|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
Automat do chleba zaoszczedzi mi sporo czasu, szczegolnie teraz, kiedy juz pracuje. Poza tym teraz widze, ze reczne pieczenie chleba wychodzilo mi kiepsko Mam nadzieje, ze Miramej jeszcze sie odezwie
|
|
#2732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
dla MałżaAle widać coś "ząbkopodobnego"? Już opisałam No nie strasz z tym podgrzewaczem, jaki dokładnie masz? Linkę poproszę ![]() Gratulacje , mówisz, że ktoś Ci wyjada ser? ![]() Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-01-12 o 21:03 |
||
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze jaderko wroci na swoje miejsce i bedzie wszystko ok! no ba przeciez Kubus to prawdziwy facet wiec musi byc dzielny
|
|
#2734 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję w imieniu Tż
![]() Bo dziewuchy seriale teraz oglądają pewnie ![]() A i zapomniałam napisać, że dostałam pierwszy zasiłek całe 330 zł zaszaleje, że ho ho Miramejku dobrze na usg wyszło ok tylko co teraz z tym jąderkiem? Dzielny Kubuś A ząbek to już się bieli w dziąsełku chyba trzeci miesiąc i za nic wyjść nie chce
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas tez sie bieli i na tym koniec
|
|
#2736 |
|
Ola-Unhola
|
Megi, gratulacje dla Tż-ta
![]() Miramej, cieszę się, że w porządku po usg A dr mówił coś o tym jąderku? Wydaje mi się, że ma jeszcze czas żeby wskoczyć na swoje miejsce, ale napisz może coś więcej (jeżeli wiesz). Fajne te gniazdka, ale ja już mam dosyć tych "gadzetów" ![]() Tak stałam teraz w pokoju dzieci i liczyłam ile to kasy wyjdzie ze sprzedaży tych wszystkich cudowności Oczywiście po ew. Zuzi ![]() A u nas nic się nie bieli, ale za to marudzi ....
|
#2737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item879616852_podg...d_ss_wawa.html I nie straszę tylko żale wylewam ![]() Czekoladko u nas przelewają na konto ok10-15 każdego miesiąca. A na ile ty dostaniesz? Ja na 6 m-cy mam. A takie gniazdko co Mariolka wkleiła to ostatnio w ciucholandzie kupiłam za 1 zł tylko, że mam sam ten materiał i nie wiem co z tym zrobić
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie sie ciesze a co z ty jajeczkiem? lekarz mowil cos wiecej? ale mam dzielnego ziecia ![]() Cytat:
no wlasnie mam pyt odnosnie zasilku ktoras z mam, chyba czekoladka pisala cos o wyzszym zasilku jesli ktos zarejestruje sie po 1 stycznia a mnie doszly sluchy ze to tylko na 2 msce bedzie wiecej a pozniej jeszcze mniej niz bylo? prawda to? ktos cos wie na ten temat? Cytat:
![]() ide poczytac bo ksiazka mnie wciagnela a nie mialam dzis w dzien mozliwosci czytania
|
|||
|
|
|
#2740 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(na stałe)Jestem z Niego dumna ![]() Cytat:
No właśnie, zawsze coś musi być ![]() Kurczę, Wy będziecie miały ząbkowanie za sobą, a u nas się zacznie ![]() Cytat:
Mówił, że jest jeszcze czas, żeby wróciło. Zresztą wiesz, ono tam bywa . Jak nie zostanie na stałe i będzie uciekać, to zabieg . Doktor powiedział, żeby na razie uczulić na to pediatrę i obserwować.U nas też tak ![]() Cytat:
, a po jakim czasie zaczął szwankować?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-01-12 o 21:43 |
||||
|
|
|
#2741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miramejku ja podgrzewacz kupiłam jakoś w sierpniu, a ok listopada zaczęła ta kontrolka mrugać, ale tak chwilowo a teraz coraz częściej i muszę go potrząsnąć żeby się nawrócił Może mi się jakiś trefny trafił bo ogólnie są dobre opinie o nim.
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2010-01-12 o 21:42 |
|
|
|
|
#2742 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Produkuje tego posta od paru godz i chygba i tak nie napisze wszytkiego co chciałam bo TZ woła do sypialni na bara bara
![]() tak w skrócie: aannuullaa, pytałas o ASZ..... byłam dzis u tej babeczki dermatologa - lekarz z powołania, supeeeer babka. Zuza ma AZS o łagodnym przebiegu. Nie bedzie jakiegos wiekszego leczenia. mam dalej uzywac Hascobaze na całe ciałko, na buzie przepisala jakis inny kremik natłuszczajacy (apteczny robiony) i w razie potzreby moge uzywac Pimafucort 1-2 x tyg. Jakbys miała jakies pytanka to śmiało Cytat:
![]() Cytat:
pychotka Cytat:
to zaczełam odkrecac odpływ (w mieszkaniu jego mamy, jeszcze przed slubem),jak sie nie dal odkrecic to poszłam spac, a rano .............. jego mama poszła zeby myc a tu kałuza sie robi oj nie było mi do smiechu........ 30 - az sie boje tej cyfry brrrrrrrr, ja nie chce!!!!!! Cytat:
uzywam go od 4 m-cy (jest cały czas właczony) i super, ustawiam go na minimum i caly czas mam stała temp. bo buteleczki wkładam od razu jak juz jedna zje to nastepna Cytat:
![]() co do wit E nie pomoge ale kwas foliowy moja mała brała a żelazo bierze do dzis. Kwas foliowy po poł tabl dzziennie rozpuszczłam w kieliszku. ![]() Ide spac
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
megi dzieki za odp
poszperam na necie jeszcze |
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Miramejku, Eleeri myślałam sobie o Waszych dzieciaczkach i trzymałam kciuki, żeby usg wyszło w porządku, więc cieszę się, że wszystko jest w porządku ![]() Miramejku mysle, ze jąderko wróci na miejsce, ale wiesz coś więcej?Mówił coś lekarz? u nas wszystko w porzadku, oprócz może tego, że od 3 dni nie bylismy na dworze, bo zimno jak diabli, zawierucha i pada deszcz... a ja jeszcze nie mam okresu ![]() jesli chodzi o diete to zeszło 1,5 kilo, czyli idzie tak jak chciałam, powoli i skutecznie, oby tak dalej czy wszystkie jesteście teraz na diecie ONZ?NFZ?NRD?czy jakiej tam ?czy tylko ja na jakiejś innej bo nie wiem czy pisać menu? ![]() ide poczytac Twój Styl, nie wiem tylko o której jaśnie pan postanowi wstać, bo ostatnio gorzej śpi i częściej sie budzi, ech..
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze cie rozszyfruje? gratki, gratki ![]() Miramej coż za dobre wiesci tylko co to z jajkami? do kiedy jest czas zeby zeszly czy jak to sie mowi zstąpiły?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2746 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
http://allegro.pl/item876273137_podg...elki_w_wa.html A ja jeszcze zastanawiała się nad takim, ale nie mogę nigdzie opinii użytkowniczek znaleźć ![]() Trzeba dokupić koło dmuchane ![]() Svinecko, http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...e_opinie_.html http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...Y_ACTIVE_.html
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-01-12 o 21:56 |
|
|
|
|
#2747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczysz wszystko bedzie dobrze Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja jestem na diecie " bezdiety" czekam na@ i jak przyjdzie to biore sie za diete
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc czekam ![]() trzymam kciuki, żeby do Ciebie przyszło @! ![]() a nie myślałaś o zrobieniu testu?
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
a tu o zasilku:
Kwota zasiłku obowiązująca od czerwca jest wskazana w obwieszczeniu ministra pracy i polityki społecznej ogłoszonego w Monitorze Polskim nr 33, poz. 494. 460 zł (80 proc. zasiłku) otrzymuje bezrobotny, który ma okres uprawniający do zasiłku krótszy niż pięć lat. Jeśli ten okres wynosi co najmniej 20 lat, należy mu się 120 proc. podstawowej stawki, czyli 690 zł. Podstawowy zasiłek w kwocie 575 zł jest wypłacany pozostałym osobom. Tak będzie do końca grudnia. Od stycznia 2010 roku zasiłek będzie wyższy. Jego podstawowa wysokość ma wynosić 717 zł w okresie pierwszych trzech miesięcy i 563 zł w okresie kolejnych miesięcy posiadania prawa do zasiłku. Osoby, które będą mieć staż pracy poniżej 5 lat otrzymają 80 proc. tych kwot. Ci, których staż przekroczy 20 lat 120 proc
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
ach, taka dieta też jest fajna
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
He he Ty to pomysłowa kobitka jesteś
![]() A co do podgrzewacza to ten co wkleiłaś nie ma podziału na temperaturę więc ja bym nie brała
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
czekoladko
![]() czyli cos tam dobrze slyszalam |
|
|
|
#2753 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() To tak jak ten Avent IQ http://allegro.pl/item873953847_podg...er_sprzed.html
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec narazie czekam.....ale wiadomo ze stres zwiazny z czekaniem tez moze go opoznic kumpela ma plastry na zbyciu wiec jak dostane@ zaraz przyklejam plastra nie wiem czy pisalam ze mama byla wczoraj odwiedzic malego Przemusia mojej kuzynki biedaczek -musiala z nim lezec w szpitalu przez ponad tydzien(znaczy po urodzeniu standardowo zostali wypisani) bo maly jak byl w domu nie chcial jesc....duzo spadl na wadze i dotego mial mega zoltaczke! w szpitalu kazali jej karmic piersia i codziennie wazyli malego i nie przybieral wogole na wadze po jej mleku, wiec przestala karmic i daje mu Bebilon jakis specjalny do dzieci z mala waga ![]() pozatym jest slodziutki, taki malutki i ciagle spi a skonczy 1 miesiac 17 stycznia mama mowi ze nasza gwiazka juz taka fajna duza a on taki okruszek kochany
|
|
#2755 | |||||
|
Zakorzenienie
|
jestem, Bartosz śpi
... a ja po serialu ![]() tak, Nasivin soft Cytat:
... no tak, jutro jeszcze zapytam pani dr moze coś zaproponuje ![]() mmm ja chyba tez muszę w końcu zrobić te piersi z cieście ... ale z serem ![]() Cytat:
Cytat:
syn Bartosz - przez małża zwany programistą komputerowym ![]() strasznie się cieszę, ze na usg wszystko ok!!! i oczywiście za jajeczko! Napewno wróci na stałe! ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
ohohoho to faktycznie zaszalejesz ... ale lepsze to niż nic ![]() Cytat:
![]() a u nas juz wyszły do połowy a artosz dalej marudzi ;> ... moze nastepne idą
|
|||||
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam podgrzewacz jakis Carrera -tż kiedys kupil w Auchanie i powiem wam ze nie ma on regulowanej temp. ale ma do wyboru albo na butelke z mlekiem, albo na sloiczki i automatycznie grzeje ta opcje jaka sie wybierze
jak karmilam mala w nocy to uzywalam go jeszcze ale odkad mala nie pije to lezy nieuzywany sloiczki podgrzewam w mikrofali bo szybciej a w podgrzewaczu to chyba 10minut trzeba czekac
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-01-12 o 22:18 |
|
|
|
#2757 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dal rade
![]() nie bylo cyca przez caly dzien pomylilo mi sie, to 14sto miesieczne dziecko tutaj jest o tym i jest tez filmik: http://www.gadu-gadu.pl/542434059472...yzu-w-mozg/100 masakra zal mi tego dzieckaCytat:
a potrzebuje normalnej spacerowki Cytat:
Cytat:
a jaderko napewno wroci na swoje miejsce zobaczysz ![]() no na przyklad i w ogole balabym sie tam isc i mowic, i nei wiedzialabym co mowic Cytat:
![]() a ja juz zakatarzona na maksa zatoki mnie bola, ledwo mowie ehh zeby tylko dzieci nie zarazic
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
moze wam pomoga, bo u nas nic nie pomagaly
to poprawa byla po tych homeopatycznych, ale i tak skonczylo sie na antybiotyku ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- ![]() tylko co z twoimi cyckami?? odciagalas pokarm?
|
#2759 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam już No Mój synek Cytat:
Cytat:
![]() My też nie byliśmy dzisiaj i jutro pewnie też nie pójdziemy, bo przez zaspy nie można przejechać ![]() Oj, niech już @ przyjdzie ![]() Cytat:
Do 1 roku życia najlepiej. Wyczytałam, że to się nazywa wnętrostwo i u nas byłoby to tzw. wnętrostwo rzekome, czyli wędrujące jąderko. I że są duże szanse, że samo minie i nie trzeba będzie leczyć ![]() Cytat:
|
|
|
#2760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mam IQ niby ale są temperatury napisane. Mój podgrzewacz chyba ma za wysokie IQ bo sobie myśli pewnie tak: "Jak ten babsztyl śpi sobie w nocy to ja też ide spać" i się dziad wyłącza No dobra małż z roboty wrócił idę mu soczyście pogratulować ![]() Dobranoc
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

, a ten angielski to nawet chleb się nie powinien nazywać
Zawsze z Polski przylatywałam to bagaż po brzegi w chlebie miałam wypchany i podręczny też

wierci się i przekładam ją zboku na bok i dalej śpi
dzisiaj rano mała się obudziła na mleczko a tu zimna woda 
pyyyycha
tylko bez sera żółtego bo w tajemniczy sposób zniknął z lodówki 

):

. Doktor powiedział, żeby na razie uczulić na to pediatrę i obserwować.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)