Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 21:43   #3511
cate_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Jeśli robisz pierwszy raz, to od kaprysu lekarza chyba...

Zasada ogólna jest taka:
- 50gramowy test obciążenia między 24 a 28 tyg. ciąży;
jeśli coś jest nie tak jak trzeba to
- 75gramowy test w 32 tygodniu;

Dlaczego lekarz zleca za pierwszym razem 75g nie wiem.

Ps. Jest jeszcze jedna procedura, powtórka testu pierwszego i potem dopiero 75g. Tu o niej:

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,3066517.html
Ja to zawsze mam takiego pecha
Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Wpadłam tylko dać znać co po wizycie. Otóż z dzidzią wszytsko ok, mieliśmy tylko dziś szybkie USG które miało ujawnić płeć, no ale nie ujawniło... nasza dzidzia znów zero współpracy ustawiła się tak że nawet dopochwowe USG nic nie pokazało. Troszkę jestem zawiedziona że dalej nic nie wiem, ale najwazniejsze że dzidziuś zdrowy i wszytsko ok.
Oczywiście to że nie wiem jaka płeć nie powstrzymało mnie przed zakupami kupiłam kilka śpioszków, jakieś body, pajacyka- ale jutro dam zdjęcia bo nie mam aparatu przez remont. No i nie mogłam się powtrzymać i kupiłam sukienkę mam nadzieję że ostatnie 70% na dziewczynkę okaże się prawdą
A i przyszły mi tez ciuszki z allegro, to wkleję zdjęcia.
Póki co więc chyba zmienię kolejność zakupków i z ciuszkami poczekam do kolejnej wizyty, no bo cóż. Zresztą i tak póki co się spłukałam z kaski przez ten remont. Ale kocyki ręczniczki i takie tam mogę kupić
Ciekawe po kim to taki uparciuszek ??
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 21:59   #3512
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
no nie próżnujecie widzę mamuśki

zaraz Was doczytam i może zdążę odnieść do kilku postów zanim się zdeaktualizują

na razie tylko uprzejmie donoszę,że wyniki bardzo dobre,nawet lepsze niż w pierwszej ciąży hemoglobina co prawda 11,7,ale to całkiem nieźle podobno,a tak mnie na buraki od kilku dni bierze i wcinam-teraz wiem dlaczego

dzidzia zdrowa,wszystko na miejscu i w normie w USG 18+5,więc prawie idealnie

no i będzie ...

dziewczynka!!!

oł jeeeee

Margo-teraz 3mam za Ciebie!
Gratuluje Dziewczynki

Cytat:
Cześć dziewczynki
Wpadłam tylko dać znać co po wizycie. Otóż z dzidzią wszytsko ok, mieliśmy tylko dziś szybkie USG które miało ujawnić płeć, no ale nie ujawniło... nasza dzidzia znów zero współpracy ustawiła się tak że nawet dopochwowe USG nic nie pokazało. Troszkę jestem zawiedziona że dalej nic nie wiem, ale najwazniejsze że dzidziuś zdrowy i wszytsko ok.
Oczywiście to że nie wiem jaka płeć nie powstrzymało mnie przed zakupami kupiłam kilka śpioszków, jakieś body, pajacyka- ale jutro dam zdjęcia bo nie mam aparatu przez remont. No i nie mogłam się powtrzymać i kupiłam sukienkę mam nadzieję że ostatnie 70% na dziewczynkę okaże się prawdą
Póki co więc chyba zmienię kolejność zakupków i z ciuszkami poczekam do kolejnej wizyty, no bo cóż. Zresztą i tak póki co się spłukałam z kaski przez ten remont. Ale kocyki ręczniczki i takie tam mogę kupić

Tylko kurde nie wiem jak to możliwe wygląda na to że przytyłam dużo i muszę się ograniczyć ze słodyczami Przytyłam 5kg w ciągu mies a wcześniej w ciągu pierwszych 5 mies było łącznie 5 a teraz za jeden miesiąc
Z ttym że ważyłam się na wadze elektronicznej a jakoś jej nie wierzę do końca. Muszę się zważyć na wadze u teściowej na której się ważyłam zaraz przed ciążą i będę mieć rozeznanie.
A to uparciuch jeden, jaki noo

Ja coś czuje ze i moje po raz drugi pokaże gdzie nas ma i sie nie pokaze

Mój maluszek zawsze śmiga po brzuszku po 22, 23 coś takiego. teraz tez się kręci. W dzień o różnych porach Którejś nocy tak sie rozciągał i pchał w pachwiny że az mnie bolało. Krótko, z 5 min ale aż bolało..

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-12 o 22:13
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 22:20   #3513
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kiedy powinno sie robic badanie na obciazenie glukoza (chyba tak to sie zwie)? Polozna mowila, ze pomiedzy 26 - 28 tc i dala mi numer telefonu do labolatorium. Mam umowiony czas na przyszly wtorek czyli bedzie to poczatek 26 tc (25 + 2tc )
A Wy kiedy bedziecie szly? I czy wogole bedziecie?
ja będę robić między 22 a 24tc i od razu 75

dziękuję kochane za gratki,ja też strasznie się cieszę i pluję sobie w brodę,bo na lumpach na początku ciąży widziałam piękną letnią białą sukienkę ,taką malusią z misiem i jej nie kupiłam ... cóż widocznie czeka na mnie gdzieś jeszcze piękniejsza

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 22:29   #3514
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość
Lea - bardzo fajny ten przewijak A dlaczego nie nadaje sie na łóżeczko 120 na 60?? Właśnie takie będę miała, dlatego pytam.
bo ten przewijak jest za szeroki na łóżeczko długie na 120cm, przewijak ma szerokość około 70cm, więc zostaje Ci tylko 50cm wolnego łóżeczka, ciężko jest potem dzidka położyć, trzeba dzidkiem tak manewrować, żeby nóżkami pod przewijak wjechać. Mam nadzieję, że w miarę to wytłumaczyłam.

Cytat:
no i będzie ...

dziewczynka!!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16422015]
Znów zaszalałam. Fotki tym razem są - ze strony sklepu
15zł/szt.[/QUOTE]
z jakiego sklepu? bo są

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
U nas wszystko w porządku. Znowu 2 kilo więcej mam. Lekarz porównał parametry dziecka z dwóch ostatnich USG i powiedział, że rozwija się prawidłowo.

Cytat:
Cześć dziewczynki
Wpadłam tylko dać znać co po wizycie. Otóż z dzidzią wszytsko ok, mieliśmy tylko dziś szybkie USG które miało ujawnić płeć, no ale nie ujawniło... nasza dzidzia znów zero współpracy ustawiła się tak że nawet dopochwowe USG nic nie pokazało.

szkoda, że dzidek płci nie ujawnił, może następnym razem.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 22:34   #3515
ona1981
Zakorzenienie

To krzywa glukozowa jest niezbędnym badaniem ?? A już myślałam, że mnie to ominie Jeszcze w mojej porąbanej przychodni trzeba przyjść dwa dni pod rząd, jednego dnia pobierają krew na czczo a drugiego się przychodzi pić tą glukoze. Nie wiem jak ma z tego krzywa niby wyjść :/

Przewijak może i można się bez tego obejść, ale jestem za zasada by sobie życie ułatwiać niż utrudniać. Po pierwsze czego się nie robi dla kręgosłupa, po drugie przychodzi taki okres, że dziecko nie tak chętnie daje się przewinąć i raczej średnio by mi się widziała walka z obsmarowanym kupką dzieckiem na łóżku. Przewijak łatwo utrzymać w czystości i cenę ma też dość niską. Ja synka do tej pory przewijam na przewijaku, tylko wiadomo, ze już nie na łóżeczku, tylko kladę przewijak na podłodze. Mam nadzieję, że do wakacji uda nam się odpieluchować Michała.

Lea te ciuszki to chyba z 5 10 15. Ten pajac ma identyczny wzór jak mój bodziak co kiedyś wkleiłam fotkę- ten kolorowiasty
Stary 2010-01-12, 22:44   #3516
kociakowa
BAN stały

AnnLee-gratuluje corki...

to ja tylko na chwilke bo jestesm strasznie spiac....

bylam dzis na wizycie i z dzidzia wszytko dobrze....

i

bedzie

SYNEK!!!!!

Mamusia sie mniej cieszy za to tatus juz szaleje....

buzka dobranocka
kociakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 22:45   #3517
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociakowa Pokaż wiadomość

i

bedzie

SYNEK!!!!!

buzka dobranocka
Gratulacje

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 23:10   #3518
cate_
Zadomowienie

Cytat:
SYNEK!!!!!

buzka dobranocka
Gratuluję synka
Stary 2010-01-12, 23:14   #3519
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Miałam iść spać, a tu mnie wzięło i kończę robótkę na drutach... chociaż oczy się kleją

Koaciakowa, SYNKA gratuluję

Leoś, to 5-10-15 W ogóle są bardzo fajne przeceny, jeszcze takie śpiochy też fajne są po 10zł, dopiero w domu dojrzałam cenę na stronie, a w sklepie je widziałam i ceny nie sprawdziłam...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 23:46   #3520
basiak
Raczkowanie

Hej Mamusie

Tyle dziś naskrobałyście, że dopiero skończyłam czytać i padam

Bardzo dziękujemy z Synkiem za wszystkie gratki

Gratulujemy pomyślnych wieści po badaniach i ujawnionych płci

Daf fajnie masz, że będziesz już znała termin, przynajmniej wiesz na czym stoisz i czego się spodziewać.
Moja siostra chodziła w ciąży do tego samego ginka co Ty i też ją skierował na to usg dokładne do tej innej pani doktor Na pewno warto iść.

Tak na pocieszenie: dopadły mnie takie "muły" o których pisałyśmy na początku naszych ciąż.... Jak coś zjem to przechodzą. I ciągle głodna jestem, jak tak dalej pójdzie to chyba ze 100 kg będę ważyć Ginek mówił, że teraz wchodzę w taki okres, kiedy dziecko zaczyna najbardziej na wadze przybierać, więc mniemam, że to dlatego.

Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam
Dobranoc!

Szymek 16.04.2010

Edytowane przez basiak
Czas edycji: 2010-01-12 o 23:47
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 07:54   #3521
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
bedzie

SYNEK!!!!!
Gratuluję synka
AnnLee gratuluję dziewuszki

Co do glukozy ja żadnego jeszcze zalecenia nie dostałam
Jutro mam wizytę u państwowego gina to może wtedy

Przewijak dostane od brata i jest on standardowy, na łóżeczko 120 na 60

olivka_7 faktycznie dzidzia uparta a kiedy następna wizyta z podglądaniem?

Coś mnie dzisiaj brzuś kłuje i mam wrażenie, że to nie synuś, bo czuję jak się rusza, a mnie kłuje ciągle w tym samym miejscu Niefajnie
a tak w ogóle to już nie chce mi się wstawać do pracy mimo, ze wcześnie chodzę spać to rano jestem nieprzytomna Chyba wybiorę się już na zwolnienie, 27 mam wizytę u gina prywatnego to chyba od tego dnia zacznę odpoczywać

No i niestety kurtka zimowa już nie daje rady, a płaszcz, który mam jest taaaaki cięzki, że postanowiłam zakupic sobie kurtkę ciążową W niedzielę zamówiłam na allegro, a wczoraj juz dostałam Tylko muszę ją wymienić, bo okazało się, że jest jednak za duża Niby wybrałam rozmiar, który normalnie noszę, ale jednak na ciuszki ciązowe trzeba brac poprawkę, no i okazało się, że w cyckach za dużo jest materiału i niebardzo to wygląda a nie zanosi się, żeby mi urosły 10 cm na szczęście nie ma problemu z wymianą na mniejszy rozmiar Tylko musze czekać

Miłego dnia!

acha...i jeszcze jedno...czy macie może zgagę? bo mnie od kilku dni bardzo często męczy, bez względu na to co, ile i kiedy zjem.....

Edytowane przez yolanda9
Czas edycji: 2010-01-13 o 08:06
yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 08:42   #3522
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Gratuluję synka
AnnLee gratuluję dziewuszki

Co do glukozy ja żadnego jeszcze zalecenia nie dostałam
Jutro mam wizytę u państwowego gina to może wtedy

Przewijak dostane od brata i jest on standardowy, na łóżeczko 120 na 60

olivka_7 faktycznie dzidzia uparta a kiedy następna wizyta z podglądaniem?

Coś mnie dzisiaj brzuś kłuje i mam wrażenie, że to nie synuś, bo czuję
jak się rusza, a mnie kłuje ciągle w tym samym miejscu Niefajnie
a tak w ogóle to już nie chce mi się wstawać do pracy mimo, ze wcześnie chodzę spać to rano jestem nieprzytomna Chyba wybiorę się już na zwolnienie, 27 mam wizytę u gina prywatnego to chyba od tego dnia zacznę odpoczywać

No i niestety kurtka zimowa już nie daje rady, a płaszcz, który mam jest taaaaki cięzki, że postanowiłam zakupic sobie kurtkę ciążową W niedzielę zamówiłam na allegro, a wczoraj juz dostałam Tylko muszę ją wymienić, bo okazało się, że jest jednak za duża Niby wybrałam rozmiar, który normalnie noszę, ale jednak na ciuszki ciązowe trzeba brac poprawkę, no i okazało się, że w cyckach za dużo jest materiału i niebardzo to wygląda a nie zanosi się, żeby mi urosły 10 cm na szczęście nie ma problemu z wymianą na mniejszy rozmiar Tylko musze czekać

Miłego dnia!

acha...i jeszcze jedno...czy macie może zgagę? bo mnie od kilku dni bardzo często męczy, bez względu na to co, ile i kiedy zjem.....
ehhh zgaga wymęczyła mnie trochę - teraz mam już spokój ale wcześniej...szkoda mówić - piłam wtedy przegotowaną wodę z cytryną - kwaśne jakoś tak dobrze na mnie działało

a no i odpoczywaj .......
Stary 2010-01-13, 08:57   #3523
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cześć mamusie

My po wczorajszej wizycie, łożysko się podniosło jest już prawie na bezpiecznej wysokości i lekarz dał mi pozwolenie na ćwiczenia w szkole rodzenia do której idę od poniedziałku już
Ja glukozę piłam 50g i wydawało mi się, że dopiero jak 50g źle wyjdzie pije się 75g.
Gratuluję córeczek i synków. Basiak - niezły numer z płcią dzidziusia
Dzisiaj zaczynamy 25tc

Lecę, zaraz mają przyjść moi rodzice i będziemy sprzątać.

buziaki

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:08   #3524
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
A moj maz stwierdzil , ze nasza stolnica sie idealnie na przewijak nadaje
to problem z glowy
kurde a ja nie mam stolnicy

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
a BJ ma bardzo konkretne godziny fikania budzi się koło 7 rano fika gdzieś do 9 potem idzie spać.... budzi się koło 13-14 fika, potem kolejna gimnastyka koło 18-19 potem spanko i o 23 zaczynamy wieczorne wygibasy, te raczej już skierowane do tatusia, bo mamusia z reguły w ich trakcie odpływa... podobno czas czuwania w życiu płodowym przekłąda się na okres noworodkowy... zobaczymy
oj bylo by fajnie w moim przypadku bo male fika troszke rano. Pozniej okolo 14-15. Troche wieczorem o 20 i fiknie z 3 razy jak juz leze w lozku. Tak wiec jest dobrze

Cytat:
na razie tylko uprzejmie donoszę,że wyniki bardzo dobre,nawet lepsze niż w pierwszej ciąży hemoglobina co prawda 11,7,ale to całkiem nieźle podobno,a tak mnie na buraki od kilku dni bierze i wcinam-teraz wiem dlaczego

no i będzie ...

dziewczynka!!!

oł jeeeee

Super, ze wyniki dobre i gratulacje dziewczynki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16422015]I Znów zaszalałam. Fotki tym razem są - ze strony sklepu
15zł/szt.[/QUOTE]
hehe, zaszalalas
Ile juz tego masz w domu?

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
U nas wszystko w porządku. Znowu 2 kilo więcej mam. Lekarz porównał parametry dziecka z dwóch ostatnich USG i powiedział, że rozwija się prawidłowo. Niestety USG dzisiaj nie zrobił . Słuchaliśmy tylko serduszka. Porozmawialiśmy o szpitalach i porodówkach i potwierdził mój wybór. Rodzę więc tam, gdzie 12 lat temu 10 minut pieszo od domu, w razie czego sama się doczłapię na porodówkę
Super, ze dzidzia ma sie dobrze
Jak masz tak blisko na porodowke to luzik, zdarzysz obiad dokonczyc

Cytat:
Cześć dziewczynki
Wpadłam tylko dać znać co po wizycie. Otóż z dzidzią wszytsko ok, mieliśmy tylko dziś szybkie USG które miało ujawnić płeć, no ale nie ujawniło...(..)
Szkoda, ze male sie nie pokazalo ale najwazniejsze, ze zdowe wiec nastepnym razem

Ja tez przybralam na wadze w grudniowym miesiacu prawie 3 kg w przeciagu 3 tygodni wiec moze w tym czasie juz tak jest.
Nie martw sie

Cytat:
bedzie

SYNEK!!!!!
Gratulacje synalka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16428024]Miałam iść spać, a tu mnie wzięło i kończę robótkę na drutach... chociaż oczy się kleją .[/QUOTE]

co wydziergalas ?

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Tak na pocieszenie: dopadły mnie takie "muły" o których pisałyśmy na początku naszych ciąż.... Jak coś zjem to przechodzą. I ciągle głodna jestem, jak tak dalej pójdzie to chyba ze 100 kg będę ważyć Ginek mówił, że teraz wchodzę w taki okres, kiedy dziecko zaczyna najbardziej na wadze przybierać, więc mniemam, że to dlatego.

Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam
Dobranoc!
Ja tez zaczynam miec typowy wilczy apetyt. Wczoraj wracalam z pracy i wstapilam do sklepu. Kupilam m.in. banany i w drodze do domu, ktora trwa 2 minuty zjadlam 3, po prostu musialam.

Cytat:
Yola, jesli kluje i nie czujesz sie komfortowo to idz na zwolnienie. Ja sama bym juz poszla ale zdecydowalam sie wytrzymac do konca marca. Chociaz czuje, ze bede miala pojedyncze dni, w ktorych nie pojawie sie w pracy bo czasami jest mi tak ciezko po prostu.

Zgage miewam wieczorami czasami ale chwilke i nie jest zbyt uciazliwa.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:23   #3525
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
no i będzie ...

dziewczynka!!!

oł jeeeee

gratulacje

i dziękuję za pamięć. odliczam dni do piątku.
Cytat:

i

bedzie

SYNEK!!!!!

buzka dobranocka
gratuluję chłopca, mamusia się oswoi z tą myślą szybciutko

mój dzidek był jakis mało aktywny wczoraj, prawie go nie czułam, ale staram sobie wmówić, że po prostu był tak ułożony...

i wygrałam na All karuzelkę tiny love farma. z przesyłką zapłacimy o 100 mniej niż w sklepie

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:56   #3526
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

My po wczorajszej wizycie, łożysko się podniosło jest już prawie na bezpiecznej wysokości i lekarz dał mi pozwolenie na ćwiczenia w szkole rodzenia do której idę od poniedziałku już
Ja glukozę piłam 50g i wydawało mi się, że dopiero jak 50g źle wyjdzie pije się 75g.
Dzisiaj zaczynamy 25tc

buziaki
to super że łożysko się podniosło
Stary 2010-01-13, 09:57   #3527
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

Zasada ogólna jest taka:

moja koleżanka, robiała glukozę już trzy razy i teraz w końcu lekarz stwierdził że ma cukrzycę ciążową... mówiłam to już po pierwszej

Cytat:

i

bedzie

SYNEK!!!!!

buzka dobranocka
gratki , syneczki sa fajowe

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość

Daf fajnie masz, że będziesz już znała termin, przynajmniej wiesz na czym stoisz i czego się spodziewać.
Moja siostra chodziła w ciąży do tego samego ginka co Ty i też ją skierował na to usg dokładne do tej innej pani doktor Na pewno warto iść.
właśnie w sumie się cieszę, że już będę wiedziała, nawet sobie już policzyłam, że jak BJ wytrzyma to rodzimy między 19 a 23 kwietnia...

dlatego własnie juz się zapisaliśmy, mamy to usg 10 lutego. troche sie stresuję, ale będzie dobrze

Cytat:

oj bylo by fajnie w moim przypadku bo male fika troszke rano. Pozniej okolo 14-15. Troche wieczorem o 20 i fiknie z 3 razy jak juz leze w lozku. Tak wiec jest dobrze

Ja tez przybralam na wadze w grudniowym miesiacu prawie 3 kg w przeciagu 3 tygodni wiec moze w tym czasie juz tak jest.
Nie martw sie

Ja tez zaczynam miec typowy wilczy apetyt. Wczoraj wracalam z pracy i wstapilam do sklepu. Kupilam m.in. banany i w drodze do domu, ktora trwa 2 minuty zjadlam 3, po prostu musialam.
to masz wyjątkowo grzeczne dziecko , Bruno raczej z tych bardziej aktywnych i ciekawskich ... tu się wypiać, tam przeciągnąć, tu wsadzić coś mamie pod żebra

jeśli chodzi o tycie i apetyt to w trzecim trymestrze zazwyczaj najwięcej tyjemy i mamy apetyt, wynika to z tego, że maluch ro,snie bardzo intensywnie, obrasta w tłuszczyk, a nasz organizm szykuje się do porodu i karmienia które sa dużym wysiłkiem energetycznym, w związku z tym organizm się zabezpiecza w dodatkowy tłuszczyk

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
gratulacje

i dziękuję za pamięć. odliczam dni do piątku.

gratuluję chłopca, mamusia się oswoi z tą myślą szybciutko

mój dzidek był jakis mało aktywny wczoraj, prawie go nie czułam, ale staram sobie wmówić, że po prostu był tak ułożony...

i wygrałam na All karuzelkę tiny love farma. z przesyłką zapłacimy o 100 mniej niż w sklepie
ja miałą schizy parę tygodni temu, bo Bruno przez cały dzień sie prawie nie ruszał, nawet dzwoniłam do szpitala... Pani mi wytłumaczyła, że ten mały człowiek tez ma czasem gorszy dzień, może się gorzej czuc i po prostu malutko sie rusza, tak że mogę nawet nie czuć... teraz też czasem mma takie dni mniejszej aktywności, puknie kilka razy i tyle, a czasem kopie tak, że aż mam łzy w oczach z bólu

gratki zakupu

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:58   #3528
tygrysek99
Raczkowanie

[QUOTE=araczki;16430226] to problem z glowy
kurde a ja nie mam stolnicy

ja stolnicę mam
ale jednak bedzie przewijak
Stary 2010-01-13, 10:00   #3529
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Cześć mamusie

Dzisiaj zaczynamy 25tc

buziaki
dobrze, że łozysko wraca na miejsce

olivko, bardzo się cieszę, że z dzidkiem wszystko ok, i niech się wstydzich w końcu pokaże, trzymam kciuki

Bruno już w domku
Stary 2010-01-13, 10:06   #3530
cate_
Zadomowienie

Witam
Cytat:
Cześć mamusie

To dobrze, że jest coraz lepiej
Cytat:

Yola, jesli kluje i nie czujesz sie komfortowo to idz na zwolnienie. Ja sama bym juz poszla ale zdecydowalam sie wytrzymac do konca marca. Chociaz czuje, ze bede miala pojedyncze dni, w ktorych nie pojawie sie w pracy bo czasami jest mi tak ciezko po prostu.

Zgage miewam wieczorami czasami ale chwilke i nie jest zbyt uciazliwa.
Ja na szczęści nie miewam zgagi, nigdy w życiu jeszcze nie miałam ale pewnie wszystko przede mną, do tej pory nie musiałam w nocy wstawać na siku a od kilku dni wstaję 2 razy chyba dziecko się obróciło i gdzieś mi ciśnie a kopie tak, że aż mnie wszystko boli

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:

właśnie w sumie się cieszę, że już będę wiedziała, nawet sobie już policzyłam, że jak BJ wytrzyma to rodzimy między 19 a 23 kwietnia...

dlatego własnie juz się zapisaliśmy, mamy to usg 10 lutego. troche sie stresuję, ale będzie dobrze
Nie ma innej możliwości jak tylko dobrze
Stary 2010-01-13, 10:37   #3531
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Wróciłam ze sklepu.. Kupiliśmy materacyk i roożek

Rożek super

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

[QUOTE=tygrysek99;16415689]fajny rożek widzę że zapasy rosną - tylko ja jeszcze w lesieale jakoś czekam na usg połówkowe - może bedę wiedziała czy chłopczyk czy dziewczynka....

nie martw sie ja wiem ze bede miała dziewczynke a tez prawie nic nie mam i jak to u mnie znów bedzie na koniec bieganina

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
a moje maleństwo rusza sie,gdy właczę głosną muzykęno i jak zacznę mu śpiewaćwięc z tego wniosek,że nie jestem utalentowaną mamuśką
moja bo zapomniałam dodac wczoraj oprócz tego ze ruszy sie wtedy kiedy jej sie chce i nie pomoże zadne pukanie itp tanczy kiedy jej sie spodoba muzyka czyli tak jak twoje malenstwo

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
no nie próżnujecie widzę mamuśki

zaraz Was doczytam i może zdążę odnieść do kilku postów zanim się zdeaktualizują

no i będzie ...

dziewczynka!!!

heheh witaj w klubie moja hemoglobina 11,4 i mnie ciagnie znow do mieska wołowego i zieleniny nie wiem czy tez ma cos wspolnego z tym chleb ale zjadłam wczoraj prawie cały mały bochenek takiego pełnoziarnistego ciemnego z biedronki hihi

Gratuluje dziewczynki tak teraz mysle ze moze te nasze dziewczynki zjadaja nam te hemoglobinke ??

czy gin przepisał cos na te hemoglobine ??

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16422015]

Ja chcę uniknąć Tzn w każdej chwili mogę zrobić sobie krzywą cukrową, mama w domu czasem sama robi. Nie widzę sensu trucia się dodatkowo

W babymaxx są lovi

Mnie nie leci I wcale nie zamierzam się martwić - będzie pokarm, super, nie będzie - też super. I tak na to wpływu większego nie mam, to co ja teraz będę myślała...

Znów zaszalałam. Fotki tym razem są - ze strony sklepu
15zł/szt.

No ja sprzet to mierzenia cukru mam ile to by było zmierzyć wypić i po godz znów zmierzyć a tak mnie kuła w żyłke

dzieki tylko bardziej jestem ciekawa opinii na temat tych lovi z opisu wynika ze niezłe sa

teraz juz sie tez tym nie martwie sni mi sie ostatnio poród i coarz bardzoej jestem przerażona

ale nie ma co twoja Agatka bedzie mała królewną mamusia juz o to zadbała widac po wyborze ubranek dla mnie sa bombowe

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
Tak jak już pisały dziewczyny wcześniej taka niewielka anemia w ciąży to normalka. Do szpitala na pewno nie pójdziesz z tego powodu.
Ja jem codziennie dwa kiwi. Polecił mi mój lekarz na anemię. W ogóle nie zażywam żelaza, a jedynie Feminatal 400, a hemoglobina utrzymuje mi się w okolicach 12.

Gratuluję Ja umówiłam się na usg na czwartek. I będę na takim samym etapie ciąży jak ty Chciałabym się dowiedzieć czy to dziewczynka (tak bym chciała) czy też chłopiec (tak czuję i też się cieszę) Ale najważniejsze to chcę usłyszeć, że dzidzia zdrowa, bo coś ostatnio mnie dziwne niespokojne myśli nawiedzają...

I gratuluję udanych zakupów. Ciuszki piękne Ja mam dopiero parę śpioszków i ciągle mi się wydaje, że mam jeszcze czas. A wy już takie zapasy macie Jak będę po usg to też wpadam w szał zakupów
oo kiwi to codziennie jedno teraz nawet juz przestałam bo po cytrusach swedzi mnie ciało mam szybką przemiane materii i chyba moj organizm nie nadąza nad wchłonieniem całego dobra przez to sie ciesze ze jak inne dziewczyny nie mam zaparć ide do wc nawet 3 razy dziennie
Niespokojne mysli to chyba kazda z nas ma ja juz powiedziałam lekarzowi ze straszna panikara jestm i ze strasznie boje sie kolejnych wizyt ze mi powie ze z dzidzia cos nie tak Gin mi powiedział ze niepotrzebnie tylko krąze wsrod złych mysli i mam być optymistką bo jest wszystko wporzadku i ze bede sie martwiła wtedy kiedy bee musiała a nie na zapas
Ja ide w piatek na wizyte i zabieram mojego tż niech zobaczy jak jego córeczka fika

zapasów ja tez nie mam tylko łozeczko rozek 6-pack chusteczek nawilżających , 5 pieluch kolorowych flanelowych , termometr , i pare ciuszków ale na starszego dzidka reszta krazy po rodzinie i sama nie wiem czgo sie spodziewać

co do wózka to sama nie wiem który juz na allegro znam wszystkie i nic nie znalazłam znaczy znalazlam ale cena nieodpowiednia hihih

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

[QUOTE=cate_;16423317]Dlaczego ja mam 2h czekać skoro wszędzie każą 1h ??

czasem robi gin tylko 75 i masz spokoj do konca ciązy

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:51   #3532
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki

Tylko kurde nie wiem jak to możliwe wygląda na to że przytyłam dużo i muszę się ograniczyć ze słodyczami Przytyłam 5kg w ciągu mies a wcześniej w ciągu pierwszych 5 mies było łącznie 5 a teraz za jeden miesiąc
Z ttym że ważyłam się na wadze elektronicznej a jakoś jej nie wierzę do końca. Muszę się zważyć na wadze u teściowej na której się ważyłam zaraz przed ciążą i będę mieć rozeznanie.

dobrze ze malenstwo sie dobrze rozwija to najwazniejsze ja mam cyfrowa i powiem ci ze wyniki sa te same jak mnie wazy gin u siebie

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:

Zasada ogólna jest taka:

Ps. Jest jeszcze jedna procedura, powtórka testu pierwszego i potem dopiero 75g. Tu o niej:

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,3066517.html
Kropeczka ja znów do ciebie :P ty to powinnaś zarabiac na tych poradach wynikowych
jak mam wyniki z glukozy to mam 2 zaznaczniki tzn

Glukoza w surowicy 3.85mmol/l a pod spodem małymi literkami (integra 400. met. z heksokinazą) ----------???? co to
Glukoza w surowicy 69mg/dl
a potem juz mam po godz z glukoza
4,65mmol/l
84mg/dl
czy to tak samo sie robi jak przy cukrzycy napierw zdejmuje miarke z aparatu i sprawdza sie w tabeli dlatego sa dwa pomiary przy jednym badaniu ??? i czy troche nie ma za niskiego tego cukru bo jak czytałam to dziewczyny przewaznie maja powyzej 100

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Gratuluje Dziewczynki

A to uparciuch jeden, jaki noo

Ja coś czuje ze i moje po raz drugi pokaże gdzie nas ma i sie nie pokaze

Mój maluszek zawsze śmiga po brzuszku po 22, 23 coś takiego. teraz tez się kręci. W dzień o różnych porach Którejś nocy tak sie rozciągał i pchał w pachwiny że az mnie bolało. Krótko, z 5 min ale aż bolało..

to moja Amelcia cały czas mi w tych pachwilnach daje czadu buuu casem do wc musze przykurczona isc w nocy wstaje 5 razy siusiu masakra a jak kopnie to boli smieje sie ze oglada od spodu swiat tzn przez moja szparke

Stary 2010-01-13, 10:53   #3533
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki
Wpadłam tylko dać znać co po wizycie. Otóż z dzidzią wszytsko ok, mieliśmy tylko dziś szybkie USG które miało ujawnić płeć, no ale nie ujawniło... nasza dzidzia znów zero współpracy ustawiła się tak że nawet dopochwowe USG nic nie pokazało.
Ale uparte diablątko.

Cytat:
bedzie

SYNEK!!!!!

Gratulacje.

Cytat:
No i niestety kurtka zimowa już nie daje rady, a płaszcz, który mam jest taaaaki cięzki, że postanowiłam zakupic sobie kurtkę ciążową W niedzielę zamówiłam na allegro, a wczoraj juz dostałam
Moja kurtka zimowa działa na styk. Zamka już nie zapinam. Tylko guziki, takie w szlufkach na paski. I szalikiem przykrywam żeby nie było widać jak się rozłoży.

Ale pożyczyła mi kumpela płaszczyk, akurat jest. Trochę za chłodny jak na mój gust, ale damy radę. Ponczo na to walnę i będzie git.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:55   #3534
Edzia400
Zakorzenienie

[QUOTE=ona1981;16426920]To krzywa glukozowa jest niezbędnym badaniem ?? A już myślałam, że mnie to ominie Jeszcze w mojej porąbanej przychodni trzeba przyjść dwa dni pod rząd, jednego dnia pobierają krew na czczo a drugiego się przychodzi pić tą glukoze. Nie wiem jak ma z tego krzywa niby wyjść :/

a nie mozesz znalesc prywatnej ?? ja zapłaciłam jedyne 8 zł i miałam od razu pobieranie krwi godz czekania i znów pobieranie ??

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:

i

bedzie

SYNEK!!!!!

buzka dobranocka
gratuluje

Stary 2010-01-13, 10:55   #3535
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Witam

To dobrze, że jest coraz lepiej

Ja na szczęści nie miewam zgagi, nigdy w życiu jeszcze nie miałam ale pewnie wszystko przede mną, do tej pory nie musiałam w nocy wstawać na siku a od kilku dni wstaję 2 razy chyba dziecko się obróciło i gdzieś mi ciśnie a kopie tak, że aż mnie wszystko boli

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Nie ma innej możliwości jak tylko dobrze
tej właśnie wersji się trzymam

Edzia ja po obciążeniu 50g glukozy miałam ja na poziomie 91, więc jest ok

Ja się we wszystkich swoich kurtkach dopinam.... i tak się teraz zastanawiam, czy ja wszystkie ubrania mam za duże, czy jakaś płaska jestem???

Bruno już w domku
Stary 2010-01-13, 11:04   #3536
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć mamusie

Dzisiaj zaczynamy 25tc

buziaki

e no to super ja sie zastanawiam nad ta szkoła moja kuzynka do niej chodziła i tak naprawde nic jej to nie dało bo miała straszny poród i do tego kleszczowy buuu w tym wszystkim poprostu nie miała głowy by robic to czego ja uczono w szkole

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
tej właśnie wersji się trzymam

Edzia ja po obciążeniu 50g glukozy miałam ja na poziomie 91, więc jest ok

Ja się we wszystkich swoich kurtkach dopinam.... i tak się teraz zastanawiam, czy ja wszystkie ubrania mam za duże, czy jakaś płaska jestem???

ja do 90% ubran nie wchodze hihih
dzieki za info no to jestem spokojna
hmm moze ci jeszcze brzuszek urosnać ja tez wielkiego brzucha nie mam ale mówia ze mi w tyłek poszło moze ty tez tak masz ??

kopia fatalna bo nie mam dobrego w tel aparatu a moj u tesciowej jest jak tylko wróc zrobie zdiecie

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-01-13 o 11:06
Stary 2010-01-13, 11:15   #3537
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
hmm moze ci jeszcze brzuszek urosnać ja tez wielkiego brzucha nie mam ale mówia ze mi w tyłek poszło moze ty tez tak masz ??

kopia fatalna bo nie mam dobrego w tel aparatu a moj u tesciowej jest jak tylko wróc zrobie zdiecie
Ale chudzinka z Ciebie
Stary 2010-01-13, 11:17   #3538
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
ja do 90% ubran nie wchodze hihih
dzieki za info no to jestem spokojna

malusi masz brzunio

ja mam większy, wklejałam jakieś 9-10 stron wcześniej

w tyłek mi nie poszło, mnie właśnie w przód wypycha
ale w dużo swoich ubrań wchodzę, nawet w dwie pary spodni jeszcze daję radę, bluzki i swetry to już w ogóle są ok, może poza koszulowymi

Bruno już w domku
Stary 2010-01-13, 11:21   #3539
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropeczka ja znów do ciebie :P ty to powinnaś zarabiac na tych poradach wynikowych
jak mam wyniki z glukozy to mam 2 zaznaczniki tzn

Glukoza w surowicy 3.85mmol/l a pod spodem małymi literkami (integra 400. met. z heksokinazą) ----------???? co to
To po prostu inna metoda badania, z użyciem enzymu rozkładającego glukozę - heksokinazy.

Cytat:
Glukoza w surowicy 69mg/dl
Nie wiem jakie normy ma Twoje laboratorium do tych metod, jakie stosują ale do książkowych równając to jesteś w dolnej granicy normy (od 60 albo od 70 liczą; mnie uczono od 60) więc bardzo ładnie.

Cytat:
a potem juz mam po godz z glukoza
4,65mmol/l
84mg/dl
Po glukozie - ślicznie.

Cytat:
czy to tak samo sie robi jak przy cukrzycy napierw zdejmuje miarke z aparatu i sprawdza sie w tabeli dlatego sa dwa pomiary przy jednym badaniu ???
Są dwa wyniki, jedno sprzed podania, drugie po...
Pomiar jest jeden, tylko łaskawie podali wynik w dwóch jednostkach. To ładnie z ich strony.

Cytat:
i czy troche nie ma za niskiego tego cukru bo jak czytałam to dziewczyny przewaznie maja powyzej 100
Nie masz za niskiego cukru. Im mniej (w normie) tym lepiej. Szanse na cukrzycę ciążową rosną wraz z wynikiem...
Nie ma być mniej niż 60mg i więcej niż 140mg po godz. od podania 50g lub po dwóch od podania 75g.

Jest git.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:24   #3540
olivka_7
Zakorzenienie

No właśnie sie ginek śmiał że ciekawe po kim takie uparte, ale wolę nie zgadywać bo sama nie wiem po kim gorzej bo i ja i M uparciuchy obydwoje No nic nie pomogło że prosiłam przed USG pokaż co tam masz
Następne USG za 4 tyg dokładnie 9 lutego, może wtedy, nie wyjdę dopóki nie pokaże będę się obracać na wszytskie strony, a przed wizytą zjem porządną porcję słodkości
Zdjęć zakupkowych dalej nie wkleję bo zapomniałam aparatu wczoraj zabrać, zakupki robiłam w 5-10-15, Cubusie.
Edzia400 no raczej różnicy wielkiej nie będzie, to tylko ja sobie tak wmawiam

yolaa dasz linka gdzie kupiłaś tą kurtkę ja tez jestem na kupnie bo się w zimowej nie zapinam a w płaszczu już dawno, złaziłam wczoraj galerię i nic.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości