|
|
#61 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Faceci oszaleli na punkcie Neytiri z AVATARA, a wam jak się podoba główny bohat
Cytat:
Cytat:
Mąż i syn też bez przygód wytrzymali. Ale ja nie wiedzieć czemu z kina wyszłam tak koszmarnie głodna, że w domu jeszcze spożyłam kolację i to b. późną ![]()
|
|
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Faceci oszaleli na punkcie Neytiri z AVATARA, a wam jak się podoba główny bohat
Cytat:
Nie pamiętam ile wypiłam, ale pamiętam, że dużo. No i nigdy więcej dużej ilości nachosów w krótkim czasie...
|
|
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze co sobie pomyślałam o głównym bohaterze, ze lepiej prezentuje się w wersji niebieskiej
|
|
|
|
|
#65 |
|
BAN stały
|
Dobra to w końcu zamiast się dziwić czemu faceci uważają ją za ideał kobiety powiedzcie co wy o niej sądzicie?
I może bardziej z charakteru? Dla mnie super babka, silna, odważna, nie taka szara myszka, nie płacze z byle powodu, nie załamuje sie, noo bomba. ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Neytiri- obsesja? Chciałem zapytać się co myślicie nie o postaci, ale zachowania częśći widzów z jej powodu, więc zakładam temat- by wysłuchać waszych inteligentnych komentarzy i nie babrać się w tym trollowym rasistowskim błocie. Ja zakochałem się w Neytiri. Uważam ją za ideał i zaczynam się zastanawiać o co w tym chodzi. Po pierwsze, można by stwierdzić, że ona nie istnieje i jest tylko wytworem komputera- i nieprawda. Całe zachowanie i mimika zostały przeniesione Zoë, więc nie można twierdzić iż to tylko wytwór procesora. Po drugie: jak można uważać za atrakcyjną kosmitkę, czy to nie jest nienormalne? I znowu: nie jest. Ludzie są tak skonstruowani, że uważają za atrakcyjnych ludzi pasujących genetycznie. Więc czemu nie krzywimy się na jej widok? Last, but no Least: Nawet jeśli Cameron od początku zakładał, że Neytiri ma być spełnieniem fantazji i pasować każdemu, to nie obchodzi mnie to. Neytiri naprawdę trafia w mój archetyp kobiety idealnej- jest zarazem opiekuńcza, silna, kobieca i pełna gracji. W zupełnym przeciwieństwie do większości dzisiejszych kobiet, nie mających do siebie szacunku, ani romantyzmu za grosz- zupełnie jakby dostosowały się do dzisiejszej mentalności szybkiej konsumpcji. Ja samemu wolę kochać niemożliwą ideę, niż marnować czas przy tzw. 'pustakach'. Ten film pozwolił mi uwolnić się z toksycznych relacji i zakłamania. Będę dalej dbał o siebie, ale Pro Forma a nie by się komuś przypodobać. I jeśli znajdę na Ziemi swoją kocicę, to mój raj-pandora przeniesie się tutaj. Lub umrę szczęśliwy, że nic w życiu nie straciłem skoro nie chciałem się za to brać. Co o tym sądzicie, i uważacie? PS: Dla trolii- nie, nie jestem gejem, psychicznym ani zoofilem. jeno lekki introwertyk. To chyba jedno z licznych odpowiedzi, które uzasadniają ich wybór.. |
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
mi się podobala
a glówny bohater i w wersji "normalnej" i tej niebieskiej hehe ale co faceci w niej widza
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Ja w Neytiri (czy jak się to pisze) nie zakochałam się, ale rozumiem, ze może oczarować mężczyzn. Tylko nie myślałam, że aż tylu
. Najlepiej to widać na forach na filmweb co linki dałam na samym początku postu. Ale nie o niej chcę teraz rozprawiać, a o głównym bohaterze. Uważam, że z wyglądu jest całkiem, całkiem. Jako niebieski-oczywiście. Nie chodzi tu o to, że jako normalny Jake jest inwalidą, ale jakoś nie jest w moim typie z twarzy no i ogólnie. Ale gdy zmienia się w niebieskiego Jake, świetnie go zbudowali, ciało, twarz, mimika, oczy, no i charakter świetny taki bohater, nieustraszony, zawsze na miejscu. Ale obsesji nie mam. Mam swojego tz-ta i jego kocham. Tak tylko sobie rozprawiam, facetom wolno a nam to co nie? |
|
|
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiadomo jak to jest na filmach. Główny bohater musi być mężny, odważny, posiadać idealne cechy, niczym rycerz . Tak jest na filach, a inni to już gorsze tło, no oprócz bohaterki towarzyszącej głównemu bohaterowi |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dalej obstawiam że "mężczyźni" którzy się zakochują w Neytiri mają max. 15 lat |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokazywali go w kilku odsłonach (pomijam najbardziej kontrastowe i oklepane: biały człowiek- niebieski Na'vi). Ale w wersji człowieczej - któtkie włosy i zarost, dłuższe włosy i zarost, krótsze włosy i brak zarostu - moim zdaniem w każdej z tych odsłon wyglądał inaczej. A zauważłam to, bo jak ogolił facjatę i mu włosy odrosły od siedzenia w pudełku to pierwszy raz w tym filmie wyglądał bardzo atrakcyjnie* (według mojej spaczonej oceny )*wiadomo, że aktor wybrany do takiej roli podczas kastingu jest oceniany również pod względem urodowym, nie zaprzeczam atrakcyjności Jake'a Sully'ego, nie powątpiewam w to, nie podważam wyborów reżysera i na pewno nie mam zamiaru się wykłócać z całymi hordami rozszalałych nastolatek
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
A jak go pokazali w wersji "z włosami" to zastanawiałam się, czy to jest ten sam aktor ;p no ale niebrzydki ;p
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojęci o co tyle szumu
1) co do fabuły - płytka i faktycznie podlatuje pocahontas ale np. nie wiem czemu ktoś się dziwi elementem zakochania się człowieka w Navi = bo jak przejdziecie się na wątki na intymnie to zaraz są bluzgi tam że facet to świnia bo śmie brać pod uwagę wygląd kobiety a nie jej charakter - a w filmie to moim bardziej to całe zakochanie na psychikce bezuje niż w samej fizyczności bohaterów..2) a mi się tam 'niebieskie smerfy" podobają - no z pewnością nie w znaczeniu jakiejś seksualności czy czegoś podobne - po prostu jako estetka uważam je za piękne istoty, są świetnie "wykonane", całe odzwierciedlenie mimiki, ruchów, zwinności - na mnie to robi wrażenie. Moim zdaniem w wyglądzie tych istot po prostu nie ma najmniejszego błędu a najbardziej to mi sie podobały sceny ze zbliżeniami na skórę - eh cudo po prostu widać wszystkie pory skóry itp itd... zachwyca mnie technika. a co do samego "człowieczeństwa" ja to osobiście bardziej traktuje w kategoria umusłu, inteligencji, świadomości istnienia niż samego gatunku... kolor skóry - odwieczny problem na ziemi, jak się uprzeć to można tutaj dostrzec dotknięcie pewnego tematu w filmie z granicy "tolerancji", ogon ? No cóż.. oni mają ogony teraz, my mieliśmy kiedyś - ba nawet czasem rodzą się ludzie obecnie z resztkami po ogonie które dośc wyraźnie odstają ponad naturalną linię pleców- naprawdę nie wiem co was tak gorszy w tym... to tak z biologicznego punktu widzenia. Ciekawe czemu nikt nie zrobił wątku o tym jak to kobietom na cały świecie Eward się podpoba... dla mnie to 100x razy bardziej nienaturalne bo już biologiczne lepszy Navi niż wampir.. no ale Eward był biały a nie niebieski a jak wiadomo ludzie lubią pary w jednym kolorku na tej planacie... oburzenie zafasycnowanie facetów w stronę kobiety Navi to moim zdaniem w 90% mentalność.. no bo jak to wygląda - białe z niebieskim... a fe. Ale co tam martwy wampir i nastolatka, to już jest jest co najmniej spoko i nie ma się co czepiać ( jak komuś film/książka powiewa) albo cudownie i wspaniale ( dla maniaków )... no i o kobiete chodzi... my kobiety lubimy sobie powrzucac na kobiety ktore nie daj boze moga stanowic zagrozenie dla naszej urody...
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-01-16 o 10:12 |
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.tvn24.pl/-1,1638473,0,1,p...wiadomosc.html już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#74 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jejciu dziękuję Ci bardzo za tak pomyślne wieści na przyszłość Super, że powstanie druga część no i, że zagra w niej ten sam główny bohater. Mam nadzieję, że Zoe również będzie grała u jego boku. Nie wyobrażam sobie innych aktorów. Jak będziesz jeszcze coś miała ciekawego , będę wdzięczna jeśli tu nam podrzucisz. |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak narazie to jedyna informacja na ten temat, ale jak się na coś natknę w najbliższej przyszłości to dam znać ;]
|
|
|
|
#76 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ideal kobiety jakiego gatunku ? Jesli o mnie chodzi, wole Smerfetke, blondyki, wicie rozumicie ![]() Cytat:
Cytat:
W zyciu bym nie pomyslal, ze to cos sie moze komus podobac jako kobieta
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Wyrak,jesteś bezbłędny
Byłam w kinie, widziałam film, taka bajka,piękna bo piękna, ale bajka. Neytiri wywarła na mnie dobre wrażenie-wysoka, smukła,a jak po tych drzewach latała
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

Mąż i syn też bez przygód wytrzymali. 

I który polecacie, 3d taki jaki jest w CC czy dmr, bo widzę, że zdania podzielone.

?