|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
a gdzie kalka? uciekła rodzić?
![]() ja to już się tymi skurczami nie podniecam.. dzisiaj od rana jakieś mam.. wygląda to mniej więcej tak: przez 2h skurcze co 15-10 min, później godzinę cisza i znowu przez 2h skurcze.. po prostu jaja a ten czop to w zasadzie chyba dopiero jednak dziś mi wyleciał albo już zgłupiałam bo dzisiaj poszłam do łazienki a tam mega dużo czegoś gęstego z krwią.. jutro rano tak jak pisałam mam się stawić w szpitalu, jak będą miejsca to mnie zostawią nawet jak się nic nie będzie działo a jak się nie będzie działo i nie będzie miejsca to ja nie wiem
|
|
|
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka - słodki syneczek
mnie też krocze boli, szczególnie jak wstaję rano, muszę rozchodzić i dopiero jest lepiej... co do wątku na odchowalni jestem za ![]() filka - trzymam żeby to nie był fałszywy alarm ![]() umyłam prysznic, odkurzyłam i zmyłam podłogi, wyczyściłam schody i nic...:wariat: czekania ciąg dalszy, ciekawe w jaki czas po terminie biorą do szpitala na wywołanie ... |
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
a Wy co takie obolale? Jakbyscie mialy rodzic jakos niebawem czy jak?
![]() ....... Kurcze to przedszole Adaska mnie wykancza... Przesiaduje z nim tam jak zawodowa przedszkolanka a jak tylko wyjde to ryk.... Dobranoc |
|
|
|
#1264 |
|
Zadomowienie
|
no dzeiki dziewczyny ale narazie to falszywy alarm!!!!
|
|
|
|
#1265 |
|
Rozeznanie
|
jak to 4h?? i że niby od razu wyjdziesz ze szpitala??? ja dopiero na drugi dzień czułam się w miarę normalnie, a 4h po porodzie to byłam jak pijana! nie wyobrażam sobie w tym stanie iść gdziekolwiek
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie
Tutaj mama czerwcowa 2009 ![]() Wpadam z reklamą Może któraś potrzebuje witamin np. K dla swojego dzieciaczka, mi sporo zostało. Wymienię się dosłownie za drobiazgi![]() Mam też majtki poporodowe i lewatywę gdyby, któraś chciała sobie zrobić w domu zamiast w szpitalu ![]() Gdyby któraś była zainteresowana, to zapraszam na mój wątek Edytowane przez Seona Czas edycji: 2010-01-14 o 22:13 Powód: dopisek |
|
|
|
#1267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1268 |
|
Raczkowanie
|
dzięki wielkie Dziewuszki za dobre słowo a propos mojej fotki.
ja też się przyłączam do obolałych mamusi. Kiedy leże i potem chce wstać to też czuje bardzo silny ból. Poza tym pobolewa mnie brzuszek. Jedynie po prysznicu na 2 godz. wszystko się jakby uspokaja. |
|
|
|
#1269 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szymonek śliczniutki Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- wiadomość dla dziewczyn z "planujemy" : Dra zrobiła test i wyszła druga kreseczka , co prawda jaśniejsza , ale jest
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#1271 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1272 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do roztargnienia to też tak mam. Najgorszy numer który zrobiłam podczas tej ciązy to zostawiłam samochód otwarty na parkingu z kluczykiem w stacyjce.... Wielkie dzięki!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo fajnie nastrajają mnie Twoje posty i lubię je czytać Cytat:
Serdecznie gratuluje!!! Wysłałam Ci sms-ka ale chyba nie dostałaś.... ![]() Cytat:
Ja też mam takie dziwne bóle krocza od paru dni. Nie jest to bardzo dokuczliwe, ale takie dziwne i niezbyt przyjemne. Poza tym strasznie puchną mi dłonie... Jak rano wstaję to nie mogę zgiąć palców u rąk tak boli... |
|||||||
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do wątku na Odchowalni to zgadzam się z Kancią
)Cytat:
W końcu i jej się udało, trzymam za nią kciuki aby wszystko się dobrze ułożyło i doczekała maluszka
|
|
#1274 |
|
Rozeznanie
|
no to jestem dzisiaj pierwsza
za nic w świecie nie mogę już zasnąć.. usnęłam dopiero koło 1 bo miałam skurcze, ale jakoś je rozchodziłam.. obudziłam się o 3.. głodna Zaraz lecę pod ciepły prysznic jak i po nim będą dalej to jadę.. I tak w sumie miałam dzisiaj jechać tylko trochę później A jak mnie odeślą albo powiedzą, że miejsca nie ma to się zastrzelę
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brzoskwinka? Ciekawa jestem która pierwsza. Ja jak nie wyląduję wcześniej to wywołują w dzień babci. Rewelka po prostu! |
|
|
|
|
#1276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki najmocniej jak się da , kracze kra kra kra nie przerwanie , czaruje
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
hey
Jakaś padnieta jestem ![]() Obiecałam sobie że dzis robię dzień leniuchowania.... Sprzątać nie będę...gotowac też nie Dziś jak Kuba pojdzie spać robię lazienkowe SPa i drzemkę trzasnę ....bo ciągle czuję się niewyspana mimo że spię całą noc (od kilku dni tak mam oliviaoO wiesz sama zaco ![]() No i za inne mamusie , które by bardzo chciały już i troszkę KRA,...Kra...kra
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-15 o 07:52 |
|
|
|
#1278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a dziewczynki nie pisałyście kiedyś co należy pić , żeby opuchlizna troszkę zeszła??? ![]() trzymam kciuki za przeterminowane i razem z Pysią głośno kraczę dziś troszkę z czasem na wizaz będzie ciężko , bo przed południem mają koleżanki mnie odwiedzić
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
ja też kraaaaa kraaaaaaa
................ dzisiaj miałam fatalną noc, w ogóle nie mogłam zasnąć - na lewym boku nie mogę leżeć bo mi cierpnie góra brzucha pod cyckiem :/ póżniej bolało mnie żebro,na poduszce nie mogłam spać bo się dusiłam:/, póżniej miałam bóle @...a jak w końcu zasnęłam to musiałam wstać-zajeeebiście:P
|
#1280 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem za tym ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
doberek!
Niech chociaz jedna sie dzi rozpakuje, bo ilez mozna czekac ![]() Trzymajcie sie dzielnie dziewczyny!!! W koncu jak weszlo to musi wyjsc ![]() Ale mnie wzielo na "humor" z rana. Ja przezywam katusze zwiazane z przedszkolem synka i jakos nie moge sie skupic na ciazy. Moze to i lepiej. Czas sobie plynie. A ja mysle tylko, czy on sie przyzwyczai zanim sie Zuzka urodzi, czy lepiej zrezygnowac, czy to dobre ptrzedszkole (bo mam mnostwo obiekcji) itd...Ale w koncu on ma tam zostawac przez 4-max 5 godz dziennie, wiec moze jakos sie uda. Dzis go maz odprowadzil (na razie jest sam), mam nadzieje, ze pani nie bedzie zaraz po mnie dzwonic. Bo i tak zamierzam niebawem isc i zobaczyc co sie dzieje. ![]() .... Dzis mam wizyte u gina. Taka dodatkowa, bo moj jest na urlopie. Zobaczymy co i jak, bo juz z miesiac nie bylam badana. Nie wiem co z moja szyjka itd... |
|
|
|
#1282 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
************************* ********* Dzisiaj mam co robić także zaraz póki mam wenę to się zabieram za robotę.Najpierw zakupy
|
|
#1283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka
Twój Szymuś poprostu ![]() --------------------- Tez nieraz zaglądałam na wątek planujemy z nadzieją ze jakiejs weterance sie udało- i w końcu sie udało Dra mocno trzymam kciuki żeby to było to super
|
#1285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odnośnie przedszkola: Powiem ci,że ja miałam istne cyrki z moim synkiem.Tylko,że w moim przypadku musisz zwrócić uwagę na to,że mój synek j.duńskiego nie znał.Został zapisany do jednego z przedszkoli niedaleko naszej ulicy do którego chodziły znajome mu dzieci.Ale tam było ponad 50 osób i niestety nie potrafiono się nim zająć.Zostawał na kilka godzin,ale normalnie przerażenie miał w oczach a płakać zaczynał już jak z domu wychodził.Mnie zapewniano,że dziecko w przedszkolu jest uśmiechnięte i wesołe i że bawi się z innymi dziećmi.A z innego źródła dowiedziałam się,że mój Oskar od rana do popołudnia ciągle płakał i nikt nic z tym nie robił.Masakra......!!!!Na szczęście dostał się po tygodniu do innego przedszkola 50m od domu.Tam jest 15 osób w jego grupie i 3 opiekunów w tym polka (ale tam też były polki i to 2).Dziecko z radością idzie do przedszkola,bawi się,jest uśmiechnięte i do domu nie chce wracać.Z rodzicem zawsze ktoś porozmawia o tym co robiło dziecko w ciągu dnia,czego mu brakuje,ile zjadło itp.Normalnie niebo a ziemia.A jak przechodził kiedyś obok starego przedszkola z grupą dzieci z obecnego przedszkola to wpadł w histerię i pytali mnie czy coś się wydarzyła w tamtym miejscu. W nowym przedszkolu do którego już chodzi od pół roku to klimatyzował się chwila moment,a w tamtym to tydzień było mało a z nim byłam jeden dzień. Ciężko mi ogólnie wytłumaczyć,bo mój synek wymagał w tym czasie specjalnej opieki pedagogicznej,a nie traktowania jak inne dzieci duńskie które wszystko rozumiały. Jak sobie wspomnę co on musiał czuć to normalnie serce mi pęka .Ale teraz jest rewelacja!!!!Może zwróć uwagę aby przedszkolanka bardziej zainteresowała się nowym-twoim synkiem.On teraz potrzebuje więcej uwagi niż inne dzieci.Rozumiem,że ty wiesz jak postępować gdy synek ma zostać w przedszkolu,bo przeważnie mówią o tym opiekunki. Życzę Ci powodzenia i wytrwałości,a Adasiowi jak najmniej łez
|
|
#1286 |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamusie.
Ja dzisiaj miałam ciężką noc. Nie mogłam spać i skurczybyki mnie dorwały przed 4. Na dzisiaj mam zaplanowane sprzątanie, prasowanie, wymianę wody welonce i jakiś obiadek muszę zrobić. Celka napisze Ci jak było z moim synkiem i przedszkolem. Jak Olafek miał 2 lata i 5 miesięcy teściowa się pochorowała. 2 tygodnie byłam z synkiem na opiece, na 2 tygodnie przyjechała do mnie koleżanka żeby się zająć Olafkiem. W tym czasie szukałam niani, ale niestety się nie udało. I wtedy moja mam przypomniała sobie, że jej kuzynka jest dyrektorka przedszkola w mieście gdzie pracuję. 27 listopada dowiedziałam się, że ma miejsce. 1 grudnia Olafek poszedł do przedszkola. Niestety miałam taki okres w pracy, że nie mogłam go powoli wprowadzać. Ale Panie nie przekonywały, że tak jest dobrze dla dziecka, że jak się przyzwyczai, że ileś godzin siedzi z mamą, to potem trudniej mu zrozumieć, czemu nagle zostaje samo. Miałam szczęście Olafek od razu pokochał nowe przedszkole. Nie płakał ani jednego dnia. Fajnie zaczął się rozwijać, stał się bardziej samodzielny - bo wiadomo babcia go we wszystkim wyręczała. Rozgadał się. Także kochana nie martw się, jeśli synek zadowolony wychodzi z przedszkola, nie płacze nie zmieni się to na pewno mu tam dobrze. A jeszcze masz możliwość teraz z nienacka sprawdzać przychodząc o różnych porach czy nie płacze. Powiem Ci, że ja to bardziej przeżywałam niż mój synek. Zaprowadzałam go i potem jak wsiadałam do auta sama płakałam, że on taki malutki, że ja w domu nie zsoatała tylko do pracy chodzę, ale to chyba mamy tak mają ![]() Życzę powodzenia i na pewno będzie wszystko dobrze.
- 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-01-15 o 10:00 |
|
|
|
#1287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1288 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja do Was z takim problemem,....
wczoraj zauważyłam ropę sączącą się z zęba, nic nie boli, nic nie widać żeby spuchł, tylko że jest ułamany... Byłam niedawno (kilka dni temu) u dentysty z innym zębem, widział tego zęba i nic, tylko że tą ropę zauważyłam wczoraj. Martwię się bardzo.... Czy to prawda, że stan zapalny zębów może poważnie szkodzić dziecku... ???????????
|
#1289 | |
|
Zadomowienie
|
A Olivia to chyba poszła rodzić...
Niestety odnośnie przedszkola się nie wypowiem Może za jakieś trzy lata ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
Tak to jest, że dzidziuś weźmie sobie z ciebie to co najlepsze, a ty masz objawy??? Wypij jakieś wapno i podjedź do stomatologa, a stan zapalny o ile szkodzi to chyba bardziej na początku ciązy, a ty kończysz. Głowa do góry!!! |
|
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

żeby to nie był fałszywy alarm 

klask i:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.
Serdecznie gratuluje!!! Wysłałam Ci sms-ka ale chyba nie dostałaś.... 

, czaruje 

.Ale teraz jest rewelacja!!!!