Zachodniopomorskie Panny Młode - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-09, 13:42   #1321
edyta n
Raczkowanie

Dot.: Zachodniopomorskie Panny Młode

Cytat:
Napisane przez Sysiaa77 Pokaż wiadomość
Hej, a więc mieliśmy ślubować za rok w czerwcu 2011 ale zmieniamy teraz wszystko na wrzesień 2010, a Ty jeśli mogę wiedzieć jaką masz salę i jakie koszta? No i Karol Skiba ile bierze? Pozdrawiam
My mamy wesele w Medze (170 zł. z poprawinami). Nie wiem, ile teraz bierze Karol Skiba, bo ceny mogły ulec zmianie, ale jeśli chodzi o nas, to zapłacimy 1500 zł. (plener i zdjęcia z całego dnia). A Wy co macie już załatwione?
edyta n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-09, 13:47   #1322
Sysiaa77
Przyczajenie

"edyta n My mamy wesele w Medze (170 zł. z poprawinami). Nie wiem, ile teraz bierze Karol Skiba, bo ceny mogły ulec zmianie, ale jeśli chodzi o nas, to zapłacimy 1500 zł. (plener i zdjęcia z całego dnia). A Wy co macie już załatwione? "

Aha, no my wczoraj objechaliśmy sale w całym Kołobrzegu, teraz przez week się zastanawiamy którą bierzemy i po niedzieli idziemy wpłacić zaliczkę, terminy na koniec września są jeszcze wolne w większości ośrodkach, o Medze też myślałam, a jak tam z noclegiem dla gości jakie ceny i czy można? a w tej cenie 170zł masz już cenę za orkiestrę czy nie? A fotografa to mamy jednak znajomego i kamerzystę, samochód też załatwiony i takie tam pierdułki, pozdrawiam miłego weekendu
Sysiaa77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-09, 13:54   #1323
edyta n
Raczkowanie

Orkiestra we własnym zakresie. Jeśli chodzi o nocleg, to można zakwaterować gości, ale nie wiem jakie są ceny, bo od nowego roku się zmieniły. My i tak będziemy kwaterować gości w innym miejscu, bo wydaje mi się, że w Medze będzie dość drogo. Pozdrawiam
Stary 2010-01-09, 15:35   #1324
molly18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
a macie zdjęcia tej Warszawy?? albo strone internetowa jakąś na której ONA jest?
www.staresamochody.stargard.pl sa tam tez inne auta

choc my ja pierwszy raz zobaczylismy na zywo i wygladala lepiej niz na fotkach wiec teraz inne auta tez chcemy najpierw zobaczyc na zywo zanim podejmiemy decyzje.
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-09, 16:36   #1325
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez molly18 Pokaż wiadomość
www.staresamochody.starga rd.pl sa tam tez inne auta

choc my ja pierwszy raz zobaczylismy na zywo i wygladala lepiej niz na fotkach wiec teraz inne auta tez chcemy najpierw zobaczyc na zywo zanim podejmiemy decyzje.
Dziękuję ślicznie

P.S. Ile u nas dzisiaj śniegu
Stary 2010-01-09, 21:36   #1326
Sysiaa77
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez edyta n Pokaż wiadomość
Orkiestra we własnym zakresie. Jeśli chodzi o nocleg, to można zakwaterować gości, ale nie wiem jakie są ceny, bo od nowego roku się zmieniły. My i tak będziemy kwaterować gości w innym miejscu, bo wydaje mi się, że w Medze będzie dość drogo. Pozdrawiam
aha a jak z dekoracją, sami dekorujecie i bierzecie jakąś firmę?
Sysiaa77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 16:47   #1327
zunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edyta n Pokaż wiadomość
My mamy wesele w Medze (170 zł. z poprawinami). Nie wiem, ile teraz bierze Karol Skiba, bo ceny mogły ulec zmianie, ale jeśli chodzi o nas, to zapłacimy 1500 zł. (plener i zdjęcia z całego dnia). A Wy co macie już załatwione?
A czy Karol Skiba spisał z wami umowę? Bo słyszałam, że nie jest zwolennikiem umów... Ja ślubuję 05 czerwca 2010 też jestem z Kołobrzegu i również zastanawiałam się nad Skibą.
zunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 19:20   #1328
edyta n
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zunia Pokaż wiadomość
A czy Karol Skiba spisał z wami umowę? Bo słyszałam, że nie jest zwolennikiem umów... Ja ślubuję 05 czerwca 2010 też jestem z Kołobrzegu i również zastanawiałam się nad Skibą.
To wszystko jest kwestią do dogadania Umów się z nim i sama zobacz, jak to wygląda. I na Twoim miejscu krócej bym się zastanawiała, bo wiesz, że z dobrym fotografem, to jak z zespołem - szybko brak wolnych terminów. Pozdrawiam

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
aha a jak z dekoracją, sami dekorujecie i bierzecie jakąś firmę?
W sumie to w standardzie sali jest już dekoracja. W naszym zakresie jest przystrojenie ściany za nami i ewentualnie jakieś balony, a tym zajmiemy się sami
Stary 2010-01-10, 20:00   #1329
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za info

ciekawa jaka ta dekoracja mam nadzieje, że nie jakiś wieniec walnięty na maske, który kojarzy mi się z wieńcami na pogrzeb...
ech ja się cały czas zastanawiam nad tym autem... szkoda mi jakoś kasy na takie wyrzucanie
ale decyzja nie podjęta jeszcze w akcie desperacji może i się zdecyduję na jakieś auto za kase
ja też nei chciała i nei chcę, ale w sumie nie mamy od kogo fajnego autka pożyczyć, a w golfie 3 i moim opelku troche mało miejsca, jak na mnie w sukni ślubnej i jeszcze Pana Młodego A tak Chrysler to mała limuzyna i dużo miejsca w środku jest
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja autko będę miała pożyczone od znajomych... Tylko jeszcze nie wiem, na które mam się zdecydować... Uznaliśmy, że nie warto wydawać kasy na wypożyczenie, chociaż na początku bardzo chcieliśmy
ja też bym pożyczyła ale nie mamy od kogo, no chyba, że combi
Cytat:
Napisane przez molly18 Pokaż wiadomość
Ta Warszawa tez 700zl wiec chyba nie az tak drogo (jak na zabytkowe auto przynejmniej).
Jesli chodzi o dekoracje auto, to my bysmy chcieli tylko na klamkach jakiesa kwiatki czy cos takiego. Mam nadzieje, ze auto samo w sobie bedzie wystarczajaco ladne i eleganckie

Co do targow, to tez nie mam zadnego planu. Wiem ze trwaja od 10:00 do 17:00 i ze ma byc okolo 120 wystawcow. Cala lista jest na stronie e-wesele.

Ja nie mam jeszcze sukienki, ale od przyszlego tygodnia jak tylko bede miala wolny dzień w pracy to planuje juz konkretnie zabrac sie za szukanie tej jedynej wszystko bede relacjonowac na bieżąco
ale w tej Warszawie, Syrenie lub Fiacie jest mniej miejsca na nogi, nie ma klimatyzacji
Cytat:
Dziewczyny a co kupujecie rodzicom na podziękowanie??
My kupiliśmy takie drewniane ramki/albumy (takie skrzyneczki)+kwiaty
Stary 2010-01-10, 20:49   #1330
OliwiaAnita
Raczkowanie

chilanes byłaś na targach dzisiaj?? mnie przeraziła pogoda i się nie wybrałam
Stary 2010-01-10, 21:31   #1331
chilanes
Zakorzenienie

Byłam, nic niezwykłego poza tym, że obejżałam sobie z bliska Lincolna Eskalibura i nawet sobie wsiadłam do środka Znajomi pozbierali ulotki, dla nas nic ciekawego nie było, tylko 1 wystawca miał same garniaki i Pani udzieliła mi info i zniżkę chciała dać. A tak, to to samo, co w zeszłym roku, nawet cukierki chyba te same, bo zęby szło połamać Ogólnie nci ciekawego, chyba, ze ktoś sali szuka, ale nawet i to nie, bo nie ma jak pojeździć po salach i obejżeć. A pokaz sukni nieciekawy.
Stary 2010-01-10, 22:22   #1332
OliwiaAnita
Raczkowanie

Czyli nic mnie ciekawego nie ominęło
Stary 2010-01-11, 08:28   #1333
chilanes
Zakorzenienie

absolutnie nic nooo chyba, że chleb ze smalcem jest dla Ciebie nigdzie indziej niedostępny
Stary 2010-01-11, 17:16   #1334
molly18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Byłam, nic niezwykłego poza tym, że obejżałam sobie z bliska Lincolna Eskalibura i nawet sobie wsiadłam do środka Znajomi pozbierali ulotki, dla nas nic ciekawego nie było, tylko 1 wystawca miał same garniaki i Pani udzieliła mi info i zniżkę chciała dać. A tak, to to samo, co w zeszłym roku, nawet cukierki chyba te same, bo zęby szło połamać Ogólnie nci ciekawego, chyba, ze ktoś sali szuka, ale nawet i to nie, bo nie ma jak pojeździć po salach i obejżeć. A pokaz sukni nieciekawy.
Co do sukni to prawda, nawet zadna z wystawionych mi sie nie spodobala :/ mam nadzieje, ze w salonach bedzie inaczej.
Nam za to podobal sie ten zielony Chevrolet Caprice no i mamy jeszcze wiekszy dylemat co do auta.
Za to spotkalam sporo znajomych i to okazalo sie tez, ze duzo z nich sie wystawialo, szkoda tylko ze o czesci wczesniej nie wiedzialam
Poza tym, ja mialam tam rzut beretem bo mieszkam w Zdrojach

aha, a ta limuzyna to fajna by byla na wieczor panienski
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 19:29   #1335
puchatkowa
Zakorzenienie

Popieram, że te targi to lekki niewypał. Tzn. można się było zaopatrzyć w całą masę makulatury, ale jeśli chodzi o jakieś konkrety to już gorzej. Wystawione suknie były takie sobie tzn. na widok żadnej z nich serce mi szybciej nie zabiło
Najładniejsze faktycznie były chyba samochody w tym ta mega długa biała limuzyna Nazwy nie pamiętam, ale miała w sobie to coś

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 07:44   #1336
chilanes
Zakorzenienie

My z Tż uczyliśmy się asretywności: "Wizytówka fotografa? Nie!", "Wizytówka kamerzysty? Nie!", "Fontanny czekoladowe?Nie!" "Wizytówka-samochody? Tak, poproszę"
Puchatkowa ta wielgachna? Ten "autobus", jak to się śmialiśmy? Tzn powiem tak... samochody były w lepszym stanie, niż te w zeszłym roku, szczególnie limuzyny, bo w zeszłym roku limuzyny miałam wrażenie, że się zaraz rozsypią

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-01-13 o 08:15
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 15:25   #1337
justynaw1982
Zadomowienie

Hej Dziewczyny dawno mnie tu nie było...ale mam zamieszanie w pracy Co do tergów to bylam i żałuję, nic mi się za bardzo nie podobało, a najmniej to sulienki kurde zawiodłam się i mam nadzieję ze w salonach będzie lepiej...masakra....zaczy nam się tym denerwować...:/

Hej Chilanes my też jedziemy chlyslerem 300c czarnym tylko na nasze szczęście płacimy tylko za paliwo!!!!

A i ostatnio byliśmy w kościele mamy już zaklepaną i datę i godzinę także 11 wrzesień o 16.00 cholera coraz bliżej nie mam jeszcze tylko zaproszeń....i nie mogę się zdecydować za bardzo..(

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-13, 08:17   #1338
chilanes
Zakorzenienie

Justyna super, że macie taką możliwość płacić tylko za paliwo
Z zaproszeniami jest jeszcze czas, ja bym na Twoim miejscu pochodziła po salonach
Stary 2010-01-13, 09:40   #1339
OliwiaAnita
Raczkowanie

Dziewczyny wsadzacie do zaproszeń np karteczki że zamiast prezentów pieniążki chcecie ?? i takie tam ??
Stary 2010-01-13, 09:49   #1340
chilanes
Zakorzenienie

Tak, my wypisaliśmy taki wierszych, będzie na górze nad treścią zaproszenia (tam akurat wyszło miejsce)

Szanowni Goście
Aby ulżyć Wam udrękę, co za paczkę dać w prezencie
Młoda Para podpowiada i zarazem pięknie prosi,
by w kopertę włożyć grosik, tyle, ile każdy może,
za co z góry Szczęść Wam Boże!
Narzeczeni

Chcemy kupić to, co nam się będzie podobało i co będzie nam potrzebne, zamiast dostać to, co ktoś uważał za stosowne. Miał być inny, połączony z prośbą o wino, zamiast kwiatów, ale stwierdziłam, że to już za wiele i albo jedno albo drugie

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-01-13 o 09:51
Stary 2010-01-13, 10:29   #1341
OliwiaAnita
Raczkowanie

no własnie ja tak rozmyślam o kasie na pewno wsadze, ale zastanawiam sie jeszcze nad tym winem.. w sumie u nas duzo gosci przyjezdnych wiec na reke pewnie by im to było ze zamiast kwiatkó butelke wina zastanawiam sie .... w tym tygodniu ostatecznie uzgadniamy godzine slubu i zamawiam zaproszenia
Stary 2010-01-13, 10:44   #1342
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
My z Tż uczyliśmy się asretywności: "Wizytówka fotografa? Nie!", "Wizytówka kamerzysty? Nie!", "Fontanny czekoladowe?Nie!" "Wizytówka-samochody? Tak, poproszę"
Puchatkowa ta wielgachna? Ten "autobus", jak to się śmialiśmy? Tzn powiem tak... samochody były w lepszym stanie, niż te w zeszłym roku, szczególnie limuzyny, bo w zeszłym roku limuzyny miałam wrażenie, że się zaraz rozsypią
My też staraliśmy się być asertywni, ale niestety byliśmy w mniejszości i kilka ulotek niestety przytargałam do domu
A o samochód to chodziło mi właśnie o ten wielki biały autobus
Fajny, ale u nas by się pod kościołem nawet nie zmieścił No i na pewno ciężkie pieniądze by za niego chcieli

Cytat:
Tak, my wypisaliśmy taki wierszych, będzie na górze nad treścią zaproszenia (tam akurat wyszło miejsce)

Szanowni Goście
Aby ulżyć Wam udrękę, co za paczkę dać w prezencie
Młoda Para podpowiada i zarazem pięknie prosi,
by w kopertę włożyć grosik, tyle, ile każdy może,
za co z góry Szczęść Wam Boże!
Narzeczeni

Chcemy kupić to, co nam się będzie podobało i co będzie nam potrzebne, zamiast dostać to, co ktoś uważał za stosowne. Miał być inny, połączony z prośbą o wino, zamiast kwiatów, ale stwierdziłam, że to już za wiele i albo jedno albo drugie
Co do wierszyka o kasie zamiast prezentów to jestem jak najbardziej za i sama mam zamiar taki zastosować
Ale o winie nigdy nie słyszałam, a jest to naprawdę dobry pomysł Tylko czy na to też są jakieś wierszyki

Ząbki
Stary 2010-01-13, 10:47   #1343
chilanes
Zakorzenienie

Pomyśl, jeśli amsz dużo takich gości to czemu nie, ja i tak wiem, że niektórzy krzywo będą patrzeć na wspomnienie o kasie, a co dopiero jeszcze "wydziwianie" wg nich z winem, itd Ale też chciałam pierwotnie

Też są na to wierszyki

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-01-13 o 10:50
Stary 2010-01-13, 10:56   #1344
puchatkowa
Zakorzenienie

Mi nawet nie chodzi tylko o przyjezdnych bo ich wcale dużo nie będzie, ale ogólnie, że jest to może pomysł lepszy niż kwiaty, które i tak zwiędną
No chyba, że wszyscy pokupowaliby nam storczyki

Ząbki
Stary 2010-01-13, 11:43   #1345
OliwiaAnita
Raczkowanie

No właśnie... dlatego ja wsadzę te karteczki zawsze to milej mieć wina jakieś na wieczory niż kwiaty wyrzucić do kosza... mi tam z kwiatów wystarczy moja wiązanka żebym miała kilka dni jeszcze po weselu
A co do ubioru... to trzymacie się zasady, że trzeba mieć coś pożyczonego... starego... ?? jakoś nie jestem przesądna i sceptycznie do tego podchodzę...
Stary 2010-01-13, 13:32   #1346
chilanes
Zakorzenienie

Ja się tych zabobonnych wytycznych nie zamierzam trzymać
Stary 2010-01-13, 19:19   #1347
justynaw1982
Zadomowienie

Ja tak samo nie zamierzam a z resztą to tak bardziej (jak dla mnie) są to zabobony typowo zza oceanu....)

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 12:49   #1348
OliwiaAnita
Raczkowanie

A czy będziecie chodziły na jakiś kurs tańca?? ja właśnie dzwoniłam do szkoły "Astra" i organizują jakiś kurs dla kilku par, spotkania raz w tygodniu - koszt miesięczny 130 zł.
Stary 2010-01-14, 13:13   #1349
chilanes
Zakorzenienie

My nie bardzo mamy taką możliwość, bo dzieli mnie z Tż 150 km, wiec nie ma jak wybrać szkoły. A poza tym by naprawdę się nauczyć ładnie tańczyć trzeba by z 20 lekcji wziąć, a to już spory koszt.
Stary 2010-01-14, 14:17   #1350
zunia
Raczkowanie

Cytat:
A czy będziecie chodziły na jakiś kurs tańca?? ja właśnie dzwoniłam do szkoły "Astra" i organizują jakiś kurs dla kilku par, spotkania raz w tygodniu - koszt miesięczny 130 zł.
Planując swój ślub zawsze myślłam, że będę miała cudowny idealnie dopracowany pierwszy taniec-ale w miarę upływu czasu jak patrzę na inne, znajome młode pary jak strasznie denerwują się czy nie pomylą kroków czy nie zapomną układu to stwierdzam, że ja osobiście nie chcę tego dodatkowego stresu.
zunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości