|
#534 |
|
Zadomowienie
|
Lenka, no normalnie jestem w szoku. I to jest dowód na to, żeby nigdy nie wierzyć jednemu lekarzowi... zawsze trzeba sprawdzić diagnozę, zwłaszcza tą złą. Powinnaś iść do tej gin i jej nawtykać, ja bym przynajmniej tak właśnie zrobiła...
|
#535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lenko - strasznie mi smutno, że wczorajszy dzień spędziłaś w wielkim strachu ale cieszę się również, że lekarze w szpitalu wypędzili czarne myśli z Twojej głowki i już jest wszystko w porządku, że dzidzia rozwija się jak powinna superIdz do ginki -bierz zwolnienie i odpocznij od nadmiaru wrażeń!!!!!!! Co do ginekologów , to ja od 10 lat chodzę do jednego i tego samego i nie zamierzam go zmieniać![]() w poniedziałek dostałam skierowanie na badania- mocz, modfologia ... jeszcze nie byłam a tak zastanawiam się ile to może kosztowac wszytko. chodzę do lekarza prywanie więc muszę sama płacić
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-01-13 o 09:55 |
|
|
|
|
#536 |
|
Zadomowienie
|
Mpik, ja też chodze prywatnie, ale w związku z tym, że płace za wizyty, a moja ginka przyjmuje również w szpitalu, to zrobiła mi badania normalnie refundowane, tzn wypisała skierowanie... Nie masz takiej możliwości?
Nika, Fasolek śliczny! ![]()
|
#537 |
|
Wtajemniczenie
|
A moze masz kogos znajomego w szpitalu, kto moglby Ci zalatwic bezplatne badanie?
![]() Ponawiam pytanie o No-spa, bo strasznie mnie to ciekawi, nie chce sobie zepsuc watraby biarac no-spe 3 razy dziennie przez 9 miesiecy... |
|
|
|
#538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzowniłam własnie do laboratorium i dowiedziałam się, ze zapłace jakies 50 zł za wszystko.
|
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie gratuluje wszytkim bijacych serduszek, 2 kreseczek, mdlosci i ich braku
![]() ja pochlonieta jestem dniem babci w przedszkolu a potem pisze prace bo do piatku musze oddac analize wynikow badan.. 1/3 za mna mam nadzieje ze dam rade ![]() samopoczucie moje jest genialne szkoda tylko ze wymioty wieczorne nie daja mi zyc.. no ale![]() w pracy o l4 wszysyc mnie przyjeli rewelacyjnie co dziwne pani dyr tez.. dzieci powiedzialy ze beda grzeczne i nie beda mnie denerwowac milo![]() pomodorka ciesze sie ze wosp sie udal ![]() Cytat:
grunt zeby cie niezmulilo... teraz ide pod koniec stycznia albo na poczatku lutego![]() Cytat:
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

trzymaj się, kochana..

....były komplikacje....wystąpił konflik serologiczny i lekarze nie zareagowali mimo iz mówiłam jaka mam grupe krwi i 2 razy wylądowałam w szpitalu ze skurczami. Nie ukrywam że bardzo bym chciala teraz dzidzie...wiec bede czekac cierpliwie
Zacznynam wysuwać, teorie ze koty maja dobry wplyw na ich wlascielki. A to cala ta toxo "odkotowa" wymyslone przez przeciwnikow tych zwierząt. Jak kots kogos/czegos nie lubi to z czystej zlosliwosci dopisze mu jakas glupia ceche!
mam też skierowanie do szpitala, ale wolę leżeć w domku, ma kto się mną zająć.
jutro ide na USG (u niego w gabinecie nie ma).

więc mizianie po futerku raczej nie jest niebezpieczne.