Epoka Lodowcowa IV- Era zazdrośnic. - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 10:13   #931
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.
Dot.: Epoka Lodowcowa IV- Era zazdrośnic.

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
Wiesz moj tZ to jest bardzo specyficzny przypadek. Naprawde mam go juz dosc. Kiedy mu mowilam, ze to definitywny koniec i w ogole to tylko focha rzucal. I mowil : dobra nie to nie, przeciez nie bede Cie zmuszal...
Ehhh ten czlowiek chyba nie potrafi byc z kims w zwiazku... Naprawde dziwie sie jak my razem wytrzymalismy prawie 5 lat...
A mój mówił jak odchodzę, ze jak tak chce to nie ma sprawy, mam byc szczęśliwa, jak tak chce to mam tak zrobic...tylko się dziwił czemu, a teraz do niego dotarło i teraz jakby mógł to by walczył i nie pozwolił mi tak latwo odejśc. Poza tym wg mnie z tym tańcem to już masz natręctwo myślowe.
E.J. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 10:15   #932
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
A mój mówił jak odchodzę, ze jak tak chce to nie ma sprawy, mam byc szczęśliwa, jak tak chce to mam tak zrobic...tylko się dziwił czemu, a teraz do niego dotarło i teraz jakby mógł to by walczył i nie pozwolił mi tak latwo odejśc. Poza tym wg mnie z tym tańcem to już masz natręctwo myślowe.

Moze do moejgo tez cos dotrze, a jak nie to trudno...

Hm, moze i mam... Co zrobic zeby sie go pozbyc? Najgorsze jest to, ze dzisiaj stad wyjezdzam do domu, a on tu zostaje na weekend. Bede siedziala w domu i myslala, czy gdzies nie wyszedl i pije i znow cos odwala.... Nawet sie tego nie dowiem....
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 10:16   #933
kamila2006
Zakorzenienie

przyzwyczailas go ze zawsze bedzie dobrze. ze klotnie sa chwilowe i ze po burzy wyjdzie slonce. mysle ze potrzebny mu kopniak porzadny. juz nie chodzi o te tance czy inne sytuacje ale on takim gadaniem pokazuje ze kompletnie mu nie zalezy. albo tak pisze zeby sprawdzic czy sie złamiesz. albo faktycznie dla niego byc albo nie byc z Tobą to to samo. musisz wyluzowac. zajac sie czym i nie pisz. niech w koncu da cos z siebie. Jesli boisz sie ze kazda kolejna godzina milczenia was od siebie oddala a on mimo to nie pisze to znaczy ze to nie ma sensu. jesli faktycznie oboje sie kochacie to nawet gdybyscie mieli tydzien milczec w koncu dojdziecie do wniosku ze nie potraficie bez siebie zyc. i tesknicie.

Cytat:
Bede siedziala w domu i myslala, czy gdzies nie wyszedl i pije i znow cos odwala.... Nawet sie tego nie dowiem...
a po co bedziesz myslala? wiem ze ciezko Ci bedzie. ale zobacz ty juz sie tym rpzejmujesz. a on co? nie bedzie myslal co ty w tej chwili robisz? tez mozesz gdzies wyjsc. powiem ci ze bardzo dobrze ze wyjezdzasz. odpoczeniecie od siebie i te chwile odpoczynku wam sie rpzydadza.

a jak pojdzie pic to co? nie wroci? wroci. jak gdzies wyjdzie to tez wroci. nic mu sie nie stanie. jakbys o tym wiedziala to bys siedziala w domu i myslala kiedy wroci , ze on tam pije, z kim pije itp
a jak nie bedziesz tego wiedziec to bedziesz spokojniejsza

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

Edytowane przez kamila2006
Czas edycji: 2010-01-15 o 10:18
kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 10:19   #934
yellowsunshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KochajMniie Pokaż wiadomość
O to chodzi że on wszystko teraz tak się stara, nie denerwuje się kiedy mu mowiłam dzisiaj o nich cały czas, spokojnie mi wszystko tłumaczy ze to mnie chce, kocha i jestem najważniejsza a to tylko koleżanki, wie że trochę przesadził z tym i już nie będzie im żadnej herbaty robił np. . piszę co chwile, stara się, ale teraz już chyba kończy się jego cierpliwość.. zniszcze to wszystko ja.. pisał tak jak z nimi dzisiaj do mnie cały dzień a teraz już odpowiada na moje pytania i tyle na odczep się chyba..

cholera głupie jest uczucie kochać kogoś a nie ufać mu.. chyba jednak się tak da..
nie spieprzysz tego TY! to on naruszyl Twoje zaufanie... eh nie wiem, troche ciezka sytuacja... daj mu czasu troche, zobaczymy. Jesli rzeczywiscie zrozumial, zalowal, to bedzie to wygladac inaczej. A zaufanie nie jest taka prosta sprawa i niestety po takich sytuacjach, czesto trzeba na nie troche poczekac - Twoj TZ powinnien byc tego swiadomy i to zrozumiec.

Cytat:
Napisane przez Rebelious Pokaż wiadomość
ale tak walczyć to można nie wiem, z szefem w pracy, a nie ze swoim facetem. wychowywać się nawzajem i w pewien sposób "docierać" powinno się na początku związku, a nie po kilku latach. w tym momencie każdy ma swoje racje i ktoś musi odpuścić. nie ma innej rady moim zdaniem.

u mnie beznadziejnie. egzamin trudny jak cholera, także raczej nie zdam. NA PEWNO nie zdam.

posprzeczaliśmy się nieco z TŻtem, ale oboje mieliśmy zły dzień, więc to było do przewidzenia, że coś się w końcu wykluje. na szczęście szybko załagodziliśmy sytuację.
zdenerwował się, bo po egzaminie wymieniłam się uwagami z kolegą, zamiast z nim. i stwierdził, że jakby on tak zrobił to by była afera z mojej strony. cóż, no staram się zmienić. wiem, że ma racje w tych kwestiach i nie chcę mu niczego zabraniać. naprawdę muszę sobie znaleźć dużo ciekawych zajęć i zacząć żyć po swojemu. trochę mi się to już nawet udaje

głupol wymyśla jakieś wyjście do baru w sobotę ze starym kolegą. w zasadzie to znają się od paru ładnych lat, kiedyś się bardzo przyjaźnili.
ale ja tam nie ufam temu koledze. owinął sobie dziewczynę wokół palca i szpanuje, że może robić co chce, a ona i tak go nie zostawi po pijaku jej wrzuca, potem przeprasza i zadowolony. a ona nic. ostoja spokoju po prostu. chciałabym być taka jak ona. tzn. nie aż tak naiwna, ale pozwalać swojemu facetowi na więcej.
jakby nie było mam nadzieję, że mój TŻ nie pozazdrości koledze, bo będzie go to słono kosztować.
to ten kolega go namawiał na papieroski i tak dalej jak byliśmy razem w górach.

---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 04:01 ----------

zgadzam się
tak jak mówiłam, faceci reagują alergicznie na takie fochy.
i NAJGORSZE co może być to fochanie się na nich przy osobach trzecich, zwłaszcza znajomych.
to ich najbardziej upokarza.
kilka razy odwaliłam taką akcję i było cienko z nami. teraz już wiem, że nie wolno robić takich scen
Rebe przeczytaj moje wszystkie posty, a nie tylko ten jeden... w kolejnych mowilam i rozwijalam to o czym napisalam w 1 i wiecej, byla tam mowa o kompromisach i o tym, jak powinni zachowywac sie w stosunku do siebie. Na pewno nie jestem osoba, ktora stosuje w zwiazku zasade, ze najwazniejsza to jest duma, honor i walka o swoje
PS. poza tym po paru latach w zwiazku, mozna sie jeszcze docierac, mozna cos zmienic, niektore rzeczy nie wychodza na poczatku, a inne - racja, sa juz raczej nie do zmiany.
yellowsunshine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 10:19   #935
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Moze do moejgo tez cos dotrze, a jak nie to trudno...

Hm, moze i mam... Co zrobic zeby sie go pozbyc? Najgorsze jest to, ze dzisiaj stad wyjezdzam do domu, a on tu zostaje na weekend. Bede siedziala w domu i myslala, czy gdzies nie wyszedl i pije i znow cos odwala.... Nawet sie tego nie dowiem....
przestań tak myślec... daj mu życ...za bardzo chcesz życ jego życiem, za bardzo chcesz zebyscie byli jednym organem a tak się nie da...wykończysz siebie i jego...
Stary 2010-01-15, 10:21   #936
yellowsunshine
Zadomowienie

E.Jpisalas cos ze ten Twoj znow Ci mowi, ze popelnil blad itditd, tak?
Stary 2010-01-15, 10:22   #937
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
przestań tak myślec... daj mu życ...za bardzo chcesz życ jego życiem, za bardzo chcesz zebyscie byli jednym organem a tak się nie da...wykończysz siebie i jego...

piekny komentarz. Madame ty jeszcze nie wyjechalas do siebie a juz myslisz co bedzie jak wyjedziesz i co on bedzie robil. myslisz ze on sie teraz tak jak ty faktycznie tym przejmuje?

Motywacja 100%

Stary 2010-01-15, 10:24   #938
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Napisane przez yellowsunshine Pokaż wiadomość
E.Jpisalas cos ze ten Twoj znow Ci mowi, ze popelnil blad itditd, tak?
Ba! on nie tylko tak napisał ale przeanalizował to wszystko i napisał mi o tym, napisał mi co zrobił źle, gdzie popełnił błąd ect. wyjaśnił jak myślał i dlaczego.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
piekny komentarz. Madame ty jeszcze nie wyjechalas do siebie a juz myslisz co bedzie jak wyjedziesz i co on bedzie robil. myslisz ze on sie teraz tak jak ty faktycznie tym przejmuje?
Stary 2010-01-15, 10:25   #939
yellowsunshine
Zadomowienie

Cytat:
Ba! on nie tylko tak napisał ale przeanalizował to wszystko i napisał mi o tym, napisał mi co zrobił źle, gdzie popełnił błąd ect. wyjaśnił jak myślał i dlaczego.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

no i co ty na to wszystko ?
Stary 2010-01-15, 10:26   #940
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
przyzwyczailas go ze zawsze bedzie dobrze. ze klotnie sa chwilowe i ze po burzy wyjdzie slonce. mysle ze potrzebny mu kopniak porzadny. juz nie chodzi o te tance czy inne sytuacje ale on takim gadaniem pokazuje ze kompletnie mu nie zalezy. albo tak pisze zeby sprawdzic czy sie złamiesz. albo faktycznie dla niego byc albo nie byc z Tobą to to samo. musisz wyluzowac. zajac sie czym i nie pisz. niech w koncu da cos z siebie. Jesli boisz sie ze kazda kolejna godzina milczenia was od siebie oddala a on mimo to nie pisze to znaczy ze to nie ma sensu. jesli faktycznie oboje sie kochacie to nawet gdybyscie mieli tydzien milczec w koncu dojdziecie do wniosku ze nie potraficie bez siebie zyc. i tesknicie.

a po co bedziesz myslala? wiem ze ciezko Ci bedzie. ale zobacz ty juz sie tym rpzejmujesz. a on co? nie bedzie myslal co ty w tej chwili robisz? tez mozesz gdzies wyjsc. powiem ci ze bardzo dobrze ze wyjezdzasz. odpoczeniecie od siebie i te chwile odpoczynku wam sie rpzydadza.

a jak pojdzie pic to co? nie wroci? wroci. jak gdzies wyjdzie to tez wroci. nic mu sie nie stanie. jakbys o tym wiedziala to bys siedziala w domu i myslala kiedy wroci , ze on tam pije, z kim pije itp
a jak nie bedziesz tego wiedziec to bedziesz spokojniejsza

No on by pewnie myslal co ja robie jesli zostalabym tu, ale w domu ja nie mam gdzie wyjsc i sprawa zalatwiona. Szczerze to wolalabym tu zostac, ale moze przyjade w sobote i wyjsc z kolezankami. Umawiam sie juz tyle czasu i nic z tego nie wychodzi.
Chodzi mi o to, ze jak pojdzie pic to znowu mu cos odwali i zacznie sie przytulac do jakiejs laski, ja sie o tym nie dowiem, a pozneij mu jeszcze wybacze. ..

Poza tym wiecie co mnie denerwuje? On ma do mnie pretensje, ze nie pozwalam mu nigdzie wychodzic. Powiedzialam mu, ze jesli tylko ja bede mogla wychdozic to on tez. I za kazdym razem ma do mnie pretensje, ze przeciez on mi nigdzie nie zabrania chodzic, moge robic co chce i nie trzymam go na uwiezi tak jak on mnie. A jak wczoraj moja kolezanka zaproponowala mi impreze, i powiedzialam, ze przyjde, to przestal sie do mnie odzywac...

Boze im dluzej o nim mysle tym bardziej go nie chce.
Stary 2010-01-15, 10:30   #941
yellowsunshine
Zadomowienie

Madame zadaj sobie jedno podstawowe pytanie.
Kochasz Go?
Stary 2010-01-15, 10:33   #942
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
Madame zadaj sobie jedno podstawowe pytanie.
Kochasz Go?

Wiesz co? Zapytalabys mnie o to tydzien temu i bez wahania odpowiedzialabym Ci ze tak! Ponad zycie i nie wyobrazam sobie zycia z nikim innym...

A dzis? Dzis juz nie wiem. To chyba nie mozliwe zeby w ciagu tygodnia przestac kochac? Po 5 latach zwiazku? I to jeszcze przez taka jedna akcje?
Juz sama nie wiem.... Moze jakby on sie inaczej zachowywal chociazby po tej akcji...
Stary 2010-01-15, 10:33   #943
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:
jak mogł? no nie mogł :P jak ty te konsulatcje z kumplem robilas? zwykla rozmowa mysle. wiec nie mogl sie przyczepic niech juz nie wymysla. nie moze Ci zakazac rozmow z ludzmi. wiec spokojnie a co on zrobil ze przesadzil?
miał gorszy dzień tak jak ja, bo się dowiedział, że kolejnej poprawy nie zaliczył. zresztą już pisałam, że w czwartki lepiej mu nie wchodzić w drogę a przesadził, bo:
- najpierw przed egzaminem głupio żartował "czy ktoś z tych ludzi będzie ściągał" (to zabrzmiało tak, że to są prawnicy-kujony i ściągać nie potrafią). coś jeszcze gadał, żebym nie przeżywała, wiesz, taki cwaniak, że on jest na 3 roku, nic się nie uczy i jakoś zdaje egzaminy.
ale PODOBNO ja to wszystko źle odebrałam. no ale wybacz, miał taki ironiczny ton, że nie mogłam tego odebrać inaczej
- potem się wkurzyłam na niego (tutaj niepotrzebnie, bo nie zasłużył), bo się ze mną sprzeczał o pewną głupotę (mam alergię na jego reakcje pt. "ja wiem lepiej!", zwłaszcza, że zazwyczaj nie ma racji). krzyknęłam na niego. ten się strasznie obruszył, ale przeprosiłam go od razu.
- następnie stękał, bo chciałam pojechać do domu się przebrać (byłam w stroju galowym), poza tym mam okres to wiadomo, że mnie zalało, ale on tego nie rozumie oczywiście. pojechaliśmy do niego to mnie olał totalnie i od razu jak weszliśmy zaczął się zajmować swoim akwarium. ja siedziałam jak ten kołek i różne dziwne rzeczy mi do głowy przychodziły, łącznie z tym, że jak mam okres to jestem bezużyteczna dla niego
chciałam mu wytłumaczyć o co mi chodzi, on zaczął swoim zwyczajem warczeć na mnie (nienawidzę tego pogardliwego tonu, od razu mi się rozmów odechciewa!)

tak się to skumulowało wszystko, te nerwy z całego dnia, ale się pogodziliśmy szybko na szczęście

Edytowane przez Rebelious
Czas edycji: 2010-01-15 o 10:41
Rebelious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 10:37   #944
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
No on by pewnie myslal co ja robie jesli zostalabym tu, ale w domu ja nie mam gdzie wyjsc i sprawa zalatwiona. Szczerze to wolalabym tu zostac, ale moze przyjade w sobote i wyjsc z kolezankami. Umawiam sie juz tyle czasu i nic z tego nie wychodzi.
Chodzi mi o to, ze jak pojdzie pic to znowu mu cos odwali i zacznie sie przytulac do jakiejs laski, ja sie o tym nie dowiem, a pozneij mu jeszcze wybacze. ..

Poza tym wiecie co mnie denerwuje? On ma do mnie pretensje, ze nie pozwalam mu nigdzie wychodzic. Powiedzialam mu, ze jesli tylko ja bede mogla wychdozic to on tez. I za kazdym razem ma do mnie pretensje, ze przeciez on mi nigdzie nie zabrania chodzic, moge robic co chce i nie trzymam go na uwiezi tak jak on mnie. A jak wczoraj moja kolezanka zaproponowala mi impreze, i powiedzialam, ze przyjde, to przestal sie do mnie odzywac...

Boze im dluzej o nim mysle tym bardziej go nie chce.

nie bedziesz z nim wszedzie i zawsze. nie masz nad nim kontroli. albo mu ufasz. albo nie. on jest chlopem i ma mozg powinien wiedziec co i kiedy moze.

drugie pogrubione: to bym powiedziala, ze ide z kolezankami i tyle. bez tlumaczenia a niech sie obraza albo idzie gdzies z kolegami. jak on (facet!) focha ma o cos takiego to juz jest jakas masakra. ze niby co masz siedziec grzecznie i potulnie w pokoju a on bedzie robil co chce?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:

tak się to skumulowało wszystko, te nerwy z całego dnia, ale się pogodziliśmy szybko na szczęście

no to dobrze ze jest juz ok faktycznie pierdólki. moj tez ostatnio byl nie w sosie. mial troche problemow w pracy, mecz przegrali a do tego nie wyrabia z nauką bo szef kaze mu zostawac po godzinach. a do tego wszysktiego jeszcze ja dzwonie i pytam kiedy znajdzie dla mnie czas ale juz jest ok. wiadomo sa lepsze i gorsze dni. trzeba przetrwac jakos

Motywacja 100%

Stary 2010-01-15, 10:41   #945
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
miał gorszy dzień tak jak ja, bo się dowiedział, że kolejnej poprawy nie zaliczył. zresztą już pisałam, że w czwartki lepiej mu nie wchodzić w drogę a przesadził, bo:
- najpierw przed egzaminem głupio żartował "czy ktoś z tych ludzi będzie ściągał" (to zabrzmiało tak, że to są prawnicy-kujony i ściągać nie potrafią). coś jeszcze gadał, żebym nie przeżywała, wiesz, taki cwaniak, że on jest na 3 roku, nic się nie uczy i jakoś zdaje egzaminy.
ale PODOBNO ja to wszystko źle odebrałam. no ale wybacz, miał taki ironiczny ton, że nie mogłam tego odebrać inaczej
- potem się wkurzyłam na niego (tutaj niepotrzebnie, bo nie zasłużył), bo się ze mną sprzeczał o pewną głupotę (mam alergię na jego reakcje pt. "ja wiem lepiej!", zwłaszcza, że zazwyczaj nie ma racji). krzyknęłam na niego. ten się strasznie obruszył, ale przeprosiłam go od razu.
- następnie stękał, bo chciałam pojechać do domu się przebrać (byłam w stroju galowym), poza tym mam okres to wiadomo, że mnie zalało,a le on tego nie rozumie oczywiście. pojechaliśmy do niego to mnie olał totalnie i od razu jak weszliśmy zaczął się zajmować swoim akwarium. ja siedziałam jak ten kołek i różne dziwne rzeczy mi do głowy przychodziły, łącznie z tym, że jak mam okres to jestem bezużyteczna dla niego
chciałam mu wytłumaczyć o co mi chodzi o zaczął swoim zwyczajem warczeć na mnie (nienawidzę tego pogardliwego tonu, od razu mi się rozmów odechciewa!)

Ze co????????? Wyglada jakby byl z Toba tylko po jedno.....

Cytat:
nie bedziesz z nim wszedzie i zawsze. nie masz nad nim kontroli. albo mu ufasz. albo nie. on jest chlopem i ma mozg powinien wiedziec co i kiedy moze.

drugie pogrubione: to bym powiedziala, ze ide z kolezankami i tyle. bez tlumaczenia a niech sie obraza albo idzie gdzies z kolegami. jak on (facet!) focha ma o cos takiego to juz jest jakas masakra. ze niby co masz siedziec grzecznie i potulnie w pokoju a on bedzie robil co chce?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

no to dobrze ze jest juz ok faktycznie pierdólki. moj tez ostatnio byl nie w sosie. mial troche problemow w pracy, mecz przegrali a do tego nie wyrabia z nauką bo szef kaze mu zostawac po godzinach. a do tego wszysktiego jeszcze ja dzwonie i pytam kiedy znajdzie dla mnie czas ale juz jest ok. wiadomo sa lepsze i gorsze dni. trzeba przetrwac jakos
Ma mozg ale ostatnia akcja pokazuje ze chyba nie potrafi go uzywac, juz teraz wiem ze nie moge mu ufac... A on sie mi jeszcze przeogromnie dziwi...
Stary 2010-01-15, 10:41   #946
Myszunia19
Zakorzenienie

witajcie
powiedzcie mi co mam zrobic bo TZ sie nie odezwal.
nie wiem co mam teraz robic, jak sie zachowywac...
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 10:43   #947
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:
nie wygląda, tylko mi już takie głupoty do głowy przychodziły.
on był po prostu zły na mnie, więc się zajął czymś innym, ale trochę przegiął
Stary 2010-01-15, 10:45   #948
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
nie wygląda, tylko mi już takie głupoty do głowy przychodziły.
on był po prostu zły na mnie, więc się zajął czymś innym, ale trochę przegiął

To jak nie masz okresu to sie Toba zajmuje a jak masz to nie? Nie rozumiem go...
Stary 2010-01-15, 10:46   #949
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:

Ma mozg ale ostatnia akcja pokazuje ze chyba nie potrafi go uzywac, juz teraz wiem ze nie moge mu ufac... A on sie mi jeszcze przeogromnie dziwi...
w sumie z drugiej strony racja - to że jest zły na ciebie, nie znaczy, że ma ci robić na złość w ten sposób. to dziecinne trochę.
Stary 2010-01-15, 10:46   #950
kamila2006
Zakorzenienie

a co za roznica okres czy nie okres? to zaden powod. nawet jak laska ma okres to mozna zając sie mezczyzna

Madame, musisz zrozumiec ze nie zawsze bedziesz przy nim. co to za zwiazek bez zaufania?

Motywacja 100%

Stary 2010-01-15, 10:49   #951
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ też tak mówi.
nie wiem, chyba naprawdę zaczęłam żyć swoim życiem tylko, że to mnie doprowadziło do takiego stanu, że zaczynam TŻta widzieć w coraz ciemniejszych barwach. tylko miłość mnie trochę zaślepia. nie wiem, może to moment kryzysowy, ale mam wrażenie że faktycznie nie pasujemy do siebie i że ten związek się prędzej czy później rozpadnie.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
To jak nie masz okresu to sie Toba zajmuje a jak masz to nie? Nie rozumiem go...
nie zajmował się, bo był zły.
generalnie bez różnicy czy mam okres czy nie, pisałam przecież że to tylko moje urojenie było jak się pogodziliśmy to już było okej.
Stary 2010-01-15, 10:50   #952
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
a co za roznica okres czy nie okres? to zaden powod. nawet jak laska ma okres to mozna zając sie mezczyzna

Madame, musisz zrozumiec ze nie zawsze bedziesz przy nim. co to za zwiazek bez zaufania?

No to fakt, po pewnych akcjach nie mam do niego zaufania. Zwiazek bez zaufania jest bez sensu, wiec moze lepiej, ze to koniec... Ja po tej sytuacji juz na pewno szybko nie odbuduje zaufania...

Cytat:
TŻ też tak mówi.
nie wiem, chyba naprawdę zaczęłam żyć swoim życiem tylko, że to mnie doprowadziło do takiego stanu, że zaczynam TŻta widzieć w coraz ciemniejszych barwach. tylko miłość mnie trochę zaślepia. nie wiem, może to moment kryzysowy, ale mam wrażenie że faktycznie nie pasujemy do siebie i że ten związek się prędzej czy później rozpadnie.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

nie zajmował się, bo był zły.
generalnie bez różnicy czy mam okres czy nie, pisałam przecież że to tylko moje urojenie było jak się pogodziliśmy to już było okej.
No wlasnie Rebe, mam wrazenie ze jestes bardzo zaslepiona i ze wszystko bronisz TZ i go tlumaczysz... Wiesz, mysle, ze z jednej strony to dobrze...
Stary 2010-01-15, 10:50   #953
yellowsunshine
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co? Zapytalabys mnie o to tydzien temu i bez wahania odpowiedzialabym Ci ze tak! Ponad zycie i nie wyobrazam sobie zycia z nikim innym...

A dzis? Dzis juz nie wiem. To chyba nie mozliwe zeby w ciagu tygodnia przestac kochac? Po 5 latach zwiazku? I to jeszcze przez taka jedna akcje?
Juz sama nie wiem.... Moze jakby on sie inaczej zachowywal chociazby po tej akcji...
Madame... teraz to Ty musisz usiasc i sama dla siebie zdeklarowac swoje uczucia. Co dokladnie czujesz. Musisz sie rozgryzc. W zwiazku nie mozna sie meczyc, ani oszukiwac ze sie kogos kocha. Z drugiej strony, nie mozna przestac kogos kochac w tydzien. Byc moze, po prostu on Cie teraz denerwuje dlatego masz jakies dziwnie uczucia w stosunku do niego, ale naprawde zastanow sie nad tym wszystkim. Na chwile odloz to co on zrobil, kiedy, gdzie, pomysl co Ty czujesz dokladnie i dlaczego.
Co innego jak jest Ci przykro, czy w pewnym sensie sie na kims zawiedziesz, nie chcesz komus zaufac ( jak Kochajmnie - ona narazie nie potrafi zaufac )
A co innego jak ktos dziala Ci na nerwy, ale przyczyna tak naprawde nie jest ON sam ale Ty i Twoje uczucia glebsze do tej osoby.
5 lat byliscie razem, zdarzaly sie gorsze sytuacje i tez zawsze myslalas ze odechciewa Ci sie z nim byc?
Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
witajcie
powiedzcie mi co mam zrobic bo TZ sie nie odezwal.
nie wiem co mam teraz robic, jak sie zachowywac...
Myszunia a to juz kolejny raz sie zdarza, tak?
Stary 2010-01-15, 10:55   #954
kamila2006
Zakorzenienie

Rebel ja tez miewam takie dni. bywa ze potrzebuje ciaglego zapewnienia ze jest dobrze, ze teskni, ze chce ze mna byc. a jak troche stosunki sie rozluznia bo duzo zajec lub tak same z sibeie to mam mysli ze to sie konczy, ze to nie ma sensu, ze on juz mnie chce. a tak wcale nie jest.

przyslzosc zadna z nas nie jest pewna. dlatego przeciwna jestem wszelkim planom na przyszlosc. szczegolnie jak w moim przypadku gdzie staz zwiazku nie ukrywajmy nie jest zbyt powalający. zyjmy zatem dniem dzisiejszym

Motywacja 100%

Stary 2010-01-15, 10:59   #955
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
Madame... teraz to Ty musisz usiasc i sama dla siebie zdeklarowac swoje uczucia. Co dokladnie czujesz. Musisz sie rozgryzc. W zwiazku nie mozna sie meczyc, ani oszukiwac ze sie kogos kocha. Z drugiej strony, nie mozna przestac kogos kochac w tydzien. Byc moze, po prostu on Cie teraz denerwuje dlatego masz jakies dziwnie uczucia w stosunku do niego, ale naprawde zastanow sie nad tym wszystkim. Na chwile odloz to co on zrobil, kiedy, gdzie, pomysl co Ty czujesz dokladnie i dlaczego.
Co innego jak jest Ci przykro, czy w pewnym sensie sie na kims zawiedziesz, nie chcesz komus zaufac ( jak Kochajmnie - ona narazie nie potrafi zaufac )
A co innego jak ktos dziala Ci na nerwy, ale przyczyna tak naprawde nie jest ON sam ale Ty i Twoje uczucia glebsze do tej osoby.
5 lat byliscie razem, zdarzaly sie gorsze sytuacje i tez zawsze myslalas ze odechciewa Ci sie z nim byc?

Myszunia a to juz kolejny raz sie zdarza, tak?
Nie wiem moze ta nienawisc do niego jest tylko chwilowa.... Milo wspominam wspolne chwile, chcialabym je powtorzyc, ale po zaistnialej sytuacji nie wiem czy potrafie, nie wiem czy mam ochote... Chyba jeszcze mi sie nie zdarzylo, zebym pomyslala tak jak teraz, ze mam go dosc, nie chce z nim byc, chyba juz go nie kocham.... Tzn. myslalam tak, ale wtedy ten zwiazek jeszcze nie byl tak dojrzaly (o ile mozna tak powiedziec) jak od niedawna byl.
Stary 2010-01-15, 11:01   #956
Koszkaa
Zadomowienie

Ale naskrobałyście szalone

Dziewczyny ja jestem wariatką, naprawdę
Nakręciłam się jak głupia znowu, niepotrzebnie. Już opowiadam.
Byłam sobie na tych baletach, TŻ zadzwonił gdzieś po 23
Nic go nie słyszałam, więc kazałam mu napisać smsa. To napisał.
Później zmieniałyśmy lokal z dziewczynami, więc mu to napisałam i zapytałam co robi.
Odpisał mi po jakimś czasie, ale nie pamiętam dokładnie po jakim, że jest w **** taki klub, gdzie jego koledzy na bramce stoją, sam tam przez jakiś czas pracował na szatni. No to mi się już bulwers włączył, bo jak to mi nic nie powiedział przed pójściem itd. Napisałam mu ,,Aha to dobrze wiedzieć". Później skojarzyłam, że on pewnie nie poszedł tam się bawić tylko jak zwykle pogadać do tych kolegów On w międzyczasie odpisał i spytał gdzie ja jestem. Odpisałam mu, że tu i tu i czy nie chce po mnie przyjechać( bo pewnie był tam samochodem). I nic mi już nie odpisał Wkurzyłam się, znowu pomyślałam, że pewnie jednak poszedł się tam bawić itd. Napisałam smsa ,,Aha". Nakręciłam się, była już 3 wracałyśmy do domu, zadzwoniłam do niego 2 razy. Nie odbierał. Potem patrze w smsy, a ten sms, gdzie jestem i czy po mnie przyjedzie był nie wysłany
Co za debil ze mnie. Wydzwaniałam, a on pewnie już dawno spał.
Mam nadzieję, bo jak się dowiem, że jednak był się bawić to nie wiem
Dzisiaj też próbowałam jeszcze zadzwonić do niego, żeby to wyjaśnić, ale nie odbiera Pewnie na uczelni jest. No nic, poczekam na jego znak.
Stary 2010-01-15, 11:09   #957
garfieldek
Zakorzenienie

koszka dobrze, ze chcoiaz zczailas, ze nie wyslalas tego sms-a, bo bys zrobila awanture a biedaczek nie wiedzialby o co ci chodzi

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 11:35   #958
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
no i co ty na to wszystko ?
Nic....szkoda, że tak późno to pojął, ale nie zamierzam wracac, za bardzo się oddaliliśmy.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
- następnie stękał, bo chciałam pojechać do domu się przebrać (byłam w stroju galowym), poza tym mam okres to wiadomo, że mnie zalało, ale on tego nie rozumie oczywiście. pojechaliśmy do niego to mnie olał totalnie i od razu jak weszliśmy zaczął się zajmować swoim akwarium. ja siedziałam jak ten kołek i różne dziwne rzeczy mi do głowy przychodziły, łącznie z tym, że jak mam okres to jestem bezużyteczna dla niego
chciałam mu wytłumaczyć o co mi chodzi, on zaczął swoim zwyczajem warczeć na mnie (nienawidzę tego pogardliwego tonu, od razu mi się rozmów odechciewa!)

Powiem jedno - mój eks zaczął mnie lepiej rozumiec w czasie okresu jak bez deliktaności zaczełam mu na ten temat opowiadac - że mnie zalało, ze wygląda to tak jakby ktoś świnie zarzynał ect. mało delikatne ale poskutkowało

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Już po kolędzie, i proboszcz musiał mnie wurzyc! usłyszałam, ze to najstarsze dziecko powinno miec taka siłe przebicia do ojca, ze on powinien przestac pic i łazic niewiadomo gdzie,a jak tak nie jest to co ze mnie za córka
Stary 2010-01-15, 12:03   #959
yellowsunshine
Zadomowienie

E.J ja widze, ze rzeczywiscie nie chcesz do niego wracac. Skoro podjelas taka decyzje, czujesz sie w niej lepiej - to bardzo dobrze.

Koszka ojoj, no to pieknie zgadzam sie z Garfi, dobrze, ze sie zorientowalas

Madame ciezka ta sytuacja i wlasnie niekoniecznie przez to co on zrobil ,ale co Ty czujesz i ze juz nie jestes tego wszystkiego tak pewna...
Ale na to czego naprawde chcesz tylko ty mozesz sobie odpowiedziec.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Już po kolędzie, i proboszcz musiał mnie wurzyc! usłyszałam, ze to najstarsze dziecko powinno miec taka siłe przebicia do ojca, ze on powinien przestac pic i łazic niewiadomo gdzie,a jak tak nie jest to co ze mnie za córka
... nie wiem czy powinnam to komentowac, bo ostatnio mialam wiele negatywnych sytuacji z ksiezami itd. Ale zdenerwowalo mnie to.
To nie wina takiej corki. Problem picia to nie problem, o ktorym raz sie porozmawia i jest swietnie. Nie mozna tez miec pretensji, ze nawet osoby, ktore otaczaja kogos takiego, czasami nie maja na niego wplywu, choc sa to najblizsi. Bo to nie w tym rzecz niestety... nie bede sie tu rozpisywac bo bez sensu bym zapisala mase stron, ale ten tekst jest i nieprzyjemny i nieprawidlowy.
Stary 2010-01-15, 12:09   #960
m a d e i r a
Wtajemniczenie

E.J. - ale ksiądz.... W ogóle sie tym nie przejmuj, tym jego gadaniem

Do następnego spotkania.
..
m a d e i r a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości