|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
Ładne te zaproszenia Motylku. Ale strasznie drogie. 5 zł /szt to dużo jak się ma sporo gości. Mnie by chyba było szkoda kasy na coś co ludzie obejrzą i wyrzucą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
Bry
![]() Cytat:
Ja np. Twoim stwierdzeniem czuję się urażona bo chodzę W KOZAKACH NA PŁASKIEJ PODESZWIE i nie uważam, żebym wyglądała jak "kolejne cielę". To jest raz. Dwa- jak wedlug Ciebie wygląda "cielę"? Bo ja np. takiego określenia w stosunku do czyjegoś ubioru nie uznaję. Może Ci się podobać lub nie i owszem, masz prawo wyrazić swoje zdanie, ale podejrzewam, że jakby ktoś powiedział przykładowo, że w takich butach jakie Ty masz chodza same lafiryndy to też by Ci miło nie było. Więc proszę- jesli coś komentujesz to z pewnym dystansem. Cytat:
Cytat:
To, że ktoś marzy o weselu, chce ubrać białą suknię i dobrze się bawić, nie znaczy zaraz że ma to robić pod publikę. Powiem tak, dla mnie by to była tragedia, że mój ukochany nie chce hucznie świętować początku naszego wspólnego życia. Nikt nie mówi o zapraszaniu tłumów i pstrykaniu sobie zdjęć, ale chodzi o to, żeby zaznaczyć nowy etap w naszym życiu. No i w tym momencie zaprzeczasz sama sobie- wesela nie chcesz ale "wielkie obchody" rocznicy ślubu już tak. Moim zdaniem to raczej średnia radość robić przyjęcie z okazji rocznicy ślubu (która jest tak naprawdę świętem tylko i wyłącznie dla tego małżeństwa) jeśli nie było wesela (z którego teoretycznie powinna się cieszyć cała rodzina). Taaaak bo oni tacy delikatni są, że nic nie można powiedzieć. Uważam, że Gwiazdeczka ma prawo powiedzieć mu o tym, czego chce i dlaczego np. nie podoba jej się pomysł braku wesela. Bo chyba na tym polega związek, żeby ze sobą rozmawiać o różnych rzeczach, przedyskutować trudne sytuacje i jakieś wyjście wspólnie znaleźć a nie odpuścić, żeby nie "zirytować" drugiej osoby. Tak w ogóle, nie każdy musi jej mówić, że wygląda pięknie, bo nie po to się robi wesele. Ona ma być piękna dla siebie i dla swojego męża, a nie dla innych. Jeśli ktoś szczerze życzy szczęścia- to niech życzy. Zawsze miło jest posłuchać czegoś takiego, bez względu na to czy to jest 5 czy 500 osób. Cytat:
Młoda para, czy też ich rodzice, dają coś od siebie. Organizują wesele, płacą za wszystko właściwie tylko po to żeby ugościć rodzinę i znajomych. To, że młodzi zbierają pieniądze... i bardzo dobrze, jesli mają hojnych krewnych, to proszę bardzo, zawsze jest dzieki temu odrobinę łatwiejszy start w przyszłosć. Nikt nie organizuje wesela żeby zarabiać, ale uważam, że to bardzo miłe jeśli cała rodzina wspiera Młodych na początku ich życia. Swoją drogą... jakoś wybitnie czepiłaś się robienia zdjęć... I tak na zakończenie mojej wypowiedzi- nikt nie robi wesela na zasadzie (brzydko powiem ale tylko to mi przychodzi do głowy) spędu bydła. Nie chodzi o to, żeby było duzo, głośno i bogato i żeby flesze błyskały. Chodzi o to, żeby w gronie bliskich nam osób cieszyć się tym najpiękniejszym dniem w życiu. I tak jak któraś z dziewczyn powiedziała- Ilsa, szanuj uczucia innych jak już masz zamiar się wypowiedzieć.
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
Nie wszyscy wyrzucają
![]() ![]() Jak kiedyś liczyłam takie zaproszenia po 5 zł + pudełka do nich+ zawieszki+winietki to cały zestaw wyszedł mi koło tysiaka. tutaj potrzebuję koło 70 zaproszeń (75 może) i to wyjdzie 360 zł.Za pudełeczka zapłaciłam koło 100 zł. A tamto co sama zrobię to będą grosze-jedynie papier kupić.Gilotynę pożyczę z pracy Mamy.Tak więc wyjdzie około połowę taniej nawet przy tak drogich zaproszeniach. Kuzynka TŻa też miała laserowo wycinane z tej strony (poznaję jej wzór ![]()
#1984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1985 | |
Zakorzenienie
|
Ilsa Nie odwracaj kota ogonem. Jakkolwiek by tego nie nazwać, nie było miłe. I chyba nie tylko ja to zauwazyłam, więc może warto się nad sobą zastanowić?
Takim zachowaniem porobisz sobie tylko wrogów. ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza,jeśli ktoś ma takie odpały jak ja. Wszystko musi być perfect. Już naprawdę myślałam o wynajęciu organizatorki,chociaż moja Mama mówi,że Teściowa na pewno się nie zgodzi (nawet pomimo,że to JA bym płaciła) i że damy jakoś sami radę. Najlepsze jest to,że będę musiała pół roku przed ślubem znależć jakiegoś ogrodnika czy kij wie kogo,który wyhoduje mi specjalnie storczyki na sierpień ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rocznica ślubu nie ma przypominać o tym, że było wesele tylko pokazywać ludziom, że małżeństwo nadal ma się świetnie i że potrafią zorganizować miłe spotkanie zamiast oczepin z tymi zboczonymi konkursami. a i nie pogniewałabym się za określenie tych butów, że chodzą w nich lafiryndy bo właśnie taki efekt na nogach lubię uzyskać ![]() Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-01-13 o 15:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic na to nie poradzę,że to moje ukochane kwiaty ![]() Kocham też narcyze i żonkile,ale z nich bym bukietu ślubnego nie chciała ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Ilsa u mnie w rodzinie nikt sobie nie dogryza. Znów twierdzę,że masz negatywny stosunek do takich spędów rodzinnych z powodu swoich złych relacji z rodzicami i może też resztą najbliższych.
![]() |
#1990 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do butow to ja do nich przywiazuje duza wage i mam ich duzo - do torebek zreszta tez i tez mam ich duzo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() witamy ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | ||||||
Zakorzenienie
|
pagka gratulacje dla Pani magister
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A, no ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do "wyciągania kasy" to nie wydaje mi się, żeby goście tak do tego podchodzili, no chyba że zapraszasz osoby, z którymi się X lat nie widziałaś. Z resztą jakie to wyciąganie kasy, skoro w większości przypadkó wesele się nie zwraca? A ludzie przecież wiedzą, że wszystko kosztuje i mlodzi nie mają wesela za darmo, a kase sobie tylko zbiorą.. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
Basiu ja na pewno zatrudnię dekoratorkę/florystkę.
Tylko,że jeszcze nie wiem kiedy ![]() Chyba,że jednak już będę współpracować z jakąś dekoratorką i ona to załatwi. Na pewno potrzebuję storczyki do bukietu,włosów,butonierki i na samochód. Na stołach będą jakieś kompozycje z eustomy,bo to tańszy kwiatek a tego trzeba duuuuzio ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Mój Tata też sam organizuje Nam wyjazd do Paryża ![]()
#1994 |
Zakorzenienie
|
Tak siedzę i myślę nad tymi storczykami. Nie jestem pewna jak jest w kwiaciarniach bo rzadko kupuję kwiaty. Jednak moja mama ma kilka storczyków w domu jestem pewna, że kwitły w wakacje. Więc to chyba nie będzie problem, żeby mieć taki bukiet.
A storczyki w doniczkach można kupić na promocji w Obi po 15-20 zł więc dość tanio. A florystka pewnie zrobi z nich super dekoracje na stoły. Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2010-01-13 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Zakorzenienie
|
ciii, ja tak tylko z pracy...
ale muszę się wtrącić ![]() Po raz: strasznie by mi było przykro, gdybym po tylu latach związku usłyszała, że nie chce wesela. rozumiem Cię... ![]() mój ma podobne zdanie... ale powiedział mi o tym już dawno temu. i wiem, że wesele będziemy mieli. powiedział, że zrobimy, ale on się na wiele rzeczy nie zgodzi. no i jako że nie będzie nam łatwo pogodzić nasze wizje i wizje rodziców, którzy na pewno będą chcieli mieć swój wkład, to on to odwleka. Nawet niedawno powiedział swojemu kumplowi, że to jedyne, co oddala jego oświadczyny. Po prostu taki typ: nie cierpi być w takim sensie w centrum uwagi, nie lubi tego i już. Ja to rozumiem, ale liczę, że pójdzie dla mnie na drobne ustepstwa i że będzie w stanie dobrze się czuć przez ten jeden dzień. a co do kozaków na płaskiej podeszwie, to sama o takich marzę, bo w moich na obcasie się rozjeżdżam... ale cóż, tę zimę muszę jakoś przetrwać. motyl, superzaproszonka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
a pewnie, takiej objazdowki po Rumuni jaka z kolezanka zaplanujemy to zadne biuro nie ma
![]() ![]()
![]() |
#1997 |
Zakorzenienie
|
a ile się wydaje, organizując samemu wyjazd tygodniowy dla dwóch osób nad morze, o czym trzeba pamiętać ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cena noclegu to z tego co wiem ok. 35-50 zł.
![]() |
#1999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie nie wyobrażam, że nie mielibyśmy żadnej kasy odłożonej na wesele i za wszystko płaciliby rodzice ![]() 2 W mojej rodzinie nikt sobie nie dogryza ![]() 3 Skoro masz taką, a nie inną sytuację w rodzinie... na przyjecie weselne mozecie zaprosić przyjaciół i najblizszych ![]() 4 Podszczypywanie przez wujków, obsługiwanie ![]() I nie spotkałam się jeszcze, żeby się ktoś przeklinał ten wieczór, nawet jeśli jakieś drobiazgi nie wypaliły ![]() I nie przesadzajmy, że się z tż'em w ogóle nie widziały, przecież nie cały czas sie tańczy, a jak sie tańczy to z gośćmi też, nie tylko z mężem ![]() A jak komu nie odpowiada, to nie robi wesela, ale czyje zdanie potrafi uszanować.. 5 konkursy na oczepiny wcale nie muszą być zboczone, a spotkanie ze znajomymi z okazji rocznicy? No co kto lubi, ale mi sie to takie nie naturakne wyydaje ![]() I zauważyłam, ze znowu się nie miło na wątku dzieje ![]() A się rozpisałam....
![]() |
#2001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja ryczę dziś cały dzień i mam mega doła. Idziemy wieczorem na występ KMN to może mi się humor poprawi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brat Tż'a brał ślub we wrześniu i PM miała bukiet ze storczyków, a chyba nie miała wcześnie zamawianych ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
No i kazdy powinien robić jak mu się podoba, bo to w koncu ich dzień, ale żeby nawet pierwszego tańca na zatańczyć? ![]() Nie smutaj ![]() ![]()
![]() |
#2003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
aleksandretta, na szczęście pierwszy taniec mi obiecał
![]() ![]() jasne, że najważniejsza jest rozmowa. moj sam dość często porusza takie tematy. on ma świadomość, że impreza na 20 osób nam nie wyjdzie, tylko większa. ale cóż... ![]() a dziś się wybawisz i będzie Ci lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle, po co brać kredyt na 10 lat dla zabawy najwspanialszej nawet rodziny ? buuuuty !!! http://free2night.net/Weird-and-Sexy-shoes.html Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-01-13 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po prostu chcesz żeby było już dobrze..ja też czasem wyciagam pierwsza reke do zgody bo nie ma sensu sie kłócić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zadomowienie
|
Dobry
![]() Gratulutję kolejnej pani magister ![]() Ktoś ma ochotę na budyń, bo będę robić? ![]() I od wczoraj mam fazę na ślub i chcę wyjść za mąż ![]() ![]() Nic nie nadrobiłam, więc się nie wypowiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co to za wesela, ale na tych na których ja byłam państwo młodzi tylko "kroili" tort do zdjęcia. Resztą zajmowała się obsługa. Każdy robi wesele na miarę swoich możliwości. Nie słyszałam także, że ktoś zaciągał kredyt na 20 lat w celu sfinansowania tego.
![]() |
#2009 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakie bidulki. Ojojoj I Może jeszcze tort kroiły? Kurde przecież jak ktoś nie chce kroić tortu to nie musi. Ja nie rozumiem czemu ludzie robią coś na co nie mają ochoty a potem płaczą jacy to oni pokrzywdzeni. Poza tym krzywda od tego krojenia im się nie stała więc też bez przesady. Wiesz co nawet jak ktoś bierze kredyt to raczej 10 lat go nie spłaca. Wszak nie są to takie koszta jak kupno mieszkania a część kasy się zwraca w kopertach. Fakt, że kredyt jest słabą opcją bo dochodzi duże oprocentowanie przy kredytach konsumpcyjnych. Lepiej poczekać ze ślubem odłożyć trochę i pożyczyć kasę od rodziny. Poza tym trzeba robić taką imprezę która jest w zakresie naszych możliwości. Jak przy wszystkim zdrowy rozsądek jest konieczny. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to mam prawie zawsze fazę na ślub. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.