Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 14:24   #3721
Edzia400
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
witajcie mamcie
gratuluje chlopcow i dziewczynek jest chyba teraz na po rowno
jestem z wami caly czas ale uwierzcie mi nic mi sie niechce noi jeszcze teraz ta opuchlizna rece nogi waza ponad 100 takie ciezkie mi sie zrobily ciezko bardzo chodzic dzisiaj w nocy myslalam ze sie udusze lancuszkiem na szyji tak spuchlam ze az mi sie lancuszek w szyje werznalbylam juz u lekarza niby wszystko jest ok i z cisnieniem i ogolnie kazal odpoczywac i nogi w gorze trzymacale to nic nie pomaga robie tak juz od kilku tygodni niewiem jak to bedzie a mam zamiar isc na macierzynskie dopiero w kwietniu ale niewiem czy dotrwam a i jeszce te noce nieprzespane krece wierce sie i nic a maly wraz ze mna i te rece dretwieja mieliscie tak?a teraz mamuski chwalic sie i na wage wskakiwac u mnie 10 kilo na plusie hehepozdrawiam ide nogi w gorze potrzymac
o jesiooo mam nadzieje ze szybko ta opuchlizna zniknie 1 trymestr schudłam ale teraz to 7 kg na +

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:44   #3722
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Daf cieszę się, że wszystko ok. A w którym szpitalu tak miło Cię przyjęli, jeśli można spytać? Mnie się kiedyś (w poprzedniej ciąży) zdażyło trafić na Karową i nie było zbyt miło.... Dlatego tak z ciekawości pytam.
bo Karowa to teraz jeden z najgorszych szpitali... niedawno trzymali dziewczyne ponad 30 godzin bez rozwarcia, z bólami i kazali rodzic naturalnie, mimo ze nie miała na to szans... w koncu wypisała sie na własne żądanie i pojechała do Damiana na płatna cesarkę.... sama znam dwa przypadki gdzie przez tamtejsze podejście i opieke dwója dzieci jest chora...

ja byłam na żelaznej w św. zofii... naprawde jeśli chodzi o podejście do pacjenta to nia ma sie do czego przyczepić.... wszyscy uśmiechnięci, delikatni, mili...
leżałam tam na patologii ciąży z Olą i na prawdę dużo się zmieniło od tego czasu
ja będę właśnie tam rodziła, mój gin ma podpisaną umowę z tym szpitalem... poza tym mieszkam 100 m od niego więc dojdę na piechotę i wrócę też spacerkiem

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A no właśnie Daff..W ktorym?bo może oleje ten swój. i zamiast jechac 25 km pojadę już 60 do wawy?
żelazną poleca się ze względu na podejście do pacjenata i opiekę; jeśli jest jakieś zagrożenie dziecka to lepiej jechać na kasprzaka , chwali się też szpital orłowskiego

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
o matko, coś mi się podziało z żołądkiem
nie wiem, czego to wina, ale ledwo dobiegłam do wc...
i jak ja mam do gina pójść i wysiedzieć tam nie wiadomo ile??

i zapomniałam Wam jeszcze opisać, jak się 2 dni temu wkurzyłam...
poszłam do pracy, trochę w odwiedziny, a trochę w interesach. wchodze do żłobka, tradycyjne pytania, jak się czuję, rozpinam kurtkę, pokazuję, że brzuszek już widać. słyszę, że będzie chłopiec, bo dziewczynki odbierają mamusiom urodę. po czym jedna baba wypala do mnie: "no nareszcie nie wyglądasz tak SZCZUROWATO na twarzy..."
to nie dobrze, sensacje żołądkowe nie sa wskazana można się odwodnić.... dbaj o siebie Słonko i pij dużo
olej babę, sama pewnie do świnki podobna....
ja przez prawie 7 miesięcy przytyłam 5 kg... w buzię mi nie poszło akurat, więc też wyglądam szczurowato ...

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Wczoraj na usg 4d potwierdziła się dziewczynka na 100% Z małą wszystko w porządku. Dziękuje za trzymanie kciukasów
gratulujemy z Bruniem

Cytat:
idę się szykować. wychodzę o 12.30. kciuki poproszę
spóźnione, ale mocno zaciśnięte

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16476329]ja pamiętam jak jeszcze w kilka dni po porodzie, jak Maksiu słodko spał, i ja z nudów siedziałam sobie na kanapie, to łapałam się na tym, że dotykałam brzuszka... i po kilku sekundach dopiero docierało do mnie, że nikt mnie nie kopnie, bo brzuszek już pusty. Ale przez jakiś czas było mi tak niemrawo, że dzidek już nie kopie, że go nie ma w brzuszku.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Mój mąż ma jeden, ale nie wypada mi pisać jaki.

On twierdzi, że wszystko jest zgodnie z opisem.
Cytat:
Jak skończę temat.
Na razie mąż poszedł na policję...
rozmawiała z małżem rano i właśnie miałam Ci napisać cobyście poszli na policję... to jest normalne oszustwo... a Pan działą niezgodnie z regulaminem alle i kodeksem... jakby co daj znać na pw albo eska, będziemy myśleć co dalej

dzięki dziewczynki za pozytywne wibracja dla mnie i Bruna

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:47   #3723
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16478320]kropka, na policję też warto złożyć doniesienie, nawet jak nie przyniesie to wymiernych efektów- niech gościu wie, że tak się nie robi.
Ma szczęście , że mieszka tak daleko, bo osobiście można by dużo lepiej i szybciej tą sprawę rozwiązać.

A że tak spytam: w porównaniu do innych używanych gondoli cena była atrakcyjniejsza? [/QUOTE]
Ma szczęście, ma, mój mąż nie z tych co straszą, on działa.

Nie, skąd. Mało jest gondoli tej firmy w używkach, a jeszcze mniej takich z adapterami. No i jak są to dziwne kolory: złote, żarówiaste jakieś itd. Miałam dwie opcje, granatową i tę. Granatowej aukcja kończyła się później, a o tę nikt ze mną nie zawalczył ceną, inaczej bym jej nie kupiła.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:48   #3724
olivka_7
Zakorzenienie

Kropeczko col za baran z tego kolesia że też są na świecie tacy ludzie. Ja bym go chyba za jajca powiesiła że się tak wyrażę ...

u nas koniec remontu, tzn. dziś się przenosimy, ale powiem Wam ciężko mi się "znów" wyprowadzać z domu od rodziców. Ale szybko mi przejdzie. Jak już uporzdkujemy wszytsko tak jak ma być i kupimy dodatki to obiecuję wkleić zdjęcia. Miałam się wczoraj zabrać za segregowanie ciuchów moich i męża i wkłądanie do szafy, ale dzidziek zaprotestował kopał wczoraj cały dzien tak że aż mnie brzucio bolał i w nocy też dawał czadu, więc padam na twarz. Jedyne co mi się wczoraj udało zrobić to porządek w lodówce i szafce z lekami. I tu pomogła teściowa, bo moja mama urlopu na razie wziąść nie mogła i pomyła podłogi i szafki w kuchni. Tak że poza tą akcją z wystrojem naszego mieszkanka naprawdę można na nią liczyć, a w tyg moja mama ma wpaść z siostrą i pomyć okna i poprasować rzeczy bo mój M jak przenosił wszystko do drugiego pokoju to tak prasnął że teraz się wszystko do prasowania nadaje. No ale grunt że najgorsza robota za mną.
Zmykam się przespać bo mi się oczy kleją.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:55   #3725
Marta1122
Rozeznanie

jeszcze jedno pytanko dziewczyny: czy nalezy sie caly urlop(26 dni) na umowie na czas nieokreslony jesli np. przepracuje sie tylko 2-3 miesiace w roku a potem chorobowe i macierzynski??

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:57   #3726
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
rozmawiała z małżem rano i właśnie miałam Ci napisać cobyście poszli na policję... to jest normalne oszustwo... a Pan działą niezgodnie z regulaminem alle i kodeksem... jakby co daj znać na pw albo eska, będziemy myśleć co dalej

Ja już mam dość tej sprawy, brzuch mnie boli że szok, ciśnienie mi skacze za każdym razem jak pocztę otwieram... normalnie szok jakiś somatyczny mam.

Mąż wziął tel. i do barana zadzwonił. Wyobraźcie sobie, że Pan (tak twierdzi) dał za tę naprawę 50zł... A serwis chce ode mnie 40zł za ten pałąk... To jakaś paranoja jest. W dodatku durnia struga, że on tam wszystkie wózki naprawia, bo to taki super zakład. Mąż spytał czy wszystkie mu się tak psują, a ten na to: to Panu się nie psują? No nie mam sił do kolesia...

Nie wiem skąd mój chłop wziął ten spokój, ale podziękował za rozmowę i powiedział, że miło mu będzie spotkać się na innej stopie z panem.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Idę do domku, wyleżę brzuch, bo ledwie siedzę... a potem poczytam co tam dobrego obwieściłyście i co kupiłyście też.

Stary 2010-01-15, 14:57   #3727
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Wczoraj na usg 4d potwierdziła się dziewczynka na 100% Z małą wszystko w porządku. Dziękuje za trzymanie kciukasów
Cieszę się,ze wczystko oki.A u mnie przeciwciał nie wykryto poraz drugiMorfolog ię mam lepszą niż na początku ciąży.Jednak dobre odżywianie daje efekty.Teraz oczekuję na wizytę u gina-26 stycznia.Dowiem się,czy w koncu coś przytyłam -nie licząc oczywiście 100gram na ostatniej wizycie

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:59   #3728
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
u nas koniec remontu, tzn. dziś się przenosimy...
Ale super. Gratulacje. Fajnie tak w nowym gniazdku...

Wypocznij, wyśpij się.

Stary 2010-01-15, 15:00   #3729
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
A u mnie przeciwciał nie wykryto poraz drugiMorfolog ię mam lepszą niż na początku ciąży.Jednak dobre odżywianie daje efekty.Teraz oczekuję na wizytę u gina-26 stycznia.Dowiem się,czy w koncu coś przytyłam -nie licząc oczywiście 100gram na ostatniej wizycie
podziwiam osoby, które potrafią jeśc tak jak należy. ja jem tak jak lubię, i chyba nie umiałabym się dostosować do żadnych przykazań.
iza, mamy wizytę w tym samym dniu.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:28   #3730
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

Ja już mam dość tej sprawy, brzuch mnie boli że szok, ciśnienie mi skacze za każdym razem jak pocztę otwieram... normalnie szok jakiś somatyczny mam.

Mąż wziął tel. i do barana zadzwonił. Wyobraźcie sobie, że Pan (tak twierdzi) dał za tę naprawę 50zł... A serwis chce ode mnie 40zł za ten pałąk... To jakaś paranoja jest. W dodatku durnia struga, że on tam wszystkie wózki naprawia, bo to taki super zakład. Mąż spytał czy wszystkie mu się tak psują, a ten na to: to Panu się nie psują? No nie mam sił do kolesia...

Nie wiem skąd mój chłop wziął ten spokój, ale podziękował za rozmowę i powiedział, że miło mu będzie spotkać się na innej stopie z panem.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Idę do domku, wyleżę brzuch, bo ledwie siedzę... a potem poczytam co tam dobrego obwieściłyście i co kupiłyście też.
odpoczywaj
małż już dopilnuje, żeby kolesiowi nie uszło to na sucho

olivko, fajnie, że już u siebie możesz odpoczywać

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:53   #3731
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16475648]
Poniżej fotka nowej takiej zabawki, która kosztuje 100zł.
No, ale żeby korzystniej było, to od tej samej sprzedającej kupiłam jeszcze kilka używanych ciuszków dla dzidka.
I w sumie mam zestaw- 2 bluzy dwustronne Next + body za 5,50zł i pajacyka Next za 5,50zł. - czyli 4 ciuszki za 11zł. [/QUOTE]

Ciuszki fajne. Zabawka świetna. Trzeba pomyśleć o takiej i przekazać komu trzeba ( czytaj teściowa )

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Wiecie a jeszcze w szlafroku siedzę, nic mi się nie chce, doła mam jakiegoś Najpierw toxoplazmoza, teraz wystraszyłam się tą tarczycą, od początku jakieś problemy a do tego Tż wrócił i czeka mnie przeprawa na temat samochodu
Ty się nie denerwuj, a z mężem będzie dobrze

Cytat:
A mi bąbel znów sie wypiął i czułam coś. i ta mysle ze to moze pupka. chce mi pokazac gdzie ma to że chce sie dowiedziec czy chłopak czy dziewczynka i się w pon nie pokaże
Moja mała jak się wypina, to zawsze mówię, że dupkę nadstawia do głaskania

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość

A moje Maleństwo po kilku dniach lenistwa, kiedy tylko od czasu do czasu lekko kopnęła i częściej gdzieś "do wewnątrz" lub w dół nagle dostało przypływu energii
Obudziłam się dziś jak mężuś wychodził o 5 do pracy. Maleńka zaczęła się wiercić, kopnęła tatusia na pożegnanie w nosek no i dalej szaleństwa... ale (i to najciekawsze) najbardziej szalała jak było zapalone górne światło Wierciła się wtedy, prężyła i podskakiwała, że ażcały brzusio mi latał A jak zasłaniałam brzuszek to trochę ustawało.
Moja też 2 dni była niemrawa i oczywiście różne myśli do głowy mi przychodziły Dzisiaj od rana jest bardziej ruchliwa. Powiedziałam jej, że ma mamusię kopać, bo się denerwuję i zaczęła się ruszać

Twoja przy świetle szaleje, a moja jak jest ciemno

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16476329]ja pamiętam jak jeszcze w kilka dni po porodzie, jak Maksiu słodko spał, i ja z nudów siedziałam sobie na kanapie, to łapałam się na tym, że dotykałam brzuszka... i po kilku sekundach dopiero docierało do mnie, że nikt mnie nie kopnie, bo brzuszek już pusty. Ale przez jakiś czas było mi tak niemrawo, że dzidek już nie kopie, że go nie ma w brzuszku.[/QUOTE]

Miałam to samo

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1647658 5]ojej... chyba mi hormony do głowy uderzyły, bo jak to przeczytałam pomyślałam najpierw "ja nie chce żeby maleństwo wychodziło z brzuszka", a zaraz potem "chce już mieć maluszka obok", i znowu "nie chce żeby wychodziło!"... [/QUOTE]

Dzisiaj rano sobie pomyślałam, że już chciałabym mieć Luizkę przy sobie Aż mi łezka zakręciła

Cytat:
witajcie mamcie
gratuluje chlopcow i dziewczynek jest chyba teraz na po rowno
jestem z wami caly czas ale uwierzcie mi nic mi sie niechce noi jeszcze teraz ta opuchlizna rece nogi waza ponad 100 takie ciezkie mi sie zrobily ciezko bardzo chodzic dzisiaj w nocy myslalam ze sie udusze lancuszkiem na szyji tak spuchlam ze az mi sie lancuszek w szyje werznalbylam juz u lekarza niby wszystko jest ok i z cisnieniem i ogolnie kazal odpoczywac i nogi w gorze trzymacale to nic nie pomaga robie tak juz od kilku tygodni niewiem jak to bedzie a mam zamiar isc na macierzynskie dopiero w kwietniu ale niewiem czy dotrwam a i jeszce te noce nieprzespane krece wierce sie i nic a maly wraz ze mna i te rece dretwieja mieliscie tak?a teraz mamuski chwalic sie i na wage wskakiwac u mnie 10 kilo na plusie hehepozdrawiam ide nogi w gorze potrzymac
Pościągaj z siebie całą biżuterię, bo to niebezpieczne jak tak puchniesz. Mi kiedyś mąż w nocy musiał pierścionek rozcinać na palcu, bo strasznie spuchł, już się zimny i fioletowy robił.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

ja dzis na 16 30 mam wizyte wiec tez prosze o trzymanie kciukasów
Zaciśnięte

Cytat:

u nas koniec remontu, tzn. dziś się przenosimy, .
To super, tylko się nie przemęczaj.

Cytat:

Odpoczywaj kochana

Wyprawiam dzisiaj syna na obóz i tak mi jakoś smutno. Zawsze za nim tęsknię.
Zmykam umyć perukę, jutro na parapetówę idziemy.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:00   #3732
kardashi
Zakorzenienie

Kropka kurde, ale trafiliście na gościa
Ale niech Twój mąż się nim zajmie a Ty odpoczywaj

A ja mam takiego lenia.. Po wyniki mama pojechała, akurat jechała do przychodni, na brwi nie poszłam.. Moze chociaż włosy pofarbuje.. ale jak pomyślę ze musze ją tyle nakładać, trzymac. a później spłukiwać. Takiego lenia to ja nigdy nie miałam..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:24   #3733
cate_
Zadomowienie

Cytat:
niewiem jak to bedzie a mam zamiar isc na macierzynskie dopiero w kwietniu ale niewiem czy dotrwam a i jeszce te noce nieprzespane krece wierce sie i nic a maly wraz ze mna i te rece dretwieja mieliscie tak?a teraz mamuski chwalic sie i na wage wskakiwac u mnie 10 kilo na plusie hehepozdrawiam ide nogi w gorze potrzymac
Nie wiem jak jest z puchnięciem bo tego problemu nie mam ale ręce też mi drętwiały. Zaczęłam łykać magnez dodatkowo i się skończyło
Cytat:
No i co byś zrobiła?

Najpierw zawalczyłabym przez allegro a jakby nie pomogło to tak jak Twój mąż zgłosiłabym na policję. Jeszcze można spróbować z Rzecznikiem Praw Konsumenta
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
trzymam ja dzis na 16 30 mam wizyte wiec tez prosze o trzymanie kciukasów
za wizytę.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Ty się nie denerwuj, a z mężem będzie dobrze
Szczerze w to wątpię bo właśnie właśnie przyjechał znajomy i mówi do Tż, że tak auto porysowane jakby nie miał własnych spraw
Uwielbiam ludzi, którzy bardziej interesują się życiem innych niż własnym
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:32   #3734
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Pościągaj z siebie całą biżuterię, bo to niebezpieczne jak tak puchniesz. Mi kiedyś mąż w nocy musiał pierścionek rozcinać na palcu, bo strasznie spuchł, już się zimny i fioletowy robił.
OMG!
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 17:05   #3735
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
o, kolejna baba Fajnie

Cytat:
idę się szykować. wychodzę o 12.30. kciuki poproszę
Trzymam - i za wszystkie inne też, dajcie znać, co tam u dzieci

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość

A moje Maleństwo po kilku dniach lenistwa, kiedy tylko od czasu do czasu lekko kopnęła i częściej gdzieś "do wewnątrz" lub w dół nagle dostało przypływu energii
W środę siedziałam przy kompie, zachciało mi się siku, ale mówię: jeszcze momencik, wytrzymam. No i nagle dostałam 4 kopniaki w pełen pęcherz Rano dzisiaj też kopała, teraz też - ale leciutko. No, ale malutka jest, nic dziwnego, że to nie kopniaczyska silne

Cytat:
Mój brzdąc też ostatnio jakiś niemrawy był. aż zaczęłam sie denerwowac. ze dwa dni kopnął może ze 2 razy na dzień i to własnie tak do środka. Wczoraj mi się wypiął i zaczął kopac. I dzis tak samo
Nie ma co się zamartwiać, jak mi to lekarz powiedział - my też nie cały czas jesteśmy na pełnych obrotach, dziecko też ma chwile lenistwa, czy nawet dni lenistwa

Cytat:
a i jeszce te noce nieprzespane krece wierce sie i nic a maly wraz ze mna i te rece dretwieja mieliscie tak?a teraz mamuski chwalic sie i na wage wskakiwac u mnie 10 kilo na plusie hehepozdrawiam ide nogi w gorze potrzymac
Drętwieje mi prawa ręka, gł. dłoń, a w ogóle to ciągle boli prawa łopatka, taki piekący ból. Lekarz zalecił gimnastykę też, no to dziergam na drutach W końcu mnie przy tym cały bark pracuje.

Cytat:
Ma szczęście, ma, mój mąż nie z tych co straszą, on działa.

Nie, skąd. Mało jest gondoli tej firmy w używkach, a jeszcze mniej takich z adapterami. No i jak są to dziwne kolory: złote, żarówiaste jakieś itd. Miałam dwie opcje, granatową i tę. Granatowej aukcja kończyła się później, a o tę nikt ze mną nie zawalczył ceną, inaczej bym jej nie kupiła.
A propos kolorów: wczoraj widziałam b. ładny kolorystycznie wózek, nietypowy: różowo-szary, z tym, że ten róż był bardzo stonowany, wyglądało to naprawdę świetnie. Ale kółka miał malutkie, więc szybko przestałam się podniecać

I dobrze, że masz takiego działającego męża- niech se gnojek allegrowy nie myśli.

Cytat:
Jedyne co mi się wczoraj udało zrobić to porządek w lodówce i szafce z lekami. I tu pomogła teściowa, bo moja mama urlopu na razie wziąść nie mogła i pomyła podłogi i szafki w kuchni. Tak że poza tą akcją z wystrojem naszego mieszkanka naprawdę można na nią liczyć, a w tyg moja mama ma wpaść z siostrą i pomyć okna i poprasować rzeczy bo mój M jak przenosił wszystko do drugiego pokoju to tak prasnął że teraz się wszystko do prasowania nadaje. No ale grunt że najgorsza robota za mną.
A propos sprzątania poremontowego - u nas rozpierducha trwa nadal, a na początku moja mama rzuciła hasło: no to potem będziemy tam z ciocią sprzątać. Miło mi się zrobiło, ale odmówiłam - mama ma 64lata, jakoś z małżonkiem damy radę I teraz patrzcie, jaki los przewrotny - podejrzewam, że mama i tak by się uparła na to sprzątanie, a los za nią zdecydował - na nodze gips Ogólnie z nią ciężko orzech jest, właśnie teraz gary skończyła myć, i gdyby nie trzasnęła garnkiem, to ani bym nie wiedziała, słowem się nie odezwała A gips założony kilka godzin temu.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16479683]podziwiam osoby, które potrafią jeśc tak jak należy. ja jem tak jak lubię, i chyba nie umiałabym się dostosować do żadnych przykazań.
iza, mamy wizytę w tym samym dniu. [/QUOTE]

Ja też jem, jak lubię

Cytat:

Wyprawiam dzisiaj syna na obóz i tak mi jakoś smutno. Zawsze za nim tęsknię.
Zmykam umyć perukę, jutro na parapetówę idziemy.
Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni

Cytat:

A ja mam takiego lenia.. Po wyniki mama pojechała, akurat jechała do przychodni, na brwi nie poszłam.. Moze chociaż włosy pofarbuje.. ale jak pomyślę ze musze ją tyle nakładać, trzymac. a później spłukiwać. Takiego lenia to ja nigdy nie miałam..
Też mam lenia - tzn., brak mocy na czynności dodatkowe, za wiele się dzieje od kilku dni

Za to w ciuchu kupiłam 2 sukieneczki dzisiaj i bluzo-koszulę A wczoraj skończyłam sobie dziergać bezrękawnik, bardzo jestem zadowolona. Teraz sweterek dla córeczki zaczęłam.
Powtórzone badania wykazały, że hbs ujemny Widmo żółtaczki odsunęło się przed oczu
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 17:39   #3736
cate_
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16482606]

A propos sprzątania poremontowego - u nas rozpierducha trwa nadal, a na początku moja mama rzuciła hasło: no to potem będziemy tam z ciocią sprzątać. Miło mi się zrobiło, ale odmówiłam - mama ma 64lata, jakoś z małżonkiem damy radę I teraz patrzcie, jaki los przewrotny - podejrzewam, że mama i tak by się uparła na to sprzątanie, a los za nią zdecydował - na nodze gips Ogólnie z nią ciężko orzech jest, właśnie teraz gary skończyła myć, i gdyby nie trzasnęła garnkiem, to ani bym nie wiedziała, słowem się nie odezwała A gips założony kilka godzin temu.
[/QUOTE]
Tak to już jest ze starszymi ludzmi, zawsze wszystko zrobią najlepiej
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 18:39   #3737
kees26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
a więc - bardzo Wam dziekuje za kciuki
wszystko ok, serducho ładnie bije, widzieliśmy nawet pęcherz i żołądek
i......
bedzie dziewczynka
ogromnie sie ciesze a mąż przyzwyczaja sie do tej myśli

lea - zmień mi dane na 1 stronie, będzie Maja lub Natalia
Gratuluję dziewuszki

Cytat:
jestem z powrotem w domku. zbadali mnie, zrobili usg dowcipne i normalne, dostała zastrzyki rozkurczowe i jestem już w domku. na szczęście wszystko jest ok, szyjka zamknięta. nie wiadomo co wywołało skurcze. mam się nie przemęczać.

dziękuję Słoneczka moje za kciuki i wsparcie

kładę się już spatulki, wrażeń miałam dziś wystarczająco. kolorowych snów mamusie
Daf, całe szczęście, że wszystko ok

Cytat:
I kolejna dziewczynka Wielkie gratki

Kropka, dobrze że Twój mąż zajmuje się tą sprawą - już dość nerwów natraciłaś. Odpocznij sobie, zrelaksuj się

Margo, Edzia - czekamy na wieści

A ja dziś byłam odwiedzić swoją pracę. Było bardzo sympatycznie. Nakupiłam pączków i rożków i posiedziałam 2 godzinki z ludźmi. Szefa akurat nie było . Wszyscy są w szoku, że w przyszłym tygodniu zaczynam 6 miesiąc - ponoć nic po mnie nie widać .

Dziś na obiad też zrobiłam naleśniki, tyle, że na słodko - z serem i brzoskwiniami - pycha
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 18:41   #3738
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny no właśnie, od któego tygodnia jest 6, 7 8 i 9 miesiąc?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 18:50   #3739
kees26
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16484527]Dziewczyny no właśnie, od któego tygodnia jest 6, 7 8 i 9 miesiąc?[/QUOTE]

Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko" Szósty miesiąc: 23-27 tc; Siódmy: 28-31tc; Ósmy: 32-35tc, Dziewiąty: 36-40tc
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 18:51   #3740
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Jak skończę temat.
Na razie mąż poszedł na policję...
i słusznie
Cytat:
to nie dobrze, sensacje żołądkowe nie sa wskazana można się odwodnić.... dbaj o siebie Słonko i pij dużo
olej babę, sama pewnie do świnki podobna....
ja przez prawie 7 miesięcy przytyłam 5 kg... w buzię mi nie poszło akurat, więc też wyglądam szczurowato ...
okazało się, że to tak tylko jednorazowo. chyba zjedzone poprzedniego wieczoru kiwi tak podziałało
teraz już wszystko dobrze, zjadłam normalnie obiad i nic mi nie jest.

a o tej babie dowiedziałam się, że parę lat temu ważyła prawie 100kg i chyba miała straszne kompleksy. ja ją znam od zawsze jako wychudzonego drągala. szkoda, że jej tego nie powiedziałam
Cytat:

odpoczywaj. niech mąż zajmie się tą sprawą. trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16482606]Trzymam - i za wszystkie inne też, dajcie znać, co tam u dzieci
[/QUOTE]
dziękuję za wszystkie kciuki.
dzidek ma się dobrze, ze mną też wszystko w porządku. podczas usg gin powiedział, że nie jest pewny płci na 100%. zapytałam, na ile jest w takim razie i odpowiedział, że na 80%. dopytywał, co chcemy mieć, małż odpowiedział, że obojętnie. w końcu nie wytrzymałam i mówię, żeby powiedział nawet te 80%. i okazuje się, że te procenty dotyczą dziewczynki
staram się zachować umiarkowany optymizm, zakładając, że usg połówkowe może jeszcze ujawnić siusiaka, ale nie da się ukryć, że oczekiwałam takiej odpowiedzi

no i co do połówkowego - dostaliśmy skierowanie, ale z tego wszystkiego nie zapytałam go, jaką wersję ustalamy. oczywiście zadzwoniłam się umawiać, a baba mi mówi, że jeśli skierowanie jest bezpodstawne, to będę musiała zapłacić 230zł... wychodzi na to, że nie umiem ściemniać...
umówiłam się na 3 lutego, po czym małż mnie uświadomił, że on ma wtedy egzamin we Wrocku, więc jutro lub w poniedziałek będę dzwonić, żeby zmienić termin na któryś kolejny dzień.

idę na All oglądać dziewczęce ciuszki

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 19:15   #3741
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16479683]podziwiam osoby, które potrafią jeśc tak jak należy. ja jem tak jak lubię, i chyba nie umiałabym się dostosować do żadnych przykazań.
iza, mamy wizytę w tym samym dniu. [/QUOTE]
Ja nigdy się nie odżywiałam jak należy.Dla dzidzi jakoś postanowiłam to zmienić.Nie powiem,ze mnie nie kuszą chamburgery z MC DONALDA i cola do tegoale wytrzymam.Kurcze na wizytę czekałam 3tyg a teraz 4 tyg-dla mnie to wiecznosc!

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 19:24   #3742
annLee
Zakorzenienie

Margo-ale fajnie

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 19:24   #3743
kardashi
Zakorzenienie

Margo 80% różowe gratki

A ja wyszłam na spacer z psem. Nie długi bo zaraz łapki zaczęły jej drętwieć, ale zawsze się przewietrzyłam
I nałożylam farbę! to już coś

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 19:59   #3744
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Margo-ale fajnie
prawda?
Cytat:
Margo 80% różowe gratki

A ja wyszłam na spacer z psem. Nie długi bo zaraz łapki zaczęły jej drętwieć, ale zawsze się przewietrzyłam
I nałożylam farbę! to już coś
thnx
leń sobie poszedł razem z Tobą?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 20:50   #3745
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16479683]podziwiam osoby, które potrafią jeśc tak jak należy. ja jem tak jak lubię, i chyba nie umiałabym się dostosować do żadnych przykazań. [/QUOTE]Ja też.

Cytat:
odpoczywaj
małż już dopilnuje, żeby kolesiowi nie uszło to na sucho
Miałam poleżeć, a zasnęłam... ciekawe co będę w nocy robić. Ale tak mnie szyjka pika, że postanowiłam do wyra iść pod kołderkę... No i mi się kimło.

Tak się zastanawiam - rozpoznam jak pojawią się skurcze? Bo tak myślę - czym one się różnią od napięcia brzucha? Napięty to nie skurczony?

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Najpierw zawalczyłabym przez allegro a jakby nie pomogło to tak jak Twój mąż zgłosiłabym na policję. Jeszcze można spróbować z Rzecznikiem Praw Konsumenta
Rzecz w tym, że Rzecznika nie obchodzą transakcje między dwoma osobami fizycznymi, zwłaszcza gdy rzecz dotyczy towaru bez gwarancji i używanego.

Pan mnie już nie lubi. Oddzwonił po godzinie do męża spytać czy jak przeleje te 40zł za oryginalny pałąk to będzie dobrze...

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

W środę siedziałam przy kompie, zachciało mi się siku, ale mówię: jeszcze momencik, wytrzymam. No i nagle dostałam 4 kopniaki w pełen pęcherz [/quote]

A mój się bawi ze mną w kotka i myszkę... Co zacznie brykać i wołam męża, a ten położy ręce na brzuchu to młody myk i cicho... Ręce które leczą czy cuś?

A propos kolorów: wczoraj widziałam b. ładny kolorystycznie wózek, nietypowy: różowo-szary, z tym, że ten róż był bardzo stonowany, wyglądało to naprawdę świetnie. Ale kółka miał malutkie, więc szybko przestałam się podniecać [/QUOTE]
To ja Ci powiem, że już parę razy widziałam takie połączenia i zawsze są boskie... Ostatnio kupiłam sobie majtki, tylko dlatego, że były szare i różowymi wstawkami... Jak ten róż jest taki przykurzony, tzn. brudny to efekt jest naprawdę super. Co by to nie było.

Stary 2010-01-15, 20:51   #3746
annLee
Zakorzenienie

Kropko-Pan boi się ciężarnych? powiedz mu,że go myszy zjedzą jak nie zrobi tego czego żądasz
co do skurczy to pewnie taka sama różnica jak pomiędzy napiętą łydką a skurczem w tejże

No2

"
Stary 2010-01-15, 21:02   #3747
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko" Szósty miesiąc: 23-27 tc; Siódmy: 28-31tc; Ósmy: 32-35tc, Dziewiąty: 36-40tc
Z tego wszystkiego przeoczyłam, że zaczęłam 6 miesiąc...

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
dziękuję za wszystkie kciuki.
dzidek ma się dobrze, ze mną też wszystko w porządku. podczas usg gin powiedział, że nie jest pewny płci na 100%. zapytałam, na ile jest w takim razie i odpowiedział, że na 80%. dopytywał, co chcemy mieć, małż odpowiedział, że obojętnie. w końcu nie wytrzymałam i mówię, żeby powiedział nawet te 80%. i okazuje się, że te procenty dotyczą dziewczynki
staram się zachować umiarkowany optymizm, zakładając, że usg połówkowe może jeszcze ujawnić siusiaka, ale nie da się ukryć, że oczekiwałam takiej odpowiedzi
Gratuluję.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Kropko-Pan boi się ciężarnych? powiedz mu,że go myszy zjedzą jak nie zrobi tego czego żądasz
A bo ja wiem, czego on tam się boi...

Ale zabawa w złego i dobrego policjanta nam się sprawdza. Tyle że to ja jestem tym złym.

Cytat:
co do skurczy to pewnie taka sama różnica jak pomiędzy napiętą łydką a skurczem w tejże
I dalej nie wiem. Albo nie miewam skurczy łydek albo nie mam napiętych.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Bym zapomniała...

Dzięki za wszystkie słowa wsparcia i kciuki...

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16475648]
I tym sposobem upolowałam dziś używaną kulę-pełzaka za 31zł. - to takie cuś, co jest pomocne przy nauce raczkowania- pełzania, ucieka dziecku.
Poniżej fotka nowej takiej zabawki, która kosztuje 100zł.
No, ale żeby korzystniej było, to od tej samej sprzedającej kupiłam jeszcze kilka używanych ciuszków dla dzidka.
I w sumie mam zestaw- 2 bluzy dwustronne Next + body za 5,50zł i pajacyka Next za 5,50zł. - czyli 4 ciuszki za 11zł. [/QUOTE]
Fajna zabawka.

U mnie rolę kuli spełniać będą koty. Dziecko się nauczy raczkować migiem...
Fajne ciuszki, bluzy w paski super.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
a teraz mamuski chwalic sie i na wage wskakiwac u mnie 10 kilo na plusie hehe
O, jak ładnie.

Stary 2010-01-15, 21:03   #3748
annLee
Zakorzenienie

jak się wspinasz na palce to masz napięte mięsnie łydki
a skurcz jest sto razy mocniejszy,chwyta i nie puszcza przez kilka minut
jak nie miałaś to trudne do wytłumaczenia
ale w sumie możesz się tylko cieszyć i nie oczekiwać zbyt wczesnych skurczy-nic przyjemnego

gratulacje!

my od jutra 20tydzień

u mnie 2kilo na + z czego 1,5 w ostatnich 5tyg. !
strasznie mi brzuchol teraz wyskoczył

No2

"

Edytowane przez annLee
Czas edycji: 2010-01-15 o 21:05
Stary 2010-01-15, 21:10   #3749
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
jak się wspinasz na palce to masz napięte mięsnie łydki
a skurcz jest sto razy mocniejszy,chwyta i nie puszcza przez kilka minut
jak nie miałaś to trudne do wytłumaczenia
ale w sumie możesz się tylko cieszyć i nie oczekiwać zbyt wczesnych skurczy-nic przyjemnego
No rzecz w tym, że mnie właśnie chwyta i nie puszcza... i to dłużej niż kilka minut.

Nie na łydkach, znaczy...

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

A ja już mam 93 cm na wysokości pępka.

Waga to nie wiem jak dziś, ale 04 stycznia miałam +7kg.

Stary 2010-01-15, 21:19   #3750
kicia069
Zadomowienie

Jeśli pozwolicie to ja sie może dołącze termin mam na 8 czerwiec 2010 i już sie nie mogę doczekać aż zobacze naszą kruszynke, strasznie mi sie marzy dziewczynka, oooj bardzo bardzo nioo i cały czas mam faze na słodkie a od kwaśnego mnie odrzuca

Pozdrawiam wszystkie mamusie
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości