Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 19:27   #4711
mara30
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Cytat:
Napisane przez Thercia Pokaż wiadomość
Kuźwa, wiecie co Dziewczyny? zrobiłam sobie własnie dukanowy budyń, wszystko dozwolone, zgodnie z przepisem. Zjadłam i co? I mam ogromne wyrzuty sumienia jakbym conajmniej zjadła w tajemnicy paczkę delicji Niemozliwe, żeby coś tak pysznego i słodkiego było dietetyczne
Miałam identycznie po niektórych deserkach Ale się przyzwyczaiłam

Właśnie zjadłam galaretkę z coli, ale szczerze mówiąc taka sobie jak dla mnie. Z herbatki owocowej sto razy lepsza
A w lodówce czeka kawowe ptasie mleczko szkoda, że dopiero na jutro
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:43   #4712
Martilla
Rozeznanie

Uczciłam zakończenie pierwszego dnia szklaneczką Coli Zero

Kusicie słodkościami, aż muszę jutro wybrać się na zakupy i coś przygotować

Aj a z kuchni mnie kuszą racuszki.

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:58   #4713
elianka
Zakorzenienie

dziewczyny- mój mąż powiedział "na tej diecie albo gotujesz, albo jesz"
Berlinianka- jak Twoja mama! Bez konsultacji!

Ja właśnie zjadłam naleśniki bez mąki (na mleku w proszku) z serkiem waniliowym

Przygotowałam sobie też jedzonko na jutro na cały dzień, bo będę poza domem od rana do wieczora. To i przy garach cały dzień
Stary 2010-01-14, 20:24   #4714
ruda_niunia
Rozeznanie

hehe ja wlasnie wrocilam od kolezanki i zachwycalam sie wlasnie kawowym ptasim mleczkiem (druga czesc zrobilam z cynamonem) to kolezanka od razu przepis chciala... umowilam sie z nia ze przygotuje sobie kilka rzeczy (np. chlebek, rybke z warzywami, cos slodkiego) i skocze do niej z tym podlaczyc sie pod jej piekarnik (bo moj niestety zepsuty) to stweirdzila ze z checia sprobuje takiego jedzonka skoro zachwalam - hehe na kolacje ma robic kotleciki jajeczne ta dieta zaraza moja mama tez juz dostala kilka przepisow na pysznosci...

walcze ze swoja slaba silna wola
ruda_niunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 20:27   #4715
Berlinianka
Zadomowienie

I to jest fajne Jemy i chudniemy

Zróbcie sobie sernik (w sumie bardzo tani jest):

Kostka twarogu 0% - 250g
3 jajca
15-20 tabletek słodziku
6 łyżek otrąb owsianych
parę kropel zapaszku - najlepiej migdałowy, ja dałam śmietankowy, można skórkę z cytryny też wrzucić
kilka kropel cytryny
łyżeczka proszku do pieczenia

Twaróg mieszamy z żółtkami, otręby mielimy ze słodzikiem na puch, łączymy to z proszkiem, zapachem i twarogiem. Białka ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z masą.
Piekłam jakieś 40 minut w ok. 190 stopniach. Czekałam aż się delikatnie zrumieni.
Urósł na 5 cm, po czym opadł do 2 cm :P
Pyszny jest, dałam 15 t. słodziku i jest taki delikatny, coś jak stężały budyń tyle, że serowy. Jadłam z serkiem wiejskim na słodko.
Mniam

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 20:38   #4716
Thercia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
I to jest fajne Jemy i chudniemy

Zróbcie sobie sernik (w sumie bardzo tani jest):

Kostka twarogu 0% - 250g
3 jajca
15-20 tabletek słodziku
6 łyżek otrąb owsianych
parę kropel zapaszku - najlepiej migdałowy, ja dałam śmietankowy, można skórkę z cytryny też wrzucić
kilka kropel cytryny
łyżeczka proszku do pieczenia

Twaróg mieszamy z żółtkami, otręby mielimy ze słodzikiem na puch, łączymy to z proszkiem, zapachem i twarogiem. Białka ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z masą.
Piekłam jakieś 40 minut w ok. 190 stopniach. Czekałam aż się delikatnie zrumieni.
Urósł na 5 cm, po czym opadł do 2 cm :P
Pyszny jest, dałam 15 t. słodziku i jest taki delikatny, coś jak stężały budyń tyle, że serowy. Jadłam z serkiem wiejskim na słodko.
Mniam

O! To ja jutro zrobię A w jak wielkiej foremcie piekłaś, hm?
Thercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 20:39   #4717
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
orac nei oralam, ale tarktorem jezdzic potrafie a co
Ja tyż

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Avatar feromonki jest okropny od początku mi się nie podobał,ale to przecież jej sprawa i się nie odzywałam,
Dokładnie.

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wzięłam i zgłupiałam. Miałam dziś koszmarny dzień w pracy i małżonek na pocieszenie kupił mi.... zieloną książkę DUkana

Zaparzyłam herbatkę czy tam i się miotam. Wędliny wieprzowe jak wół w produktach dozwolonych, w pierwszej fazie dozwolone pomidory z puszki, koncentrat i przecier, a otrąb 2 łyżki a nie trzy

Sama nie wiem, co mam myśleć

Elianka
w tym wątku ale nie wiem ile stron temu wypisałam wszystkie dozwolone produkty z nowej książki i jakie zmiany są między nową a starą, więc nie wiem czemu dopiero teraz to odkrywasz wszystko było takimi kolorowymi wołami (no może krówkami) napisane żeby w oczy wpadało
A otrębami się nie martw -- doczytaj dokładnie - tam w książce jest napisane, że mogą być i trzy, ale nie więcej.

Cytat:
Napisane przez Martilla Pokaż wiadomość
W zeszłym roku dzięki diecie South Beach schudłam z 62 do 55 kg i od tamtej pory waga się utrzymuje. Tak wiec startuję z 55 kg przy wzroście 160cm.
Jesteś pewna tej decyzji? Ja przy wzroście 161cm jako wagę docelową miałam 55kg

Idę czytać Was dalej...

EDIT:
Tysia glukozy nie można.

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2010-01-14 o 20:43
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 20:40   #4718
Thercia
Raczkowanie

Berlinianka, wrzuć proszę do przepisowni, bo to chyba najprostszy z tych pieczonych serniczków jest
Stary 2010-01-14, 20:43   #4719
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Elianka w tym wątku ale nie wiem ile stron temu wypisałam wszystkie dozwolone produkty z nowej książki i jakie zmiany są między nową a starą, więc nie wiem czemu dopiero teraz to odkrywasz wszystko było takimi kolorowymi wołami (no może krówkami) napisane żeby w oczy wpadało
A otrębami się nie martw - doczytaj dokładnie - tam w książce jest napisane, że mogą być i trzy, ale nie więcej.
...
Bo się skołowałam. Teraz zajrzałam do notatek i w rzeczy samej wszystko tam mam
Tak to jest jak baba zmęczona z pracy wróci, to się mózg wyłącza
Stary 2010-01-14, 20:43   #4720
Thercia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość

Elianka w tym wątku ale nie wiem ile stron temu wypisałam wszystkie dozwolone produkty z nowej książki i jakie zmiany są między nową a starą, więc nie wiem czemu dopiero teraz to odkrywasz wszystko było takimi kolorowymi wołami (no może krówkami) napisane żeby w oczy wpadało
A otrębami się nie martw - doczytaj dokładnie - tam w książce jest napisane, że mogą być i trzy, ale nie więcej.

A ja mam taką propozycję, że może wkleić by te zmiany z nowej książki na pierwszą stronę, bo ostatnio chciałam zerknąć w tę precyzyjną notkę Parvati i pół godzinki szukałam. Co Wy na to?
Stary 2010-01-14, 20:46   #4721
Parvati
Zakorzenienie

Szukajcie, znajdźcie i wklejcie - moje pozwolenie macie
Ja nie wiem który to był post, ponieważ mam to wszystko na karteluszkach a tu na forum to było DLA WAS.

Moge pacnąc za chwile co najwyzej jesio raz produkty.

Edit:
Proszę.

Produkty wg zielonej książki (opracowane przez Parvati)

FAZA I

DOZWOLONE:

1) Mięsa ( eskalopki cielęce, konina, królik, ligawa, pieczeń cielęca, polędwica wołowa, rostbef, stek wołowy, żeberka cielęce bez tłustej skóry).

2) Podroby ( nereczki cielęce, ozorek cielęcy, ozorek jagnięcy, wątróbka cielęca, wątróbka drobiowa).

3) Wędliny ( suszone mięso z Grisons, szynka wieprzowa, szynka z indyka, szynka z kurczaka).

4) Ryby ( barwena, czarniak, dorada, dorsz, gardłosz atlantycki, halibut, halibut wędzony, labraks, flądra, łosoś, łosoś wędzony, łupacz, makrela, merlan, mieczyk, morszczuk, płaszczka, sardynka, sola, strzępiel, surimi, tępogłów, tuńczyk, tuńczyk w sosie własnym-konserwa, turbot).

5) Owoce morza ( gambasy, homar, jeżokrab, jeżowiec, kalmar, krewetki różowe i szare, langusta, małż, mątwa, mięczak jadalny, omułek, ostrygi, ośmiornica, przegrzebki, rak, sercówka, trąbik).

6) Drób ( bażant, gołąb, indyczę, indyk, kurczę, kura, kuropatwa, perliczka, przepiórka, stek ze strusia).

7) Jajka ( kurze, przepiórcze).

8) Nabiał ( chude mleko, chudy biały ser, chudy serek wiejski, jogurty naturalne bez tłuszczu, serki homogenizowane bez tłuszczu, serki topione w kostkach bez tłuszczu).

9) Przyprawy/dodatki ( agar-agar - substancja żelująca, algi morskie, anyżek, aromaty bez cukru, bazylia, chrzan, cynamon, cytryna ale nie jako napój, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździk, imbir, kakao bez tłuszczu, kardamon, kminek, kolendra, korniszon jako przyprawa, kostki rosołowe bez tłuszczu, kurkuma, mięta, ostra papryka, otręby owsiane - 1-2 łyżki, papryka słodka, pieprz, pietruszka, rozmaryn, słodziki, soja jako dodatek/przyprawa, sos sojowy, sos pomidorowy/pomidory z puszki, suszona cebula, szafran, trawa cytrynowa, świeża cebula jako przyprawa, trybula, wanilia).

DOPUSZCZALNE (w ograniczonych ilościach) - harissa, kostki rosołowe, majonez Dukana, musztarda, ocet winny, odtłuszczona śmietana do 3% tłuszczu, olej parafinowy, sezam, skrobia kukurydziana, sos winegret Dukana, sól, keczup dietetyczny - bezcukrowy).

Wszystko ze stron 38-41.

FAZA II

DOZWOLONE - bakłażan, biała kapusta, boćwina, brokuł, brukselka, cebula, cukinia, cykoria, czerwona kapusta, dynia, fasolka zielona, kalafior, kalarepa, koper włoski - fenkuł, ogórek, papryka, pieczarka, pomidory, por, roszponka, rzepa, rzodkiewka, sałata karbowana, sałata zielona, seler, serce palmy, soja, szparag, szpinak.

DOPUSZCZALNE (ograniczone ilości) - burak, marchewka.

Strona 67.

FAZA III

DOZWOLONE:

1) OWOCE ( wielkość porcji się nie zmieniła - jest taka sama jak w białej książce ) - arbuz, brzoskwinie, grejpfruty, gruszki, jabłka, jeżyny, klementynki, maliny, mandarynki, melon, morele, nektarynki, pomarańcze, śliwki, truskawki.

2) PIECZYWO ( 2 kromki dziennie ) - chleb pełnoziarnisty, chleb razowy.

3) SER (40g dziennie) - sery twarde i półtwarde, a także topiony w kostkach.

4) PRODUKTY SKROBIOWE ( 220g, 2x w tyg.) - bulgur, czerwona i biała fasola, fasolka szparagowa, gotowane ziarna pszenicy, groch, kasza manna, makarony, polenta, soczewica, zielony groszek, ryż pełnoziarnisty).

5) MIĘSA - biała szynka, schab, udziec jagnięcy.

Strony 92-93

FAZA IV

Dzień PROTEINOWY ma troszkę "okrojone" produkty dozwolone.
Str. 116-117.

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2010-01-14 o 20:49
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 20:55   #4722
Marta 33
Rozeznanie

Fero_monka jakie plecy zgrabne! fiu fiu

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:02   #4723
Martilla
Rozeznanie

Parvati to dokładnie przemyślana decyzja Niestety mam jeszcze troche do zrzucenia. Może nie koniecznie te 5kg ale wszystko wyjdzie w praniu.

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:09   #4724
szarlott1983
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny (i chlopcy jesli tacy sa tutaj), postanowilam i ja do was dolaczyc, po 1 dniu uderzeniowki dobiegajacym konca.
Startuje z waga 71,5 kg (po wczesniejszym odchudzaniu slynna dieta MZ i pu-erh spadlam z 75,5) przy wzrosie 166cm.
Pan Dukan sie "kloci" ze mna, ze 61,5 kg to waga dla mnie optymalna. Chcialam mniej,ale i tak 10 kg mam do zrzucenia. Wiec Brygada RR do dziela!!!!!

Edytowane przez szarlott1983
Czas edycji: 2010-01-14 o 21:12
szarlott1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:41   #4725
eliza40
Zakorzenienie

Przepis na sernik jest dawno w przepisowni,Żadna nowość
Stary 2010-01-14, 21:52   #4726
uzi0016
Przyczajenie

kurcze Dziewczyny zjadłam na kolację makrelę wędzoną -taka jakaś tłusta dosyć mi sie trafiła- i wiecie co? chyba odzwyczaiłam się na Dukanie jedzenia tłustych potraw, bo czuje sie okropnie... mdli mnie i mdli... To w sumie dobrze, bo ja zawsze tłusto jadłam i byłam sama o to zła na siebie,a tak nabieram nowych przyzwyczajeń
uzi0016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:59   #4727
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Na kolację były racuszki, smażone na patelni , na oleju i posypane cukrem pudrem.......ale nie dla mnie- synek sobie zażyczył Nic litości dla matki nie ma! Ale dałam radę, nawet nie polizałam- nawąchałam się za to. Mam nadzieję, że od wąchania się nie tyje

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez szarlott1983 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny (i chlopcy jesli tacy sa tutaj), postanowilam i ja do was dolaczyc, po 1 dniu uderzeniowki dobiegajacym konca.
Startuje z waga 71,5 kg (po wczesniejszym odchudzaniu slynna dieta MZ i pu-erh spadlam z 75,5) przy wzrosie 166cm.
Pan Dukan sie "kloci" ze mna, ze 61,5 kg to waga dla mnie optymalna. Chcialam mniej,ale i tak 10 kg mam do zrzucenia. Wiec Brygada RR do dziela!!!!!

I oby pod suknią ślubną znalazło sie odpowiednio smukłe (wedle Twego uznania) ciałko- trzymam kciuki za powodzenie
Fero_monka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:02   #4728
cinnamon witch
Raczkowanie

Witam dukające
ja tak się przywitac chciałam, bo dawno nic nie pisałam
A się zrymowało

ja po ptasim mleczku, rybę piekę na jutro, bo w sumie ją już rozmroziłam, więc coś z nią muszę zrobic

A tak to PW u mnie, do niedzieli, a potem proteiny i przechodzę na III fazę Bo w sumie już dobrze wyglądam, nie licząc tego, że trochę skóry tu i ówdzie mam i brak mięśni, no ale to się nadrobi wiosną

A teraz piję colę light i nic mi się nie chce...

Było 72,5 kg
Jest :
65 kg (29.11.2009)
63,5 kg (11.12.2009)
61 kg (23.12.2009)
Jest 59! (20.01.2010)

25.01.2010 -> III faza, start!

A teraz ćwiczymy.

cinnamon witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:11   #4729
Thercia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Przepis na sernik jest dawno w przepisowni,Żadna nowość
A przepraszam w takim razie - myślałam, , że troszkę inny, ale faktycznie jest taki tylko w innych proporcjach Ślepa ja
Stary 2010-01-14, 22:18   #4730
Monia_35
Raczkowanie

Witam!!!dobrze ze i w Irlandii jest ktoś z kim można wspólnie się odchudzać...pozdrawiam

26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca)
mniej mnie o -8.0kg
obecnie IV faza od 26.07.2010
Monia_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:19   #4731
eliza40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Thercia Pokaż wiadomość
A przepraszam w takim razie - myślałam, , że troszkę inny, ale faktycznie jest taki tylko w innych proporcjach Ślepa ja
Nic się nie stało po prostu po co dodawać kolejny przepis jak już jest.Bez tego sernika to byśmy świąt nie przetrwały i bez piernika też
Stary 2010-01-14, 22:27   #4732
uzi0016
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Monia_35 Pokaż wiadomość
Witam!!!dobrze ze i w Irlandii jest ktoś z kim można wspólnie się odchudzać...pozdrawiam
Ja też się cieszę Jak udaje Ci się zaopatrywanie w chude produkty nabiałowe? Bo ja np od dwóch tygodni nigdzie tu nie mogę znaleźć chudego sera białego A tak bym sobie coś z niego upichciła... Ostatnio w akcie desperacji kupiłam półtłusty, ale w końcu sobie go odmówiłam.
uzi0016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 23:05   #4733
Mo_Nika
szamanka

I faza za mną... z jakim efektem - nie wiem... ale na pewno niespektakularnym
A teraz czas spać
Dobranoc
Stary 2010-01-14, 23:23   #4734
_kasiulka_
Rozeznanie

czesc panienki
pisze do was jeszcze przed spaniem bo jutro weekend wiec duszo pokus wiec uwazac trzeba
co tam u was jak mija dzien?

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 00:39   #4735
kasiaczek1916
Przyczajenie

GG do kasiaczek1916

Kochana startujesz dokładnie z taką samą wagą i wzrostem jak jak- także podwójnie trzymam kciuki i życzę spadków. Ja dziś 10 dzień diety i 4,5 kg mniej[/QUOTE]

Fero_monka cieszę się- widzę, że wynik masz super i mam nadzieję, że i ja taki osiągnę i naprawdę się cieszę, że nie jestem sama w tym wszystkim....

wiecie Dziewczyny, tak się zastanawiam, czy jakiegoś proszka na przeczyszczenie nie wziąć... aż mam cały brzuch napięty i nie jest to przyjemne uczucie- a piję ponad 2 litry dziennie

poza tym nadal intensywnie szukam oleju parafinowego i w okolicznych sklepach nie ma... może jak w sobotę podjadę do marketu to znajdę- tylko czy aby Biedronka lub Auchan miał takowy na stanie... liczę, że tak

bo serki lekkie Piątnicy są na pewno- tatuś kupował mi we wtorek w Auchanie i śmiał się, że "tego towaru ci nie zabraknie"

pochwalę się, dzisiaj na obiadek miałam kebaba indyka w przyprawach różnych- zioła+czosnek poddusiłam na patelni i polałam jogurtem naturalnym z czosnkiem i bazylią pyszota (aż tata mi podebrał troszkę)

od rana dzień rybno-nabiałowy... i będzie to przedostatni dzień I fazy.... od niedzieli będą i warzywka fajnie, bo tęskno mi za kapustą....

dobra, zmykam spać

ps. czytanie Was już mi weszło w krew- wszystko musiałam oblukać i teraz spokojnie zasnę

17.01 II faza
1,64 i 70 kg

jest 66 kg (stan na 22.02.10)

cel- rozmiar 36/38
waga 54-56...
wg doktorka 29.04.2010 będzie56,4 kg
kasiaczek1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 00:49   #4736
cinnamon witch
Raczkowanie

kasiaczek, parafinę znajdziesz jedynie w aptece

Było 72,5 kg
Jest :
65 kg (29.11.2009)
63,5 kg (11.12.2009)
61 kg (23.12.2009)
Jest 59! (20.01.2010)

25.01.2010 -> III faza, start!

A teraz ćwiczymy.

cinnamon witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 01:43   #4737
Beldaran
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
o boszzzzeeee.. wedziałam, że tak będzie... czytam od 2 godź. i doszłam dopiero do 143 strony...tyle zaległości, fajnie się Was czyta- szkoda tylko, że nie mam teraz czasu nawet wejść co pare dni... ale to się zmieni...kiedyś
Dla mnie już 2 tyg....ważę sie jutro rano(w ogóle to co piątek)...więc jestem ciekawa
Co do produktów: to dziękuję za podpowiedzi dotyczące produktów w UK- ja niestety w małym miasteczku mieszkam, więc nie mamy tu wszystkich supermarketów.... ale odkryłam poleconego Iceland'a (jogurty 0%, (nawet jakieś owocowe, ale dobrze, że nie lubię), topiony serek z krówką na opakowaniu(jeszcze nie jadłam, ale widziałam), ser żółty zrobiony z semi-skimmed mleczka- ma 9%... da się żyć w Lidlu mają na szczęście Linessę- serek do smarowania i cottage cheese- mile zaskoczona byłam smakiem...no i wszystkie te rybki
Ja moje otręby kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością(na szczęście mamy): wogóle super: bo oprócz zwykłych otrębów- jeszcze takie pałeczki otrębowe (bransticks) jak płatki oraz...chlebek otrębowy (cóż w zasadzie to tak to nazwałam- a to są tylko- sprasowane na twardo otrębowe prostokąty)...no może troszkę smakują jak tektura...ale z serkiem i łososiem są pyszne...zwłaszcza jak się ma ochotę na chleb i nie ma czasu eksperymentować z chlebkiem dunkanowym...
Ptasie mleczko zrobiłam....hm... chyba nie mój typ, bo ciągle leży- za kwaskowe dla mnie...może cytrynowe by było lepsze?ale za to dziś odkryłam kawkę mrożoną:

dużo lodu- zmiksować w mikserze koktajlowym dodać pół szklanki mleczka (jeśli się troszkę zamrozi wcześniej to nawet lepsze)- kawa i słodzik według uznania} no i to wszystko zmiksować w blenderze....mniam mniam- powstaje taka pyszna pianka na pół szklanki w wersji wzbogaconej myślę, że była by pyszna jako kawa-mocha- z łyżeczką kakao

No i mam pytanko do Tych mieszkających w Anglii- czy znalazłyście jakieś miejsce gdzie można dostać serek homogenizowany?(pytałam się znajomych Anglików, ale nie mają pojęcia nawet co to takiego :/)

Pozdrawiam Wszystkie Dukanowiczki bardzo serdecznie- gratuluję spadków i proszę o trzymanie za mnie kciuków(bo na razie nawet sama jestem zdumiona jak dobrze mi idzie)
7.01.10-->76kg; 14-->74.6kg
cel 1 --> szóstka z przodu
cel 2 --> 58kg

Edytowane przez Beldaran
Czas edycji: 2010-01-15 o 01:47
Beldaran jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 07:43   #4738
elianka
Zakorzenienie

Dzieńdobry i wszystkiego najlepszego z okazji piątku.

Ja już w pracy od godziny Skonsumowałam szynkę z sałata i twaróg. Ledwo mi się udało ukryć dietke przed kolegami, którzy się dopytywali, czemu bez pieczywa. Powiedziałam, ze nie zdążyłam kupić....

Mam straszny problem z przyznaniem się otoczeniu do diety. W firmie u mnie pracują prawie same szczupłe laski.

Edytowane przez elianka
Czas edycji: 2010-01-15 o 08:16
elianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 08:19   #4739
Marta 33
Rozeznanie

dzien dobry również

u mnie "szejk" mleczny na poczatek dnia i spadek 0,2

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 08:28   #4740
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Dzieńdobry i wszystkiego najlepszego z okazji piątku.

Ja już w pracy od godziny Skonsumowałam szynkę z sałata i twaróg. Ledwo mi się udało ukryć dietke przed kolegami, którzy się dopytywali, czemu bez pieczywa. Powiedziałam, ze nie zdążyłam kupić....

Mam straszny problem z przyznaniem się otoczeniu do diety. W firmie u mnie pracują prawie same szczupłe laski.
Powiedz, że Ci się kanapki znudziły i kombinujesz, co by tu urozmaicić albo, że zauważyłaś, że o tej porze roku po pieczywie czy słodyczach robisz się senna
Jeszcze możesz sobie robić jakieś sałatki z dozwolonych produktów, ale tak żeby było wszystko wymieszane i nie było widać co tam w środku siedzi

Ja też się nie przyznaję do dietowania, bo mi się nie chce słuchać komentarzy... Tylko że mi w pracy nikt w talerz nie zagląda a na imprezy jeżdżę samochodem, żeby się nie tłumaczyć z niepicia alkoholu no i żeby mnie nie kusiło
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości