Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 11:14   #2821
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
...
Nie, tylko na baterię (R20 chyba). Ale to jest stary model, mam ją już ładnych kilka lat.

Dzięki za spostrzeżenia . We wszystkich krzesełkach, które oglądałam tapicerka była ceratkowa i chyba też wszystkie miały 2 kółka
Dzięki

Tak wiem, że wszędzie jest cerata, a o kółkach nie doczytałam, ale zdaje mi się, że są po dwa i dwie nóżki

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:14   #2822
muszka66
Rozeznanie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

hej dziewczyny. ostatnio cos malo mnie tutaj, niby jestem, ale nie mam kiedy nadrobic. nie wiem czemu, bo mala grzeczna

mialysmy problem z kupka, 6 dni nie robila. poszlam do lekarza, okazalo sie, ze mojej pediatry juz nie ma , przyjmowala moja lekarka rodzinna.... dostalam lek, ktory ma poprawic prace jelit. ale najgorsze bylo co innego. prosilam, zeby zwazyla natalke, wyszlo, ze wazy kilogram mniej niz miesiac temu!! wyobrazacie sobie moja reakcje??? slabo mi sie zrobilo normalnie. nie dawalo mi to spokoju, poszlam po poludniu raz jescze do przychodni. zwazyla mi mala pielegniara i okazalo sie, ze wazy 7 kg a nie 5600. kuzwa co sie najadalm strachu. zle ja tamta zwazyla, bo po raz 1 obslugiwala ta wage!!

problemy z kupka zaczely sie po wprowadzeniu slioczkow i kaszki. ponoc to normalne, ale zaczelam sama gotowac zupke i jabluszko. zjadla ladnie, wczoraj zrobilam zupke, tez zjadla ladnie, dzis sie juz gotuje a jabluszko juz bylo. stwierdzilam, ze chyba lepiej jej to smakuje, robie sama, wiec wiem co daje (wiem ze to sliczki sa bardzo zdrowe, ale jakos nie umiem sie do nich przekonac )i taniej mnie wyjdzie ide zobaczyc czy sie juz ugotowala

mala spi, wiec korzystam

aha zapomnialam napisac. od 19 stycznia bede na wychowawczym a juz dostalam kase na konto za te dni od 19ego

Edytowane przez muszka66
Czas edycji: 2010-01-13 o 11:17
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:14   #2823
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytalam wczesniej , ze powysylalyscie do siebie zaproszenia na nk no i ja tez chce . Chce zobaczyc jak wygladacie .
wyslij mi linka do twojego profilu na PW
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
baby shine z Tesco
ja cały czas lovela i jelp na zmiane, nie uzywalam jeszcze płynu do płukania, ale sprobuje, ciekawe jak Zuzia zareaguje (z uwagi na AZS)

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

ale po co ?
lekarz wytłumaczył po co ?

Zuzia miała anemie, po tym zapeleniu jelita gdy miała biegunke z krwia.... żelazo dalej jej daje, a ten kwas foliowy ponad m-c brała (to w szpitalu jej jeszcze przepisali)

A mi sie dzis pijane krasnoludki śniły (w moim łózku......)
Stary 2010-01-13, 11:21   #2824
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemka
U nas świeci słoneczko ale mrozno jest. Mały ucina drzemke, jest chwila spokoju bo juz od 7 marudzi.
Wczoraj mial "gadatliwy" dzien cały czas tylko gagagaga. Tylko to mówił a jak glosno krzyczał. Z niecierpliwoscia czekam na mama lub tata

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
dzis byla premiera tego proszku i plynu co uzywa katarzynka zapach baaardzo mi sie podoba, siedze w drugim pokoju a czuje caly czas mmmm
mnie sie wydaje ze jest bardzo podobny do dzidziusia, uwielbialam go ale pozniej nakupowalam loveli, tyle ze na bardzo dlugo mi starczyla a o dzidziusiu zapomnialam
Ja cały czas uzywam Loveli ale chyba czas zmienic bo zapach juz mi sie snudził. Poszukam tego Tescowego i wyprobuje. Skoro tak zachwalacie.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a Nie czulam dzis glodu
malo zjadlam
*2x wieśniak z szynka
*4szklanki soku prosto z sokowirówki
-2x pomaranczowo-grejfrutowy
-grejfrutowo-jablkowy
-jabłkowy
Kasiu nie znudziły ci sie te wiesniaki?

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Ja nie używam i jestem przeciwna podróbkom, czyli nabijaniu kiesy komuś, kto kradnie pomysły innym i żeruje na czyjejś pracy. Używam oryginałów, a jeśli w danej chwili mnie nie stać, to jest wiele tańszych możliwości do wyboru - nie podróbek.

Tą z Malwy kupuję w takich zwykłych drogeriach, nie ma jej w supermarketach. Właśnie to samo miałam z Waxem, choć też jest niezły, ale ta z Malwy jest taka lżejsza i włosy bardziej błyszczą (przynajmniej moje) (znaczy nie teraz błyszczą, bo ostatnio raczej opuściłam się z ich pielęgnacją
A ja kupuje probki, nie stac mnie na orginalne perfumy (mam na mysli np. Armani, Gucci, D&G). Sporadycznie kupie cos drozszego i dlugo uzywam
Jaka waznosc maja perfumy?
I mam jeszcze jedno pytanie odnoscie tych FL. OZ. To oznacza stęzenie perfum? Prosze wyjasnijcie mi co to oznacza? Im mniejsze Fl. OZ tym mocniejsze perfumy czy na odwrot?

Poszukam tej maski, widze, ze ma dobre opinie a KWC.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:23   #2825
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Obiecałam, że będę się dzielić spostrzeżeniami użytkowania krzesełka. Oto pierwsze:
- kółka i nóżki podfilcowałam, już mi nie ryją paneli,
- ceratowa tapicerka sprawdza się w czyszczeniu znakomicie, szczególnie jak dzidź pluje lub wytrąca łyżeczkę z rączki mamusi. Przetestowaliśmy to . Niestety jest też minus - dłuższe siedzenie kończy się spoconą główką i pleckami - wiadomo cerata nie przepuszcza powietrza. Obecnie podkładam pieluszkę,
- pewnie następnym razem (wiadomo nie będzie go) kupiłabym krzesełko na czterech kółkach - pewnie lepiej się by go przeprowadzało, szczególnie ciężko przemieszcza się z małym w środku (nie mam za co złapać, żeby je odchylić do tyłu).

Generalnie jestem zadowolona z krzesełka - piszę o minusach, bo to bardziej Was interesuje.
magi ja też podkładam pieluszkę pod plecy i pupę, ale i tak Mati jest spocony jak dłużej siedzi
tylko, że ja go zostawiam w tym krzesełku na dłużej, a nie tylko do jedzenia

co do przemieszczania to ja nie mam z tym problemu nawet jak młody z w nim siedzi
chwytam za przednie nóżki zaraz na górze, nad tym przyciskiem do regulacji wysokości siedziska i odchylam troszkę do tyłu, tyle żeby krzesełko oparło się na kółkach i jadę z nim

Cytat:

Na wszelki wypadek
Ale jak dajesz pierwszego dnia słoiczek, to podgrzewasz w miseczce?

Dzięki za spostrzeżenia . We wszystkich krzesełkach, które oglądałam tapicerka była ceratkowa i chyba też wszystkie miały 2 kółka
mam taki dyżurny słoiczek, już pusty i do niego przekładam potrzebną mi część jedzenia, podgrzewam i podaję z niego, nie przekładam już do miseczki, bo po co tyle myć
później słoiczek myję i już, a na drugi dzień podgrzewam już w tym oryginalnym słoiczku

miseczkę mam właściwie tylko do kaszki, deserów i owoców, ale tylko jak mają temp. pokojową, bo te z lodówki to już lądują w podgrzewaczu

mam nadzieję, że nie zakręciłam zbytnio

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:30   #2826
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc Dziewczyny, witam z rana

Przyszla dzisiaj do nas mata-gniazdko http://www.trademe.co.nz/Baby-gear/T...-256931427.htm -taka i Danielek wlasnie ja testuje
I co klient zadowolony?

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
aha zapomnialam napisac. od 19 stycznia bede na wychowawczym a juz dostalam kase na konto za te dni od 19ego
O super a z tą wagą też bym się pewnie wystraszyła
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
wA mi sie dzis pijane krasnoludki śniły (w moim łózku......)
I co robiły ?

Mała usnęła, ciekawe na jak długo

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:31   #2827
Cassandra 23
Zakorzenienie

Elerri a jake żelazo przepisała Wam lekarka? Bo np. Ferrum lek nie przebarwia ząbków takze spokojnie mozna podawac dzieciom.
Kiedys często przepisywane było inne zelzao o nazwie Hemofer, ktore przebarwia zęby.
Ja daje Kubie co 2 dni 2,5 ml Ferrum, poł wit. B6 i poł kwasu foliowego.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-01-13 o 11:33
Stary 2010-01-13, 11:33   #2828
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
ja cały czas lovela i jelp na zmiane, nie uzywalam jeszcze płynu do płukania, ale sprobuje, ciekawe jak Zuzia zareaguje (z uwagi na AZS)

Zuzia miała anemie, po tym zapeleniu jelita gdy miała biegunke z krwia.... żelazo dalej jej daje, a ten kwas foliowy ponad m-c brała (to w szpitalu jej jeszcze przepisali)

a nie próbowałaś prać w płatkach mydlanych ?

czyli u Ciebie żelazo było jak najbardziej wskazane no i podane przede wszystkim po wcześniejszych badaniach
u nas żadnych badan nie było

krasnoludki
nawet nie pytam co robiły w tym łóżku

Stary 2010-01-13, 11:36   #2829
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Tak wiem, że wszędzie jest cerata, a o kółkach nie doczytałam, ale zdaje mi się, że są po dwa i dwie nóżki
No tak, o to mi chodziło - 2 kółka i 2 nóżki. Nie widziałam na 4 kółkach.

Cytat:
hej dziewczyny. ostatnio cos malo mnie tutaj, niby jestem, ale nie mam kiedy nadrobic. nie wiem czemu, bo mala grzeczna

mialysmy problem z kupka, 6 dni nie robila. poszlam do lekarza, okazalo sie, ze mojej pediatry juz nie ma , przyjmowala moja lekarka rodzinna.... dostalam lek, ktory ma poprawic prace jelit. ale najgorsze bylo co innego. prosilam, zeby zwazyla natalke, wyszlo, ze wazy kilogram mniej niz miesiac temu!! wyobrazacie sobie moja reakcje??? slabo mi sie zrobilo normalnie. nie dawalo mi to spokoju, poszlam po poludniu raz jescze do przychodni. zwazyla mi mala pielegniara i okazalo sie, ze wazy 7 kg a nie 5600. kuzwa co sie najadalm strachu. zle ja tamta zwazyla, bo po raz 1 obslugiwala ta wage!!

problemy z kupka zaczely sie po wprowadzeniu slioczkow i kaszki. ponoc to normalne, ale zaczelam sama gotowac zupke i jabluszko. zjadla ladnie, wczoraj zrobilam zupke, tez zjadla ladnie, dzis sie juz gotuje a jabluszko juz bylo. stwierdzilam, ze chyba lepiej jej to smakuje, robie sama, wiec wiem co daje (wiem ze to sliczki sa bardzo zdrowe, ale jakos nie umiem sie do nich przekonac )i taniej mnie wyjdzie ide zobaczyc czy sie juz ugotowala
Współczuję , chyba bym oszalała.

Mnie pewnie nie będzie chciało się teraz gotować , dopiero jak Kubuś będzie troszkę starszy.

Cytat:
Ale się uśmiałam

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Siemka
U nas świeci słoneczko ale mrozno jest. Mały ucina drzemke, jest chwila spokoju bo juz od 7 marudzi.
Wczoraj mial "gadatliwy" dzien cały czas tylko gagagaga. Tylko to mówił a jak glosno krzyczał. Z niecierpliwoscia czekam na mama lub tata
(...)
A ja kupuje probki, nie stac mnie na orginalne perfumy (mam na mysli np. Armani, Gucci, D&G). Sporadycznie kupie cos drozszego i dlugo uzywam
Milczał, milczał, to teraz nadrabia

A ja nie kupuję podróbek. Teraz mam chyba 5 flakoników i wolę mieć tylko tyle, ale oryginalne
Na moich jest 36 miesięcy od otwarcia - to o ważności.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:39   #2830
muszka66
Rozeznanie

Cytat:

Mnie pewnie nie będzie chciało się teraz gotować , dopiero jak Kubuś będzie troszkę starszy.

tez tak myslalam, ale powiem ci, ze to chwila roboty obrac 3 minuty, wrzucic do garnuszka, 20 min sie gotuje, wrzucam do miseczki, blenderem przejade i gotowe choc w porownaniu do sloiczka to dluzsza sprawa hehe
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:40   #2831
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Elerri a jake żelazo przepisała Wam lekarka? Bo np. Ferrum lek nie przebarwia ząbków takze spokojnie mozna podawac dzieciom.
Kiedys często przepisywane było inne zelzao o nazwie Hemofer, ktore przebarwia zęby.
Ja daje Kubie co 2 dni 2,5 ml Ferrum, poł wit. B6 i poł kwasu foliowego.
mam Ferrum syrop

tylko, że ja nie lubię dawać żadnych leków bez przyczyny, nawet jeśli są to witaminy
dla mnie są to specyfiki chemiczne i sztuczne
sama profilaktycznie ich nie łykam i nie zamierzam nimi faszerować dziecka

Stary 2010-01-13, 11:40   #2832
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

u nas jelp raczej pogarsza sprawę, wylądowałam z płatkami mydlanymi Dzięki że pamiętałaś żeby o tym AZS napisać, ja na razie odstawiłam maść ze sterydem od dziwnej Pani doktor, smaruję małą mascia przepisana przez pediatrę (jak Martynce włąsnie też od policzków, koło uszek się zaczynało) i na razie pomaga, ciekawa jestem co ta nowa dermatolog powie...

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:43   #2833
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak myslalam, ale powiem ci, ze to chwila roboty obrac 3 minuty, wrzucic do garnuszka, 20 min sie gotuje, wrzucam do miseczki, blenderem przejade i gotowe choc w porownaniu do sloiczka to dluzsza sprawa hehe
no to rzeczywiście "chwila" roboty

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
u nas jelp raczej pogarsza sprawę, wylądowałam z płatkami mydlanymi Dzięki że pamiętałaś żeby o tym AZS napisać, ja na razie odstawiłam maść ze sterydem od dziwnej Pani doktor, smaruję małą mascia przepisana przez pediatrę (jak Martynce włąsnie też od policzków, koło uszek się zaczynało) i na razie pomaga, ciekawa jestem co ta nowa dermatolog powie...
czyli nie tylko ja piorę w płatkach

ale ja piorę, żeby je w końcu zużyć bo juz patrzeć na nie nie mogę
i piorę w nich już tylko pieluszki, a resztę w proszku lub płynie

Stary 2010-01-13, 11:45   #2834
Texasik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
I co klient zadowolony?
Klient zmeczyl sie testowaniem i ucina sobie drzemke . Ale chyba mu sie podobalo.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:52   #2835
eleeri
Zakorzenienie

Texasik wyslij mi też dane do NK
znajdę Cię

Stary 2010-01-13, 11:53   #2836
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
mam Ferrum syrop

tylko, że ja nie lubię dawać żadnych leków bez przyczyny, nawet jeśli są to witaminy
dla mnie są to specyfiki chemiczne i sztuczne
sama profilaktycznie ich nie łykam i nie zamierzam nimi faszerować dziecka
Rozumiem każdy ma inny pogląd. Ja np. nie boje sie dac witamin, syropkow itp. jesli wiem ze ma to małemu pomoc. Sama łykam duzo suplementow, profilaktycznie.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-01-13, 11:57   #2837
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
magi ja też podkładam pieluszkę pod plecy i pupę, ale i tak Mati jest spocony jak dłużej siedzi
tylko, że ja go zostawiam w tym krzesełku na dłużej, a nie tylko do jedzenia

co do przemieszczania to ja nie mam z tym problemu nawet jak młody z w nim siedzi
chwytam za przednie nóżki zaraz na górze, nad tym przyciskiem do regulacji wysokości siedziska i odchylam troszkę do tyłu, tyle żeby krzesełko oparło się na kółkach i jadę z nim

mam taki dyżurny słoiczek, już pusty i do niego przekładam potrzebną mi część jedzenia, podgrzewam i podaję z niego, nie przekładam już do miseczki, bo po co tyle myć
później słoiczek myję i już, a na drugi dzień podgrzewam już w tym oryginalnym słoiczku
miseczkę mam właściwie tylko do kaszki, deserów i owoców, ale tylko jak mają temp. pokojową, bo te z lodówki to już lądują w podgrzewaczu

mam nadzieję, że nie zakręciłam zbytnio
Dzięki za radę , spróbuję Twoim sposobem

Też tak robię ze słoiczkami

mayaha, krasnoludki mówisz

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Texasik wyslij mi też dane do NK
znajdę Cię
Ja też chcę

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:58   #2838
morska
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
tez mi przyszło do głowy to koło dmuchane...ewentualnie jak jest duże to dętka od TIRa (chociaż teraz chyba wszystkie koła bezdętkowe są, co?)

Cytat:
A jak wprowadzałaś nowości (testowałaś), to kiedy był cyc? Też po?

Mam nadzieję, tym bardziej, że zna już drogę
Tak Rozważyłam wszystkie za i przeciw i wyszło, że po
I przekonał mnie też zapis na słoiczkach Hippa (tych, od których zaczynałam) - "rozpocznij od podania 4-6 łyżeczek przed posiłkiem mlecznym".

Otóż to

Cytat:
no właśnie bez morfologii

hmm, mówisz, że poprawie motorykę
no własnie ale tak "na oko"
A może zrób morfologię na własną rękę?

Z tym się spotkałam, ale może ma też inne działanie u niemowląt? Zaraz spróbuję znaleźć ten tekst, gdzie o tym czytałam.

Cytat:
Przyszla dzisiaj do nas mata-gniazdko http://www.trademe.co.nz/Baby-gear/T...-256931427.htm -taka i Danielek wlasnie ja testuje
Ale fajna Ciekawe, czy w Polsce można ją kupić.

Cytat:
Obiecałam, że będę się dzielić spostrzeżeniami użytkowania krzesełka. Oto pierwsze:
- kółka i nóżki podfilcowałam, już mi nie ryją paneli,
- ceratowa tapicerka sprawdza się w czyszczeniu znakomicie, szczególnie jak dzidź pluje lub wytrąca łyżeczkę z rączki mamusi. Przetestowaliśmy to . Niestety jest też minus - dłuższe siedzenie kończy się spoconą główką i pleckami - wiadomo cerata nie przepuszcza powietrza. Obecnie podkładam pieluszkę,
- pewnie następnym razem (wiadomo nie będzie go) kupiłabym krzesełko na czterech kółkach - pewnie lepiej się by go przeprowadzało, szczególnie ciężko przemieszcza się z małym w środku (nie mam za co złapać, żeby je odchylić do tyłu).

Generalnie jestem zadowolona z krzesełka - piszę o minusach, bo to bardziej Was interesuje.
Przydadzą mi się te informacje
Stary 2010-01-13, 12:00   #2839
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

no przyznalam sie szczerze ze malo ale jak mozna bylo zauwazyc nie bylo mnie wieksza czesc dnia na wizazu, wiec na biegu jadlam
wiesniaki bo zapas a zaraz druga tura i bede wegle wiec pozeralam
a sok, to moze tak skromnie brzmi, ale bylo w tym min 6grejfrutow, 3pomaranczka, a jablek duuuzo i z sokowirowki taki rzadki mus wyszedl
no w takim razie masz rozgrzeszenie
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilę - mam kłopoty z komputerem (teraz dorwałam laptopa służbowego)

umówiłam się na założenie spirali antykoncepcyjnej - i teraz naszły mnie wątpliwości
coż będę miała czas pomyśleć, bo jutro szykuje mi się kolejny dzień bez internetu

buziaczki
tez chodzi mi po glowie zalozenie spiarli

Cytat:

Dziewczynki dzień dobry,
mnie tez coś od wczoraj choroba zbiera także nawet wieczorem sie nie odzywałam tylko siup do łózka, o 21 już chrapałam trochę nadrobiłam was od rana bo mała o 6 ogłosiła pobudkę donośnym i jakże uroczym śpiewem ale przespała praktycznie całą nockę także nie narzekam absolutnie...
a jak dzisiaj sie czujesz??

Cytat:

Mam pytanie:
Czy któraś z Was ma może golarkę do ubrań (zmechaceń) i może mi jakąś polecić
ja mam firmu MPM product i sobie chwale jest zasilana akumulatorowo wiec mozna podladowac i naprawde fajnie goli!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 12:01   #2840
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem każdy ma inny pogląd. Ja np. nie boje sie dac witamin, syropkow itp. jesli wiem ze ma to małemu pomoc. Sama łykam duzo suplementow, profilaktycznie.
jeszcze gdyby mi lekarz wyjaśnił dlaczego mam to podawać, to może bym to robiła,
gdyby mały był chory, gdyby wyniki wyszły kiepskie, itp

ale na prawdę nie uznaję podawania leków "od tak sobie"
albo bo jest na nie moda
(albo "ktoś"dostał "coś" od firmy farmaceutycznej i ...)

i nie pisze tego żeby kogoś urazić

Edytowane przez eleeri
Czas edycji: 2010-01-13 o 12:03
Stary 2010-01-13, 12:02   #2841
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

a tak wogole to Czesc

no i zem sie rozpisala , musze malej dac obiadek

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 12:04   #2842
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny ogladam własnie fotki robione jakies 2 lata temu Wazyłam co prawda 62-63 kg ale taka szczupła byłam porownuje siebie teraz i kiedys i płakac mi sie chce, dlaczego tak sie "zapuściłam"? Jeszcze duzo mi brakuje zeby miec wymarzona sylwetke. Ale jak tak sie naogladałam tych zdjec to mam wiekszą motywacje zeby sztywno trzymac sie diety i na wakacje byc laseczką

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-01-13, 12:06   #2843
Sweet_21
Zakorzenienie

witam

dostałam @, w końcu brzuch mnie boli, wzięłam nospe, ale chyba będzie trzeba wyskoczyć po panadol, a na dworzu taka szaruga i tak mi się nie chce

Bartkowi nie smakuje kaszka z jabłkiem Płacze przy niej i wygina się na wszystkie strony, potem taką syrenę włączył, musiałam dać mleko i zasnął.
A ja się położę i poczytam, albo coś obejrzę, albo..Was nadrobię

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
pisz pisz ... a na jakiej ty jesteś diecie?
w sumie to nie wiem..zdrowa:brzy dal:?
staram się jeść zbilansowane posiłki, bez ziemniaków, makaronu i białego pieczywa no i kolacja białkowa musi być

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
zapytalam wlasnie tż czy wie co to znaczy GNOM
a on"a po slasku czy w polszczyznie?"
mowie mu niewazne podaj znaczenie
a on po polsku gnom- potwor
po slaku gnom- zapieprzam

i mowie mu to ty jestes potwor-gnom

no tak..
to ja se pognam do apteki po tablety chyba jednak

Cytat:

Ten konik z FP naprawdę jest rewelacyjny..położyłam przed momentem małą, włączyłam konika i zanim skończył grać ona już śpi wieczorem i w nocy jest to samo W ogóle Martynia już lepiej zasypia, bez płaczu i długiego marudzenia, wrócił nasz śpioszek ciekawe czy na długo
To prawda U nas konik na pewno bardzo pomógł w zasypianiu.Super jest.Sama zasypiam przy tych kołysankach.

Cytat:

Chyba nie ma Dzidziusia w płynie.

Ale do płukania czy do prania?Bo do płukania to ja mam.Ślicznie pachnie, znalazłam w polskim sklepie

Svinecko
, te choróbska to Cie uwielbiają normalnie, weź Ty bądź bardziej asertywna
Tulipfever- a jak z Twoim zdrowiem?Bo chyba nie doczytałam czy Cię puściło?

Znowu dzień bez spaceru

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 12:09   #2844
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

A może zrób morfologię na własną rękę?

Z tym się spotkałam, ale może ma też inne działanie u niemowląt? Zaraz spróbuję znaleźć ten tekst, gdzie o tym czytałam.
pewnie zrobię ale dopiero kilka dni po skoczeniu kuracji antybiotykowej (info od pielęgniarki)

poszukaj, proszę

Cytat:

tez chodzi mi po glowie zalozenie spiarli
też o tym myślałam

Stary 2010-01-13, 12:09   #2845
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam firmu MPM product i sobie chwale jest zasilana akumulatorowo wiec mozna podladowac i naprawde fajnie goli!!
Mam tą samą maszynke i tez sobie chwale.

Eleeri oczywiscie nie jestem urażona Wymieniamy tylko swoje poglądy. Ja tez od tak bez powodu nie podaje małemu leków, tylko te zalecone.
A jesli chodzi o mnie to od zawsze byłam "lekomanką" w sensie, ze brałam rozne suplementy. Głownie są to witaminy, minerały, kwasy omega, herbatki ziołowe no i sporo specyfików na odchudzanie.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-01-13, 12:11   #2846
UnholyOne
Ola-Unhola

Nie mam czasu za bardzo, ma Mały strasznie dzisiaj płacze - ma dwie kreseczki na dolnym dziąsełku i pewnie go boli
Musze sie jeszcze wyszykowac na spacer i nie wiem jak

Co do krzesełka, my mamy Peg Perego Prima Pappa i ma 4 kółka
http://www.allegro.pl/item881489834_...ima_pappa.html

Na szybko powiesiłam kilka ramek na scianie, wiec po spacerku wkleje dla Svinecki, ale to dopiero zarys tego co bedzie

Ide, bo bidulek mój sie meczy
Stary 2010-01-13, 12:16   #2847
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
ciezka noc byla - meczylam sie do poznych godzin nocnych, tak sie zle czulam, ze nie moglam spac yhh

Cytat:
Jak wyslalas mi maila z dieta onz to tam bylo Twoje Imie i Nazwisko, a potem dziewczyny pisaly , ze laska z Ciebie wiec ciekawska bylam i chcialam zobaczyc .
no tak
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
2. Zawsze , takie zboczenie zawodowe. I bardzo boleje nad tym, ze juz nie produkuja takich muszli jak kiedys, teraz to wszystko szybko znika i czasami mozna cos przeoczyc. Powaznie pisze.
masz racje, ja to mialam problem jak Erykowi kal pobieralam do badania
Cytat:
Ja też od dzisiaj już nie zarabiam
Dostałam wypłatę za 11 dni stycznia i koniec, trzeba się pożegnać na jakiś czas
a ja nie zarabiam juz od listopada
ciezko
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Svinecko, zdrówka
dzieki
Cytat:
Oj, to kuruj się za poprawę.
dzieki
Cytat:
zdrówka

Chryzolit, synowa mówisz...widzisz Stasiu chłopak pierwsza klasa do tego jeszcze żyrafka no ale Martynka dziewczyna jest w uczuciach stała (po mamusi ) a ona i Marcelek Svinecki to pierwsza para tutaj na forum (chyba się nie mylę?), więc rozumiesz, staż związku zobowiązuje
dzieki

haha ale sie usmialam dobrze, ze Martynia wierna bo Marcel bardzo uczuciowy po mamusi jest i latwo go zranic

oj i Ciebie tez bierze? rowniez zdrowka zycze
Cytat:
Napisane przez Tulipfever;16431595[B
Svinecko[/B] zdrowka zycze!
dzieki
Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Svinecko, te choróbska to Cie uwielbiają normalnie, weź Ty bądź bardziej asertywna
no kurcze jakies fatum normalnie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 12:17   #2848
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha;16432526

[B
A mi sie dzis pijane krasnoludki śniły (w moim łózku......) [/B]
jakieś ukryte pragnienia?

Mi się śnił dzisiaj Bartosz Opania

Cytat:

mala spi, wiec korzystam

nie dziwię się, że się najadłaś strachu
ja dałam na razie słoiczek z marchewką, ale też mam zamiar samej gotować, jutro tylko wybieram sie po odpowiedni sprzęcior do miksowania.

Cytat:
Siemka
Super, a widzisz tak sie martwiłaś

Cytat:
Dziewczyny ogladam własnie fotki robione jakies 2 lata temu Wazyłam co prawda 62-63 kg ale taka szczupła byłam porownuje siebie teraz i kiedys i płakac mi sie chce, dlaczego tak sie "zapuściłam"? Jeszcze duzo mi brakuje zeby miec wymarzona sylwetke. Ale jak tak sie naogladałam tych zdjec to mam wiekszą motywacje zeby sztywno trzymac sie diety i na wakacje byc laseczką
To oglądaj te zdjęcia, oglądaj ja tez swoje oglądam i motywacje mam większą

Tylko wiecie co, boje sie, że jak zaczne brac tabsy to mnie przybędzie
miałyscie z tym jakies doswiadczenia? bo ja pierwszy raz bede brać tabletki

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2010-01-13, 12:17   #2849
morska
Zadomowienie

Cytat:
I mam jeszcze jedno pytanie odnoscie tych FL. OZ. To oznacza stęzenie perfum? Prosze wyjasnijcie mi co to oznacza? Im mniejsze Fl. OZ tym mocniejsze perfumy czy na odwrot?

Poszukam tej maski, widze, ze ma dobre opinie a KWC.
Próbki są ok Podróbkom mówię nie
Teraz mnie też pewnie nie będzie stać, lub będę wolała kupić coś synkowi. Będę wypsikiwać moją dotychczasową kolekcję

Perfumy najczęściej nie mają wybitej daty ważności, ale jest to gdzieś około 3 lat. Chociaż ich trwałość zależy od wielu czynników - od tego jak są przechowywane (nie w cieple i w ciemności - ja mam w kartonikach w ciemnym zakątku szafki ), od tego czy są z atomizerem czy "lane" (lane szybciej się psują). Także źle przechowywane mogą zepsuć się szybciej, a dobrze - przetrwają dużo więcej niż 3 lata.

FL.OZ nie ma wpływu na "moc" perfum, gdyż jest to... jednostka objętości, zwana uncją
0,8 fl.oz to 25 ml, 1 fl.oz to 30 ml, 1,7 fl.oz to 50ml, 2,5 fl.oz to 75ml, a 3.4 fl.oz to 100 ml. (mam nadzieję, że nie pomyliłam)
FL.OZ to skrót pochodzący od angielskiego terminu fluid ounce. Oznacza on uncję, czyli miarę objętości równą 28,4 cm3 (Wielka Brytania) oraz 29,6 cm3 (USA). " Amerykańska uncja ma skrót US.FL.OZ.
Mam nadzieję, że pomogłam

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-01-13 o 12:22
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 12:19   #2850
Sweet_21
Zakorzenienie

texasik wyśli mi dane na PW to Cię znajde
I reszty tez poszukam, jak bedziecie mieć zaproszenie na n-k od Arlety to JA.

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości