|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
moje u/p...
śn. owsianka na 2 szklankach mleka 3,2 i 6 łyżek owsianych na słono(na słodko nie potrafie jej jeść, nie smakuje IIśn. kanapka z dwóch kromek razowca z masłem sałatą, krakowską i ogórkiem, mandarynka ob. miska rosolu z makaronem, kilka marchewek i pietruszka gotowana w nim; gołabek z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym, kilka łyżek jeszcze takiej duszonej kapusty w tym sosie; 5 ziemniaczków jabłko, kawalek czeko migdalowej sporo karmelu z puszki, kilka herbatników, czeko migdałowa, duużo orzechów włoskich, stałam i łuskalam; kajzerka zapiekana z masłem i czosnkiem k: grahamka z masłem, krakowską i salatą, ser zółty na to i już pękam dostanie mi się co?
|
|
|
|
#2042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe:P No to my mamy bardzo podobnie. A BMI jakie masz? Nam endo powiedział, że to, żę kilka lat temu miałyśmy okres przy niższej nawet wadze, to nie znaczy, że teraz też tak będzie, jesteśmy coraz starsze, organizm ma inne wymagania:P Może spróbuj troszkę dotłuścić dietę? Jak dalej będzie coś nie tak, to do lekarza marsz! Chociaż my i tak byśmy już na twoim miejscu pogoniły:P Hormony zrobić i się dokłądnie przebadać
|
|
|
#2043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba trochę oftopowo nam wyszło. Przepraszam
|
|
#2044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wow ile jajek;O hmm, myslalam ze jestescie wegankami a tu wegr\etarianki?
|
|
#2045 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj:
R: ś: dwie kromki razowca + trójkącik serka topionego light, trochę papryki 2 ś: dwie kromki razowca z serem żółtym i ogórkiem, jabłko obiad: duuży talerz grzybowej, 6 łyżek czubatych ryżu brązowego gotowanego, kapusta pekińska z marchweką, 150gram piersi z kurczka gotowanej podwieczorek: 2kiwi 1 malutka mandarynka kolacja: 200 gram kefiru zmiksowanego z truskawkami + 2 łyżki otrąb potem zielona herbata : ) proszę o ocenkę ( jestem tu pierwszy raz) |
|
|
|
#2046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podbijam??????? :pr osi:
|
|
|
|
|
#2047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Weganki? ![]() Niee, niestety:P Chciałyśmy być, przez 3 miesiące nie jadłyśmy jajców, ani innych odzwierzęcych przetworów...ale złapała nas lekka anemia i musiałyśmy wrócić do laktoovowegetarianizmu![]() Pozdrawiamyy!
|
|
|
#2048 |
|
Raczkowanie
|
R/U
Śniadanko: 4 łych płatków owsianych, łycha otrębów pszennych, 3 suszone daktyle, duże jabłko, kakao, cynamon na mleczku 2% 2Śniadanko: kromka razowca z 2 plasterkami szynki z kurczaka i pomidorkiem, twarożek domowy z 4 łyżeczkami słonecznika Obiad: ryż brązowy 50g z potrawką z piersi kurczaka z pieczareczkami Podwieczorek: omlet z 3 białek i jednego żółtka z 2 plasterkami szynki z kurczaka 30 min ćwiczeń na brzuch, 30 min ćwiczeń na ramiona i biust, 15 min skakanki Kolacja: gotowana pierś z kurczaka, pomidorek ( wiem, że powinny być węgle ale to ostatni posiłek dość późno i nie chce pakować węgli na noc)
|
#2049 |
|
Raczkowanie
|
R:
Iśniadanie: bulka wieloziarnista ze słonecznikiem ze serkiem czosnkowym-Bieluch(ok.60g) pomidor, kawalek ogorka i lyzka koncentratu pomidorowego IIśniadanie: jablko Obiad: talerz zupy wielowarzywnej, kawalek makreli, jablko Kolacja: 400ml maślanki z otrebami, duze pomarancze, kiwi, garsc rodzynek
|
|
#2050 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przykładowe jadłospisy R/U/P
wczoraj:
R: ś: dwie kromki razowca + trójkącik serka topionego light, trochę papryki 2 ś: dwie kromki razowca z serem żółtym i ogórkiem, jabłko obiad: duuży talerz grzybowej, 6 łyżek czubatych ryżu brązowego gotowanego, kapusta pekińska z marchweką, 150gram piersi z kurczka gotowanej podwieczorek: 2kiwi 1 malutka mandarynka kolacja: 200 gram kefiru zmiksowanego z truskawkami + 2 łyżki otrąb potem zielona herbata : ) proszę o ocenkę ( jestem tu pierwszy raz) |
|
|
|
#2051 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj:
R śniadanie: owsianka: 5 łyżek płatków owsianych, 10 truskawek, łyżka rodzynek łyżka otrąb łyżka płatków kukurydzianych, cynamonem 2śn: 2 kromki razowego + troszke(mało) gotowanej piersi z kurczaka, sałata pekińska, obiad: talerz pieczarkowej, 8 czubatych łyżek ryżu brązowego, 2 łyżki musu jabłkowego, cynamon i 50 gram chudego twarogu podwieczorek: mała pomarańcza, 2 kiwi kolacja: 2 kromki razowego z polędwicą sopocką+ papryla, ogórek, sałata potem marchewka i pól szklanki soku pomidorowego o ocenke prosze: ) |
|
|
|
#2052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2053 |
|
Wtajemniczenie
|
ok to poprawiam moje wczorajsze:
przed: małą kromka z białym serkiem , kawa śniadanie: grahamka ze swojską szynką,pomidorem, ogórkiem, sok jednodniowy marchewkowy, kawa przegryzka: kiwi, zielona herbata obiad: miska zupy brokułowo-ziemniaczanej z ziernami słonecznika, dwie godziny pozniej dwa naleśniki ze szpinakiem i serem, surówka z kiszonej kapusty. (tak się najadłam tym obiadem, że pozniejsze danio to tylko z łakomstwa) przegryzka: danio waniliowe kolacja: 2 kromki wasy wielozbożowej z żółtym serkiem, mała mieseczka owsianki na mlekuz kakao i miodem (kupiłam na śniadanie, ale tak mi sie chcialo, że musiałam zjeść), jeszcze kubek kakao (pół wody pół mleka, kakao prawdziwe decomoreno, łyżka cukru) Niewiem czy to R czy U czy może P w każdym razie obyło się bez coli i słodyczy już 3 dzień
Edytowane przez _Novotna_ Czas edycji: 2010-01-14 o 12:08 |
|
|
|
#2054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
robie tak ze na przemian jem raz kolacje bialkowa z warzywami a raz kefir-maslanke z owocami tak dla urozmacenia i dla dobra jelit. 4 posilki bo tak mi wychodzi godzinnie jem co 3-4 wiecej nie zmieszcze posilkow w ciagu dnia (chodze do szkoly)dzieki za ocenke
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
moje P (przytylam prawie 3kg i dzisiaj odzyskalam wreszcie okres
śniadanie: paluch serowy: kawałek z masełkiem czosnkowym i zółtym serem, kawałek z serkiem topionym i camembertem gotowane jajko na miękko herbata z sokiem malinowym 2śniadanie: acticia kiwi-truskawka banan, jabłko ciastko -ekler obiad: łosoś z ziemniakami w sosie koperkowym duużo gotowanej marchewki podwieczorek: budyń śmietankowy garść (ok 20) migdałów kawałek babki poznańskiej kolacja: rogal: kawałek z serkiem topionym i szynka drobiowa, kawałek z masłem czosnkowym i żółtym serem serek wiejski 100g herbata z sokiem malinowym przekąska: duuże jabłko marchew garść nerkowców . ![]()
|
|
|
|
#2058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet nie wiesz jak sie cieszymy;D A jedzonko fajnie-jak zwykle ![]() My dzis stajemy na wage- 0.5 kg wiecej. Myslalysmy ze oszalejemy za szczecie, a tu sier okazalo,z e wage postawilysmy w zlym miejscu i zawyzala;D;/ ;p Ale radoche mialysmy jak nic;D Trudno, jeszcze wzrosnie W każdym bądź razie się staramy
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-14 o 14:57 |
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2061 |
|
Raczkowanie
|
Dajemy menu i szykujemy się do wyjscia
Jutro zjemy sobie jakies normalne sniadanie [typu bulka z twarogiem, itp] bo platki nam, bokiem wychodzą No i...zgrzeszylysmy znowe slodkosciami;p Zaczęło nas znów do nich ciagnac, wiec biegniemy po ciasto drozdzowe i zapas biszkoptów [coby sie czekoladą i drozdzowkami nie zapychac ]NASZE P ; przed sniadaniem; gruszka z jablkiem uprazone na patelnii z cynamonem , posypane wiórkami kokosowymi i migdałami. śniadanie; -kromka razowca z masłem orzechowym i miodem. - owsianka ; [ to co zwykle;banan, owsiane, BF, cheerious, chockapic, dodatkowo magusie;D, ZB, bakalie; orzechy, migdaly, rodzyny, wiórki, daktyle, jog. naturalny wymieszany z jogobellą daktyle-śliwka ] - pasek czeko z truskawkami + kostka aero;D:P [grzech nr1] II śniadanie; rogal francuski z nadzieniem serowym [grzech nr2;p] + 500 ml. soku marchewkowego jednodniowego (dziwne, ale okropnie nas napchał)III śniadanie;D bułka pszenna z masłem, plastrem sera,s ałatą, ogórkami + wiejski ze szczypiorkiem + miska gulaszu warzywnego [ pieczary, kukurydza, fasola, papryka, pomidory, masa przypraw] obiad; 9 pierogów ruskich z jogurtem, polane lekko masełkiem. + jeszcze dojdalysmy tego gulaszu;D [ zostało i tak pół gara)] przekąska po; orzechy i daktyle. + kakao na mleku 3,2 % podwieczorku brak ze wzgl. na zajęcia;[ kolacja; jajecznica z 2.5 jaja z pieczarkami, szczypiorem i kukurydzą + 2 kromki chleba pszennego z; -1 camembertem, masłem, pomidorkiem -2 z plastrem sera, szynki sojowej, ogorkow i salaty. po [ mamy okropna ochotę]!; budyn czekoladowy z garścią orzechów, garścią migdałów i rodzynek, posypany wiórkami kokosowymi. [ nie wazne ze w okolicy 22;p]
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-14 o 15:11 |
|
|
|
#2062 |
|
Raczkowanie
|
jedzonko na dziś...U????
sniadanko: 8;00: jogo naturalny + 3 garści zdrowy błonnik+ 3 lyżki musli tropicalne+ 2 lyżki otreb żytnich+ kawa zbożowa z mlekiem+ zielona herbatka troche mentosów sniadanko II: ( 11:30): bułka razowa cienko posmarowana białym serkiem + kilka plastrów pomidora+ jabłko+ czerwona herbata wpadła zmutowana big mandarynka obiad: ( 15:30): miseczka żurku+ pierś na parze z warzywami na patelnie( wszystko na parze) po: kawa z duuuża ilościa mleka ala latte podwieczorek: ( 17:00): jabłko + mandarynki kolacja: (19:00): serek wiejski+ kromka razowca+ pomidor wkrojony do serka + 2 lyżki pestek słonecznika... iiii?????jakieś podpowiedzi???sugestie??? ? ![]() ![]() :pr osi:![]()
|
|
|
|
#2063 |
|
Raczkowanie
|
.U.
I owsianka: 6 łyżek płatków owsianych, 4 suszone śliwki, garść włoskich orzechów, starte jabłko, łyżeczka kakao, szklanka mleka 1,5% II dwie kromki orkiszowego z masłem, serem żółtym i papryką, dwa jabłka: jedno ogromne, drugie troszeczke mniejsze;d pare gum takim malutkich ;d pare tic-taców, woda cytrynowa pump it up III zupa z łupanego groszku, 1/2 woreczka ryżu brązowego, pół opakowania mrożonych brokułów, potrawka z kurczaka, zielona herbata z kawałkami truskawek w jogurcie IV pomarańcza, kromka chleba orkiszowego z powidłami i łyżką wieljskiego, woda spacer 15 min V sałatka: pekinka, wiejski, kawałek ogórka świeżego, sos słodki chilli, kromka orkiszowego z masłem i dwoma plastrami piersi z indyka, herbata zielona z kawałkami ananasa wieczorem ćwiczenia.
Soul of the woman was created below Edytowane przez freakkiki Czas edycji: 2010-01-14 o 16:07 |
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj U/P Sniadanie: 1/2 grejpfruta duzo placek owsiany z rodzynkami, sezamem i siemieniem: 1/2 z niskoslodzonym dzemem z kasztana 1/2 z maslem z orzecha wloskiego 1/2 szklanki mleka Lunch 6x nigiri z lososia 3 pralinki belgijskie Podwieczorek: 1/2 kubka gotowanego mixu ryzow pol na pol z drobna zielona fasolka, jajko na twardo, papryka zielona Przed treningiem: 3 plastry ananasa suplement bialkowy Trening aerobow (10 min truchtu, 25 minut w miare intensywnego orbiego i 10 min wioslowania. I tyle, bo mi biodro wzielo i siadlo :/ a mialam biegac znowu przez godzne ;( ) Obiad kurczak na parze z marchewka, selerem naciowym (leciutenko tlustawe) kubek bialego ryzu. Pozniej: 4 sliwki suszone To tyle.
|
|
|
#2065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zreszta gdyby patrzec na wszystko pod katem substancji szkodliwych okazaloby sie ze nie ma takiego pozywienia badz napoju ktory jest w 100% zdrowy... wkoncu na cos trzeba umrzec;]
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
Uuu
ocenicie to???? |
|
|
|
#2068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsza R/U:
I: owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, jabłko, 2 suszone śliwki, jabłko, kilka czipsów bananowych, pół szklanki maślanki straciatella. II: 6 koreczków śledziowych, duża marchewa, 5 migdałów. III: kromka razowca z sałatą i wędliną dorbiową, 2 naleśniki z mąki pełnoziarnistej z twarogiem i rodzynkami, polane serkiem homo naturalnym. 20 min. interwałów IV: 3 placki owsiane, pół długiego ogórka. V: 100g. twarogu chudego, pomidor.
|
#2070 |
|
Rozeznanie
|
Moje P (możecie wierzyć lub nie, ale ja na tym tyje... a metabolizm mam bardzo dobry)
ŚN: owsianka standardowo (3 łyżki na wodzie, pół jogurtu naturalnego, pół banana, 4 orzechy brazylijskie, garść musli, garść mieszanki studenckiej, cynamon) OB: tortilla pełnoziarnista, posmarowana łyżką jogurtu naturalnego z wciśniętym czosnkiem, połowa pomidora, trochę pekińskiej, mięska drobiowego z piekarnika, ogórka zielonego POD: twarożek domowy z piątnicy KOL: bułka ciemna musli (60g) z masłem, plasterkiem drobiowej szynki, turkiem ziołowym, pomidorem i ogórkiem zapieczona w tosterze Jeżeli tak ma wyglądać jadłospis na którym tyję, to już nie wiem co ja będę jadła na utrzymaniu...
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

Nam endo powiedział, że to, żę kilka lat temu miałyśmy okres przy niższej nawet wadze, to nie znaczy, że teraz też tak będzie, jesteśmy coraz starsze, organizm ma inne wymagania:P Może spróbuj troszkę dotłuścić dietę?

19:30): serek wiejski lekki + dwie łyżki pestek słonecznika+ kromka razowca+ kawa zbożowa z mlekiem

Twój wybór

w każdym razie obyło się bez coli i słodyczy już 3 dzień
Nawet nie wiesz jak sie cieszymy;D