|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
o kurcze dziewczyny ale się przeraziłam właśnie....
![]() poszłam się umyć... i wyciekło ze mnie sporo takiego lepkiego śluzu.. tak z pół łyżeczki..... czy to czop?? ![]() ![]()
#902 |
Zadomowienie
|
Uff, nadrobiam Was wkoncu
![]() No to ide spac. Jutro mam jeszcze na 12:00, ale w czwartek i piatek, to ja nie wiem, jak dam rade wstac na 7:30... Zobaczymy, pewnie oczy bede miala, jak w ubieglym tygodniu, jak zombi... Tak apropo tego czy dziecko odpukuje, jak pukam w brzuszek; to ja zaczynam pukac po tzm, jak moje dziecie zaczyna wypychac konczyny, to ja w to miejsce stukam i ono znowu tam wypycha swoja czesc ciala, wiec mysle, ze lubi sie tak bawic ![]() Mojego meza Glutek "nie lubil" do niedawna, tzn jak maz przylozyl reke do brzucha, to chocby nie wiem, jak mocno sie rozpychalo, to wtedy robila sie cisza, a od jakiegos czasu, to daje mu rowno po rekach ![]() ![]() No dobra spadam, bo mnie spanie wkoncu bierze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Raczkowanie
|
witam Was !!Chyba dzisiaj pobiję rekord, jeśli chodzi o godzinę napisania posta
![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ---------- jeżeli wstałam już tak wczeźśnie, to wykorzystam to i pójdę na badania.Muszę zrobić, oprócz morfologii, elekrolity, czas krzepnięcia i HCV |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, proszę o poradę te bardziej doświadczone.
Często czuję jak malutki pcha mi się w dół i wtedy mam wrażenie, że zrobię kupkę.. Koleżanki i siostra ani mama również tego nie miały i nie bardzo wiem czy to normalne? Również, mam wrażenie, że wody odchodzą mi ciurkiem. Czasami poleci mi coś, ale bardzo malutko i położna stwierdziła, że nie trzymam moczu czasami, dziecko tak naciska, że mi leci siku... Ale rzecz w tym, że trzymam mocz bez problemu.. Dzwoniłam na położniczy dział i powiedziały mi to samo, a wiem, że jak wody ubywa to dziecko narażone jest na infekcje, chyba, że chodzi tu o to, jak całkowicie wody odejdą, a skoro mi tylko ciurkiem to nie ma co się martwić? Nie chcę się położnym narzucać, żeby później się na mnie nie wyżywały przy porodzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Raczkowanie
|
a propos nawiązywania kontktu z Maluszkiem, czy mówicie do swojego brzucha?
---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ---------- Cytat:
wydaje mi się, że takie parcie to rzecz normalna, w końcu dzieciątko wstaia sobie główkę. Natomiast, jeśli chodzi o wody i ich sączenie , to miała zdaje się Zeberka(odszukaj jej post, jest w cz.V), to po pierwsze musi być tego więcej i najpierw Cię lekko zalewa, a po drugie, jeżeli to wody , to sączą się, gdy leżysz, a nie gdy stoisz( główka dziecka działa wdedy jak korek). W razie wątpliwości zawsze możesz pojechać na badanie. Poza tym , wody są bezbarwne i zdaje się bezzapachu, a mocz dość specyficznie pachnie. Możesz kupić sobie w aptece , nie wiem czy w UK jest dostępny , test Bobo |Safe, chyba tak się nazywa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie u mnie cieknie mi coś tam w każdej pozycji, i na siedząco i na leżąco i na stojąco.. Do tego czasami wydostają mi się bąbelki ![]() No właśnie tutaj, jak pisałam wyżej, zignorowali mnie troszkę i na badania nie mają zamiaru mnie przyjąć. U nas nie ma tak, że sobie jadę i zażyczam coś, to oni w zasadzie decydują czy coś jest warte ich uwagi.. Tzn ja przytaknęłam na ich decyzję, to oni się w końcu znają na tym wszystkim, nie ja. To nie ja odbieram codziennie dziesiątki porodów, ale obawiam się po prostu o dziecko, chyba każdy by się martwił, i nie ufam im do końca, zwłaszcza, że o pomyłkach nie tylko naczytałam się, co sama we wcześniejszym stadium doświadczyłam. No cóż, zadzwonię jutro jeszcze raz z nadzieją na trafienie na inną babeczkę. A! Właśnie doczytałam na necie co to za teścik! Dobra sprawa, poszukam na necie przetłumaczenia na język angielski i posprawdzam czy tu dostanę ![]() ![]() Edytowane przez kasia uk Czas edycji: 2010-01-13 o 04:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak będziesz chodziła z dzieckiem na spacery ![]() na serio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja śpiewam...puszczam dziecięce piosenki i czytam bajeczki .... Jak byłam z Kubusiem to mi bylo na poczatku tak dziwnie ...ale teraz robię 2 w jednym dkla Puchatka i Pysiolinki ![]()
![]() |
#908 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() kocurazab- co do Twojego pyt. to oczywiście, że mąż może. Matka dziecka MUSI wykorzystać co najmniej 14 tygodni urlopu macierzyńskiego. Z pozostałej części może zrezygnować i wtedy udziela się go ojcu dziecka na jego pisemny wniosek. To znaczy, że możesz wykorzystać np 19, 20, 21 tygodni urlopu macierzyńskiego, a resztę Twój małżonek. |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Własnie zerknelam na ranking imion....
Nasze dzieci będa miały najbardziej popularne imione nadawane w Warszawie ![]() http://gorny.edu.pl/imiona/index.php Ale co tam ![]()
#910 |
Rozeznanie
|
witam z rana
![]() za godzinkę jadę na ktg, badanie i usg.. pewnie znowu mnie odeślą do domu ![]() ![]() a jak mnie zostawią w szpitalu i stwierdzą, że do jutra na pewno urodzę to byłby najszczęśliwszy 13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 | ||
Rozeznanie
|
Witam mamuski,
No i co tam? zadna sie nie rozpakowala w nocy? jakis zastoj mamy czy co? ![]() bebzolek pierwsza klasa ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
----------------------------------- u mnie troche sniegu posypalo, poza tym cisza przed burza ![]() remontu ciag dalszy, lodowka wyjechala z kuchni, okazalo sie, ze cala podloga do wymiany, wylewke trzeba robic i na nowo klasc plytki. bosko ![]()
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
madzik ...no wlasnie jakaś ...cisza ...ale może to cisza przed burzą
![]() Bo w kolejce jako pierwsze : agusiamatyldka-06.01.2010 filka2-7.01.2010 OliviaoO-7.01.2010 addicted to wizaz-10.01.2010 Gosiaczek 82-10.01.2010 brzoskwinia82-14.01.2010 kalka-14.01.2010 Dziewczyny przesylam ![]() Madzik a jak to lodówka wylała ? sama ? ??
#913 |
Zakorzenienie
|
Kwiat kalafiora no to we 2 lezymy i czekamy zeby przetrwac te kilkia dni bez porodu
![]() Sensuel ale ja mam mega daleko do tego szpitala, w ktorym bede rodzic - 140km ![]() Pysiamn te nowe wytyczne odnosnie pepka ponoc wchodza w zycie styczen-luty.A te o kapieli jakos pozniej Z ta kapiela ma byc tak, bo chodzi o to zeby przez kilka dni pozostal na skorze ten naturalny film ochronny, ktory dziecko mialo jeszcze w brzuszku.Zeby tego tak od razu nie zmywac calkowicie, bo to dodatkowo chroni maluszka Elcia bardzo ladne kolory wozeczka.A kolko na pewno mozna wymienic Kocurazab o te wszystkie macierzynskie, tacierzynskie i inne, to najlepiej w ZUS-ie sie dowiedziec Youyou nie wiem, mi sie takie cos wydarzylo 2 razy - w polowie ciazy i 30.12.Za 1 razem nie byl to czop bo nie urodzilam, a za 2 nie wiem Kasiauk parcie jak na stolec jest zwiastunem zblizajacego sie porodu i skoro zostal Ci tylko tydzien, to to bedzie to ![]() ![]() Kolka mowie, ale wiecej mowie tak w myslach i wydaje mi sie, ze ona wie co mowie ![]() Od wieczora boli mnie brzuch jak na @ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A połorzne od tego są żebyś się narzucała... jak ta Cię bagatelizuję skonsultuj się ze swoim lekarzem albo na IP, po co ryzykować i się umartwiać ![]() Youyou czop może i 2 tygodnie wcześniej odpaść... u mnie był glutowaty i brunatny, potem na wkładzie pojawiał się kolor różowawy, niteczki krwi albo poprostu trochę krwi. Oszczędzaj się ile możesz ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-13 o 08:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Rozeznanie
|
Witam mamusie z rana. Jeszcze Was nie nadrobiłam. Widziałam tylko, że żadna się nie rozpakowała.
Ulcia wczoraj wieczorem pisała mi, że ma nadzieję, że jutro będzie miała prąd i że bardzo serdecznie Was pozdrawia. Dzisiaj napisze mi co po wizycie. Skurcze przeszły w nocy. Chyba były bardziej ze zdenerwowania na tżta. Ogólnie ma fajnie bo do pracy ma 3 minuty i zawsze jest pod telefonem. Ale dzisiaj pojechał w delegację i to do kopalni coś przeprogramować, bo cały serwis chory i programistów powysyłali, więc się zdenerwowałam, że się z tego nie wykręcił. Powiedziałam, że nawet jak zacznę rodzić, to mu nie zadzwonię, żeby nie jechał jak wariat. Może jestem przewrażliwiona, ale strasznie mnie to zdenerwowało, że nie wykręcił się z tego. Stwierdził, że co miał zrobić zwolnić się? A wiem, że w swojej firmie jego pozycja jest wysoka i gdyby, rzeczywiście miał się zwolnić to 3/4 urządzeń na kopalniach byłaby do wrzucenia, bo tak jak każdy programista ma takie kruczki czasami, któych nikt inny nie przeskoczy, jak mu nie powie jak. Ogólnie humor mam przez to do kitu, chyba hormony też strasznie szaleją. Pysiu mój tato się urodził 13 listopada w piątek o 13.03 i śmieje się, że te 13 to mu tylk szczęście przyniosły. Idę wstawić pranko i zjeść jakieś śniadanko. A potem znowu prasowanie i jakiś obiadek trzeba uskutecznić. Kasiuuk ja takie parcie, mam cały czas, nawet po wypróżnieniu. Moja mała jest już bardzo długo nisko i to od tego - tak twierdzi mój gin i chyba ma rację bo jakoś nie rodzę. Do tego cały czas boli mnie brzuch jak na okres. Dzisiaj mam wizytę to dowiem się czy spowodowało to zgładzenie szyjki i jakieś większe rozwarcie.
![]() ![]() ![]() ![]() - 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-01-13 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Zakorzenienie
|
was dziewczyny nadrobic masakra
![]() ![]() Aldii ja tez nan do szpitala w ktorym rodze 120 km i przy takiej pogodzie ciiezko dojechac w 2 godziny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No ja tak tez codziennie opatrze a tu ![]() ![]() ![]() Ja za chwilke jade na zmiane opatrunku bleeee nie sceee bedzie bolalo ![]() Gosbaj ![]() ![]() ahhh co do tesciowych hmm no ja mam to szczescie ze mieszkam 120km od rodzinnego miasta.. i wiem ze beda sie zjezdzac w odziwdziny ale mysle ze nie powinien mi sie nikt wtryniac aja cos to ja tez nie bede udawac ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
A dziewczyny mamusie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miłego dnia dziewczyny,ja zaraz zabieram się za pomidorówkę ![]()
![]() |
#919 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mi jak opadł brzucholek to mnie nie męczy :P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 |
Rozeznanie
|
Ja obcinałam tak co 3-4 dni, bo mojemu synkowi szybko rosły i się drapał. Obcinałam na krótko, ale nie tak, że się wrzynały w skórkę.
#921 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do listy, to pewnie mamuski sie tylko denerwuja tym naszym gadaniem, ze do roboty, bo same by chcialy juz byc po ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja jak bylam z Tz na zszywaniu tego jego pijanego baniaka, to w domku dalam mu lizaka za to, ze byl taki grzeczny ![]() ![]()
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
Asiuulka to zycze Ci abys dojechala na czas, bez niepsodzianek
![]() Sensuel spakowana juz jestem, ale chce ten wyjazd przeciagnac do pt |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a możecie mi napisać sprawdzony przepis na zupkę pomidorową? Ale na nóżkach od kurczaka najlepiej bo takie mam a kości jakiejś jako takiej nie mam w domku.
![]() |
#924 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polecę Ci moją pomidorówkę http://www.wielkiezarcie.com/recipe35492.html,własnie ją robię tylko bez mięska ![]()
![]() |
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my dzisiaj skończyliśmy 38 tydzień!! ![]()
![]() |
#927 |
Raczkowanie
|
o kurcze dziewczyny ale się przeraziłam właśnie.... ![]() poszłam się umyć... i wyciekło ze mnie sporo takiego lepkiego śluzu.. tak z pół łyżeczki..... czy to czop?? ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------------ YouYou - ja dziś dokładnie to samo!!!! ![]() ![]() I tez nie wiem.... Ale spoko myślę, że nie panikujmy, damy radę te 2 tygodnie !!!! Najlepiej jak możesz to nie pracuj!!!!
#928 |
Rozeznanie
|
Patka ja jak jestem leniwa to robię taką.
Nóżki zalewam wodą zagotowuję dodaję obrane: marchewkę, pietruszkę seler, kawałek cebulki i solę i wrzucam z 5 ziarenek pieprzu. Gotuję aż nóżki będą miękkie (ok1h). Wyciągam nóżki i warzywa - w zupie zostawiam tylko marchewkę. Dorzucam albo pomidory w puszce i wtedy blenderuję, albo przecier pomidorowy wymieszany z odrobiną mleka lub śmietany. Jak nie mam mięska to do warzyw daje 2 łyżki oliwy z oliwek, nie używam kostek, ani vegety.
#929 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zawsze możesz zrobić pomidorówkę jak moja mama: warzywa,mięsko i koncentrat......bleeeeeee eeeeeeeeeee
![]() |
#930 |
Raczkowanie
|
Patka, ja gotuję na skrzydełkach; zalewam je zimną wodą, zagotowuję, zbieram szumowinę; dodaję stratą marchew, piertuszkę, seler i gotuję przez 30 min na małym gazie. potem dorzucam torebkę ryżu i chwilę gotuję. potem dorzucam pomiodory z puszki zmiksowane. dodaję pieprz i lubczyk. nie solę
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.