Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 10:57   #3301
serduszkoiz
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Jej gratuluje to pierwszy chlopak u nas
Ja tez chce!!! sliczna dzidzia
nie wiem na 100 procent ,ale powiedziala pani doktor ze bardziej stawia na chlopaka , ale mnie to wogole nie rzutuje ciesze sie ze wszystko w normie bo sie baaardzo denerwowalam

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile wy zapisałyście przez wczorajszy dzień??? Mnie wczoraj nie było bo nie poszłam do pracy.... Strasznie źle się czułam, jak wstałam tylko z łóżka to strasznie mi się w głowie kręciło i prawie zemdlałam w drodze do łazienki, bolała mnie strasznie głowa i czułam się jakby ktoś zpuścił ze mnie powietrze.. Szczerze mówiąc dziś nie czuję się wcale dużo lepiej, ale przyszłam do pracy, w sumie nie wiem po co:/ Ja to jestem jedyna taka porządna, wszystkie 4 dziewczyny ode mnie z oddziału które zaszły w ciążę mniej więcej w tym samym czasie co ja od razu pobrały zwolnienia chociaż nie miały żadnych przeciwskazań i tylko ja zostałam.... Mam nadzieję że ktoś to później doceni
napewno docenia

dziewczynki bierzecie jeszcze kwas foliowy? ja jestem w 13 tygodniu a czytalam ze do konca 3 miesiaca dobrze brac a potem jakies inne

mama mi w polsc e kupila falvit i czekam wlasnie na paczuszke , ale pani w aptece jej radzila zeby kwas jeszcze brac jakis czas bo w zimie sie je malo zielonego i ze nie zaszkodzi i sama nie wiem, jak to u was wyglada?

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 10:57   #3302
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

mam pytanie, brala cos ktoras z was na przeziebienie ? bo mnie chyba powoli dopada, juz mi sie katar przypaletal i zaczyna pobolewac gardlo help....
Byłam chora w 6 tc. Lekarz zalecił tylko i wyłącznie "babcine" sposoby. Miód, sok z malin, czosnek i leżenie.
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 10:58   #3303
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
hej dziewczyny

mam pytanie, brala cos ktoras z was na przeziebienie ? bo mnie chyba powoli dopada, juz mi sie katar przypaletal i zaczyna pobolewac gardlo help....
Pamiętam że jak mnie w pierwszej ciąży dopadło to pani doktor przepisała mi tylko Asco rutical ( nie wiem jak się to pisze ) bo był to pierwszy trymestr.Może w aptece zapytaj oni też się w tym orientują.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:04   #3304
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
dziewczynki bierzecie jeszcze kwas foliowy? ja jestem w 13 tygodniu a czytalam ze do konca 3 miesiaca dobrze brac a potem jakies inne

mama mi w polsc e kupila falvit i czekam wlasnie na paczuszke , ale pani w aptece jej radzila zeby kwas jeszcze brac jakis czas bo w zimie sie je malo zielonego i ze nie zaszkodzi i sama nie wiem, jak to u was wyglada?
ja nie brałam w ogóle kwasu foliowego bo jak dowiedzialam się że jestem w ciąży to byłam już w 7 tyg a lekarz powiedziała mi że kwas foliowy powinno się brać od 3 miesiąca przed ciążą (jeżeli ciążę się planowało oczywiście) to 6 tyg, potem wystarcza to co jest zawarte w witaminach dla kobiet ciężarnych w zupełności wystarczy.. Ja biorę feminatal 400 i jest tam 200 mg kwasu foliowego czyli 200% dziennego zapotrzebowania na kwas foliowy.
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:05   #3305
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
ja dzis bylam na badaniu przeziernosci karkowej, wyszlo 16 mm wiec swietnie
dlugosc ciemieniowo siedzeniowa 71 mm
stopka 12 mm
pani powiedziala ze prawdopodobnie chlopak ale 1oo proc nie da

ciesze sie ze wszytsko w porzadku z dzidzia i gratuluje duzego prawdopodobienstwa chlopca badz tak mila i przeslij nam swoje zarazki na chlopaka

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:07   #3306
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
ja dzis odespalam wczorajsza noc(chory maz-caly swiat sie wali)od zmeczenia wczoraj brzuch mnie zaczal bolec-tak sadze ze od tego:/

nacztalam sie sporo o tym spaniu tzn jak poiwnnysmy spac i w nocy budze sie i lapie na tym ze spie na plecach od razu sie schiza zalacza ze niedotleniam dobrze dziecka i czy wszystko z nim w porzadku i ze Wy juz po malu czujecie dzidzie w brzuszku a ja tylko raz laskotanie dobrych pare tygodni temu i nie wiem nawet czy to byla dzidzia czy jelita ehhh dzis chyba mam gorszy dzien

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

ja sie wlasnie mecze z kataremjuz4dzien

Co do spanka to ja mam taki artykuł:

Kłopoty ze snem i bezsennością miewa większość ciężarnych .Z powodu powiększającego się brzucha i problemów z głębokim oddychaniem trudno im znaleźć wygodną pozycję.Aby temu zapobiec przestrzegaj kilku zasad:

- Staraj się nie spać długo podczas dnia.Wystarczy jedna krótka drzemka

- Nie jedz wieczorem ciężkostrawnych dań

-Regularnie gimnastykuj się, ale nie rób tego tuż przed snem.Często przebywaj na świeżym powietrzu

- Śpij na lewym boku, a prawą nogę zegnij w kolanie i podciągnij pod brzuch.Możesz podłożyć pod nią poduszkę.W tej pozycji kręgosłup jest odciążony, a do dziecka dopływa najwięcej bogatej w tlen krwi.Dzięki temu również lepiej się oddycha i nie bolą plecy.- Ja tak spałam w pierwszej ciąży no i teraz też juz zaczynam!!!
Stary 2010-01-15, 11:09   #3307
bassienkaw
Zakorzenienie

a co do płci, u mnie jeszcze daleka droga, ale coś czuje, ze tym razem bedzie chlopczyk... jednak co ma byc to bedzie tak naprawde jak bedzie druga dziewczynka to tez fajnie
choc babcia ostatnio tez mi powiedziala,ze cos czuje,ze bedzie chlopak... a jak narazie z 3 ciazami sie nie pomylila

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:10   #3308
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

bassienkaw bardzo przydatna lista widze ze na katar duzo osob poleca ten sam lek

jusdan77 niby zasypiam na tym lewym boku ale w nocy moze przez ten katar budze sie na plecach no i schiza gotowa.potem to juz kolko jak zaczynam o tym myslec spac nie moge potem w dzien senna i musze sie przespac i tak w kolko:/

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:11   #3309
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Ktory to tydzien? Ja do pierwszych ruchow doliczylam rowne 20 tygodni, znajoma mi o tym powiedziala i wyszedl mi termin porodu... pomylilam sie wg tych obliczen o jeden dzien. A wg OM termin byl miesiac do przodu, a wg pierwszych ruchow wsystko wyszlo tak jak powinno
a to po takich lekkich ruchach? czy juz mocniejszych kopnieciach doliczzalas te 20 tygodni

Wizazanka
Bloggerka
Stary 2010-01-15, 11:11   #3310
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Co do spanka to ja mam taki artykuł:

Kłopoty ze snem i bezsennością miewa większość ciężarnych .Z powodu powiększającego się brzucha i problemów z głębokim oddychaniem trudno im znaleźć wygodną pozycję.Aby temu zapobiec przestrzegaj kilku zasad:

- Staraj się nie spać długo podczas dnia.Wystarczy jedna krótka drzemka

- Nie jedz wieczorem ciężkostrawnych dań

-Regularnie gimnastykuj się, ale nie rób tego tuż przed snem.Często przebywaj na świeżym powietrzu

- Śpij na lewym boku, a prawą nogę zegnij w kolanie i podciągnij pod brzuch.Możesz podłożyć pod nią poduszkę.W tej pozycji kręgosłup jest odciążony, a do dziecka dopływa najwięcej bogatej w tlen krwi.Dzięki temu również lepiej się oddycha i nie bolą plecy.- Ja tak spałam w pierwszej ciąży no i teraz też juz zaczynam!!!
wiecie co? ja zawsze zasypiam na lewym boku i staram się do tego przyzwyczaić... ale najgorsze jest to że przed ciążą moją ulubioną pozycją było spanie na brzuchu i łapię się na tym że w środku nocy budzę się i co? i leżę na brzuchu... wiem że to szkodzi dzieciaczkowi ale poprostu nie panuję nad tym co robię podczas snu a brzuch jest jeszcze prawie płaski więc bez problemu przewracam się na brzuch:/
Stary 2010-01-15, 11:12   #3311
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczyny

kochana ubieraj sie cieplo, wygrzewaj, stosuj babcine sposoby , najedz sie czosnku aa i rutinoscorbin 3 razy po 2 tabletki mozesz brac.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:19   #3312
aga2628
Przyczajenie

Witam wszystkie dziewczyny po dość długiej przerwie Dawno mnie nie było i czas to nadrobić.Mam nadzieję że z wami i waszymi maleństwami wszystko jest dobrze.Ja miałam lekkie plamienia ale na szczęscie ustały.W tamtym tygodniu mieliśmy usg i wtedy maluszek miał całe 4 cm
aga2628 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:21   #3313
bassienkaw
Zakorzenienie

Kobiety jesli lekarz nie widzi przeciwskazan, brzuch nie jest za wielki to mozna na brzuszku lezec... ja leze, w pierwszej ciazy mialam zakaz... a jestem fanka spania na brzuchu i najlepsze jest to,ze po ciazy dlugo dlugo spalam dalej na plecach czy na boku, bo na brzuchu mi bylo niewygodnie... a teraz korzystam i sypiam na brzuszku... choc i czesto na plecach usypiam... a sadzilam,ze nigdy sie nie przyzwyczaje...

co do ruchow... to takie ruchy ruchy, ze bylam pewna ze to to,a nie co innego.

Stary 2010-01-15, 11:27   #3314
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
nacztalam sie sporo o tym spaniu tzn jak poiwnnysmy spac i w nocy budze sie i lapie na tym ze spie na plecach od razu sie schiza zalacza ze niedotleniam dobrze dziecka i czy wszystko z nim w porzadku i ze Wy juz po malu czujecie dzidzie w brzuszku a ja tylko raz laskotanie dobrych pare tygodni temu i nie wiem nawet czy to byla dzidzia czy jelita ehhh dzis chyba mam gorszy dzien[COLOR="Silver"]
no ja tez nie umiem spac, na brzuchu mnie cisnie, na plecach źle sie oddycha a do tego mojemu ida trzonowce i jest masakra

Cytat:
No to świetnie!!!
Jak ładnie kręgosłup widać No cieszę się że przełamałaś passę dziewczynek, mam nadzieję że już teraz chłopcy polecą ...przynajmniej do mojej poniedziałkowej wizyty
nie, nie bo ja mam miec dziewczynke a 20.01 mam wizyte :P

czy w ciazy mozna crotlimazolum uzywac??
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:27   #3315
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Nie jest Trzeba iść prywatnie i zapłacić.

A ja dzisiaj mam chyba dzień szaleństw,ale po prostu nie mogłam się oprzeć... Bylismy w tesco na zakupach,a tam takie promocje na dziecięce artykuły. No i nie mogłam przejść obojętnie.Bodów był ogrooomny wybór za 5,5zł sztuka,a takie ładne,z fajnymi wzorkami i dobre gatunkowo.W końcu wzięłam 2 sztuki,chociaż to i tak było duże ustępstwo z mojej strony,bo podobało mi się chyba z 6 wzorów conajmniej No i jeszcze butelki Tommee Tippee były na promocji-kosztują tyle co na all,a nie trzeba płacić za przesyłkę,więc też wzieliśmy
a butelke w tesco tez kupiliscie?? wklej zdjecia bodziakow

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja z tego USG nie mam zdjec bo ona powiedziala ze to nie USG tylko podgladanie. zreszta mam z tego aparatu fotke z 7 tygodnia to widac tylko rozmyta plame wiec nawet nie prosilam bo wiedzialam ze nic nie bedzie widac.

nie wiem o co chodzi ale od 18 co chwila wymiotuje. teraz bylam z psem i 3 razy wymiotowalam a czwarty jak tylko weszlam do domu. wstyd wychodzic normalnie. dobrze ze nikogo nie bylo
jutro wracam do pracy mam nadzieje ze bedzie lepiej bo od mojego biurka do wc jest spory kawalek drogi. nie ma szans dobiec
uciekam zbierac sie do spania bo wstaje o 6 jutro masakra jakas
a jak dzisiaj kochana sie czujesz?

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

wczoraj i przedwczoraj przed zaśnięciem miałam wrażenie, że czuję ruchy, teraz nie ma nic, potrzymam rękę, może maleństwo teraz śpi?
mam nadzieje ze to juz ruchy i ze niebawem znow je poczujesz

Cytat:
ja dzis bylam na badaniu przeziernosci karkowej, wyszlo 16 mm wiec swietnie
dlugosc ciemieniowo siedzeniowa 71 mm
stopka 12 mm
pani powiedziala ze prawdopodobnie chlopak ale 1oo proc nie da
gratuluje chlopca! a jak slicznie kregoslup widac najwazniejsze ze wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to jak kupicie cos dla bobasow, to wklejajcie zdjecia tutaj Tak milo jest ogladac te malutkie ubranka
no to ja wkleje spiochy ktore ostatnio kupilam

Cytat:
hej dziewczyny

ja tylko herbata z miodem i cytrynka w II trymestrze juz chyba mozna jakies leki ale najlepiej zadzwonic do ginka lub spytac w aptece

Cytat:
czesc dziewczyny
ja dzis odespalam wczorajsza noc(chory maz-caly swiat sie wali)od zmeczenia wczoraj brzuch mnie zaczal bolec-tak sadze ze od tego:/

nacztalam sie sporo o tym spaniu tzn jak poiwnnysmy spac i w nocy budze sie i lapie na tym ze spie na plecach od razu sie schiza zalacza ze niedotleniam dobrze dziecka i czy wszystko z nim w porzadku i ze Wy juz po malu czujecie dzidzie w brzuszku a ja tylko raz laskotanie dobrych pare tygodni temu i nie wiem nawet czy to byla dzidzia czy jelita ehhh dzis chyba mam gorszy dzien

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

ja sie wlasnie mecze z kataremjuz4dzien
kochana kazda z nas ma gorsze chwile podobno to normalne dobrze ze TZ czuje sie lepiej bo fakt facet chory to koniec swiata...

wczoraj jak bylam u mamy jej kolezanka widzac mnie powiedziala ze bedzie chlopak bo ladnie wygladam... ale mama stanela w mojej obronie powiedziala ze ona w kazdej ciazy dobrze wygladala a urodzil sie jeden chlopak a dwie dziewczyny nawet przed samym porodem zaczepila ja obca kobieta i poiwedziala ze bedzie chlopak bo tak ladnie wyglada a urodzila sie moja siostra
wiec nadal mam nadzieje na dziewczynke...
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:32   #3316
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
no ja tez nie umiem spac, na brzuchu mnie cisnie, na plecach źle sie oddycha a do tego mojemu ida trzonowce i jest masakra

No spokojnie co do chłopczyka to pisałam że tylko do mojej poniedziałkowej wizyty (18.01) potem znów mogą być dziewczynki
Stary 2010-01-15, 11:35   #3317
anoxa
Zakorzenienie

a tu obiecane zdjecia spio0chow kupilam je w 5,10,15 po 15zl za sztuke

Załącznik 2786773
Stary 2010-01-15, 11:37   #3318
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

Czytałam właśnie ulotkę z clotrimazolum i pisze że w ciąży można przyjmowac jeśli lekarz uzna to za konieczne.Ja używałam w pierwszej ciąży.
Stary 2010-01-15, 11:38   #3319
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a jak dzisiaj kochana sie czujesz?
dzieki ze pytasz

siedze w pracy i zaczynam myslec ze to nie byl dobry pomysl z tym powrotem wymiotowalam dzis juz 2 razy w tym raz w pracy mdli mnie caly czas i jeszcze brzuch kluje od siedzenia. dobrze ze jutro sobota.
wogole moja kierowniczka z dziwna mina zapytala "wrocilas do pracy?" wiec sie zapytalam czy smutno jej z tego powodu to powiedziala ze ona jest przyzwyczajona ze jak ktos jest w ciazy to od razu na zwolnienie idzie. wiec juz wiem ze choc bym tu urodzila to ona i tak bedzie zdania ze cala ciaze bylam na zwolnieniu. cos mi sie zdaje ze po nastepnej wizycie ide dalej na zwolnienie. pracy nie ma za bardzo a siedziec tu i sluchac takich glupot mi sie nie chce

cudne spiochy

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-01-15 o 12:10
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:44   #3320
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
dzieki ze pytasz

siedze w pracy i zaczynam myslec ze to nie byl dobry pomysl z tym powrotem wymiotowalam dzis juz 2 razy w tym raz w pracy mdli mnie caly czas i jeszcze brzuch kluje od siedzenia. dobrze ze jutro sobota.
wogole moja kierowniczka z dziwna mino zapytala "wrocilas do pracy?" wiec sie zapytalam czy smutno jej z tego powodu to powiedziala ze ona jest przyzwyczajona ze jak ktos jest w ciazy to od razu na zwolnienie idzie. wiec juz wiem ze choc bym tu urodzila to ona i tak bedzie zdania ze cala ciaze bylam na zwolnieniu. cos mi sie zdaje ze po nastepnej wizycie ide dalej na zwolnienie. pracy nie ma za bardzo a siedziec tu i sluchac takich glupot mi sie nie chce
cudne spiochy
Masz rację, zamiast docenić pracownika to wolą dowalać takimi tekstami.Jak to w pracy ,choćby człowiek sobie flaki wypruł to i tak tego nikt nie doceni.Koleżanka też całą ciąże pracowała w sklepie obuwniczym i jak urodziła to jej tyłek wypięli a myślała że to docenią.Już nie pracuje.
Stary 2010-01-15, 11:49   #3321
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Kobiety jesli lekarz nie widzi przeciwskazan, brzuch nie jest za wielki to mozna na brzuszku lezec... ja leze, w pierwszej ciazy mialam zakaz... a jestem fanka spania na brzuchu i najlepsze jest to,ze po ciazy dlugo dlugo spalam dalej na plecach czy na boku, bo na brzuchu mi bylo niewygodnie... a teraz korzystam i sypiam na brzuszku... choc i czesto na plecach usypiam... a sadzilam,ze nigdy sie nie przyzwyczaje...

co do ruchow... to takie ruchy ruchy, ze bylam pewna ze to to,a nie co innego.
ja sie staram na brzuchu nie spac , na samym poczatku wogole nie moglam spac bo mi sie jeszcze czesciej siku chcialo, teraz juz sikam mniej jakby i czasem jak sie budze to jestem jak w polowie na brzuchu a w polowie na boku

a co do ruchow to musze sie miec na bacznosci musze sprawdzic ta teorie , jak poczuje pierwsze mocniejsze powiem mezowi ze urodzi sie ( wtedy i wtedy ) a jak sie sprawdzi to stwierdzi ze prorok ze mnie

Wizazanka
Bloggerka
Stary 2010-01-15, 11:51   #3322
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
dzieki ze pytasz

wogole moja kierowniczka z dziwna mino zapytala "wrocilas do pracy?" wiec sie zapytalam czy smutno jej z tego powodu to powiedziala ze ona jest przyzwyczajona ze jak ktos jest w ciazy to od razu na zwolnienie idzie. wiec juz wiem ze choc bym tu urodzila to ona i tak bedzie zdania ze cala ciaze bylam na zwolnieniu. cos mi sie zdaje ze po nastepnej wizycie ide dalej na zwolnienie. pracy nie ma za bardzo a siedziec tu i sluchac takich glupot mi sie nie chce

cudne spiochy
Cytat:
Masz rację, zamiast docenić pracownika to wolą dowalać takimi tekstami.Jak to w pracy ,choćby człowiek sobie flaki wypruł to i tak tego nikt nie doceni.Koleżanka też całą ciąże pracowała w sklepie obuwniczym i jak urodziła to jej tyłek wypięli a myślała że to docenią.
wiecie co? ja właśnie też się tak zastanawiam... u mnie w pracy jest 5 ciężarnych i 4 od dnia kiedy sie dowiedziały pobrały zwolnienia i mają wszystko gdzieś, ja jedyna chodzę do pracy, a one jak przychodzą w odwiedziny z uśmiechem od ucha do ucha to zawsze z pytaniem do mnie "a co Ty tu jeszcze robisz?".. ja w ogóle jestem głupia bo wczoraj się bardzo źle czułam i w ostatnim momencie zadzwoniłam do dyrektora że mnie nie będzie bo wcześniej biłam się z myślami czy to tak w porządku na ostatnią chwilę dzwonic i mówić że nie przyjdę.. a potem puknęłam się w łeb i stwierdziłam że i tak ja jedyna jestem na tyle w porządku że przychodzę do pracy (inne dziewczyny nie miały żadnych przeciwskazań aby do pracy nie chodzić i zostawiły pełno niezałatwionych spraw i dowaliły innym kupę roboty) i nie będę miała wyrzutów sumienia. Jestem w ciąży, to normalne że czasami będę się źle czuła... Z drugiej strony zastanawiam się czy w ogóle to ma sens że ja jeszcze przychodzę, bo niby dyrektor powiedział mi że będzie mnie chciał zpowrotem, ale ja na słowo nie wierzę.. jak nie mam tego na papierze to nic nie jest pewne tak naprawdę.. a co jak mi podziękują po ciąży? będę sobe pluła w twarz że przychodziłam do pracy jak głupia ....

Edytowane przez pszczolka87
Czas edycji: 2010-01-15 o 11:53
Stary 2010-01-15, 11:52   #3323
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Zaraz maja mnie odwiedzić teściowie i zostaną na obiedzie
Teściowa to złota kobieta ale teścia nie mogę przetrawić.On by wszę pod Warszawę za 1 grosz gonił, skąpy i zarozumiały.Zresztą ogólnie w rodzinie ma taką opinię.Kiedyś jak pojechałam do teściów z moim TZ to o 22.00 kazał telewizor wyłączyć bo szkoda prądu a jak Mój mu powiedział że jest w trakcie oglądania filmu to zapytał : " a kto mi za prąd zapłaci"- on już dawno ma u mnie prze**** na całej linii.Dziwię się że teściowa z nim tyle lat wytrzymała, z drugiej strony ona ciągle za granicę jeździ do pracy chyba żeby tylko z nim nie siedzieć.Odezwę się później!!!
Stary 2010-01-15, 11:53   #3324
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Jeżeli któraś z Was jest z Opola lub oklolic to informuję, że w Szpitalu Ginekologiczno-Położniczym na Reymonta robią darmowe badania usg genetyczne + badanie krwi i wizyta z genetykiem tylko trzeba mieć skierowanie od swojego lekarza prowadzącego.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 12:03   #3325
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki ze pytasz

cudne spiochy
tak jest pewnie dlatego ze przez pierwszy miesiac gdy jestes na zwolnieniu placi za to twoj pracodawca tzn twoja pensje plus zusy a za kazdy kolejny miesiac zwolnienia placi juz zus a tak jak idziesz na zwolnienie i wracasz to caly czas oni musza placic poza tym dosc powszechne raczej jest ze gdy kobieta w ciazy idzie na zwolnienie to wiekszosc juz nie wraca...

Cytat:
Zaraz maja mnie odwiedzić teściowie i zostaną na obiedzie
Teściowa to złota kobieta ale teścia nie mogę przetrawić.On by wszę pod Warszawę za 1 grosz gonił, skąpy i zarozumiały.Zresztą ogólnie w rodzinie ma taką opinię.Kiedyś jak pojechałam do teściów z moim TZ to o 22.00 kazał telewizor wyłączyć bo szkoda prądu a jak Mój mu powiedział że jest w trakcie oglądania filmu to zapytał : " a kto mi za prąd zapłaci"- on już dawno ma u mnie prze**** na całej linii.Dziwię się że teściowa z nim tyle lat wytrzymała, z drugiej strony ona ciągle za granicę jeździ do pracy chyba żeby tylko z nim nie siedzieć.Odezwę się później!!!
trzymam kciuki za te odwiedziny a tescia naprawde nie zazdroszcze... ja mam ten komfort ze mojego meza wychowywali dziadkowie (ktorzy niestety juz nie zyja) wiec problem tesciow z glowy...
Stary 2010-01-15, 12:14   #3326
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
tak jest pewnie dlatego ze przez pierwszy miesiac gdy jestes na zwolnieniu placi za to twoj pracodawca tzn twoja pensje plus zusy a za kazdy kolejny miesiac zwolnienia placi juz zus a tak jak idziesz na zwolnienie i wracasz to caly czas oni musza placic poza tym dosc powszechne raczej jest ze gdy kobieta w ciazy idzie na zwolnienie to wiekszosc juz nie wraca...
akurat moja kierowniczke mysle ze to guzik obchodzi kto mi placi. to duza firma wiec ona sie martwi tylko swoim portfelem. jest pracoholikiem nie uznaje chorob zwolnien itp. ona swoje dziecko prawie u nas w biurze urodzila bo jeszcze zestawienia musiala zrobic nawiedzona jest pod tym wzgledem i nigdy sie nie zmieni
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 12:17   #3327
anoxa
Zakorzenienie

dziewczyny tak ostatnio pisalysmy o tych butelkach i wlasnie przed chwila wyciagnelam ta lovi ktora kupilam i wyczytalam ze
-jest wprodukowana zgodnie z obowiazujacmi dyrektywami UE
-posiada atest PZH
- no i... MADE IN POLAND

wiec chyba powinna byc ok

ale mam ogromna ochote na ciastko z jablkiem a mc donaldsa

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
akurat moja kierowniczke mysle ze to guzik obchodzi kto mi placi. to duza firma wiec ona sie martwi tylko swoim portfelem. jest pracoholikiem nie uznaje chorob zwolnien itp. ona swoje dziecko prawie u nas w biurze urodzila bo jeszcze zestawienia musiala zrobic nawiedzona jest pod tym wzgledem i nigdy sie nie zmieni

to tymbardziej sie nie przejmuj tylko jak bedziesz czula taka potrzebe to idz na l4 zwlaszcza ze mecza cie caly czas wymioty wole nawet nie myslec jak sie czujesz...
Stary 2010-01-15, 12:21   #3328
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja mam mieszane uczucia co do pracy, zwolnień, ciąży i pracodawców... bo owszem wiele kobiet na dzien dobry idzie na zwolnienie, od tak po prostu, bo fajnie, bo duzo wolnego, no bo wiadomo niektore sie nie za dobrze czuja i wogole, rozne powody sa... rozumie,ze takie ida do zwolnienia itd... ale jest przeogrmna grupa pracodawcow, gdzie kobiety sie poswiecaja, chodza do konca, haruja i nie wiem co jeszcze... a po powrocie do widzenia... i to jest najbardziej denerwujace...

Stary 2010-01-15, 12:22   #3329
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
wiecie co? ja właśnie też się tak zastanawiam... u mnie w pracy jest 5 ciężarnych i 4 od dnia kiedy sie dowiedziały pobrały zwolnienia i mają wszystko gdzieś, ja jedyna chodzę do pracy, a one jak przychodzą w odwiedziny z uśmiechem od ucha do ucha to zawsze z pytaniem do mnie "a co Ty tu jeszcze robisz?".. ja w ogóle jestem głupia bo wczoraj się bardzo źle czułam i w ostatnim momencie zadzwoniłam do dyrektora że mnie nie będzie bo wcześniej biłam się z myślami czy to tak w porządku na ostatnią chwilę dzwonic i mówić że nie przyjdę.. a potem puknęłam się w łeb i stwierdziłam że i tak ja jedyna jestem na tyle w porządku że przychodzę do pracy (inne dziewczyny nie miały żadnych przeciwskazań aby do pracy nie chodzić i zostawiły pełno niezałatwionych spraw i dowaliły innym kupę roboty) i nie będę miała wyrzutów sumienia. Jestem w ciąży, to normalne że czasami będę się źle czuła... Z drugiej strony zastanawiam się czy w ogóle to ma sens że ja jeszcze przychodzę, bo niby dyrektor powiedział mi że będzie mnie chciał zpowrotem, ale ja na słowo nie wierzę.. jak nie mam tego na papierze to nic nie jest pewne tak naprawdę.. a co jak mi podziękują po ciąży? będę sobe pluła w twarz że przychodziłam do pracy jak głupia ....
ja chodze do pracy i nawet sie z tego ciesze
szybciej mi mijaja tygodnie, czuje sie dobrze wiec czemu mialabym nie pracowac ?
ale jesli ty sie zle czujesz to ja bym wziela zwolnienie ale pod koniec ciazy jak faktycznie zrobi sie goroco, zaczna puchnac nogi i nie bedzie sprzyjajacych warunkow a narazie jesli nie masz przeciwswskazan to po co rezygnowac? no nie wiem sama moze ja jestem dziwna

Wizazanka
Bloggerka
Stary 2010-01-15, 12:30   #3330
justynacz80
Rozeznanie

Myślę, że każdy powinien postąpić w zgodzie z sobą. Niektóre kobiety chcą się skupić na ciaży, wczuwać się w nią, bo to przeciez niesamowity czas w naszym życiu. Inne chcą zaznać błogiego lenistwa przed maratonem, jaki je czeka przy małym dziecku i to też jest w porządku. Nie mówiąc już o tych, które się po prostu źle czują. Nie ma co patrzeć na pracodoawcę, tylko tym razem być dla siebie najważniejszą. A pracodawca jak będzie chciał to nam przedłuży umowę albo nie, pewnie niezależnie od naszych "starań".

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
ja chodze do pracy i nawet sie z tego ciesze
szybciej mi mijaja tygodnie, czuje sie dobrze wiec czemu mialabym nie pracowac ?
To, że szybko mijają tygodnie to dla mnie akurat argument, by co coś zmienić. Tygodnie zamieniają sie w miesiace, a te w lata. Okaże się, że życie szybko zlatuje
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości