|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
![]() Właśnie zjadłam galaretkę z coli, ale szczerze mówiąc taka sobie jak dla mnie. Z herbatki owocowej sto razy lepsza A w lodówce czeka kawowe ptasie mleczko szkoda, że dopiero na jutro
|
|
|
|
|
#4712 |
|
Rozeznanie
|
Uczciłam zakończenie pierwszego dnia szklaneczką Coli Zero
![]() Kusicie słodkościami, aż muszę jutro wybrać się na zakupy i coś przygotować ![]() Aj a z kuchni mnie kuszą racuszki.
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny- mój mąż powiedział "na tej diecie albo gotujesz, albo jesz"
![]() Berlinianka- jak Twoja mama! Bez konsultacji! Ja właśnie zjadłam naleśniki bez mąki (na mleku w proszku) z serkiem waniliowym ![]() Przygotowałam sobie też jedzonko na jutro na cały dzień, bo będę poza domem od rana do wieczora. To i przy garach cały dzień
|
#4714 |
|
Rozeznanie
|
hehe ja wlasnie wrocilam od kolezanki i zachwycalam sie wlasnie kawowym ptasim mleczkiem (druga czesc zrobilam z cynamonem) to kolezanka od razu przepis chciala... umowilam sie z nia ze przygotuje sobie kilka rzeczy (np. chlebek, rybke z warzywami, cos slodkiego) i skocze do niej z tym podlaczyc sie pod jej piekarnik (bo moj niestety zepsuty) to stweirdzila ze z checia sprobuje takiego jedzonka skoro zachwalam - hehe na kolacje ma robic kotleciki jajeczne
ta dieta zaraza moja mama tez juz dostala kilka przepisow na pysznosci...
|
#4715 |
|
Zadomowienie
|
I to jest fajne
Jemy i chudniemy ![]() Zróbcie sobie sernik (w sumie bardzo tani jest): Kostka twarogu 0% - 250g 3 jajca 15-20 tabletek słodziku 6 łyżek otrąb owsianych parę kropel zapaszku - najlepiej migdałowy, ja dałam śmietankowy, można skórkę z cytryny też wrzucić kilka kropel cytryny łyżeczka proszku do pieczenia Twaróg mieszamy z żółtkami, otręby mielimy ze słodzikiem na puch, łączymy to z proszkiem, zapachem i twarogiem. Białka ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z masą. Piekłam jakieś 40 minut w ok. 190 stopniach. Czekałam aż się delikatnie zrumieni. Urósł na 5 cm, po czym opadł do 2 cm :P Pyszny jest, dałam 15 t. słodziku i jest taki delikatny, coś jak stężały budyń tyle, że serowy. Jadłam z serkiem wiejskim na słodko. Mniam
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
#4716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O! To ja jutro zrobię A w jak wielkiej foremcie piekłaś, hm?
|
|
|
|
|
#4717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja tyż
![]() Cytat:
Cytat:
Elianka w tym wątku ale nie wiem ile stron temu wypisałam wszystkie dozwolone produkty z nowej książki i jakie zmiany są między nową a starą, więc nie wiem czemu dopiero teraz to odkrywasz wszystko było takimi kolorowymi wołami (no może krówkami) napisane żeby w oczy wpadało A otrębami się nie martw -- doczytaj dokładnie - tam w książce jest napisane, że mogą być i trzy, ale nie więcej. Cytat:
Idę czytać Was dalej... EDIT: Tysia glukozy nie można. Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-14 o 20:43 |
|||
|
|
|
#4718 |
|
Raczkowanie
|
Berlinianka, wrzuć proszę do przepisowni, bo to chyba najprostszy z tych pieczonych serniczków jest
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to jest jak baba zmęczona z pracy wróci, to się mózg wyłącza
|
|
#4720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja mam taką propozycję, że może wkleić by te zmiany z nowej książki na pierwszą stronę, bo ostatnio chciałam zerknąć w tę precyzyjną notkę Parvati i pół godzinki szukałam. Co Wy na to? |
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Szukajcie, znajdźcie i wklejcie - moje pozwolenie macie
![]() Ja nie wiem który to był post, ponieważ mam to wszystko na karteluszkach a tu na forum to było DLA WAS.Moge pacnąc za chwile co najwyzej jesio raz produkty. Edit: Proszę. Produkty wg zielonej książki (opracowane przez Parvati) FAZA I DOZWOLONE: 1) Mięsa ( eskalopki cielęce, konina, królik, ligawa, pieczeń cielęca, polędwica wołowa, rostbef, stek wołowy, żeberka cielęce bez tłustej skóry). 2) Podroby ( nereczki cielęce, ozorek cielęcy, ozorek jagnięcy, wątróbka cielęca, wątróbka drobiowa). 3) Wędliny ( suszone mięso z Grisons, szynka wieprzowa, szynka z indyka, szynka z kurczaka). 4) Ryby ( barwena, czarniak, dorada, dorsz, gardłosz atlantycki, halibut, halibut wędzony, labraks, flądra, łosoś, łosoś wędzony, łupacz, makrela, merlan, mieczyk, morszczuk, płaszczka, sardynka, sola, strzępiel, surimi, tępogłów, tuńczyk, tuńczyk w sosie własnym-konserwa, turbot). 5) Owoce morza ( gambasy, homar, jeżokrab, jeżowiec, kalmar, krewetki różowe i szare, langusta, małż, mątwa, mięczak jadalny, omułek, ostrygi, ośmiornica, przegrzebki, rak, sercówka, trąbik). 6) Drób ( bażant, gołąb, indyczę, indyk, kurczę, kura, kuropatwa, perliczka, przepiórka, stek ze strusia). 7) Jajka ( kurze, przepiórcze). 8) Nabiał ( chude mleko, chudy biały ser, chudy serek wiejski, jogurty naturalne bez tłuszczu, serki homogenizowane bez tłuszczu, serki topione w kostkach bez tłuszczu). 9) Przyprawy/dodatki ( agar-agar - substancja żelująca, algi morskie, anyżek, aromaty bez cukru, bazylia, chrzan, cynamon, cytryna ale nie jako napój, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździk, imbir, kakao bez tłuszczu, kardamon, kminek, kolendra, korniszon jako przyprawa, kostki rosołowe bez tłuszczu, kurkuma, mięta, ostra papryka, otręby owsiane - 1-2 łyżki, papryka słodka, pieprz, pietruszka, rozmaryn, słodziki, soja jako dodatek/przyprawa, sos sojowy, sos pomidorowy/pomidory z puszki, suszona cebula, szafran, trawa cytrynowa, świeża cebula jako przyprawa, trybula, wanilia). DOPUSZCZALNE (w ograniczonych ilościach) - harissa, kostki rosołowe, majonez Dukana, musztarda, ocet winny, odtłuszczona śmietana do 3% tłuszczu, olej parafinowy, sezam, skrobia kukurydziana, sos winegret Dukana, sól, keczup dietetyczny - bezcukrowy). Wszystko ze stron 38-41. FAZA II DOZWOLONE - bakłażan, biała kapusta, boćwina, brokuł, brukselka, cebula, cukinia, cykoria, czerwona kapusta, dynia, fasolka zielona, kalafior, kalarepa, koper włoski - fenkuł, ogórek, papryka, pieczarka, pomidory, por, roszponka, rzepa, rzodkiewka, sałata karbowana, sałata zielona, seler, serce palmy, soja, szparag, szpinak. DOPUSZCZALNE (ograniczone ilości) - burak, marchewka. Strona 67. FAZA III DOZWOLONE: 1) OWOCE ( wielkość porcji się nie zmieniła - jest taka sama jak w białej książce ) - arbuz, brzoskwinie, grejpfruty, gruszki, jabłka, jeżyny, klementynki, maliny, mandarynki, melon, morele, nektarynki, pomarańcze, śliwki, truskawki. 2) PIECZYWO ( 2 kromki dziennie ) - chleb pełnoziarnisty, chleb razowy. 3) SER (40g dziennie) - sery twarde i półtwarde, a także topiony w kostkach. 4) PRODUKTY SKROBIOWE ( 220g, 2x w tyg.) - bulgur, czerwona i biała fasola, fasolka szparagowa, gotowane ziarna pszenicy, groch, kasza manna, makarony, polenta, soczewica, zielony groszek, ryż pełnoziarnisty). 5) MIĘSA - biała szynka, schab, udziec jagnięcy. Strony 92-93 FAZA IV Dzień PROTEINOWY ma troszkę "okrojone" produkty dozwolone. Str. 116-117.
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-14 o 20:49 |
|
|
|
#4722 |
|
Rozeznanie
|
Fero_monka jakie plecy zgrabne! fiu fiu
|
|
#4723 |
|
Rozeznanie
|
Parvati to dokładnie przemyślana decyzja
Niestety mam jeszcze troche do zrzucenia. Może nie koniecznie te 5kg ale wszystko wyjdzie w praniu.
|
|
#4724 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny (i chlopcy jesli tacy sa tutaj), postanowilam i ja do was dolaczyc, po 1 dniu uderzeniowki dobiegajacym konca.
Startuje z waga 71,5 kg (po wczesniejszym odchudzaniu slynna dieta MZ i pu-erh spadlam z 75,5) przy wzrosie 166cm. Pan Dukan sie "kloci" ze mna, ze 61,5 kg to waga dla mnie optymalna. Chcialam mniej,ale i tak 10 kg mam do zrzucenia. Wiec Brygada RR do dziela!!!!! Edytowane przez szarlott1983 Czas edycji: 2010-01-14 o 21:12 |
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Przepis na sernik jest dawno w przepisowni,Żadna nowość
|
#4726 |
|
Przyczajenie
|
kurcze Dziewczyny zjadłam na kolację makrelę wędzoną -taka jakaś tłusta dosyć mi sie trafiła- i wiecie co? chyba odzwyczaiłam się na Dukanie jedzenia tłustych potraw, bo czuje sie okropnie... mdli mnie i mdli... To w sumie dobrze, bo ja zawsze tłusto jadłam i byłam sama o to zła na siebie,a tak nabieram nowych przyzwyczajeń
|
|
|
|
#4727 | |
|
Raczkowanie
|
Na kolację były racuszki, smażone na patelni , na oleju i posypane cukrem pudrem
.......ale nie dla mnie- synek sobie zażyczył Nic litości dla matki nie ma! Ale dałam radę, nawet nie polizałam- nawąchałam się za to. Mam nadzieję, że od wąchania się nie tyje![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
I oby pod suknią ślubną znalazło sie odpowiednio smukłe (wedle Twego uznania) ciałko- trzymam kciuki za powodzenie
|
|
|
|
|
#4728 |
|
Raczkowanie
|
Witam dukające
![]() ja tak się przywitac chciałam, bo dawno nic nie pisałam A się zrymowało ![]() ja po ptasim mleczku, rybę piekę na jutro, bo w sumie ją już rozmroziłam, więc coś z nią muszę zrobic ![]() A tak to PW u mnie, do niedzieli, a potem proteiny i przechodzę na III fazę Bo w sumie już dobrze wyglądam, nie licząc tego, że trochę skóry tu i ówdzie mam i brak mięśni, no ale to się nadrobi wiosną ![]() A teraz piję colę light i nic mi się nie chce...
|
#4729 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4730 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!!dobrze ze i w Irlandii jest ktoś z kim można wspólnie się odchudzać...pozdrawiam
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu po co dodawać kolejny przepis jak już jest.Bez tego sernika to byśmy świąt nie przetrwały i bez piernika też
|
|
#4732 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak udaje Ci się zaopatrywanie w chude produkty nabiałowe? Bo ja np od dwóch tygodni nigdzie tu nie mogę znaleźć chudego sera białego |
|
|
|
|
#4733 |
|
szamanka
|
I faza za mną... z jakim efektem - nie wiem... ale na pewno niespektakularnym
![]() A teraz czas spać ![]() Dobranoc
|
|
#4734 |
|
Rozeznanie
|
czesc panienki
pisze do was jeszcze przed spaniem bo jutro weekend wiec duszo pokus wiec uwazac trzeba ![]() ![]() co tam u was jak mija dzien?
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#4735 |
|
Przyczajenie
|
Kochana startujesz dokładnie z taką samą wagą i wzrostem jak jak- także podwójnie trzymam kciuki i życzę spadków. Ja dziś 10 dzień diety i 4,5 kg mniej
Fero_monka cieszę się- widzę, że wynik masz super i mam nadzieję, że i ja taki osiągnę i naprawdę się cieszę, że nie jestem sama w tym wszystkim.... wiecie Dziewczyny, tak się zastanawiam, czy jakiegoś proszka na przeczyszczenie nie wziąć... aż mam cały brzuch napięty i nie jest to przyjemne uczucie- a piję ponad 2 litry dziennie ![]() poza tym nadal intensywnie szukam oleju parafinowego i w okolicznych sklepach nie ma... może jak w sobotę podjadę do marketu to znajdę- tylko czy aby Biedronka lub Auchan miał takowy na stanie... liczę, że tak ![]() bo serki lekkie Piątnicy są na pewno- tatuś kupował mi we wtorek w Auchanie i śmiał się, że "tego towaru ci nie zabraknie" ![]() pochwalę się, dzisiaj na obiadek miałam kebaba indyka w przyprawach różnych- zioła+czosnek poddusiłam na patelni i polałam jogurtem naturalnym z czosnkiem i bazylią pyszota (aż tata mi podebrał troszkę) ![]() od rana dzień rybno-nabiałowy... i będzie to przedostatni dzień I fazy.... od niedzieli będą i warzywka fajnie, bo tęskno mi za kapustą....dobra, zmykam spać ![]() ps. czytanie Was już mi weszło w krew- wszystko musiałam oblukać i teraz spokojnie zasnę
|
#4736 |
|
Raczkowanie
|
kasiaczek, parafinę znajdziesz jedynie w aptece
|
#4737 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() o boszzzzeeee.. wedziałam, że tak będzie... czytam od 2 godź. i doszłam dopiero do 143 strony...tyle zaległości, fajnie się Was czyta- szkoda tylko, że nie mam teraz czasu nawet wejść co pare dni... ale to się zmieni...kiedyś ![]() Dla mnie już 2 tyg....ważę sie jutro rano(w ogóle to co piątek)...więc jestem ciekawa ![]() Co do produktów: to dziękuję za podpowiedzi dotyczące produktów w UK- ja niestety w małym miasteczku mieszkam, więc nie mamy tu wszystkich supermarketów.... ale odkryłam poleconego Iceland'a (jogurty 0%, (nawet jakieś owocowe, ale dobrze, że nie lubię ), topiony serek z krówką na opakowaniu(jeszcze nie jadłam, ale widziałam), ser żółty zrobiony z semi-skimmed mleczka- ma 9%... da się żyć w Lidlu mają na szczęście Linessę- serek do smarowania i cottage cheese- mile zaskoczona byłam smakiem ...no i wszystkie te rybki![]() Ja moje otręby kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością(na szczęście mamy): wogóle super: bo oprócz zwykłych otrębów- jeszcze takie pałeczki otrębowe (bransticks) jak płatki oraz...chlebek otrębowy (cóż w zasadzie to tak to nazwałam- a to są tylko- sprasowane na twardo otrębowe prostokąty )...no może troszkę smakują jak tektura...ale z serkiem i łososiem są pyszne...zwłaszcza jak się ma ochotę na chleb i nie ma czasu eksperymentować z chlebkiem dunkanowym...Ptasie mleczko zrobiłam....hm... chyba nie mój typ, bo ciągle leży- za kwaskowe dla mnie...może cytrynowe by było lepsze?ale za to dziś odkryłam kawkę mrożoną: dużo lodu- zmiksować w mikserze koktajlowym dodać pół szklanki mleczka (jeśli się troszkę zamrozi wcześniej to nawet lepsze)- kawa i słodzik według uznania} no i to wszystko zmiksować w blenderze....mniam mniam- powstaje taka pyszna pianka na pół szklanki w wersji wzbogaconej myślę, że była by pyszna jako kawa-mocha- z łyżeczką kakao![]() No i mam pytanko do Tych mieszkających w Anglii - czy znalazłyście jakieś miejsce gdzie można dostać serek homogenizowany?(pytałam się znajomych Anglików, ale nie mają pojęcia nawet co to takiego :/)Pozdrawiam Wszystkie Dukanowiczki bardzo serdecznie- gratuluję spadków i proszę o trzymanie za mnie kciuków(bo na razie nawet sama jestem zdumiona jak dobrze mi idzie )
Edytowane przez Beldaran Czas edycji: 2010-01-15 o 01:47 |
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry i wszystkiego najlepszego z okazji piątku.
Ja już w pracy od godziny Skonsumowałam szynkę z sałata i twaróg. Ledwo mi się udało ukryć dietke przed kolegami, którzy się dopytywali, czemu bez pieczywa. Powiedziałam, ze nie zdążyłam kupić.... Mam straszny problem z przyznaniem się otoczeniu do diety. W firmie u mnie pracują prawie same szczupłe laski.
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2010-01-15 o 08:16 |
|
|
|
#4739 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry również
u mnie "szejk" mleczny na poczatek dnia i spadek 0,2
|
|
#4740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze możesz sobie robić jakieś sałatki z dozwolonych produktów, ale tak żeby było wszystko wymieszane i nie było widać co tam w środku siedzi ![]() Ja też się nie przyznaję do dietowania, bo mi się nie chce słuchać komentarzy... Tylko że mi w pracy nikt w talerz nie zagląda a na imprezy jeżdżę samochodem, żeby się nie tłumaczyć z niepicia alkoholu no i żeby mnie nie kusiło
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

Niemozliwe, żeby coś tak pysznego i słodkiego było dietetyczne 

a tu na forum to było DLA WAS.