Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 09:23   #1291
lila12
Zadomowienie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

pysiamn zazdroszczę NEXT'a!!! Jak ja bym poszlała... ale niestety we Wro nie ma..... poza tym jestem uziemiona pogodą w domku, no i Bartuś za malutki, aby wyskoczyć na zakupki

Ściskam serdecznie wszystkie Mamki

PS. Wczoraj zaliczyliśmy werandowanie 15 minut - zasnął!!! A tak to płacz: czapka, ubieranie....
lila12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:23   #1292
pliwa
Raczkowanie

GG do pliwa

Dziękuję za pocieszenie!
Trochę się załamałam dziś jak znalazłam jakis wpis w internecie , że kobiecie w 9 miesiącu dziecko zmarło bo miała chorego zęba....
Wydaje mi się to dość absurdalne, ale ciśnienie mi skoczyło....
Stary 2010-01-15, 09:26   #1293
malinka118
Rozeznanie

Pliwa proszę nie czytać w necie tylko zadzwonić do dentysty i się nie stresować, bo to dzidzi bardziej szkodzi.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:27   #1294
patinka_
Zakorzenienie

dziewczyny, wy jeszcze gdzieś spacerujecie same?bo ja mam zamiar dzisiaj podskoczyć do centrum-autobusem....chciałabym jeszcze coś załatwić...
Stary 2010-01-15, 09:33   #1295
pliwa
Raczkowanie

GG do pliwa

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Pliwa proszę nie czytać w necie tylko zadzwonić do dentysty i się nie stresować, bo to dzidzi bardziej szkodzi.

Tak jest! Internet to dzieło szatana!

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny, wy jeszcze gdzieś spacerujecie same?bo ja mam zamiar dzisiaj podskoczyć do centrum-autobusem....chciałabym jeszcze coś załatwić...

Ja niestety mam ten problem, że tylko przy eskorcie męża się poruszam.
Poprostu panicznie boję sie upadku, czuję się niestabilnie, mam buty emu, które tak naprawde są zimą do luftu poprostu, a drogi oblodzone....
Na początku ciąży zaliczyłam pożądny upadek przy myciu podłogi, leżałam i wyłam z bólu i ze strachu... A teraz nie wychodzę sama nigdzie, no chyba że nie jest slisko to tak...
Stary 2010-01-15, 09:39   #1296
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pliwa Pokaż wiadomość
Ja niestety mam ten problem, że tylko przy eskorcie męża się poruszam.
Poprostu panicznie boję sie upadku, czuję się niestabilnie, mam buty emu, które tak naprawde są zimą do luftu poprostu, a drogi oblodzone....
Na początku ciąży zaliczyłam pożądny upadek przy myciu podłogi, leżałam i wyłam z bólu i ze strachu... A teraz nie wychodzę sama nigdzie, no chyba że nie jest slisko to tak...
ja też mam emu i one są strasnie śliskie:/ dlatego w poniedziałek jak byłam u lekarza ubrałam adidaski pomimo śniegu...
Stary 2010-01-15, 09:43   #1297
AniaRP
Raczkowanie

GG do AniaRP

Cytat:

Dziękuję za pocieszenie!
Trochę się załamałam dziś jak znalazłam jakis wpis w internecie , że kobiecie w 9 miesiącu dziecko zmarło bo miała chorego zęba....
idź jak najszybciej do lekarza!!
u mojego synka lekarz wykrył jakąś nieprawidłowość z zastwką w serduszku i pierwsze co musiałam zrobic to sprawdzić stan zębów.
bo ta wada mogła powstać od stanu zapalnego w moim organizmie.
dlatego zalecam wizytę u lekarza.

ja oczywiście chodzę sama; w zasadzie jeźdzę autem.

na 31 urodziny będę ważyć 65 kg!!
AniaRP jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 09:46   #1298
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
niekoniecznie tak musi być, bo pierworódki statystycznie częściej rodzą po terminie, a mamusie które mają już pociechy przeterminowują się rzadziej
Znajoma teraz jest w 3 ciąży. 2 pierwszych dzieci urodziła 2 tygodnie przed terminem a teraz juz jest 9 dni po terminie i nic.

Cytat:
Sama to najdalej chodzę do sklepiku osiedlowego. W autobus tojuż się nie pakuję. Jak chcę jechać do centrum to jedziemy wszyscy razem i ładnie z mężem i synkiem za rączkę idziemy
Stary 2010-01-15, 09:48   #1299
mamaidy
Raczkowanie

Witam, oczywiście śledzę Was, ale pisać to już nie ma kiedy za bardzo

Madziulka śliczny synek. To niesamowite chwile Was czekają i już za Wami Ściskam

Pliwa ja to już pisałam. Moja córeczka urodziła się z infekcją, bo lekarz powinen był mi wypisać drugi doustny antybiotyk. A tak chodziłam z zapaleniem zatok i gardła i bakterie przeszły do małej. Zawsze lepiej wyleczyć infekcję bakteryjną niż nie!!! Teraz to wiem na pewno.

Kancia ja też jestem za tym żeby poczekać, bo ja tam czytam Was i wolę się z Wami tam przenieść

Malinka też bym chciałam Idę wysłać do przedszkola od czerwca, ale właśnie ona będzie miała 2,5 roku i też mam z tym problem. No zobaczymy. Widzę, że jej się nudzi w domu i jak widzi dzieci i się z nimi bawi to jest w istnym szale radości

Trzymam mocno kcuki za dzisiejsze bobaski i ich rodzące mamusie
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:51   #1300
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaRP Pokaż wiadomość
idź jak najszybciej do lekarza!!
u mojego synka lekarz wykrył jakąś nieprawidłowość z zastwką w serduszku i pierwsze co musiałam zrobic to sprawdzić stan zębów.
bo ta wada mogła powstać od stanu zapalnego w moim organizmie.
dlatego zalecam wizytę u lekarza.

ja oczywiście chodzę sama; w zasadzie jeźdzę autem.
no tak ale pod koniec ciązy?? wydaje mi się raczje, ze to na początku ciązy przy formowaniu płodu moga byc takie problemy.

pliwa nie ma co panikowac, jedz do stomatologa, może to tylko chwilowy ubytek, może jakies jedzenie Ci się wbiło i stąd stan zapalny.
Stary 2010-01-15, 09:55   #1301
AniaRP
Raczkowanie

GG do AniaRP

Kancia, nie wiem do którego tc stan zapalny moze miec wpływ na dziecko.
tak naprawdę jeżeli leci ropa to w ciąży czy nie trzeba by pójść do lekarza.

u mnie ta wada wyszła w 25tc czy coś koło tego...

na 31 urodziny będę ważyć 65 kg!!
AniaRP jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 09:58   #1302
soraya1
Raczkowanie

dziekuje wszystkim za gratulacje !!!

dziewczyny, ktore jeszcze przed porodem - przygotujcie sie na ekstremalne doswiadczenia pod kazdym wzgledem !!!

chwili, w ktorej pierwszy raz zobaczycie malenstwo nie zapomnicie nigdy - nie da sie tego opisac slowami - trzeba przezyc !

jesli chodzi o sam porod - to ja mialam slabo - cala noc z piatku na sobote meczylam sie ze skurczami bo mialam zalozony cewnik, od 9 rano w sobote do 1430- oksytocyna - od 12stej skurcze co 2 minuty - myslalam, ze zejde ... niuni zaczelo spadac tetno - podjeli decyzje o cc - 10 min i mi ja pokazali cud swiata najpiekniejsza dzidzia kazda z Was to samo pewnie poczuje dla tej chwili warto bylo przezyc wszystko kocham ja nad zycie !
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 10:02   #1303
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
no to jestem dzisiaj pierwsza

za nic w świecie nie mogę już zasnąć.. usnęłam dopiero koło 1 bo miałam skurcze, ale jakoś je rozchodziłam.. obudziłam się o 3.. głodna i z lekkim bólem. Zasnęłam na jakieś pół godziny i w zasadzie od przed 4 już nie śpię.. Bo jak leżałam to mnie cholernie bolało chyba co 5-7 min. Teraz wstałam, chodzę, ale przy chodzeniu też mnie łapie taki silny jak przy leżeniu..
Zaraz lecę pod ciepły prysznic jak i po nim będą dalej to jadę.. I tak w sumie miałam dzisiaj jechać tylko trochę później A jak mnie odeślą albo powiedzą, że miejsca nie ma to się zastrzelę A jak to kolejny fałszywy alarm to już w ogóle
Olivia trzymam żeby to nie był fałszywy alarm w końcu już tyle Cię męczy...

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Olivka widzę, że jeszcze w całości? Tak się skłąda, że ja też i wcale już nie wyglądam. Magiczny 14 poszedł w niepamięć i teraz

Brzoskwinka? Ciekawa jestem która pierwsza. Ja jak nie wyląduję
wcześniej to wywołują w dzień babci. Rewelka po prostu!
A ja właśnie nie wiem kiedy by mnie brali... ale wolałabym żeby mnie złapało niż iść na wywoływanie, bo to znowu nie wiadomo ile potrwa, normalnie załamka.

Cytat:
Ja już nigdzie sama nie chodzę, ale miałabym ochotę przejść się po sklepach. Ale boję się bo jest ślisko i jakby coś mnie złapało na mieście samą to więc odpuściłam, zakupy robi albo tż albo razem jedziemy do sklepu.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 10:03   #1304
aldii
Zakorzenienie

OliviaoO oby to bylo juz TO
Ula o ile dobrze pamietam, to pietruszke
Pliwa to prawda.Wiec jak najszybciej idz do DOBREGO dentysty.
U nas byl taki przypadek, ze zakazenie z zeba, badz gardla przeszlo do krwioobiegu i dziecko urodzilo sie z sepsa ( oczywiscie zmarlo). Wymaz z pochwy byl ok,ale lekarze mowili, ze zakazenie musialo byc wlasnie albo w niewyleczonych zebach, albo gardle.
Ooooo widze, ze znalazlas podobny wpis w necie - takie sytuacje niestety sie zdarzaja.
Tez mam Emu i nie wyobrazam sobie zimy bez nich.Sa mega cieplutkie,stabilne i nigdy, nawet na lodzie sie nie poslizgnelam w nich
Lila za werandowanie
Stary 2010-01-15, 10:04   #1305
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój TŻ cały dzień pracuje 12h,więc gdyby sama nie wychodziła z domu to chyba korzenie bym zapuściła.U nas też ślisko,ale staram się uważać jak chodzę.

Cytat:
Witam Mamusie.
Ja dzisiaj miałam ciężką noc. Nie mogłam spać i skurczybyki mnie dorwały przed 4.
Na dzisiaj mam zaplanowane sprzątanie, prasowanie, wymianę wody welonce i jakiś obiadek muszę zrobić.

Celka
napisze Ci jak było z moim synkiem i przedszkolem.
Jak Olafek miał 2 lata i 5 miesięcy teściowa się pochorowała. 2 tygodnie byłam z synkiem na opiece, na 2 tygodnie przyjechała do mnie koleżanka żeby się zająć Olafkiem. W tym czasie szukałam niani, ale niestety się nie udało. I wtedy moja mam przypomniała sobie, że jej kuzynka jest dyrektorka przedszkola w mieście gdzie pracuję. 27 listopada dowiedziałam się, że ma miejsce. 1 grudnia Olafek poszedł do przedszkola. Niestety miałam taki okres w pracy, że nie mogłam go powoli wprowadzać. Ale Panie nie przekonywały, że tak jest dobrze dla dziecka, że jak się przyzwyczai, że ileś godzin siedzi z mamą, to potem trudniej mu zrozumieć, czemu nagle zostaje samo. Miałam szczęście Olafek od razu pokochał nowe przedszkole. Nie płakał ani jednego dnia. Fajnie zaczął się rozwijać, stał się bardziej samodzielny - bo wiadomo babcia go we wszystkim wyręczała. Rozgadał się.
Także kochana nie martw się, jeśli synek zadowolony wychodzi z przedszkola, nie płacze nie zmieni się to na pewno mu tam dobrze. A jeszcze masz możliwość teraz z nienacka sprawdzać przychodząc o różnych porach czy nie płacze. Powiem Ci, że ja to bardziej przeżywałam niż mój synek. Zaprowadzałam go i potem jak wsiadałam do auta sama płakałam, że on taki malutki, że ja w domu nie zsoatała tylko do pracy chodzę, ale to chyba mamy tak mają
Życzę powodzenia i na pewno będzie wszystko dobrze.
No dokładnie jak piszesz .Każda mama chyba na początku przeżywa przedszkole bardziej niż dziecko.Ale wszystko trzeba przeżyć i do wszystkiego się przyzwyczaić.

Lecę przygotować obiad na jutro,bo znajomi przychodzą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 10:19   #1306
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
ja wychodziłam sama do dnia porodu, choć już na końcu tak średnio mi się chciało...

Pliwa nie czytaj badziewi w necie (choć tam piszą też takie jak my) tylko zbieraj się jak najprędzej do stomatologa i to niezależnie od tego czy ma wpływ na dziecko, czy też nie (ja się przychylam do tej drugiej, optymistycznej wersji)
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 10:24   #1307
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
pysiamn zazdroszczę NEXT'a!!!
Lila , Malinka (bo Malinka tez pisała) że bardzo łuje że nie ma Nexta...
Jak byście coś chciały to ja mogę coś zakupić dla girl lub boy ...zwłaszcza jak cos będzie w wyjątkowo fajnej niskiej cenie ...i wyślę Wam pocztą...

Tylko trzeba jakieś 8 zł liczyć za przesyłkę
Teraz będę jak dotrwam 22 w piątek za tydzien dokładnie....

Może teraz tak zrobię że kilka rzeczy kupię ...jak się będą podobały to wyślę ...a jak nie to mam alternatywę siebie, siostrę lub allegro wystawię przecież jako nowe z metkami...

Cytat:
PS. Wczoraj zaliczyliśmy werandowanie 15 minut - zasnął!!! A tak to płacz: czapka, ubieranie....
Ehhh znam to Kuba też plakal przy ubieraniu na dworze...niestety plakal tez na poczatku również w wózku ...

ale za udane poczatki Lila

Cytat:
Pliwa popieram....nie czytaj głupot!!!
Tylko dzwoń i umow się do dentysty....
Mi jak sie ulamal ...to 2 minuty pozniej już dzwonilam do dentyski...

Jak widać żyjemy

Aa z tym stanem zapalnym...to jest różnie nie ma badań i dowodów ...lekarze twierdzą, że stan zapalny niezaleznie czy z jamy ustnej czy z rany czy pochwy nie jest dobry...i trzeba go leczyć...ostatnio słuchalam lekarza jak mówił że ew. może mieć to skutek przedwczesnego porodu....więc trzeba o to dbać....

Ale nosek do góry

Cytat:
Jak wczoraj pisalam ja buszowalam ....sama potem chwilę z kolezanką

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-01-15 o 10:26
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 10:45   #1308
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Lila , Malinka (bo Malinka tez pisała) że bardzo łuje że nie ma Nexta...
Jak byście coś chciały to ja mogę coś zakupić dla girl lub boy ...zwłaszcza jak cos będzie w wyjątkowo fajnej niskiej cenie ...i wyślę Wam pocztą...

Tylko trzeba jakieś 8 zł liczyć za przesyłkę
Teraz będę jak dotrwam 22 w piątek za tydzien dokładnie....

Może teraz tak zrobię że kilka rzeczy kupię ...jak się będą podobały to wyślę ...a jak nie to mam alternatywę siebie, siostrę lub allegro wystawię przecież jako nowe z metkami...

Ehhh znam to Kuba też plakal przy ubieraniu na dworze...niestety plakal tez na poczatku również w wózku ...

ale za udane poczatki Lila

Pliwa popieram....nie czytaj głupot!!!
Tylko dzwoń i umow się do dentysty....
Mi jak sie ulamal ...to 2 minuty pozniej już dzwonilam do dentyski...

Jak widać żyjemy

Aa z tym stanem zapalnym...to jest różnie nie ma badań i dowodów ...lekarze twierdzą, że stan zapalny niezaleznie czy z jamy ustnej czy z rany czy pochwy nie jest dobry...i trzeba go leczyć...ostatnio słuchalam lekarza jak mówił że ew. może mieć to skutek przedwczesnego porodu....więc trzeba o to dbać....

Ale nosek do góry

Jak wczoraj pisalam ja buszowalam ....sama potem chwilę z kolezanką
pysiamn ja chętnie coś z Nexta - napiszę Ci na priva

A Bartuś dziś właśnie ryczał całe 10 minut w wózku - i bądź tu człowieku mądry, o co mu chodzi..... Chyba się przywyczai?
lila12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:01   #1309
castilia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do castilia

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki najmocniej jak się da, kracze kra kra kra nie przerwanie , czaruje , przesyłam pozytywne wibracje aby to już było to
Hehehe ja się też przyłączam do krakania KRAAAAA KRAAAAAA KRAAAAAAA dla tych wszystkich mamuś, które już nie mogą się doczekać

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
No to nie źle z tym autem zrobiłaś,dobrze że nie zajumali go .U nas to mogłabyś drzwi otworzyć na oścież i silnik zapalić i nikt by auta nie tknął.W zeszłym roku jak mielismy BMW Cabrio to zostawiliśmy pod blokiem na całą noc,bez podniesionego dachu to tak jak go zostawiliśmy tak stał.Także w Danii to tylko alkaidy trzeba się bać a złodziei to raczej nie

Mam to samo kochana.Od 2 tygodni zazwyczaj między 12-15 kimanko,no chyba że mam randkę z jakąś funfelką

Dzisiaj mam co robić także zaraz póki mam wenę to się zabieram za robotę.Najpierw zakupy
Nie no ja zauważyłam, że tutaj w Austrii jest spokój i otwarty samochód parę razy zdarzyło mi się zostawić pod blokiem, ale tamto to był szczyt bo zostawiłam go na parkingu przed centrum handlowym z kluczykami w środku więc w sumie prosiłam się, żeby go ktoś podprowadził Jak mieszkałam w Szwecji to tam też był spokój i zero kradzieży.

Co do weny to ja tez mam dzisiaj ambitne plany i ciekawe ile mi z tego wyjdzie Moja bratowa i mama uważają, że jestem nieźle rąbnięta jesli chodzi o porządki. Jak tu byly to mnie obserwowały jak sprzątałam łazienkę i bratowa stwierdziła: '' Wiesz co jest taki program 'Idealna Pani Domu' (czy coś takiego) i tam też niezłe porządki odchodzą, ale Ty juz chyba pobiłas rekord pedanterii''

Cytat:

Dziękuję za pocieszenie!
Pliwa proszę nie czytać nic w internecie tylko jechać do dentysty. Czytanie tego typu rzeczy tylko niepotrzebnie Cię zdenerwuje a stres też nie wpływa na Ciebie pozytywnie. Jakbyś chciala tak myśleć to w ogóle podczas ciązy należałoby mieszkać chyba w jakieś bańce gdzie nie docierają żadne bakterie, wirusy czy infekcje. Człowiek musiałby oszaleć. Spokojnie skonsultuj się ze stomatologiem

Małż wczoraj przyszedl do domu z superdługą piękną czerwoną różą plus UWAGA! zakupami dla naszego nienarodzonego jesio synka. Sam z własnej inicjatywy kupił mu spodenki, bluzę i śliniaczki na każdy dzień tygodnia. Mało tego ugotował kolację..
Coś się zaczyna pozytywnie dziać. Po kilku moich wykładach (on milczał twierdził, że milczy bo mam we wszystkim rację), wielu wylanych lzach wreszcie zaczyna się coś dziać....

Tak czy owak wyjazd na targi Londynskie nadal aktualny.... W głowie mi się to nie mieści, ale już chyba przestanę komentować to wszystko...
Wylot ma 24 stycznia o 14:30 a powrót 29-go.... Ja mam termin na 8 lutego i tak mi się widzi, że znając moje szczęście akurat zacznę rodzić jak jego nie będzie....
Wyobrażacie to sobie?????? Bo ja po prostu nie mogę uwierzyć, że ktoś może być takim pracoholikiem i być tak samolubny....
Jesteśmy tu CAŁKIEM sami....
Dobrze, że poród zalatwiałam w prywatnej placówce i mam swoja polożną bo wtedy do niej będę dzwonić, ale nie zmienia to faktu że będę samiuteńka.... Nikogo z rodziny, zero męża... No po prostu rewelka....
castilia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 11:26   #1310
zebra666
Zakorzenienie

Widzę, że lista stanęła w miejscu Kra kra jak to kraczecie- za rozpakowanie przeterminowanych mamusiek Spróbuje obiad zrobić- może zdąrze zanim wstanie mały:P

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:29   #1311
youyou
Zakorzenienie

Witajcie mamuśki

Mi się chyba cos poprzestawiało bo spałam dziś jak zabita , poszłam spac przed północą a wstałam przed 12... Oczywiście budziłam sie parę razy na siusiu ale od razu po tym zasypiałam, więc spałam ciurkiem prawie 12h

Ja tez przyłaczam się do grona kraczących Mamuśki przeterminowane - jesteśmy z Wami

Pliwa co to tego zęba to słuchaj dziewczyn, i leć do dentysty. Czytanie w głupot w internecie niczemu nie pomoże. Jakbym przejmowała się wszytskimi chorobami i komplikacjami które można znaleźć w necie to już dawno bym osiwiała ze stresu

Patinka ja jeszcze wybieram się sama z domu, co prawda rzadko bo muszę się oszczędzać i siedzę prawie cały czas w domu ale np do lekarza śmigam sama, co prawda samochodem, ale ledwo już się mieszczę za kierownicą....

soraya - przeraziłaś mnie tymi ekstremalnymi doswiadczeniami
Nastawiam się na te pozytywnie-ekstremalne, spotkanie z dzieckiem itd
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:36   #1312
Zaslona
Raczkowanie

GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH MAMUŚ!!
Madziulka jaki Szymuś jest słodki
Castilia no widac jakies nieśmiałe postępy u TŻta, ale moim zdaniem to i tak się słabo stara. Powinien za Tobą latać jak szalony, jeżeli mu zależy na Tobie i na dziecku. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

--------------------
Wysiedziałam się dzisiaj ponad godzine w ośrodku tylko po to żeby babka kazała mi wejść na fotel ginekologiczny, wsadzić do pochwy patyczek i powiedzieć "może się pani ubrać". To było badanie na paciorkowca Matko tyle ludzi było do zabiegowego, że to się w głowie nie mieści Aż ta babka do mnie zaczęła narzekać, że tyle ludzi jest

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Patinka mi został miesiąc do porodu ale i tak jeżdżę autem wszędzie sama i to codziennie. Jakoś się nie boję I jeszcze po niedzieli mam zamiar wybrać się na zakupy, żeby się wreszcie spakować do szpitala
A jeszcze w niedziele pojadę z TŻtem na zakupy, bo nie mieści się w żadne spodnie i twierdzi, że w praniu mu się musiały skurczyć Śmiac mi się z niego chce, bo się mu przytyło a On się do tego przyznać nie chce
Mówię mu, że jednak sprawdza się to, że jak kobieta jest w ciąży i rośnie jej brzuch to facetowi też zaczyna brzuch rosnąć

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:51   #1313
youyou
Zakorzenienie

Castilia co do Twojego TŻ to ja mam nieco mieszane uczucia... Fajnie że się stara, kupił różę, rzeczy dla małego i zrobił kolację, ale z drugiej strony zaprzecza że się zmienił skoro chce jechać na te targi
Dla mnie ważniejsza byłaby obecność ojca przy porodzie niż przekupowanie mnie prezentami....
Wiadomo że może w tym czasie nie urodzisz, ale kto to wie?? A te targi to takie super ważne że on musi na nich koniecznie być?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 12:01   #1314
Sensuel
Wtajemniczenie

Widać,że weekend się zbliża bo chętnych do pisania coś mało.
Obiadek na jutro już się robi .Muszę jeszcze tylko ciasto na dzisiejszy babski wieczór zrobić,ale nie chce mi się teraz także zrobię jak odbiorę juniora z przedszkola .A teraz to chyba pójdę zalec,bo normalnie już się przyzwyczaiłam do wegetowania w tych godzinach

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Castilia co do Twojego TŻ to ja mam nieco mieszane uczucia... Fajnie że się stara, kupił różę, rzeczy dla małego i zrobił kolację, ale z drugiej strony zaprzecza że się zmienił skoro chce jechać na te targi
Dla mnie ważniejsza byłaby obecność ojca przy porodzie niż przekupowanie mnie prezentami....
Wiadomo że może w tym czasie nie urodzisz, ale kto to wie?? A te targi to takie super ważne że on musi na nich koniecznie być?

POPIERAM !!!!
Stary 2010-01-15, 12:09   #1315
brzoskwinia82
Zadomowienie

ja mam już cały dom posprzątany i nie wiem co ze sobą zrobić, dobrze że zadzwoniła koleżanka że przyjdzie to robię rogaliki bo nie mam jej nawet czym poczęstować
tak to chyba świra bym dostała

Stary 2010-01-15, 12:22   #1316
kamyil
Raczkowanie

dzien dobry mamuski, maluszki i brzuszki

ja dzis sie wkurzam od rana bo organizator konkursu w ktorym niby wygralam kosmetyki pietrzy trudnosci zeby tylko tych nagrod nie wyslac

nastawiam sie do wysmarowania im takiego maila ze hoho, a kosmetyki to sobie moga w wsadzic skoro chca abym udowodnila ze nie jestem wielbladem dla paczki za 100zl nie warto

ide prasowac skoro takiego powera z tej zlosci dostalam!

aha i jeszcze:
praktyczna rada od poloznej z oddziału polozniczego - do szpitala pakować się w dwie torby: jedną dla mamy a jedną dla dzidziusia bo jeśli przyjdzie nam samym jechać i potem to nieść to wygodniej się w dwóch rękach niż w jednej

i druga rada od tej samej położnej - ciuszki dla dzidziusia do szpitala lepiej takie gorsze zabrać bo szkoda żeby albo zaginęły albo się zniszczyły a ponoć nie są to rzadkie przypadki
kamyil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 12:25   #1317
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
ja mam już cały dom posprzątany i nie wiem co ze sobą zrobić, dobrze że zadzwoniła koleżanka że przyjdzie to robię rogaliki bo nie mam jej nawet czym poczęstować
tak to chyba świra bym dostała
Brzoskwinka to może wicie gniazda Ci się włączyło i w nocy na porodówkę trafisz?

Mnie zostało powycierać i naleśniki usmażyć, bo mnie mój kochany3,5 latek męczył o nie od wczoraj

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Aha i wczoraj jeszcze moja kochana położna podała mi fajny test pęcherzowy do zrobienia jak nie jestesmy pewne czy skurcze to straszaki czy właściwe. Jak wydają nam sie regularne, ale nie jesteśmy pewne to kazała wypić 2 szklanki wody i nie biec od razu do toalety, tylko przeczekać, aż juz będziemy miały maxi parcie. Wtedy zrobić siusiu i jak przejdą skurcze to to były straszaki, a jak nie to to sa właściwe.
Stary 2010-01-15, 12:47   #1318
Kampoolka
BAN stały

witajcie

gratuluje Mamusia

ja nadla czekam na Emilianka....i oby tak do lutego.

Z moim mezem coraz lepiej...wychodzi w pn ze szpitala....

a Ja jakos musze dac rady....chodz czasem ciezko..

postram sie do ciebie czesciej wpadac....

buzka
Kampoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 12:49   #1319
syla2311
Raczkowanie

HELLOOO

Madziulka - sliczne malenstwo -

Kochane kobietki, ktore maja termin tuz tuz i niech sie dzieje wola nieba, zeby jak najszybciej sie wszystko rozwiazalo i obyscie juz dlugo nie musialy czekac i sie meczyc kracze w waszym imieniu i przesylam pozytywne fluidy
......................... ..............

U mnie kolejna ciezka noc, nie wiem co sie dzieje, cale noce nie przespane tyle co nad ranem moge troche przysnac, mam juz tego powoli dosyc, cholercia meczace to jest

A wiecie co wczoraj sie dowiedzialam, ze moj chrzesniak - Dawidek 7lat ma nadczynnosc tarczycy normalnie az mi sie cos robi, skad u takich dzieci takie dolegliwosci???

A moj synus dzis daje popalic od momentu kiedy wstalam kopie jak szalony.
Powiem Wam ze ostatnio mnie naszlo na oliwki i wcinam je do kazdego posilku: zielone i czarne - chyba nie szkodza malemu co???
syla2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 12:56   #1320
brzoskwinia82
Zadomowienie

dziewczyny kraczcie dalej bo nic się nie dzieje
malinka, wicie gniazda - chciałabym żeby poskutkowało siostra mi napisała sms że ma jakiś specyfik na przyspieszenie porodu i przyniesie po pracy, ciekawe co to...
u mnie nawet nie ma co sprawdzać bo ani straszaków ani nic innego nie ma

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

kurczę rogaliki ładne tylko powypływało mi powidło bokami no nic trudno

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości