|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
nie wiem
![]() mam dola i zle sie czuje chyba musze gdzies wyjsc do kina czy cos bo przytlacza mnie to siedzenie w domu Cytat:
zycze Wam duzo szczescia i zdrowkaa malutka jak juz pisalam wczesniej - cudowna ![]() zanim sie obejrzysz bedzie obdarowywac Was usmiechem kazdego dnia ![]() nic mi nie mow mam dosc tych przejsc z tym wszystkim juz
|
|
|
#2882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
chyba nie pisałam o tej główce ... więc nie ma jej prosto, tylko lekko przekrzywia na lewą stronę, tak jakby chciał sobie dotknąc barku ![]() Cytat:
czy mi sie coś przysniło ![]() a ta pani dr dermatolog przyjmuje w Rzeszowie? ... bo ja mam jak najardziej po drodze ... mogę prosić o namiary ... bo ja na siebie już nie mogę patrzeć w lustrze /i niech mi ktos jeszcze raz powie, ze po ciąży cera sie poprawia /ja bardzo chętnie, ale małz mi zabrał laptopa w delegację, a na stacjonarnym kompie nie mam wejscia na karte od aparatu ![]() chya ze cos pokombinuje u mamy wieczorkiem ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2883 |
|
Ola-Unhola
|
Wróciłam ze spaceru, ale zaspy. Niby poodśnieżali, ale co z tego jak na chodniku zrobili miejsce na 1,5 osoby, a wózek nie może się zmieścić
![]() Namęczyłam się i spociłam. Wróciłam do domu i teraz obiad trzeba robić: barszcz biały z kiełbaską i na łatwiznę idę -pierś z kurczaka z sosem słod-kwaś. i ryżem. Czy te Kobity/Matki/Żony i Kochanki to ciągle muszą coś robić... Kochanki to chyba najmniej i same przyjemności ![]() Malga, gratuluję córeczki raz jeszcze. Fajnie, że juz jesteście we trójeczkę Aniu, wspaniałe wiesci Czekoladko, dawno, dawno temu jak się rejestrowałam w PUP-ie )Musisz się dowiedzieć Svinecko, jak Cię pocieszyć Fotki zaczątków ściany ze zdjęciami
|
#2884 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
je też nie lubię ![]() tak, Viburcol ![]() ja nie podaję często tylko jak jest już podbramkowa sytuacja i mam wrażenie że działają Cytat:
podziwiam za dużą wiedzę z różnych dziedzin chyba mozna ją kupić bez recepty, moja mama bierze ![]() nie wiem czy konkretne witaminy, bo zapisane było na recepcie, a receptę trudno odczytać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
miałam jakieś witaminy w kropelkach i dawałam ale tylko jak mały był chory na te uszy. teraz już nie daję
|
|
|
#2885 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
zrobili taka szpare na chodniku na pol metra a po bokach snieg na metr i wozek nie chcial sie zmiescic, reszta miejsc w ogole nieodsniezona i musialam albo wozek pchac na tylnich kolach tylko z przodem w gorze, albo w ogole ciagnac tylem, albo przenosic nawet, przez niektore miejsca spocilam sie jak kozastwierdzilam, ze dopoki ten snieg nie pojdzie precz to nie wychodze bo najzwyczajniej w swiecie nie ma jak jechac wozkiem dzieki ![]() sciana super
|
|
|
#2886 | ||
|
Zakorzenienie
|
a ja zajadam stres cukierkami
oczywiscie stres zwiazny z @ Cytat:
Cytat:
mmm niezly obiadek masz ![]() musze sie dowiedziec bo za cholere sie nie moge doliczyc
|
|
#2887 |
|
Ola-Unhola
|
To jest takie dziwne miejsce tej ściany, nie jest to już przedpokój ale taki boczny korytarz przed d. pokojem z aneksem (na przeciwko tej ściany jest zabudowana wnęka z lustrami)
1. ta po lewej 2. tło dla naszej tuniki (Ale byłam wieloryb....)
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
tak liczylam ostatnie cykle (byly az 3 po porodzie hihi)
i mialam 2 pierwsze rowno co 28dni a ostatni byl 30 dniowy ![]() owulki w tym cyklu jestem pewna ze byla cos 1 stycznia wiec teoretycznie w owym pechowym dniu mialam dni nieplodne,...... eee juz sie nie nakrecam bo zwariuje zaraz ![]() wiecie nikomu o tym nie mowilam jeszcze,nawet mamie, wiecie tylko wy wiec to moj sekret hih ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
moja mama chce sobie taka sciane zrobic jaki wieloryb toz bylas w ciazy
|
|
#2889 |
|
Wtajemniczenie
|
Cassandra Amelka też czasem zaciska i to obie piąstki, a nóżki jak krzyżuje to się śmieję ze damę udaje i nogę na nogę chce założyć
![]() Ania0104 super wiesci ![]() Amelka spała ponad dwie godziny ugotowałam jej marchewke, pietruszke i ziemniaczka no i zjadła wszystko a po 15 min koooopka ze strach było otwierac ![]() Dajecie maluchom surowe jabłko takie skrobane? czy tylko gotowane?
|
#2890 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
solarium raczej odpada bo jestem na maksa przeziebiona
i nawet nie mam ochoty na kawki z kolezanka w zasadzie to na nic nie mam ochoty moze jak wydobrzeje a Ty sie juz tak nie nakrecaj z tym @ bo ciagle o tym myslisz a pewnie i tak nic nie bedzie ![]() Cytat:
tygryyyyyyysek slodkojaki wieloryb!!!! bylas piekna a tuniczka naprawde super, mysle, ze teraz po ciazy tez nam posluzy
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie dawalam jeszcze, u nas narazie tylko sloiki ida w ruch
|
#2892 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja to się śmieje, że może ja jestem w ciązy (okresu jeszcze nie miałam), a przytulamy się (rzadko bo rzadko) bez zabezp. Ale byłby nr ![]() Moja mam sobie cały hol na piętrze tak zrobiła (zdjęcia jeszcze moich rodziców jak byli mali aż do teraz) i świetnie to wygląda Ale tęsknie za tym wielorybkiem
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-01-13 o 14:55 |
|
|
|
|
#2893 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
megi ja dawalam ale malemu nie smakuje w ogole
![]() banan tarty tez ble ![]() kurcze fajna taka sciana, tez bym sobie zrobila ale za bardzo nie mam gdzie hmm a moze w sypialni?
|
|
#2894 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podaję tylko na noc i żelem też tylko na noc w dzień jakoś sobie radzimy, jest więcej bodźców i dajemy radę, noszę małego na rękach, zabawiam, czytam, a w nocy jest problem bo cisza i spokój, a mały płacze bo go boli/swędzi i nie może zasnąć biedny Kubuś ![]() właśnie nic nam nie mówiła, to mnie najbardziej złości, nie powie dlaczego i na jakiej podstawie a zapisuje leki ![]() wg mnie z małym jest wszystko ok, wczoraj siedział na kolanach oparty o brzuch babci i nagle zaczął się pochylać do przodu az siadł całkiem sam ![]() i chwilę tak siedział główkę trzyma prosto, tylko że mu sie jeszcze troszke kiwa, ale czy to był powód dla którego zapisała to wszystko ? ![]() mój też zaciska i to obie, szczególnie na widok babci i bardzo lubi mnie szczypać ![]() czy krzyżuje nóżki to nie zauważyłam, ale lubi je prostować - najbardziej przy zmianie pampersa ![]() Cytat:
![]() i ucałuj smarkatka Cytat:
Cytat:
ależ skąd ![]() napisz
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz jak to jest....w sumie to 1 raz mam taka sytuacje niepewna i moze dlatego tak sie nakrecam
|
|
#2896 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz doczytalam dlaczego wiec nie pytam Cytat:
meza kolezanka nie przyleciala, a po 5latach miala chec odwiedzin ojciec moj tez spedzil 5h na lotnisku bo jak samolot wyladowal to byla taka zamiec ze nie mogli podstawic schodow a jak juz podstawili to sie okazalo ze drzwi przymarzly ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez kupuje odlewki oryginaly dostaje tylko od meza i nie zbyt czesto wiem ze to nabijanie kabzy innym, ale zwyklaki mnie nie interesuja, avony itp nie odpowiadaja ja daje bezposrednio bo zazwyczaj caly zjada a jak nie to na drugi dzien go konczy Cytat:
no coz, ciaza sieje spustoszenie w drugiej ciazy bedziemy madrzejsze i bedziemy sie inaczej prowadzic wstawie wam po diecie pograzajace foty i te z ktorych bede zadowolona ![]() Cytat:
a nozki tez krzyzuje dlatego ja wierze mojemu pediatrze a reszta rad tylko sie posilkuje.Mam do niego zaufanie chyba jeszcze troche musi czasu uplynac zebyscie wypracowaly sobie rytm wszystkiego dobrego zycze Laura zasnela chwile temu pierwszy raz od rana ![]() Raz zmruzyla oko ale kuzynki syn krzyknal ze sie bajka skonczyla i byl ryk Zebole dokuczaja, trze te kły na maksa czym po popadnie ![]() Z dobrych wiesci zalozylam pierscionek aparta na paluch, bo to taki ktorego nie mozna ani zmniejszyc ani powiekszyc.Obraczka jeszcze czeka na swoja wielka chwile ![]() Na tle kuzynki wypadlam naprawde korzystnie, ale nie bede sie wyzywac.Napisze krotko.Zapuscila sie na maksa... I mimo ze ciuchy fajne, to niestety ale w tym rozmiarze szału nie zrobily.Troche mi jej szkoda...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||
|
|
|
#2897 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Śliczna
Cytat:
Cytat:
![]() Ja podaję tarte jabłuszko, szczególnie jak mały ma problem z koopą. Pomaga
|
|
|
#2898 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
To już prawie rok od tygryska minął, ale ten czas leci... Tez myślę, że będzie fajna na lato Biedna jesteś z ta swoją chorobą. Kurujesz się czymś? (Sorki jak nie doczytałam) ide zaraz zupę wstawić, bo Antek śpi, a później przy mega marudzie nie będzie jak
|
|
#2899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a test robilas?? Cytat:
|
|
#2900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie daję, bazuję tylko na słoiczkach Cytat:
![]() chciałabyś nie ? fajny pomysł z tą ściana
|
|
|
#2901 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ja tez jeszcze myślę o sypialni. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie fajnie ze ma apetyt bo z kolei inny synek innej znajomej to nie chce nic oprocz owocow i warzyw jesc, z plasterkiem szynki musi go gonic po domu, a pomidora je jak jablko i tez ma troche ponad roczek---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
dowiedzialam sie ze znajoma ktorej corka skonczyla rok w grudniu spodziewa sie drugiego dziecka i termin ma na maj, tez sie nie zabezpieczali
|
|
#2903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
opoznien tez sie boje bo nie wiem jak Danielek by to zniosl, no coz zobaczymy jeszcze dwa dni...
|
|
#2904 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ale powiem szczerze, że chciałabym odpocząc od ganiania dziecka po domu z jedzeniem... Ostatnio znowu walczymy z Bartkiem w tej kwestii. Zupę je po 3 godziny, a drugie zaczyna w okolicach dobranocki jeśc i zjada ok 21..... Uparłam się, że nie będę karmić już 7 latka. Podgrzewa to w mikrofali chyba 100 razy, je łyżkę i zaczyna się bawić np.... Masakra
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mogę piwka
![]() ale mimo to trzymam kciuki za @ ![]() Cytat:
|
|
|
#2906 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() biore tylko isle na gardlo ale z nosa to juz mam powodz ehhh ja ide tez jakis obiad zrobic, dla Eryka piersi ala schabowe, ziemniaki, ogorek a dla nas - filety z indyka i kapusta zasmazana
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy nie ?
|
|
|
#2908 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na pw wysle ci namiary Cytat:
![]() SUUUUUUUUUUUPER ta ściana Chyba mam juz pomysł na swoja (juz za dlugo goła jest) Cytat:
2. chyba powinnas skonsultowac sie z innym lekarzem, tak bym zrobiła, no i badania by sie przydalo zrobic 3. a nie napisze ![]() ja sie pisze na piwko
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Acha, dalam dzis malej chrupki kukurydziane, ale sie nad nimi pastwila
![]() Smakowalo, jej sie podobalo i zajelo ja ta na dluzsza chwile
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
synek szwagierki tez jak mial 6-7 lat to nie chcial jesc nic, jadl tylko tosty z serem, a teraz ma 14 lat i sam domaga sie obiadu, sam lodowke otwiera i robi se zarcieeee to wybierzesz co tam mozesz!! mleko? ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- no narazie trzeba czekac ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

zycze Wam duzo szczescia i zdrowka

.
... więc nie ma jej prosto, tylko lekko przekrzywia na lewą stronę, tak jakby chciał sobie dotknąc barku 
czy mi sie coś przysniło
... bo ja na siebie już nie mogę patrzeć w lustrze /i niech mi ktos jeszcze raz powie, ze po ciąży cera sie poprawia 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

MACIEJKA SYNEK KOCHANY