|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
witam nocna pora
![]() wyprawilam chlopakow do przedszkola, a ze musialam wlaczyc kompa na chwile zeby cos sprawdzic to sobe mysle zasiade na chwilunie Cytat:
a vit D ta dla niemowlat to nie zastanawialam sie w ogole czy jest jadalna, baaa myslalam, ze nie jest bo w koncu dziecku podaje sie tylko jej zawartosc - nie mowimy o capivicie tylko o vita D dla dzieci - poza tym ona nawet ma taki cypek zeby go odciac i wlac do buzki wiec tymbardziej nigdy nie przyszlo mi do glowy, ze jest do polkniecia aaaa nagroda, ze tak ladnie jezdzil na lyzwach - dzeci juz tak maja, jak cos im dobrze wyjdzie to zaraz nagrode chca role ogarnal, mam madre dziecko ![]() ide jeszcze w kime poki maly spi
|
|
|
#3212 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
No właśnie też teściowo Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() *** Dzień dobry Maciul nie dał mi dzisiaj pospać. Rzucał się, wałkonił. Jestem niewyspana ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Po mamusi
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inna mama czytalam ze kupila zapas igieł i kazda kapsulke nakuwała, bo nie miala cypka do urwania ![]() ja odnioslam sie do tego ze w capivicie i tej dla niemowlat jest taka sama.Wiem bo jem ![]() a ja poszlam mala uspic a sama wzielam prysznic,wyprowadzilam psa i walnelam se makeup teraz druga kawunia, sniadanko i z wolna bedziemy sie zbierac Tuli a Aneczka dostala slicznych pełnych policzków ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- eleeri czy wy tez zdecydownie wiecej jedliscie swierzego chlebka niz sklepowego? dziewczyny co uzywacie automatu uwazacie ze moglabym wg tego przepisu wszystko tam wrzucic na raz? Chleb owsiany Wymieszać 2 szklanki gorącej wody ze szklanką płatków owsianych, pół szklanki oleju, miód, sól, dodać 2 szklanki zimnej wody i dobrze wymieszać. 125 g drożdży rozpuścić w ciepłej wodzie (pół szklanki) dodać do przygotowanej masy, dobrze wymieszać. Dodać powoli 2 szklanki mąki pszennej, ciągle mieszając, aż ciasto będzie gęste. Ugniatać na stolnicy, pozostawić w cieple do wyrośnięcia, ugniatać dalej, uformować bochenki w natłuszczonych formach, zostawić do wyrośnięcia, piec 60 minut w 210°C. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- a ja slucham Niemenowej-Jestem mama i gule mam w gardle, no ja jestem postrzelona ![]() pewnie bym se poryczala gdyby nie make up
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wolalabym to na poczte powysylac, ale pozniej bo teraz Tomcio wzywa mamusię
![]() W nocy Tomuś pierwszy raz odkręcił się z pleców na brzuszek ,w takiej pozycji zastałam Go kiedy wezwał mnie na karmienie ![]() Napaliłam sie na taką zabawkę, tylko jest straszie droga(nowa) a uzywana tez jest droga w sumie. Ma ktos takie cuś? Warto? http://www.allegro.pl/item835827259_...ity_cente.htmlo tiny love świat odkryć biega
|
|
#3215 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za Marcelka, leczcie szybko ten katar i pozbadźcie się tych wrednych penumokoków ... na pewno się martwisz ale Marcelek ma silny organizm i raz dwa się z tym uwiniecie zobaczysz jak się dzisiaj czujesz? Cytat:
![]() a przypomniało mi się, moja babcia (ta od rad dotyczących paznokci ) calutką ciążę, gdziekolwiek wychodziłam powtarzała mi: a nie chcesz sobie ubrać czegoś luźniejszego? ![]() Cytat:
![]() Anai jak zwykle urocza, niesamowicie ma piękne oczy ![]() Cytat:
ojj, coś mu dolega czy tak po prostu ? Wredna Afrodyto mi tez możesz przesłać na pw Texasiku miłego lotu i pobytu w PL Ciekawe jak tam Skierka?
|
|
#3216 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() u mnie dzis 29dc i @ nie widac ![]() Cytat:
![]() śliczna ta moja immienniczka Cytat:
![]() i ta mala bedzie pewnoe taka sama- noc coz era komputerow ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------
|
|
#3217 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tomusiowi spodoba siezapomnialam o tym wczoraj napisac ze wlasnie wiem ze i on musi dostac lek Cytat:
rozejrze sie tez za nim Cytat:
![]() u mnie nie bylo sucho a mimo wszystko zapalenia dostalam ![]() Cytat:
Cytat:
tantum rosa mam w domu ale jakos zapomnialam ![]() Ania slodkosci Cytat:
dzien dobry mamuski! jestem zla bo cieplej wody nie ma i jak tu sie glowe umyc??? ehhhhhh milego dnia? |
||||||
|
|
|
#3218 |
|
Wtajemniczenie
|
A no własnie, dobrze że czekoladka ma głowę na karku...
Bartusiu rośnij zdrowo
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
dopoki pamietam bo ost pamiec mi szwankuje
![]() duzo zdrowka dla Bartusia, sto latek i wszystkiego naj ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- no i Miramej nie bylo wczoraj w ogole... |
|
|
|
#3220 | |||
|
Zakorzenienie
|
"Autyzm, zaburzenie rozwojowe, ujawnia się w ciągu pierwszych 3 lat życia. Jeszcze 40 lat temu choroba ta rozwijała się u czterech na 10 tysięcy dzieci. Dziś lekarze alarmują, że nastąpił wzrost zachorowań. Cechy autystyczne obserwuje się już u jednego na 86 dzieci. Do tej pory nie poznano przyczyn powstawania autyzmu. Wiadomo, że częściej zapadają na autyzm chłopcy, być może odpowiedzialny jest za to testosteron, męski hormon płciowy. Dotknięci autyzmem mają problemy z komunikowaniem się z otoczeniem. Żyją we własnym świecie, koncentrując się wokół obsesyjnych zainteresowań, niezdolni odczuwać emocji. Nie akceptują zmian w otoczeniu i reguł przyjętych w normalnym świecie. Nasilenie zachowań autystycznych może być różnorodne, od lekkich przypadków, gdy chory postrzegany jest jako dziwak, po przypadki totalnego zagubienia się w sobie, napady agresji i niezdolność do samodzielnego funkcjonowania. Większość chorych unika kontaktu wzrokowego, nie jest w stanie odczytać gestów i mimiki twarzy, nie rozróżnia rysów twarzy poszczególnych ludzi, nie potrafi nawiązać więzi emocjonalnych. Osoby autystyczne mają tendencje do wybiórczego postrzegania rzeczywistości. - Kiedy patrzę komuś w oczy, widzę w nich taką masę danych, że odczuwam "przeładowanie informacyjne", wolę patrzeć w podłogę, słuchając kogoś, choć ludzie postrzegają to jako niegrzeczne - opowiada Paul. Podobnie jak wielu chorych, on także nie jest w stanie rozróżnić, czy jest mu zimno czy ciepło. Ma problemy z ustaleniem, skąd dobiega dźwięk, a najlżejsze dotknięcie odbiera jako ból fizyczny. Wiele dzieci, nim zostaną zdiagnozowane, uważa się za niegrzeczne. Atak szału może wywołać u nich przesunięcie o centymetr ulubionej zabawki lub próba przytulenia. Badania nad autyzmem i zespołem sawanta prowadzone są od 60 lat. O zachowania autystyczne posądzano wielu znanych ludzi. Byli wśród nich Albert Einstein, Fryderyk Nietzsche, Isaac Newton, Wolfgang Amadeusz Mozart, Mark Twain, Franz Kafka, Vincent van Gogh, a z bardziej współczesnych Jim Henson (twórca "Muppetów") i Alfred Hitchcock. Trudno dziś ustalić, w jakim stopniu ich ekscentryczne zachowania wywołane były autyzmem. Autystyczne cechy mają także według specjalistów Bob Dylan, Woody Allen, Bill Gates, Michael Jackson i Keanu Reeves. " http://marhan.pl/index.php?option=co...stki&Itemid=85 Cytat:
![]() chleb był tak dobry, że na początku cały bochenek był zjadany na śniadanie, nawet z samym masłem potem żeby było co zjeść na kolacje nastawiałam automat drugi raz ![]() hmm, nie wiem ![]() musiałabyś spróbować dać wszystko i zobaczysz co z tego wyjdzie a druga opcja to płatki dodać po sygnale Cytat:
co do zabawki to nie pomogę, bo nie mam takiej Cytat:
![]() hmm, może jeszcze przyjdzie ![]() 100 lat dla Bartusia
|
|
|
#3221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu nie masz ciepłej wody ? to może zagrzej w garnku na gazie ![]() no własnie nie było ? nie wiem wysłaś Jej sms-a ? czy będzie zła żem nachalna ![]() Tuli śliczną masz córeczkę
|
|
|
#3223 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zęby? Albo "ten typ tak ma" Dzisiaj jest taki marudny, że pewnie nie posiedzę z Wami długo Właśnie ciekawe ![]() [QUOTE=czekoladka21;164729 98]... u mnie dzis 29dc i @ nie widac ![]() ... a wiesz oni maja jeszcze 2 starszych 14 i 15 lat , dostali komputer na komunie i tez ciagle graja, a teraz szwagierka ma pretensje ze jak sa wakacje to oni nawet z domu nie wychodza bo tylko przy komputerze siedza! uwazam ze sama jest sobie winna, mogla wczesniej reagowac jak byli mlodsi a nie pozwalac im godzinmai siedziec przed pudlem ![]() i ta mala bedzie pewnoe taka sama- noc coz era komputerow ![]() ... /QUOTE] Ups ![]() Niestety w dzisiajszych czasach trzeba znaleźć złoty środek Bartusiu sto lat, sto lat
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie zamierzam jej calkowicie zabraniac komputera bo daloby odwrotny skutek dzwonilam i nie wiedza dlaczego? beda sprawdzac w garnku na gazie nie dam rady bo jak ja pozniej bede lala ta wode na wlosy jak jedna reka sprawna? moze wyslij jednak? |
|
|
|
|
#3225 |
|
Wtajemniczenie
|
Też się nad esem
![]() Nachalna, nienachalna, ale my się tu martwimy
|
|
#3226 |
|
Ola-Unhola
|
Dzieńdoberek
Tuli, dzięki za link do Relax,.... Moje dziecko jest zachwycone, dodatkowo jeszcze dlatego, że On myśli, że wszystkie piosenki jakie puszczamy śpiewam...ja ![]() A teraz sam spiewa i szaleje na dywanie Aneczka, cudna Eleeri, gratulacje dla Matiego. Zabek w końcu się wykluł Texasik, udanej i szczęśliwej podróży. Czekam na wieści już z Polski Wredna, wysłałam maila na PW Co do zabawki, też mi sie podoba. A chyba Mariola ma taką ![]() I nie wiem, co jeszcze miałam napisać.... Jak o kims zapomniałam - przypomnijcie GDZIE MIRAMEJ?????? My wczoraj zrobiliśmy sobie rodzinna kapiel... We trójkę wleźliśmy do wanny, ale Antoś miał ubaw (Bartuś też), umył Antka i się cieszył jak maluch
|
#3227 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Dziękujemy za wczorajsze życzenia dla Tymoteuszka Tak, wczoraj o 13.30 stuknęło nam pół roku ![]() Porobiliśmy zdjęcia, odbiliśmy łapkę i stópkę, a solenizant walczył do północy zamiast spać.. Teraz będę nadrabiać wątek, bo wczoraj to tak jednym okiem śledziłam. I w ten weekend zgłosiła chęć wizyty Mama Oraz
|
|
#3228 | |||
|
Ola-Unhola
|
Jeżeli chodzi o szczepienie MMR, to chyba przejde sie do neurologa i poproszę o takie konkretne zaświadczenie, że u nas jest wskazanie do szczepień acelularnych (ze względu na to napięcie wczęsniej), bo MMR jest szczepionką żywą i z tego co mówiła pediatra przy problemach z napięciem żywymi nie mozna szczepic
Może u Ciebie Aniu tez tak mozna? ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Nie walczył, tylko świętował, do końca dnia swoich urodzin
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myslalam ze z małżem...
|
|
|
#3230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam taka nadzieje ![]() Cytat:
![]() masz racje
|
|
#3231 |
|
Ola-Unhola
|
No nie, Małż już by się nie zmieścił
![]() Towarzyszył nam cykając fotki
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3233 |
|
Ola-Unhola
|
No i przepaliła mi się suszarka...Małz znowu będzie ględził, że moja wina itp (bo ją rzeczywiście eksploatuję
)Kurcze musze coś na szybko kupić. Jak go poproszę to się zbuntuje, że musi co chwilkę nową kupować przez moje nadużywanie i nie będzie chciał kupic
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
mala wlasnie zasnela po wrzaskach i piskach
![]() musze znowu wybrac sie na zakupy sloikowe zrobic zapas i chyba do tego tesco namowie tż....tylko dopiero w niedziele ma wolne
|
#3235 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale fajnie Ja też myślałam żeby się z małą wykąpać ale boje się ze mi się wyślizgnie..może poczekam aż będzie siedzieć Cytat:
![]() mama mówisz.... ![]() może da się naprawić?
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam nadal
żeby przyszła ![]() Cześć. Właśnie z Kingą wróciłyśmy od lekarza, bo od dwóch dni robiła bardzo często kupy.Lekarz stwierdził, że to nic poważnego i przepisał tylko Smectę i Lacidofil oraz kazał dawać mleko z kleikiem ryżowym. Zważyłam Kingę i moja okruszynka waży całe 7 kg Wszystkiego Najlepszego dla Bartusia No i spóźnione życzenia dla Tymka Przeszłam na dietę ONZ turbo. Jestem na niej dopiero drugi dzień, ale narazie nie narzekam. Jem posiłki równo co dwie godziny, zaczynając od godz. 8 ostatni posiłek mam o 18 Narazie zjadłam: - jabłko - pomarańcz - sałatka- pomidor, rzodkiewka, sałata a w planie: kurczak z brokułami jajko na twardo z pomidorem tuńczyk z orzechami włoskimi sałatka - ogórek, brokuły, pomidor, sałata No i woda (kubek przed każdym i po każdym posiłku) Kiedy kolejne oficjalne ważenie? |
|
|
|
#3237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że to nic poważnego ![]() ![]() w poniedziałek wchodzimy na wagę
|
|
#3238 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
) Jest inaczej niż się wydaje Antek juz powoli wyrasta ze swojej wanienki i przeniesiemy się do dużej. Jak już dobrze będzie siedział to kupię krzesełko tego typu http://allegro.pl/item876187641_krze...rzyssawki.html Nie da się naprawić, bo to stara suszarka i już szwankowała (wziełam ją od rodziców), 3 mies temu "załatwiłam" swoją super Remingtona, która nie da się naprawić (bylam w serwisie). Nie z mojej winy padł silniczek i jakbym miała gwarancję to by wymienili mi na nową, ale Małż gdzieś ją podział A nowa kosztuje ok 150 zł
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duza z niej dziewczynka
|
|
|
|
|
#3240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może jednak Maciulek pozwoli mamie na odrobinę relaksu na forum ![]() Cytat:
![]() a małż nie pomoże ? napisałam odpisała że ma doła i nie wie kiedy będzie ![]() i że wyniki będą dzisiaj po południu Cytat:
![]() ale Wam dobrze z wanną ![]() Cytat:
nie walczył, nie walczył, a świętował ![]() ups ![]() to będziesz miała wesoło na weekend
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

. Moj ojciec ma to samo. Wlasciwie to juz sie przyzwyczailam, tylko moje EKG wyglada bardzo nieladnie i lekarze zawsze psiocza, bo wysluchuja szmery.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

yhh
a jeszcze ma do tesco podjechac bo obiecal Erykowi nagrode 

naprawde??