Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 12:31   #3331
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Ja mam mieszane uczucia co do pracy, zwolnień, ciąży i pracodawców... bo owszem wiele kobiet na dzien dobry idzie na zwolnienie, od tak po prostu, bo fajnie, bo duzo wolnego, no bo wiadomo niektore sie nie za dobrze czuja i wogole, rozne powody sa... rozumie,ze takie ida do zwolnienia itd... ale jest przeogrmna grupa pracodawcow, gdzie kobiety sie poswiecaja, chodza do konca, haruja i nie wiem co jeszcze... a po powrocie do widzenia... i to jest najbardziej denerwujace...
basiu a ty co robisz w pracy? ciezko jest? mysle ze ta dziewczyna co ci powiedziala zebys przy najlepszej okazi szla na zwolnienie chyba cos wie o tym jaka tam panuje polityka...

powiem szczerze dziewczyny ze tez bym chciala pracowac czas o niebo szybciej leci z tym ze mi nie wolno
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 12:36   #3332
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
ja chodze do pracy i nawet sie z tego ciesze
szybciej mi mijaja tygodnie, czuje sie dobrze wiec czemu mialabym nie pracowac ?
ale jesli ty sie zle czujesz to ja bym wziela zwolnienie ale pod koniec ciazy jak faktycznie zrobi sie goroco, zaczna puchnac nogi i nie bedzie sprzyjajacych warunkow a narazie jesli nie masz przeciwswskazan to po co rezygnowac? no nie wiem sama moze ja jestem dziwna
Oj mi nie chodzi o to bo generalnie to w domu bym się trochę nudziła, mąż w pracy a ja co miałabym robić? Ja źle się czułam wczoraj i nie poszłam do pracy, dziś już jestem chociaż jeszcze mi trochę słabiutko.... Ale chodzi mi o to że ja mam umowę do kwietnia i tak naprawdę po porodzie nie muszą mnie przyjmować spowrotem do pracy... I jakbym wiedziała że mnie nie przyjmą to bym już jutro l4 przyniosła... bo dlaczego mam pracować w firmie która tak traktuje młode matki, jeśli mogę iść na zwolnienie? Ale tak naprawdę nikt mi tego wprost nie powie nawet jakby miało tak być... Boję się że będę żałować że nie zrobiłam tak jak reszta dziewczyn ... ja jestem charakterek strasznie zawistny i jak mnie nie przyjmą to będę sobie pluła w twarz że pracowałam dla nich w czasie ciąży zamiast leżeć brzuchem do góry
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 12:36   #3333
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
wiecie co? ja zawsze zasypiam na lewym boku i staram się do tego przyzwyczaić... ale najgorsze jest to że przed ciążą moją ulubioną pozycją było spanie na brzuchu i łapię się na tym że w środku nocy budzę się i co? i leżę na brzuchu... wiem że to szkodzi dzieciaczkowi ale poprostu nie panuję nad tym co robię podczas snu a brzuch jest jeszcze prawie płaski więc bez problemu przewracam się na brzuch:/
Ja kurcze śpie na brzuchu , inaczej nie zasnę w nocy później się przekrecam na boki ale mam jeszcze mały brzuch w sumie to chyba na razie tylko tłuszcz a nie macice mi widać jestem dopiero w 12 tyg i parę dni. W tamtej ciąży lekarz mi kazał do 17 tyg jakoś leżeć na brzuchu to się na razie nie martwię.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 12:37   #3334
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

a butelke w tesco tez kupiliscie?? wklej zdjecia bodziakow
Też w tesco.TT te najmniejsze na początek,czyli 150ml. Za dwie sztuki 27,99zł A jedna przedtem kosztowała 24zł,więc myślę,że się opłaca To lecę zrobić zdjęcie bodziaków i zaraz się pochwalę
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 12:54   #3335
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Też w tesco.TT te najmniejsze na początek,czyli 150ml. Za dwie sztuki 27,99zł A jedna przedtem kosztowała 24zł,więc myślę,że się opłaca To lecę zrobić zdjęcie bodziaków i zaraz się pochwalę

ooo to super bo dzisiaj jedziemy do zielonej góry z mezem i napewno odwiedzimy tesco napewno mu nie odpuszcze a cena butelek naprawde super a mi sie one strasznie podobaja ze wzgledu na ich ksztalt jakis maja taki urok w sobie poza tym maja super opinie czekam na fotke bodziakow

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

wlasnie widzialam gazetke tesco w necie i faktycznie sa super przeceny dla dzieci swietne sa disneya pajacyki a te butelki to z 39.99zl sa przecenione wiec naprawde sie oplaca
Stary 2010-01-15, 12:56   #3336
serduszkoiz
Zadomowienie

prawda prawda ale ja nie mieszkam w polsce obecnie, i jakbym wziela nawet jakie wolne ( choc tu nie ma czegos takiego jak w polsce ze placa do konca ciazy, ale mniejsza z tym, nawet gdyby tak bylo)
to musialabym cale dnie sama siedziec, maz pracuje na noce wiec potem spi do 15-16, znajomi pracuja , rodzina w polsce, bylabym skazana na siebie i na wizaz oczywiscie

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 13:06   #3337
farminka
Wtajemniczenie

To bodziaki mojej przyszłej dzidzi i na drugim zdjęciu też buteleczki W tesco są też pajace za 13zł,ale takie już mocno dziewczynkowe-różowe albo dla chłopca,bo z jakimiś krokodylami,samochodzikam i. Te wzięliśmy trochę duże,bo TŻ twierdził,że nasze bobo nie będzie nigdy takie małe jak te mniejsze rozmiary (mamy po 175 i 195cm ),ale myślę,że dokupię jeszcze mniejsze kiedyś,bo po drodze na zajęcia zawsze przechodzę koło tesco
Stary 2010-01-15, 13:12   #3338
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
To bodziaki mojej przyszłej dzidzi i na drugim zdjęciu też buteleczki W tesco są też pajace za 13zł,ale takie już mocno dziewczynkowe-różowe albo dla chłopca,bo z jakimiś krokodylami,samochodzikam i. Te wzięliśmy trochę duże,bo TŻ twierdził,że nasze bobo nie będzie nigdy takie małe jak te mniejsze rozmiary (mamy po 175 i 195cm ),ale myślę,że dokupię jeszcze mniejsze kiedyś,bo po drodze na zajęcia zawsze przechodzę koło tesco
sliczne i oczywiscie nie obeszlo sie bez zadnych z kubusiem

ja na 56 kupuje wszystlkiego po kilka par tzn bodow trzeba ciut wiecej bo kupki sie zdarzaja ale juz mam 4 pary bodow z krotkim rekawem na 56 wiec mysle ze ze 3 jeszcze dokupie i starczy a reszte biore na 62
Stary 2010-01-15, 13:12   #3339
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Zmienię trochę temat
Wczoraj byłam o ginekologa i jestem mile zaskoczona - może faktycznie za pierwszym razem był zmęczony, czy coś a w dodatku ja bardziej zdenerwowana - facet wydaje się naprawdę w porządku. Porozmawiał ze mną, zbadał mnie bardzo delikatnie i w ogóle taki "przyjemny w odbiorze" był
Tylko nie do końca rozumiem dlaczego nie dał mi skierowania na usg już wczoraj Przesiewowe powinno się chyba do 13-14 tyg robić, ale teraz pytanko do was o które to tygodnie chodzi? Wg OM mam 11tyg i 2dni więc za 4 tygodnie to już chyba za późno... ?
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 13:17   #3340
anoxa
Zakorzenienie

farminko a kiedy masz usg?

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Zmienię trochę temat
Wczoraj byłam o ginekologa i jestem mile zaskoczona - może faktycznie za pierwszym razem był zmęczony, czy coś a w dodatku ja bardziej zdenerwowana - facet wydaje się naprawdę w porządku. Porozmawiał ze mną, zbadał mnie bardzo delikatnie i w ogóle taki "przyjemny w odbiorze" był
Tylko nie do końca rozumiem dlaczego nie dał mi skierowania na usg już wczoraj Przesiewowe powinno się chyba do 13-14 tyg robić, ale teraz pytanko do was o które to tygodnie chodzi? Wg OM mam 11tyg i 2dni więc za 4 tygodnie to już chyba za późno... ?
no usg przesiewowe robi sie od 11tc do 13tyg i 6 dni ciazy wiec za 4tyg to bedzie ponad 15tc wiec za pozno
dobrze ze okazal sie byc jednak mily to wazne zebysmy dobrze sie czuly w kontakcie ze swoim ginkiem
Stary 2010-01-15, 13:22   #3341
farminka
Wtajemniczenie

Na tych tescowych na metkach pisało miesiącami i to są takie na 3-6 miesięcy.W domu dopatrzyłam się,że to aż 68cm,więc na pewno mniejsze jeszcze kupię.Ale te też się przydadzą.To nasze pierwsze z krótkim rękawkiem,więc mam pole do popisu,zwłaszcza,że przecież dzidzia w lecie się urodzi. A co do Kubusia,no cóż, mam słabość straszną Chyba połowa rzeczy będzie Disneya
A usg jeszcze nie zaplanowałam kiedy,ale myślę,że nie w tym,a w kolejnym tygodniu pójdę,czyli w 19tc.Nie umawiałam się jeszcze,bo ostatnio jak się rejestrowałam to były szybko terminy,chociażby na kolejny dzień,więc nie powinno być problemu.Dzisiaj odezwę się jeszcze do mojej koleżanki położnej,może ona mi coś załatwi
Stary 2010-01-15, 13:27   #3342
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
ja chodze do pracy i nawet sie z tego ciesze
szybciej mi mijaja tygodnie, czuje sie dobrze wiec czemu mialabym nie pracowac ?
ale jesli ty sie zle czujesz to ja bym wziela zwolnienie ale pod koniec ciazy jak faktycznie zrobi sie goroco, zaczna puchnac nogi i nie bedzie sprzyjajacych warunkow a narazie jesli nie masz przeciwswskazan to po co rezygnowac? no nie wiem sama moze ja jestem dziwna
ja myślę tak samo
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 13:33   #3343
anoxa
Zakorzenienie

a ja wlasnie dzwonilam do ginka i na poniedzialek moge sie umowic na prywatna wizyte z usg 3d koszt takiej wizyty to 100zl plus jesli nagrywa sie film to cos sie dodatkowo placi w sumie to korci mnie to z dwuch powodow raz ze lekarz do ktorego ide jest rewelacyjnym specjalista i w dodatku ordynatorem szpitala w ktorym bede rodzila a moja ginka jest mloda wiec tak jak by troche chce ja sprawdzic i chce zeby on dobrze obejrzal dzidzie zobaczyl czy wszystko jest ok a dwa ze tak mnie korci zeby podejrzec plec ze nie potrafie tego opanowac razem z mezem zreszta chcemy wiec na tym 3d wieksze prawdopodobienstwo powodzenia jest
Stary 2010-01-15, 13:44   #3344
farminka
Wtajemniczenie

anoxa doskonale Cię rozumiem,bo też mi nie daje spokoju ciekawość.Co chwilę myślę o tym,że mogłabym już wiedzieć gdybym poszła na usg.Z drugiej strony dobrze by było zrobić połówkowe wtedy kiedy trzeba,czyli między 18 a 23 tygodniem,a gin mówił,że najlepiej to 19-20tydzień. Przed chwilą napisałam do tej koleżanki,ale mówi,że na styczeń już chyba nie ma terminów,może pierwszy tydzień lutego. Nie wiem czy tyle wytrzymam Może iść gdzieś indziej? Już sama nie wiem...
Stary 2010-01-15, 13:46   #3345
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

Witam przyszłe mamusie!!!
Z miłą chęcią dołączam się do wątku mamuś sierpniowych, to już 9tydz. a termin mam na 21 sierpnia.
Badania porobione tylko skierowania na usg nie dostałam a tak byłam ciekawa jak moja fasolka wygląda. Czy wam też ginekolog powiedział, że skierowanie jest od 20 tygodnia???

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 13:55   #3346
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
Z miłą chęcią dołączam się do wątku mamuś sierpniowych, to już 9tydz. a termin mam na 21 sierpnia.
Badania porobione tylko skierowania na usg nie dostałam a tak byłam ciekawa jak moja fasolka wygląda. Czy wam też ginekolog powiedział, że skierowanie jest od 20 tygodnia???
witaj! Z tym usg to nie wiem na jakiego lekarza trafiłaś. ale między 11 a chyba 14 tyg powinnaś zrobić obowiązkowe usg przesiewowe które wykrywa różne wady dzidziusia... niektórzy lekarze nic nie mówią o tym usg ale generalnie przydalo by się je zrobić... ale z tym 20 tygodniem to chyba lekarz lekko przesadził... ja pierwsze usg miałam w 8 tygodniu, drugie miałam między 10 a 11 tyg (dlatego że zmieniałam lekarza i poza tym chciałąm żeby mąż zobaczył fasolkę bo na 1 usg go nie było) no i teraz idę na przesiewowe w 12 tyg.
Stary 2010-01-15, 13:58   #3347
farminka
Wtajemniczenie

Witaj wikimi! widzę,że brałyśmy ślub tego samego dnia Usg robi się zdecydowanie przed 20tyg.Nigdy nie słyszałam,żeby jakiś lekarz powiedział,że dopiero po dwudziestym... Dziewczyny tutaj miały już po kilka,a żadna z nas chyba jeszcze nie dotarła do 20tc.
Stary 2010-01-15, 14:00   #3348
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Cytat:
Witaj mamo sierpniowa, ja mam termin na 16 sierpnia. Miałam usg robione bez problemu w 8 tygodniu, ale może dlatego, że usg jest w gabinecie mojej Pani doktor więc nie było potrzebne skierowanie. A na 15 lutego jestem zapisana na usg genetyczne to będzie 13 tydzień i pierwsze słyszę żeby usg robiło się dopiero od 20 tygodnia
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:08   #3349
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
jej no chyba przesadzil z tym 20tc pierwsze powinno sie robic chyba w 12 tc tzn oczywiscie wczesniej tez jest robione ale tak jak np w anglii robia tylko 3 razy pierwsze w 12tc drugie jakos w polowie i trzecie przy koncu ale nigdy pierwszego w 20tc wiec moze idz na porade do innego ginka?

Cytat:
anoxa doskonale Cię rozumiem,bo też mi nie daje spokoju ciekawość.Co chwilę myślę o tym,że mogłabym już wiedzieć gdybym poszła na usg.Z drugiej strony dobrze by było zrobić połówkowe wtedy kiedy trzeba,czyli między 18 a 23 tygodniem,a gin mówił,że najlepiej to 19-20tydzień. Przed chwilą napisałam do tej koleżanki,ale mówi,że na styczeń już chyba nie ma terminów,może pierwszy tydzień lutego. Nie wiem czy tyle wytrzymam Może iść gdzieś indziej? Już sama nie wiem...
ja chce isc prywatnie bo normalnie chodze na nfz kolejna wizyte na nfz mam 20.01 ale bez usg z tego co zrozumialam bo na przesiewowym ginka mowila ze teraz zobaczymy sie 20.01 ale z usg to zobaczymy bo w najblizszym czasie raczej nie trzeba go robic
Stary 2010-01-15, 14:09   #3350
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Pytanie z innej beczki. Farbujecie teraz włosy, bo ja gdzieś wyczytałam, że ponoć można po 12 tygodniu, ja jestem w 9, a już bym coś zmieniła, ale jeżeli to ma zaszkodzić to jeszcze poczekam.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:12   #3351
anoxa
Zakorzenienie

poza tym ja mam cos takiego ze musze zawsze sie z konsultowac z innym lekarzem zeby wszystko potwierdzic po poronieniu bylam u trzech

wlasnie sie wkurzylam bo TZ dzwonil ze nie jedziemy do zg czyli nie bedzie TESCO bo jeszcze go nie ma na miejscu a za nim tam dojedziemy zanim wybierzemy plytki zanim gdzies po sklepie polazimy to wiecznosc minie i wrocimy w nocy w sumie to troche ma racji...
Stary 2010-01-15, 14:18   #3352
papeteria
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny .Nie miałam sieci a teraz nadrabiam

serduszkoiz
super , że wszystko ok
aga2628 dobrze, że już ok
aniaa22 masz rację następnym razem bierz zwolnienie tym bardziej, że fatalnie się czujesz
anoxa mój mi ostatnio specjalnie po to ciastko do mc'a pojechał, ale nie było z jabłkiem to wziął z czerwonymi owocami .
wikimi witaj!!!
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:20   #3353
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Pytanie z innej beczki. Farbujecie teraz włosy, bo ja gdzieś wyczytałam, że ponoć można po 12 tygodniu, ja jestem w 9, a już bym coś zmieniła, ale jeżeli to ma zaszkodzić to jeszcze poczekam.

kochana to bzdura! czytalam juz o tym nie raz jest to uwazane za mit i jest to wyssane z palca poza tym jestem fryzjerka wiec cos o tym wiem sama farbuje wlosy i tez nie raz farbowalam kobieta w ciazy i kazda z nich doczekala szczesliwego rozwiazania i urodzila zdrowe malenstwa poprostu trzymaj buzke z daleka od miski z rozrobiona farba bo zapach jest dosc intensywny i moze przyprawic cie o mdlosci no i oczywiscie wachanie takich zapachow przez dluzszy czas moze byc szkodliwe ale spokojnie samo jednorazowe farbowanie jest bezpieczne
Stary 2010-01-15, 14:23   #3354
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
basiu a ty co robisz w pracy? ciezko jest? mysle ze ta dziewczyna co ci powiedziala zebys przy najlepszej okazi szla na zwolnienie chyba cos wie o tym jaka tam panuje polityka...

powiem szczerze dziewczyny ze tez bym chciala pracowac czas o niebo szybciej leci z tym ze mi nie wolno
Wiesz co w sumie to jestem specjalista ds handlu krajowego. Sprzedaz wyrobow hutniczych ze stali czarnej, rury, blachy, druty, profile i tym podobne rzeczy, to tak w skrocie. Czy jest ciezko? Nawet nie! Wisze na telefonie, wyszykuje sobie bazy, dzwonie, przychodza zapytania, nie mam pojecia co i jak... czarna magia to dla mnie, 6 osob przyjeli i zero szkolenia z tego zakresu. Nie za fajnie w tym przypadku. Ciezko jest stworzyc oferte z czegos o czym nie ma sie pojecia. Zobaczymy jak to będzie. Co do tego jak tu jest i co to bedzie ja sie dowiedza ze jestem w ciazy, no zobaczymy. Ciekawa jestem co Kasia jeszcze powie

Cytat:
Oj mi nie chodzi o to bo generalnie to w domu bym się trochę nudziła, mąż w pracy a ja co miałabym robić? Ja źle się czułam wczoraj i nie poszłam do pracy, dziś już jestem chociaż jeszcze mi trochę słabiutko.... Ale chodzi mi o to że ja mam umowę do kwietnia i tak naprawdę po porodzie nie muszą mnie przyjmować spowrotem do pracy... I jakbym wiedziała że mnie nie przyjmą to bym już jutro l4 przyniosła... bo dlaczego mam pracować w firmie która tak traktuje młode matki, jeśli mogę iść na zwolnienie? Ale tak naprawdę nikt mi tego wprost nie powie nawet jakby miało tak być... Boję się że będę żałować że nie zrobiłam tak jak reszta dziewczyn ... ja jestem charakterek strasznie zawistny i jak mnie nie przyjmą to będę sobie pluła w twarz że pracowałam dla nich w czasie ciąży zamiast leżeć brzuchem do góry
No wlasnie, a u mnie jest to,ze bym sie nie nudzila. Jest Łucja, ktora potrzebuje duzo czasu by jej poswiecic... a dziecko jednak zabiera sporo czasu. Obiady, sprzatanie, inne *******y. Poza tym fajnie by bylo poleniuchowac przed tym jak pojawi sie drugie dziekco i wtedy to juz wogole bedzie urwanie glowy no i to ze moj Damian pracuje na dwie zmiany, wiec bylibysmy wiecej czasu razem.

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Ja kurcze śpie na brzuchu , inaczej nie zasnę w nocy później się przekrecam na boki ale mam jeszcze mały brzuch w sumie to chyba na razie tylko tłuszcz a nie macice mi widać jestem dopiero w 12 tyg i parę dni. W tamtej ciąży lekarz mi kazał do 17 tyg jakoś leżeć na brzuchu to się na razie nie martwię.
Ja tez spie na brzucholu

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:50   #3355
kociamborek
Raczkowanie

Witaj wikimi! oj z tym usg to Twoj lekarz przesadzil, pierwsze slysze zeby w 20 tyg. pierwsze usg robic? W 20 tyg. to juz czas na polowkowe. Ja mialam zrobione usg na mojej pierwszej wizycie, na poczatku 8 tygodnia zeby w ogole potwierdzic ciaze i zobaczyc czy jest wszystko ok. Chodze prywatnie i moj ginekolog ma usg u siebie w gabinecie i sam robi.

farminka ciuszki słodkie, a o butelkach TT slyszalam duzo pozytywnych opinii.
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:57   #3356
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
wiecie co? ja zawsze zasypiam na lewym boku i staram się do tego przyzwyczaić... ale najgorsze jest to że przed ciążą moją ulubioną pozycją było spanie na brzuchu i łapię się na tym że w środku nocy budzę się i co? i leżę na brzuchu... wiem że to szkodzi dzieciaczkowi ale poprostu nie panuję nad tym co robię podczas snu a brzuch jest jeszcze prawie płaski więc bez problemu przewracam się na brzuch:/
nie masz się co martwić bo to wcale nie szkodzi dziecku dopóki nie masz brzucha który by ci przeszkadzał możesz spokojnie spać na brzuchu przynajmniej mi tak mój gin powiedzieł
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
no ja tez nie umiem spac, na brzuchu mnie cisnie, na plecach źle sie oddycha a do tego mojemu ida trzonowce i jest masakra

nie, nie bo ja mam miec dziewczynke a 20.01 mam wizyte :P

czy w ciazy mozna crotlimazolum uzywac??
ja używałam clotrimazolum w czopkach dopochwowych mimo że pisze na opakowaniu że nie można w ciąży pytałam się gina o to 3 razy i powiedział że można ale przestałam w momencie kiedy miałam plamienie więc wtedy powiedział żebym narazie reszty nie brała

Cytat:
a tu obiecane zdjecia spio0chow kupilam je w 5,10,15 po 15zl za sztuke

Załącznik 2786773
śliczne śpioszki

Cytat:
sliczne i oczywiscie nie obeszlo sie bez zadnych z kubusiem

ja na 56 kupuje wszystlkiego po kilka par tzn bodow trzeba ciut wiecej bo kupki sie zdarzaja ale juz mam 4 pary bodow z krotkim rekawem na 56 wiec mysle ze ze 3 jeszcze dokupie i starczy a reszte biore na 62
ja na 56 to praktycznie kupiłam tylko 3 szt body z krótkim rękawem po czym stwierdziłam że nie będe nic innego kupować bo troszke za duże zawsze można podciągnąć rękawki czy coś a za małe szkoda będzie jak nie ubiore wogóle tym bardziej że znajoma ostatnio urodziła synka 59 cm i od razu 62 rozmiar, nie miną miesiąc a mówi ze jak już kupować to 68 bo już jej nie chce w te 62 wchodzić
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
tak jak anoxa pisała to są jakieś głupoty i przesądy tak jak to że jak się będzie rozjaśniać to dziecko będzie rude bardziej chodzi o to że na początku wiele dziewczyn ma mdłości i mogło by im być nie dobrze od zapachu farby ale ona nie wnika jakoś w skóre tak żeby zaszkodzić dziecku , nie ma takiej możliwości.

bassienkaw dzięki za dostęp poczytam jak będe mieć czas bo teraz musze się brać za projekt na studia ;/

co do pracy to szczerze mówiąc ja od razu poszłam na zwolnienie bo stwierdziłam że skoro moge to dlaczego tego nie wykorzystać a pracowałam w sklepie z takiemi różnymi artukułami agd drobnymi i ogólnie praca nie była ciężka tylko jak były dostawy to czasem trzeba było podnieść pudło czy coś dźwigać ale mogła bym tego nie robić ale za najniższą krajową to ja wole w domu siedzieć i jak brałam zwolnienie to czułam się super a po tygodniu okazało się że dobrze zrobiłam bo zaczeły mi sie takie nudności że leżałam i kwiczałam i tak przez 3 tyg potem tydzień ok tydzień znowu źle i tak w kółko
a teraz pracodawca likwiduje ten sklep i koleżanka zostaje bez pracy a ja nie mam problemu bo jestem na l4 i płaci mi zus i normalnie będe dostawać wypłaty potem macieżyńskie więc do stycznia przyszłego roku nie musze się martwić pracą więc to najlepsze co mogło mnie spotkać
a w domu się nie nudze bo ta praca wykańczała mnie psychicznie a teraz nic nie robie i jestem szczęśliwa i może to głupie ale ja mogłabym siedzieć w domu rodzić dzieci ( w granicach normy do 3 góra hehe ) zajmować się nimi i domem i dla mnie by było super żeby jeszcze było nas na to stać hhehe

byłam dzisiaj na ciuchach i za 31 zł kupiłam 10 sztuk ciuszków ciesze się strasznie tylko jeżeli będzie dziewczynka to będzie miała wszystkie ubranka niebieskie heheh ale za takie pieniądze szkoda by bylo nie kupić
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:03   #3357
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
http://moda.allegro.pl/item885016846...rach_l_xl.html

to jest link a bluzka naprawde fajna zwlaszcza ze na brzuszku jest luz i jeszcze super sie naciaga

dopiero teraz zobaczyłam świetna tunika!! i jaka tania! chyba też sobie zamówię dwie a Ty jakie kolorki wybrałaś?
Stary 2010-01-15, 15:07   #3358
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Faktycznie też bym nie wiedziała co zrobić, ja to chyba mam gorzej bo jestem na stażu i to do 31 maja i nie mam żadnych l4 dłuższych niż miesiąc bo w tedy wypowiadają umowę a nawet jeśli nie to jak bym poszła na zwolnienie to bezsensu by było ponieważ mój dział potrzebuje stażysty wiec by się starali o innego więc lipa a te prawie 700 zł co mam bardzo mi się przydaje:/
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:10   #3359
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

ubranka są poprostu przecudne!!! tez bardzo bym chciała zacząć kompletować rzeczy dla mojej kruszynki, ale mój K. uważa, ze to za wczesnie... niby nie wierzy we wszystkie zabobony, ale jednak kupować nie chce
dziewczyny a jak z Waszymi stanikami? ja chyba dzis bede musiala wybrac sie na zakupy, bo wszystkie sa na mnie troche za male i w miseczce i w obwodzie...ciekawe czy uda sie cos kupic, bo rzadko znajde cos ladnego i pasujacego (mam spory biust)
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:18   #3360
bassienkaw
Zakorzenienie

O fajnie,ze tak tanio sie udalo na ciuchach kupic
ja chce dzis skoczyc do siebie, cos dla siebie poszukac, i dla Łucji spodni tzn jeansow albo takie na snieg. Zobaczymy, moze cos uda sie zlapac. Ja dla siebie bym chciala spodniczke jakas, albo sweterek jakis, zobaczymy... bo dzis maja wszystko po 3zl wiec tanio

Co do prcy, to ja bym chciala po okresie probnym isc na zwolnienie... bo teraz mam tysiaka na reke, a po okresie probnym (konczy sie 10 marca - i wtedy jestem juz tez chroniona, bo jakos na poczatku lutego konczy mi sie 12 tydizen) mam miec 1500

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości