|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
Cytat:
to jest straszne dla osoby, której się to śni- ze zrozumiałych względów, ale ja się ubawiłam ![]() zobaczymy jak inni będą się śmiać, jak ja będę miała koszmary senne..ale to jeszcze trochę, bo do września mam jeszcze czas
|
|
|
#4232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co oznacza dokładnie skrót TŻ?
|
|
|
|
|
|
#4233 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#4234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi w sumie juz od jakiegos czasu nic nie snilo sie w zwiazku ze slubem, ale jakis czas temu mialam sen, ze przyszedl dzien slubu, krawcowa (nie wiem skad akurat sie wzięła, bo nie szyje sukni ) przyniosla mi suknie,ja ja rozpakowauje, patrze.....a ona jest bordowa! Bylam przerazona i powiedzialam , ze nie wystapie tak na wlasnym slubie, wtedy wszyscy na raz zaczeli mi ja na sile nakladac mowiac ,zebym nie marudzila, bo nie ma czasu.Potem znalazlam sie na weselu, rozejrzalam sie dookola sali,a tam tylko co 3ci gosc mial posilek przed soba, jak sie spytalam o co tu chodzi, to mi powiedziano, ze nie wyastarczylo dla wszystkich, wykupiono posilek dla co 3ciej osoby,ale ,zebym sie nie przejmowala, bo goscie to rozumieja i sie nie gniewaja, ze uzgodnili miedzy soba, ze beda jedli na zmiane. Wszedzie byly sztuczne ,paskudne kwiaty czerwone i tandetne dekoracje z bibuły. ![]()
|
|
|
|
|
|
#4235 | |
|
Raczkowanie
|
He he a ja na wszystkie sposoby kombinowałam co to moze oznaczać
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
czytałyśmy z koleżanką i śmiałyśmy sie na cały sklep aż sie na nas ludzie dziwnie patrzyli![]() Czekoczeka mamy ślub w ten sam dzień ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Ps. Mój TŻ przyjeżdza dzisiaj wieczorkiem i jutro rana idziemy do księdza na pierwszą rozmowę i będziemy znali już godzinę ślubu a później mamy umówionych kilku kamerzystów i fotografów, najwyższy czas się na jakiegoś zdecydować
|
|
|
|
|
|
#4236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie czytałam Twoja opowieść mojemu TŻ.. nieźle się uśmialiśmy W takim razie na pewno będzie wszystko dobrze ... z tego co mi wiadomo śni sie na odwrót jak będzie więc ...
|
|
|
#4237 |
|
Raczkowanie
|
Telka, dziękuję!
Zazdroszczę tak maleńkich stópek To i ja się podzielę snem ślubnym. Czasami różnice dotyczą otoczenia i miejsca, w którym jestem, ale motyw przewodni jest jeden, otóż: mam jeszcze mnóstwo spraw do załatwienia, coś muszę zrobić i się okazuje, że mam tylko chwilę, bo wszyscy już są w kościele i czekają. No to ja w popłochu szukam sukienki, co by się w pośpiech przyodziać, ale jej nie ma. Szukam, szukam i nic. W końcu ze względu na czekających gości decyduję się iść w tym, co mam na sobie. Najgorsze, że TŻ tam czeka z ... inną dziewczyną. I ona ma sukienkę! Mam nadzieję, że koszmarek się nie ziści, bo normalnie to ja tak już mam, że wszystko na ostatnią chwilę ;-) że o tej pannie nie wspomnę
|
|
|
|
|
#4238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!!!Ja w 2008 roku miałam być już żoną ale mój ex nie mógł uwolnić się od innej kobiety a mianowicie nie mógł odczepić się od mamusi i tak rostaliśmy krótko przed ślubem... Ale teraz mam nowego sto razy lepszego TŻ który nie zastanawiał sie nawet chwilki czy być ze mną czy trzymać się spódniczki mamusi i kiedyś przez to miałam takie sny że mnie ta mamusia prześladuje he he
|
|
|
|
|
|
#4239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- możesz taki motyw "wpleść" w sen, będzie zabawniej
|
|
|
#4240 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja o 16 ,a Wy o jakiej godzinie mysleliscie?Powodzenie w wyborze kamerzysty i fotografa ![]() ![]() Cytat:
. Sen byl komiczny,ale uwierzcie mi- wtedy nie bylo mi do smiechu... najgorsze bylo to ,ze dla wszystkich w tym snie sytuacja byla zupelnie normalna, nic w tym dziwnego i tylko mowili,ze szukam dziury w calym,a ja sie czulam bezradna i zrozpaczona i ten tłum gosci i pustka na stołach.... koszmar! ![]() Wiem, podobno sny interpretuje sie na odwrot, oby... |
||
|
|
|
|
#4241 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A myśleliśmy o 17 ewentualnie 16 lub 18
Edytowane przez Ewelka1982 Czas edycji: 2010-01-14 o 15:10 |
|
|
|
|
|
#4242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a zaproszenia sama zrobiłam od projektu do wykoania
|
|
|
#4243 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po drugie wszytko wydrukowałam, więc żadne zdolności nie były potrzebne, tżcik pozaginał kartki no i najgorsze naklejanie, ale po kilku testach idzie gładko nie jest to wyrafinowana elegancja, raczej prostotai jak tz stwierdził, że takie komunijne nam wyszły ![]() ![]()
|
|
|
#4245 |
|
BAN stały
|
Dawno temu to chyba wszystkie przygotowania do ślubu były bardziej romantyczne co powodowało, że zapadała taka uroczystość głębiej w naszej pamięci. Nie sądzicie? Czyżby się dzisiejsza definicja romantyczności tak bardzo zmieniła? Czy po prostu świat się zmienił a my stałyśmy sie innymi kobietami?
|
|
|
|
|
#4246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a świat sie ciągle zmienia
|
|
|
#4247 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż robione bardziej orginalne i takie od siebie![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
wesele też było inne dwa dni w wielkich namiotach i z noclegiem gdzie sie dało nawet w stodole he he a nie tak jak teraz specjalne sale weselne z gotowym jedzonkiem W tym naszym współczesnym pośpiechu, zaganianiu zanika romantyzm... Co nie znaczy że nasz ten jedyny dzień nie zapadnie mocno w naszej pamięci Zapadnie tylko troszkę inaczej niż kiedyś
|
||
|
|
|
|
#4248 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo niepotrzebnie (potrzebnie ) się denerwuję czasem ale na pewno jestem ZA spotkankiem jak najbardziej a poza tym również Cię z TŻ zapraszam na ślubik - OMG mam stresaaaa co do zakopca - eh, tam zaręczyny, tam jak dotąd najpiękniejszy dzień mego życia dotychczasowego ... warto byłoby udać się.. Cytat:
śmiesznie było gospellka - gdzie kupowaliście papier, itp.? all czy jakiś sklep w lublinie? my zaprojektowaliśmy a teraz kwestia wydruku została o ile się nie rozmyślimy jeszcze... ![]() Cytat:
ale znalazłam coś jeszcze.. mam nadzieję, że już zostanie... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
takie same wrażenia mieliśmy ale my nie studenci, więc spotykaliśmy się w poniedziałki o 19.00 Cytat:
![]() Cytat:
ja się podłamałam lekko - bo się okazało, że na moją sukienkę czeka się 4,5 miesiąca, dokładnie tyle, co do ślubu...
|
||||||||
|
|
|
|
#4249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wręcz przeciwnie mi się wydaje teraz my - pmki więcej uwagi do różnych drobiazgów przywiązujemy. dekoracja sali, kwiaty, itd itd a kiedyś brało się, co było innego rodzaju romantyzm wtedy, innego teraz, ale jak dla mnie te przygotowania, to tylko przygotowania i nie ma co zagubić istoty i tego, co najważniejsze. a ślub będzie wyjątkowy i nie musi być z wielką pompą Cytat:
![]() ze stresem daj sobie spokój Sis nie ma co się denerwować wszystko będzie pięknie i wyjątkowo, zobaczysz ![]() to jak się umawiamy?? Jakieś jeszcze Pmki chętne na spotkanie?? w ogóle Maciejka nam przepadła i Ana - gdzie jesteście girls?? w tym tygodniu sporo się naoglądałam bynajmniej nie przez stres i zdenerwowanie, ale przez choróbsko, siedzenie w domu i nudę Jutro chyba udam sie do sklepu papierniczego i pasmanterii. może uda mi się zakupić coś fajnego i zabrać się za "próbne" zaproszenia. bo to już chyba czas Cytat:
jak już podejmiesz decyzję i będziesz miała zdjęcia, to dawaj na priva!! Dziś zaczęłam zastanawiać sie nad skontaktowaniem się z krawcową, która uszyłaby mi halkę i welony. Bo w Mona Lisie za wypożyczenie halki płaci się 180 zł z czego 90 zwracają przy oddaniu. jeden welon (2,5m) wycenili mi na 250 zł ciekawe ile będą chcieli za krótki?? kiedyś krawcowa, u której zawsze jakieś sukienki na wesela szyłam mówiła, że u niej płaci się za materiał tylko. pewnie jak nie zamawiam tam sukni, to za robotę też, no ale jestem przekonana, że mniej niż 250 zł będzie mnie to kosztować. w końcu metr tiulu po 10-15 zł jest w sklepach
|
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
No i się wybrałam dziś na pierwsze oględziny sukienek...no i jeszcze nie trafiłam na tą jedyną
|
|
#4251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale w całkiem innym stylu niż ja szukam he he ale wiadomo co kobieta to inna figura i inny model pasuje
|
|
|
|
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4253 |
|
Rozeznanie
|
Telka, w którym salonie mierzyłaś? jesli można spytać??
bardzo ładne! |
|
|
|
|
#4254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i mamy spisany protokół.... akurat trafił nam się proboszcz... inni księża na wizycie no i nie dogadaliśmy jeszcze z ksiedzem którego chcemy co i jak ale to jeszcze sie załatwi teraz mamy pojawić sie ok 5 kwietnia no i największe zaskoczenie nie zapłaciliśmy nic za zapowiedzi.... Edytowane przez bernadeta85 Czas edycji: 2010-01-14 o 20:11 |
|
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
W demi na Narutowicza, w passion na Narutowicza i vivien na Świętoduskiej. W paris miła obsługa ale ceny powalają...
|
|
#4256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w Zuzannie jest jeden model który mi się bardzo podoba "Patrycja" i jeszcze jeden "Piorka"A w jakich granicach cenowych są wybrane przez Ciebie sukienki? Edytowane przez Ewelka1982 Czas edycji: 2010-01-14 o 20:36 |
|
|
|
|
|
#4257 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4258 |
|
Rozeznanie
|
a 1 w którym?
w paris byłaś też? |
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Ta pierwsza to na świętoduskiej właśnie
Byłam w paris ale nie mieli tam jeszcze żadnego modelu który chciałam przymierzyć...niby mają być we wtorek
|
|
#4260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam już taki zamęt w głowie, że myślałam, że nie dam rady się na nic zdecydować, ale udało się HURRRAAA Sukienka jest z salonu Imperium, zostałam perfekcyjnie obsłużona i nie mogę się już doczekać kiedy będzie gotowa. Najśmieszniejsze jest to, że jest w dużej mierze inna niż moje dotychczasowe internetowe faworytki, a na manekinie w sklepie wyglądała baaardzo niepozornie. Zwróciłam na nią uwagę tylko dlatego, że miała taką słodką kokardkę pod biustem, ale gdy chciałam ją przymierzyć, moja mama pokręciła tylko głową i stwierdziła, że taka nijaka i nie warto. Ale jak ją założyłam, to dopiero był efekt! W każdym razie dziękuję Dziewczyny za wsparcie Quillaya, Twoja sukienka na pewno dotrze na czas, trzymam kciuki!! A ja na szczęście nie muszę się martwić o cenę dodatków, bo w cenie sukienki mam już wszystko - welony, bolerko, podwiązkę, rękawiczki, nawet poduszkę pod obrączki, gdybym chciała. Pani powiedziała mi nawet, że da mi materiał, z którego będzie szyta sukienka, gdybym chciała zamawiać buty (bo mocno się zastanawiam nad tanecznymi)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

no a potem przeniosłyśmy się na korytarz i tam co się okazało
że moja kieca jest w kolano....
no i mnie popchnęli żebym szła, stanęłam w drzwiach kościoła i mówie na głos do wszystkich gości - CHCĘ PRZEŁOŻYĆ ŚLUB
... no i ślub się odbył ale już potem przestałam snić więc nie wiem co mogło ciekawego wyjść na weselu 

- możesz taki motyw "wpleść" w sen, będzie zabawniej 

Kiedy to zleciało??? Najgorsze jest to, że sukienka nie wybrana, te, które mi się od początku podobały są nieosiągalne w Lublinie, ja nie mam czasu pojechać do głupiej warszawy, żeby je zmierzyć, tu na miejscu podobały mi się zaledwie dwie sukienki i nie wiedziałabym którą wybrać, a w ogóle to już sama nie wiem czego chcę i chce mi się płakać.