Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 11:19   #4591
Didier
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, u mnie dzisiaj +0,2 Pamiętaj, że to jak u niemowlaków. Przed i po kupce! Ja jestem przed
ooo nie wzielam pod uwage, ze ja sie bez y y wazylam, jakos mam problem w tym tygodniu, wiec jednak moze cos schudlam

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

chyba sie nie przywitalam

sie witam
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:20   #4592
ciemka367
Raczkowanie

hejka Dziewczyny!
u mnie dziś dzień mieszany, zaraz idę sałatkę z mnóóóóóstwem warzyw robić!
A tak w ogóle to wpadłam, myśląc, że macie jakiś sposób na oswojenie swojej domowej wagi a tu czytam i czytam, gadacie z nimi, ale one jednak nie zawsze z wami współpracują...
30.04 - 71.800
23.05 - 73800 PORAŻKA
26.06 - 72.400
31.01.11 - 76...
ciemka367 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:28   #4593
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciemka367 Pokaż wiadomość
hejka Dziewczyny!
u mnie dziś dzień mieszany, zaraz idę sałatkę z mnóóóóóstwem warzyw robić!
A tak w ogóle to wpadłam, myśląc, że macie jakiś sposób na oswojenie swojej domowej wagi a tu czytam i czytam, gadacie z nimi, ale one jednak nie zawsze z wami współpracują...

no, zawziete bydlaki jedne...
Stary 2010-01-14, 11:32   #4594
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
ooo nie wzielam pod uwage, ze ja sie bez y y wazylam, jakos mam problem w tym tygodniu, wiec jednak moze cos schudlam
Ja chyba mam ten sam problem co Ty. 3 dni diety i 3 dni bez wizyty w wiadomym pomieszczeniu
Stary 2010-01-14, 11:41   #4595
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ja chyba mam ten sam problem co Ty. 3 dni diety i 3 dni bez wizyty w wiadomym pomieszczeniu
powinno sie samo uregulowac, ja i bez diety mialam problemy
Stary 2010-01-14, 11:44   #4596
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość
obejrzałam te cuda ale chyba nie chce mi sie bawić w mieszadełko ja używam juz gotowych produktów, jakbym jeszcze miała laboratorium w łazience to .....
na pewno gotowe mają mniejsze / powolniejsze działanie ale cóż ... na lenia nie ma rady
ja w tam tym roku zafascynowałam się nakupiłam tego masę !!!! pół lodówki i szafki zapchane pewnie data ważności mineła już razem z fascynajcją

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Ważyć trzeba się rano, na czczo i bez ubrań.
W trakcie ćwiczeń mam nadzieję pijesz wodę?
tak dużo !!! ostatnio bardzo dużo odkryłam im więcej pije, tym więcej chudne, więc herbatę robie w litrowych kubkach !!! no na siłowni wypijam około 1-1,5 w tracie i po wyjściu płyny , takie jak coca cola zero ( uzalezniałam się ) nigdy, nie piłam ale jak na początku diety miałam jazdy to zaczełam podpijać bo cukier był w normie i teraz to cocacolowiec jestem
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:45   #4597
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

aby uniknac ciaglego tarcia z pytaniami wstawie odpowiedzi do najczesciej zadawanych do pierwszego postu w watku. wtedy bedziemy odsylac tam i dadza nam spokoj. jakie wedlug was sa tu najczesniej padajace pytania?

1 otreby w pierwszej fazie
2. cukier i slodzenie
3. dlugosc uderzeniowki

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:46   #4598
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
powinno sie samo uregulowac, ja i bez diety mialam problemy
Ja bez diety nie mam problemów. Codziennie rano na czczo wypijałam półlitrowy kufel ciepłej przegotowanej wody z sokiem z połowy cytryny i 15 minut później już musiałam do łazienki lecieć. Teraz to nawet to nie pomaga Dziwi mnie to, bo po otrębach nie powinno być z tym problemów. No ale Dunkan pisał, że tak może być, więc staram się nie przejmować
Stary 2010-01-14, 11:50   #4599
leana1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bez diety nie mam problemów. Codziennie rano na czczo wypijałam półlitrowy kufel ciepłej przegotowanej wody z sokiem z połowy cytryny i 15 minut później już musiałam do łazienki lecieć. Teraz to nawet to nie pomaga Dziwi mnie to, bo po otrębach nie powinno być z tym problemów. No ale Dunkan pisał, że tak może być, więc staram się nie przejmować
podobnie łyżeczka parafiny pomaga ja tez mam ten sam problem czasami myslę że chyba poprostu nie ma co w....... dla tego nie uczęśzczam

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
aby uniknac ciaglego tarcia z pytaniami wstawie odpowiedzi do najczesciej zadawanych do pierwszego postu w watku. wtedy bedziemy odsylac tam i dadza nam spokoj. jakie wedlug was sa tu najczesniej padajace pytania?

2. cukier i slodzenie
3. dlugosc uderzeniowki
mam przeczucie że to nie pomoże poprostu trzeba podkreślić wielkim drukiem książka to podstawa !!!
Stary 2010-01-14, 11:56   #4600
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość

2. cukier i slodzenie
3. dlugosc uderzeniowki
pytają jeszcze o problemy z łazienką i w której fazie można już kakao. I czy przy "zgrzeszeniu" można powtórzyć I fazę To mi przyszło do głowy

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:01   #4601
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez leana1 Pokaż wiadomość

tak dużo !!! ostatnio bardzo dużo odkryłam im więcej pije, tym więcej chudne, więc herbatę robie w litrowych kubkach !!! no na siłowni wypijam około 1-1,5 w tracie i po wyjściu płyny , takie jak coca cola zero ( uzalezniałam się ) nigdy, nie piłam ale jak na początku diety miałam jazdy to zaczełam podpijać bo cukier był w normie i teraz to cocacolowiec jestem
To jak chcesz mniej ważyć zaraz po ćwiczeniach?^^ Nie ma takiej opcji, płyty też swoje ważą Dopiero na drugi dzień można spodziewać się efektów

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
pytają jeszcze o problemy z łazienką i w której fazie można już kakao. I czy przy "zgrzeszeniu" można powtórzyć I fazę To mi przyszło do głowy
Ja to bym chętnie zgrzeszyła, ale jakby miało już dojść do tego, to nie wiem na co miałabym się zdecydować

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:02   #4602
postanowienie
Raczkowanie

Witam Dziewoje moje !
Dziś znowu 0,5 mniej !!! Moja piątka z przodu się umacnia. Cieszę się bo dzisiaj też pierwszy dzień PW i już rano wciągnęłam rzodkiewki, paprykę i korniszony - odżyłam. Jeszcze 0,5 kg spadnę i będę na półmetku - czyż to nie wspaniałe - cieszę cie cholernie. Wam też spadków życzę. Do przeczytania wieczorem. Pozdrawiam.
Stary 2010-01-14, 12:04   #4603
Didier
Rozeznanie

Cytat:
podobnie łyżeczka parafiny pomaga ja tez mam ten sam problem czasami myslę że chyba poprostu nie ma co w....... dla tego nie uczęśzczam

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

mam przeczucie że to nie pomoże poprostu trzeba podkreślić wielkim drukiem książka to podstawa !!!
a ja raczej zgodze sie z leana1, wchodzisz na strone i wielki migajacy baner jak dla slepej/-go: bez przeczytanej lektury zakaz wstepu i bum! albo pomidor leci, no nie wiem

pewnie i tak nie pomoze
Stary 2010-01-14, 12:07   #4604
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Cześć Dukanki
Melduję się dziś ze spadkiem znowu o 0,5 kg. Bardzo się cieszę, że jesteście i że tak dużo piszecie- choć nie nadążam Was czytać (wiecie jak to w pracy)
Fero_monka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:08   #4605
Marta 33
Rozeznanie

znalazłam ciekawy artykuł, być może już sie z nim zetknęłyście ale wrzucam tak czy siak:

http://www.focus.pl/nauka/zobacz/pub...-tluszcz/nc/1/

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:09   #4606
agunia76
Przyczajenie

Witam ,poczytuje Was z ukrycia ale wkoncu postanowilam sie ujawnic ,na dukanie jestem od 28 grudnia ,dzis jest moj 18 dzien dukania ,zaczelam tuz po swietach mialam takie parcie na dietowanie ze nie wytrzymalam do 1 stycznia w planach mialam 5 dni uderzeniowki ale ze zachaczylam o sylwesrta i skusilam sie na szampana moja uderzeniowka trwala 10 dni ,teraz wybralam sobie 5 /5 i jak narazie bez grzechow dukam dalej ,dzis weszlam na wage nie warzylam sie od poczatku diety i tu jest moje wielkie zdziwienie bo Wy piszecie o spadkach wagi a moja waga stoi w miejscu ,nic nie drgnela nawet, zastanawiam sie co jest nie tak ,jem przynajmniej staram sie jesc 5 razy dzinnie czasem wychodzi mi 4 razy pije 1,5 litra plynow ,jem gotowane nie smazone i niewiem czemu waga nie chce drgnac ,mam do zrzucenia 9 kilo ,zdaje sobie sprawe ze to nie jest zadna tragedia 9 kilo nadwagi ale moje samopoczucie fizyczno -psychiczne polepszyloby sie znacznie gdybym wazyla mniej tymczasem niewiem co robic czy dukac dalej czy dac sobie spokoj ,bylam pelna wiary i sily do walki ale stojaca waga zbila mnie troche z tropu i powoli trace cala motywacje i zapal ,Podpowiedzcie drogie Dukaneczki co dalej robic ?
agunia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:12   #4607
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

[QUOTE=Berlinianka;1644999 5]Hejkaaaa
Ale cycki zmalały i to też wyłapał Kazał mi przed pójściem spać mówić: "kochane bąbelki, macie już nie maleć, bo G. będzie smutny"

Buahahhaha Berlinianka- myślisz , że gadanie do cycków pomoże? Czekałam na cudowny przepis, żeby wraz z wagą mi cycki nie leciały i...MAM!!!!

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

[QUOTE=kasiaczek1916;16449 843]Dobry wieczór

normalnie weszłam dziś za wagę u kumpeli i wskazała 72 kg

Kochana startujesz dokładnie z taką samą wagą i wzrostem jak jak- także podwójnie trzymam kciuki i życzę spadków. Ja dziś 10 dzień diety i 4,5 kg mniej
Stary 2010-01-14, 12:12   #4608
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:

herbatka kminkowa lub sam kminek ? czytałam, że a i owszem pomaga

Stary 2010-01-14, 12:14   #4609
stozynka44
Raczkowanie

Wiecie co...kupiłam serki wiejskie z Linessy Light! Mają tylko 0,4% tłuszczu, 4,7 węgli i 13 białka....ale są okropne i strasznie słone! nie ma to jak Piatnica Lekkie

Stary 2010-01-14, 12:15   #4610
leana1
Zakorzenienie

Cytat:
a ja raczej zgodze sie z leana1, wchodzisz na strone i wielki migajacy baner jak dla slepej/-go: bez przeczytanej lektury zakaz wstepu i bum! albo pomidor leci, no nie wiem

pewnie i tak nie pomoze
no bo tak jest kazdy idzie na łatwiznę starsi użytkownicy forum bardziej doświadczeni i nauczeni mniej pytają o takie rzeczy po kilka razy przeszukują wątek ale początkujące nie wiedzą o mozliwościach więc pytają i te pytania dublują się
Stary 2010-01-14, 12:26   #4611
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
no bo tak jest kazdy idzie na łatwiznę starsi użytkownicy forum bardziej doświadczeni i nauczeni mniej pytają o takie rzeczy po kilka razy przeszukują wątek ale początkujące nie wiedzą o mozliwościach więc pytają i te pytania dublują się
Właśnie. Dlatego Dziewczyny więcej wyrozumiałości, bo przecież każda z nas kiedyś też była początkującą na Wizażu...
Stary 2010-01-14, 12:32   #4612
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Cytat:
Napisane przez agunia76 Pokaż wiadomość
Witam ,poczytuje Was z ukrycia ale wkoncu postanowilam sie ujawnic ,na dukanie jestem od 28 grudnia ,dzis jest moj 18 dzien dukania ,zaczelam tuz po swietach mialam takie parcie na dietowanie ze nie wytrzymalam do 1 stycznia w planach mialam 5 dni uderzeniowki ale ze zachaczylam o sylwesrta i skusilam sie na szampana moja uderzeniowka trwala 10 dni ,teraz wybralam sobie 5 /5 i jak narazie bez grzechow dukam dalej ,dzis weszlam na wage nie warzylam sie od poczatku diety i tu jest moje wielkie zdziwienie bo Wy piszecie o spadkach wagi a moja waga stoi w miejscu ,nic nie drgnela nawet, zastanawiam sie co jest nie tak ,jem przynajmniej staram sie jesc 5 razy dzinnie czasem wychodzi mi 4 razy pije 1,5 litra plynow ,jem gotowane nie smazone i niewiem czemu waga nie chce drgnac ,mam do zrzucenia 9 kilo ,zdaje sobie sprawe ze to nie jest zadna tragedia 9 kilo nadwagi ale moje samopoczucie fizyczno -psychiczne polepszyloby sie znacznie gdybym wazyla mniej tymczasem niewiem co robic czy dukac dalej czy dac sobie spokoj ,bylam pelna wiary i sily do walki ale stojaca waga zbila mnie troche z tropu i powoli trace cala motywacje i zapal ,Podpowiedzcie drogie Dukaneczki co dalej robic ?
Witaj Agunia wśród nas Piszesz, że waga u Ciebie nic nie drgnęła? Ale czy teraz , jak jesteś w II fazie, czy od początku?

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Wiecie co...kupiłam serki wiejskie z Linessy Light! Mają tylko 0,4% tłuszczu, 4,7 węgli i 13 białka....ale są okropne i strasznie słone! nie ma to jak Piatnica Lekkie
Ja też je zakupiłam i też mi nie wchodzą, ale Piatnicy nie mogę nigdzie dostać
Stary 2010-01-14, 12:35   #4613
fotoreporterka
Raczkowanie

Musiałam zjeść coś nie dukanowskiego. Po prostu za mną chodziło. Wybór padł na 15 dkg polędwicy sopockiej... I teraz myślę czy to faktycznie takie nie do końca dukanowskie mięsiwo?

5 X -22 XII z 65 na 55kg

22 II 2010-59kg

Do Wielkanocy ma być 55-54kg
fotoreporterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:36   #4614
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fero_monka Pokaż wiadomość

Ja też je zakupiłam i też mi nie wchodzą, ale Piatnicy nie mogę nigdzie dostać
U mnie też z Piatnica ostatnio jest problem

Stary 2010-01-14, 12:38   #4615
agunia76
Przyczajenie

Fero_monka
dziekuje za przywitanie
a waga nie spadla mi od poczatku diety zaczynalam wazylam 67kilo i po uderzeniowce waga ta sama w niedziele planuje znow sie zwazyc zaczne wtedy PW i łudze sie ze moze wkoncu drgnie
agunia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:39   #4616
izabelaw33
Przyczajenie

Post Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Witam,

zalogowałam się tu dopiero wczoraj i chciałabym skorzystać i wydrukować książkę a właściwie pierwszą część bo drugą kupiłam.
Niestety wyświetla mi się błąd........pomocy

Z góry dziekuję Iza
izabelaw33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:45   #4617
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Właśnie. Dlatego Dziewczyny więcej wyrozumiałości, bo przecież każda z nas kiedyś też była początkującą na Wizażu...
bylam poczatkujaca pewnie,
zanim zaczelam przeczytalam ksiazke, przekopalam internet i dopiero wtedy wzielam sie za diete. Jak mialam pytanie to najpierw wklepywalam w google (to potrafi kazdy), potem w wyszukiwarke tu na watku i dopiero jak nie znalazlam to pytalam innych.

Wiekszosc pytan ktore sie tu pojawiaja powstaja po prostu z lenistwa. Bo odpowiedzi sa w ksiazce, w pierwszych II rodzialach, albo w pierwszym poscie tego watku. tylko nikomu nei chce sie poszukac bo latwiej zapytac. I do tego cierpliwosci juz nie mam

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez izabelaw33 Pokaż wiadomość
Witam,

zalogowałam się tu dopiero wczoraj i chciałabym skorzystać i wydrukować książkę a właściwie pierwszą część bo drugą kupiłam.
Niestety wyświetla mi się błąd........pomocy

Z góry dziekuję Iza
wyslalam ci wiadomosci na priva

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:48   #4618
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
U mnie też z Piatnica ostatnio jest problem
jak wpadam do reala to od razu lece na nabiał gdzie stacjonują serki wiejskie light ... ostatnio chapnęłam ostatnie 3 ..... ale faktycznie - aktualnie wymiotło je ... też jestem ze śląska moze dużo nas na Dukanie ?

Stary 2010-01-14, 12:49   #4619
leana1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia76 Pokaż wiadomość
Fero_monka
dziekuje za przywitanie
a waga nie spadla mi od poczatku diety zaczynalam wazylam 67kilo i po uderzeniowce waga ta sama w niedziele planuje znow sie zwazyc zaczne wtedy PW i łudze sie ze moze wkoncu drgnie
a co jesz ???
Stary 2010-01-14, 12:51   #4620
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość
jak wpadam do reala to od razu lece na nabiał gdzie stacjonują serki wiejskie light ... ostatnio chapnęłam ostatnie 3 ..... ale faktycznie - aktualnie wymiotło je ... też jestem ze śląska moze dużo nas na Dukanie ?
w auchanie zawsze sa

obym w zla godzine nie powiedziala ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości