|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
powiem szczerze dziewczyny ze tez bym chciala pracowac czas o niebo szybciej leci z tym ze mi nie wolno
|
|
#3332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem dopiero w 12 tyg i parę dni. W tamtej ciąży lekarz mi kazał do 17 tyg jakoś leżeć na brzuchu to się na razie nie martwię.
|
|
#3334 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to super bo dzisiaj jedziemy do zielonej góry z mezem i napewno odwiedzimy tesco napewno mu nie odpuszcze a cena butelek naprawde super a mi sie one strasznie podobaja ze wzgledu na ich ksztalt jakis maja taki urok w sobie poza tym maja super opinie czekam na fotke bodziakow ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- wlasnie widzialam gazetke tesco w necie i faktycznie sa super przeceny dla dzieci swietne sa disneya pajacyki a te butelki to z 39.99zl sa przecenione wiec naprawde sie oplaca
|
|
#3336 |
|
Zadomowienie
|
prawda prawda ale ja nie mieszkam w polsce obecnie, i jakbym wziela nawet jakie wolne ( choc tu nie ma czegos takiego jak w polsce ze placa do konca ciazy, ale mniejsza z tym, nawet gdyby tak bylo)
to musialabym cale dnie sama siedziec, maz pracuje na noce wiec potem spi do 15-16, znajomi pracuja , rodzina w polsce, bylabym skazana na siebie i na wizaz oczywiscie
|
#3337 |
|
Wtajemniczenie
|
To bodziaki mojej przyszłej dzidzi i na drugim zdjęciu też buteleczki
W tesco są też pajace za 13zł,ale takie już mocno dziewczynkowe-różowe albo dla chłopca,bo z jakimiś krokodylami,samochodzikam i. Te wzięliśmy trochę duże,bo TŻ twierdził,że nasze bobo nie będzie nigdy takie małe jak te mniejsze rozmiary (mamy po 175 i 195cm ),ale myślę,że dokupię jeszcze mniejsze kiedyś,bo po drodze na zajęcia zawsze przechodzę koło tesco
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na 56 kupuje wszystlkiego po kilka par tzn bodow trzeba ciut wiecej bo kupki sie zdarzaja ale juz mam 4 pary bodow z krotkim rekawem na 56 wiec mysle ze ze 3 jeszcze dokupie i starczy a reszte biore na 62
|
|
#3339 |
|
Rozeznanie
|
Zmienię trochę temat
Wczoraj byłam o ginekologa i jestem mile zaskoczona - może faktycznie za pierwszym razem był zmęczony, czy coś a w dodatku ja bardziej zdenerwowana - facet wydaje się naprawdę w porządku. Porozmawiał ze mną, zbadał mnie bardzo delikatnie i w ogóle taki "przyjemny w odbiorze" był ![]() Tylko nie do końca rozumiem dlaczego nie dał mi skierowania na usg już wczoraj Przesiewowe powinno się chyba do 13-14 tyg robić, ale teraz pytanko do was o które to tygodnie chodzi? Wg OM mam 11tyg i 2dni więc za 4 tygodnie to już chyba za późno... ?
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
farminko a kiedy masz usg?
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
dobrze ze okazal sie byc jednak mily to wazne zebysmy dobrze sie czuly w kontakcie ze swoim ginkiem
|
|
#3341 |
|
Wtajemniczenie
|
Na tych tescowych na metkach pisało miesiącami i to są takie na 3-6 miesięcy.W domu dopatrzyłam się,że to aż 68cm,więc na pewno mniejsze jeszcze kupię.Ale te też się przydadzą.To nasze pierwsze z krótkim rękawkiem,więc mam pole do popisu,zwłaszcza,że przecież dzidzia w lecie się urodzi. A co do Kubusia,no cóż, mam słabość straszną
Chyba połowa rzeczy będzie Disneya ![]() A usg jeszcze nie zaplanowałam kiedy,ale myślę,że nie w tym,a w kolejnym tygodniu pójdę,czyli w 19tc.Nie umawiałam się jeszcze,bo ostatnio jak się rejestrowałam to były szybko terminy,chociażby na kolejny dzień,więc nie powinno być problemu.Dzisiaj odezwę się jeszcze do mojej koleżanki położnej,może ona mi coś załatwi
|
|
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie dzwonilam do ginka i na poniedzialek moge sie umowic na prywatna wizyte z usg 3d koszt takiej wizyty to 100zl plus jesli nagrywa sie film to cos sie dodatkowo placi w sumie to korci mnie to z dwuch powodow raz ze lekarz do ktorego ide jest rewelacyjnym specjalista i w dodatku ordynatorem szpitala w ktorym bede rodzila a moja ginka jest mloda wiec tak jak by troche chce ja sprawdzic i chce zeby on dobrze obejrzal dzidzie zobaczyl czy wszystko jest ok a dwa ze tak mnie korci zeby podejrzec plec ze nie potrafie tego opanowac razem z mezem zreszta chcemy wiec na tym 3d wieksze prawdopodobienstwo powodzenia jest
|
#3344 |
|
Wtajemniczenie
|
anoxa doskonale Cię rozumiem,bo też mi nie daje spokoju ciekawość.Co chwilę myślę o tym,że mogłabym już wiedzieć gdybym poszła na usg.Z drugiej strony dobrze by było zrobić połówkowe wtedy kiedy trzeba,czyli między 18 a 23 tygodniem,a gin mówił,że najlepiej to 19-20tydzień. Przed chwilą napisałam do tej koleżanki,ale mówi,że na styczeń już chyba nie ma terminów,może pierwszy tydzień lutego. Nie wiem czy tyle wytrzymam
Może iść gdzieś indziej? Już sama nie wiem...
|
|
|
|
#3345 |
|
Raczkowanie
|
Witam przyszłe mamusie!!!
Z miłą chęcią dołączam się do wątku mamuś sierpniowych, to już 9tydz. a termin mam na 21 sierpnia. Badania porobione tylko skierowania na usg nie dostałam a tak byłam ciekawa jak moja fasolka wygląda. Czy wam też ginekolog powiedział, że skierowanie jest od 20 tygodnia???
|
#3346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym usg to nie wiem na jakiego lekarza trafiłaś. ale między 11 a chyba 14 tyg powinnaś zrobić obowiązkowe usg przesiewowe które wykrywa różne wady dzidziusia... niektórzy lekarze nic nie mówią o tym usg ale generalnie przydalo by się je zrobić... ale z tym 20 tygodniem to chyba lekarz lekko przesadził... ja pierwsze usg miałam w 8 tygodniu, drugie miałam między 10 a 11 tyg (dlatego że zmieniałam lekarza i poza tym chciałąm żeby mąż zobaczył fasolkę bo na 1 usg go nie było) no i teraz idę na przesiewowe w 12 tyg.
|
|
#3347 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj wikimi! widzę,że brałyśmy ślub tego samego dnia
Usg robi się zdecydowanie przed 20tyg.Nigdy nie słyszałam,żeby jakiś lekarz powiedział,że dopiero po dwudziestym... Dziewczyny tutaj miały już po kilka,a żadna z nas chyba jeszcze nie dotarła do 20tc.
|
|
|
|
#3348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3350 |
|
Rozeznanie
|
Pytanie z innej beczki. Farbujecie teraz włosy, bo ja gdzieś wyczytałam, że ponoć można po 12 tygodniu, ja jestem w 9, a już bym coś zmieniła, ale jeżeli to ma zaszkodzić to jeszcze poczekam.
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
poza tym ja mam cos takiego ze musze zawsze sie z konsultowac z innym lekarzem zeby wszystko potwierdzic po poronieniu bylam u trzech
![]() wlasnie sie wkurzylam bo TZ dzwonil ze nie jedziemy do zg czyli nie bedzie TESCO bo jeszcze go nie ma na miejscu a za nim tam dojedziemy zanim wybierzemy plytki zanim gdzies po sklepie polazimy to wiecznosc minie i wrocimy w nocy w sumie to troche ma racji...
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny .Nie miałam sieci a teraz nadrabiam
![]() serduszkoiz super , że wszystko ok aga2628 dobrze, że już ok aniaa22 masz rację następnym razem bierz zwolnienie tym bardziej, że fatalnie się czujesz anoxa mój mi ostatnio specjalnie po to ciastko do mc'a pojechał, ale nie było z jabłkiem to wziął z czerwonymi owocami . wikimi witaj!!! |
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana to bzdura! czytalam juz o tym nie raz jest to uwazane za mit i jest to wyssane z palca poza tym jestem fryzjerka wiec cos o tym wiem sama farbuje wlosy i tez nie raz farbowalam kobieta w ciazy i kazda z nich doczekala szczesliwego rozwiazania i urodzila zdrowe malenstwa poprostu trzymaj buzke z daleka od miski z rozrobiona farba bo zapach jest dosc intensywny i moze przyprawic cie o mdlosci no i oczywiscie wachanie takich zapachow przez dluzszy czas moze byc szkodliwe ale spokojnie samo jednorazowe farbowanie jest bezpieczne
|
|
#3354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i to ze moj Damian pracuje na dwie zmiany, wiec bylibysmy wiecej czasu razem.Cytat:
|
|||
|
|
|
#3355 |
|
Raczkowanie
|
Witaj wikimi!
farminka ciuszki słodkie, a o butelkach TT slyszalam duzo pozytywnych opinii. |
|
|
|
#3356 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tym bardziej że znajoma ostatnio urodziła synka 59 cm i od razu 62 rozmiar, nie miną miesiąc a mówi ze jak już kupować to 68 bo już jej nie chce w te 62 wchodzić ![]() Cytat:
bardziej chodzi o to że na początku wiele dziewczyn ma mdłości i mogło by im być nie dobrze od zapachu farby ale ona nie wnika jakoś w skóre tak żeby zaszkodzić dziecku , nie ma takiej możliwości. bassienkaw dzięki za dostęp poczytam jak będe mieć czas bo teraz musze się brać za projekt na studia ;/ co do pracy to szczerze mówiąc ja od razu poszłam na zwolnienie bo stwierdziłam że skoro moge to dlaczego tego nie wykorzystać a pracowałam w sklepie z takiemi różnymi artukułami agd drobnymi i ogólnie praca nie była ciężka tylko jak były dostawy to czasem trzeba było podnieść pudło czy coś dźwigać ale mogła bym tego nie robić ale za najniższą krajową to ja wole w domu siedzieć i jak brałam zwolnienie to czułam się super a po tygodniu okazało się że dobrze zrobiłam bo zaczeły mi sie takie nudności że leżałam i kwiczałam i tak przez 3 tyg potem tydzień ok tydzień znowu źle i tak w kółko ![]() a teraz pracodawca likwiduje ten sklep i koleżanka zostaje bez pracy a ja nie mam problemu bo jestem na l4 i płaci mi zus i normalnie będe dostawać wypłaty potem macieżyńskie więc do stycznia przyszłego roku nie musze się martwić pracą więc to najlepsze co mogło mnie spotkać ![]() a w domu się nie nudze bo ta praca wykańczała mnie psychicznie a teraz nic nie robie i jestem szczęśliwa i może to głupie ale ja mogłabym siedzieć w domu rodzić dzieci ( w granicach normy do 3 góra hehe ) zajmować się nimi i domem i dla mnie by było super żeby jeszcze było nas na to stać hhehe ![]() byłam dzisiaj na ciuchach i za 31 zł kupiłam 10 sztuk ciuszków ![]() ![]() ciesze się strasznie tylko jeżeli będzie dziewczynka to będzie miała wszystkie ubranka niebieskie heheh ale za takie pieniądze szkoda by bylo nie kupić
|
|||||
|
|
|
#3357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
świetna tunika!! i jaka tania! chyba też sobie zamówię dwie a Ty jakie kolorki wybrałaś?
|
|
#3358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo jestem na stażu i to do 31 maja i nie mam żadnych l4 dłuższych niż miesiąc bo w tedy wypowiadają umowę a nawet jeśli nie to jak bym poszła na zwolnienie to bezsensu by było ponieważ mój dział potrzebuje stażysty wiec by się starali o innego więc lipa a te prawie 700 zł co mam bardzo mi się przydaje:/
|
|
#3359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ubranka są poprostu przecudne!!! tez bardzo bym chciała zacząć kompletować rzeczy dla mojej kruszynki, ale mój K. uważa, ze to za wczesnie... niby nie wierzy we wszystkie zabobony, ale jednak kupować nie chce ![]() dziewczyny a jak z Waszymi stanikami? ja chyba dzis bede musiala wybrac sie na zakupy, bo wszystkie sa na mnie troche za male i w miseczce i w obwodzie...ciekawe czy uda sie cos kupic, bo rzadko znajde cos ladnego i pasujacego (mam spory biust) |
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
O fajnie,ze tak tanio sie udalo na ciuchach kupic
![]() ja chce dzis skoczyc do siebie, cos dla siebie poszukac, i dla Łucji spodni tzn jeansow albo takie na snieg. Zobaczymy, moze cos uda sie zlapac. Ja dla siebie bym chciala spodniczke jakas, albo sweterek jakis, zobaczymy... bo dzis maja wszystko po 3zl wiec tanioCo do prcy, to ja bym chciala po okresie probnym isc na zwolnienie... bo teraz mam tysiaka na reke, a po okresie probnym (konczy sie 10 marca - i wtedy jestem juz tez chroniona, bo jakos na poczatku lutego konczy mi sie 12 tydizen) mam miec 1500 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

jestem dopiero w 12 tyg i parę dni. W tamtej ciąży lekarz mi kazał do 17 tyg jakoś leżeć na brzuchu to się na razie nie martwię.

Przesiewowe powinno się chyba do 13-14 tyg robić, ale teraz pytanko do was o które to tygodnie chodzi? Wg OM mam 11tyg i 2dni więc za 4 tygodnie to już chyba za późno... ?
Może iść gdzieś indziej? Już sama nie wiem...