|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja coś czuje ze i moje po raz drugi pokaże gdzie nas ma i sie nie pokaze ![]() Mój maluszek zawsze śmiga po brzuszku po 22, 23 coś takiego. teraz tez się kręci. W dzień o różnych porach Którejś nocy tak sie rozciągał i pchał w pachwiny że az mnie bolało. Krótko, z 5 min ale aż bolało..
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-12 o 22:13 |
||
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję kochane za gratki,ja też strasznie się cieszę i pluję sobie w brodę,bo na lumpach na początku ciąży widziałam piękną letnią białą sukienkę ,taką malusią z misiem
|
|
|
|
|
#3514 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16422015] Znów zaszalałam. Fotki tym razem są - ze strony sklepu ![]() 15zł/szt.[/QUOTE] z jakiego sklepu? bo są Cytat:
Cytat:
szkoda, że dzidek płci nie ujawnił, może następnym razem. |
|||
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
To krzywa glukozowa jest niezbędnym badaniem ?? A już myślałam, że mnie to ominie
Jeszcze w mojej porąbanej przychodni trzeba przyjść dwa dni pod rząd, jednego dnia pobierają krew na czczo a drugiego się przychodzi pić tą glukoze. Nie wiem jak ma z tego krzywa niby wyjść :/Przewijak może i można się bez tego obejść, ale jestem za zasada by sobie życie ułatwiać niż utrudniać. Po pierwsze czego się nie robi dla kręgosłupa, po drugie przychodzi taki okres, że dziecko nie tak chętnie daje się przewinąć i raczej średnio by mi się widziała walka z obsmarowanym kupką dzieckiem na łóżku. Przewijak łatwo utrzymać w czystości i cenę ma też dość niską. Ja synka do tej pory przewijam na przewijaku, tylko wiadomo, ze już nie na łóżeczku, tylko kladę przewijak na podłodze. Mam nadzieję, że do wakacji uda nam się odpieluchować Michała. Lea te ciuszki to chyba z 5 10 15. Ten pajac ma identyczny wzór jak mój bodziak co kiedyś wkleiłam fotkę- ten kolorowiasty
|
#3516 |
|
BAN stały
|
AnnLee-gratuluje corki...
to ja tylko na chwilke bo jestesm strasznie spiac.... bylam dzis na wizycie i z dzidzia wszytko dobrze....i bedzie SYNEK!!!!! ![]() Mamusia sie mniej cieszy za to tatus juz szaleje.... buzka dobranocka
|
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3518 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3519 |
|
Konto usunięte
|
Miałam iść spać, a tu mnie wzięło i kończę robótkę na drutach... chociaż oczy się kleją
![]() Koaciakowa, SYNKA gratuluję ![]() Leoś, to 5-10-15 W ogóle są bardzo fajne przeceny, jeszcze takie śpiochy też fajne są po 10zł, dopiero w domu dojrzałam cenę na stronie, a w sklepie je widziałam i ceny nie sprawdziłam...
|
|
|
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
![]() Tyle dziś naskrobałyście, że dopiero skończyłam czytać i padam ![]() Bardzo dziękujemy z Synkiem za wszystkie gratki ![]() Gratulujemy pomyślnych wieści po badaniach i ujawnionych płci ![]() Daf fajnie masz, że będziesz już znała termin, przynajmniej wiesz na czym stoisz i czego się spodziewać. Moja siostra chodziła w ciąży do tego samego ginka co Ty i też ją skierował na to usg dokładne do tej innej pani doktor Na pewno warto iść.Tak na pocieszenie: dopadły mnie takie "muły" o których pisałyśmy na początku naszych ciąż.... Jak coś zjem to przechodzą. I ciągle głodna jestem, jak tak dalej pójdzie to chyba ze 100 kg będę ważyć Ginek mówił, że teraz wchodzę w taki okres, kiedy dziecko zaczyna najbardziej na wadze przybierać, więc mniemam, że to dlatego. Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam ![]() Dobranoc! Edytowane przez basiak Czas edycji: 2010-01-12 o 23:47 |
|
|
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję synka
![]() AnnLee gratuluję dziewuszki ![]() Co do glukozy ja żadnego jeszcze zalecenia nie dostałam ![]() Jutro mam wizytę u państwowego gina to może wtedy ![]() Przewijak dostane od brata i jest on standardowy, na łóżeczko 120 na 60 ![]() olivka_7 faktycznie dzidzia uparta a kiedy następna wizyta z podglądaniem?Coś mnie dzisiaj brzuś kłuje i mam wrażenie, że to nie synuś, bo czuję jak się rusza, a mnie kłuje ciągle w tym samym miejscu Niefajnie ![]() a tak w ogóle to już nie chce mi się wstawać do pracy mimo, ze wcześnie chodzę spać to rano jestem nieprzytomna Chyba wybiorę się już na zwolnienie, 27 mam wizytę u gina prywatnego to chyba od tego dnia zacznę odpoczywać![]() No i niestety kurtka zimowa już nie daje rady, a płaszcz, który mam jest taaaaki cięzki, że postanowiłam zakupic sobie kurtkę ciążową W niedzielę zamówiłam na allegro, a wczoraj juz dostałam Tylko muszę ją wymienić, bo okazało się, że jest jednak za duża Niby wybrałam rozmiar, który normalnie noszę, ale jednak na ciuszki ciązowe trzeba brac poprawkę, no i okazało się, że w cyckach za dużo jest materiału i niebardzo to wygląda a nie zanosi się, żeby mi urosły 10 cm ![]() na szczęście nie ma problemu z wymianą na mniejszy rozmiar Tylko musze czekać ![]() Miłego dnia! acha...i jeszcze jedno...czy macie może zgagę? bo mnie od kilku dni bardzo często męczy, bez względu na to co, ile i kiedy zjem..... Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2010-01-13 o 08:06 |
|
|
|
#3522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a no i odpoczywaj .......
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
My po wczorajszej wizycie, łożysko się podniosło ![]() Ja glukozę piłam 50g i wydawało mi się, że dopiero jak 50g źle wyjdzie pije się 75g. Gratuluję córeczek i synków. Basiak - niezły numer z płcią dzidziusia ![]() Dzisiaj zaczynamy 25tc Lecę, zaraz mają przyjść moi rodzice i będziemy sprzątać. buziaki |
|
|
|
#3524 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurde a ja nie mam stolnicy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16422015]I Znów zaszalałam. Fotki tym razem są - ze strony sklepu ![]() 15zł/szt.[/QUOTE] hehe, zaszalalas Ile juz tego masz w domu? Cytat:
Jak masz tak blisko na porodowke to luzik, zdarzysz obiad dokonczyc ![]() Cytat:
![]() Ja tez przybralam na wadze w grudniowym miesiacu prawie 3 kg w przeciagu 3 tygodni wiec moze w tym czasie juz tak jest. Nie martw sie ![]() Gratulacje synalka [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16428024]Miałam iść spać, a tu mnie wzięło i kończę robótkę na drutach... chociaż oczy się kleją .[/QUOTE]co wydziergalas ? Cytat:
Cytat:
Zgage miewam wieczorami czasami ale chwilke i nie jest zbyt uciazliwa.
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() i dziękuję za pamięć. odliczam dni do piątku. Cytat:
![]() mój dzidek był jakis mało aktywny wczoraj, prawie go nie czułam, ale staram sobie wmówić, że po prostu był tak ułożony... i wygrałam na All karuzelkę tiny love farma. z przesyłką zapłacimy o 100 mniej niż w sklepie
|
|
|
|
|
#3526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3527 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dlatego własnie juz się zapisaliśmy, mamy to usg 10 lutego. troche sie stresuję, ale będzie dobrze ![]() Cytat:
, Bruno raczej z tych bardziej aktywnych i ciekawskich ... tu się wypiać, tam przeciągnąć, tu wsadzić coś mamie pod żebra ![]() jeśli chodzi o tycie i apetyt to w trzecim trymestrze zazwyczaj najwięcej tyjemy i mamy apetyt, wynika to z tego, że maluch ro,snie bardzo intensywnie, obrasta w tłuszczyk, a nasz organizm szykuje się do porodu i karmienia które sa dużym wysiłkiem energetycznym, w związku z tym organizm się zabezpiecza w dodatkowy tłuszczyk ![]() Cytat:
![]() gratki zakupu
|
|
#3528 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=araczki;16430226]
kurde a ja nie mam stolnicy ![]() ja stolnicę mam ale jednak bedzie przewijak
|
#3529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
olivko, bardzo się cieszę, że z dzidkiem wszystko ok, i niech się wstydzich w końcu pokaże, trzymam kciuki
|
|
#3530 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Rożek super ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- [QUOTE=tygrysek99;16415689]fajny rożek widzę że zapasy rosną - tylko ja jeszcze w lesienie martw sie ja wiem ze bede miała dziewczynke a tez prawie nic nie mam i jak to u mnie znów bedzie na koniec bieganina ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
czyli tak jak twoje malenstwo ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
No ja sprzet to mierzenia cukru mam ile to by było zmierzyć wypić i po godz znów zmierzyć a tak mnie kuła w żyłke ![]() dzieki tylko bardziej jestem ciekawa opinii na temat tych lovi z opisu wynika ze niezłe sa teraz juz sie tez tym nie martwie sni mi sie ostatnio poród i coarz bardzoej jestem przerażona ![]() ale nie ma co twoja Agatka bedzie mała królewną mamusia juz o to zadbała widac po wyborze ubranek dla mnie sa bombowe---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
przez to sie ciesze ze jak inne dziewczyny nie mam zaparć ide do wc nawet 3 razy dziennie ![]() Niespokojne mysli to chyba kazda z nas ma ja juz powiedziałam lekarzowi ze straszna panikara jestm i ze strasznie boje sie kolejnych wizyt ze mi powie ze z dzidzia cos nie tak Gin mi powiedział ze niepotrzebnie tylko krąze wsrod złych mysli i mam być optymistką bo jest wszystko wporzadku i ze bede sie martwiła wtedy kiedy bee musiała a nie na zapas Ja ide w piatek na wizyte i zabieram mojego tż niech zobaczy jak jego córeczka fika zapasów ja tez nie mam tylko łozeczko rozek 6-pack chusteczek nawilżających , 5 pieluch kolorowych flanelowych , termometr , i pare ciuszków ale na starszego dzidka reszta krazy po rodzinie i sama nie wiem czgo sie spodziewać co do wózka to sama nie wiem który juz na allegro znam wszystkie i nic nie znalazłam znaczy znalazlam ale cena nieodpowiednia hihih ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- [QUOTE=cate_;16423317]Dlaczego ja mam 2h czekać skoro wszędzie każą 1h ?? ![]() czasem robi gin tylko 75 i masz spokoj do konca ciązy
|
|
#3532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze malenstwo sie dobrze rozwija to najwazniejsze ja mam cyfrowa i powiem ci ze wyniki sa te same jak mnie wazy gin u siebie ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
jak mam wyniki z glukozy to mam 2 zaznaczniki tzn Glukoza w surowicy 3.85mmol/l a pod spodem małymi literkami (integra 400. met. z heksokinazą) ----------???? co to Glukoza w surowicy 69mg/dl a potem juz mam po godz z glukoza 4,65mmol/l 84mg/dl czy to tak samo sie robi jak przy cukrzycy napierw zdejmuje miarke z aparatu i sprawdza sie w tabeli dlatego sa dwa pomiary przy jednym badaniu ??? i czy troche nie ma za niskiego tego cukru bo jak czytałam to dziewczyny przewaznie maja powyzej 100 ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
to moja Amelcia cały czas mi w tych pachwilnach daje czadu buuu casem do wc musze przykurczona isc w nocy wstaje 5 razy siusiu masakra a jak kopnie to boli
|
|
#3533 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje. Cytat:
Tylko guziki, takie w szlufkach na paski. I szalikiem przykrywam żeby nie było widać jak się rozłoży. Ale pożyczyła mi kumpela płaszczyk, akurat jest. Trochę za chłodny jak na mój gust, ale damy radę. Ponczo na to walnę i będzie git.
|
|||
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ona1981;16426920]To krzywa glukozowa jest niezbędnym badaniem ?? A już myślałam, że mnie to ominie
Jeszcze w mojej porąbanej przychodni trzeba przyjść dwa dni pod rząd, jednego dnia pobierają krew na czczo a drugiego się przychodzi pić tą glukoze. Nie wiem jak ma z tego krzywa niby wyjść :/a nie mozesz znalesc prywatnej ?? ja zapłaciłam jedyne 8 zł i miałam od razu pobieranie krwi godz czekania i znów pobieranie ?? ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
|
#3535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edzia ja po obciążeniu 50g glukozy miałam ja na poziomie 91, więc jest ok Ja się we wszystkich swoich kurtkach dopinam.... i tak się teraz zastanawiam, czy ja wszystkie ubrania mam za duże, czy jakaś płaska jestem???
|
|
#3536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e no to super ja sie zastanawiam nad ta szkoła moja kuzynka do niej chodziła i tak naprawde nic jej to nie dało bo miała straszny poród i do tego kleszczowy buuu w tym wszystkim poprostu nie miała głowy by robic to czego ja uczono w szkole ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
ja do 90% ubran nie wchodze hihih dzieki za info no to jestem spokojna hmm moze ci jeszcze brzuszek urosnać ja tez wielkiego brzucha nie mam ale mówia ze mi w tyłek poszło moze ty tez tak masz ??kopia fatalna bo nie mam dobrego w tel aparatu a moj u tesciowej jest jak tylko wróc zrobie zdiecie
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-01-13 o 11:06 |
||
|
|
|
#3537 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam większy, wklejałam jakieś 9-10 stron wcześniej w tyłek mi nie poszło, mnie właśnie w przód wypycha ale w dużo swoich ubrań wchodzę, nawet w dwie pary spodni jeszcze daję radę, bluzki i swetry to już w ogóle są ok, może poza koszulowymi
|
|
#3539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jakie normy ma Twoje laboratorium do tych metod, jakie stosują ale do książkowych równając to jesteś w dolnej granicy normy (od 60 albo od 70 liczą; mnie uczono od 60) więc bardzo ładnie. Po glukozie - ślicznie. Cytat:
Pomiar jest jeden, tylko łaskawie podali wynik w dwóch jednostkach. To ładnie z ich strony. Cytat:
Nie ma być mniej niż 60mg i więcej niż 140mg po godz. od podania 50g lub po dwóch od podania 75g. Jest git. |
|||
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie sie ginek śmiał że ciekawe po kim takie uparte, ale wolę nie zgadywać bo sama nie wiem po kim gorzej bo i ja i M uparciuchy obydwoje
![]() Następne USG za 4 tyg dokładnie 9 lutego, może wtedy, nie wyjdę dopóki nie pokaże będę się obracać na wszytskie strony, a przed wizytą zjem porządną porcję słodkości ![]() Zdjęć zakupkowych dalej nie wkleję bo zapomniałam aparatu wczoraj zabrać, zakupki robiłam w 5-10-15, Cubusie. Edzia400 no raczej różnicy wielkiej nie będzie, to tylko ja sobie tak wmawiam yolaa dasz linka gdzie kupiłaś tą kurtkę ja tez jestem na kupnie bo się w zimowej nie zapinam a w płaszczu już dawno, złaziłam wczoraj galerię i nic. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.

kupiłam kilka śpioszków, jakieś body, pajacyka- ale jutro dam zdjęcia bo nie mam aparatu przez remont. No i nie mogłam się powtrzymać i kupiłam sukienkę

a wcześniej w ciągu pierwszych 5 mies było łącznie 5 a teraz za jeden miesiąc