|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz
Cytat:
ja słyszałam o catherine, i o jakims zakladzie na ul. wielickiej. jak bede miala jakies konkrety, to dam znac ![]() ![]() własnie przejrzalam ich strone... no, jestem bardzo zaskoczona. ceny baaardzo niskie. warto sie tam przejsc. W ogole to w okolicach ul. szlak i długiej jest sporo salonow mody slubnej... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz
cześć dziewczyny
![]() malo pisze ale jak widzicie troche podczytuję ![]() Aniusia1984 witaj ![]() A Wy bedziecie mieli na tej sali środkowej na 100 osob? Mabi84 wiem ze sie jeszcze nie zareczylas ale pomyslcie chociaz o tym ze zarezerwowac sale. My tez tak zrobilismy przed zareczynami. A same zareczyny byy i tak dla mnie wielka niespodzianka i przezyciem ![]() A wczoraj bylo 16 miesiecy ;* A i Aniusia1984 my tez bierzemy slub 18 czerwca ![]()
#3513 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No ja bym chyba też nie ryzykowała, jeśli babka nie zajmuje się tym na co dzień. Będę czekała na jakieś wieści, bo na pewno będziesz tam wcześniej niż ja ![]() Uciekam z moim TŻcikiem na siłownie spalać tłuszczyk ![]() To do potem!! papa!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
Eh Mabi faktycznie glupia sytuacja... Ale to tak zawsze jest.. Moj tez jak mnie wkurzy to potem sie jeszcze dziwi czemu mam zly humor i jak to on mogl mnie wkurzyc i czym? przeciez on nic takiego zlego nie powiedzial/zrobil hehe Oni juz tacy sa
![]()
#3515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na stronie http://www.targislubne.pl/targislubne.htm pisze, że w BB targi są w niedzielę 24.01 w Hali BKS. --- Na razie tyle, na resztę odpowiem jak skończę bawić się w przelewy i papierki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No my mamy świadomość wzrostu ceny, ale Pani powiedziała nam, że w przypadku jednego dnia będzie to mogło być ok 20zł za os, choć może nie być wcale podwyżki. W pobliżu mojej miejscowości jest naprawdę bardzo mało fajnych sal Z NOCLEGIEM i ta wydała się nam jedynym sensownym rozwiązaniem. A zarezerwowaną mamy tą największą, bo wesele planujemy na 120-130 osób, a ta na 100 osób była piękna, ale rozkład sali mi się nie podobał, te filary itd.. To na jaką salę się zdecydowaliście?? My nadal nie mamy zespołu także jeśli masz coś na oku to proszę o namiary ![]() Naprawdę muszę już uciekać bo mój TŻcik już ubrany czeka i czeka ![]() papa!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A 30 kwietnia to będziemy6 mieć romantyczny wieczór ![]() Fajna ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój będzie nosił na pewno, bo wiem, że będzie z niej "dumny" ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3518 |
Zakorzenienie
|
o dzięki jenny ja też własnie skłaniałam się ku tej dacie, bo mi się już parę razy przewinęła. Pewnie sie na nie wybierzemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Zadomowienie
|
Co do kwestii noszenia a raczej nienoszenia obrączki, ja bym nie robiła z tego wielkiej awantury. My inaczej do tego podchodzimy, bo jako dziewczyny od zawsze nosimy pierścionki. Potrafię zrozumieć, że nie każdy facet musi lubić mieć biżuterię na palcach. Mój tata nigdy nie nosił obrączki i jakoś są z mamą szczęśliwym małżeństwem już od 30 lat. Oczywiście, wolałabym, żeby Marek po slubie nosił obrączkę, ale gdyby mu to nie odpowiadało to bym się z tym pogodziła.
A ja już widzę, że będzie dylemat w kwestii zespołu. Jak na razie myślałam o dwóch: 1) zespół Pająki, 6 osób, 2 gitary, klawisze+perkusja no i 2) zespół Craaft, 4 osoby, gitara i klawisze. Terminy mają jeszcze i jedni i drudzy. ALE. Pierwszy kosztuje 4,5 tyś, drugi 3,8 tyś czyli generalnie: DROGO. Kolejna opcja to zespół, który składa się z 4 osób, które super mają wokal ale z instrumentów tylko klawisze i oni kosztują 2300 zł. No i jest problem. Z jednej strony chciałabym, żeby na weselu zespół grał na żywo i żeby to fajnie brzmiało, ale nie do końca jestem przekonana do aż takiej kasy... I mam takie pytanie do Was dziewczyny - ile Wy płacicie za zespół i jaki on ma skład (w sensie ilość osób, instrumenty). |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2010-01-14 o 14:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Rozeznanie
|
JennyAniolek
Proszę ![]() ![]()
#3522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oooo to gdybysmy się zdecydowali na Trojaka to miałybyśmy wesele w ten sam dzien i w tym samym miejscu . jaki ten świat mały ![]() Robimy w reastauracji Stokrotka. Oni posiadaja kilka sal w róznych miejscach, akurat na stronie restaurcji nie ma zdjęc tej naszej ![]() My tez jeszcze nie mamy ani zespołu ani kamerzysty.. ![]() mam tylko nadzieje ze zostali jeszcze jacys fajni.....
![]() |
#3523 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak byliśmy podpisywać umowę i Pani Anetka nam zaśpiewała to nawet mojego TŻ ciarki przeszły ![]() My płacimy za 2 dni 5600 zł wiem, że to drogo ale ja jestem uczulona na fałszowanie tzn. Bozia mnie obdarzyła baaardzo dobrym słuchem ![]() A oni mają wyższe wykształcenie muzyczne co daje mi gwarancję ich jakości ![]()
![]() |
#3524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie szkoda, ale życze Ci jak najrychlechjszych zaręczyn ![]() weż tego Tzta w obroty ![]()
![]() |
#3525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my mamy dzisiaj 11 miesięcy po Zadręczynach i 590 dni do ślubu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3526 |
Zakorzenienie
|
ona911 śliczny pierścionek chociaż za takimi całymi z białego złota nie przepadam ale ten ma "fason" taki jaki mnie interesuje
![]() co do błogosławieństwa to nie zastanawiałam się wcześniej (bo i po co?) ale faktycznie też będę miała z tym problem, nasze rodzinne miejscowości dzieli bite 20km, pewnie że to on do mnie przyjedzie (mam nadzieję!) bo taka jest tradycja ale ja mam całą rodzinę u siebie w mieście a on ma rodzinę z całej Polski i jak już się zjadą to do niego? hmm... |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Rozeznanie
|
Dokładnie..u mnie to już w ogole będzie zamotane.. bo mój TŻ z Lublina przyjedzie po mnie do Świdnika ale tylko z rodzicami i chrzestnymi na błogosławieństwo..później jedziemy około 40 km do kościoła ( to już mój wymysł
![]() ![]()
#3528 |
Zakorzenienie
|
Ta`i niegrzeczny ten Twoj Tż
![]() Moj tz niedlugo po tym jak zaczęlismy byc razem wpadl na pomysł "zaobrączkowania sie " . Ja dostalam srebrny pierścionek ktory nosilam na tym palcu co teraz zareczynowy. A on dla siebie kupil równiez srebrna obrączkę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez hania207 Czas edycji: 2010-01-14 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3530 |
Zakorzenienie
|
#3531 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
My mamy zespół Impuls z Rybnika (Śląsk) => http://www.impuls.rybnik.pl/ <= cena na 2011 za 1 dzień to 2700zł (zaliczka 300zł). Zespół sprawdzony i fajny, bo byli na weselu u znajomych w kwietniu
![]() --- Do (późnego) wieczora, bo teraz zmykam z mamą oglądać wanny/prysznice i kafelki, a potem przyjedzie P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Raczkowanie
|
Hej
widze ze temat zespolow sie rozwinal ja mam 4 osoby i place 4000zl za jeden dzien nie wiem czy to drogo czy tanio ale wydaje mi sie ze takie sa ceny w przyblizeniu bylismy na 2 weseleach gdzie gral ten zespol i bardzo nam sie podoba ![]()
#3535 | |
Lena
|
Cytat:
![]() ......................... .... ale przecież chyba targi w KRK były 10- tego??? widziałam plakaty po mieście rozwieszone! czyżby dwa były??? ..................... narty- ja jestem wiecznie początkująca.. i po prostu wstyd.. w górach mieszkam i na nartach dobrze jeździć nie umiem... ![]()
ale jakże zadowolona z siebie! Edytowane przez Mustique Czas edycji: 2010-01-14 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam tak samo jak ty tez mam pierscionek z bialego ale obraczka zawsze kojarzyla mi sie z zoltym zlotem chociaz tez go nie lubie cos chyba w tym jest ![]()
![]() |
#3537 |
Zadomowienie
|
bambusiek, zespół Craaft z Leszna jest.
ona911, widzisz Ty masz bardzo wyczulony słuch, a u nas to mój Marek jest w ogóle taki "muzyczny" i generalnie muzyka jest dla niego bardzo ważną sprawą, więc dlatego szukamy raczej czegoś więcej, niż zespołu, któremu zapłacimy 2000 zł za samo śpiewanie prawie(bo muzyka puszczana), chociaż wiem, że i przy takich zespołach można się bardzo dobrze bawić. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 |
Wtajemniczenie
|
ona911, niunia32 oczywiście, że wszyscy goście TŻ nie przyjada do mnie do domu na błogołswieństwo. Nie zrobią tego Ci którzy mieszkają w Bałej. Niestety 3/4 rodziny mojego TŻ jest z okolic Krakowa i oni przyjda do nas juz wpt przed weselem. W większości będa nocowac w domu TŻ, bo rodzice TŻ maja niewykorzystany blizniak za ścianą w którym ulokują wszystkich przyjezdnych gości. Problem pojawia się w momencie kiedy mój TZ będzie wyjeżdzał do mnie na błogosławieństwo. No bo przecież wszyscy goście, którzy będa w domu TŻ będa na tak zwanym wyprowadzeniu TŻ. No i jak się te wyprowadzenie skończy to co Ci goście mają wtedy zrobić?? Wszyscy będa już gotowi a tu jeszcze 2 godziny do ślubu. Cała najblizsza rodzina TŻ przyjeżdza do mnie więc kto się nimi zajmie? Gdzie zostaną?? Jak potem trafią do kościoła, w mieście którego kompletnie nie znają. Z drugiej strony jak przyjada do mnie to będą mieli 2-godzinną przejazdzkę w ta i z powrotem. Jesli ja bym była gościem to na pewno nie chciałabym tak jechać w ta i z powrotem. I tu własnie pojawia się u nas problem logistyczny co z goścmi w tym czasie
![]() ![]()
#3539 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze to było to, że właśnie nie puszczają muzyki ..grają i śpiewają na żywca ![]() Kolejna sprawą (ważną dla mnie ) było to, że zabawiają gości przy stołach..czyli chodzą i śpiewają różne przyśpiewki... Po prostu ..ten zespół spełnia moje wszelkie oczekiwania..i jest sprawdzony przez znajomych ![]()
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
A ja nie mam zespolu tylko DJ'a
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.