|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
![]() Mnie się zdarzało śpiewac przez sen, wyzywac kogoś a nawet bić ( i to tak, że pewnej nocy ze snu mnie wyrwał potworny ból - przysunęłam kopniaka piszczelem w kant drewnianej listewki jaka była na rogu ściany)do tej pory mam wgłębienie w kości xD A i mój tż nieraz mi z łokcia zasunie albo z kolana w plecy
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może też woda w organiżmie Ci się zatrzymuje i stąd dodatkowe kilosy. No to faktycznie masz sny Mogłaś sobie krzywdę zrobić ...Ja tak nie mam, ale mój kiedyś chrapał , więc założyłam sobie stopery do uszu i miałam spokój.Śniło mi się wtedy ,że ktoś mnie leje wiadrami wody i było to bardzo realistyczne..Obudziłam się wtedy. Był środek lata i okno otwarte a ja spałam twarzą do okna .W nocy zerwała się burza i ulewa, a co za tym idzie byłam całą mokra z deszczu.Firanka cała mokra i pełno wody na podłodze przy oknie, ale ja nic nie słyszałam no bo miałam te stopery, a mój miał taki twardy sen , że nic nie słyszał
|
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
kochana ciesze sie ze wszystko ok i uwierz mi ze nie ty jedna jestes rozczarowana plcia dzidzi moja siostra przy drugiej ciazy liczyla na chlopca a urodzila sie dziewczynka i mimo ze wiedziala o tym wczesniej to po porodzie zagladala miedzy nogi czy aby napewno ![]() a my wczoraj kupilismy kolyske dzidzi taka http://allegro.pl/item878359205_cone...sc_zakupu.html marzyla mi sie kolyska a ta jest naprawde fajna i nie droga a widzialam ja na zywo bo dwie kolezanki mialy i kolorki sa ciut bardziej zywe naprawde wyglada ladnie i dla chlopca i dla dziewczynki ![]() bylismy wczoraj w szczecinie i mysielismy jechac trasa na stargard szczecinski dalej i co? nico bylo ogromniasty korek bo byl wypadek i troche sobie postalismy... nawet nie wiecie jak sie wczoraj ucieszylam jak babcia z mama mnie zobaczyly i stwierdzily ze ne przytylam i ze w cale prawie nie mam brzucha jak na koncowke 4mc a przed chwilka polamalam klawisz w laptopie bo cos wpadlo pod niego i nie przyblokowalo jak chcialam wyciagnac to sie taki plastkik pod spodem wzial i polamal i teraz mam latajaca dwojke ![]() dziewczyny snilo wam sie kiedys juz ze rodzicie mi dzisiaj i nawet nie bolalo tylko niby czulam jak gglowka wychodzi i urodzilam duzego wczesniaczka oczywiscie dziewczynke malutka Maje ![]() a teraz nadrabiam to co czytalyscie
|
|
#3034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a twoj TŻ Cytat:
tez chyba sie na nia zdecydujemy
|
||
|
|
|
#3035 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie!!!
ja dziś ide na przesiewowe, a ze jestem w 14 tyg i w 4 dniu, to liczę, że również poznam płeć. Recepcjonistka powiedziała mi też, że usg 3d i nagranie na plyte jest w cenie. takze po pierwsze mam nadzieje, że dzieciaczek jest w pelni zdrowy (i tym sie troche denerwuje), po 2 jestem ciekawa plci!!! milego dzionka zycze kochane!!! no i trzymajcie kciuki o 17,45 |
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
dobra nadrobilam co nieco
![]() tylko nie dokonca pamietam co mialam komu napisac... itakasia sliczne dziewczynki spodnie tez te ogladalam ale narazie czekam na to co zamowilam siala_bala ciesze sie ze udalo ci sie trafic do ginka ktory wzbudzil twoje zaufanie a do tamtego koniowala nawet nie idz! alguien kochana mysle ze twoje az takie podejscie do sprawy zwiazane jest tez z ciaza wszystko beirzesz duzo bardziej do siebie ja ostatnio ogladajac film az sie zanosilam z placzu wiec spokojnie kochana to minie
|
#3037 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem umówiona na 19.01, ale gdzie indziej i zabardzo nie wiem jak mam się przygotować finansowo, zapomniałam spytać ile to kosztuje:/ Daj znać ile u Ciebie to kosztowało no i oczywiście czy wszsytko w porządku A reszta? ile płaciłyście wswoich miastach za takie usg?---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Aż mój mąż się ze mnie śmiał
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee... mnie lekarz powiedział, że przesiewowe robi się do końca 14 tygodnia 0_o tak ma na stronce napisane też, a na necie wogóle czytalam, że między 11 a 13tyg można zrobić dltego ja sie trochę obawiałam, że to będzie takie naciągane badanie. W sensie, skasowane jak za przesiewowe a zrobione jak zwykłe usg. Zwróć dobrze uwagę co i jak mierzy
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde jest super i wiem ze kolezanki sobie ja bardzo chwala ja generalnie tez jej nie zamawialam z allegro tylko kupilismy na miescu wydaje mi sie ze na inna nie warto wydawac pieniedzy bo dzidzia max 5-6mc w niej spi bo jak zacznie siadac to strach a ta jest funkcjonalna i fajniusia a mezowi tez sie podoba a dzisiaj stwierdzil ze chociaz jedno juz mamy i pytal sie czy wozek tez chce juz kupowac ale stwierdzilam ze nieee duzo za wczesnie poza tym i tak gdzies w kwietniu czeka nas przeprowadzka do naszego domku wiec wtedy go kupimy bo po co ma lezec ![]() idealnecialo tak mi sie cos wydaje ze twoje dolegliwosci to na tle nerwowym sa... ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- pszczolko ja maialm te badanie robione na kase chorych wiec nic nie placilam
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Ja płaciłam 120zł ale jak rozmawiałam dzień wczesniej przez telefon i pytałam o cenę to powiedział, że 120-170zł. Nie wiem od czego zależna jest u niego zmienna tej ceny.
Wiem, że niektórzy biorą nawet po 250zł. Wyższej ceny nie słyszałam, więc to raczej górna granica.
|
|
|
#3041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() : kciuki: Daj znać po wizycie ![]() pszczolka ja płaciłam 170 zł u mojego juz z wizyta a normalnie płace 120 zł Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-13 o 10:10 |
|
|
|
|
#3043 |
|
CraftMod
|
normalnie nie nadążam za wami
![]() Siala_Bala - fajnie, że lekaż się spodobał, wideo będzie fajną pamiątką, fajnie będzie za jakiś czas sobie pooglądać, albo dziecku pokazać jak podrośnie ![]() Ja się właśnie wybieram do lekarza, z polecenia koleżanki, zresztą jak leżałam po porodzie to miałam okazję ich trochę poznać, mam nadzieję, że wszystko z maleństwem w porządku i nie spędzę 3 godzin w kolejce
|
|
|
|
#3044 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3045 |
|
CraftMod
|
itakasia - piękne dziewczynki
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki kochane za mile slowa
Siala Bala super z nowym lekarzem, i najwazniejsze ze dzidzia zdrowa agravka trzymam kciuki za wizyte
|
#3047 |
|
Rozeznanie
|
cześć, duuużo piszcie, wszystko czytałam, ale odnieść już chyba się nie zdołam.
Gratuluję i zazdroszczę dziewczynki u Alguien, ja liczę na dziewczynkę, ale mąż jak mówi o dziecku to jako "on" (wtedy zawsze dopowiadam "albo ona ".Fajnie, że napisałyście trochę o swoich wagach bo mnie to uspokoiło, jestem w 15 tyg i mam ok 1,5 kg na plusie i się zastanawialam czy to nie za mało, bo to się utrzymuje od ok miesiąca (no ale też nie chcę utyć za dużo). Szkoda, że brzuch widzi tylko mój mąż, a reszta nie. Za to dużo osób jak już powiem stwierdza, że tak się jej/jemu zdawało, że wyglądam jakoś inaczej. Ale też i ja wytropiłam ciążę znajomych, i tak na spotkaniu jakiś czas temu czekaliśmy aż nam powiedzą, to wtedy my im. Ale oni cisza, i ostatnio przyjechali i mówią, że oni tak a my "przecież wiemy", no i ten sam miesiąc tylko różnicy ze 2 tyg. A co do kolędy, chyba aniaa pisała, to też wczoraj mieliśmy, i był ksiądz, który był współodprawiającym naszą mszę i od razu z drzwi, "a to Wy tu mieszkacie, no to kiedy dziecko?". No i potem się zdzwiwił, że już i wypaplał, że jestem 5 kobietą w klatce (czy bloku) w ciąży (tylko nikogo nie znam a po nikim jeszcze nie widać, hehe, nie wiem czy nie przesadził, ale zdziwiło mnie to). I szczególnie wspominaliśmy to jak mój mąż założył mi swoją obrączkę zamiast mojej i potem cała trójka nie mogła się opanować ze śmiechu. Ja nie mogłam wypowiedzieć tych zdań o obrączce, mąż nie chciał patrzeć na mnie, żeby jeszcze bardziej nie rozśmieszać, ten ksiądz się recholił, a ksiądz, który dawał ślub i goście kompletnie nie wiedzieli, co się stało (nawet groźne miny dezaprobaty były )
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój apetyt też jest gigantyczny co chwile bym jadla... idealnecialo ja mam taka kule w gardle nie ze stresu tylko bardziej wlasnie z takich mdlosci... rano sie budze to mnie mdli a potem przez caly dzien jakby mi cos w gardle siedzialo... dziewczyny ale Wy sie rozpisujecie... ja nie mam kiedy Was czytac... itakasia masz sliczne córeczki!!! Siala Bala świetny gin gratulacje dzidziolka
|
|
|
|
|
#3049 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet nie masz pojęcia z jakim zaciekawieniem czytałam o twojej wizycie, szczególnie że mamy prawie ten sam termin porodu.Przynajmniej teraz wiem co i moja dzidzia robi w brzuszku.Jednym się tylko zmartwiłam- tym że nie znasz płci a ja robię sobie nadzieję, że na mojej poniedziałkowej wizycie gin mi powie płeć.---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja dzidziula cały czas była widziana bokiem a tylko jak jej brzuszek lekarz mierzył to przez chwilę widziałam miednicę ![]() A tak naprawde to jak powiedziałam lekarzowi o płci to powiedział, że chwileczkę, że na końcu bo teraz ma inne rzeczy do sprawdzenia... i może sobie zapomniał bo zapytałam o płec ponownie po badaniu. Może zapomniał i nie chciał się przyznać :PPod koniec miesiąca mam być u niego na wizycie ale chyba bez usg i tylko nową kartę ciąży wypisze jako nowy prowadzący. A na 4 lutego mam usg zapisane u tego starego pryka co już miałam do niego nie iść ale może pójdę pooglądać dzidzię i się "pożegnać" ![]() A dzidzia suuuuper... Fajnie sobie podskakiwało i tak jakby ze dwa razy czknęło bo az całym dzidziem wyrwało do przodu xD Gdyby się dało to bym wrzuciła Wam ten filmik :P
|
|
|
|
#3051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zwroce uwage
|
|
|
|
|
#3052 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam za tydzień to usg i jestem ciekawa czy też wrażenia będą takie same Mam nadzieję że tak już nie mogę się doczekać.... A moje maleństwo ruchliwe było bardzo na ostatnim usg normalnym, mój mąż się śmiał żę wygląda jak taki mały kurczaczek bo tak śmiesznie wymachiwał rączkami jakby próbował latać ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
|
#3053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a termin porodu mamy ten sam a ja jestem tydzień do tyłu ( 13 tydz i 4 dni).Chyba się pogubiłam...Daj znać po wizycie no i czy płeć poznałaś! Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-01-13 o 10:50 |
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz za 2 tyg nie moge sie doczekac i martwie sie czy wsio ok...
Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-01-13 o 10:53 |
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mógłby mi ktoś zmienić na liście termin porodu z 10 sierpnia na 3?? Bo jak obliczałyśmy tym kalkulatorkiem to wyszedł mi 10 a po wizycie u lekarza dowiedziałam się to będzie 3![]() a apropos płci to na przesiewowym w 12 tyg pewnie nie mam co liczyć na poznanie płci nie?
|
|
#3057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3058 |
|
Raczkowanie
|
ja badanie prenatalne mialam robione 13tydz.+4 dni 4D Nie musialm placic ,bo w Niemczech refunduja.
Przeziernosc 2mm i prawdopodobienstwo 1 :2500 z pierwszym mialam 1 :6000 ale niestety latka leca a to juz 30 lat. Kurcze czytam Was dziolchy codziennie ,ale musze tez sie udzielac. Acha prosze o dodanie ,ze u mnie dziewczynka na 90% -tak jak planowalismy, no ale zobaczymy czy sie potwierdzi Serdecznie Was pozdrawiam |
|
|
|
#3059 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
|
|
#3060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak masz 13 tydz któryś dzień to możesz iść jeszcze, zwłaszcza jeśli to liczone od miesiączki. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
"

Pierwszy raz mi sie tutaj zdarzylo, ze ktos z personelu medycznego byl niemily. Nic nie mowila, nie tlumaczyla, robila tylko swoje i jeszcze tak mocno mi naciskala na brzuch, ze az bolalo. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu powiedziala, ze to dziewczynka 

Ja jestem umówiona na 19.01, ale gdzie indziej i zabardzo nie wiem jak mam się przygotować finansowo, zapomniałam spytać ile to kosztuje:/ Daj znać ile u Ciebie to kosztowało no i oczywiście czy wszsytko w porządku