|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Jakie śliczne dwa chłopaki...
A Ula to chyba niedaleko moich rodziców mieszka, bo też bez prądu byli... Buuuu... Paulinka znowu wyssała dwie piersi i to do ostatniej kropelki... ![]() Bardzo mi smutno z tego powodu...
#1052 | |
Wtajemniczenie
|
Maluszki są takie urocze
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1053 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To niezłe masz to rozwarcie i chodzisz z nim już tyle czasu..... ![]() ![]() kolejny słodziak!! ![]()
![]() |
#1054 |
Zadomowienie
|
Lila i Zeberka ślicznych synków macie. Mozna sie zakochac
![]() No a Addicted to widze uwija sie szybciutko ![]() ![]() ![]() Dziewczyny a jak to jest tym wyparzaniem, bo wiadomo ze trzeba wyparzyc butelki, smoczki szcoteczke i inne akcesoria. Ale czy wystarczy to przeplukac wrzatkiem i czy jak zrobie to teraz to bedzie ok czy lepiej poczekac az juz synek bedzie i przed pierwszym uzyciem to zrobic?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w zasadzie niewiele się dzieje, czekamy, czop odszedł mi w piątek, dzwoniłam do mojego gina powiedział może nawet 10 dni minąć do porodu. Zbytnio zasugerowalismy się, że po 3 Królach się zacznie i teraz męczy nas oczekiwanie. Tesciowa ![]() Ostatnio zabiła mnie tekstem "chciałabym, żebys już urodziła bo to czekanie mnie dobija" to jej powiedziałam, że "wy marudzicie, a to ja mam najgorzej" Wczoraj nieoczekiwanie zaskoczyła nas kolęda jedną już zaliczylismy (u tesciowej), ale dalismy radę. Brzuch mnie z dnia na dzień mocniej boli jak na @, rwie w krzyżu, ale nic więcej się nie dzieje. Nie pomaga ( zalecenia lekarza) siedzenie po turecku, masowanie sutków, seks też nie, poza tym małż nie bardzo, bo się wystraszył, że już czopa brak i może cos się przyplątać. Młody pewnie nas w konia zrobi i się urodzi idealnie w terminie z wagą ok 4 kg ![]() Z dobrych wiesci są u nas porody rodzinne, odwiedziny tylko 15-17, ale zawsze cos. Addicted ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
Lila noooo wyjątkowo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pamiętam jak ja się z tym bawiłam,normalnie coś okropnego.Cierpliwości nie miałam za grosz,ale jakoś 3 tygodnie wytrzymałam.Mam nadzieję,że tym razem pójdzie mi lepiej i będę miała więcej cierpliwości ![]()
![]() |
#1059 |
Zadomowienie
|
Jak pięknie
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- To prawda, dni mijają jak szalone!!! A to, że nie spodziewałam się tego wszystkiego to mało powiedziane - ja jestem ciągle w szoku! Nie da się przygotować do macierzyństwa, nawet jakby się bardzo starało - to przerosło mnie ogromnie...... No i męczą mnie doliny.... niestety..... szczegolnie, jak jestem długo sama.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Zakorzenienie
|
kamyku no slicznie wygladacie jak ja lubie takie zdjecia ogladac
aa laski takie ogolne pytnie czy jak wam gin sprawdzal szyjke to potem was bolalo krocze?bo ja ledwo chodze tak mnie boli |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Zadomowienie
|
Kraczcie głośniej!!!! Bo skurczybyków nie ma ;(
Dziewczyny, te wasze dzieciaczki to mnie rozbrajają, takie sliczne, a moja kruszynka się nie spieszy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie już tak doły nie męczą jak na początku... ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- To boli tak, że....................... .. Nie mogę brzydko mówić...
![]() |
#1063 |
Zadomowienie
|
podczytuje was ale nie mam zabardzo weny i ochoty na pisanie
nie życze nikomu przeterminowania złapałam doła i nie chce sobie pójśc,chce mi sie ryczec i chyba złapałam babybluesa ale przed..... |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() czekam i czekam... ![]() Kamyczku ja mieszkam 30km od Bytomia a zdjęcie z Paulinką prześliczne ![]() ![]() nadrobiłam od 13 do 17strony ![]() Kasya82 śliczny synek a jakie włośki ma bujne ![]() Pysiu pazurki pierwsza klasa ![]() ![]() Malga córcia prześliczna ![]() ![]() Madziulka gratuluję syna ![]() kochana ale sobię męża wychowałaś jak zna nasze skróty ![]() Gospaj synek bardzo duży , jak dla mnie to tylko CC ![]() ![]() Eudaimonia ale miałaś fajny poród ![]() ![]() jeszcze nie kupiłam osłonek na cyce , ale gapa ze mnie ![]() mała przerwa i startuję od 18 strony ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Zebcia, Lila jak wy to zrobiłyscie że oni tacy podobni ![]() Cytat:
Stosuje swoją zasadę ! tj NIE myślę o porodzie (wiem jak to wygląda i co mnie czeka) ...jak się zacznie to się zacznie i będzie.... Niech się dzieje wola nieba ![]() Śliczny widok ...mamy z córeczką ![]() Ulcia cieszę sie że już jesteś ...Tęskniłam jak mopssssss ![]()
![]() |
#1066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj filka a ja tu kracze że Ty dzis na pewno......... ![]()
![]() |
#1067 | ||||
Wtajemniczenie
|
Piękna fotka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1069 | |
Zadomowienie
|
następna porcja
Cytat:
![]() Patka fajny wózek ![]() Ingrid Lenka śliczna ![]() Pysiu super że Pysiolinka pozostała kobietką ![]() ![]() Zebciu ślicznie wyglądasz a synek wpatrzony w ciebie... no no ![]() ![]() Azzis trzymam mocno kciukole żeby wszystko dobrze się skończyło ![]() Pysiu śliczna fota Pysiolinki z tatusiem ![]() ![]() dziewczyny muszę was na chwilę opuścić - mąż wygłodniały , bo allegro nie miał przez tyle dni ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1070 |
Rozeznanie
|
Jestem po wizycie. Nadrobię Was później. Widzę, że Ulcia jest z nami
![]() Ja po wizycie. Szyjka dalej 2 cm nic się nie skróciła, chociaż jest miękka i rokuje. Rozwarcie na 1,5 palca. Troszkę ją wymasował. Może się coś ruszy w końcu. Teraz wizyty będę mieć już tylko w szpitalu.Malutka ma już 3357 wg usg - czyli w ciągu tygodnia znowu 20 dag przybrała. A tak się martwiłam koło 32 tygodnia że jest za mała. Ale najlepszy był tekst na koniec. Gin -Magda pomaltretuj męża, to może nam się coś więcej ruszy" Ja - Od tygodnia maltretuję i nic. Gin - Jak to nic nie dało po 3 miesiącach celibatu, to teraz pewnie mąż zachwycony chodzi, więc coś dało ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() - 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-01-13 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super!!! Ach jak tak patrzę na Wasze dzieciaczki to ja już tak chcę swoją Niunię ![]() Dziś cały dzień praktycznie boli mnie brzuch jak na @ momentami mocniej, jakieś skurcze są - ale malutko i nic więcej...
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję wagi niuńki, duża dziewczynka ![]()
![]() |
#1073 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Agatka przepowiedziała, że brat się urodzi dziś w nocy ![]() ![]() Sorki, że tak krótko, ale net mi nawala. Poczytać się udaje, ale gdy coś napiszę to wywala, że problem z połączeniem ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanko do mamusiek rozpakowanych kochane jak u was jest ze zgaga przeszla wam po porodzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Zakorzenienie
|
Malinko to za wizytę i duzą córeczkę
![]() Niepotrzebnie wcześniej się martwilaś że za malo waży ...teraz jak na dziewczynkę jest superrrrrr ![]() No i masz gina z poczyciem humoru ![]() ![]() Joli widzę że twoja teściowa też do aniołow nie należy ![]() ____________________ Mnie jakoś boli na dole brzuszek ![]() ![]() Idę sie położyć moze troszkę mi minieeeeee Trzymajcie kciuki za moją jutrzejszą wizytę u gin ![]() Zobaczymy co z szyjka i rozwarciem ???? pa ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-13 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
Lila ja takie dołki miałam na poczatku ... teraz jest lepiej ale wiem, że pogłębić się może po jakimś czasie... z samotności- bo teraz to wiadomo koleżanki chcą odwiedzić zobaczyć a potem... pewnie ucichnie.
Kamyk slicznie wyglądacie ![]() ![]() Ula zakupocholik hihi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Zakorzenienie
|
Ulcia jak fajnie, ze juz jestes
![]() Lila, Zebcia oni rzeczywiscie sa podobni ![]() ![]() Joli siedzenie po turecku przyspiesza porod ?? Kamyku jeszcze tydzien i tez juz bede sobie mogla taka fotke zrobic ![]() ![]() ![]() Elcia ja nie moglam chodzic 2 dni po czwartkowym badaniu, a po poniedzialkowym prawie wcale nie bolalo ![]() Filka ![]() Malinka ![]() Pyska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Rozeznanie
|
widzę śliczne dzieciaczki nam się pokazały
![]() a ja sobie siedzę i się martwię bo tak.. : 2h temu złapał mnie skurcz, kolejny przyszedł po 20 min i kolejny znowu po 20 a później następne po 10, 7 czasem 5 min.. i tak jest do teraz czasem co 7 czasem co 10 min tylko, że one się raczej nie nasilają i boję się, że zaraz wszystko przejdzie, że to znowu tylko te głupie przepowiadające ![]() ![]() ![]() addicted ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
Aldii
![]() Elcia mnie przeszła jak ręką odjął Olivia lepiej to przespać niz tak czekać... Będzie miało się dziać to się stanie i napewno i tak Cię zaskoczy w najmniej spodziewanym momencie ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-13 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki nie nadazam za Wami!
Ostatnio caly swoj czas poswiecam pierwrodnemu i nie mam czasu sie skupic zupelnie na ciazy. Zaczynamy przygode z przedszkolem. Chodze z nim i przesiaduje po kilka godzin, zeby sie oswoil... Zmeczona jestem pozniej tym halasem na maksa i ide z nim po poludniu spac. I jakos tak sie powoli zycie toczy. Trzymam kciuki za rodzace i przeterminowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.