|
|
#2011 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
"Ja mieszkać w Polska i robić kariera my mieć samochód i bullterriera" Edytowane przez Panna Mia Czas edycji: 2010-01-13 o 09:52 |
|
|
|
|
#2012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-01-13 o 10:54 |
||
|
|
|
#2013 |
|
Raczkowanie
|
Nasze U/P [ z naciskiem na P] zaspane [wstalysmy po 9;D] przed sniadaniem; jabłko uprażone z cynamonem + 3 ryżowe;p z kopiastymi łyżkami masłą orzechowego i miodu;D ![]() śniadanie; *kromka razowca z serem, masełkiem, sosem jogurtowym, jajcem i swiezymi warzywkami ![]() *owsianka ; 7 łych owsianych, 4 garści ZB, po garścil cheerious, chockapic i BF, wkrojony banan, cynamon, mnóśtwo orzechów, rodzynki, wiórki, daktyle, migdały, jogurt naturalny. po; herbatniki + cappucino orzechowe. II śniadanie; * bułka serowa -masłem, plastrem szynki sojowej z oliwkami + sałata, pomidorki. - plastrem zoltego sera, pomidorkami i papryką * serek wiejski z jajkiem ugotowanym na twardo obiad; woreczek kaszy gryczanej + sos pieczarkowy + 1/2 opakowania warzyw na patelnię + 3 kotlety sojowe a'la mielone z pieczarkami. podwieczorek ; deser a'la tiramisu truskawkowe wlasnej roboty [ biszkopty, serek homo truskawkowy, gorzka starta czekolada, kakao] tost z serem, pokrojonymi pieczarkami, kukurydzą, pomidorem i ketchupem ![]() kolacja; *jajecznica z 3 jaj + świerze warzywka * miseczka ;ugotowanej fasoli z kukurydzą w sosie mieksykańskim [z puchy;D], pieczary, kukurydza, pomidory i papryka + duuuuuuuuużo przypraw [wyszlo z tego cos ala gulasz/zupa] *bułka - 1/2 bez niczego [maczana w tym bulionie] a 1/2 z sosem jogurtowym, camembertem i oliwkami po; szklanka soku mandarynkowego jednodniowego + garść daktyli i garść migdałów ![]() Dzis czujemy się tak jakbysmy non stop jadly;] ;p Zapewne dlatego ze pozno wstalysmy i przerwa meidzy jedzeniem jest trochę mniejsza ![]() Cieszy nas fakt ze w koncu zaczynamy czuć głód
Zapewne żołądek nam się rozciąga![]()
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-13 o 10:59 |
|
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Pierwszy raz udzielam się w tym wątku, moj wczorajszy jadłospis, w sumie taki byle jaki. śniadanie: kromal razowca, serek wiejski, kawa z mlekiem w przerwie: sok warzywny Vega z tymbarku I obiad nalesnik z nadzieniem serowo-szpinakowymII obiad: nalesnik z twarożkiem zmiksowanym ze śmietaną i cukrem III obiad miska żurki z jajkiem ![]() kolacja: 2 kromy razowca z serkiem smietankowym, ogórek i pomidor, jajko na miękko Obyło się bez coca coli i słodyczy Dzisiaj: I śniadanie: mocna kawa, kromka z serkiem śmietankowym (chleb słonecznikowy) II śniadanie: grahamka, 3 małe plasterki swojskiej szynki, plastry pomidora i ogórka, szczypiorek, sok jednodniowy marchewkowy na obiad planuje: zupa krem brokułowa (gotowane na wodzie brokuły z dodatkiem vegety, zmiksowane i zagęszczone śmietanką 30%) dwa wczorajsze nalesniki ze szpinakiem, surówka z kiszonej kapusty na przekąski: kiwi, serek homo, sok warzywny Dodam, że mam swoja pizzerie i czesto musze próbować różnych potraw, a czasem kuszą mnie na kawałek pizzy, albo bułeczki panini a dzisiaj robimy zupe dnia brokułową to się ciesze
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
U / P
Możecie mi powiedzieć czy jem źle?? Chciałabym zdrowo troche przytc, a nie przez słodycze.śniad. - miska owsianki z garścią bakalii i 10 migdałami i po łyżce otrębów i miodu + jajko+ jogurt naturalny z łyżeczką siemienia lnianego + troche kapusty kiszonej + mandarynka + herbata z dzikiej róży; II śniad. - szklanka Pysia + jabłko + mandarynka + kromka razowca z pomidorem + szkl. mleka; Obiad - gulasz ( kotlety sojowe, cebula, czosnek, fasola, porcja mrożonych warzyw) + ugotowana pierś z kurczaka + szkl. mleka + pomarańcza Podwieczorek -> pomarańcza + marchewka + maślanka + łyżka oliwy + szkl. mleka Kolacja -> serek wiejski + mandarynka + gotowany filet z mintaja
|
#2016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To może Up
|
|
#2017 | ||
|
Raczkowanie
|
Jak dla nas mega fajne U! A soku jednodniowego aroniowo-jablkowego jeszcze nie pilysmy;D Brzmi pysznie wiec zaraz skocyzmy do sklepu i poszukamy
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
A jak Cię kuszą bułeczki panini czy kawalek pizzy, to sobie nie żałuj tylko zjedz![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezeli zaczynacie odczuwac glod, to moze poprostu zaczynacie produkowac enzymy trawienne i cos sie przyswoi(=waga nareszcie ruszy) czego z calego serca zycze ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- poszukajcie sokow "smaki victorii", maja tez z malina, dzika roza, bajery
|
|
#2019 |
|
Wtajemniczenie
|
twinsy21 już mi się pizza przejadła trochę na szczęście
jedynie miłośc od zapiekanek z makaronem jeszcze nie osłabła :sciana: Wiecie jak to sie pracuje w gastronomii, albo ciągle podjadasz, albo masz tyle pracy że nie ma czasu zjeść, kawa za kawą jakoś się ten głód stłumi, a pod wieczór jak już nie ma ruchu to tylko pizza albo makaron bo już się nic innego nie chce robić.
|
#2020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zauważyłam, że mamy podobne kubki smakowe
|
|
|
#2021 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
OBY!. Jadłyśmy więcej, ale wstawalysmy i np. nie cuzlysmy glodu, teraz wstajemy i mamy takie fajnr uczucie pustki w brzuchu Wiec mamy nadzieje ze zacznie się cos w koncu dziac Dodatkowo leki na refluks i przepuklinę- moze i one po części mają w tym swój udział?![]() I dzięki za informacje co do sokow Wrocilysmy znow z marchewowym;D [ na jutro], ale posuzkamy i tych![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
Dołączaj! Nie mamy nic przeciwko...wręcz przeciwnie![]() Kubki smakowe ' odziedziczulysmy' [ o ile to w ogole mozliwe;p] po tatku Pozdrawiamy!;]
|
|
|
#2022 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze chyba U
I owsianka: szklanka mleka 2%, 3 łyżki owsianych, 2 łyżki otręb, garść słonecznika itp, kawa z mlekiem II activia, pomarańcza, dwie kostki czekolady z orzechami, kolejna kawa ( nie moglam sie dobudzic) III marakon z sosem słodko- kwaśnym i kurczakiem IV grahamka z almette, wedlina i warzywami: pomidor, salata, papryka V budyn toffi VI jogurt naturalny 150g z musli Prosze o ocenke
|
|
|
|
#2023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czemu U?? Nie powinnaś być na P????
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
No to jedziemy!
Moje U/P Dzis: Sniadanie : 2 kromki razowego a la "fitness", nieco skrocone, bo im sie konce obeschly bidulkom.: 1 z jajkiem na twardo, 2 lyzeczkami quarka 0% i pomidorkiem 1/2 z niskoslodzonym dzemem z kasztanow + lyzeczka qyarka jw 1/2 z maslem z orzecha wloskiego 2x herbatka sow mei (biala) Lunch: sporo kawalkow pieczonego indyka (ok jak 1 cyc kurzy) + kubek gotowanego mixu (pol na pol mix zdrowych ryzow i drobna zielona fasolka, ktora jest prawie jak soczewica), 1/2 sredniej zielonej papryki baton musli posklejane ziarna, tradycyjnie (140 kcal) herbatka iron buddha Podwieczorek: 200g quarka 0% + duzy pomidor + kawaleczek ogorka + szczypiorekk 4 x oat cake fine milled (35 kcal/kazdy) herbatka oolong Przed treningiem: 90g tunczyka 4x oat cake j/w 1h silowy (klata& tric pt "powrot do przeszlosci " czyli pompeczek) Po treningu: odzywka bialkowa (nawet smaczna bylahe he) 2 placeki owsiane /troche wieksze od dloni/ z owsianych, mleka i jajek z rodzynkami i odrobina sezamem&siemienia w srodku + kiwi + 2 lyzeczki dzemu z kasztanow jw Pisze U/P poniewaz pakuje na mase. Nie wazylam sie przed, to i nie ma sensu wazyc sie teraz, bo nie wiem, ile kg przytylam, ale przytost miesni zauwazam wiec wypada napisac P jak Pakuje Na Mase ![]() Prosze o ocenke ladnie
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2010-01-13 o 16:02 |
|
|
|
#2025 |
|
Raczkowanie
|
więc moje Uuuu:
śniadanko: (6:00): jogurt naturalny mały+ 2 garśći zdrowy zbłonnik+ 3 łyżki musli tropicalne+ 2 łyżki otrębów żytnich+ herbata czerwona Śniadanko II: ( 10:00): bułka razowa posmarowana serkiem mójulubiony i przełożona plastrami pomidora+ jabłko+ zielona herbata w między czasie jabłko obiad: ( 14:30): talerz barszczu + udko z królika gotowane+ porcja surówki ze słoika domowej roboty - duża( kapusta biała, papryka, cebula, marchew, oliwa) Podwieczorek: ( 17:30): jabłko + 2 mandarynki Kolacja 19:30): serek wiejski lekki + dwie łyżki pestek słonecznika+ kromka razowca+ kawa zbożowa z mlekiem20 min stepper i???????ocenka będzie??? ![]() :p rosi: a i takie głupkowate pytanie: jak rozpoznać taka PRAWDZIWA bułke razowa a nie karmelizowaną???ja kupuje taka ciemną bardzo...troche twardawą...u musiorskich....
|
|
|
|
#2026 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE (6.40) 2 kromki orkiszowego chleba, szklanka maślanki II ŚNIADANIE (9.30) Bułka (szkolna)ze slonecznikiem(big->taka jak z przedzialkiem) z maslem, serem zóltym, pomidorkiem, papryka, ogorkiem, sałatą. Szklanka czekolady do picia. Pomarancza. OBIAD(14.00) Sandwich z chleba orkiszowego z 2 plastrami sera zółtegi i 2 plastrami szynki z indyka. Drozdzówka z serem.Jabłko, kiwi. Deser: 2 kruche ciasteczka z marmolada, 3 kostki czekolady. KOLACJA (18.00) 2 naleśniki z serkiem wiejskim. Herbata. |
|
|
|
#2027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dodaj więcej jedzenia, bo stepper ci tylko zaskodzi. Co do bulki to nie hestesmy Ci w stanie pomoc, bo same nie ptoraifmy odroznic jednej od drugiej.
|
|
|
#2028 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Rozeznanie
|
R
I bułka razowa z ziarnami + polędwica (2plastry) + ser żółty (1plaster) + wędzona makrela + ogórek kiszony II bułka razowa z ziarnami + polędwica (2plastry) + wędzona makrela + ogórek kiszony + Cymes jabłkowy + pomarańcza III jogurt naturalny + 2 pomarańcze IV spaghetti (sama robiłam, pomidory+ wołowina mielona + cebula + czosnek + łyżka oliwy), makaron niestety biały bo ciemny wyszedł był V serek + tuńczyk + marchew
|
#2030 |
|
Zadomowienie
|
Uuu
ilościowo wiem,że sporo-chyba @ się zbliża...ale poza tym jak to wygląda??
|
|
|
|
#2031 |
|
Raczkowanie
|
Hmm powinnam byc na P i przytyć kilka kilo, żeby się wszystko unormowalo... i zebym wygladala jak kobieta
ale jakos mam opory bo mimo ze nie jem tak bardzo duzo to ciagle czuje sie pelna i jem jak widac, probuje co nieco zmieniac stopniowo ale roznie mi wychodzi co radzicie??? a co do tego jogurtu to taki zwykly sama go dopieszczam musli
|
|
|
|
#2032 |
|
Raczkowanie
|
Rrrr, proszę o ocenę
![]() I. Owsianka: cztery łyżki płatków z serkiem homo naturalnym, jabłkiem, cynamonem i otrębami, kawa z mlekiem. II. Kromka grahama z wędliną, sałatą i ogórkiem kiszonym + serek wiejski ze szczypiorkiem. III. Dorsz grillowany, mnóstwo surówki z białej kapusty. IV. Garść migdałów, dwie marchewy, kawa z mlekiem. V. Kromka grahama z twarogiem, ogórki kiszone, kawałek papryki. |
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
U.
Śniadanie: 2 placki owsiane (5 łyżek płatków, 1 jajko, łyżka miodu) smażone bez tłuszczu posmarowane dżemem porzeczkowym II śniadanie: 1 jabłko, 3 mandarynki Obiad: talerz zapiekanki z makaronu (makaron świderki, przecier pomidorowy, podsmażone pieczarki i cebulka na maśle, żółty ser, przyprawy) Podwieczorek: garść orzechów arachidowych w czekoladzie Pół godziny ćwiczeń (skakanka, hula hop, coś na mięśnie brzucha) Kolacja: puszka tuńczyka w sosie własnym + sałatka warzywna (pomidor, ogórek kiszony, ogórek zielony, cebula) Proszę o ocenę.
|
|
#2034 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie jestem 100% miłośniczką białka w każdym posiłku, ale na R raczej powinno być... więc dorzuć do podwieczorku coś, np jajo, sałatkę z tuńczyka itp ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
brak białka oprócz tuńczyka i jednego jajka w śniadaniu ![]() za małe śniadanie, brak II śniadania, brak podwieczorku... nnkt bardzo niewiele. Cytat:
Jak dla mnie, powinnaś dodać na pewno coś do śniadania i do kolacji, podwieczorek (orzeszki) to też nic konkretnego... owoce w ogóle jadasz? bo nie widuje ich u Ciebie
Your future starts today, not tomorrow. najtrudniej być piękną dla siebie. ot tak. Edytowane przez pyskatka89 Czas edycji: 2010-01-13 o 19:28 |
|||
|
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
Moje U:
I Śn.: jogurt truskawkowy z musli (dorzuciłam trochę rodzynek i płatków) i wielka kromka żytniego razowego z masłem smietankowym, herbata i ciastko czekoladowe (poranna chęć na słodkie) II Śn.: dwie kromki razowca z masłem, trzy plastry polędwicy sopockiej, plaster sera żółtego, duży ogórek konserwowy, sałata przekąska: ogromne jabłko Obiad: talerz zupy zacierki (z ziemniaczkami i kluskami) + mięsko gotowane wrzucone do zupy (całkiem spory kawałek). Deser: wafelek Princessa Kolacja: ok. 100 g twarogu z jogurtem naturalnym, papryką czerwoną, mnóstwem szczypiorka i solą, duża komka wieloziarnistego, herbata + dwie garści orzechów arachidowych. i jeszcze dojdzie jedna lub dwie pomarańcze Jestem niezadowolona. I coś dziwnego się dzieje, bo nie mam okresu znów (nie miałam 3 miesiące, później się pojawił, a teraz znów nie ma). :/ Proszę o ocenę.
|
#2036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Waga ostatnio wzrosła o kilogram, ale to chyba normalne. Ilości tłuszczu nie zmniejszyłam. Zdarzało mi się ważyć mniej (chyba z półtora roku temu) a mimo wszystko okres był. A od tych ostatnich wakacji dziwnie się z nim dzieje. Już sama nie wiem czy z moją dietą jest coś nie tak, czy może to sprawy hormonalne. Ostatnio nawet zapisałam się do lekarza i tego samego dnia, kilka godzin później, dostałam okres. Chyba się przestraszył :P moje bmi może i jest niskie, ale zawsze było takie, czasem niższe i wszystko było okej. Ale zaczynam się martwić...
|
|
#2038 |
|
Raczkowanie
|
UUuu
I owsianka: 6 łyżek płatków owsianych, 4 suszone śliwki, łyżka włoskich, starte jabłko, łyżeczka kakao, szklanka mleka 1,5%, cukierek mleczny II dwie kromki razowca z masłem, serkiem z piątnicy, plasterkami krakowskiej, kawałkiem papryki, duże jabłko, dwie mandarynki, woda o,5l III micha uszek(z 14-13 ) z barszczem, 3 kostki ptasiego mleczka czekoladowego, zielona z kawałkami karmeluIV podczas "nauki" jogobella z musli(ach ten kwas burakowy ) z wkruszonymi czterema herbatnikami, jabłko, woda smakowa cytrynowaV 2 kromki razowca: jedna z serkiem z piątnicy, druga z masłem i szynką z indyka, jedna mała piętka białego chleba z serkiem j.w, sałatka: pekinka, papryka, ogórek kiszony polane sosem słodkim chilli, jabłko... później cząstka pomarańczy , zielona z kawałkami ananasai jeszcze gdzieś z litr wody wypiłam ;d proszę o ocenę;*
Soul of the woman was created below Edytowane przez freakkiki Czas edycji: 2010-01-13 o 20:15 |
|
|
|
#2039 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Jestem tutaj nowa, więc nie bardzo znam się na układaniu odpowiedniego jadłospisu. Mam wielką nadzieję, że mi pomożecie oraz poprawicie błędy. Z góry dziękuje bardziej doświadczonym.
![]() REDUKCJA: Śniadanie: Wafel ryżowy z wędliną II Śniadanie: Pół kanapki z wędliną i ogórkiem Mandarynka Mała gruszka Obiad : Ziemiaki, kawałek karkówki, szpinak, brokuł dziękuje *, buraczki, ogórek kiszonyPodwieczorek: Pół małego mango Kiwi Kolacja: Serek wiejski z wsadem truskawkowym Edytowane przez ewela159 Czas edycji: 2010-01-13 o 20:44 |
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brokuł
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

) gdzie owoc? albo warzywo?ser chudy jest bardziej przetworzony niż tłusty

)

19:30): serek wiejski lekki + dwie łyżki pestek słonecznika+ kromka razowca+ kawa zbożowa z mlekiem

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)