Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 08:40   #3031
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Co do dodatkowych kilogramów to chyba nie przytyłaś tyle od początku ciąży tylko pewnie trochę przed hmmm
No własnie w tym problem, że to od poczatku ciąży, zawsze ważyłam tyle samo, jak zaczęliśmy starania to się też ważyłam i jak zrobiłam test, który potwierdził to waga się nie zmieniła ale kilka dni później jak mnie dorwały mdłości to po prostu szok, nic tylko jedzenie mnie ratowało a że tendencję mam zaje***stą to tak mnie wysadziło. Ale teraz waga się ustabilizowała i odkąd minęły mdłości to stoi w miejscu

Mnie się zdarzało śpiewac przez sen, wyzywac kogoś a nawet bić ( i to tak, że pewnej nocy ze snu mnie wyrwał potworny ból - przysunęłam kopniaka piszczelem w kant drewnianej listewki jaka była na rogu ściany)do tej pory mam wgłębienie w kości xD
A i mój tż nieraz mi z łokcia zasunie albo z kolana w plecy

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:03   #3032
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
No własnie w tym problem, że to od poczatku ciąży, zawsze ważyłam tyle samo, jak zaczęliśmy starania to się też ważyłam i jak zrobiłam test, który potwierdził to waga się nie zmieniła ale kilka dni później jak mnie dorwały mdłości to po prostu szok, nic tylko jedzenie mnie ratowało a że tendencję mam zaje***stą to tak mnie wysadziło. Ale teraz waga się ustabilizowała i odkąd minęły mdłości to stoi w miejscu

Mnie się zdarzało śpiewac przez sen, wyzywac kogoś a nawet bić ( i to tak, że pewnej nocy ze snu mnie wyrwał potworny ból - przysunęłam kopniaka piszczelem w kant drewnianej listewki jaka była na rogu ściany)do tej pory mam wgłębienie w kości xD
A i mój tż nieraz mi z łokcia zasunie albo z kolana w plecy
To napewno jakiś czas postoisz z wagą w miejscu
Może też woda w organiżmie Ci się zatrzymuje i stąd dodatkowe kilosy.

No to faktycznie masz sny Mogłaś sobie krzywdę zrobić ...Ja tak nie mam, ale
mój kiedyś chrapał , więc założyłam sobie stopery do uszu i miałam spokój.Śniło mi się wtedy ,że ktoś mnie leje wiadrami wody i było to bardzo realistyczne..Obudziłam się wtedy. Był środek lata i okno otwarte a ja spałam twarzą do okna .W nocy zerwała się burza i ulewa, a co za tym idzie byłam całą mokra z deszczu.Firanka cała mokra i pełno wody na podłodze przy oknie, ale ja nic nie słyszałam no bo miałam te stopery, a mój miał taki twardy sen , że nic nie słyszał
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:14   #3033
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Dopiero jestem z powrotem dziewczyny!
Milo mi, ze tak bardzo na mnie niektore z Was czekaly
A wlasciwie to na wiesci, ktore przynosze. No wiec tak...
Z dzidzia wszystko w porzadku, dalej usg pokazuje, ze to 18 tydzien, wiec wszystko sie zgadza. Te bulgotania w brzuchu i jakby takie babelki to wlasnie ruchy dziecka doktor mi wytlumaczyl I powiedzial, ze skoro juz to odczuwam, to calkiem niedlugo powinnam poczuc prawdziwe kopniaki. Niestety pech chcial, ze byla inna kobieta niz zawsze od usg i byla bardzo niesympatyczna Pierwszy raz mi sie tutaj zdarzylo, ze ktos z personelu medycznego byl niemily. Nic nie mowila, nie tlumaczyla, robila tylko swoje i jeszcze tak mocno mi naciskala na brzuch, ze az bolalo. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu powiedziala, ze to dziewczynka
Nie wiem, jak to opisac, tak bardzo nastawialam sie na chlopca, ze z tego wszystkiego rozryczalam sie jak glupia Czulam jakby wielkie rozczarowanie, nie potrafie tego racjonalnie wytlumaczyc. W sumie caly dzien dzisiaj juz nie mialam zbytnio humoru, wiec nawet nic nie kupilismy, mimo iz bylismy na zakupach. Mam nadzieje, ze oswoje sie szybko z ta informacja, bo sama jestem soba dzisiaj zdziwiona, ze tak mocno zareagowalam
Dziekuje za Wasze kciuki i ze jestescie tutaj

kochana ciesze sie ze wszystko ok i uwierz mi ze nie ty jedna jestes rozczarowana plcia dzidzi moja siostra przy drugiej ciazy liczyla na chlopca a urodzila sie dziewczynka i mimo ze wiedziala o tym wczesniej to po porodzie zagladala miedzy nogi czy aby napewno

a my wczoraj kupilismy kolyske dzidzi taka http://allegro.pl/item878359205_cone...sc_zakupu.html
marzyla mi sie kolyska a ta jest naprawde fajna i nie droga a widzialam ja na zywo bo dwie kolezanki mialy i kolorki sa ciut bardziej zywe naprawde wyglada ladnie i dla chlopca i dla dziewczynki

bylismy wczoraj w szczecinie i mysielismy jechac trasa na stargard szczecinski dalej i co? nico bylo ogromniasty korek bo byl wypadek i troche sobie postalismy...

nawet nie wiecie jak sie wczoraj ucieszylam jak babcia z mama mnie zobaczyly i stwierdzily ze ne przytylam i ze w cale prawie nie mam brzucha jak na koncowke 4mc

a przed chwilka polamalam klawisz w laptopie bo cos wpadlo pod niego i nie przyblokowalo jak chcialam wyciagnac to sie taki plastkik pod spodem wzial i polamal i teraz mam latajaca dwojke

dziewczyny snilo wam sie kiedys juz ze rodzicie mi dzisiaj i nawet nie bolalo tylko niby czulam jak gglowka wychodzi i urodzilam duzego wczesniaczka oczywiscie dziewczynke malutka Maje

a teraz nadrabiam to co czytalyscie
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:49   #3034
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry dzień
No to zaczynam
Byłam wczoraj u innego gina - prywatnie.
Tak jak radziłyście zmienię swojego starego, a ten nowy to super gościu, mogłabym sobie u niego siedziec o gadać o wszystkim, taki ciepły człowiek, bardzo uprzejmy i wygadany, z humorem
Zrobił mi usg przesiewowe (120zł zapłaciłam), nagrał mi filma 12 minut
Dzidziolek zdrowy, pełen energii, siedział sobie i ruszał nóżkami jakby wciskał gaz i hamulec a łapkami jakby trzymał kierownicę
Mój tż stwierdził, że to mały rajdowiec - po mamusi
Potem poboksował mnie nieco, gardę ładnie trzymał i nawet otwierał buźkę jakby chciał coś powiedzieć
Przezierność 1,6 z tego co pamiętam, kość nosowa widoczna, serduszko ma 2 komory i 2 przedsionki, więc wszystko ok, bicie też w normie - 160 uderzeń, pępowinka w porządku - płynie wszystko elegancko.
Bardzo, bardzo polecam Pana doktora Jacka Jackiewicza z Sosnowca
Zmierzył dzidziolowi główkę, brzucholek i kość udową
Wszystko super ekstra klasa, tylko płci nie dało się jeszcze wypatrzeć.
Mam kilka zdjęć z pomiarami, jak zdobię zdjęcie telefonem to wrzucę, może jutro jak nie zapomnę.
A Pan doktor też jakby był wyzyskiwacz to by mnie umówił na kolejną wizytye prywatnie ale niiiieee
Powiedział gdzie najbliżej mnie przyjmuje na NFZ i kazał przyjśc pod koniec miesiąca
Jedyne co denerwujące to to że nie ma kolejności zapisów tylko się idzie i czeka... wczoraj zjawiłam sie o 15:00 a przyjął mnie dopiero po 17:00
Pytał kto jest moim prowadzącym ciążę i jak powiedziałam że dr Kumor to się skrzywił i zapytał "i jak?" a ja mu powiedziałam, że nie jestem zadowolona i że nie czuję jakiejś szczególnej jego opieki nade mną.
Polecił mi jakąś lekarkę a potem lekarza ale powiedziałam, że do niego mam zaufanie i że czytałam dużo pozytywnych opinii i że chciałabym żeby on mnie prowadził
Na co on się uśmiechnął i powiedział, że nie ma sprawy
Jestem ekstra zadowolona, tż był ze mną na badaniu i jak wyszliśmy to ja oczywiście "łaaaał, super dzidziol, juhuuu" itd. a on nic, pytam czemu się nie ekscytuje a on "jestem w szoku"
A potem jak zasypiał to przez sen mruczał "super dzidziol, super, super"

Apropo wagi -_- pan doktor tez się pytał z jakiej wagi startowałam i ile teraz mam... a mam +9!
Więc nie rozpaczać, że się komus przytyło 3 kilo
super ze wszystko w pozadku i ze masz wreszcie dobrego gina
a twoj TŻ

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

a my wczoraj kupilismy kolyske dzidzi taka http://allegro.pl/item878359205_cone...sc_zakupu.html
marzyla mi sie kolyska a ta jest naprawde fajna i nie droga a widzialam ja na zywo bo dwie kolezanki mialy i kolorki sa ciut bardziej zywe naprawde wyglada ladnie i dla chlopca i dla dziewczynki
pol godziny nad nia stalam ostatnio w sklepie tez chyba sie na nia zdecydujemy
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:50   #3035
agravka
Wtajemniczenie

witajcie!!!
ja dziś ide na przesiewowe, a ze jestem w 14 tyg i w 4 dniu, to liczę, że również poznam płeć. Recepcjonistka powiedziała mi też, że usg 3d i nagranie na plyte jest w cenie. takze po pierwsze mam nadzieje, że dzieciaczek jest w pelni zdrowy (i tym sie troche denerwuje), po 2 jestem ciekawa plci!!!
milego dzionka zycze kochane!!! no i trzymajcie kciuki o 17,45
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:53   #3036
anoxa
Zakorzenienie

dobra nadrobilam co nieco

tylko nie dokonca pamietam co mialam komu napisac...

itakasia sliczne dziewczynki spodnie tez te ogladalam ale narazie czekam na to co zamowilam

siala_bala ciesze sie ze udalo ci sie trafic do ginka ktory wzbudzil twoje zaufanie a do tamtego koniowala nawet nie idz!

alguien kochana mysle ze twoje az takie podejscie do sprawy zwiazane jest tez z ciaza wszystko beirzesz duzo bardziej do siebie ja ostatnio ogladajac film az sie zanosilam z placzu wiec spokojnie kochana to minie
Stary 2010-01-13, 09:58   #3037
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tak tak ja ide na przesiewowe do niego. daltego na 100% zaplace wiecej hehe

jak juz tak mowicie o przybylych kg... to ja jestem w 11tc i mam juz 2+, lekarz powiedzial ze max moge przytyc 15 kg wiec sie tego musze trzymac ....
a kiedy się na przesiewowe wybierasz? Daj znać jak tam po Ja jestem umówiona na 19.01, ale gdzie indziej i zabardzo nie wiem jak mam się przygotować finansowo, zapomniałam spytać ile to kosztuje:/ Daj znać ile u Ciebie to kosztowało no i oczywiście czy wszsytko w porządku

A reszta? ile płaciłyście wswoich miastach za takie usg?

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
alguien kochana mysle ze twoje az takie podejscie do sprawy zwiazane jest tez z ciaza wszystko beirzesz duzo bardziej do siebie ja ostatnio ogladajac film az sie zanosilam z placzu wiec spokojnie kochana to minie
ja wczoraj popłakałam się na filmie "głębia oceanu" który oglądałam ze 3 razy i nigdy mi się to nie zdarzyło Aż mój mąż się ze mnie śmiał
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:02   #3038
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witajcie!!!
ja dziś ide na przesiewowe, a ze jestem w 14 tyg i w 4 dniu, to liczę, że również poznam płeć. Recepcjonistka powiedziała mi też, że usg 3d i nagranie na plyte jest w cenie. takze po pierwsze mam nadzieje, że dzieciaczek jest w pelni zdrowy (i tym sie troche denerwuje), po 2 jestem ciekawa plci!!!

Eee... mnie lekarz powiedział, że przesiewowe robi się do końca 14 tygodnia 0_o tak ma na stronce napisane też, a na necie wogóle czytalam, że między 11 a 13tyg można zrobić dltego ja sie trochę obawiałam, że to będzie takie naciągane badanie. W sensie, skasowane jak za przesiewowe a zrobione jak zwykłe usg.
Zwróć dobrze uwagę co i jak mierzy

Stary 2010-01-13, 10:05   #3039
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

pol godziny nad nia stalam ostatnio w sklepie tez chyba sie na nia zdecydujemy

naprawde jest super i wiem ze kolezanki sobie ja bardzo chwala ja generalnie tez jej nie zamawialam z allegro tylko kupilismy na miescu wydaje mi sie ze na inna nie warto wydawac pieniedzy bo dzidzia max 5-6mc w niej spi bo jak zacznie siadac to strach a ta jest funkcjonalna i fajniusia

a mezowi tez sie podoba a dzisiaj stwierdzil ze chociaz jedno juz mamy i pytal sie czy wozek tez chce juz kupowac ale stwierdzilam ze nieee duzo za wczesnie poza tym i tak gdzies w kwietniu czeka nas przeprowadzka do naszego domku wiec wtedy go kupimy bo po co ma lezec

idealnecialo tak mi sie cos wydaje ze twoje dolegliwosci to na tle nerwowym sa...

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

pszczolko ja maialm te badanie robione na kase chorych wiec nic nie placilam
Stary 2010-01-13, 10:06   #3040
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
A reszta? ile płaciłyście wswoich miastach za takie usg?
Ja płaciłam 120zł ale jak rozmawiałam dzień wczesniej przez telefon i pytałam o cenę to powiedział, że 120-170zł. Nie wiem od czego zależna jest u niego zmienna tej ceny.
Wiem, że niektórzy biorą nawet po 250zł. Wyższej ceny nie słyszałam, więc to raczej górna granica.

Stary 2010-01-13, 10:06   #3041
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A ja melduję się po wizycie u gina.Jestem niezadowolona Usg mi nie zrobił (tego się spodziewałam),ale co gorsza nie zamierza robić.Stwierdził,że na tym sprzęcie i tak się nic nie zobaczy, płci nie określi.Następną wizytę mam w 20 tyg. i wtedy też usg nie będzie.Odniosłam wrażenie,że już do końca ciąży nie zamierza mi robić usg... czyli u niego miałam tylko jedno w 8tyg dla potwierdzenia ciąży i tyle.Kolejne w 13 robiłam gdzie indziej i na połówkowe muszę się zapisać też gdzie indziej i zapłacić ok.200-250zł Wkurzył mnie.

A co do wagi to ja przed ciążą ważyłam 57,7kg (a dokładnie to w 6tyg,bo wcześniej się nie ważyłam),a teraz na początku 17 tyg ważę zgodnie z dzisiejszym ważeniem 57,8kg. Nie roztyłam się specjalnie jak na końcówkę 4 miesiąca A tuż przed wizytą zjadłam jeszcze 2 pączki

Po drodze od lekarza w autobusie znowu poczułam się niewyraźnie,więc od wypadku wysiadłam za wczasu i zaczekałam aż TŻ po mnie przyjedzie.Wykorzystując chwilę czasu podskoczyłam do hurtowni dla dzieci i pooglądałam wózki.Upewniłam się,że Tako Jumper X to całkiem niezły wybór i sprzedawca też polecał. Pojeździłam sobie po sklepie, pokazał mi wszystkie funkcje i mi się podoba.A w dodatku ok.30 wzorów kolorystycznych
Kurczę no to nie za dobrze, szkoda że tak wyszło z tym USG, masz rację zapisz się gdzieś na dodatkowe USG choćby dlatego żeby poznać płeć dzidziusia.No chyba że pójdziesz prywatnie na wizytę do innego lekarza to zapłacisz ok 100 zł za wizytę z USG.Bynajmniej ja tak płacę.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:07   #3042
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie!!!
Trzymamy: kciuki: Daj znać po wizycie

pszczolka ja płaciłam 170 zł u mojego juz z wizyta a normalnie płace 120 zł

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-13 o 10:10
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:09   #3043
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

normalnie nie nadążam za wami

Siala_Bala - fajnie, że lekaż się spodobał, wideo będzie fajną pamiątką, fajnie będzie za jakiś czas sobie pooglądać, albo dziecku pokazać jak podrośnie

Ja się właśnie wybieram do lekarza, z polecenia koleżanki, zresztą jak leżałam po porodzie to miałam okazję ich trochę poznać, mam nadzieję, że wszystko z maleństwem w porządku i nie spędzę 3 godzin w kolejce

nirshya.dwbh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:18   #3044
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
zdjecie raczej stare ale jak znajde jakies ze swiat to wstawie, nie wiem gdzie je upchnelama siebie wstawie jak przyjda spodnie
szczescia dwa
Załącznik 2781698
Śliczne te Twoje Gwiazdy!!!!Jak modelki

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
dziewczyny napisałyście w ciągu dnia 5 stron !!!!! ciężko było nadrobić nawet mi siedzącej cały dzień w domu nic nie robiącej heheh
już nawet nie pamiętam co miałam komu pisać bo czytałam na raty od popołudnia
a mi znowu szykuje się na opryszczke ;/ miałam w 5 tygodniu jutro zaczyna mi sie 11 tydzień i już swędzenie najgorsze jest że mi te maści wszystkie typu vratizolin czy jakoś tak to dopiero po ok tygodniu pomagają albo i dłużej więc postanowiłam spróbowac paste do zębów i teraz się męcze i zastanawiam czy zmyć bo piecze cholerstwo jak nie wiem tym bardziej że pół dolnej wargi wysmarowałam bo jak ja mam opryszczke to nie 1 punkcik tylko zazwyczaj jestem wysypana w paru miejscach ;/
Wiesz co znam sposób prosty i sprawdzony na opryszczkę.Mój mąż ma tendencję do opryszczki, zawsze miał, od dziecka ,zresztą jego siostra też.Jak tylko zeszło to zaraz na nowo. Ciągle kupowali przeróżne maści aż w końcu moja mama powiedziała,żeby przekroił ząbek czosnku na pół,ponacinał żeby sok wyszedł i nacierał( dosłownie!) ok 4-5 razy w ciągu dnia,po 2 dniach jak już zrobi się z tego strupek to smaruje tylko samym kremem(nivea)-też kilka razy aż odpadnie i po opryszczce.Od tamtej pory nie chce nic innego i to samo polecił siostrze.Jedynym minusem jest zapach czosnku ale mi to nie przeszkadza, tym bardziej wiedząc że szybciej będę mogła dostać od niego buziaka
Stary 2010-01-13, 10:21   #3045
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

itakasia - piękne dziewczynki

nirshya.dwbh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:26   #3046
itakasia
Zakorzenienie

dzieki kochane za mile slowa
Siala Bala
super z nowym lekarzem, i najwazniejsze ze dzidzia zdrowa
agravka
trzymam kciuki za wizyte
Stary 2010-01-13, 10:27   #3047
entertete
Rozeznanie

cześć, duuużo piszcie, wszystko czytałam, ale odnieść już chyba się nie zdołam.

Gratuluję i zazdroszczę dziewczynki u Alguien, ja liczę na dziewczynkę, ale mąż jak mówi o dziecku to jako "on"
(wtedy zawsze dopowiadam "albo ona ".

Fajnie, że napisałyście trochę o swoich wagach bo mnie to uspokoiło, jestem w 15 tyg i mam ok 1,5 kg na plusie i się zastanawialam czy to nie za mało, bo to się utrzymuje od ok miesiąca (no ale też nie chcę utyć za dużo). Szkoda, że brzuch widzi tylko mój mąż, a reszta nie. Za to dużo osób jak już powiem stwierdza, że tak się jej/jemu zdawało, że wyglądam jakoś inaczej.

Ale też i ja wytropiłam ciążę znajomych, i tak na spotkaniu jakiś czas temu czekaliśmy aż nam powiedzą, to wtedy my im. Ale oni cisza, i ostatnio przyjechali i mówią, że oni tak a my "przecież wiemy", no i ten sam miesiąc tylko różnicy ze 2 tyg.

A co do kolędy, chyba aniaa pisała, to też wczoraj mieliśmy,
i był ksiądz, który był współodprawiającym naszą mszę i od razu z drzwi, "a to Wy tu mieszkacie, no to kiedy dziecko?".
No i potem się zdzwiwił, że już i wypaplał, że jestem 5 kobietą w klatce (czy bloku) w ciąży (tylko nikogo nie znam a po nikim jeszcze nie widać, hehe, nie wiem czy nie przesadził, ale zdziwiło mnie to).

I szczególnie wspominaliśmy to jak mój mąż założył mi swoją obrączkę zamiast mojej i potem cała trójka nie mogła się opanować ze śmiechu. Ja nie mogłam wypowiedzieć tych zdań o obrączce, mąż nie chciał patrzeć na mnie, żeby jeszcze bardziej nie rozśmieszać, ten ksiądz się recholił, a ksiądz, który dawał ślub i goście kompletnie nie wiedzieli, co się stało (nawet groźne miny dezaprobaty były)
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:29   #3048
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Oj ja chyba też nie schodłam, a raczej przytyłam. Za tydzień będę u gina to wejdę na wagę, ale obstawiam 2-3 kg na plusie a będę wtedy w 11 tc.
Ja liczyłam miesiące według trzeciej metody: 4 tyg to miesiąc.
Ale w sumie co za różnica, zawsze można liczyć tylko tygodniami

Idealneciało, martwi mnie to, co piszesz. Mam pewne doświadczenia z nerwicą lękową, przechodziłam przez to i widzę pewne podobieństwo z Tobą. Jak pisały dziewczyny, staraj się nie kumulować złych emocji, nie musisz być zaraz opryskliwa i niemiła, można je wyrazić na spokojnie, ale nie tłum niczego w sobie. A jeśli będzie źle zawsze możesz do nas napisać i chociaż trochę się oczyścić
ja też przytyłam... na początku ważyłam 72kg a teraz pewnie +1/+2kg...
mój apetyt też jest gigantyczny co chwile bym jadla...

idealnecialo ja mam taka kule w gardle nie ze stresu tylko bardziej wlasnie z takich mdlosci... rano sie budze to mnie mdli a potem przez caly dzien jakby mi cos w gardle siedzialo...

dziewczyny ale Wy sie rozpisujecie... ja nie mam kiedy Was czytac...

itakasia masz sliczne córeczki!!!

Siala Bala świetny gin gratulacje dzidziolka
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:37   #3049
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Dobry dzień
No to zaczynam
Byłam wczoraj u innego gina - prywatnie.
Tak jak radziłyście zmienię swojego starego, a ten nowy to super gościu, mogłabym sobie u niego siedziec o gadać o wszystkim, taki ciepły człowiek, bardzo uprzejmy i wygadany, z humorem
Zrobił mi usg przesiewowe (120zł zapłaciłam), nagrał mi filma 12 minut
Dzidziolek zdrowy, pełen energii, siedział sobie i ruszał nóżkami jakby wciskał gaz i hamulec a łapkami jakby trzymał kierownicę
Mój tż stwierdził, że to mały rajdowiec - po mamusi
Potem poboksował mnie nieco, gardę ładnie trzymał i nawet otwierał buźkę jakby chciał coś powiedzieć
Przezierność 1,6 z tego co pamiętam, kość nosowa widoczna, serduszko ma 2 komory i 2 przedsionki, więc wszystko ok, bicie też w normie - 160 uderzeń, pępowinka w porządku - płynie wszystko elegancko.
Bardzo, bardzo polecam Pana doktora Jacka Jackiewicza z Sosnowca
Zmierzył dzidziolowi główkę, brzucholek i kość udową
Wszystko super ekstra klasa, tylko płci nie dało się jeszcze wypatrzeć.
Mam kilka zdjęć z pomiarami, jak zdobię zdjęcie telefonem to wrzucę, może jutro jak nie zapomnę.
A Pan doktor też jakby był wyzyskiwacz to by mnie umówił na kolejną wizytye prywatnie ale niiiieee
Powiedział gdzie najbliżej mnie przyjmuje na NFZ i kazał przyjśc pod koniec miesiąca
Jedyne co denerwujące to to że nie ma kolejności zapisów tylko się idzie i czeka... wczoraj zjawiłam sie o 15:00 a przyjął mnie dopiero po 17:00
Pytał kto jest moim prowadzącym ciążę i jak powiedziałam że dr Kumor to się skrzywił i zapytał "i jak?" a ja mu powiedziałam, że nie jestem zadowolona i że nie czuję jakiejś szczególnej jego opieki nade mną.
Polecił mi jakąś lekarkę a potem lekarza ale powiedziałam, że do niego mam zaufanie i że czytałam dużo pozytywnych opinii i że chciałabym żeby on mnie prowadził
Na co on się uśmiechnął i powiedział, że nie ma sprawy
Jestem ekstra zadowolona, tż był ze mną na badaniu i jak wyszliśmy to ja oczywiście "łaaaał, super dzidziol, juhuuu" itd. a on nic, pytam czemu się nie ekscytuje a on "jestem w szoku"
A potem jak zasypiał to przez sen mruczał "super dzidziol, super, super"

Apropo wagi -_- pan doktor tez się pytał z jakiej wagi startowałam i ile teraz mam... a mam +9!
Więc nie rozpaczać, że się komus przytyło 3 kilo
No to super że w końcu dałaś się namówić na innego lekarza bo z tego co pamiętam to tamten wszystko z łaską robił i jakby nigdy o niczym nie słyszał i pierwszy raz miał do czynienia z ginekologią.Cieszę się że jesteś zadowolona z nowego lekarza no i z całej wizyty Nawet nie masz pojęcia z jakim zaciekawieniem czytałam o twojej wizycie, szczególnie że mamy prawie ten sam termin porodu.Przynajmniej teraz wiem co i moja dzidzia robi w brzuszku.Jednym się tylko zmartwiłam- tym że nie znasz płci a ja robię sobie nadzieję, że na mojej poniedziałkowej wizycie gin mi powie płeć.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
witajcie!!!
Koniecznie daj znać po wizycie co i jak!!!!
Stary 2010-01-13, 10:38   #3050
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
No to super że w końcu dałaś się namówić na innego lekarza bo z tego co pamiętam to tamten wszystko z łaską robił i jakby nigdy o niczym nie słyszał i pierwszy raz miał do czynienia z ginekologią.Cieszę się że jesteś zadowolona z nowego lekarza no i z całej wizyty Nawet nie masz pojęcia z jakim zaciekawieniem czytałam o twojej wizycie, szczególnie że mamy prawie ten sam termin porodu.Przynajmniej teraz wiem co i moja dzidzia robi w brzuszku.Jednym się tylko zmartwiłam- tym że nie znasz płci a ja robię sobie nadzieję, że na mojej poniedziałkowej wizycie gin mi powie płeć.
Może się dowiesz
Moja dzidziula cały czas była widziana bokiem a tylko jak jej brzuszek lekarz mierzył to przez chwilę widziałam miednicę
A tak naprawde to jak powiedziałam lekarzowi o płci to powiedział, że chwileczkę, że na końcu bo teraz ma inne rzeczy do sprawdzenia... i może sobie zapomniał bo zapytałam o płec ponownie po badaniu. Może zapomniał i nie chciał się przyznać :P
Pod koniec miesiąca mam być u niego na wizycie ale chyba bez usg i tylko nową kartę ciąży wypisze jako nowy prowadzący. A na 4 lutego mam usg zapisane u tego starego pryka co już miałam do niego nie iść ale może pójdę pooglądać dzidzię i się "pożegnać"

A dzidzia suuuuper... Fajnie sobie podskakiwało i tak jakby ze dwa razy czknęło bo az całym dzidziem wyrwało do przodu xD
Gdyby się dało to bym wrzuciła Wam ten filmik :P

Stary 2010-01-13, 10:43   #3051
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Eee... mnie lekarz powiedział, że przesiewowe robi się do końca 14 tygodnia 0_o tak ma na stronce napisane też, a na necie wogóle czytalam, że między 11 a 13tyg można zrobić dltego ja sie trochę obawiałam, że to będzie takie naciągane badanie. W sensie, skasowane jak za przesiewowe a zrobione jak zwykłe usg.
do konca 14 no wlasnie-u mnie 14 sie jeszcze nie skonczyl ale zwroce uwage
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:47   #3052
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:

pszczolko ja maialm te badanie robione na kase chorych wiec nic nie placilam
no coś Ty? ja też nie chodzę prywatnie a mi gin powiedziała że mam iśc prywatnie na to usg bo skierowania na to nie można wypisać niestety:/ no to nie wiem o co jej chodziło....
Cytat:
Może się dowiesz
Moja dzidziula cały czas była widziana bokiem a tylko jak jej brzuszek lekarz mierzył to przez chwilę widziałam miednicę
A tak naprawde to jak powiedziałam lekarzowi o płci to powiedział, że chwileczkę, że na końcu bo teraz ma inne rzeczy do sprawdzenia... i może sobie zapomniał bo zapytałam o płec ponownie po badaniu. Może zapomniał i nie chciał się przyznać :P
Pod koniec miesiąca mam być u niego na wizycie ale chyba bez usg i tylko nową kartę ciąży wypisze jako nowy prowadzący. A na 4 lutego mam usg zapisane u tego starego pryka co już miałam do niego nie iść ale może pójdę pooglądać dzidzię i się "pożegnać"

A dzidzia suuuuper... Fajnie sobie podskakiwało i tak jakby ze dwa razy czknęło bo az całym dzidziem wyrwało do przodu xD
Gdyby się dało to bym wrzuciła Wam ten filmik :P
Ale fajnie Ja mam za tydzień to usg i jestem ciekawa czy też wrażenia będą takie same Mam nadzieję że tak już nie mogę się doczekać....
A moje maleństwo ruchliwe było bardzo na ostatnim usg normalnym, mój mąż się śmiał żę wygląda jak taki mały kurczaczek bo tak śmiesznie wymachiwał rączkami jakby próbował latać

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
mi gin mówiła że najlepiej takie usg robić w 12-13 tyg... ja będę miała na początku 12
Stary 2010-01-13, 10:48   #3053
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
witajcie!!!
Piszesz że jesteś w 14 tyg i 4 dni a termin porodu mamy ten sam a ja jestem tydzień do tyłu ( 13 tydz i 4 dni).Chyba się pogubiłam...
Daj znać po wizycie no i czy płeć poznałaś!

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-01-13 o 10:50
Stary 2010-01-13, 10:51   #3054
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
mi gin mówiła że najlepiej takie usg robić w 12-13 tyg... ja będę miała na początku 12
ja tez w 12tyg ciazy ide juz za 2 tyg nie moge sie doczekac i martwie sie czy wsio ok...

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-01-13 o 10:53
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:52   #3055
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Piszesz że jesteś w 14 tyg i 4 dni a termin porodu mamy ten sam a ja jestem tydzień do tyłu ( 13 tydz i 4 dni).Chyba się pogubiłam...
a właśnie apropos mógłby mi ktoś zmienić na liście termin porodu z 10 sierpnia na 3?? Bo jak obliczałyśmy tym kalkulatorkiem to wyszedł mi 10 a po wizycie u lekarza dowiedziałam się to będzie 3

a apropos płci to na przesiewowym w 12 tyg pewnie nie mam co liczyć na poznanie płci nie?
Stary 2010-01-13, 10:54   #3056
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

A mi mój gin nic nie mówił o przesiewowym USG. Jestem już w 14 tak więc za późno chyba? Jestem zmartwiona.
Stary 2010-01-13, 10:56   #3057
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
a właśnie apropos mógłby mi ktoś zmienić na liście termin porodu z 10 sierpnia na 3?? Bo jak obliczałyśmy tym kalkulatorkiem to wyszedł mi 10 a po wizycie u lekarza dowiedziałam się to będzie 3

a apropos płci to na przesiewowym w 12 tyg pewnie nie mam co liczyć na poznanie płci nie?
Może troszkę Cię pocieszę ale jak już wcześniej gdzieś pisałam to podsłuchałam w laboratorium na badaniach rozmowę 2 dziewczyn w ciąży i jedna z nich właśnie powiedziała że poznała płeć na usg w 12 tyg a w 18 tc to juz lekarz jej tylko potwierdził,że ma chłopaka
Stary 2010-01-13, 10:56   #3058
gwiazda666
Raczkowanie

ja badanie prenatalne mialam robione 13tydz.+4 dni 4D Nie musialm placic ,bo w Niemczech refunduja.
Przeziernosc 2mm i prawdopodobienstwo 1 :2500 z pierwszym mialam 1 :6000 ale niestety latka leca a to juz 30 lat.
Kurcze czytam Was dziolchy codziennie ,ale musze tez sie udzielac.
Acha prosze o dodanie ,ze u mnie dziewczynka na 90% -tak jak planowalismy,
no ale zobaczymy czy sie potwierdzi
Serdecznie Was pozdrawiam
gwiazda666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:03   #3059
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
A mi mój gin nic nie mówił o przesiewowym USG. Jestem już w 14 tak więc za późno chyba? Jestem zmartwiona.
może pujdź prywatnie? Agravka idzie w śrotku 14 tyg więc może jeszcze nie za późno?

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Może troszkę Cię pocieszę ale jak już wcześniej gdzieś pisałam to podsłuchałam w laboratorium na badaniach rozmowę 2 dziewczyn w ciąży i jedna z nich właśnie powiedziała że poznała płeć na usg w 12 tyg a w 18 tc to juz lekarz jej tylko potwierdził,że ma chłopaka
to może zobaczę już fifolka??
Stary 2010-01-13, 11:04   #3060
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Zależy który dzień i jak liczone, ja miałam w 14 tyg 1 dniu na podstawie wielkości płodu, ale trochę mi się to wydawało zawyżone.

Jak masz 13 tydz któryś dzień to możesz iść jeszcze, zwłaszcza jeśli to liczone od miesiączki.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości