|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
![]() Cytat:
dziewczynki bierzecie jeszcze kwas foliowy? ja jestem w 13 tygodniu a czytalam ze do konca 3 miesiaca dobrze brac a potem jakies inne mama mi w polsc e kupila falvit i czekam wlasnie na paczuszke , ale pani w aptece jej radzila zeby kwas jeszcze brac jakis czas bo w zimie sie je malo zielonego i ze nie zaszkodzi i sama nie wiem, jak to u was wyglada?
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam chora w 6 tc. Lekarz zalecił tylko i wyłącznie "babcine" sposoby. Miód, sok z malin, czosnek i leżenie.
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) bo był to pierwszy trymestr.Może w aptece zapytaj oni też się w tym orientują.
|
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) to 6 tyg, potem wystarcza to co jest zawarte w witaminach dla kobiet ciężarnych w zupełności wystarczy.. Ja biorę feminatal 400 i jest tam 200 mg kwasu foliowego czyli 200% dziennego zapotrzebowania na kwas foliowy.
|
|
#3305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciesze sie ze wszytsko w porzadku z dzidzia ![]() i gratuluje duzego prawdopodobienstwa chlopca![]() ![]() badz tak mila i przeslij nam swoje zarazki na chlopaka![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do spanka to ja mam taki artykuł: Kłopoty ze snem i bezsennością miewa większość ciężarnych .Z powodu powiększającego się brzucha i problemów z głębokim oddychaniem trudno im znaleźć wygodną pozycję.Aby temu zapobiec przestrzegaj kilku zasad: - Staraj się nie spać długo podczas dnia.Wystarczy jedna krótka drzemka - Nie jedz wieczorem ciężkostrawnych dań -Regularnie gimnastykuj się, ale nie rób tego tuż przed snem.Często przebywaj na świeżym powietrzu - Śpij na lewym boku, a prawą nogę zegnij w kolanie i podciągnij pod brzuch.Możesz podłożyć pod nią poduszkę.W tej pozycji kręgosłup jest odciążony, a do dziecka dopływa najwięcej bogatej w tlen krwi.Dzięki temu również lepiej się oddycha i nie bolą plecy.- Ja tak spałam w pierwszej ciąży no i teraz też juz zaczynam!!! |
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
a co do płci, u mnie jeszcze daleka droga, ale coś czuje, ze tym razem bedzie chlopczyk... jednak co ma byc to bedzie tak naprawde
jak bedzie druga dziewczynka to tez fajnie choc babcia ostatnio tez mi powiedziala,ze cos czuje,ze bedzie chlopak... a jak narazie z 3 ciazami sie nie pomylila
|
|
|
|
#3308 |
|
Raczkowanie
|
bassienkaw bardzo przydatna lista widze ze na katar duzo osob poleca ten sam lek
![]() jusdan77 niby zasypiam na tym lewym boku ale w nocy moze przez ten katar budze sie na plecach no i schiza gotowa.potem to juz kolko jak zaczynam o tym myslec spac nie moge potem w dzien senna i musze sie przespac i tak w kolko:/ |
|
|
|
#3309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aa i rutinoscorbin 3 razy po 2 tabletki mozesz brac.
|
|
|
|
|
#3312 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dziewczyny po dość długiej przerwie
Dawno mnie nie było i czas to nadrobić.Mam nadzieję że z wami i waszymi maleństwami wszystko jest dobrze.Ja miałam lekkie plamienia ale na szczęscie ustały.W tamtym tygodniu mieliśmy usg i wtedy maluszek miał całe 4 cm |
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Kobiety jesli lekarz nie widzi przeciwskazan, brzuch nie jest za wielki to mozna na brzuszku lezec... ja leze, w pierwszej ciazy mialam zakaz... a jestem fanka spania na brzuchu
i najlepsze jest to,ze po ciazy dlugo dlugo spalam dalej na plecach czy na boku, bo na brzuchu mi bylo niewygodnie... a teraz korzystam i sypiam na brzuszku... choc i czesto na plecach usypiam... a sadzilam,ze nigdy sie nie przyzwyczaje... co do ruchow... to takie ruchy ruchy, ze bylam pewna ze to to,a nie co innego.
|
|
|
|
#3314 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
czy w ciazy mozna crotlimazolum uzywac?? |
||
|
|
|
#3315 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze ze TZ czuje sie lepiej bo fakt facet chory to koniec swiata...wczoraj jak bylam u mamy jej kolezanka widzac mnie powiedziala ze bedzie chlopak bo ladnie wygladam... ale mama stanela w mojej obronie powiedziala ze ona w kazdej ciazy dobrze wygladala a urodzil sie jeden chlopak a dwie dziewczyny nawet przed samym porodem zaczepila ja obca kobieta i poiwedziala ze bedzie chlopak bo tak ladnie wyglada a urodzila sie moja siostra ![]() wiec nadal mam nadzieje na dziewczynke...
|
|
#3316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
a tu obiecane zdjecia spio0chow kupilam je w 5,10,15 po 15zl za sztuke
![]() Załącznik 2786773
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam właśnie ulotkę z clotrimazolum i pisze że w ciąży można przyjmowac jeśli lekarz uzna to za konieczne.Ja używałam w pierwszej ciąży.
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
![]() siedze w pracy i zaczynam myslec ze to nie byl dobry pomysl z tym powrotem wymiotowalam dzis juz 2 razy w tym raz w pracy mdli mnie caly czas i jeszcze brzuch kluje od siedzenia. dobrze ze jutro sobota. wogole moja kierowniczka z dziwna mina zapytala "wrocilas do pracy?" wiec sie zapytalam czy smutno jej z tego powodu to powiedziala ze ona jest przyzwyczajona ze jak ktos jest w ciazy to od razu na zwolnienie idzie. wiec juz wiem ze choc bym tu urodzila to ona i tak bedzie zdania ze cala ciaze bylam na zwolnieniu. cos mi sie zdaje ze po nastepnej wizycie ide dalej na zwolnienie. pracy nie ma za bardzo a siedziec tu i sluchac takich glupot mi sie nie chce cudne spiochy
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-01-15 o 12:10 |
|
|
|
#3320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do ruchow to musze sie miec na bacznosci musze sprawdzic ta teorie , jak poczuje pierwsze mocniejsze powiem mezowi ze urodzi sie ( wtedy i wtedy ) a jak sie sprawdzi to stwierdzi ze prorok ze mnie
|
|
#3322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marcinek jest już z nami!!! http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5emyht23vm.png [U] Edytowane przez pszczolka87 Czas edycji: 2010-01-15 o 11:53 |
|
|
|
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz maja mnie odwiedzić teściowie i zostaną na obiedzie
Teściowa to złota kobieta ale teścia nie mogę przetrawić.On by wszę pod Warszawę za 1 grosz gonił, skąpy i zarozumiały.Zresztą ogólnie w rodzinie ma taką opinię.Kiedyś jak pojechałam do teściów z moim TZ to o 22.00 kazał telewizor wyłączyć bo szkoda prądu a jak Mój mu powiedział że jest w trakcie oglądania filmu to zapytał : " a kto mi za prąd zapłaci"- on już dawno ma u mnie prze**** na całej linii.Dziwię się że teściowa z nim tyle lat wytrzymała, z drugiej strony ona ciągle za granicę jeździ do pracy chyba żeby tylko z nim nie siedzieć.Odezwę się później!!! |
|
|
|
#3324 |
|
Rozeznanie
|
Jeżeli któraś z Was jest z Opola lub oklolic to informuję, że w Szpitalu Ginekologiczno-Położniczym na Reymonta robią darmowe badania usg genetyczne + badanie krwi i wizyta z genetykiem tylko trzeba mieć skierowanie od swojego lekarza prowadzącego.
|
|
|
|
#3325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a tescia naprawde nie zazdroszcze... ja mam ten komfort ze mojego meza wychowywali dziadkowie (ktorzy niestety juz nie zyja) wiec problem tesciow z glowy...
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak ostatnio pisalysmy o tych butelkach i wlasnie przed chwila wyciagnelam ta lovi ktora kupilam i wyczytalam ze
-jest wprodukowana zgodnie z obowiazujacmi dyrektywami UE -posiada atest PZH - no i... MADE IN POLAND wiec chyba powinna byc ok ![]() ale mam ogromna ochote na ciastko z jablkiem a mc donaldsa ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
to tymbardziej sie nie przejmuj tylko jak bedziesz czula taka potrzebe to idz na l4 zwlaszcza ze mecza cie caly czas wymioty wole nawet nie myslec jak sie czujesz...
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam mieszane uczucia co do pracy, zwolnień, ciąży i pracodawców... bo owszem wiele kobiet na dzien dobry idzie na zwolnienie, od tak po prostu, bo fajnie, bo duzo wolnego, no bo wiadomo niektore sie nie za dobrze czuja i wogole, rozne powody sa... rozumie,ze takie ida do zwolnienia itd... ale jest przeogrmna grupa pracodawcow, gdzie kobiety sie poswiecaja, chodza do konca, haruja i nie wiem co jeszcze... a po powrocie do widzenia... i to jest najbardziej denerwujace...
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() szybciej mi mijaja tygodnie, czuje sie dobrze wiec czemu mialabym nie pracowac ? ale jesli ty sie zle czujesz to ja bym wziela zwolnienie ale pod koniec ciazy jak faktycznie zrobi sie goroco, zaczna puchnac nogi i nie bedzie sprzyjajacych warunkow a narazie jesli nie masz przeciwswskazan to po co rezygnowac? no nie wiem sama moze ja jestem dziwna
|
|
#3330 | |
|
Rozeznanie
|
Myślę, że każdy powinien postąpić w zgodzie z sobą. Niektóre kobiety chcą się skupić na ciaży, wczuwać się w nią, bo to przeciez niesamowity czas w naszym życiu. Inne chcą zaznać błogiego lenistwa przed maratonem, jaki je czeka przy małym dziecku i to też jest w porządku. Nie mówiąc już o tych, które się po prostu źle czują. Nie ma co patrzeć na pracodoawcę, tylko tym razem być dla siebie najważniejszą. A pracodawca jak będzie chciał to nam przedłuży umowę albo nie, pewnie niezależnie od naszych "starań".
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

help....