2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 16:30   #2971
201701300931
Konto usunięte

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Jestem wypluta po dzisiejszych wykładach Pierwszy jeszcze był w miarę ciekawy, chociaż to jeden z trudniejszych przedmiotów (ale według mnie babka bardzo dobrze prowadzi... za to naokoło tylko słyszę, jakie to pierdoły i że nic się nie da zrozumieć, chociaż czasami jest rozrysowane na tablicy )... Ale kolejne dwa wykłady to były takie pierdoły i tak źle poprowadzone, że nie można było wytrzymać. Nie wiem, jak mi się tam udało wysiedzieć
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 16:34   #2972
can't be perfect
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

hej
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 16:41   #2973
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

joł
idę sobie organizować relax po beznadziejnym dniu
nie mam siły na nic

ale jakbyście napisały jak pozbyć się rzepa ze swetra to bym się ucieszyła Odkopywałam dizś samochód z takich czeluści że mi się jeden przyplątał w dodatku rozbełtał się na rękawie cały
Stary 2010-01-13, 17:03   #2974
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość

A ja się tylko poprostu zapytałam i nie chodzi mi o club,ani o osoby ktore są na liście,ale jednak też się udzielają od czasu do czasu.Bardziej chodziło mi o osoby,które widnieją i się w ogóle tu nie udzielają.Czy mi to przeszkadza,hm nie chce mi się przekopywac listy by znaleść właściwe ktore biorą ślub i się na wątku udzielają.Nikt nie musi je usuwać/chilanes.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Zapomniałam dodać,że widze kto się udziela czesto,kto się udziela ale rzadziej a kto nas podczytuje.

Samara2010,Mili150 zapraszamy do dyskusji,my nie gryziemy naprawde.
Przynajmniej moge obiecac, ze te z aparatami nie gryza Co do reszty , to nie recze

Dzis TZ wraca z pracy i do mnie z tekstem: Ty, zapomnielismy wczoraj o naszej trzeciej rocznicy!
Najlepsze jaja sa takie, ze wczoraj "bez okazji" poszlismy do restauracji:cojes t:
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 17:10   #2975
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cześć Wczoraj miałam taki ciężki dzień, że nie starczyło mi siły na włączenie kompa i poklikanie z Wami Dzisiaj też lekko nie było, jestem strasznie zmęczona, ale nie mogłam sobie darować żeby tu nie zaglądnąć. Ominęło mnie coś ważnego?
Stary 2010-01-13, 17:19   #2976
madmuazelle
BAN stały

evo,no to idz i odpocznij/zrelaksuj się to pomaga.

can't cześć

W porzednim poście nie zdążyłam nawet że nie mam zbytnio humoru,tzn mam zmienne humory,bo posiadam napięcie przedmiesiączkowe.A tż mnie zaciągnął na małe co nieco i nastrój mam teraz rewelacyjny.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Przynajmniej moge obiecac, ze te z aparatami nie gryza Co do reszty , to nie recze

Cytat:
Dzis TZ wraca z pracy i do mnie z tekstem: Ty, zapomnielismy wczoraj o naszej trzeciej rocznicy!
Najlepsze jaja sa takie, ze wczoraj "bez okazji" poszlismy do restauracji:cojes t:
No to nieźle. No to teraz czas na poprawiny.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

No nic czas na mnie.Znikam na jakiś czas.Do potem.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-01-13 o 17:21
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 17:24   #2977
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Ominęło mnie coś ważnego?
Moja 3 rocznica cie ominelaAle mnie w sumie tez
Cytat:

W porzednim poście nie zdążyłam nawet że nie mam zbytnio humoru,tzn mam zmienne humory,bo posiadam napięcie przedmiesiączkowe bo tż mnie zaciągnął na małe co nieco i nastrój mam teraz rewelacyjny.

Te TZ-y to sie czasem naprawde przydaja

Cytat:

No to nieźle. No to teraz czas na poprawiny.
Ja bym nie miala nic przeciwko nastepnemu stekowi z sosem pieprzowym
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 17:34   #2978
kubusewa
Zakorzenienie

eeej a mnie ominęło wczoraj 150 dni do ślubiku
ojej głowa mnie boli....
Stary 2010-01-13, 17:36   #2979
certina4
Wtajemniczenie

cześć laski co u Was? ja wczoraj myślałam że umrę w pracy, znowu się na mnie baba wydarła a dzisiaj ze stresu jestem już znowu 1kg chudsza mam dosyć tej cholernej pracy, najlepiej wszystko zrzucić na nową osobę i nie umieć przyznać się do swojego błędu

Dzisiaj drugie nauki a potem jeszcze z samochodem do naprawy.

Muszę się pochwalic że przyszedł i na mnie w końcu czas mierzenia sukni ślubnych w sobotę umówiona jestem w 4 salonach- zobaczymy co z tego będzie... najgorsze że nie mam nic upatrzonego w tych salonach i nie bardzo mam czas, żeby cokolwiek przeglądać ehh kiedy będzie ten weekend, bo już mam dosyć

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 17:43   #2980
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Jak planujecie podziękować rodzicom: w jakim momencie (w domu, na weselu), co im chcecie dać?
W domu po błogosławieństwie podziękujemy i wręczymy fotoksiążki z naszymi zdjęciami od dzieciństwa do dnia ślubu, a na sali goście tylko odśpiewają sto lat rodzicom

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Kochane!
Mamy już datę! 7.08 2010
Jaka ładna data

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
u nas z tym nie ma żadnego problemu jak razem śpimy i rano nie trzeba nigdzie iść to gdzieś koło godziny 10 otwieramy po jednym zaspanym oku i tak trącamy się nawzajem, że może by już czas wstawać ale potem jeszcze sie przytulimy do siebie i tak do 11 jeszcze drzemiemy całe szczęście bo jakby mi tż o 7 rano wstawał to chybabym go musiała gdzieś zamykać w piwnicy jeszcze na 3 godziny żeby sobie pospać
No, no... Już ja się domyślam jak wygląda to Wasze trącanie się

Cytat:
Napisane przez kami2i5 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak u Was wyglądają podziękowania, a w moim mieście odbywa to się w ten sposób, że podczas wesela zespół prowadzący prosi gości o uwagę do mikrofonu podchodzi pana młoda ze swoim TŻ i dziękują razem rodzicom przy wszystkich gościach potem wręcza się rodzicom kwiaty i ewentualnie coś drobnego i zespół gra tylko dla nich rodzice tańczą, jeżeli któregoś rodzica już brakuje to się ustala że np podczas tańca Pan młody prosi mamę albo na odwrót z czasem dołączają się wszyscy goście tworząc np koło
Zapomniałaś jeszcze dodać, że wszyscy wtedy ryczą
Dlatego nie lubię takich szopek. A do mikrofonu to już w ogóle bym słowa z siebie nie wydusiła w takiej chwili

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
bo my to sie tak zbieramy, że się zebrać nie możemy
dziś mój tata ma nam ustalić termin spotkania z zespołem, żebyśmy mogli repertuar ustalić. no i wybraliśmy wstępnie piosenkę na pierwszy taniec: "time of my life" z dirty dancining. chyba że nam się odwidzi co jest całkiem prawdopodobne mnie w sumie się podobały takie bardziej do tulenia i bujania ale tż stwierdził, że smenty a oboje uwielbiamy film dirty dancing i tą piosenkę więc jest git chcemy żeby siostra zaśpiewała razem z zespołem, oboje już wyrazili zgodę, teraz tylko muszą się zgrać na próby a my nauczyć tańczyć układ, bo tżcik bardzo nalega tylko zgadnijcie której figury za nic w świecie nie zrobimy trzeba wymyślić coś w zamian, jakieś pomysły?
Jeśli chodzi o to podnoszenie, to można poprosić o pomoc 2 facetów, tak jak zrobiła to ta parka:
https://wizaz.pl/forum/newreply.php?...ply&p=16440245

A tak w ogóle to nie zakładałabym z góry, że Wam się nie uda zrobić tej figury. My z TŻ myśleliśmy, że to co jest na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=bUHix...eature=related w minucie 2:14 jest niewykonalne, a udało nam się to zrobić
No ale niestety raczej tego tańca nie wykonamy na naszym weselu, bo TŻ nie chce
Gdybyśmy chodzili na kurs tańca to pewnie też byśmy się zdecydowali na dirty dancing

Cytat:
Czy ktoras z was tanczy pierwszy taniec do piosenki z cd, bo nasz zespol napewno zadnej z nich nie zagra, a moja mamuska sie burzy, ze mamy cos innego wybrac (nigdy w zyciu!)?
My całe wesele przetańczymy do piosenek z płyty, bo mamy DJa

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
organista zagra co sobie zazyczysz mozesz cala oprawe muzyczna sama wymyslic tzn. musi sie to miescic w mszalnych kanonach, aczkowliek czasem sie na pewne rzeczy przymyka oko my z TZem chcemy marsz weselny Wagnera na wejscie http://www.youtube.com/watch?v=P6rX3wlDsVI bedziemy sobie w rytm powoli dreptac
Możliwe, że u nas też na wejście będzie Wagner, chociaż to jeszcze nie przesądzone, a na wyjście koniecznie musi być Mendelsohn (czy jak to się pisze ). Pozostałe piosenki dobierzemy sami. Tu jest stronka naszego zespołu z fragmentami piosenek: http://jolentinum.pl/nmuzyka.html Na pewno chcemy pieśń "powietrzem dla mnie jest" bo jest cudna "Uwierz miłości" tez jest śliczna. No i tak nietypowo nie zależy mi wcale na tym, żeby było Ave Maryja...

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
ja tez bede szla z tztem dla mnie to juz troche takie sztuczne ze z ojcem i w ogole tak po amerykanskiemu
Żona kuzynka TŻta tak sobie właśnie wymyśliła, że pójdzie ze swoim tatą, ale jakoś się nie dogadali z organistą i wyszło na to, że wchodzili do kościoła w ciszy, bo organista dopiero później zaczął grać

Cytat:
No ale przynajmniej świętowaliście, chociaż nieświadomie
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 17:49   #2981
lusmarija
Wtajemniczenie

hej

zmęczenia dzień kolejny, dobrze ze niedługo weekend

to teraz ja wtrącę swoje trzy grosze, u mnie błogosławieństwo będzie, nie jest to dla mnie żadna szopką i nie wyobrażam sobie by było inaczej nikt mi żadnych wierszy cytował nie będzie, tylko kilka słów od siebie, jak się rozpłaczemy to trudno widocznie tak ma być, bo jednak emocje w tym dniu będą pewnie ogromne

podziękowanie dla rodziców tez będzie, zapewne z tradycyjna piosenka wiadomo jaką... dlaczego??? Bo tak Bo bardzo lubimy tą piosenkę i wiem, że zarówno moim jak i rodzicom TZ będzie wtedy bardzo miło, znam ich i wiem ile to dla nich będzie znaczyło... znając mnie nie powiem za wiele, ale myślę że nie o to tu chodzi będzie jeszcze TZ wiec może on przejmie inicjatywę jak żonka () mu sie rozklei
prezenty nie wiemy jeszcze jaki będą, na pewno po weselu dostana albumy z naszymi zdjęciami zrobione specjalnie przez pana fotografa

zresztą co tu dużo gadać, wszystko i tak wyjdzie w trakcie i być może z tych naszych planów co sobie teraz snujemy i tak wyjdzie coś innego

a i bardzo chciałam by tata mnie prowadził do ołtarza ponieważ jestem strasznie z nim związana, taka córeczka tatusia - amerykańskie czy nie ja mam to gdzieś bo i tak zawsze robie tak jak uważam ale jednak coraz bliżej ślubu utwierdzam sie w tym, że zaczynam jednak nowy etap z Tzcikiem i chyba jednak razem ruszymy do ołtarza być może tylko ksiądz po Nas będzie wychodził

dokumenty podpisujemy (chyba???) w piątek, kiedyś robiło sie to przed mszą, teraz wiem ze to jest inaczej, bo jak byłam na ślubie swojej koleżanki to jedynie my (starsza i starszy) podpisywaliśmy na kilka minut przed godziną "0"

a co zagra organista, nie wiemy, jakoś sie nad tym bardzo nie rozwodzimy jedyne co chcemy to na wyjście marsz Mendelssohna

Edytowane przez lusmarija
Czas edycji: 2010-01-13 o 17:59
lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 17:58   #2982
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
faktycznie Canon D jest przepiękny, ale fakt ciężko byłoby złapać jakiś rytm
a papiery podpisuje się u nas po mszy, tzn. po błogosławieństwie, a przed wyjściem z kościoła.
my na wejście bęziemy mieli Canon D Pachelbela, później Arię na strunie G Bacha i Ave Maria Schuberta, na wyjście Mendelssohn i jeszcze jeen utwór, na który jeszcze nie jesteśmy zdecydowani. Wszystko będzie grał kwartet smyczkowy. Zwłaszcza Mendelssohn grany przez kwartet brzmi bosko Do odsłuchania tutaj http://www.muzykanaslub.pl/index.php?txt=kwartet
Wolę kwartet, bo nie brzmi tak depresyjnie i grobowo jak organy tylko radośnieNa organach podoba mi się jedynie masz Wagnera. Ogólnie podobają mi sie też instrumenty smyczkowe w akompaniamencie organów
Jak byliśmy w zeszłym roku w Pradze poszliśmy do filharmonii i w repertuarze był m.in. Canon in D i Aria na strunie G i ja sie prawie poryczałamI tak myślałam, że chciałabym te utwory na nasz ślub Nie wiem czy dam radę na własnym ślubie tego wysłuchać bez wzruszenia...

Trochę dziś pozałatwialiśmy, ale zaproszenia przełożyliśmy na przyszły tydzień, bo a dużo mamy na głowie ostatnio. A tak jak zamówimy za tydzień do ostaniemy je w ostatni tydzień stycznia, czyli w sam raz, żeby część już wysłać. A zaproszenia dla znajomych to jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to wręczymy być może na naszej parapetówceAle to zależy jak szybko pójdzie remont.

A tymczasem borem lasem spadam do nauki, bo tż zmył się na egzamin z krav magi, więc muszę ta wolną chwile wykorzystać efektywniepapa
Stary 2010-01-13, 18:00   #2983
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
cześć laski co u Was? ja wczoraj myślałam że umrę w pracy, znowu się na mnie baba wydarła a dzisiaj ze stresu jestem już znowu 1kg chudsza mam dosyć tej cholernej pracy, najlepiej wszystko zrzucić na nową osobę i nie umieć przyznać się do swojego błędu

Dzisiaj drugie nauki a potem jeszcze z samochodem do naprawy.

Muszę się pochwalic że przyszedł i na mnie w końcu czas mierzenia sukni ślubnych w sobotę umówiona jestem w 4 salonach- zobaczymy co z tego będzie... najgorsze że nie mam nic upatrzonego w tych salonach i nie bardzo mam czas, żeby cokolwiek przeglądać ehh kiedy będzie ten weekend, bo już mam dosyć
Biedactwo Ta baba chyba faktycznie jest wstrętna nie daj się jej, wiem że łatwo się mówi, ale dasz radę, poraz kolejny znajdziesz w sobie siłę.
A to prawie w jednym czasie będziemy mierzyć suknie Ja idę w piątek, do dwóch salonów. Parę sukien mi wpadło w oko, ale zobaczymy jak będzie....
Co do błogosławieństwa i podziękowań, to u nas będzie i jedno i drugie, Tyle, że podziękowanie zrobimy po błogosławieństwie, u mnie w domu, tak kameralnie. Ciekawe co na to moja teściowa....raczej tradycjonalistka
Stary 2010-01-13, 18:06   #2984
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość

to teraz ja wtrącę swoje trzy grosze, u mnie błogosławieństwo będzie, nie jest to dla mnie żadna szopką i nie wyobrażam sobie by było inaczej nikt mi żadnych wierszy cytował nie będzie, tylko kilka słów od siebie, jak się rozpłaczemy to trudno widocznie tak ma być, bo jednak emocje w tym dniu będą pewnie ogromne
u mnie też będzie i nie nie uważam tego za wioskę czy jakiś obciach.

Cytat:
podziękowanie dla rodziców tez będzie, zapewne z tradycyjna piosenka wiadomo jaką... dlaczego??? Bo tak Bo bardzo lubimy tą piosenkę i wiem, że zarówno moim jak i rodzicom TZ będzie wtedy bardzo miło, znam ich i wiem ile to dla nich będzie znaczyło... znając mnie nie powiem za wiele, ale myślę że nie o to tu chodzi będzie jeszcze TZ wiec może on przejmie inicjatywę jak żonka () mu sie rozklei
prezenty nie wiemy jeszcze jaki będą, na pewno po weselu dostana albumy z naszymi zdjęciami zrobione specjalnie przez pana fotografa
my tez na pewno podziękujemy i tez na pewno w trakcie, bo uważam, że będzie im miłoA co do formy podziękowań to jeszcze nie wiemy, jest czasNasi też dostaną po weselu albumy zrobione przez naszego fotografaW ogóle to nie uważam, że trzeba wychodzić z siebie i kupować jakiś odwalony prezent, nie to się liczy.

Cytat:
a i bardzo chciałam by tata mnie prowadził do ołtarza ponieważ jestem strasznie z nim związana, taka córeczka tatusia - amerykańskie czy nie ja mam to gdzieś bo i tak zawsze robie tak jak uważam ale jednak coraz bliżej ślubu utwierdzam sie w tym, że zaczynam jednak nowy etap z Tzcikiem i chyba jednak razem ruszymy do ołtarza być może tylko ksiądz po Nas będzie wychodził
ja też chcę, żeby mni etat apowadził do ołtarza, bo tez jestem z nim i z mama związana, no ale mama nie bardzo może mnei poprowdzić, więc będzie tataO ile tata będzie chciał, bo może uznać, że on nie ma do tego nerwów i mam iść z tżAle póki co to on wejdzie w obstawie świadków i moich sexi przyjaciółek A wyjdzie z sexi żoną

Cytat:
dokumenty podpisujemy (chyba???) w piątek, kiedyś robiło sie to przed mszą, teraz wiem ze to jest inaczej, bo jak byłam na ślubie swojej koleżanki to jedynie my (starsza i starszy) podpisywaliśmy na kilka minut przed godziną "0"
my chyb apodpisujemy przed mszą i tak bym wolała. LA e nie wiem jak jest u nas w kościele, dotąd spotkałam się z podpisywaniem 15 min przed mszą w zakrystii lub podczas mszy. Ale ja nie chce biurokracji na mszy, więc jeśli będziemy miec wybór podpiszemy przed.
Stary 2010-01-13, 18:11   #2985
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
my na wejście bęziemy mieli Canon D Pachelbela, później Arię na strunie G Bacha i Ave Maria Schuberta, na wyjście Mendelssohn i jeszcze jeen utwór, na który jeszcze nie jesteśmy zdecydowani. Wszystko będzie grał kwartet smyczkowy. Zwłaszcza Mendelssohn grany przez kwartet brzmi bosko Do odsłuchania tutaj http://www.muzykanaslub.pl/index.php?txt=kwartet
nie mogę tego słuchać bo normalnie mam takie ciary piękne, ja sobie tego nie wyobrażam jak będziemy szli i w ogóle już będzie po i w ogóle

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 18:16   #2986
madziulka_
Zakorzenienie

Cześć
Mnie też tata będzie prowadził do ołtarza bo podobnie jak niektóre z Was, jestem córeczką tatusia

Co do repertuar skrzypka, sama nie wiem muszę posłuchać w sieci co mi się spodoba

Pisałyście coś o udzielaniu się lub nie, sorry ale Ja ostatnio nie mam czasu na zaglądanie

Znikam bo zabieram się za malowanie obrazu

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 18:17   #2987
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
my chyb apodpisujemy przed mszą i tak bym wolała. LA e nie wiem jak jest u nas w kościele, dotąd spotkałam się z podpisywaniem 15 min przed mszą w zakrystii lub podczas mszy. Ale ja nie chce biurokracji na mszy, więc jeśli będziemy miec wybór podpiszemy przed.
Jak podpiszesz przed, to już nie będziesz mogła zwiać sprzed ołtarza
A tak serio, to chyba zależy od parafii, bo moja kuzynka podpisywała przed, a TŻta kuzynka po Ja bym wolała chyba po, bo wtedy by już wszyscy goście wyszli przed kościół w tym czasie, a my byśmy później sami wychodzili z kościoła
eeehh.. jak sobie pomyślę o tym całym zamieszaniu pod kościołem i później na weselu to chwilami żaluję, że nie zdecydowaliśmy się na cichy ślub Chyba mnie znów kryys weselny dopadł... bleeehh... Ale może to przez to, że mam @ i ogólnie czuję się jak kapeć i jeszcze ta nadchodząca sesja No to sobie ponarzekałam... sorry...
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 18:21   #2988
gosica502
Wtajemniczenie

Dziewczyny chyba te kciuki nie bardzo się przydały bo czuję że zwaliłam to koło... A jutro jest następne i nie mam motywacji Ucze się i uczę i podczytuję tylko co się tu dzieje...

Ja błogosławieństwo będę miała Dla mnie jest to bardzo ładna częśc całej uroczystości i będzie na pewno

Ja bym chciała podpisac dokumenty wczesniej a wychodzic z kosciola jak wszyscy beda stali tam jeszcze No ale księdza trzeba spytac
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 18:46   #2989
metkaa
Zakorzenienie

czesc
dopiero z pracy wrociłam

Cytat:
ja postaram się tak w salonie umówić żeby suknię odebrać jak najpóźniej z salonu bo idę o zakład że w ostatnich dniach się "zwężę" z powodu zaciśniętego na jedzenie żołądka. ale i tak kurcze boję się że nawet jak sobie w czwartek przed ślubem odbiorę suknię to w sobotę może mi spadać... trudno... w komplecie mam ramiączka doczepiane więc w razie czego to raz dwa sobie przypnę i dalej będę balować
ja mysle ze zrobie tak samo, nawet wczoraj do mamy sie smialam ze moze jak bede szła zeby wzieli ze mnie miare to od razu powiem zeby odjeli chociaz po cm

Cytat:

zresztą co tu dużo gadać, wszystko i tak wyjdzie w trakcie i być może z tych naszych planów co sobie teraz snujemy i tak wyjdzie coś innego

u mnie błogosławienstwo tez bedzie, nie wyobrazam sobie zeby nie było, podziekowania dla rodziców tez ale piosenka na pewno inna niz ta bardzo znana no i na pewno nie bedziemy dawac albumow ze swoimi zdjeciami, bardzo mi sie to nie podoba,
co do prowadzenia do ołtarza przez tate to myslalam ze pojde z tz ale w niedziele wywiazala sie rozmowa czy chce zeby mnie tata prowadzil i tak sie zaczełam zastanawiac i mozliwe ze sie na niego zdecyduje

u nas dokumenty podpisuje sie na mszy zaraz po tym jak nałozymy sobie obraczki,

co do winietek to my bedziemy robic sami,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 19:06   #2990
201701300931
Konto usunięte

U mnie błogosławieństwa nie będzie, ani my ani rodzice nie pałają chęcia do zrobienia czegoś takiego. Chociaż na pewno coś na kształt tego będzie, ale pewnie dzień przed...

Ja też jestem córeczką tatusia, ale nie chcę, żeby mnie prowadził do ołtarza. Nie wiem, jak to rozegramy. Chciałabym, żeby TŻ mnie zobaczył dopiero przy ołtarzu, ale z drugiej strony tak głupio samemu wchodzic...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 19:20   #2991
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Moja 3 rocznica cie ominelaAle mnie w sumie tez
Ah zapomniałam gratuluje rocznicy. I mi się też przypomniało,że mi ostatnio tzn wgrudniu przypomniał też że mamy rocznice,bo ja akurat zapomniałam. Nawet też pisałam o tym na wątku.

Cytat:
Te TZ-y to sie czasem naprawde przydaja
Do czegoś muszą się przydawać.

Cytat:
Ja bym nie miala nic przeciwko nastepnemu stekowi z sosem pieprzowym
Hm,brzmi ciekawie i pysznie.

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
eeej a mnie ominęło wczoraj 150 dni do ślubiku
ojej głowa mnie boli....
Gratki.

[QUOTE=certina4;16440989]
cześć laski co u Was? ja wczoraj myślałam że umrę w pracy, znowu się na mnie baba wydarła a dzisiaj ze stresu jestem już znowu 1kg chudsza mam dosyć tej cholernej pracy, najlepiej wszystko zrzucić na nową osobę i nie umieć przyznać się do swojego błędu [QUOTE]
Wrrr nie cierpie takiegoś czego,zresztą od atmosfery w pracy zalezy czy się z miłą chęcią do niej idzie.

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
To trzymam kciuki i życze powodzenia,obyś znalazła tą jedyną.

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Ja błogosławieństwo będę miała Dla mnie jest to bardzo ładna częśc całej uroczystości i będzie na pewno
Błogosławieństwo również będziemy mieć,a podziękowanie planuje/my po blogosławieństwie,by nie robić szopki na weselu ale to nie tylko ten powód jest przyczyną.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 19:39   #2992
BlackAngel
Adwokat diabła

hej!
wróciłam z wyjazdu służbowego..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 20:56   #2993
gosica502
Wtajemniczenie

I jak było Black?
Stary 2010-01-13, 21:08   #2994
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
I jak było Black?
Ogólnie poznałam osoby z którymi pracuję bliżej, nie powiem było kilka stresujących sytuacji. Ale wybawiłam sie, samotność mi doskwierała wieczorami a raczej w nocy w pokoju
Byłam w Jachrance w Warszawiance, większość dziewczyn z Warszawy powinna wiedzieć gdzie to jest hotel **** wiecie, full wypas

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 21:22   #2995
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Ogólnie poznałam osoby z którymi pracuję bliżej, nie powiem było kilka stresujących sytuacji. Ale wybawiłam sie, samotność mi doskwierała wieczorami a raczej w nocy w pokoju
Byłam w Jachrance w Warszawiance, większość dziewczyn z Warszawy powinna wiedzieć gdzie to jest hotel **** wiecie, full wypas
Moja mama też tam była w ramach prezentu gwiazdkowego od swojej siostry.. Mówi żebyło bajecznie
Stary 2010-01-13, 21:37   #2996
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello
Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Kochane!
Mamy już datę! 7.08 2010:eh em:
Piękna data
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
my tak samo oboje jestesmy typem 'sowy', wiec wieczorem lubimy sobie dluzej posiedziec i mamy energie, a rano spaaac
TZ znalazl sobie fajny garniak co sadzicie? bo mi sie bardzo podoba
My też "sowy". A gajerek bardzo ładny
Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
ja powinnam oddać 3 rozdział magisterki w poniedziałek... a nie mam ani jednego zdania jeszcze :/
WOW No to zabieraj się do roboty
Cytat:

Lusi, jak dobrze, że jesteś Nie muszę wszystkiego drugi raz pisać
Podpisuję się pod tym w 100%
Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Znikam bo zabieram się za malowanie obrazu
Malujesz obrazy? Ale tak dla siebie czy profesjonalnie?

A my jutro jedziemy do kucharki i ustalimy jadłospis
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 21:45   #2997
agawoo
Zakorzenienie

Cześć
Jestem wykończona I coraz bardziej zestresowana ...
Oj, żeby stres działał na mnie tak odchudzająco, jak na tancerkę albo certinę, to bym laska była, że hoho.....

Co do błogosławieństwa - my będziemy mieć, bo podejrzewam, że rodzice TZ by tego nie przeżyli; a co do podziękowań - muszę to jeszcze omówić z TZ. Na pewno rodzice dostaną albumy z naszymi zdjęciami, ale czy jakieś podziękowania na ślubie będziemy robić, to nie wiem ....
A do ołtarza będę szła z TŻ, bo innej możliwości nie ma
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 22:23   #2998
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Dziewczyny, proszę o poradę. Czy te kolczyki (Marianna):
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1003
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=594
pasują do mojej "Sary"? Można też dokupić podobny naszyjnik.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 22:37   #2999
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Dziewczyny, proszę o poradę. Czy te kolczyki (Marianna):
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1003
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=594
pasują do mojej "Sary"? Można też dokupić podobny naszyjnik.
Aniołku mi się wydaje że tak Ale ja nie czuję się specjalistką od mody więc moze niech inne PMki się wypowiedzą
Stary 2010-01-13, 23:35   #3000
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Czuję się dziś strasznie zdechnięta

Cytat:

Tosiu ja Ci nie pomogę bo jeszcze nie rozmawialiśmy z TŻtem o podziękowaniach. Wręczymy albo kwiaty albo kosze słodyczy bo tak jak lain zwolenniczką takich bajerów jak księgi, figurki itp to nie jestem bo w sumie sama takich rzeczy nie lubię które stoją tylko na półce i się kurzą więc to dlatego...

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
U nas też to tak wygląda, co nie zmienia faktu, ze można to zrobić inaczej, po cichu, nie widzę powodu dla którego musielibyśmy to robić przy 60 osobach. I jeszcze taniec "w kółeczku" Dla Rodziców może i to miłe, ale liczy się sam fakt podziękwoań, a nie robienie tego publicznie i ja osobiscie nigdy nie lubiłam tego momentu na weselach Jeszcze dołączmy do tego nieodłączne "Cudownych Rodziców mam"
Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
widzisz, dzięki za uprzytomnienie że o tym też trzeba pomyśleć te kieliszki fajne są ale faktycznie takie coś co zbiera kurz a np. moi nie przedajaą za takimi rzeczami

podkradnę Ci pomysł z tym storczykiem. Moja mama je kocha, więc będą jak znalazł
Tak myślę, że może macie rację i te kieliszki to nie najlepszy pomysł.
Może lepiej kwiaty w dniu ślubu i ładne albumy z naszymi ślubno-weselnymi zdjęciami jakiś czas po.
I też nie chcę robić z podziękowań szopki, więc podziękujemy jeszcze w domu raczej.

Co do storczyka też pomyślę

Cytat:
u nas z tym nie ma żadnego problemu jak razem śpimy i rano nie trzeba nigdzie iść to gdzieś koło godziny 10 otwieramy po jednym zaspanym oku i tak trącamy się nawzajem, że może by już czas wstawać ale potem jeszcze sie przytulimy do siebie i tak do 11 jeszcze drzemiemy całe szczęście bo jakby mi tż o 7 rano wstawał to chybabym go musiała gdzieś zamykać w piwnicy jeszcze na 3 godziny żeby sobie pospać
My też dobrze się dobraliśmy w tej kwestii i jesteśmy śpioszki

Zaraz zmykam spać, bo jutro z samego rana jedziemy w rodzinne strony.
W planach jutro próbna fryzura, druga przymiarka sukni, a w piątek wizyta w zajeździe i dogrywanie szczegółów, kancelaria w kościele, kwiaciarnia itd.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości