|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
dla AntosiaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jakie ćwiczenia robicie, Mati też cosik słaby dzisiaj nie chciał zjeść obiadku ![]() zjadł cyca i śpi
|
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
![]() bo slyszlam ze ta szczepionka moze "biedy" narobic a jest tylko 3w1 nie zartuje sama sie cieszylam i nakrecalam a zebow ni ma ![]() moze u Was bedzie inaczej? jednak nie pelne, juz Unholy wyjasnila Cytat:
nie doczytalam
|
||
|
|
|
#3123 |
|
Wtajemniczenie
|
moze mu nie smakowalo
![]() cos nowego dawalas? ja dzis w koncu upichciłam malej papke i zjadła az sie jej uszy trzesły ![]() źle mi pisac, zuza uusnela mi na rekach :/
|
#3124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie spotkałam sie jeszcze z rivanolem w żelu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tzn konkretnie co ? szkodzi ? zobaczymy jak będzie u nas młody juz nie spi a ja nie dojadłam obiadu ![]() a on juz stęka
|
|
|
#3125 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej laski
![]() chata posprzatana, mala spi od poltorej godziny ![]() pozarlam wielka miske spagetti z sosem carbonara ![]() tesciowa dzwonila ze wpadna ![]() Cytat:
![]() dziwne ze nie ma u was roczkow w kosciele ![]() Cytat:
![]() ooo nawet nie wiedzialam zes slazaczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ladnie wazy sobie pannica ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wercia pije herbatki ze smoczka 0+ i jeszcze sie krztusi czasem ![]() a kaszki i mleko (zagezszcone) przez trojprzeplywowy, ale jak pila niezagezszcone mleko to tez przez smok 0+, probowalam dac jej ten z 2 dziurkami i za szybko pila i sie krztusila
|
|
#3126 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() OMG Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nowy dywan im się nie spodobał co mama rozłożyła to pościągany był, i tak w kółko aż w końcu jedna zrobiła na nim koopę firanki też są w ataku, o kwiatkach nie wspomnę Już nie wiem co z nimi zrobić bo to przestaje być śmieszne. UnholyOne a co musi być dołączone do Pitu żeby udokumentować tą ulgę? Ja dzisiaj na wysokich obrotach, pranie sprzątanie gotowanie (leczo zrobiłąm ale jakoś minie podchodzi i małż zje a sobie zaraz naleśniki z drzemem jagodowym zapodam )I nie wiem już jak to jest z tymi ząbkami bo Amelce jeszcze żaden nie wyszedł choć widać dwie dolne jedynki już ze trzy miesiące jak się przebijają a tu wczoraj wypatrzyłam wczoraj, że jedynka górna jej też idzie To ja się nie dziwię czemu ona taka marudna skoro trzy naraz jej idą
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj się zajadał jagnięciną z kasza jaglana i dzisiaj powtórka a on w bek ![]() tylko go posadziłam w krzesełku juz zaczął sie wykrzywiać i wyginać wczoraj było podobnie ale w końcu zjadł a dzisiaj niet
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
no i masz - mala sie budzi
![]() ide ja nakarmic
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Eleeri u moich siostrzencow wykryto niewielki stopien autyzmu, mowili ze najprawdopodobniej od tej szczepionki (to blizniacy)
rozwijali sie normalnie do czasu kiedy jej nie dostali mieli tomografie i inne badania jeszcze tu w Polsce i taka postawili lekarze diagnoze nie chce pisac ze to na pewno tak dziala ta szczepionka ale troche poczytalam na ten temat i jestem przerazona ![]() nie chcialam zadnych skojarzonych tez z tego powodu (niestety Zuzia miala bo te refundowane to tez niektore skojarzone) mowia ze za duze w nich stezenie rteci, ja nie chce sie wypowiadac bo za malo wiem na ten temat na pewno pozniejsze odtruwanie jest koszmarne ![]() dzis maja po 10 lat, sa opoznieni w rozwoju tu w Polsce siostra nie miala jak ich leczyc i wyjechali do anglii dostaja kase na leczenie ich, chodza do specjalnej szkoly i sa pod opieka dobrych specjalistow zawsze beda uzaleznieni od rodzicow, raczej nie beda mogli zyc na wlasna reke ![]() jak na nich patrze to nie wierze ze maja po 10 lat.... |
|
|
|
#3130 |
|
Ola-Unhola
|
Dzieki Dziewczyny
Megi, wpisujesz w Pit-cie liczbę dzieci i pesel. Ewent. fiskus może w tym celu zażądać : odpisu aktu urodzenia dziecka. Ale raczej się to nie zdarza Idę, bo maruda chyba chce znowu spać
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym zjadla a to ci wizyta ![]() kazda kazda ![]() komu dobrze
|
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to są chyba szczepienia nieobowiązkowe, nie ? czy obowiązkowe, nie wiem a nie chce mi sie szukac tabelki ![]() nie wiem co mysleć na temat tych szczepień
|
|
|
#3133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() strasznie to smutne ...... szkoda mi takich dzieciaczków
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Eleeri nie chce nikogo straszyc dlatego napisalam bialym kolorem
ja sama nie wiem co myslec teraz te szczepienia sa obowiazkowe ale wtedy jak ona szczepila to placila za to zeby to bylo 3w1 a teraz i tak jest 3w1 nie pamietam dokladnie ale chyba wtedy kazda z tych szczepionek byla oddzielnie pytalam nawet pielegniarke i ona mowila ze kiedys byly pojedynczo te szczepionki ale teraz ciezko je dostac, no chyba ze ktos je sobie sprowadzi z zagranicy a i nie wiadomo czy sa nie dowiem sie juz za wiele na ten temat bo ta siostra jest w anglii (to cioteczna) i nie chce jej o to wypytywac bo i tak wiem ze to dla niej bolesne moze tylko niepotrzebnie zamet zasieje, prosze nie bic, to moje zdanie i pisze co wiem a nie ze jestem czegos pewna ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- slyszalam tez ze duzo daje opoznienie podania tej szczepionki ale jak to zrobic? ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- no i Zuza pospala prawie 2 godz ![]() juz wiecej nie napisze ze zasnela i mam zamiar odpoczac bo zawsze tak sie konczy ze budzi sie po pol h
|
|
|
|
#3135 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wrocilam
Cytat:
chodzilo o to, ze Marcel ma ciagle katar a Eryk mial bakterie wiec pomyslelismy, ze moze podlapal od niego i jemu tez zrobilismy wymazno i niestety nie sa to takie same bakterie jak u Eryka......sa to niestety pneumokoki ![]() mam nadzieje, ze mu przejdzie, zaszczepimy go i bedzie ok zanim cos sie wydarzy ![]() Cytat:
kurcze a teraz mi sie przypomnialo - w sumie 2009 rok bylam na zwolnieniu i placil mi pensje zus - wiec ksiegowa jak bedzie mnie rozliczac bedzie potrzebowala kwitki z zusu? bo kurcze za kazdym razem gdzies je wciskalam i nie wiem czy nie pogubilam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hmmm roznie ale ostatnio kaszke daje lyzeczka a jak robie czasem kleik to z mlekiem z butelki ja mam TT, nuka i lovi i z lovi jestem najbardziej zadowolona
|
|
|
#3136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pełzającego Kubusia czy chodzika?
![]() Cytat:
Po długim namysle jednak zamowilismy. Mały rwie sie do chodzenia a mi kregosłop wysiada zeby go prowadzac. Wiem, ze lekarze nie zalecaja i pewnie nie jedna z Was pokreci nosem ale mam nadzieje Kuba go polubi i nie wyrzadzi mu krzywdy. ![]() Zreszta dziennie po godzince bedzie w nim siedział, napewno nie cały dzien. Cytat:
A taka inna u ktorej bylismy 2 razy kazała dawac codziennie. I przypominała mi to kilka razy w ciagu wizyty (zebym nie zapomniała). To samo było z podawaniem żelaza. 3 lekarzy kazało podawac leki na anemie a jedna powiedziała, ze morfologia jest dobra i nie trzeba dawac zelaza ![]() i bądz tu człowieku mądry... Wiecie, czasami mam niesmak do lekarzy. Nie wiadomo, ktorego słychac, kazdy ma swoją teorie i miesza mi w głowie.
|
|
|
#3137 |
|
Ola-Unhola
|
Już jakiś czas temu był watek MMr/MMrII, tak się nazywa ta szczepionka (teraz jest obowiązkowa w 13/14 miesiącu), kiedyś nie. Ja Bartka nie szczepiłam.
http://pl.wikipedia.org/wiki/MMR
|
#3138 |
|
Wtajemniczenie
|
UnholyOne
![]() gorgulek brak słów...Tż wrócił idę smażyć naleśniki
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
A chodzik kupilismy taki (kolor zielony) jutro juz powinien byc.
|
|
#3140 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
TZ zasnal z malym...ide do nich dolaczyc bo kiepsko sie czuje
|
|
#3141 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
2. W tym roku całość za Eryka i pół za Marciego, w przyszłym jak nic się nie zmieni to za obu całość 3. Z tego co dobrze pamietam, to Zus wysyła do Ciebie Pit i na jego podstawie się rozliczasz z US (a nie na podstawie kwitków). Chyba że coś się zmieniło Zus wysyła takie pity:
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie dzwonila ze beda i jeszcze ich nie ma
![]() Cytat:
Cass poszlam na latwizne i zrobilam fix knorra ale dalam skwareczki boczku
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy ale jestes obcykana
![]() wrocilam ,nadrobilam 2,5 strony,jadlam obiad i ibde z mezem i mala troche sie pogniesc i pobawic Dzis bede weszyc za automatem do chleba, bo pozyczylam od mamy 150zl, a ona mnie milo zaskoczyla, ze mam jej nie oddawac tylko kupic co chce ![]() wiec cos doloze i se go kupie ![]() juz sie ciesze no to tymczasem, wlece po kapieli mlodej i jak maz na spacer z psem wybedzie Nie cytuje bo mi sie niechce :P no i sie spisze do córci
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pneumokoki? mam nadzieje ze Marcelkwi szybko to minie ![]() Cytat:
napisz cos wiecej prosze jak udalo sie wymigac? a juz chyba wiem wtedy nie byla obowiazkowa tak? |
||
|
|
|
#3145 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Miłego baraszkowania z cora ![]() Cytat:
Bartek 13/14 mies miał kwiecień/maj 2004 i chyba sie nie załapał jakos. Pielegniarki jeszcze chyba dodatkowo zapomniały i tak wyszło
|
|
#3146 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() aha czyli co roku mozna sobie odliczac dzieci - fajnie wiesz ja nie kumata w tych sprawach bo przed zajsciem w ciaze nie bylam za trudnionaczyli zanim bede sie rozliczac to ZUS wysle mi takiego pita? sam dobrowolnie? ![]() i powiedz mi jeszcze - jak bylam caly czas na zwolnieniu i na macierzynskim to i tak dostaje zwrot podatku normalnie tak jak w roku, w ktorym nie bylam na zwolnieniu? jak dobrze miec taka Unholy na watku ![]() ![]() ![]() ja tez no wlasnie kurcze tak teraz sie bede zamartwiac pewnie - do momentu jak sie maly nie wyleczy i go nie zaszczepieboje sie tej sepsy i w ogole ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#3147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze ![]() Cytat:
pewnie ze dobrze ![]() wiem ze bedziesz teraz caly czas myslala ale bedzie dobrze nasze kciuki dzialaja cuda i Marcelek wyzdrowieje szybko |
||
|
|
|
#3148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby szybko wyzdrowiał
|
|
#3149 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() staram sie nie myslec o tym co by bylo gdyby...ale wiecie jak to jest teraz sie modle zeby wyleczyc ten katar i zaszczepic go a Eryk na lyzwach z tesciem
|
|
|
#3150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pelza bo pelza, czy raczkuje? Antonio juz dawno przesuwa sie po macie, dywanie, nigdy nie wiem w jakiej pozycji go zastane, gdy wyjde na chwile do kuchni. Cytat:
Niekapek mam z TT i jest u niani, a w domu z Canpola. Svinecko, wspolczuje bardzo , mam nadzieje, ze Marcelek sie szybko wyleczy. Magi77, nie wiem,c zy pamietasz AnnGee z poczekalni? Odezwala sie raz tutaj niedawno. Jej syn ma autyzm po szczepionce MMR. My mamy MMR w maju, ale Antosia na to nie zaszczepie wtedy na pewno. Pewnie duzo pozniej, w wieku 2-3 lat, tak sobie mysle Tutaj przynjamniej nic mi ne moga zrobic, gdy nie szczepie dziecka![]() Antos byl dzisiaj prawdziwym Aniolkiem. Wlosy zrobione, depilacja, manicure i pedicure tez . Od razy sie lepiej czuje , zawsze to robie przede wszystkim dla siebie, ale ze czesto przebiram sie w wielkic szatniach np przed operacja, to chyba umarlabym ze wstydu, gdybym cos miala nie tak (wg mnie oczywiscie).
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-01-14 o 18:44 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

dla Antosia

... no i jakos sen spędzało mi z powiek to jego spanie na brzuchu

tez bym zjadla

.
i miesza mi w głowie.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)