Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 14:32   #2881
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hmm jak cie tu rozweselic??
nie wiem
mam dola i zle sie czuje

chyba musze gdzies wyjsc do kina czy cos bo przytlacza mnie to siedzenie w domu
Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
pord wspomniam dosc szybko zaczol sie gdzies ok.24.30 a zakonczyl o 10.15....ooglnie dalo sie przezyc chodz bolalo

Pawel byl przy mnie clay czas i za to mu dziekuje...bo dodawal mi mase utuchy,.....Teraz tez stra sie zajomwac mala jak moze chodz widze ze ma pewne leki obawy tak samo jak ja....

a z imieniem to wiem mialam 10 innych...a wsumie to mala imie sobie wybrala bo znaim skurczow dostalam i wody mi poplynely aptrzylam na inne forum z imionami i tak byla Jowita w jednymz postow....wiec pomyslam moz ebedzie "Jowita Malgorzata(po mnie)" No i pozniej sie zaczelo i zostala Jowitka....(Witka)

dziekuje za gratulacje i "ocene' mojego skarba

Jak narazie caly czas moj pochlania zapoznanie sie z moja corka...

Mamy jeszcze pewne problemy z rytmem dnia...ale sie wyrabiamy...

dzis skonczylismy tydzien

buzka
fajnie, ze Pawel byl przy Tobie zycze Wam duzo szczescia i zdrowka
a malutka jak juz pisalam wczesniej - cudowna
zanim sie obejrzysz bedzie obdarowywac Was usmiechem kazdego dnia
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Łaskawcy
nic mi nie mow

mam dosc tych przejsc z tym wszystkim juz
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 14:33   #2882
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Cudowne wiadomości

Kubuś też przez lewą stronę tylko się przewraca na brzuszek, ale On niedawno zaczął.
Aniu o co chodzi z krzywą główką? Bo chyba coś przeoczyłam, przepraszam .

Zdrówka dla zasmarkańca

chyba nie pisałam o tej główce ... więc nie ma jej prosto, tylko lekko przekrzywia na lewą stronę, tak jakby chciał sobie dotknąc barku

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
o ty!!!!
spały najpierw w innym pokoju pijane, ale inne krsanoludki ich szukaly i chciałam je schowac to zanioslam do swoje go pokoju
wiecej nie napisze bo pomyslicie że mi odbiło

Pani dr powiedziała ze jak te plamki na buzce bde brzydsze moge Pimafurtem smarowac nie czesciej jak 1,2xtyg (on ma tylk o1% sterydu, wiec nie ma sie czego obawiac)
A ta lekarke moge polecic, tyle ze pewnie nie masz do rzeszowa po drodze...
co do buzi nie mam teraz recepty, jak małz kupi to ci moge składniki z receptury przepisac ale niewiem czy ci sie to do czegos przyda
... mayaha, Ty juz kiedys chyba miałaś podbny sen? czy mi sie coś przysniło

a ta pani dr dermatolog przyjmuje w Rzeszowie? ... bo ja mam jak najardziej po drodze ... mogę prosić o namiary ... bo ja na siebie już nie mogę patrzeć w lustrze /i niech mi ktos jeszcze raz powie, ze po ciąży cera sie poprawia - taaa na 3 miesiace /
Cytat:
Aniu daj jakieś nowe foteczki Bartusia
ja bardzo chętnie, ale małz mi zabrał laptopa w delegację, a na stacjonarnym kompie nie mam wejscia na karte od aparatu

chya ze cos pokombinuje u mamy wieczorkiem
Cytat:
pord wspomniam dosc szybko zaczol sie gdzies ok.24.30 a zakonczyl o 10.15....ooglnie dalo sie przezyc chodz bolalo

Pawel byl przy mnie clay czas i za to mu dziekuje...bo dodawal mi mase utuchy,.....Teraz tez stra sie zajomwac mala jak moze chodz widze ze ma pewne leki obawy tak samo jak ja....

a z imieniem to wiem mialam 10 innych...a wsumie to mala imie sobie wybrala bo znaim skurczow dostalam i wody mi poplynely aptrzylam na inne forum z imionami i tak byla Jowita w jednymz postow....wiec pomyslam moz ebedzie "Jowita Malgorzata(po mnie)" No i pozniej sie zaczelo i zostala Jowitka....(Witka)

dziekuje za gratulacje i "ocene' mojego skarba

Jak narazie caly czas moj pochlania zapoznanie sie z moja corka...

dzis skonczylismy tydzien

buzka
cieszę aie, ze Paweł dodawał Ci sił i był przy Toie! ... życze duuuuuużo cudownych chwil i duuuuużo przespanych nocy

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 14:33   #2883
UnholyOne
Ola-Unhola

Wróciłam ze spaceru, ale zaspy. Niby poodśnieżali, ale co z tego jak na chodniku zrobili miejsce na 1,5 osoby, a wózek nie może się zmieścić
Namęczyłam się i spociłam. Wróciłam do domu i teraz obiad trzeba robić:
barszcz biały z kiełbaską i na łatwiznę idę -pierś z kurczaka z sosem słod-kwaś. i ryżem.
Czy te Kobity/Matki/Żony i Kochanki to ciągle muszą coś robić...
Kochanki to chyba najmniej i same przyjemności

Malga, gratuluję córeczki raz jeszcze. Fajnie, że juz jesteście we trójeczkę

Aniu, wspaniałe wiesci . Cieszę się, że Bartuś zachwycił p. dr.

Czekoladko
, dawno, dawno temu jak się rejestrowałam w PUP-ie , to od dnia rejestracji liczyli 14 dni do decyzji i wypłacali kwotę naliczoną od dnia tejże decyzji. Ale u Ciebie to nie pasuje jakoś (21+14 robi się 35 )
Musisz się dowiedzieć

Svinecko
, jak Cię pocieszyć

Fotki zaczątków ściany ze zdjęciami
Stary 2010-01-13, 14:34   #2884
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
I reszty tez poszukam, jak bedziecie mieć zaproszenie na n-k od Arlety to JA.
czekam

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Mnie lekarz mówił, że jeżeli chce się mieć jeszcze dziecko, to odradza spiralę. Wiem, że niektóre z Was planują jeszcze potomstwo. Ja nie wiem, powtarzam tylko

Ja wręcz przeciwnie. Nie nawidzę leków (pewnie dla tego, że był okres kiedy się ich sporo nabrałam) i lekarzy. Niestety, teraz nadrabiam zaległości chdzenia do lekarza z Maćkiem
---------- Dop

A jakie czopki? Viburcol mojemu nie pomaga, może podajesz jakieś inne?
ja słyszałam to samo

je też nie lubię

tak, Viburcol
ja nie podaję często tylko jak jest już podbramkowa sytuacja i mam wrażenie że działają

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Eleeri -
"Także dzieciom o słabym umięśnieniu z powodów niedoboru witaminy E, poprawia się umięśnienie do tego stopnia, że niemowlęta trzymają głowę prosto, na co dawniej nie miały siły, starsze siedzą wyprostowane, chodzą, a nawet pływają choć tego wcześniej nie mogły robić. Wielu pediatrów uważa, że dzieciom karmionym butelką w wieku 3 miesiące powinno się podawać dodatkowe witaminki w tym 30j.m. witaminy E ( patrz Infant Formula).

Przeprowadzono badania na dzieciach mongoidalnych i opóźnionych w rozwoju. Podawano duże bardzo dawki - 3000 j.m. witaminy E dziennie przez wiele lat. Skutek był taki, że poprawiło się znacznie umięśnieniem, motoryka ciała, zniknął zez. Przy czym nie było żadnych skutków ubocznych lub toksyczności. Ze strony tak dużych dawek witaminy E.
Podobnie jest u ludzi starszych, z wiekiem tracącym mięśnie i osób z chorobami mięśni."

Cały artykuł jest TU, ale raczej do dorosłych sie odnosi. A ten fragment o niemowlętach to w sumie nie wiem w jakim stanie muszą być te mięśnie, że podaje się witaminę E. I nadal nie wiem czy bez badań.
A tak a'propos - wit. E jest do kupienia samodzielnie? Bo mi się kojarzy z tymi kapsułkami A+E tylko Przepisała Ci coś konkretnego?

wielkie dzięki
podziwiam za dużą wiedzę z różnych dziedzin

chyba mozna ją kupić bez recepty, moja mama bierze
nie wiem czy konkretne witaminy, bo zapisane było na recepcie, a receptę trudno odczytać

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Ze złych informacji to chyba bede musiala odstawić Tomusia od piersi bo jak jezdze na studia to tak mne piersi bolą, a potem mam zator przez 2 dni i to cholernie boli........
przykro mi

Cytat:
A Mati nic nie bierze? Żadnych witamin?
Kuba ma witaminę D, Cebion (teraz zwiększoną dawkę, żeby zakwaszać mocz i wspomóc działanie Furaginy) i Cebion Multi (wtedy, gdy ja nie jem witamin w tabletkach).
bierze tylko wit D, no i teraz Cebion przy tym ZUM-ie innych nie daję, sama też nie łykam
miałam jakieś witaminy w kropelkach i dawałam ale tylko jak mały był chory na te uszy.
teraz już nie daję

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 14:37   #2885
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Wróciłam ze spaceru, ale zaspy. Niby poodśnieżali, ale co z tego jak na chodniku zrobili miejsce na 1,5 osoby, a wózek nie może się zmieścić
Namęczyłam się i spociłam.
Svinecko, jak Cię pocieszyć

mialam to samo wczoraj zrobili taka szpare na chodniku na pol metra a po bokach snieg na metr i wozek nie chcial sie zmiescic, reszta miejsc w ogole nieodsniezona i musialam albo wozek pchac na tylnich kolach tylko z przodem w gorze, albo w ogole ciagnac tylem, albo przenosic nawet, przez niektore miejsca spocilam sie jak koza
stwierdzilam, ze dopoki ten snieg nie pojdzie precz to nie wychodze bo najzwyczajniej w swiecie nie ma jak jechac wozkiem

dzieki
sciana super a gdzie ona sie znajduje?
Stary 2010-01-13, 14:44   #2886
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

a ja zajadam stres cukierkami
oczywiscie stres zwiazny z @

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nie wiem
mam dola i zle sie czuje

chyba musze gdzies wyjsc do kina czy cos bo przytlacza mnie to siedzenie w domu
moze solarium i jakas kawka z kolezanka??

Cytat:
Namęczyłam się i spociłam. Wróciłam do domu i teraz obiad trzeba robić:
barszcz biały z kiełbaską i na łatwiznę idę -pierś z kurczaka z sosem słod-kwaś. i ryżem.
Czy te Kobity/Matki/Żony i Kochanki to ciągle muszą coś robić...
Kochanki to chyba najmniej i same przyjemności

Czekoladko
, dawno, dawno temu jak się rejestrowałam w PUP-ie , to od dnia rejestracji liczyli 14 dni do decyzji i wypłacali kwotę naliczoną od dnia tejże decyzji. Ale u Ciebie to nie pasuje jakoś (21+14 robi się 35 )
Musisz się dowiedzieć
no u nas tez chodniki tak odsniezone sa
mmm niezly obiadek masz

musze sie dowiedziec bo za cholere sie nie moge doliczyc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 14:45   #2887
UnholyOne
Ola-Unhola

To jest takie dziwne miejsce tej ściany, nie jest to już przedpokój ale taki boczny korytarz przed d. pokojem z aneksem (na przeciwko tej ściany jest zabudowana wnęka z lustrami)
1. ta po lewej
2. tło dla naszej tuniki (Ale byłam wieloryb....)
Stary 2010-01-13, 14:51   #2888
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

tak liczylam ostatnie cykle (byly az 3 po porodzie hihi)
i mialam 2 pierwsze rowno co 28dni a ostatni byl 30 dniowy
owulki w tym cyklu jestem pewna ze byla cos 1 stycznia wiec teoretycznie w owym pechowym dniu mialam dni nieplodne,......
eee juz sie nie nakrecam bo zwariuje zaraz

wiecie nikomu o tym nie mowilam jeszcze,nawet mamie, wiecie tylko wy wiec to moj sekret hih

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
To jest takie dziwne miejsce tej ściany, nie jest to już przedpokój ale taki boczny korytarz przed d. pokojem z aneksem (na przeciwko tej ściany jest zabudowana wnęka z lustrami)
1. ta po lewej
swoja droga fajny pomysl z ta sciana i zdjeciami
moja mama chce sobie taka sciane zrobic

jaki wielorybtoz bylas w ciazy

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-13, 14:52   #2889
megi b
Wtajemniczenie

Cassandra Amelka też czasem zaciska i to obie piąstki, a nóżki jak krzyżuje to się śmieję ze damę udaje i nogę na nogę chce założyć

Ania0104 super wiesci Batrus znów oczarował lekarkę

Amelka spała ponad dwie godziny az mi sie nudzić zaczęło ugotowałam jej marchewke, pietruszke i ziemniaczka no i zjadła wszystko a po 15 min koooopka ze strach było otwierac

Dajecie maluchom surowe jabłko takie skrobane? czy tylko gotowane?

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 14:53   #2890
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
moze solarium i jakas kawka z kolezanka??
solarium raczej odpada bo jestem na maksa przeziebiona
i nawet nie mam ochoty na kawki z kolezanka

w zasadzie to na nic nie mam ochoty

moze jak wydobrzeje

a Ty sie juz tak nie nakrecaj z tym @ bo ciagle o tym myslisz a pewnie i tak nic nie bedzie
Cytat:
1. ta po lewej
tak myslalam, ze to jakis przedpokoj

tygryyyyyyysek slodko

jaki wieloryb!!!! bylas piekna

a tuniczka naprawde super, mysle, ze teraz po ciazy tez nam posluzy
Stary 2010-01-13, 14:53   #2891
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
ja nie dawalam jeszcze, u nas narazie tylko sloiki ida w ruch

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-13, 14:54   #2892
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
owulki w tym cyklu jestem pewna ze byla cos 1 stycznia wiec teoretycznie w owym pechowym dniu mialam dni nieplodne,......

wiecie nikomu o tym nie mowilam jeszcze,nawet mamie, wiecie tylko wy wiec to moj sekret hih

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

swoja droga fajny pomysl z ta sciana i zdjeciami
moja mama chce sobie taka sciane zrobic

jaki wielorybtoz bylas w ciazy
Nie nakręcaj się, okres na pewno przyjdzie.
Ja to się śmieje, że może ja jestem w ciązy (okresu jeszcze nie miałam), a przytulamy się (rzadko bo rzadko) bez zabezp. Ale byłby nr

Moja mam sobie cały hol na piętrze tak zrobiła (zdjęcia jeszcze moich rodziców jak byli mali aż do teraz) i świetnie to wygląda

Ale tęsknie za tym wielorybkiem

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-01-13 o 14:55
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 14:55   #2893
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

megi ja dawalam ale malemu nie smakuje w ogole
banan tarty tez ble

kurcze fajna taka sciana, tez bym sobie zrobila ale za bardzo nie mam gdzie
hmm a moze w sypialni?
Stary 2010-01-13, 14:55   #2894
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Eleeri piszesz o czopkach uspojajajacych czy przeciwbolowych?
Jak czesto je podajesz? I jak czesto smarujesz mascia?

Kuba tez wyraznie cierpi z powodu zabkow. Dałam mu małego jaska do raczek a on od razu wyszukał rozek poduszki i zaczał trzec nim dziąsła.
Posmarowałam teraz żelem.

Dzieki za info.
Przyznam, ze nie miałam pojecia po co dziecku dodatkowa porcja wit. E. Zawsze uważałam, ze nadmiar tej wit. jest szkodliwy.
Eleeri a Mati ma problemy z mięsniami? Lekarka cos Wam mowiła?

I mam jeszcze jedno pytanko do wszystkich: otoz Kuba jak lezy na brzuszku to zaciska lewą piąstke. Niepokoi mnie to. Jak sie bawi to wszytko ładnie w ta raczke łapie, nie ma zacisnietej ale jak sie złosci albo lezy na brzuchu to zaciska. Wasze dziecki tez tak robia?
I jeszcze jedno. Czy wasze maluchy jak leżą krzyzuja czasami nozki? Kuba tak robi jak lezy w bujaczku.
o tych uspokajających
podaję tylko na noc i żelem też tylko na noc

w dzień jakoś sobie radzimy, jest więcej bodźców i dajemy radę, noszę małego na rękach, zabawiam, czytam, a w nocy jest problem bo cisza i spokój, a mały płacze bo go boli/swędzi i nie może zasnąć

biedny Kubuś

właśnie nic nam nie mówiła,
to mnie najbardziej złości, nie powie dlaczego i na jakiej podstawie a zapisuje leki
wg mnie z małym jest wszystko ok, wczoraj siedział na kolanach oparty o brzuch babci
i nagle zaczął się pochylać do przodu az siadł całkiem sam
i chwilę tak siedział
główkę trzyma prosto, tylko że mu sie jeszcze troszke kiwa,
ale czy to był powód dla którego zapisała to wszystko ?

mój też zaciska i to obie, szczególnie na widok babci
i bardzo lubi mnie szczypać
czy krzyżuje nóżki to nie zauważyłam, ale lubi je prostować - najbardziej przy zmianie pampersa

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od naerologa ... Bartosz dalej kicha i ma straszny katar ale musialam go zabrać na tą wizytę

No i mam dobre wieści Pani dr jak go położyła na pleckach to On od razu myk i na brzuch, i dawaj się czołgać za grzechotką po okręgu ... a ona patrzy na niego i mówi: chłopie co Ty tu wogóle robisz? ... zreszta jak zobaczyłam te dzieci na korytarzu, to sama się zastanawiałam co my tu robimy

Jest bardzo duża poprawa od ostatniej wizyty, kazała z nim cwiczyć przewracanie na brzuszek przez rawą strone /woli lewą/no i ta główka jeszcze jest krzywa

Na rehabilitacje jedziemy za tydzien w piątek, a wizyta kontrolna u neurologa 10 marca

No i oczywiscie wszyscy się śmiali z bartka jak nosiłam go na rękach a on ciagle tylko podskakiwał i się cieszył ...
brawa dla Bartusia
i ucałuj smarkatka

Cytat:
Pytam, bo mi lekarka powiedziała, (kiedy jej przytoczyłam ten argument neurologa, o którym Ty piszesz), że dziwi się, że lekarz tej specjalności wypowiada się o pneumokokach, że mógłby tak mówić np. o krztuśćcu, bo ten może dawać neurologiczne powikłania, ale, że pneumokoki nie

Każdy mówi coś innego
niestety

Cytat:
o ty!!!!
spały najpierw w innym pokoju pijane, ale inne krsanoludki ich szukaly i chciałam je schowac to zanioslam do swoje go pokoju
wiecej nie napisze bo pomyslicie że mi odbiło

ależ skąd

napisz

Stary 2010-01-13, 14:55   #2895
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

moze jak wydobrzeje

a Ty sie juz tak nie nakrecaj z tym @ bo ciagle o tym myslisz a pewnie i tak nic nie bedzie
wiec mysle ze poprostu chandra musi minac sama
wiesz jak to jest....w sumie to 1 raz mam taka sytuacje niepewna i moze dlatego tak sie nakrecam

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-13, 14:55   #2896
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Mam pytanie:
Czy któraś z Was ma może golarkę do ubrań (zmechaceń) i może mi jakąś polecić
ja tez uzywam zwylej maszynki

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
i juz po mojej diecie.....ale jestem wytrwala
juz doczytalam dlaczego wiec nie pytam
Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość

Kurcze a tutaj caly czas pruszy snieg, no i jutro tez ma padac boje sie , ze odwolaja nasz lot .
no to trzymam kciuki
meza kolezanka nie przyleciala, a po 5latach miala chec odwiedzin
ojciec moj tez spedzil 5h na lotnisku bo jak samolot wyladowal to byla taka zamiec ze nie mogli podstawic schodow a jak juz podstawili to sie okazalo ze drzwi przymarzly

Cytat:

Obiecałam, że będę się dzielić spostrzeżeniami użytkowania krzesełka. Oto pierwsze:
- kółka i nóżki podfilcowałam, już mi nie ryją paneli,
- ceratowa tapicerka sprawdza się w czyszczeniu znakomicie, szczególnie jak dzidź pluje lub wytrąca łyżeczkę z rączki mamusi. Przetestowaliśmy to . Niestety jest też minus - dłuższe siedzenie kończy się spoconą główką i pleckami - wiadomo cerata nie przepuszcza powietrza. Obecnie podkładam pieluszkę,
- pewnie następnym razem (wiadomo nie będzie go) kupiłabym krzesełko na czterech kółkach - pewnie lepiej się by go przeprowadzało, szczególnie ciężko przemieszcza się z małym w środku (nie mam za co złapać, żeby je odchylić do tyłu).

Generalnie jestem zadowolona z krzesełka - piszę o minusach, bo to bardziej Was interesuje.
a ja myslalam ze to dieta w fiolecie

Cytat:
Kasiu nie znudziły ci sie te wiesniaki?

A ja kupuje probki, nie stac mnie na orginalne perfumy (mam na mysli np. Armani, Gucci, D&G). Sporadycznie kupie cos drozszego i dlugo uzywam
Jaka waznosc maja perfumy?
I mam jeszcze jedno pytanie odnoscie tych FL. OZ. To oznacza stęzenie perfum? Prosze wyjasnijcie mi co to oznacza? Im mniejsze Fl. OZ tym mocniejsze perfumy czy na odwrot?
mam jeszcze z 5 w lodowce, ogolnie lubie serki ale pewnie niebwem mi sie przejedza i nie tkne ich na dlugi czas

ja tez kupuje odlewki
oryginaly dostaje tylko od meza i nie zbyt czesto
wiem ze to nabijanie kabzy innym, ale zwyklaki mnie nie interesuja, avony itp nie odpowiadaja

Cytat:
D

Też tak robię ze słoiczkami

mayaha, krasnoludki mówisz

ja daje bezposrednio bo zazwyczaj caly zjada a jak nie to na drugi dzien go konczy

Cytat:
Dziewczyny ogladam własnie fotki robione jakies 2 lata temu Wazyłam co prawda 62-63 kg ale taka szczupła byłam porownuje siebie teraz i kiedys i płakac mi sie chce, dlaczego tak sie "zapuściłam"? Jeszcze duzo mi brakuje zeby miec wymarzona sylwetke. Ale jak tak sie naogladałam tych zdjec to mam wiekszą motywacje zeby sztywno trzymac sie diety i na wakacje byc laseczką
ja tez tak mam
no coz, ciaza sieje spustoszenie
w drugiej ciazy bedziemy madrzejsze i bedziemy sie inaczej prowadzic

wstawie wam po diecie pograzajace foty i te z ktorych bede zadowolona
Cytat:
I mam jeszcze jedno pytanko do wszystkich: otoz Kuba jak lezy na brzuszku to zaciska lewą piąstke. Niepokoi mnie to. Jak sie bawi to wszytko ładnie w ta raczke łapie, nie ma zacisnietej ale jak sie złosci albo lezy na brzuchu to zaciska. Wasze dziecki tez tak robia?
I jeszcze jedno. Czy wasze maluchy jak leżą krzyzuja czasami nozki? Kuba tak robi jak lezy w bujaczku.
u kolezanki wertowalam ksiazke wczesna interwencje hmmm odnosnie rozwoju i tam na szybko wyczytalam ze to normalne ze lezac na brzuchu jest zacisnieta, u nas to jest prawa łapka

a nozki tez krzyzuje

Cytat:
Każdy mówi coś innego
dlatego ja wierze mojemu pediatrze a reszta rad tylko sie posilkuje.Mam do niego zaufanie

Cytat:

chyba jeszcze troche musi czasu uplynac zebyscie wypracowaly sobie rytm
wszystkiego dobrego zycze

Laura zasnela chwile temu pierwszy raz od rana
Raz zmruzyla oko ale kuzynki syn krzyknal ze sie bajka skonczyla i byl ryk
Zebole dokuczaja, trze te kły na maksa czym po popadnie

Z dobrych wiesci zalozylam pierscionek aparta na paluch, bo to taki ktorego nie mozna ani zmniejszyc ani powiekszyc.Obraczka jeszcze czeka na swoja wielka chwile

Na tle kuzynki wypadlam naprawde korzystnie, ale nie bede sie wyzywac.Napisze krotko.Zapuscila sie na maksa...
I mimo ze ciuchy fajne, to niestety ale w tym rozmiarze szału nie zrobily.Troche mi jej szkoda...
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 14:57   #2897
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...

Śliczna

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
...
tak, Viburcol
ja nie podaję często tylko jak jest już podbramkowa sytuacja i mam wrażenie że działają
...
Ja też podawałam sporadycznie i nie widziałam różnicy w zachowaniu. Jedyne co działa to żel Dentinox. Co prawda krótko, ale zawsze

Cytat:

...
To

Cytat:
...
Ja podaję tarte jabłuszko, szczególnie jak mały ma problem z koopą. Pomaga

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 14:57   #2898
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Cassandra Amelka też czasem zaciska i to obie piąstki, a nóżki jak krzyżuje to się śmieję ze damę udaje i nogę na nogę chce założyć

Ania0104 super wiesci Batrus znów oczarował lekarkę

Amelka spała ponad dwie godziny az mi sie nudzić zaczęło ugotowałam jej marchewke, pietruszke i ziemniaczka no i zjadła wszystko a po 15 min koooopka ze strach było otwierac

Dawałam i tarte na szklanej tarce i ze słoiczka

Cytat:

moze jak wydobrzeje

tak myslalam, ze to jakis przedpokoj

tygryyyyyyysek slodko

jaki wieloryb!!!! bylas piekna

a tuniczka naprawde super, mysle, ze teraz po ciazy tez nam posluzy

To już prawie rok od tygryska minął, ale ten czas leci...

Tez myślę, że będzie fajna na lato

Biedna jesteś z ta swoją chorobą. Kurujesz się czymś? (Sorki jak nie doczytałam)

ide zaraz zupę wstawić, bo Antek śpi, a później przy mega marudzie nie będzie jak
Stary 2010-01-13, 14:58   #2899
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Ja to się śmieje, że może ja jestem w ciązy (okresu jeszcze nie miałam), a przytulamy się (rzadko bo rzadko) bez zabezp. Ale byłby nr

Moja mam sobie cały hol na piętrze tak zrobiła (zdjęcia jeszcze moich rodziców jak byli mali aż do teraz) i świetnie to wygląda

kurde jak dostane@ to stawiam wszystkim po
a test robilas??

Cytat:
banan tarty tez ble

hmm a moze w sypialni?
mysle ze w sypialni tez fajnie

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-13, 15:02   #2900
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie daję, bazuję tylko na słoiczkach

Cytat:

no to może
chciałabyś nie ?

fajny pomysł z tą ściana

Stary 2010-01-13, 15:03   #2901
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
banan tarty tez ble

hmm a moze w sypialni?
Mój lubi, banana dalam troszkę na końcu łyżeczki i chyba mu posmakowało, ale jemu chyba wszystko będzie smakowało, jak widzi, że jemy to aż się trzęsie i krzyczy na nas, że też chce

Ja tez jeszcze myślę o sypialni.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
a test robilas??

mysle ze w sypialni tez fajnie
Nie robiłam, ale moze czas zrobic, bo jakieś dziwne kłucia mam w podbrzuszu i sadełko troszkę wyszło...Niee, to raczej od żarcia...

Cytat:

ja nie daję, bazuję tylko na słoiczkach

no to może
chciałabyś nie ?

fajny pomysł z tą ściana
Nooo
Stary 2010-01-13, 15:07   #2902
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Mój lubi, banana dalam troszkę na końcu łyżeczki i chyba mu posmakowało, ale jemu chyba wszystko będzie smakowało, jak widzi, że jemy to aż się trzęsie i krzyczy na nas, że też chce

Ja tez jeszcze myślę o sypialni.
roczny synek mojej znajomem jest taki ze jak widzi ze ktos cos je to on chce a jak mu nie dadza to jest rykw sumie fajnie ze ma apetyt bo z kolei inny synek innej znajomej to nie chce nic oprocz owocow i warzyw jesc, z plasterkiem szynki musi go gonic po domu, a pomidora je jak jablko i tez ma troche ponad roczek

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:

Nie robiłam, ale moze czas zrobic, bo jakieś dziwne kłucia mam w podbrzuszu i sadełko troszkę wyszło...Niee, to raczej od żarcia...

hmm skoro sie nie zabezpieczacie to wszystko mozliwe
dowiedzialam sie ze znajoma ktorej corka skonczyla rok w grudniu spodziewa sie drugiego dziecka i termin ma na maj, tez sie nie zabezpieczali

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-13, 15:08   #2903
Texasik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

no to trzymam kciuki
meza kolezanka nie przyleciala, a po 5latach miala chec odwiedzin
ojciec moj tez spedzil 5h na lotnisku bo jak samolot wyladowal to byla taka zamiec ze nie mogli podstawic schodow a jak juz podstawili to sie okazalo ze drzwi przymarzly
No to mnie pocieszylas opoznien tez sie boje bo nie wiem jak Danielek by to zniosl, no coz zobaczymy jeszcze dwa dni...

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 15:08   #2904
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
roczny synek mojej znajomem jest taki ze jak widzi ze ktos cos je to on chce a jak mu nie dadza to jest rykw sumie fajnie ze ma apetyt bo z kolei inny synek innej znajomej to nie chce nic oprocz owocow i warzyw jesc, z plasterkiem szynki musi go gonic po domu, a pomidora je jak jablko i tez ma troche ponad roczek
Może u mnie będzie tak, ze Bartek niejadek, a Antoś żarłok. Byleby za bardzo mu w "masę" nie poszło
Ale powiem szczerze, że chciałabym odpocząc od ganiania dziecka po domu z jedzeniem...
Ostatnio znowu walczymy z Bartkiem w tej kwestii. Zupę je po 3 godziny, a drugie zaczyna w okolicach dobranocki jeśc i zjada ok 21..... Uparłam się, że nie będę karmić już 7 latka. Podgrzewa to w mikrofali chyba 100 razy, je łyżkę i zaczyna się bawić np....
Masakra
Stary 2010-01-13, 15:09   #2905
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
a test robilas??
ja nie mogę piwka
ale mimo to trzymam kciuki za @

Cytat:

Nooo
no to Tobie życzę braku @

Stary 2010-01-13, 15:10   #2906
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Biedna jesteś z ta swoją chorobą. Kurujesz się czymś? (Sorki jak nie doczytałam)

ide zaraz zupę wstawić, bo Antek śpi, a później przy mega marudzie nie będzie jak
no wlasnie nie zabardzo
biore tylko isle na gardlo
ale z nosa to juz mam powodz ehhh

ja ide tez jakis obiad zrobic, dla Eryka piersi ala schabowe, ziemniaki, ogorek

a dla nas - filety z indyka i kapusta zasmazana
Stary 2010-01-13, 15:12   #2907
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Może u mnie będzie tak, ze Bartek niejadek, a Antoś żarłok. Byleby za bardzo mu w "masę" nie poszło
Ale powiem szczerze, że chciałabym odpocząc od ganiania dziecka po domu z jedzeniem...
Ostatnio znowu walczymy z Bartkiem w tej kwestii. Zupę je po 3 godziny, a drugie zaczyna w okolicach dobranocki jeśc i zjada ok 21..... Uparłam się, że nie będę karmić już 7 latka. Podgrzewa to w mikrofali chyba 100 razy, je łyżkę i zaczyna się bawić np....
Masakra
ale zjada cały obiad ?
czy nie ?

Stary 2010-01-13, 15:12   #2908
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

... mayaha, Ty juz kiedys chyba miałaś podbny sen? czy mi sie coś przysniło

a ta pani dr dermatolog przyjmuje w Rzeszowie? ... bo ja mam jak najardziej po drodze ... mogę prosić o namiary ... bo ja na siebie już nie mogę patrzeć w lustrze /i niech mi ktos jeszcze raz powie, ze po ciąży cera sie poprawia - taaa na 3 miesiace /
eeeeee chyba ci sie przysniło

na pw wysle ci namiary
Cytat:

a ja sie własnie nad sosem zastanawiam, bo juz cycek mam pociety i w planie ryz brazowy

SUUUUUUUUUUUPER ta ściana
Chyba mam juz pomysł na swoja (juz za dlugo goła jest)
Cytat:
w dzień jakoś sobie radzimy, jest więcej bodźców i dajemy radę, noszę małego na rękach, zabawiam, czytam, a w nocy jest problem bo cisza i spokój, a mały płacze bo go boli/swędzi i nie może zasnąć

właśnie nic nam nie mówiła,
to mnie najbardziej złości, nie powie dlaczego i na jakiej podstawie a zapisuje leki
wg mnie z małym jest wszystko ok, wczoraj siedział na kolanach oparty o brzuch babci
i nagle zaczął się pochylać do przodu az siadł całkiem sam
i chwilę tak siedział
główkę trzyma prosto, tylko że mu sie jeszcze troszke kiwa,
ale czy to był powód dla którego zapisała to wszystko ?

napisz
1. a probowałas monia dac, zawsze to cos, mojej małej pomaga, a w dzien praktycznie nie uzywam
2. chyba powinnas skonsultowac sie z innym lekarzem, tak bym zrobiła, no i badania by sie przydalo zrobic
3. a nie napisze

Cytat:
a test robilas??
ja sie pisze na piwko
Stary 2010-01-13, 15:12   #2909
katarzynka00
Zakorzenienie

Acha, dalam dzis malej chrupki kukurydziane, ale sie nad nimi pastwila
Smakowalo, jej sie podobalo i zajelo ja ta na dluzsza chwile
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 15:15   #2910
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Masakra
moze to taki wiek synek szwagierki tez jak mial 6-7 lat to nie chcial jesc nic, jadl tylko tosty z serem, a teraz ma 14 lat i sam domaga sie obiadu, sam lodowke otwiera i robi se zarcie

Cytat:
ja nie mogę piwka
ale mimo to trzymam kciuki za @

eee to wybierzesz co tam mozesz!! mleko?

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:

ja sie pisze na piwko
no narazie trzeba czekac

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Acha, dalam dzis malej chrupki kukurydziane, ale sie nad nimi pastwila
Smakowalo, jej sie podobalo i zajelo ja ta na dluzsza chwile
o dobrze ze mi przypomnialas- musze je kupic

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości