|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
pysiamn zazdroszczę NEXT'a!!! Jak ja bym poszlała... ale niestety we Wro nie ma..... poza tym jestem uziemiona pogodą w domku, no i Bartuś za malutki, aby wyskoczyć na zakupki
![]() Ściskam serdecznie wszystkie Mamki ![]() PS. Wczoraj zaliczyliśmy werandowanie 15 minut - zasnął!!! A tak to płacz: czapka, ubieranie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Raczkowanie
|
![]() Dziękuję za pocieszenie! Trochę się załamałam dziś jak znalazłam jakis wpis w internecie , że kobiecie w 9 miesiącu dziecko zmarło bo miała chorego zęba.... Wydaje mi się to dość absurdalne, ale ciśnienie mi skoczyło.... ![]()
#1293 |
Rozeznanie
|
![]()
#1294 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wy jeszcze gdzieś spacerujecie same?bo ja mam zamiar dzisiaj podskoczyć do centrum-autobusem....chciałabym jeszcze coś załatwić...
#1295 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jest! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Ja niestety mam ten problem, że tylko przy eskorcie męża się poruszam. Poprostu panicznie boję sie upadku, czuję się niestabilnie, mam buty emu, które tak naprawde są zimą do luftu poprostu, a drogi oblodzone.... Na początku ciąży zaliczyłam pożądny upadek przy myciu podłogi, leżałam i wyłam z bólu i ze strachu... A teraz nie wychodzę sama nigdzie, no chyba że nie jest slisko to tak...
![]() |
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
u mojego synka lekarz wykrył jakąś nieprawidłowość z zastwką w serduszku i pierwsze co musiałam zrobic to sprawdzić stan zębów. bo ta wada mogła powstać od stanu zapalnego w moim organizmie. dlatego zalecam wizytę u lekarza. ja oczywiście chodzę sama; w zasadzie jeźdzę autem.
![]() |
#1298 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1299 |
Raczkowanie
|
Witam, oczywiście śledzę Was, ale pisać to już nie ma kiedy za bardzo
![]() Madziulka śliczny synek. To niesamowite chwile Was czekają i już za Wami ![]() Pliwa ja to już pisałam. Moja córeczka urodziła się z infekcją, bo lekarz powinen był mi wypisać drugi doustny antybiotyk. A tak chodziłam z zapaleniem zatok i gardła i bakterie przeszły do małej. Zawsze lepiej wyleczyć infekcję bakteryjną niż nie!!! Teraz to wiem na pewno. Kancia ja też jestem za tym żeby poczekać, bo ja tam czytam Was i wolę się z Wami tam przenieść ![]() Malinka też bym chciałam Idę wysłać do przedszkola od czerwca, ale właśnie ona będzie miała 2,5 roku i też mam z tym problem. No zobaczymy. Widzę, że jej się nudzi w domu i jak widzi dzieci i się z nimi bawi to jest w istnym szale radości Trzymam mocno kcuki za dzisiejsze bobaski i ich rodzące mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pliwa nie ma co panikowac, jedz do stomatologa, może to tylko chwilowy ubytek, może jakies jedzenie Ci się wbiło i stąd stan zapalny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Raczkowanie
|
Kancia, nie wiem do którego tc stan zapalny moze miec wpływ na dziecko.
tak naprawdę jeżeli leci ropa to w ciąży czy nie trzeba by pójść do lekarza. u mnie ta wada wyszła w 25tc czy coś koło tego...
#1302 |
Raczkowanie
|
dziekuje wszystkim za gratulacje !!!
![]() dziewczyny, ktore jeszcze przed porodem - przygotujcie sie na ekstremalne doswiadczenia pod kazdym wzgledem !!! chwili, w ktorej pierwszy raz zobaczycie malenstwo nie zapomnicie nigdy - nie da sie tego opisac slowami - trzeba przezyc ! jesli chodzi o sam porod - to ja mialam slabo - cala noc z piatku na sobote meczylam sie ze skurczami bo mialam zalozony cewnik, od 9 rano w sobote do 1430- oksytocyna - od 12stej skurcze co 2 minuty - myslalam, ze zejde ... niuni zaczelo spadac tetno - podjeli decyzje o cc - 10 min i mi ja pokazali ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zakorzenienie
|
OliviaoO oby to bylo juz TO
![]() Ula o ile dobrze pamietam, to pietruszke Pliwa to prawda.Wiec jak najszybciej idz do DOBREGO dentysty. U nas byl taki przypadek, ze zakazenie z zeba, badz gardla przeszlo do krwioobiegu i dziecko urodzilo sie z sepsa ( oczywiscie zmarlo). Wymaz z pochwy byl ok,ale lekarze mowili, ze zakazenie musialo byc wlasnie albo w niewyleczonych zebach, albo gardle. Ooooo widze, ze znalazlas podobny wpis w necie - takie sytuacje niestety sie zdarzaja. Tez mam Emu i nie wyobrazam sobie zimy bez nich.Sa mega cieplutkie,stabilne i nigdy, nawet na lodzie sie nie poslizgnelam w nich Lila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ************************* ********** Lecę przygotować obiad na jutro,bo znajomi przychodzą ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pliwa nie czytaj badziewi w necie (choć tam piszą też takie jak my ![]() ![]()
![]() |
#1307 | |||
Zakorzenienie
|
Lila , Malinka (bo Malinka tez pisała) że bardzo łuje że nie ma Nexta...
Jak byście coś chciały to ja mogę coś zakupić dla girl lub boy ...zwłaszcza jak cos będzie w wyjątkowo fajnej niskiej cenie ...i wyślę Wam pocztą... Tylko trzeba jakieś 8 zł liczyć za przesyłkę ![]() Teraz będę jak dotrwam 22 w piątek za tydzien dokładnie.... Może teraz tak zrobię że kilka rzeczy kupię ...jak się będą podobały to wyślę ...a jak nie to mam alternatywę siebie, siostrę lub allegro wystawię przecież jako nowe z metkami... ![]() Cytat:
ale za udane poczatki Lila ![]() Cytat:
Tylko dzwoń i umow się do dentysty.... Mi jak sie ulamal ...to 2 minuty pozniej już dzwonilam do dentyski... Jak widać żyjemy ![]() Aa z tym stanem zapalnym...to jest różnie nie ma badań i dowodów ...lekarze twierdzą, że stan zapalny niezaleznie czy z jamy ustnej czy z rany czy pochwy nie jest dobry...i trzeba go leczyć...ostatnio słuchalam lekarza jak mówił że ew. może mieć to skutek przedwczesnego porodu....więc trzeba o to dbać.... Ale nosek do góry ![]() Cytat:
![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-15 o 10:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Bartuś dziś właśnie ryczał całe 10 minut w wózku - i bądź tu człowieku mądry, o co mu chodzi..... Chyba się przywyczai? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do weny to ja tez mam dzisiaj ambitne plany i ciekawe ile mi z tego wyjdzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Małż wczoraj przyszedl do domu z superdługą piękną czerwoną różą plus UWAGA! zakupami dla naszego nienarodzonego jesio synka. Sam z własnej inicjatywy kupił mu spodenki, bluzę i śliniaczki na każdy dzień tygodnia. Mało tego ugotował kolację.. ![]() Coś się zaczyna pozytywnie dziać. Po kilku moich wykładach (on milczał twierdził, że milczy bo mam we wszystkim rację), wielu wylanych lzach wreszcie zaczyna się coś dziać.... Tak czy owak wyjazd na targi Londynskie nadal aktualny.... W głowie mi się to nie mieści, ale już chyba przestanę komentować to wszystko... Wylot ma 24 stycznia o 14:30 a powrót 29-go.... Ja mam termin na 8 lutego i tak mi się widzi, że znając moje szczęście akurat zacznę rodzić jak jego nie będzie.... Wyobrażacie to sobie?????? Bo ja po prostu nie mogę uwierzyć, że ktoś może być takim pracoholikiem i być tak samolubny.... Jesteśmy tu CAŁKIEM sami.... Dobrze, że poród zalatwiałam w prywatnej placówce i mam swoja polożną bo wtedy do niej będę dzwonić, ale nie zmienia to faktu że będę samiuteńka.... Nikogo z rodziny, zero męża... No po prostu rewelka.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że lista stanęła w miejscu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki
![]() Mi się chyba cos poprzestawiało bo spałam dziś jak zabita ![]() ![]() Ja tez przyłaczam się do grona kraczących ![]() ![]() ![]() Pliwa co to tego zęba to słuchaj dziewczyn, i leć do dentysty. Czytanie w głupot w internecie niczemu nie pomoże. Jakbym przejmowała się wszytskimi chorobami i komplikacjami które można znaleźć w necie to już dawno bym osiwiała ze stresu ![]() Patinka ja jeszcze wybieram się sama z domu, co prawda rzadko bo muszę się oszczędzać i siedzę prawie cały czas w domu ale np do lekarza śmigam sama, co prawda samochodem, ale ledwo już się mieszczę za kierownicą.... soraya - przeraziłaś mnie tymi ekstremalnymi doswiadczeniami ![]() Nastawiam się na te pozytywnie-ekstremalne, spotkanie z dzieckiem itd ![]()
#1312 |
Raczkowanie
|
GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH MAMUŚ!!
![]() Madziulka jaki Szymuś jest słodki ![]() Castilia no widac jakies nieśmiałe postępy u TŻta, ale moim zdaniem to i tak się słabo stara. Powinien za Tobą latać jak szalony, jeżeli mu zależy na Tobie i na dziecku. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! ![]() -------------------- Wysiedziałam się dzisiaj ponad godzine w ośrodku tylko po to żeby babka kazała mi wejść na fotel ginekologiczny, wsadzić do pochwy patyczek i powiedzieć "może się pani ubrać". To było badanie na paciorkowca ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Patinka mi został miesiąc do porodu ale i tak jeżdżę autem wszędzie sama i to codziennie. Jakoś się nie boję ![]() ![]() A jeszcze w niedziele pojadę z TŻtem na zakupy, bo nie mieści się w żadne spodnie i twierdzi, że w praniu mu się musiały skurczyć ![]() ![]() ![]() Mówię mu, że jednak sprawdza się to, że jak kobieta jest w ciąży i rośnie jej brzuch to facetowi też zaczyna brzuch rosnąć ![]()
#1313 |
Zakorzenienie
|
Castilia co do Twojego TŻ to ja mam nieco mieszane uczucia...
![]() ![]() Dla mnie ważniejsza byłaby obecność ojca przy porodzie niż przekupowanie mnie prezentami.... Wiadomo że może w tym czasie nie urodzisz, ale kto to wie?? A te targi to takie super ważne że on musi na nich koniecznie być?
#1314 | |
Wtajemniczenie
|
Widać,że weekend się zbliża bo chętnych do pisania coś mało.
Obiadek na jutro już się robi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
POPIERAM !!!! ![]()
![]() |
#1315 |
Zadomowienie
|
ja mam już cały dom posprzątany i nie wiem co ze sobą zrobić, dobrze że zadzwoniła koleżanka że przyjdzie to robię rogaliki bo nie mam jej nawet czym poczęstować
![]() tak to chyba świra bym dostała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Raczkowanie
|
dzien dobry mamuski, maluszki i brzuszki
![]() ja dzis sie wkurzam od rana ![]() ![]() ![]() ![]() nastawiam sie do wysmarowania im takiego maila ze hoho, a kosmetyki to sobie moga w ![]() ![]() ![]() ide prasowac skoro takiego powera z tej zlosci dostalam! aha i jeszcze: praktyczna rada od poloznej z oddziału polozniczego - do szpitala pakować się w dwie torby: jedną dla mamy a jedną dla dzidziusia bo jeśli przyjdzie nam samym jechać i potem to nieść to wygodniej się w dwóch rękach niż w jednej i druga rada od tej samej położnej - ciuszki dla dzidziusia do szpitala lepiej takie gorsze zabrać bo szkoda żeby albo zaginęły albo się zniszczyły a ponoć nie są to rzadkie przypadki |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie zostało powycierać i naleśniki usmażyć, bo mnie mój kochany3,5 latek męczył o nie od wczoraj ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Aha i wczoraj jeszcze moja kochana położna podała mi fajny test pęcherzowy do zrobienia jak nie jestesmy pewne czy skurcze to straszaki czy właściwe. Jak wydają nam sie regularne, ale nie jesteśmy pewne to kazała wypić 2 szklanki wody i nie biec od razu do toalety, tylko przeczekać, aż juz będziemy miały maxi parcie. Wtedy zrobić siusiu i jak przejdą skurcze to to były straszaki, a jak nie to to sa właściwe.
![]() |
#1318 |
BAN stały
|
witajcie
![]() gratuluje Mamusia ![]() ![]() ja nadla czekam na Emilianka....i oby tak do lutego. ![]() Z moim mezem coraz lepiej...wychodzi w pn ze szpitala.... a Ja jakos musze dac rady....chodz czasem ciezko.. ![]() ![]() postram sie do ciebie czesciej wpadac.... buzka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Raczkowanie
|
HELLOOO
![]() ![]() ![]() Madziulka - sliczne malenstwo - ![]() Kochane kobietki, ktore maja termin tuz tuz ![]() ![]() ![]() ......................... .............. U mnie kolejna ciezka noc, nie wiem co sie dzieje, cale noce nie przespane tyle co nad ranem moge troche przysnac, mam juz tego powoli dosyc, cholercia meczace to jest ![]() A wiecie co wczoraj sie dowiedzialam, ze moj chrzesniak - Dawidek 7lat ma nadczynnosc tarczycy ![]() A moj synus dzis daje popalic od momentu kiedy wstalam kopie jak szalony. Powiem Wam ze ostatnio mnie naszlo na oliwki i wcinam je do kazdego posilku: zielone i czarne - chyba nie szkodza malemu co??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zadomowienie
|
dziewczyny kraczcie dalej bo nic się nie dzieje
![]() malinka, wicie gniazda - chciałabym żeby poskutkowało ![]() u mnie nawet nie ma co sprawdzać bo ani straszaków ani nic innego nie ma ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- kurczę rogaliki ładne tylko powypływało mi powidło bokami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.