|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
wpadlam w przerwie bo malz polazl po 2 piwo
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja maziam sie Glyco-A
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
aannuullaa ciesze sie wyniki takie dobre
za szczepienieja rowniez poprosze bo jutro tez idziemy sie szczepic ![]() katarzynko tez uwazam ze zdecydowanie za malo jesz |
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dasz wiare? juz 3 dzien jem, bo np powinnam juz zjesc, bo jest np 15, bo wypadnie mi posilek do tego kawa, woda,slim figura nawet ćmik sie zdarzyl dzis z kuzynkawiesniaka jadlam z duzego kubełka wiec nie wiem ile go wtrąchnęłam ale do syta z szyną aaaa jeszcze fistaszki rąbałam a do soku chipsy owocowe-suszone jablka z czarna pożeczka. jadę scisle wg ONZ, bilansuje wg listy. jeszcze conajmniej 1 albo 2 tury machne, a potem dieta niełączenia ale zapewniam cie sweetku ze glodna nie chodze i mnie nie ssie, inaczej odpadlam bym w przedbiegach i sie poddala Svinecko- czuje brzuchol po Tamilee, choc nawet w 1/3 nie udaje mi sie wykonac ich poprawnie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
jesli moge jeszcze wtracic swoje 5 groszy
katarzynko mysle ze powinnas tez oprocz brzuszkow (one tylko wzmacniaja miesnie ale nie pomoga pozbyc sie tluszczyku musi to byc systematyczne, a efekty zobaczysz jak szybko przyjda |
|
|
|
#3005 |
|
Zadomowienie
|
A to co dziś pożarłam
Śniadanie: 2 kanpaki z razowca z serkiem twój smak 2 śniadanie: tunczyk z puszki z sałatą obiad mintaj pieczony+warzywka+ryz brązowy kolacja wieśniak z cynamonem trochę orzechów nerkowych 1 i pół pomarańczy
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczeta mysle ze gdybym wam napisala ze zjadlam 2 pomaranczai grejfruta to brzmialoby to solidniej, a ja z tego wypilam 1,5 duzej ,wysokiej szklanki soku-330ml,
a soku jablkowego-rzadkiego musu to chyba z 8jabłek, a sok to moze brzmi jak tylko sok Nie zwolni mi sie przemiana materii bo wlasnie tak sa ulozone posilki zeby przyspieszyc spalanie. Na jutro rozmraza mi sie juz rybka.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3007 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naczytałam się o masakrycznym zakładaniu itp, ale zobaczymy w poniedziałek ![]() Cytat:
![]() ja też uwielbiam perfumy i kupuję na wspomnianej już tu Truskawce, albo w Superpharm, w perfumeriach raczej jak są promocje ![]() Cytat:
jak nie będzie odciągać to stracisz pokarm, bo piersi po kilku takich dniach "pomyślą", ze chcesz zrezygnować z karmienia szkoda, ze nie zaplanowałaś tego jakoś np. odciągasz w szkole i następnym razem to mleko zostawiasz małemu, albo ściągać i mrozić wcześniej szkoda małego tak nagle odstawiać - ja przed pracą wprowadzałam słoiczki i tak ustawiłam, ze jak mnie nie ma to je właśnie słoiczek i mimo, ze pracuję od października moje dziecię nie wie co to sztuczne mleko pomyśl - na pewno uda się to jakoś ustawić Cytat:
ale w tym mieszkaniu jakoś nie mam motywacji, ale w tym docelowym na pewno będę taką mieć i mam takie same ramki jak Ty - te ze złotym szlaczkiem w środku ![]() Cytat:
jak wspomniałam wyżej noszę nosidełko jak muszę skoczyć w czasie spaceru do sklepu albo na pocztę i teraz z powodu ogromnej ilości śniegu ------------- spieszę donieść, że znaleźliśmy nianię - kobitka ma w domu mały żłobek ![]() opiekuje się 6 dzieci - chodzące w wieku przed przedszkolnym - Tomusia weźmie tylko dlatego, ze ja potrzebuję opieki na godziny popołudniowe i tylko 3 razy w tygodniu - dziś z nią rozmawiałam i powiedziała, ze ok 14.30 (tak jej będę przywozić Tomaszka) jej dzieci są już po jedzeniu i spacerku i czwórka oczekuje już na rodziców, a pozostała dwójka czeka do 17, więc ona będzie miała więcej czasu dla niechodzącego Tomaszka z resztą ja myślę, ze jak Tomasz zobaczy taką chmarę biegających i hałasujących dzieci to będzie patrzył na nie jak sroka w gnat, aż uśnie w leżaczku ![]() w każdym razie zaczynamy adaptację na przełomie stycznia i lutego
|
|
|
#3008 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehhhh zazdroszcze, mój maruda spał przez cały dzień 40 minut i 15 minut temu zasnał /sam w łóżeczku skrobane jablko to był pierwszy posiłek Bartoszka ![]() Cytat:
![]() chyba też musze w koncu kupić te chrupolki ![]() Cytat:
wooow! to super!!! ... hehe wariatki ... ciezymy sie z Twojego nieszczęscia ... no i szczęścia /2w1/Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3009 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam pytanko.po jakim czasie od pierwszych prob wprowadzania sloiczkow czy kaszek wasze dzieci zaczely zjadac na tyle, ze mozna bylo wyeliminowac karmienie piersia?
|
|
|
|
#3010 | ||||
|
Zakorzenienie
|
diacneal, ale myslałam właśnie o Glyco-A, zadowolona jesteś?
Cytat:
![]() tylko jak sie czyta Twoje menu to jakbys same soki piła ale spoko loko już się nie wtrącam w porównaniu z Tobą to ja jem jak świnka ![]() Cytat:
![]() a smakował Ci wieśniak z cynamonem? Cytat:
![]() Cytat:
fajnie, ze znalazłaś taką babeczke
|
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
P4w ale ja nie chce tak nagle przerywać karmienia tylko do konca lutego mam na to czas, bo wtedy zaczyna mi sie drugi semestr i bede musiala byc w szkole 3 razy w tyg. A co do tego ze jak nie bede sciagac to mi zaniknie pokarm, to taka sytuacja że jezdze raz w tygodniu i nie ma mnie w domu od h 5 do 20 trwa juz od poczatku pazdziernika i mój pokarm ma sie dobrze
W szkole ściągałam ręcznym ale mam na to za mało czasu, bo mam jedne zajęcia po drugich. Ja na prawde nie chce rezygnowac z karmienia i bardzo emocjonalnie do tego podchodze, ale na prawde nie wiem co robicsweet no niezly aczkolwiek z cukrem byłby lepszy
Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2010-01-13 o 22:22 |
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Daje wit. D w kapsułce. Jedna kapsułka odpowiada dziennie dawce.
A preparat nazywa sie Vita D. Cytat:
TŻ juz usypia, ide i ja spac. Dobranoc
|
|
|
#3013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazlas nianie i jedno zmartwienie mniej oby teraz Tomaszek ja polubil ![]() moze to dobry pomysl z taka babka, zawsze ktos jej na rece "patrzy" bo nie jest sama ja ogromnie boje sie tego ze moze jakas krzywde niania Zuzi zrobic ![]() Cytat:
dla Bartoszka ja to nazywam szczesciem ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
to sie rozumie samo przez sie
|
#3015 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super wiadomość ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
*** Ja też juz sobie idę dziewczynki, muszę jeszcze zakupy w aptece internetowej zrobić. Dobranoc I jeszcze chcialam napisać, że jutro idziemy z Kubusiem na badania (krew i mocz) i prosimy o kciuki, żeby mojego Krasnoludka nie bolało bardzo kłucie
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3018 | ||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wyobrazcie sobie, ze TZ dopiero przed chwila przywiozl mi mleko dla malego
![]() cale szczescie, ze przypomnialo mi sie, ze mam schowane probki z paczek i zrobilam z tego malemu no, przywiozl mleko i???? i co zrobil???? ktora zgadnie??? ![]() ![]() Cytat:
no i odciaganie jak najwiecej mleka przed wyjsciem wychodzisz o 5 tak? to bardzo wczesnie - pewnie karmisz malego przed samym wyjsciem a co maly je przez tyle godzin jak Ciebie nie ma? Cytat:
![]() super, ze synowa zdrowa i oczywiscie trzymam za szczepienieCytat:
![]() takie mam szczescie, ze moja gorsza polowa pracuje 24h ![]() Cytat:
ja juz ja kiedys cwiczylam dawno teraz jak zaczelam to po pierwszym dniu mialam zakwasy a potem juz nie, choc jeszcze czasem troche oszukuje przy cwiczeniu z noga bo jest najgorsze ![]() moze uda mi sie dzis pocwiczyc bo przez to wszystko i ta chorobe to dwa dni nie robilam nie czuje sie najlepiej ale brzuszki trzeba zaliczyc Cytat:
![]() ja ciagle sie zastanawiam - mi lekarka proponowala zlota wkladke super, ze niania sie znalazla Tomaszkowi napewno sie spodoba a kobita napewno ma spore doswiadczenie skoro opiekuje sie taka gromadka ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
pojechał znowu
![]() albo gra w playa ![]() ![]() ide spać, dobranoc
|
#3020 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
|
|
#3021 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, ze chodzi o ten konkretny posiłek -jak zje cały słoiczek to traktuję to jako posiłek bez cyca chyba po 2-3 tygodniach zjadł cały słoiczek Cytat:
jak będziesz wyjeżdżać 3 razy w tygodniu to już dużo - zrób tak jak radzimy, a będzie dobrze Cytat:
co do niań - jak zaczęłam pytac znajomych to każdy miał jakąś mego historię związaną z niania - jednym słowem trudno znaleźć odpowiednią osobę ale nie martw się zwykle jakieś nieprawidłowości da się zauważyć - jak będziesz obserwować mieszkanie, nianię i dziecko, kilka razy wrócisz wcześniej i będziesz wiedzieć Cytat:
ja też mam nadzieję, ze to będzie odpowiednie miejsce dla Tomusia miałam Ci jeszcze napisać, ze Tomaszek też ma jajeczko wędrujące i chirurg kazał obserwować i przyjść na kontrolę po skończonym 9 miesiącu Cytat:
![]() dam znać na pewno jak się czuję jako "pikająca na lotnisku" ![]() a ta niania to obok mojej mamy, czyli też u Ciebie na osiedlu koło Berti --------------- ja już zmykam spać - dobranoc, odezwę się znów wieczorkiem jak TZ wróci ze służbowym laptopem (oczywiście pewnie z miesiąc będę czekać na zdiagnozowanie problemu z moim )
|
|
|
#3022 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko, robisz jakas przerwe miedzy turami?
Ja nadal sie trzymam i nie popuszcze Cytat:
Gorgulku trzymamy kciuki! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uwazam, ze wczesny kontakt z innymi dziecmi jest bardzo wazny
|
|
#3023 | ||
|
Zakorzenienie
|
pokombinowałam, mam fotki na pendrivie i nie mogę znaleźc wejścia w kompie
wkleję jutro jak będzie jasno ![]() Cytat:
![]() n to niezłą kuzynka musiała mieć minę Cytat:
niezła ta Twoja teściowa
|
||
|
|
|
#3024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale skad rozbierznosc miesiecy miedzy firmami to nie wiem. Cytat:
wszelkie sugestie mile widziane poprzednie dni nie byly takie-bo byscie mi juz wtedy zwrocily uwage, a teraz sokowirówa odpalona, bo mam nawroty jazd na nia i posiekalabym wszystko a wiesniak dlatego bo mam ich jeszcze kilka w lodowce i nie rozmroze cyca zeby to sie zmarnowalo.To tak tytulem wyjasnienia ![]() obstawiam ze znowu wybyl Kciuki zacisniete zeby nic nie bolało ![]() Wypachniona i wyszorowana ide do wyra.Dobranoc wam
|||
|
|
|
#3025 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... no i super, ze wyniki ok! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bardzo proszę Svinecka ... ![]() ......................... ... Pisałam przed chwila z koleznka na gg - tą od tej diety "Snadanie lub zupa" ... schudła na niej 7 kg w miesiac, ale teraz juz jej tak kg nie lecą w dół ...Pisze jej, ze ja tez zaczynam dietę ... ocs tam jeszcze popisałyśmy i wyłaczyła kompa ... a za 5 min pisze mi, ze zwariowałam! Musiała właczyć laptopa, żeby mnie okrzycze - z czego ja sie chce odchudzać ![]() aż sie uśmiałam z Niej |
|||
|
|
|
#3026 | |||||
|
Zakorzenienie
|
filmik sie skonczyl a ja wypilam 2 desperados i pozarlam paczke tuca paprykowego
![]() ale nie chce wam na smak robic Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to jest moja 2 przygoda juz z glyco ![]() stosuje miejscowo na przebarwienia i musze powiedziec ze sa efekty, bo juz nie uzywam korektora wogole boje sie wiosny i lata ze znowu cos mi wylezie......musze kupic nowe filtry bo te juz koncza date waznosci![]() Cytat:
Cytat:
ja tez czasem mam zal to tż ze gdzies musi jechac bo tak samo ma nienormowany cza pracy a ma 2 prace
|
|
#3027 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
![]() no niezla taaa... a wlasnie zapomnialam Wam powiedziec (tak z dobrych wiesci), ze Erykowi bardzo spodobalo sie jezdzenie na lyzwach i tesc mu kupil lyzwy i chodza przynajmniej raz w tygodniu ![]() ogonie tesciow mam kochanych, oni tacy bardzo rodzinni sa i uczuciowi, staraja sie nam pomoc z Erykiem bo wiedza, ze mamy z nim problemy, dlatego tesciowa ostatnio czesto go bierze do siebie, zebysmy tez odetchneli no i zeby Eryk poczul sie w centrum uwagi, tesciowa mowi, ze u niej jest bardzo grzeczny i kochany, tyle, ze ona jeszcze nigdy na niego nie podniosla glosu...moze dlatego nie wiem ale tescie maja bardzo dobry wplyw na niegoniestety u moich rodzicow Eryk glownie siedzi przed kompem i tv moj ojciec nie pojdzie z nim na sanki czy cos, tak jak tesc to robi....taki typ
|
|
#3028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ty nawet w ciazy bylas chudziutka!!! pamietam tylko ze mialas/masz super cycki ktorych zazdroszcze ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() a jak rodzice bylego tz?? utrzymuja jakis konatkt z wnukiem??
|
|
#3029 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() podobno jutro ma zostac z malym a ja mam jechac zalatwic swoje sprawy i na zakupy....ciekawe a co do witaminy D - my na poczatku dawalismy tez w kapsulkach ale, ze malemu slabo ciemiaczko zarasta to pediatra przepisal vigantol (jest mocniejszy) i dajemy po 4 krople dziennie a cebion dajemy dwa razy dziennie po 7 kropli ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() na swieta tez sie nie odezwali ide pocwiczyc moze dam rade
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cebionu daje 2 razy po 5 kropli
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

za szczepienie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
bo jak jezdze na studia to tak mne piersi bolą, a potem mam zator przez 2 dni i to cholernie boli........

zrobili taka szpare na chodniku na pol metra a po bokach snieg na metr i wozek nie chcial sie zmiescic, reszta miejsc w ogole nieodsniezona i musialam albo wozek pchac na tylnich kolach tylko z przodem w gorze, albo w ogole ciagnac tylem, albo przenosic nawet, przez niektore miejsca 

dla Bartoszka