Faceci oszaleli na punkcie Neytiri z AVATARA, a wam jak się podoba główny bohater? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 07:36   #61
Luba
Zakorzenienie

Dot.: Faceci oszaleli na punkcie Neytiri z AVATARA, a wam jak się podoba główny bohat

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Ja po trzygodzinnym oglądaniu (pi razy drzwi) myślałam, że się porzy... no ten, zwymiotuję

Zjadłam ibuprom po wyjściu, partner zjadł dwa - to jedyny mankament
Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
A ja pierwszy raz w życiu musiałam wyjść do kibla w trakcie seansu, myślałam, że pęcherz mi pęknie... :/
A nie, to ja przesiedziałam jak przymurowana i wyszłam zachwycona, nic mi nie było Mąż i syn też bez przygód wytrzymali.
Ale ja nie wiedzieć czemu z kina wyszłam tak koszmarnie głodna, że w domu jeszcze spożyłam kolację i to b. późną

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 09:35   #62
Neciak89
Zakorzenienie

Dot.: Faceci oszaleli na punkcie Neytiri z AVATARA, a wam jak się podoba główny bohat

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
A nie, to ja przesiedziałam jak przymurowana i wyszłam zachwycona, nic mi nie było Mąż i syn też bez przygód wytrzymali.
Ale ja nie wiedzieć czemu z kina wyszłam tak koszmarnie głodna, że w domu jeszcze spożyłam kolację i to b. późną

Patrząc na Was i na mnie widać kto tu jest od coli uzależniony Nie pamiętam ile wypiłam, ale pamiętam, że dużo. No i nigdy więcej dużej ilości nachosów w krótkim czasie...

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 09:42   #63
MeryJane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
No ja się planuję wybrać koniecznie bo uwielbiam fantastykę.
Mam głupie pytanie, okulary w kinie kupię i za ile tak w ogóle? Dobra, o cene juz nie pytam;-), ale tak własciwie - to gdzie się je kupuje jeśli w kinie nie? I który polecacie, 3d taki jaki jest w CC czy dmr, bo widzę, że zdania podzielone.
koniecznie 3D -okulary dają
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 11:00   #64
arrabbiata
Zadomowienie

Pierwsze co sobie pomyślałam o głównym bohaterze, ze lepiej prezentuje się w wersji niebieskiej
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 11:24   #65
agnieszka015
BAN stały

GG do agnieszka015

Dobra to w końcu zamiast się dziwić czemu faceci uważają ją za ideał kobiety powiedzcie co wy o niej sądzicie?

I może bardziej z charakteru? Dla mnie super babka, silna, odważna, nie taka szara myszka, nie płacze z byle powodu, nie załamuje sie, noo bomba.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Neytiri- obsesja?
Chciałem zapytać się co myślicie nie o postaci, ale zachowania częśći widzów z jej powodu, więc zakładam temat- by wysłuchać waszych inteligentnych komentarzy i nie babrać się w tym trollowym rasistowskim błocie.

Ja zakochałem się w Neytiri.
Uważam ją za ideał i zaczynam się zastanawiać o co w tym chodzi.
Po pierwsze, można by stwierdzić, że ona nie istnieje i jest tylko wytworem komputera- i nieprawda. Całe zachowanie i mimika zostały przeniesione Zoë, więc nie można twierdzić iż to tylko wytwór procesora.
Po drugie: jak można uważać za atrakcyjną kosmitkę, czy to nie jest nienormalne? I znowu: nie jest. Ludzie są tak skonstruowani, że uważają za atrakcyjnych ludzi pasujących genetycznie. Więc czemu nie krzywimy się na jej widok?
Last, but no Least: Nawet jeśli Cameron od początku zakładał, że Neytiri ma być spełnieniem fantazji i pasować każdemu, to nie obchodzi mnie to. Neytiri naprawdę trafia w mój archetyp kobiety idealnej- jest zarazem opiekuńcza, silna, kobieca i pełna gracji. W zupełnym przeciwieństwie do większości dzisiejszych kobiet, nie mających do siebie szacunku, ani romantyzmu za grosz- zupełnie jakby dostosowały się do dzisiejszej mentalności szybkiej konsumpcji.
Ja samemu wolę kochać niemożliwą ideę, niż marnować czas przy tzw. 'pustakach'. Ten film pozwolił mi uwolnić się z toksycznych relacji i zakłamania. Będę dalej dbał o siebie, ale Pro Forma a nie by się komuś przypodobać.
I jeśli znajdę na Ziemi swoją kocicę, to mój raj-pandora przeniesie się tutaj. Lub umrę szczęśliwy, że nic w życiu nie straciłem skoro nie chciałem się za to brać.
Co o tym sądzicie, i uważacie?

PS: Dla trolii- nie, nie jestem gejem, psychicznym ani zoofilem. jeno lekki introwertyk.

To chyba jedno z licznych odpowiedzi, które uzasadniają ich wybór..
agnieszka015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 11:37   #66
stookrotka1991
Zadomowienie

mi się podobala a glówny bohater i w wersji "normalnej" i tej niebieskiej hehe ale co faceci w niej widza

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 13:03   #67
mandarynnka
Raczkowanie

Ja w Neytiri (czy jak się to pisze) nie zakochałam się, ale rozumiem, ze może oczarować mężczyzn. Tylko nie myślałam, że aż tylu. Najlepiej to widać na forach na filmweb co linki dałam na samym początku postu. Ale nie o niej chcę teraz rozprawiać, a o głównym bohaterze.

Uważam, że z wyglądu jest całkiem, całkiem. Jako niebieski-oczywiście. Nie chodzi tu o to, że jako normalny Jake jest inwalidą, ale jakoś nie jest w moim typie z twarzy no i ogólnie. Ale gdy zmienia się w niebieskiego Jake, świetnie go zbudowali, ciało, twarz, mimika, oczy, no i charakter świetny taki bohater, nieustraszony, zawsze na miejscu. Ale obsesji nie mam. Mam swojego tz-ta i jego kocham. Tak tylko sobie rozprawiam, facetom wolno a nam to co nie?
mandarynnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 17:25   #68
mandarynnka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Pierwsze co sobie pomyślałam o głównym bohaterze, ze lepiej prezentuje się w wersji niebieskiej

wiadomo jak to jest na filmach. Główny bohater musi być mężny, odważny, posiadać idealne cechy, niczym rycerz. Tak jest na filach, a inni to już gorsze tło, no oprócz bohaterki towarzyszącej głównemu bohaterowi hihi
Stary 2010-01-15, 17:42   #69
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mandarynnka Pokaż wiadomość
Ja w Neytiri (czy jak się to pisze) nie zakochałam się, ale rozumiem, ze może oczarować mężczyzn. Tylko nie myślałam, że aż tylu. Najlepiej to widać na forach na filmweb co linki dałam na samym początku postu. Ale nie o niej chcę teraz rozprawiać, a o głównym bohaterze.

Uważam, że z wyglądu jest całkiem, całkiem. Jako niebieski-oczywiście. Nie chodzi tu o to, że jako normalny Jake jest inwalidą, ale jakoś nie jest w moim typie z twarzy no i ogólnie. Ale gdy zmienia się w niebieskiego Jake, świetnie go zbudowali, ciało, twarz, mimika, oczy, no i charakter świetny taki bohater, nieustraszony, zawsze na miejscu. Ale obsesji nie mam. Mam swojego tz-ta i jego kocham. Tak tylko sobie rozprawiam, facetom wolno a nam to co nie?
Aleś się uparła ja dalej obstawiam że "mężczyźni" którzy się zakochują w Neytiri mają max. 15 lat
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 23:42   #70
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
On sie prezentuje różnie w ciągu całego filmu... Już nawet rozmawiałam na forum publicznym.

Pokazywali go w kilku odsłonach (pomijam najbardziej kontrastowe i oklepane: biały człowiek- niebieski Na'vi).

Ale w wersji człowieczej - któtkie włosy i zarost, dłuższe włosy i zarost, krótsze włosy i brak zarostu - moim zdaniem w każdej z tych odsłon wyglądał inaczej. A zauważłam to, bo jak ogolił facjatę i mu włosy odrosły od siedzenia w pudełku to pierwszy raz w tym filmie wyglądał bardzo atrakcyjnie* (według mojej spaczonej oceny )

*wiadomo, że aktor wybrany do takiej roli podczas kastingu jest oceniany również pod względem urodowym, nie zaprzeczam atrakcyjności Jake'a Sully'ego, nie powątpiewam w to, nie podważam wyborów reżysera i na pewno nie mam zamiaru się wykłócać z całymi hordami rozszalałych nastolatek

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 01:26   #71
Neciak89
Zakorzenienie

A jak go pokazali w wersji "z włosami" to zastanawiałam się, czy to jest ten sam aktor ;p no ale niebrzydki ;p

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2010-01-16, 10:11   #72
eyo
Zakorzenienie

nie mam pojęci o co tyle szumu

1) co do fabuły - płytka i faktycznie podlatuje pocahontas ale np. nie wiem czemu ktoś się dziwi elementem zakochania się człowieka w Navi = bo jak przejdziecie się na wątki na intymnie to zaraz są bluzgi tam że facet to świnia bo śmie brać pod uwagę wygląd kobiety a nie jej charakter - a w filmie to moim bardziej to całe zakochanie na psychikce bezuje niż w samej fizyczności bohaterów..

2) a mi się tam 'niebieskie smerfy" podobają - no z pewnością nie w znaczeniu jakiejś seksualności czy czegoś podobne - po prostu jako estetka uważam je za piękne istoty, są świetnie "wykonane", całe odzwierciedlenie mimiki, ruchów, zwinności - na mnie to robi wrażenie. Moim zdaniem w wyglądzie tych istot po prostu nie ma najmniejszego błędu
a najbardziej to mi sie podobały sceny ze zbliżeniami na skórę - eh cudo po prostu widać wszystkie pory skóry itp itd... zachwyca mnie technika.
a co do samego "człowieczeństwa" ja to osobiście bardziej traktuje w kategoria umusłu, inteligencji, świadomości istnienia niż samego gatunku... kolor skóry - odwieczny problem na ziemi, jak się uprzeć to można tutaj dostrzec dotknięcie pewnego tematu w filmie z granicy "tolerancji", ogon ? No cóż.. oni mają ogony teraz, my mieliśmy kiedyś - ba nawet czasem rodzą się ludzie obecnie z resztkami po ogonie które dośc wyraźnie odstają ponad naturalną linię pleców- naprawdę nie wiem co was tak gorszy w tym... to tak z biologicznego punktu widzenia.

Ciekawe czemu nikt nie zrobił wątku o tym jak to kobietom na cały świecie Eward się podpoba... dla mnie to 100x razy bardziej nienaturalne bo już biologiczne lepszy Navi niż wampir..
no ale Eward był biały a nie niebieski a jak wiadomo ludzie lubią pary w jednym kolorku na tej planacie...
oburzenie zafasycnowanie facetów w stronę kobiety Navi to moim zdaniem w 90% mentalność.. no bo jak to wygląda - białe z niebieskim... a fe. Ale co tam martwy wampir i nastolatka, to już jest jest co najmniej spoko i nie ma się co czepiać ( jak komuś film/książka powiewa) albo cudownie i wspaniale ( dla maniaków )...

no i o kobiete chodzi... my kobiety lubimy sobie powrzucac na kobiety ktore nie daj boze moga stanowic zagrozenie dla naszej urody...

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2010-01-16 o 10:12
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 14:13   #73
Neciak89
Zakorzenienie

http://www.tvn24.pl/-1,1638473,0,1,p...wiadomosc.html już się nie mogę doczekać

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-01-16, 15:38   #74
mandarynnka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość

jejciu dziękuję Ci bardzo za tak pomyślne wieści na przyszłość
Super, że powstanie druga część no i, że zagra w niej ten sam główny bohater. Mam nadzieję, że Zoe również będzie grała u jego boku. Nie wyobrażam sobie innych aktorów. Jak będziesz jeszcze coś miała ciekawego , będę wdzięczna jeśli tu nam podrzucisz.
Stary 2010-01-16, 15:48   #75
Neciak89
Zakorzenienie

Jak narazie to jedyna informacja na ten temat, ale jak się na coś natknę w najbliższej przyszłości to dam znać ;]

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-01-18, 20:23   #76
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mandarynnka Pokaż wiadomość
Przypadkiem szperając troszkę w poszukiwaniu informacji na temat filmu "Avatar" trafiłam na wątek o Neytiri założony przez mężczyzn. Oto link:

http://www.filmweb.pl/topic/1274206/...%C5%9Bcie.html

i jeszcze jeden

http://www.filmweb.pl/topic/1281528/...-+obsesja.html

jestem w szoku ilu facetów uważa ją za ideał kobiety, zarówno pod względem wyglądu jak i charakteru.

No więc zapytam, a jak wam się widzi Jake Sully, ale w wersji niebieskiej?
Ja nie wiem ilu, ale z pewnoscia nie tylu, zeby uogolnienie w tytule watku bylo usprawiedliwione

Ideal kobiety jakiego gatunku ?

Jesli o mnie chodzi, wole Smerfetke, blondyki, wicie rozumicie

Cytat:
Napisane przez Reijel Pokaż wiadomość
Podniecać się uczłowieczonym smerfem, to chyba jakieś zboczenie
Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
http://photogallery.filmofilia.com/d...oe_Saldana.jpg
Ogólnie, nie jestem już specjalnie zdziwiona.
W sensie ze boobies ma na wierzchu?

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
A ja myślę, że to męskie szaleństwo na punkcie tej postaci bierze swoje źródło w czymś zupełnie innym.

Faceci są po prostu zafascynowani samą postacią stworzona przez technikę cyfrową. Cieszą ich te piksele, te sztuczne kształty, te żywe kolory. Kto inny, jak nie faceci, zawsze BARDZIEJ fascynowali się fantastyką, stworami z innych planet i nowościami technologicznymi. Neytiri to wszystko w sobie uosabia.
Hm, no ale to o czym piszesz to jedno, a postrzeganie jakis stworkow jako kobiet, to cos innego...

W zyciu bym nie pomyslal, ze to cos sie moze komus podobac jako kobieta

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 11:38   #77
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
J

Jesli o mnie chodzi, wole Smerfetke, blondyki, wicie rozumicie
Wyrak,jesteś bezbłędny

Byłam w kinie, widziałam film, taka bajka,piękna bo piękna, ale bajka. Neytiri wywarła na mnie dobre wrażenie-wysoka, smukła,a jak po tych drzewach latała
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości